30 Aralık 2009 Çarşamba

Aluminyum Kupeste Korkuluk

Alüminyum Küpeşte

Firma adı : Doğuş yapı otomasyon
Ülke : türkiye
Şehir : kastamonu
Adres : san.sit 2.ada a blok No:18 kuzeykent
Telefon : 5363766558
Faks : 03662150058
E-posta : dogus_aluminyum@hotmail.com
Web adresi : http://www.dogusyapiotomasyon.com
Açıklama : işyerimizde hertürlü alüminyum pvc küpeşte korkuluk otomatik kapı işleri ve cam balkon imalatı yapılmakta olup yapılmakta olup tüm türkiye geneline iş yapılır AYRICA CAMBALKON BAYİLİKLERİ VERİLECEKTİR.

Read more...

Mermer ve Cesitleri Nelerdir

Mermer Ve Çeşitleri

Madeni elementler bakımından mermer; bileşiminde %75 üzerinde kalsiyum karbonat bulunan, genellikle renkli, perdahlanmaya (şekillendirilmeye) elverişli, billurlaşmış sert kayadır.

Mermer, taneleri kalsit (kalsiyum karbonat) ya da dolomit (kalsiyum ve magnezyum çift karbonatı) ya da her ikisinin karışımından oluşan ince billurlu bir kayadır. Mermer’i kireçli kayalardan ayıran billurlaşma, jeolojik başkalaşımın sonucudur. Bütün jeoloji çağlarında ve eski toprakların büyük bir bölümünde mermere rastlanır.

Mermerler ya katkısız beyaz (yalnız kalsitten) ya da bileşimine karışmış metal oksitlerlerin ve organik maddelerin etkisiyle sarı, kırmızı, yeşil, esmer, gri ve siyah renkli, bazısı da türlü renklerde damarlı olur. Ayrıca mermer, genellikle kolay işlenmeye ve perdahlanmaya elverişli bir kaya türüdür. Bütün bu özellikleri nedeniyle mermer hem heykelcilikte, hem de yapı işlerinde ve bezemede (dekorasyonda) çok kullanılır. Tıkız kireçli taşlara da mermer denilir.

Mermer, yapı işlerinde ve diğer bezeme alanlarında kullanılmadan önce bir dizi işlemden geçmektedir. Öncelikle bu kayaçlar, taş ocaklarında hava basınçlı tabancalar, kamalar veya patlayıcı özellikteki çeşitli maddeler ile dört köşe olarak çıkarılır. Ayrıca bu bloklar özel tekniklerle biçilir ve istenen boyutlarda küçük bloklara ayrılır. Genellikle maden ocaklarından işletmelere gönderilmesi için ağır vasıtaların taşıyabilecekleri kasa boyutlarına göre biçilirler. Sonrasında elmas tozlu disk testereler ile ince levhalar haline getirilirler ve daha küçük işlemler için şekillendirilirler.

Ülkemiz eski dünya toprakları üzerinde yer almasından ötürü pek çok değerli madene sahiptir. Bunlardan biri de mermer madenleri. Ne var ki günümüzde mermer sanayinde lider ülke İtalya’dır ve bu sanayi kolundan çok büyük gelir elde etmektedir.

Türkiye mermerleri cinslerine göre dörde ayrılır;
1. Az billurlu ve ışık geçirmeyen mermerler. (Marmara adası “beyaz-gri”), Gebze (elma çiçeği), Afyon (şeker, sarı, kaplan postu), Bilecik (pembe), Ankara (bej ya da damarlı), Hereke (Hereke pudingi), Kırşehir (zeytin yaprağı, sedef), Kütahya (Antep fıstığı rengi), Geyve (maun), Kayseri (siyah), İzmir (beyaz).

2. Çok billurlu, damarlı ve ışık geçirgen oniksler (akik ve albatr cinsi). Seben-Bolu (beyaz, yeşil fonlu), Söğüt-Bilecik (yeşil, sarı, çaltıtaşı), Yunus Emre-Eskişehir (kahverengi), Turhal (yeşil, sarı), Tokat (yeşil), Salanda-Nevşehir (yeşil).

3. Kalsiyum karbonatlı suların bıraktığı, yapıları delikli çökeltilerden oluşan pamuktaşları; Afyon (sarı), Denizli (sarı), Kütahya (açık kahverengi), Maliköy (beyaz), Pamukkale (beyaz).

4. İyi kenetlenmiş billuru çok sert taşlardan oluşan diyabazlar; Gemlik (yeşil).

Bu detayların dışında mermer; lüksün ve kaliteli yapıların bir simgesidir. Zamana meydan okuyan fiziksel yapısı ve göz alıcı işçilikleri ile kendisini ön plana taşıyan bir taştır. Kim bilir bir gün elmas’tan bile değerli olabilir

Read more...

Bina Guclendirme Yontemleri

GÜÇLENDİRME NEDİR?
Hasarsız yapı elemanlarının veya yapı sistemlerinin, veya hasarlı yapı elemanlarının hasarlarının giderilmesi amacı ile yapılan onarımdan sonra, performanslarının iyileştirilmesini sağlamak üzere yapılan müdahalelerdir.
Gerek güçlendirme projesinin hazırlanması, gerekse güçlendirme uygulaması önemli ölçüde tecrübe ve bilgi gerektirir. Bilinçsiz yapılan bir güçlendirme yapısal riskleri azaltmak yerine arttırmış olabilir.

Betonarme Binaları Güçlendirme Yöntemleri

Türkiye'de betonarme binaların güçlendirilmesinde 3 farklı malzeme kullanılıyor. Çelik, beton ve fiberbond'dan oluşan bu 3 malzeme özellikle kolonların güçlendirilmesinde kullanılıyor. Kendi içinde avantaj ve dezavantajlar barındıran bu malzemelerin en eskisi ve en sık kullanılır olanı beton. Bu da betonun depreme karşı alınan en düşük maliyetli önlem olmasından kaynaklanıyor. Ancak kolonda kullanılan beton kalitesinin iyi olmaması güçlendirilmesi için kolonun üzerine eklenen betonun avantaj yerine dezavantaj oluşturmasına yol açıyor. 100 metrekare zemini sağlam ortalama bir dairenin betonla güçlendirilmesi için ödenen bedelin ortalama 4 bin dolardan başladığı belirtiliyor.

Betona oranla çok daha iyi sonuç veren çeliğin dezavantajını ise zor şekil alması oluşturuyor. Ancak çelik binanın ve kolonların güçlenmesini sağlıyor. Malzeme bedeli düşük olan çelik çok fazla bilinen ve uygulanan bir yöntem olmadığı için montaj bedeli yüksek olabiliyor. 100 metrekarelik bir dairenin güçlendirilmesinin bedeli ise ortalama 5 bin doları buluyor.

Fiberbond ise Türkiye'de oldukça yeni. 2003 yılında yayınlanan Deprem Yönetmeliğinde kullanımı onaylanan Fiberbond'un ana malzemesi karbon ve reçine. 0.5 milimetre kalınlığında olan Fiberbond kolona kağıt gibi sarıldığında bir katı 2.5 cm. çelik sarılmasına eşit güçlendirme sağlıyor. Binanın beton ile güçlendirilmesi 6 ay alırken bu fiberbond'da 1.5 aya kadar düşüyor. Ayrıca, konutta yaşayanların betonda olduğu gibi güçlendirme döneminde evi terketmesi de gerekmiyor.


GÜÇLENDİRME YÖNTEMLERİ

Betonarme kolonlanrın güçlendirilmesi onların eksenel yük, moment ve kesme kuvveti taşıma güçlerinin artırılmasıdır. Bu işlem genellikle ya betonarme kesitin artırılması, kolona yeni donatılı en kesit eklenmesi yada kolonun çelik bir kafes içine alınarak betona yandan destek verilerek taşıma gücünün artırılmasıdır. Konulan çelik çerçeve de düşey yük taşıma gücünü artıracaktır.

Betonarme kesitin artırılması ya kolonun bütün çevresinde olur buna "mantolama" yada "gömlek geçirme" denir; ya da kolonun yalnızca iki kenarına yeni kesitler eklenir. Bu yöntem de "kanat ekleme" olarak nitelenir.

Çelik kafes içine alarak güçlendirmede birbirinden farklı iki malzemenin birlikte çalışması için çelik kafes ile beton arasında tam bir yapışma ve çelik kafesin kolonun eksenel yükünden payı alacak biçimde kirişlere de bağlanmasıdır.

MANTOLAMA

Betonarme kolonun betonarme elemanlarla onarımı ya da güçlendirilmesi kolonun beton en kesidinin ve boyuna donatısının artırılmasıdır. Donatı miktar olarak artırılır ancak yüzde olarak aynı kalabilir ya da artırılabilir. Mantolamada üzerinde durulacak ayrıntılar eski ve yeni betonun kaynaştırılması, yeni boyuna donatı ile eski boyuna donatının ankrajı olarak sıralanabilir. Güçlendirmede en önemli nokta kolona eklenen bölüme eski var olan bölümden yük aktarılmasıdır. Mantolamanın temel amacı kolonun düşey yük taşıma kapasitesini artırarak düşey yüklere karşı güvenlik payını yükseltmektir.

Eski ve Yeni Betonu Kaynaştırma

Kolon güçlendirmesinde kolonun üzerindeki hasarlı bölümler etriyeler ve boyuna donatı ile belirlen kolon "çekirdek" bölümüne kadar kazınmalıdır. Var olan beton varsa basınçlı su ile yıkanarak toz ve gevşek malzemeden temizlenmelidir. Mantolama sırasında eklenen yeni bölümlerin kalınlığı 5 ya 10 cm olacaktır. 5 cm kalınlığında gömlek geçirme ile küçük kolonlarda (25 x 25 cm) % 96, büyük kolonlarda (40 x 40 cm) % 56 kadar en kesit artışı olmaktadır. Buna karşılık 10 cm'lik gömlek geçirme ile küçük kolonlarda % 224, büyÜk kolonlarda ise % 125 en kesit artışı sağlanmaktadır. Bu açıdan pek çok durumda 5 cm 'lik gömlek geçirme ile önemli miktarda düşey yük taşıma kapasitesı artışı sağlanabilecektir.

Kolonun güçlendirilmesi (Mantolama)
Yapım hataları, detaylandırma hataları, eksik malzeme ve deprem gibi zorlamalar sonucunda hasar gören betonarme kolon, perde ve kirişlerin onarımı amacıyla çeşitli teknikler geliştirilmiştir. Bu tekniklere, genellikle kalıcı deformasyon yapmamış olan elemanların rijitliğinin ve sünekliğinin arttırılması amacıyla başvurulmaktadır.
Hasarlı elemanların onarımı çeşitli yöntemler ile gerçekleştirilebilir. Bu yöntemler içerisinde en sıkça kullanılanlar:

Çelik Manto: Bu yöntem ile kolon ve kiriş içinde olması gereken sargı donatısı, bantlar kullanılarak elemanın dışında sağlanıyor. Bu şekilde kolonun hem eksenel yük kapasitesi arttırılıyor hem de daha yüksek süneklik elde ediliyor. Çelik manto, katlar arası süreklilik sağlanamadığı için kolonun eğilme kapasitesine bir katkı sağlamamaktadır.

Betonarme Manto: Bu yöntem genellikle kolonlarda uygulanır. Bu yöntem ile kolonun hem eksenel yük kapasitesi hem de sünekliği arttırılabiliyor. Manto içerisine yerleştirilen boyuna donatıların katlar arasında sürekliliği sağlanırsa, kolonun eğilme kapasitesi de artıyor. Resim 5'te donatı demirleri yerleştirilmiş tipik bir kolon mantosu görülmektedir. Mevcut kolon ile yeni dökülecek manto betonunun aderansının yüksek olabilmesi için mevcut kolonun donatıları ortaya çıkıncaya kadar kabuk betonu kırılmaktadır.

Epoksi Enjeksiyonu: Kolon, perde ve kiriş elemanlarında oluşmuş olan çatlakların belli bir genişliği aşmadığı yapılarda betonun aderansının arttırılması amacıyla epoksi enjeksiyonu kullanılabilir. Ayrıca, sargı etkisini arttırabilmek amacıyla çelik veya karbon fiberli levhalar yapıştırılabilir.

Ekonomik sınırlar içerisinde kalması kaydıyla her yapının onarılması ve güçlendirilmesi mümkündür. Bilinçli yapılan onarım ve güçlendirme, binaların gerçek anlamda depreme dayanıklı hale gelmesini sağlamaktadır ve güvenle kullanılabilirler. Hiçbir binanın şiddetli bir depremi hasarsız atlaması garanti edilemez, ancak en önemli mühendislik hedefi göçmenin önlenmesidir.

Mantolamada Öneriler
1- Kolonların betonarme mantolama ile güçlendirilmesinde boyuna donatı yüzdesi %1'den az olamayacağı gibi, % 1'in çok üzerine de çıkılmamalıdır. Çünkü donatı yüzdesi % 1 olan kolonların sünek davranan en ekonomik donatı yüzdeli kolonlar olduğu deneysel olarak çıkarılmıştır.

2- Mantolama ile kolon güçlendirmesi için gereken en kesit ve donatı miktarının hesabı yapılabilir. Bu hesap yaklaşımı ile gereken en kesit hesabı ve seçilen et kalınlığı ve donatının taşıyabileceği yük hesaplanmalıdır. Yeni eklenen bölüm ile eski bölüm arasında tam bir kaynaşma, kuvvet aktarımı, olmasını beklemek gerçekçi olamaz.Bu nedenle güçlendirme için eklenen bölümün yük taşıma kapasitesinin teorik olarak hesaplanan miktarının en çok % 70'inin pratik olarak kullanılabileceği düşünülerek gereken en kesit ve donatı miktarı seçimi yapılmalıdır.

3- Beton kabuğu tümü ile dökülmüş, boyuna donatıları burkularak eğilmiş, bazı etriyeleri açılmış kolonların, bir diğer deyişle mafsallaşmanın son aşamasında kolonlarında onarımı yapılabilir. Önce bütün paralanmış beton temizlenir. Bu arada kolonun askıya alınmış olması gerekir Kolon askıya alındığı zaman üzerindeki yük kalkmış olan boyuna donatılar kendiliğinden düzelebilir ya da burkulmuş boyuna donatılar ısıtılarak ya da başka yöntemlerle düzeltilir. Isıtma ile donatı düzeltilmesinde demire uygulanan ısı 500°C den fazla olmamalıdır. Düzeltilen boyuna donatılara yeni donatı parçaları kaynakla eklenir. Bu eklenen yeni donatıların çapları eski düzeltilmiş donatıların aynısı olabileceği gibi daha büyük çaplı donatı da konulabilir. Daha sonra bu bölüme yeniden sık aralıklarla ve çift etriye yerleştirilir. Son olarak bu bölüme yüksek dayanımlı beton doldurulur. Betondaki agrega boyutlarının büyük olmaması betonun bütün donatıları sarabilmesi için gereklidir. Kolondaki mafsallaşmanın derecesine göre bu onarım biçiminin çeşitli aşamaları vardır. Eğer boyuna donatı burkulup üzerindeki beton dökülmemiş ise yalnızca parçalanmış beton temizlenip bir miktar daha yeni etriye eklenmesi ve yeniden betonlama ile yetinilebilir. Bu onarım yönteminin etkinliğini belirlemek için yapılan deneylerde kolonların hasar öncesi dayanımlarının yeniden sağlanabildiği laboratuvar koşullarında gözlenmiştir.

4- Kolonların güçlendirilmesi sırasında kullanılacak betonun agrega boyutları hem eklenen en kesit alanının et kalınlığına hemde boyuna donatılar arasındaki aralığa bağlıdır. Genellikle kullanılan agreganın en büyük tane çapı, bu sözü edilen et kalınlığının yarısından büyük olmamalıdır. Yoksa donatıların arasına beton girmez, donatı ile tam olarak sarılmaz ve donatı ile beton arasındaki kenetlenme (aderans) gerçekleşmez.

5- onarım ile kolonun kesme kuvveti taşıma kapasitesi artarken moment ve eksenel yük taşıma gücünde bir artış olmaz. Buna karsılık bir onarım ile mantolanmış bölüm boyuna donatılarının mevcut kolon boyuna donatıları ile bağlantısı sağlanmış ise kesme kuvveti taşıma gücünün artışı yanında moment ve eksenel yük taşıma gücünde de artışlar beklenmelidir. Ancak moment taşıma gücünü artırmak için kolon güçlendirilmesi öngörülmemektedir. Bu amaç için çerçeve açıklıklarına perde duvar yerleştirme yöntemi kullanılmalıdır.

6- (1989)da yapılan deneylerde hasarsız kolonların güçlendirilmesinde kolon yükünün askıya alındığı ve onarımın yük altında yapıldığı durumlarda mantolamanın etkinliğinin %90'a ulaştığını, hasarlı kolonlarda yapılan mantolama sonrası yükleme deneylerinde ise kolonun yükünün askıya alınarak yapılan mantolamanın % 80 etkili olduğu, kolonun askıya alınmadan yük altında mantolamanın yapıldığı durumlarda ise etkinliğin ancak % 50 kadar olduğu gözlenmiştir. Bu açıdan hasarlı kolon onarımının kesinlikle kolonun yükü askıya alınarak yapılması önerilmektedir.

KİRİŞİN GÜÇLENDİRİLMESİ

Hasar gören veya dayanım ve rujitliği yeterli olmayan kirişler değişik şekilde onarılır ve güçlendirilir. Bu işlem sırasında komşu kolonları da göz önüne alarak kuvvetli kiriş zayıf kolon türünden birleşim bölgesinin meydana getirilmemesine özen gösterilmelidir. Güçlendirme türü hasarın seviyesine (çatlama, beton, ezilmesi, donatı sıyrılma ve kopması) bağlı olarak değişir. Hafif çatlaklı kirişler, epoksi ve çimento şerbeti enjeksiyonu, ile onarılabilir. Betonun ezilmesi veya donatının kopması gibi hasarın ağır olduğu durumlarda, geçici olarak askıya alınması uygundur. Hasarlı yerel kısımlar, basınçlı su veya hava ile temizlenip, kopan veya burkulan donatıların kesilerek kaynakla eklendikten sonra betonlanması yoluyla onarılabilir. Kirişlerin, gerekli durumda dört veya üç tarafından beton manto giydirilerek güçlendirilebilir. Mevcut yeni betonun bütünleşmesini sağlamak gayesiyle, mevcut betondaki beton örtü tabakasının kaldırılması ve yüzeyin temizlenmesi gerekir. Donatı düzeninde uygun kenetlenme, bırakılan uygun boylarla, kaynaklama ile veya kenetleme plakaları kullanılmasıyla saplanmalıdır. Yeni donatılar döşemedeki deliklerden geçerek kirişi çevreleyen etriyerlerle sarılmalıdır. Güçlendirme için konulan donatılar, köşegen yönündeki çubuklarla veya çelik plakalarla mevcut donatılara bağlanmalıdır. Kirişin yalnız mesnet bölgelerinin güçlendirilmesi ile yetinilmesi söz konusu ise, mesnete döşeme kırılarak açılır, mesnet bölgesi için gerekli ek donatı yerleştirilerek etriyerlerle sarılır. Kiriş kesitinin genişletilmesi tek veya çift taraflı olabilir.

KOLON-KİRİŞ BÖLGESİ

Depremde en fazla hasar gören kiriş kolon birleşim bölgeleri, taşıyıcı sistemin en çok zorlanan ve güçlendirilmesi en zor olan kısımlarını oluşturur.

Birleşim bölgesinde farklı doğrultudaki elemanlar birleşerek, kesit etkileri birbirleriyle dengelenir. Deprem yükleri altında bu bölgede kesme kuvveti dayanımının ve donatı kenetlenmelerinin yeterli olmaması en çok rastlanan hasar türlerini oluşturur. Ayrıca, büyük şiddetteki depremlerde birleşim bölgesine birleşen kesitlerde meydana gelen plastik mafsallar sonucu büyük dönmeler, donatıda aderans çözülmesi sonucu kaymalar ve geniş çatlaklar oluşabilir. Deprem etkisinde birleşim bölgesinin iki tarafındaki eğilme momentinin farklı işarette olması, kiriş kesitinde farklı gerilme durumları doğmasına ve bunun sonucu donatının birleşim bölgesinden çekilip çıkarılmak istenmesine yol açar. Bu sebeple donatı kenetlenmelerine ve eklerine özen göstermek gerekir.Hasarın yerel olması ve çatlaklar şeklinde görülmesi durumunda, epoksi reçinesi enjekte edilmesi onarım ve güçlendirme için yeterli olabilir. Aderansı çözülmüş donatının aderansının tekrar oluşturulması için de epoksi enjeksiyonu önerilir. Çimento şerbetinin aderansın kazandırılmasında yeterli olmadığı bildirilmiştir. Hasarın daha da yaygın olması durumunda kiriş kolon birleşim bölgesi, çelik lamalar yapıştırılarak ve sarılarak güçlendirilebilir. Bu suretle , kesitlerin eğilme momenti kapasiteleri arttırılırken; sarılan lamalarla, bu bölgede oluşturulan enine basınçla, betonun dolayısıyla elemanın sünekliği arttırılır. İhtiyaç olduğunda süneklik artırımı için etriyeleri eksik olan kolon ve kiriş kesitlerinde sadece sargılamaları kullanılabilir. Uygulama için bölgedeki ezilen beton temizlenir., yüzeyler düzeltilir ve özel yapıştırıcılar kullanılarak boyuna lamalar yapıştırılır. Yapışmanın tam olması için lamaların betona işkence aletleriyle bağlanması gerekebilir. Daha sonra sargı lamaları sarılarak uçları birbirinin üzerine yeterli boyda gelecek şekilde yapıştırılır. Bu sırada kiriş sargı lamalarının, o bölgedeki döşeme kaplamasının kaldırılmasından ve döşemede delikler açıldıktan sonra uygulanabileceği unutulmamalıdır. Betonda enine basıncın yeterli şekilde oluşması için lamaların dar olmaması (-50 mm uygun genişlik) ve birbirlerinden ayrık (-0.20 m uygun aralık) yerleştirilmemesi gerekir. Bu tür uygulama özel özene ihtiyaç gösterir. Ayrıca uygulanan güçlendirme şeklinin basit bile olsa deneyle kontrolü önemlidir. Bütün bu işlemlerden sonra, bölgenin sıvanması ve lamaların kapatılması gerekir.Duruma özgü bir yaklaşım gerektiren, kiriş kolon birleşim bölgesinin güçlendirilmesine bir örnek de verilmiştir. Burada mantolama yoluyla birleşen elemanların bütünleşmesi sağlanmaktadır. Kısa donatıların kenetlenmesi için kaynak kullanılması ve mevcut yeni betonun bütünleşmesi için beton örtü tabakasının kaldırılması gerekli olabilir. Yerleştirilecek donatının bir uzay kafes sistem oluşturması ve kuvvet akışı ile uyuşumlu yerleştirilmesi amaca hizmet edecektir. Bu donatıları örtecek ve rijitliği sağlayacak beton kesitinin oluşturulması ise gereklidir. Verilen güçlendirme biçiminin döşeme üzerine taştığı gözden kaçırılmamalıdır. Etriyeler döşemede delik açılarak bağlanmıştır. Sadece birleşim bölgesini güçlendiren bu mantolama, kiriş ve kolonların da mantolanması durumunda daha elverişli ve kolay uygulanabilir.Çelik levhalar kullanılarak yapılan bir güçlendirme türü gösterilmiştir. Özellikle endüstri yapılarındaki çerçevelerde kullanımı uygun düşer. Birleşim bölgesinin şekline uygun çelik levhalar epoksi ile yapıştırılıp, butonlarla bağlanırlar. Kuvvet akışının sağlanması için bu ek levhalarının kiriş ve kolona kaynaklanması gerekir.

DÖŞEME

Döşemelerde genel olarak düşey yükleri taşımak için projelendirilirler. Yatay yük etkisinde bu yükleri düşey taşıyıcılara (kolon ve perde) iletecek dayanım ve rijitliğe sahip olmaları arzu edilir. Hasarlar, genellikle döşemenin büyük boşluk olan kısımlarda ve doğrudan perdeye mesnetlendiği yerlerde meydana gelir. Hasarın onarılması yanında, kalınlığı yeterli olmayan döşemenin kalınlığının arttırılması veya eklenen yeni perde duvarlarıyla olan yük aktarımının sağlanması gerekir. Yerel çatlak ve hasarlar epoksi, çimento şerbeti veya püskürtme beton ile onarılabilir. Bu sırada özellikle bozulan betonun uzaklaştırılması ve kırılan veya burkulan donatının kesilerek kaynakla yeni donatının eklenmesi gerekir. Döşeme kalınlığının arttırılmasıyla, kesitin eğilme rujitliği arttırılır. Üstten yeni beton tabakası ile kalınlaştırılabileceği gibi alttan püskürtme beton uygulanarak döşemenin dayanımı arttırılabilir. Bu sırada yeni kısımlara uygun donatılar da yerleştirilmelidir. Yeni donatının mevcut olana kaynaklı parçalarla bağlanması, sistemin bütünlüğü bakımından istenir.

PERDE

Perdeler , deprem yüklerinin karşılanmasında rijitlik ve dayanım bakımından taşıyıcı sistemin önemli elemanlarıdır. Hasar görmeleri durumunda, onarım ve güçlendirilmeleri özenle yapılmalıdır. Deprem yükü taşımak üzere düzenlenen betonarme perdelerle hasarlar, kayma ve eğilme taşıma gücünün yetersizliğinden veya büyük boşluklu perdelerde bağ kirişlerinin yetersizliğinden kaynaklanabilir. Perdelerin güçlendirilmesinde eğer varsa, pencere, kapı gibi boşlukların doldurulması ile sağlanan ek taşıma gücü kapasitesi yeterli olabilir. Diğer yapı elemanlarından olduğu gibi, betonda ezilme olmadığı durumda epoksi enjeksiyonu perdeler için de yaygın olarak kullanılır. Ancak, bütün çatlaklar doldurulamadığı için hasardan önceki rijitlik elde edilmez. Perdede beton ezilmesi veya donatı burkulması varsa, kolonlarda uygulanan onarım ve güçlendirme yöntemi burada da uygun düşer. Hasar derecesine göre hasarlı kısmın temizlenmesi, ek donatı yerleştirilmesi ve kısmın betonlanması gerekebilir. Eğer mevcut perde yetersiz kalırsa, kalınlığını arttırarak rijitliğini ve dayanımını yükseltmek önerilir. Kalınlığın arttırılması sırasında ek donatıların yerleştirilmesi ve uygun başlık yapılması gerekli olabilir. Yeni donatıların mevcut olanlara bağ parçaları ile kaynaklanması ve mevcut beton yüzünün pürüzlendirilmesi bütünleşmeyi sağlayacağından önemlidir. Aradaki bağ kuvvetlerinin iletimini sağlamak için dikiş çubuklarının kullanılması ve mevcut perde yüzeyine epoksi uygulanması gerekli olabilir. Perdenin eğilme dayanımı yeni başlık kısımlarının ilavesi ve gerekli donatı düzenin sağlanması ile arttırılabilir.

TEMEL

Temellerdeki güçlendirme gereği iki ayrı biçimde ortaya çıkmaktadır. Birincisi temel boyutlarının gelen yükleri taşımada, yetersiz olması, diğeri ise yapılım güçlendirilmesi için eklenen yeni elemanlar için yeni temel yapılması ya da mevcut temelin genişletilmesidir. Temellerin güçlendirilmesinde eski ve yeni bölümlerin birlikte çalışması, eski elemandan yeni elemana yük aktarılmasının sağlanması gerekmektedir.

Betonarme yapılarda çerçeveler arasına konulmuş ve kolonlarla bağlantısı olmayan bir perde duvarın temel ayrıntısı verilmektedir. Buradan perdenin temeli mevcut kolonların temeli ile bağlantısız yapılmaktadır. Perde duvarın temelinin boyutları perdenin bir deprem sırasında taşıyabileceği en büyük eğilme momentini güvenle taşıyabilecek güçte seçilmelidir.

Manlolanarak en kesidi genişletilmiş bir kolonun temeli yeterli olabilir, diğer bir deyişle temel kolonun aksine projesine göre yapılmıştır. Bu durumda temeli büyütmeye gerek olmayabilir. Mantolanarak genişletilen kolonun yeni donatıları eski temelde ankrajlanabilir ya da sömel biraz genişletilerek yeni eklenen donatılar genişletilen bölgede ankrajlanabilir. Sömelin genişletilen bölümüne konulan donatılar eski bölümün donatılarına kaynakla bağlanmalıdır.

Burada genişletilen sömel tabanına konulan, kolonun uzatılmış boyuna donatıları mevcut sömelin kenarları kırılarak ortaya çıkarılmış donatılarına kaynakla bağlanmalıdır.

Perde duvarlara eklenen perdelere gelen depremde gelecek yatay kuvvetlerin temelde yapacağı dönme ve temele aktarılacak gerilmelerin, kolonlarda gelen düşey yüklerin karşı yöndeki baskı etkisi ile azalacağı sanılmaktadır. Kolonlardan gelen düşey yük momentin yaratacağı dönmeye karşı koyacaktır.

Read more...

Plywood Nedir

Plywood Nedir ?

Plywood ağaç tabakalarından oluşan bir paneldir.Plywood çok iyi mekanik dayanıklılığa sahip olmasına karşın hafif olan bir malzemedir.

Katman sayısı genelde tek sayı olacak şekilde üretilir.Dış katmanlar genellikle panelin uzun ölçüsüne paralel yöndedir.Birbirini izleyen katmanlar birbirine dik olacak şekilde yapıştırılır.Bu üretim şekli dayanımı artıran vibrasyonla oluşacak şok etkilere karşı koyan bir yapıdır.

Bazı Özellikleri
# HAFİF FAKAT YÜKSEK DAYANIMLI,
# RAHAT KULLANIMLI,
# ÇEVRE DOSTU,
# UYGULAMASI GENİŞ ALANLARA SAHİP

Plywood Kullanım Yerleri

İnşaat İşlerinde
* Kalıp işlerinde
* İskele platformlarında
* İç bölme ve çatı kaplama işlerinde
* Zemin ve parke endüstrisinde

Mobilya İşlerinde
* Kapı
* Raf
* Ahşap sandalye ve masa yapımında
* Ofis mobilyalarında

Ulaştırma ve Gemi İnşaatında
* Tır dorselerinin zemin ve yan cidarlarında
* Konteynırların zeminlerinde
* Vagonların zemin ve yan cidarlarında
* Hayvan taşıma araçlarında
* Otobüslerde
* Gemilerin kargo bölümlerinde

Paketleme
* Malzeme neme ve kimyasal malzemeye dayanımı yüksektir
* Diğer malzemelere göre daha ucuzdur
* Daha dayanıklı ve hafiftir
* Güvenli ve hijyendir
* Yeniden kullanılabilir ve çevreye minimum zararı veren bir malzemedir
* Her türlü paketlemede kullanılabilir

Diğer Kullanım Yerleri
* Oyuncaklarda
* Oyun salonlarında
* Müzik enstrümanlarında
* Müzik kolonlarının yapımında
* Trafik işaretleri,reklam panoları ve kent mobilyalarında
* Bahçe kulübelerinde
* Basketbol panyaları ve paten platformlarında
* Duvar tırmanma panolarında
* Tribün,sahne ve gösteri inşaatlarında
* Mutfak tezgah üstü ve tezgah alınlarında
* Tekstil makinası masalarında ve kesim tezgahlarında

Plywood Nedir ?
Yüksek mukavemetli, neme dayanıklı, fenol film kaplı kontrplak.

Nerede kullanılır ?
Plywood çok amaçlı bir üründür.
* İnşaatlarda beton kalıplığı olarak.
* Ara bölme ve duvar paneli olarak.
* Dekoratif tavan malzemesi olarak.
* Yer döşemesinde
* Ambalaj sandığı imalatında.
* Araç karoseri yapımında.

Avantajları Nelerdir ?
* Plywood’ların montajının pratik olması, zamandan ve işçilikten tasarruf etmenizi sağlar.
* Plywood’da diğer alternatiflerinden ahşapa göre, çivi v.b. Yardımcı elemanlar daha az kullanıldığından oldukça ekonomiktir.
* Plywood, düzgün yüzeyi sayesinde sıvadan tasarruf etmenizi sağlar.
* Plywood, yüksek yüzey kalitesi dolayısıyla, diğer alternatiflerinde olduğu gibi yüzey yağlama v.b. işlemlere asla ihtiyaç duymaz. Bu yüzen hem işçilikten hemde zamandan tasarruf etmenizi sağladığı için daha ekonomiktir.
* Plywood çok amaçlı bir üründür. Bu yüzden benzerlerine oranla daha fazla kullanım alanına sahiptir.

Uygulama Esasları.
* Plywood’ları bütün olarak kullanabileceğiniz gibi ebatlayarakta kullanabilirsiniz. Ancak ebatlama sonrasında, çıplak kenarlara epoksi uygulaması yapmanız malzemenin ömrünü uzatacaktır.
* İnşaat kalıplarında defalarca kullanabileceğiniz kalitede Plywood’ları, daha fazla kalıp yapımında kullanabilmeniz için, sökme işlemi yapılırken gelişigüzel yerlere atmamanızı ve her uygulama sonrasında temizleyerek düzgün bir şekilde istiflemenizi tavsiye ederiz.
* Montaj esnasında, çivileme ve sökme işlemlerini yaparken özen göstermenizin Plywood’ların kullanım süresinin oldukça uzun olmasına katkı yapacağını unutmayınız.

Ölçüler
BOYUTLARI
18 mm 1250 x 2500

Read more...

Yapi Denetim Muhendisi Maaslari

İnşaat Uygulama Denetçileri:1000 ile 1400 TL bazı illerde ücret
800 TL'ye kadar düşebilmektedir.Denetçinin şirket müdürü ve idareci olması durumunda ücreti nadiren 2000 TL 'ye kadar çıkabilmektedir.Bir Uygulama Denetçisinin 120.000 m2'ye kadar (minhalar ile yani işin biten kısmının düşümü ile 240.000 m2'ye kadar çıkabilir) imza attığı ve binanın taşıyıcı sisteminden en az 15 yıl sorumlu olduğu düşünülürse bu ücret alınanan risk ve sorumluluğun ne kadar karşılığı olabilir ki? Uygulama Denetçisi olmak için 12 yıl süre ile İnşaat mühendisi olarak çalıştığını kanıtlamak gerekmektedir.O iş yerinden alacağın belge yanında SSK, Bağ-Kur,Emek. San. dökümleri de gerekmektedir.

Kontrol Elemanı İnşaat mühendisi:1000 ile 1300 TL yeni mezunlar ise maalesef 800 TL ve civarına çalışmaktadırlar.30.000 m2 ye (Minhalarla bu 60.000 m2 'ye kadar çıkabilmektedir) imza atıp binanın taşıyıcı sisteminden 15 yıl ve taşıyıcı olmayan (duvar.sıva vs.) 2 yıl sorumluluk almaktadırlar.
İnşaat Mühendisleri Odasının 1300 TL taban ücreti belirlemiş olmasına rağmen bunun pratikte bir etkisi olmamaktadır

İnşaat Proje ve Uygulama Denetçileri:5 Şubat 2008 'deki yönetmelik değişikliğinden sonra Proje Denetçilerine Uygulama Denetçisi olma yolu da açılmıştır.Toplamda 360.000 m2'ye kadar imza atabilirler.Bunun 120.000 m2'si Uygulama Denetçisi kalanı Proje Denetçisi olur.En az 12 yıl Proje çiziminde çalışmış ve bunu kanıtlaya bilenler olur.Ücretleri 1500-2000 TL arası idi.Ayrıca Uygulama Denetçisi olarak imza atmaları halinde maalesef pek çok Yapı Denetim kuruluşunda ilave bir ücret almamaktadırlar.Proje Denetçileri proje müellifi inşaat müh. ile birlikte projeden sorumludurlar.İlave
olarak Uygulama Denetçisi olurlarsa uygulamadan da(15 yıl) sorumludurlar.

Uygulama ve Proje Denetçisi Elektrik Mühendisleri:12 yıl çalışmış olma koşulu gerekir.Aldıkları ücret 1500 TL ve üstüdür.Pek azı 1500 TL'nin altında çalışır.İşleri part-time çalışmaya uygundur.Binanın taşıyıcı sisteminden sorumlu değildirler.Sorumlulukları elektrik aksamı ile ilgilidir ve 2(iki yıl) dır.Bir binanın iş bitimi aldıktan sonra pek çok yerde satılıp,kiralanıp insanların tam olarak yerleşmesi( bütün dairelere klima,buz dolabı,tv,fırın,elektrikli soba ve saire) en az 2-3 yıl sürdüğünü göz önünde bulundurursak bu 2 yıllık sorumluluğa karşın aldıkları ücret İnşaat Denetçilerine nazaran çok fazladır zaten yapıdenetimin kaymağını bunlar yer. Elektrik U.ve P. Denetçileride 120.000 m2'ye imza atmaktadırlar.

Kontrol Elemanı Elektrik Müh.:120.000 m2'ye imza atarlar 800-1000 TL ücret alırlar.

Uygulama ve Proje Denetçisi Makina Mühendisi:Uygulama ve Projeden sorumludurlar.Eger projede eksiklik ve yanlışlar varsa Makina Müh. proje müellifini uyarıp eksik ve yanlışları düzelttirmek durumundadırlar.Aksi halde sorumludurlar.Su ve atıksu tesisatından 2 yıl süre ile sorumludurlar.120.000 m2'ye imza atarlar.800-1000 TL civarında ücret alırlar.

Kontrol Elemanı Makina Mühendisi:60.000 m2'ye imza atarlar 800-1000 TL civarı ücret alırlar.

Proje ve Uygulama Denetçisi Mimar:360.000 m2'ye imza atarlar 1000-1500 TL alırlar.

5 Şubat 2008'deki yönetmelik değişikliğinden sonra Mimarlar da Kontrol Elemanı olarak çalışabilmektedirler.Durumları Kontrol Elemanı İnşaat Mühendisleri ile aynıdır.

En az 4 yıllık zorlu bir eğitimden sonra yıllarca süren bir meslek hayatı ve edinilen tecrübelere rağmen Yapı Denetim sistemininde alınan ücretler komik düzeydedir.Bugün en düşük inşaat işçisisinin yövmiyesi bile 50 TL dir.İnşaat sektöründe mühendisler en düşük ücreti almaktadırlar.Buna karşılık sorumlulukları kat be kat fazladır.Sorumluluk vardır,risk vardır fakat bunun karşılığı yoktur.Durum hiç de iyi değildir.

Read more...

Insaat Muhendisi Maaslari

İnşaat Mühendisi Maaş Bilgisi

Belediye657 ye tabi mühendisler encümenin kararıyla belirlenen maaşı alır. Bu yüzden ücret aralıkları belediyelerce değişkenlik göstermektedir. Taban ve tavan uygulaması yapılır. Bu günümüz şartlarında 1500-2000TL

Askeriye'de Teknik Hizmetler (TH.) Biriminde sivil memur inşaat mühendisi 1950TL, evli ve çocuklu personel 2100 TL

Gayrimenkul Eksperi (SPK lisanslı) 3.000TL
Gayrimenkul Eks. Yardımcıları 1.000-1500TL
Devlet Memuru 4B'ye tabi (1/4 ) 2.070TL

(DSİ, İl Özel İdare, Karayolları, Bayındırlık İl Müdürlükleri, İller Bankası vb. devlet kurumlarında mühendis maaşı, hepsinde aynıdır denilemez, ufak değişiklikler gösterir. Doğu tazminatı, medeni durum, çocuk sayısı, arazi ücreti, kıdem derecesi gibi etkenlerle brüt ücret 2300TL yi geçebilir.)
Yapı Denetim kanunu uygulanan illerde Şantiye Şefi; Bazı mühendis arkadaşlar İnşaat başına tek sefer için 250TL'ye imza atıp piyasayı maalesef ayaklar altına düşürdüler. Sözleşmelerinde kabul edilen net ücret 1350TL/Ay brüt ücret 1650TL/Ay
Taahhüt Firmalarında (Tecrübe ve işin proje büyüklüğüne göre) Saha Mühendisi 1.250-3.000TL, Kesin Hesap 1.750-3.500TL, Şantiye Şefi 2.000-4.500TL, Proje Müdürü 4.000-7.000TL
Yapı Denetim Firmalarında;
Kontrol elemanı inşaat mühendisi 750-1700TL
Kontrol elemanı elektrik mühendisi 1250-1500TL
Kontrol elemanı makina mühendisi 900-1350TL
Proje Denetçisi inşaat mühendisi 1000-1500TL
Yapı Denetçisi inşaat mühendisi 700-1300TL
Yapı Denetçisi elektrik mühendisi 1500TL
Yapı Denetçisi makina mühendisi 800-1200TL
Denetçi Mimar 1000-1500TL
Sekreter: Askari ücret
Evrak Takip: 550-700TL
Ruhsat: 700-1000TL
Hakediş Evrakları Elemanı: 800TL

Gerçek Örnekler:

1. Antalya Hafif Raylı Sistem Projesi (2008 yılı)
Alt Yapı Taahhüt Firması;
Taşeron Firma: Saha Mühendisi 1.250 ve 1.750TL, Şantiye Şefi 2.500TL
Ana Firma: Formen 1.000TL, İnşaat Teknikeri 1.500TL, Saha Mühendisi 3.000TL, Şantiye Şefi 5.000, Proje Müdürü 7.000TL
Müşavir Firma: Saha Mühendisi 3.500TL

2. Antalya Belek Adam&Eva Oteli projesi saha mühendisleri 2.250TL, çizim teknik personeli 1.750TL, Kesin Hesap 3.500TL, Şantiye Şefi 5.000TL, Proje Müdürü 7.000TL (2006 yılı)

..................................................................

Gazete İlanlarının Anlamları:
Yeni mezun, genç, dinamik, yetiştirilmek üzere; Mühendisliğe yakışmayacak ücret verilip, her iş yaptırılacaktır. İş tecrübesi kazanma adına dişinizi sıkarsanız, verdiğimiz üç kuruş para, evrak getir götür, mühendislik bürolarından proje taşıma ve bazı ayak işlerini öğrenir, kullanıldığınızı anladığınızda da hemen yerinize gözleri açılmamış yeni bir eleman alırız.
30 yaşını aşmamış mühendis: SGK priminde 30 yaş altı prim indirimini kullanmak istiyorum, bu kadar ince düşünen bir firmayız, çok çalıştırıp az maaş veririz, 30 yaşını geçtiğin an bizim için bitmişsin demektir.
Yeni aldığımız ihaleye uygun en az 5 yıl deneyimli 2 adet inş müh, 1 adet elektrik müh. 1 adet makina müh.:
Aslında mühendisle çalışmak istemiyorum ama yapı teknik şartnamesinde en az 2 adet 5 yıl deneyimli mühendis çalıştırmak zorundasın dediği için mühendis alıp değer kıymet bilmeden çalıştıracağım. Alt yapı firmasıysam eğer, formenler ve operatörleri mühendisten üstün tutarım, ilkokul mezunu cahil patronum ve sahada beni senden daha çok dinlerler, çünkü maaşları ben veriyorum.
Mimar, mühendis satış elemanı; Onca yıl okudunuz, benim firmam satış yapamıyor, lise mezunu alsam beni oda kurtarmaz, piyasada da boşta epey mühendis-mimar var, gelin beni kurtarın, ancak çok kazanmadığım için ücretide çok beklemeyin..
En az 10 yıl deneyimli mühendis Biz işi aldık, ama ne işin nasıl yapılacağını biliyoruz, ne de bunu başkasına öğretebiliriz. Mühendisim diyorsan gel, işi bütün sıkıntılarıyla sorun çıkarmadan yap ve iş bitincede çek git.

..................................................................

Çalıştığınız Birimden Aldığınız Ücreti Paylaşmak İçin, Yorum Kısmına Bilgileri Yazmanız Yeterlidir. Paylaşımınız İçin Şimdiden Teşekkür Ederiz.

..................................................................

İnşaat Mühendisi Güncel İş İlanları İçin:
http://www.insaathaberleri.net/haber/156--insaat-muhendisi-is-ilanlari.html

..................................................................

Editörden Uyarıcı Not:

TOKİ Taşeron Firmaları hakkında;

Büyük kırımlarla ve düşük maliyetlerle işin yapılması istenmesi sonucu, TOKİ taşeron firmalarında çalışan arkadaşlarımızın %90'ı, 1 yıla yakın maaşı içeride kalmakta, hatta alamayıp hukuki süreci başlatmış durumdadırlar. Bu zaman içinde de geçen sürede mağdur olmuşlardır. Bu yüzden bu hususun dikkate alınıp, firma seçerken özen göstermeniz önemle rica olunur.

Read more...

Isi Yalitimi İzolasyon Malzemeleri Fiyatlari

Isı yalıtımı izolasyon malzemeleri fiyat listesi

ÜRÜN ADI
KDV
ÜRÜN ADI
KDV

ISI YALITIM MALZEMELERİ
DEMİR ÇELİK KREMİT PLASTİK BORU


Koçtaş Pürüzlü Kare Foamboard 60x125x2 cm
3,90 TL
Kdv Dahil
Himerpa Foamboard-1200 (düz) 60x125x3 cm
7,95 TL/m²
Kdv Hariç

Koçtaş Pürüzlü Kare Foamboard 60x125x3 cm
4,90 TL
Kdv Dahil
Himerpa Foamboard-1200 (düz) 60x125x4 cm
10,6 TL/m²
Kdv Hariç

Koçtaş Düz-Kare Foamboard (izocam) 60x125x2 cm
3,55 TL
Kdv Dahil
Himerpa Foamboard-1200 (düz) 60x125x5 cm
13,25TL/m²
Kdv Hariç

Koçtaş Düz-Kare Foamboard (izocam) 60x125x3 cm
5,45 TL
Kdv Dahil
Himerpa Foamboard-1500 (düz) 60x125x2 cm
5,60 TL/m²
Kdv Hariç

Koçtaş Çatı Siltesi 8 cm
42,90 TL
Kdv Dahil
Himerpa Foamboard-1500 (düz) 60x125x2,5 cm
6,75 TL/m²
Kdv Hariç

Praktiker Polpan Extrude Polisten Köpük 60x125 cm
4,99 TL
Kdv Dahil
Himerpa Foamboard-1500 (pürüzlü/oluklu) 60x125x2 cm
6 TL/m²
Kdv Hariç

Praktiker Polpan Extrude Polisten Köpük BN (Binili) 60x125 cm
7,49 TL
Kdv Dahil
Himerpa Foamboard-1500 (pürüzlü/oluklu) 60x125x2,5 cm
7,13 TL/m²
Kdv Hariç

Bauhaus izocam Foamboard 60x125x3 cm
4,90 TL
Kdv Dahil
Himerpa Foamboard-2000 (düz) 60x125x2 cm
6 TL/m²
Kdv Hariç

Bauhaus izocam Camyünü Çatı Siltesi (8cm) (aluminyum folyolu) 1rulo = 12 m²
69,90 TL
Kdv Dahil
Himerpa Foamboard-2000 (düz) 60x125x2,5 cm
7,25 TL/m²
Kdv Hariç

Ode Yalıtım San. A.S XPS Levha 60x120x2 cm
5 TL/m²
Kdv Hariç
Himerpa Foamboard-2000 (pürüzlü/oluklu) 60x125x2 cm
6,4 TL/m²
Kdv Hariç

Ode Yalıtım San. A.S XPS Levha 60x120x3 cm
7,50 TL/m²
Kdv Hariç
Himerpa Foamboard-2000 (pürüzlü/oluklu) 60x125x2,5 cm
7,63 TL/m²
Kdv Hariç

Himerpa Çatı Siltesi-300 120x750x8 cm
6,90 TL/m²
Kdv Hariç
Himerpa Foamboard-2500 (düz) 60x125x2 cm
6,4 TL/m²
Kdv Hariç

Himerpa Çatı Siltesi-300 120x600x10 cm
8,40 TL/m²
Kdv Hariç
Himerpa Foamboard-2500 (düz) 60x125x2,5 cm
7,50 TL/m²
Kdv Hariç

Himerpa Çatı Siltesi-350 120x1000x8 cm
5,60 TL/m²
Kdv Hariç
Himerpa Foamboard-2500 (pürüzlü/oluklu) 60x125x2 cm
7 TL/m²
Kdv Hariç

Himerpa Çatı Siltesi-350 120x800x10 cm
6,90 TL/m²
Kdv Hariç
Himerpa Foamboard-2500 (pürüzlü/oluklu) 60x125x2,5 cm
8,13 TL/m²
Kdv Hariç

Himerpa Yalı Camyünü 40x120x3 cm
9 TL/m²
Kdv Hariç
Himerpa Foamboard-3500 (düz) 60x125x2 cm
7,20 TL/m²
Kdv Hariç

Himerpa Yalı Camyünü 40x120x4 cm
12 TL/m²
Kdv Hariç
BTM San. ve Tic. AS. XPS Polpan ısı levhası (düz) 60x125 cm
150 TL/m3
Kdv Hariç

Himerpa Yalı Camyünü 40x120x5 cm
14 TL/m²
Kdv Hariç
BTM San. ve Tic. AS. XPS Polpan ısı levhası (pürüzlü) 60x125 cm
155 TL/m3
Kdv Hariç

Himerpa izopor Levha 10 kg/m3
58 TL/m3
Kdv Hariç
Balcıoğlu Mümessillik Strofor (Köpük Levha 100x50 cm 1Paket = 0,25 m3, 50 adet Levha)1cm
13,25 TL
Kdv Hariç

Himerpa izopor Levha 12 kg/m3
75 TL/m3 Kdv Hariç
Balcıoğlu Mümessillik Strofor (Köpük Levha 100x50 cm1Paket = 0,25 m3, 25 adet Levha)2cm
12,50 TL
Kdv Hariç

Himerpa Manto izopor 50x100x3 cm
3,80 TL/m² Kdv Hariç
Balcıoğlu Mümessillik Asmolen Strofor 25 cm 25x40x100 cm
55 TL/m3 Kdv Hariç

Himerpa Manto izopor 50x100x4 cm
5 TL/m²
Kdv Hariç
Balcıoğlu Mümessillik TP-150 Tasyünü Teras Çatı Plakası 120x60x4 cm paket = 4,32 m
56,15 TL Kdv Hariç

Himerpa Yalı izopor 40x100x3 cm
3,80 TL/m²
Kdv Hariç
Balcıoğlu Mümessillik Tasyünü Arabölme Plakası 8 cm 120x60x8 cm paket = 3,6 m²
32,85 TL Kdv Hariç




İstanbul Şişli Koçtaş Adres: İstanbul Cevahir Alışveriş ve Eğlence Merkezi Büyükdere Cad. No:22 Şişli / İstanbul Tel: 0212 315 96 00 Faks: 0212 380 00 06
Çalışma Saatleri Pazartesi - Pazar / 10:00 - 22:00

Balcıoğlu Mümessillik Adres:Seyitnizam Mh. Tepebag Çirpici Yolu G-10 Sk.No:82
Zeytinburnu - ISTANBUL
Tel : 0.212 664 60 32 (pbx) - Faks: 0.212 664 77 84
e-Mail: balcioglu@balcioglu.com.tr

Borusan Mannesmann Adres:Meclisi Mebusan Cad.No:37 Salıpazarı / İstanbul
Telefon:0212 393 58 00 Fax:0212 293 69 60

Read more...

Mutfak Tezgahi Fiyati

Mutfak Tezgahı Fiyatı

Çimstone Arcadia Mutfak Tezgahı - 320,00 TL + KDV

Firma adı :

Kurt Granit & Çimstone
Ülke :

Türkiye
Şehir :

İstanbul
Adres :

Sultançiftliği mah 14 sok no: 32 Sultangazi İstanbul
Telefon :

0212 667 35 60
Faks :

0535c498 28 37
E-posta :

info@kurtgranit.com
Web adresi :

http://www.kurtgranit.com
Açıklama :

Firmamız Çalışma politikası müşteri memnuniyeti üzerine kuruludur.Biliyoruzki en iyi referans müşteridir.Şuan Kurt Granit olarak Çimstone Uygulamalarında İstanbul genelinde en çok uygulama yapan firmalardan biriyiz.Sitemizin referanslar bölümünde daha önce yapmış olduğumuz çimstone granit mermer technistone uygulamalarını inceleyebilirsiniz. Bu kadar geniş ürün yelpazesine hükmeden sektörde tek firmayız.Kurt granit çalışma prensipleri arasında kaliteyi ucuza uygulamak prensibini ilke edinmiştir

Read more...

Makinali Sap Dokme Iscilik Fiyatlari

Makinalı Şap Dökme İşçilik Fiyatları
UYGULAMA ALANLARI:
Açık kapalı otoparklar , hastaneler , okullar , yaya kaldırımları , Fabrika ve toplu konutlar,
Depolar v.s gibi yerler
UYGULAMALAR :
Bina kat şapları (parke ve seramik altı şap); Renkli şap yüzeyleri; Fırçalı yol ve saha betonları; Helikopterli şap uygulamaları; otopark ve depo zeminleri ; Yüzey sertleştiricili uygulamalar; tretuvar (kaldırım) betonları
İŞÇİLİK FİYATLARI :

1 M2 Şap Dökülmesi - 3,50 TL (Malzemesiz)
İLETİŞİM :
Ada Mühendislik
Tel: 0532 583 74 22

Read more...

Insaat Demir Fiyatlari Borsasi

Nervürlü 12-14-16 mm ve 18-20-22 mm inşaat demirinin fiyatinda, geçen sürede küçük çapli degisiklikler oldu. Gelinen noktada, 28 Aralik itibariyle KARDEMIR`de 12-14-16 mm ve 18-20-22 mm nervürlü insaat demiri ton fiyati ( TL/Ton):746 TL+ KDV(% 18)+Nakliye(ton basina ortalama 20 ile 60 TL arasi uzakliga göre degisir)

746 TL oldu.( 28 Aralik 2009) (KDV+ Nakliye hariç)


721 TL idi.( 4 Aralik 2009 ) (KDV+ Nakliye hariç)

712 TL idi.( 17 Kasim 2009 ) (KDV+ Nakliye hariç)

685 TL idi.( 7 Kasim 2009 ) (KDV+ Nakliye hariç)

657 TL idi. ( 25 Ekim 2009 ) (KDV+ Nakliye hariç)

720 TL idi. ( 2 Ekim 2009 ) (KDV+ Nakliye hariç)

708 TL idi. ( 28 Eylül 2009 ) (KDV+ Nakliye hariç)

729 TL idi. ( 7 Eylül 2009 ) (KDV+ Nakliye hariç)

745 TL idi. (18 Agustos 2009) (KDV+ Nakliye hariç)

716 TL idi. (31 Temmuz 2009) (KDV+ Nakliye hariç)

2008

1300 TL idi. ( Ekim 2008 )(KDV+Nakliye dahil )

2100 TL idi. ( Mayis 2008)(KDV+Nakliye dahil ) En yüksek fiyat

Demir fiyatlarindaki degisimde, dünya konjonktürü ve talep etkili oluyor. Ayrica hammadde fiyatlarindaki degisimlerde belirgin rol oynuyor.


Güncel fiyatlari ögrenmek için tiklayiniz >>> http://www.kardemir.com/turkce/fiyatlar/index.html

Read more...

Kilittasi ve Bordur Fiyatlari

Kilitaşı ve Bordür Fiyatları - 2010 - 2009
8 lik kilit taşı malzemesi,beton rengi,nakliye hariç,yükleme dahil 8 TL/m2İşçilk indirme,kum ve işçilik dahil ............................... 11 TL/m28 lik kilit taşı Anahtar teslimi, beton rengi ..................... 19 TL/m210 KM ye kadar nakliye............................................... 1 TL/m2Renk ve Yüzey Seçenekleri:Renkli istenirse fark...................................................................2 TL/m2Mineral sıvalı renkli istenirse fark..................................4 TL/m2BORDÜR FİYATLARI.17 lik bordür..........1,4 TL/adet, Renkli istenirse +1,0 TL/adet 22 lik bordür..........2,2 TL/adet, Renkli istenirse +1,5 TL/adet30 luk bordür......... 4,0 TL/adet, Renkli istenirse +2,0 TL/adet Fiyatlara %18 kdv ayrıca ilave edilecektir.
7 gun/24 saat +90 532 201 87 79 dan bize ulaşabilirsiniz ÇOBANLI İNSAAT TAAHHUTISO 9001 ISO 18001 ISO 14001

Read more...

Kiremit Cesitleri ve Fiyatlari

Piyasada kiremit fiyatları kalite ve özelliklerine göre 75 ile 90 kuruş arasında değişmektedir.

Kılıçoğlu Toprak San. Kılıçoğlu Kiremit 23,5x41 cm.......80 kuruş
Kılıçoğlu Toprak San. Akdeniz kiremit 23,5x41 cm........80 kuruş

Kılıçoğlu Toprak San. Valensiya kiremit 24x41 cm........82 kuruş

Kılıçoğlu Toprak San. Granada kiremit 24x40,5 cm.......87 kuruş



Kütahya Özer Kiremit için tıklayınız >>> http://www.ozerkiremit.com.tr/Product.aspx

Kılıçoğlu Kiremit çeşitleri için >>> http://www.kilicoglu.com/urunler.php

Çorum Birlik Kiremit >>> http://www.corumbirlikkiremit.com/kiremithakkinda.html

Read more...

Insaat Muhendisi Is Ilanlari

29.12.2009
Güncel İş İlanları


...............................
ANTALYA GÜNCEL İŞ İLANLARI
...............................

Ado İmar İnşaat,
Çağkan Değerleme,
Aspen Yapı ve Zemin Sistemleri,
Orjinal Kapı Pencere,
TRE Tasarım,
Fabrikev Hazır Yapı AŞ.,
Cantek Soğutma,
İzole Kremit,
Adopen Plastik AŞ.,
Ayser Yapı,
Orjin Yapı,
By Yapı Market inşaat mühendisi arıyor..

Başvurular kariyer.net adresinden..

..................................................

SEÇKİN Yapı Denetim A.Ş Firmamıza İnşaat Mühendisi, Makine Mühendisi, Denetçi ve Yardımcı Kontrol Elemanları Alınacaktır. 0242.311 55 77
............................... ANKARA GÜNCEL İŞ İLANLARI
...............................

ÇANKIRI Şantiyemize; en az 5 yıl Alt Yapı İçme suyu kanalizasyon deneyimli İnşaat Mühendisi arıyoruz. kmsinsaat@hotmail.com
...............................
İSTANBUL GÜNCEL İŞ İLANLARI
...............................

İSKİ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi işlerinde kesin hesap yapabilecek ve BAYINDIRLIK mevzuatında 5 yıl tecrübeli İNŞAAT ve Harita Mühendisi aranmaktadır. CV Faks: 0212.284 93 75 ozkainsaat@ozkainsaat.com.tr

BAHÇEŞEHİR’deki Şantiyemize; İnşaat Mühendisi, Elektrik Mühendisi, Makina Mühendisi, Harita Mühendisi alınacaktır. Tel: 0212.405 01 21 Fax: 0212.405 01 22

SPK Lisanslı Gayrimenkul Değerleme Şirketine; Genç oto kullanabilen İnşaat Mühendisi, Mimar, Şehir Plancı, Haritacı. Faks: 0212.324 33 38- elit@elitgd.com

ÇERKEZKÖY- Tekirdağ Şantiyemiz için Endüstriyel Yapı Şantiyelerinde görev yapmış İnşaat Mühendisi alınacatır. Faks: 0216.339 22 72 egfinsaat@egfinsaat.com

BOLU Şantiyemizde görevlendirilecek ince işlerde asgari 5 yıl deneyimli inşaat mühendisi CV Faks: 0216.518-37-71 CV Mail: dgrinsaat@gmail.com

İNŞAAT Firmasında Çalışmak Üzere Mimar ve İnşaat Mühendisi Aranmaktadır. 0212.521-23-20
...............................
İZMİR GÜNCEL İŞ İLANLARI
...............................
GSM Anten Kuleleri ve Montajında Tecrübeli İnşaat Mühendisi Alınacaktır 0232.461-9311

TECRÜBELİ yardımcı kontrol inşaat mühendisi 0232.462-66-95
...............................
AYDIN GÜNCEL İŞ İLANLARI

5 yıldızlı otel şantiyesinde çalışacak deneyimli inşaat mühendisi alınacaktır. Didim- Aydın Tel: 0256.835-35-01 Faks: 0256.835-35-04 e-mail: adakaleotelcilik@hotmail.com

...............................
BİNGÖL GÜNCEL İŞ İLANLARI
...............................

xxx
...............................
AYDIN GÜNCEL İŞ İLANLARI
...............................

AYDIN'daki firmamıza deneyimli inşaat mühendisi aranıyor. 0256.231 07 09

Read more...

24 Aralık 2009 Perşembe

Alcipan - Kargips - Satengips Fiyatlari

FİYAT LİSTESİ PEŞİN

ALÇIPAN (FX) PLAKA 10.00
ALÇIPAN YEŞİL (WR) PLAKA 15.50
KARGİPS (KARTONPİYER ALÇI) TORBA 4.00
SATENGİPS TORBA 8.00
İZOGİPS (SIVA ALÇISI) TORBA 6.00
FUGAGİPS TORBA 11,00
YAPIGİPS TORBA 11,00
TAVAN C PROFİLİ METRE 1.00
TAVAN U PROFİLİ METRE 0.67
DUVAR C PROFİLİ (75) METRE 1.40
DUVAR U PROFİLİ (75) METRE 0.90
DUVAR C PROFİLİ (50) METRE 1.00
DUVAR U PROFİLİ (50) METRE 0.85
DELİKLİ KÖŞE PROFİLİ METRE 0.25
DERZ BANDI ADET 4,00
ALÇIPAN VİDASI SİVRİ (2,5) 1000 ADET 7,50
ALÇIPAN VİDASI BORKOF (2,5) 1000 ADET 8,50
ALÇIPAN VİDASI SİVRİ (3,5) 1000 ADET 9,50
ALÇIPAN VİDASI BORKOF (3,5) 1000 ADET 11,00
BETOPAN ( 8 MM ) ADET 25.00
ASKI TELİ 40 CM ADET 0,25
ASKI TELİ 60 CM ADET 0,30
ASKI TELİ 80 CM ADET 0,35
ASKI TELİ 100 CM ADET 0,40
AGRAF 7,5 ADET 0,16
AGRAF 14 ADET 0,25
AGRAF 20 ADET 0,35
AGRAF 30 ADET 0,45
ASKI MAŞASI ADET 0,25
EKLEME PARÇASI ADET 0,15
KLİPS ADET 0.05
ÇELİK DÜBEL ADET 0,15
İZOCAM (12 M2) ADET 50.00
AMF TAŞ YÜNÜ (TAM TAKIM) ADET 5 €
KUTU PROFİL 20X40 METRE 1,40
KUTU PROFİL 20X30 METRE 1,10
ÇUBUK DEMİR 8 LİK ADET 9.00

* FİYATLARIMIZA KATMA DEĞER VERGİSİ DAHİL DEĞİLDİR.
* MALZEMELERİMİZ DEPO TESLİMİDİR.
* TOPLU ALIMLARDA LÜTFEN FİYAT SORUNUZ..

WEB: www.kocinsaat.net

Read more...

Somine Fiyatlari

Ürün Tipi Model Isı Gücü KW Isıtma Alanı (m2)* Ağırlık kg Ebat cm Cihaz Fiyatı

Şömine Tipi Soba ** MINI 6 20 – 30 48 39*47*62 495.00
Şömine Tipi Soba ** K1CP 9 30 – 40 71 46*44*76 660.00
Şömine Tipi Soba ** K1R 9 30 – 35 62 43*39*75 670.00
Şömine Tipi Soba ** K1M 7 25 – 35 57 38*42*76 670.00
Şömine Tipi Soba ** SK 10 30 – 40 95 47*53*90 1,000.00
Şömine Tipi Soba ** FM 12 40 – 50 94 49*46*92 890.00
Şömine Tipi Soba ** FG R 14 50 – 60 120 57*53*113 1,080.00
Kuzine ** 2M 14 50 – 60 107 93*58*80 900.00
Şömine Tipi Soba ** PRITY 15 50 – 60 119 65*55*116 1,120.00
Şömine Tipi Soba ** WD RETRO 15 50 – 60 100 65*55*78 980.00
Şömine Tipi Soba ** SB BRAVO 9 30 – 40 100+100 82*61*110 1,540.00
Şömine Haznesi ** C 15 50 – 60 126 66*57*72 1,560.00
Şömine Haznesi ** TC 16 60 – 70 165 109*60*68 2,270.00
Şömine Haznesi ** ATC 16 60 – 70 139 109*80*68 2,200.00



Not: 1. Üstteki fiyatlar stoktaki ürünlere aittir ve 01.02.2009 tarihi itibari ile geçerlidir.
2. Sulu sistem soba ve şöminelerin çalışması için bağlantı setine ihtiyaç duyulmaktadır,
- - Bağlantı Seti Fiyatı = 320 TL
( Sete dahil olanlar;wilo sirkülasyon pompası, imbisat deposu, termostat, termometre,otomatik pürjör)
3. Necron K-Jen Kesintisiz Güç Kaynağı Fiyatı = 390 TL
4. FİYATLARA KDV DÂHİL DEĞİLDİR.
5. Ürünlerimiz 2 yıl garantilidir.
6. Isıtma alanı ve petek ölçüleri en az - aşırı soğuk bölgeler, en fazla - ılık bölgeler için verilmiştir
( ısıtma alanı ve petek ölçüleri evin izolasyonuna göre değişebilir. )
7. Üstteki fiyat listesi başlangıç tarihi itibari ile tüm eski fiyat listelerini geçersiz kılar
8. Maliyet artışları fiyatlara aynen yansıtılacaktır.
9. (**) İşaretli ürünler stokla sınırlıdır, diğerleri için ön sipariş gerekebilir.
10. Tavsiye edilen Satış Listesi Bayileri bağlayıcı nitelikte değildir.

Kaynak: www.ustamyapi.com

Read more...

Buton,Korna,Flasor,Aku ve Zil Fiyatlari

BUTON, KORNA, FLAŞÖR, AKÜ, ZİL FİYATLARI

Ürün Kodu Cinsi Fiyat $
MG-5100 Yangın alarm butonu (alt kasa + cam dahil) MaviGard 18
MG-5000 Elektronik Korna-MaviGard 24
SL-401R Flaşör, kırmızı; KOBISHI-İngiltere 50
NP2,0 Akü, sızdırmaz tip, 12V – 2.1 Ah 36
MBF-6WE Yangın alarm zili (24 V DC); KOBISHI-İngiltere 50

Read more...

Yangin Algilama Dedektorleri

YANGIN ALGILAMA DETEKTÖRLERİ
* Her detektör için bir adet soket gerekir. Set fiyatlarına soket dahildir.
MaviGard – Standart (rölesiz) modeller
Ürün Kodu Cinsi Tek $ Set $
MG-2100 Optik duman detektörü, standart (24 V) 26 28
MG-2200 İyonize duman detektörü, standart 22 24
MG-2300 Kombine sıcaklık (artış hızı) detektörü, standart 16 18
MG-2400 Sabit sıcaklık detektörü, standart 16 18

MaviGard – Röle çıkışlı modeller
Ürün Kodu Cinsi Tek $ Set $
MGR-2100 Optik duman detektörü, röleli 30 32
MGR-2200 İyonize duman detektörü, röleli 26 28
MGR-2300 Kombine sıcaklık (artış hızı) detektörü, röleli 20 22
MGR-2400 Sabit sıcaklık detektörü, röleli 20 22

MaviGard – Detektör donanımı
Ürün Kodu Cinsi Fiyat $
* MG-3500 Soket (standart ve röleli detektörlere uyumlu) 2
MG-4000 Paralel ihbar lambası 6
MG-4100 Paralel ihbar lambası sıva üstü montaj kutusu 3

MaviGard

Read more...

Gaz Alarm Santralleri Fiyati

GAZ ALARM SANTRALLARI
STANDARD DIGITAL 16
Akü: İki adet 12V-2,1Ah akü gerekir.
Ürün Kodu Bölge (zone) sayısı Çalışma gerilimi Fiyat $
SD16/082 8 24 V 350
SD16/162 16 24 V 500

Marka: Mavi Gard

Read more...

Gaz Dedektorleri Fiyatlari

GAZ DETEKTÖRLERİ (Doğalgaz, LPG, Karbonmonoksit)
MaviGard (Standart-rölesiz, Commander -röleli modeller)
Ürün Kodu Cinsi Fiyat $
GA5120-M Doğalgaz detektörü, 220 V, standart (rölesiz) 40 $
GA5127-M Doğalgaz detektörü, 220 V, commander (röleli) 46 $
GA5117-M Doğalgaz detektörü, 12/24 V, commander (röleli) 46 $
GA5120-L LPG detektörü, 220 V, standart (rölesiz) 40 $
GA5127-L LPG detektörü, 220 V, commander (röleli) 46 $
GA5117-L LPG detektörü, 12/24 V, commander (röleli) 46 $
GA5320-C Karbonmonoksit detektörü, 220 V, standart (rölesiz) 70 $
GA5327-C Karbonmonoksit detektörü, 220 V, commander(röleli) 76 $
GA5117-C Karbonmonoksit detektörü, 12/24 V, commander(röleli) 76 $

MaviGard - Yangın ve Gaz Algılama Sistemleri

Read more...

6 Aralık 2009 Pazar

2009 Filli Boya Renk Katalogu

Filli boya renkleri

Yaşam alanlarında renklerle başlayan enerji, canlılık ve huzur, Filli Boya renk kataoğu farklı bir anlayışla yeniden yorumlanmış. Ferahlık ve doğallık hissi için açık renkleri öneren marka; baharın coşkusunu evlere taşımayı amaçlıyor.


2009 filli boya renk kataloğu uğurun rengi mavinin tüm ışıltılı tonlarını, azmin ve başarının rengi kırmızının tüm açık tonlarını, sizi düşlerinize kavuşturacak pembenin tüm masalsı tonlarını bulabiliyorsunuz. Açık renklerle boyanmış aydınlık ve ferah mekanlar, dekoratif görüntüleri ile şıklığı ve zarafeti yansıtarak, ışıltılı açılımlar vaat ediyor.

Yine açık renklerle düşünülen dar mekanların, her zamankinden çok daha aydınlık ve çok daha geniş bir görünüme kavuşturulması hedefleniyor. Açık renklerin evlere kattığı doğallık, saflık ve temizlik duygusunun, kullanıcısını daha mutlu kılması düşünülüyor.

Evinizi Color Express ile renklendirin…

Filli Boya, ColorExpress renklendirme sistemi “Kişiye Özel Renk Üretimi” ile evinizi dilediğiniz gibi renklendirmek oldukça kolay… 1108 renk ve 50 renk tonu grubundan oluşan, istenilen renk tonunu tanımlayabileceğiniz ve tüm renkleri seçebileceğiniz ColorExpress Kişiye Özel Renk Üretimi ile ister bir litre ister yüz litre olsun, size özel tercihleri hayata geçirebiliyorsunuz. İşte Color Express’le rahatlıkla renklendirebileceğiniz evinizle ilgili birkaç öneri… Güne Merhaba dediğiniz evinizin ilk mekanı yatak odanızı sarı veya kırmızı tonlarında boyayarak güne canlı ve hayat dolu başlayabilir, maviye boyadığınız banyonuzda sınırsızlığı, huzuru ve sakinliği hissedebilirsiniz.

Çocuklarınızın odasındaki renkler ne kadar neşeli olursa çocuğunuz üzerindeki etkileri o kadar iyi olacaktır. Açık yeşil tonlarında bir odanın, çocuğunuzun gelişimi üzerinde pozitif etkileri olacaktır. Eğer iştahsız biriyseniz mutfağınızda kırmızı tonları kullanabilirsiniz, çünkü kırmızı iştah açıcı bir renktir. Mutfakta yaratıcı lezzetlere ulaşmak istiyorsanız yeşil tonlarını kullanabilirsiniz, yeşil yaratıcılığı körükleyen bir renktir.

Salon ve oturma odanızda sıcak ve davetkar bir atmosfer oluşturmak istiyorsanız toprak tonları veya pastel tonları tercih edebilirsiniz. Ya da duvarlarınızı farklı renklerde boyayarak, desenler kullanarak, hareketli bir ortam yakalayabilirsiniz. Çalışan bir insansanız, yorucu stresli bir günün ardından eve geldiğinizde sinirlerinizi yatıştırmak sizin için önemli olmalı… O zaman salonunuzu pembe tonlarında boyayabilirsiniz, çünkü en sinirli halinizde bile pembe renkler sizi yatıştırmaya yardımcı olacaktır.

Read more...

Ege Seramik Serileri

Ege Seramik’in yeni serileri safari, assisi ve cashmere’de kullanılan dingin renk formları mekânlara seçkin bir hava verirken, sırlı granit özelliği ile uzun yıllar özgün görünümünü koruyor. Serinin renk ve dokularındaki farklı aplikasyon ve varyasyonlar, seramiği tekdüzelikten uzaklaştırıyor. Safari, assisi ve cashmere serileri, yoğun trafiğe sahip iç ve dış zeminlerde de rahatlıkla kullanılabiliyor

Read more...

Duvar Tasarimi Nasil Yapilir

İdeal ev duvar tasarımı…
Duvarlarınızın hem şık, hem güzel mi olmasını istiyorsunuz? O halde önerilierimi dinlemeye ne dersiniz?


Duvar Tasarımı

Sıralar halinde kullanım belirlemek
Duvarınıza monte edilmiş minyatür çevreleri çiftli sıralar halinde yerleştirirseniz, çok çarpıcı görüntüler elde edeceksiniz.

Sıra dışı kullanım belirlemek
Güzel bir duvar kağıdını ya da herhangi bir kumaş parçasını çerçeveleyip duvara asmak aklınıza geldi mi hiç? Bir deneyin bakalım hoşunuza gidecek mi? Unutmayın seçim tamamen sizin ellerinizde.. Yaratıcılığınızı kullanın ve duvarınıza gülümseyin , çok hoşunuza gidecek… Ayrıca önemli bir mektubu, davetiyeyi de bu şekilde çerçeveleyip kullanabilirsiniz.. Çok memnun kalacaksınız…

Katmanlı görünüm sunmak
Sıradışı bir görünüm mü istiyorsunuz? Bunun için farklı çerçeveleri birbirinin içine yerleştirmeyi deneyin.. Farklılığı sizi de faklı yapacak…

Raf üzerinde kullanım
Duvarınıza monte ettiğiniz rafa birbirinden değerli seramiklerler yerleştirerek çok tatlı dekorlar elde edebilirsiniz.. Bu aynı zamanda hareketli ve ilgi çekici görünüm de sergileyecektir.

Müthiş motif tarzları
Beyaz renge boyanmış dekoratif metal duvar mumluklarını, koyu renge boyanmış bir duvarın üzerinde sergilemeyi deneyin… Çok şık bir görüntü elde edeceksiniz…

Harf kullanmak
Duvarınıza monte edilmiş raf üzerine ahşap harfler yerleştirebilirsiniz. Unutmayın bu harfler istediğiniz mesajı içerecek… Bir akşam bu ahşap harflerle eşinize aşkınızı ilan ederken, diğer akşam yemeği onun hazırlası mesajını verebilirsiniz.. Bu düzenleme kimi zaman ilişkinize espiri katacak, kimi zaman romantiklik, kimi zaman ise aile ilişkilerinizde mesajların yazıldığı bir pano olacak… Hadi bakalım, şimdiden ne mesaj yazacağınızı düşünmeye başlayabilirsiniz…

Karıştırarak yakıştırma yapmak
Birbirinden güzel panonuz, çerçeveniz, duvar dekorunuz var ama hangisini duvarınıza asacağınıza bir türlü karar veremiyor musunuz? Birisini assanız, diğer çerçeve aklınızın bir köşesinde mi kalıyor? O halde hepsini birden asmaya ne dersiniz? Ve özellikle güzel tabaklarınızı unutmayın. Sadece birbirine uyan tasarımları belirlemeniz yeterli… Daha sonra size, zevkinize uygun yerleştirme işlemi kalacak…

Read more...

Hilton Lavabo Modelleri

Kartal’da inşa edilen Eaglepark’ta daire fiyatları 210 bin YTL’den başlıyor, 600 bin YTL’ye kadar çıkıyor. Sitenin 2009 yılının sonbahar aylarında tamamlanması planlanıyor.

Bu Yazıyla ilgili en çok arananlarmüstakil evlerde dış kapı modellerievlerde spor odası dekorasyonuhilton lavabo modellerikartalda yeni dairelerkartalda masaj salonukartalda en eskı evlerkartal yeni ev tipleriharka evlerebeveyn banyosu modelleriebeveyn banyo modelleri

Read more...

Toprak Saksi Fiyatlari

Toprak Saksı

Fotoğrafda görülen hepimizin bildiği güveç yapmakta kullanılan toprak tencere. Kimi yörelerde güveç olarak anılır. Özenle kullanırız ama bu nedense çatladı ve yenisi yerini aldı. Atmaya kıyamadım, dekoratif bir saksı olarak değerlendirebilirim diye düşündüm. İlk önce kahverengi spray boya ile boyayıp kuruttum. Sonra peçeteden kestiğim renkli motifleri üzerine yapıştırdım ve motiflerin kenarını tüp boya ile belirgin hale getirdim ve sprey vernikle vernikledim. Şimdilik kuru çiçeklere eşlik edecek, mevsiminde de bitki ekeceğim. Aslında anneme birçok şeyi birgün işe yarar diye biriktirmesine karşı çıkarım, ama bunu atamadım. Bu gidişle bir süre daha bizimle kalacak sanırım. Hepinize mutlu bir hafta diliyorum sevgili arkadaşlar.

Read more...

Banyo Ayna Modelleri

Banyonuzdaki veya yatak odanızdaki aynaya biraz değişik bir hava vermek ister misiniz? Eğer aynanız yeteri kadar büyükse çerçeve şeklinde bir süsleme yapabilirsiniz veya daha küçük aynalar için, bir kenarına minik bir çiçek kondurabilirsiniz. Bunun için plastik boyaya ve bir fırçaya ihtiyacınız olacak.


Daha önceden aynanıza boyayacağınız şekle karar verin. Bir çiçek veya hoşunuza giden her hangi bir deseni kağıda çizin. Şablon şeklinde şekli kağıttan oyarak çıkarın. Oyduğunuz kağıdı bir bant yardımı ile, aynaya yapıştırın. Ve ortada açık kalan kısmı boyayın. Kağıdı çıkarın. İşte aynanız bambaşka bir hava kazandı.
Daha fazlasını mı istiyorsunuz?
Eğer uyuma çok önem veren biri iseniz, bu projeyi biraz daha geliştirebilirsiniz. Mesela yatak odanızdaki aynanıza boyayacağınız motifi, yatak örtünüzün desenlerinden seçebilirsiniz. Güzel bir uyum olabilir. Veya banyo aynanız için banyo perdenizdeki desenlerden veya fayans desenlerinden faydalanabilirsiniz.

Aynı işlemi cam kapılarınız için de uygulayabilirsiniz. Veya mutfak pencerelerini aynı şekilde süsleyebilirsiniz.

Read more...

Boyanabilir Duvar Kaplama Malzemeleri

Dekoratif ve estetik Decowall boyanabilir cam tekstili duvar kaplama malzemeleri mimar, iç mimar ve dekoratörlere yeni ufuklar sunuyor…

Birbirinden cazip 40 farklı desene sahip, istenilen renkte boyanabilen Decowall cam tekstili duvar kaplama malzemeleri İzmir’de de satışa sunuldu.


Konut, otel, hastane, büro, okul, restoran gibi mekanlarda duvar kaplama malzemesi olarak kullanılan Decowall, duvar yüzeylerinde dekoratif ve estetik dokuların elde edilmesini sağlıyor. Toksik madde içermeyen, alev almayan Decowall, uygulandığı yüzeylerdeki çatlakları örtüp, oluşacak yeni çatlakları yüzeye yansıtmıyor. Nefes alma özelliği ile nem ve küflenmeyi önleyen, bünyesinde bakteri ve mikrop barındırmayan Decowall, çevre dostu olup, Avusturya’da TÜV-CERT ve ÖKO-TEX standartlarında üretiliyor.

Decowall’un satışı ve uygulaması İsmail Özcan Mimarlık Architecture tarafından yapılmaktadır.

Read more...

Epoksi Boya Fiyatlari

Reçine esaslı, poliamid ile kürlenerek parlak ve sert bir film veren çift komponentli bir son kat boya anlamına gelen epoksi, son dönemde artan bir yoğunlukta tercih edilen bir zemin döşeme sistemidir. Kullanım alanları; içme suyu tankları, sanayi tesisleri, çelik konstriiksiyonlar, tank içi ve dışı ile fabrikalar olan epoksi. düzgün şaplı bir zeminde istenilen renkte oluşturulur. Epoksi, sertleştiriciyle karıştırıldıktan sonra, 1 saat içerisinde 20 derece ısısı olan bir ortamda uygulanır ve 10 saat olan kuruma süresinin ardından kullanıma hazırdır. Son yıllarda farklı tarz arayışlarında olan mimarlar tarafından evlerde de sıklıkla tercih edilen epoksi, değişen dekorasyon anlayışı ile bire bir örtüşmektedir. Çok geniş bir kullanım alanı olan ve sanayi zeminleri ile depoların yanı sıra süper market,atölye, satış reyonu, okul ve hastane gibi kapalı mekânlardan sonra artık evlerimizde de varlığını hissettiren epoksi, mükemmel bir zemin kaplama sistemidir.


Epoksi için uygulanması gereken zemin hazırlığı
Bu uygulama için yapılması gereken ilk işlem öncelikle boyanacak metal yüzeylerin her türlü yağ, pas ve kirden arındırılma işlemidir. Solventlı epoksi astar üzerine uygulanan bu kaplamanın zemine uygulandıktan sonra tam olarak dokunma kuruması için gerekli süre yaklaşık olarak 10 saati bulur. Yüzey temizliğinin üzerinden en fazla 4 saat geçtikten sonra boyama işlemine başlanmalıdır. Süre uzarsa yüzeyde oksitlenme başlayacağı için malzeme yeniden kumlanma ihtiyacı duyar. Beton ve sıva yüzeyler de uygulanması gereken temizlik şekli yine toz, kır ve eski boya artıklarından arındırılmadan ibarettir, yüzey gerekiyorsa yıkanır ve tamamen kurutulur.

7 adımda epoksi kaplama

*Solventli epoksi boya, kendi ambalajı içersinde homojen hale gelinceye kadar karıştırılır.
*Üzerine eşdeğer miktarda sertleştirici ilave edilerek düşük devirde 3-4 dakika karıştırılır.
*Karışım 5-10 dakika dinlendirildikten sonra kullanılmaya başlar, 1 saat içerisinde tüketilecek kadar malzeme hazırlanmalı ve malzeme kullanım sırasında zaman zaman karıştırılmalıdır.
*Uygulama esnasında yapılacak işlem fırça rulo veya tabanca ile tatbik edilmelidir.
*Ortam sıcaklığının 5-20 °C olmasına dikkat edilmeli, birden fazla kat uygulamalarında katlar arasında yaklaşık 10-12 saat arasında beklenmelidir.
*Boya tatbikatı süresince maske kullanılmalı ve iyi havalandırılmış ortamlarda çalışılmalıdır.

Read more...

Su Bazli Ic Cephe Boya Cesitleri

Su Bazlı İç Cephe Ürün Grubu

Alpina Aramatt:Akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, silikonlu, silinebilen, dekoratif son kat iç cephe boyasıdır.
Uygulama Alanları:Alpina Aramatt, beton, brüt beton, sıva, mdf, betopan, tuğla, eski boyalı, cam tekstili, boyanabilir duvar kağıtları üzerine uygun astarları ile kullanılır. Saten alçı, macun çekilmiş, alt yapısı tamamlanmış yüzeylerde yüksek dekoratif performansını gösterir.

Alpina Tek Silikonlu:Su bazlı, silikon katkılı, sentetik emülsiyon reçine esaslı, yarı mat görünümlü dekoratif iç yüzey son kat boyasıdır.
Uygulama Alanları:Beton, brüt beton, sıva, mdf, betopan, tuğla, eski boyalı, cam tekstili, boyanabilir duvar kağıtları üzerine uygun astarları ile kullanılır. Yüksek dekoratif performansını alt yapısı tamamlanmış (saten alçı, macun çekilmiş…gibi ) yüzeylerde gösterir

Alpinasilan:Su bazlı, silikon katkılı, ipeksi mat görünümlü, emülsiyon esaslı, yüksek silinme direncine sahip, dekoratif son kat iç cephe boyasıdır.
Uygulama Alanları:Uygulama yapılacak yüzeyler her türlü kalıp yağı, kir, toz, gevşek tabakalardan temizlendikten sonra gerekli yüzey düzeltmeleri sonrasında uygun astar ve boya ile işlem tamamlanmalıdır. Uygulanacak yüzeyler, tozuma karakterli ve/veya çok emici ise (alçı, kireç, badana, özelliğini yitirmiş, düşük kaliteli emici plastik boyalı yüzeyler, gazbeton …) şeffaf karakterli astarlarımız (Alpina Şeffaf Astar, Alpina 1/7 Konsantre Astar, Filli Boya Saten alçı Astarı) ile tarama/perdahlama yapılmadan (rulo yüzeyde bir yönde, bir tur attırılarak) uygulanmalıdır.
Alpina Max Silikonlu:Su bazlı, silikon katkılı, soft mat görünümlü, emülsiyon esaslı, yüksek silinme direncine sahip, dekoratif son kat iç cephe boyasıdır.
Uygulama Alanları:Beton, brüt beton, sıva, mdf, betopan, tuğla, eski boyalı, cam tekstili, boyanabilir duvar kağıtları üzerine uygun astarları ile kullanılır. Saten alçı, macun çekilmiş, alt yapısı tamamlanmış yüzeylerde yüksek dekoratif performansını gösterir.

Alpina Plus:Akrilik kopolimer esaslı, mat görünümlü, dekoratif birinci sınıf iç cephe son kat emülsiyon boyasıdır.
Uygulama Alanları:Alpina Plus, beton, brüt beton, sıva, mdf, betopan, tuğla, eski boyalı, cam tekstili, boyanabilir duvar kağıtları üzerine uygun

astarları ile kullanılır. Saten alçı, macun çekilmiş, alt yapısı tamamlanmış
yüzeylerde yüksek dekoratif performansını gösterir.

Alpina Promat:Su camı ve metil silikonat ile güçlendirilmiş akrilik kopolimer esaslı, dekoratif profesyonel mat iç cephe boyasıdır
Uygulama Alanları:Beton, brüt beton, sıva, mdf, betopan, tuğla, eski boyalı yüzeyler üzerine uygun astarları ile kullanılır. Saten alçı, macun çekilmiş, alt yapısı tamamlanmış yüzeylerde yüksek dekoratif performansını gösterir.

Alpina Renk Sistemi:Akrilik reçine dispersiyonu olup gerçeğe çok yakın renk tonlarını verecek pigmentler ile hazırlanmış, beyaz renkteki su bazlı boyaların renklendirilmesinde kullanılan, üstün nitelikli dekoratif, boya ve renklendiricidir.

Uygulama Alanları:Alpina Renk Sistemi, Beton, brüt beton, sıva, mdf, betopan, tuğla, eski boyalı, cam tekstili, boyanabilir duvar kağıtları üzerine uygun astarları ile kullanılır. Saten alçı, macun çekilmiş, alt yapısı tamamlanmış yüzeylerde yüksek dekoratif performansını gösterir. Ayrıca hobi amaçlı ahşap ve kumaş boyamada da kullanılabilir.



Colorart:
24 ayrı renk tüpüne sahip olan Alpina Colorart renk tüplerinin belirtilen miktarlarda Filli Boya Beyazı ile karıştırılması ile “Beyazın Renkleri – Ferah Mekanlar” koleksiyonundan ilgili renk elde edilir. Pürüzsüz ve ipeksi mat bir dokuya sahip olan Alpina Colorart, sadece su bazlı ürünleri renklendirmek amacı ile değil, tek başına da güvenle kullanılabilir. Su bazlı akrilik reçine esaslıdır ve her uygulamada en mükemmel sonucu vermeyi sağlayan pigmentlerle sahiptir. Bağlayıcılar ile zenginleştirilmiş olup, Filli Boya Renk Garantisi ile istenen her renk, her uygulamada renk tutturma sorunu olmadan aynen elde edilir.

Uygulama Alanları:

Alpina Renk Sistemi, Beton, brüt beton, sıva, mdf, betopan, tuğla, eski boyalı, cam tekstili, boyanabilir duvar kağıtları üzerine uygun astarları ile kullanılır. Saten alçı, macun çekilmiş, alt yapısı tamamlanmış yüzeylerde yüksek dekoratif performansını gösterir. Ayrıca hobi amaçlı ahşap ve kumaş boyamada da kullanılabilir.

Read more...

Filli Boya Dis Cephe Boyalari

FİLLİ BOYA,DIŞ CEPHE BOYALARI

: Dış Cephe Boyaları:

Dış cepheler yapıların imajıdır. Kirlendiğinde ve hasar gördüğünde kötü bir intiba bırakır. Sağlam ve estetik görünen bir dış cephe binanın değerine değer katar; dış cephenin hasar görmesiyle birlikte binaların değeri de düşer. Dolayısıyla dış cephenin su, UV ışınları ve hava kirliliği gibi düşmanlarının baştan önüne geçmek gerekir. Bunun için de su itici, buhar geçirgen, yapışma mukavemeti yüksek ve kire karşı dayanıklı bir dış cephe boyası kullanmak önem taşır. Türkiye’nin ilk silikon reçine esaslı ve ilk fotokatalitik dış cephe boyası Amphisilan, silikonlu dış cephe boyası Muresko Silakril ve akrilik emülsiyon esaslı dış cephe boyası Betakril, binaları doğal düşmanlarından koruyarak uzun süre genç ve modern görünümlerini muhafaza etmelerini sağlar.

Amphisilan:Yeni nesil silikon emülsiyon esaslı, kendi kendini temizleyebilen, fotokatalitik, mat yapı son kat dış cephe boyasıdır.
Uygulama Alanları:Sıva, serpme, tarak-silme mozaik, beton, brüt beton, betopan, mdf, osb, rengini kaybetmiş kendini taşıyabilen eski boyalı, terasit tipi yüzeylere uygulanabilir.

Muresko Silakril:Akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, silikonlu, mat yapı son kat dış cephe boyasıdır.
Uygulama Alanları:Muresko Silakril, brüt beton, düz veya pürüzlü her cins sıvalı, mineral esaslı yüzeylerde, rengini kaybetmiş kendini taşıyabilen silikon veya akrilik esaslı eski boyalı yüzeylerde dekoratif ve koruyucu olarak güvenle kullanılabilir.

Betakril:Akrilik kopolimer emülsiyon esaslı, su izolasyon nitelikli, pigment ve dolgu sistemiyle geliştirilmiş, beyaz mat yapı son kat dış cephe boyasıdır.
Uygulama Alanları:Sıva, serpme, tarak-silme mozaik, beton, brüt beton, betopan, mdf, osb, rengini kaybetmiş kendini taşıyabilen eski boyalı, terasit tipi yüzeylere uygulanabilir.

Read more...

Banyo ve Mutfak Boya Renkleri

Banyo ve Mutfak Boya Renkleri

Banyo, genelde aşırı büyüklükte değildir ve böyle bir ortamı daha ferah, daha geniş göstermek gerekir. Bunun için ise, açık ve orta tonlara yakın renkler idealdir. Krem, beyaz, kırık beyaz banyolar için en uygun tonlardır. Bu renkler, sağlık ve temizlik simgesidir.


Bunun yanı sıra, buz beyazı, açık mavi, açık yeşil ve turkuaz tonlarını da en hafif şekilde banyolarınıza yansıtabilirsiniz. Bu renkler, saflık ve doğallık sembolüdür. Suyun enerji ve duruluğunu yansıtırlar. Ayrıca, banyo ortamınızdaki havlu, banyo halısı gibi eşyalarınızda da konsantre renkler kullanırsanız, bu size kolaylık sağlayacaktır.

Kişiler genelde mutfaklarında, renk kombinesine önem vermekten kaçınırlar. Fakat bu ortamlar evin merkezini yansıtır ve buraları canlandırmak, neşelendirmek çok daha önemlidir. Mutfak ortamınızda kullanacağınız güçlü renkler, ortamın keskin hatlarını ortaya çıkarır ve daha modern bir görünüm sağlar. Sonuçta bu ortam sürekli hareket halinde olacağınız bir yerdir. Bu yüzden hareket artırıcı sıcak renkler seçmek ideal olacaktır.

Ayrıca bunların yanı sıra, Filli Boya’nın Somon ve Gülpembe gibi tonlarından faydalanarak turuncu ve açık tonlar eşliğinde yaratacağınız ortam, dikkatli ve hazır olma duygularını uyandırır. Mutfağınızda kullandığınız havlu, masa örtüsü, yemek takımı ayrıntıları göz önünde bulundurarak da kullanacağınız ana rengi belirleyebilir, temel renge uygun bir konsantre oluşturabilirsiniz.

Read more...

Matkap ucları ve delme yontemleri

Dübel takmak için önce delik açmak gerekir. Dolayısıyla bir de matkaba ihtiyacınız var. Delik açmada kullanılacak tekniğe göre, darbeli matkap ile elektropnömatik şahmerdanlı matkap arasından seçim yapabilirsiniz.


Ayrıca kenar mesafesini ya da eksenel mesafeyi de koruyun.

Delme Yöntemleri:
1) Normal delme:

Bu yöntemle deliği açmak için matkabı darbeliden normal konuma getirin. Özellikle tuğla duvarlar gibi delikli ve boşluklu duvarlarda veya alçıpan ve staf gibi giydirme sistemlerinde bu yöntemi kullanmak gerekir.

2) Darbeli delme:

Matkabı yüksek devir hızına ve küçük darbelerle çalışma konumuna getiriniz. Özellikle dolu tuğla, dolu sert tuğla ve dolu kireç-kum tuğla duvarlar gibi masif duvarlarda bu yöntem kullanılır.
3) Şahmerdanlı delme:

Duvar elektropnömatik bir matkapla, düşük devir hızında az sayıda fakat çok kuvvetli darbelerle delinir. Beton, doğal taş, granit ve benzeri çok dayanıklı yapı malzemelerini bu yöntemle delmek uygundur.

Diğer delme yöntemleri ise elmaslı delme ve özel delmedir.

Yük taşıma kapasitesi:

Seçtiğiniz dübellerin (resimde: TFS) yük taşıma kapasitesinden tam olarak faydalanmak için, deliğin çapı, yerleştirme derinliği ile vidanın çapının uygun olmasına dikkat edin.

Asgari derinlik:

Çerçeve dübelleri (örn. VLF) için: Asgari derinlik h1 = yerleştirme derinliği hef + azami montaj parça kalınlığı tfix + 10 mm ilave.

Ayrıca:
Deliği duvara dik açıyla açın ve delerken yönü değiştirmeyin. Açtığınız deliği mutlaka tozdan arındırın!

Normal delme yöntemi için: Normal konumda darbeli matkap ve beton matkap ucu

Darbeli delme yöntemi için: Darbeli konumda darbeli matkap ve beton matkap ucu

Şahmerdanlı delme yöntemi için: Elektropnömatik şahmerdanlı matkap, uygun matkap ucu

Read more...

Ic Cephe Boya Fiyatlari - Marshall

MARSHALL PLASTİK VE EXPORT PLASTİK BOYA

Marshall Plastik Boya

ÜRÜNÜN PERFORMANS ÖZELLİKLERİ 1- Mat ve pürüzsüz görüntülü yüzey verir. 2- Akrilik bağlayıcılı, yüksek kapatıcılıktadır. 3- Silinmeye dayanıklıdır. 4- Çok iyi yayılma özelliğinde b 5- Yüksek teneffüs kabiliyetine sahiptir. 6- Uygulama esnasında sıçramaz ve yüzeylere mükemmel yapışır. 7- Uygulaması son derece rahat olduğundan işçilik tasarrufu sağlar

Ürün Kodu : 211
Ürün Gurubu : Akrilik esaslı, mat, son kat İç Cephe Duvar Boyası
Alanlar : v.b., Pro-Plastik; sıva, beton, brüt beton, alçı sıva, alçıpan, sunta ve eski boyalı yüzeylerde dekoratif ve koruyucu olarak güvenle kullanılır.
Renk Sayısı : Bkz. Renk Kartelası
Pratik Tüketim : Tek katta - 0,075 - 0,090 lt/m² İki katta - 0,140 - 0,180 lt/m²
Kuruma Süresi : Tam kuruma süresi 24 saattir.
İncelticiler : Su

Başlıca Yararları
Nefes alabilme
Mükemmel yapışma
Yıkanabilme

Plastik Silikonlu

Ürün Kodu : E 03001
Ürün Gurubu : Su Bazlı Son Kat, 15, 16
Alanlar : İç cephe
Renk Sayısı : 27 Renk hazır üretim, boya küpü ile 168 renk, 1001 renk sisteminde sonsuz renk,
Pratik Tüketim : 0,160 Kg/m² - 0,110 Lt/m² (Yüzey özelliklerine göre değişebilir)
Önerilen Kat Sayısı : Min. 2 kat (Yüzey özelliklerine göre değişebilir)
Kuruma Süresi : Tam kuruma süresi; Max. 24 saat, katlararası bekleme sürei; Min. 2 saattir.
Alt Katlar : Marshallite Şeffaf Astar, Marshall İç Cephe Macunları, Marshall Flora Şeffaf Astar (Çok ince 1 kat)
Uygulama Araçları : Rulo, Spray, Fırça
İncelticiler : Su
Ambalaj Tipleri : 15 Lt, 0.75 Lt, 2.5 Lt, 7.5 Lt
Standartlar : TS 5808

Export Plastik

İç yüzeylerde kullanılabilen üstün kaliteli, akrilik copolimer esaslı yüksek kapama, silinebilme ve mükemmel yapışma özelliğine sahip, mat son kat boyasıdır. Konveksiyonel sıva, brüt beton, sunta, gaz beton, tuğla, alçıpan, alçı sıva, kağıt kaplamaları v.b. yapı elemanlarında kullanılabilir

Ürün Kodu : 03150
Ürün Gurubu : Su Bazlı Son Kat,
Yüzeyler : Mat, Düz
Alanlar : İç cephe
Renk Sayısı : 17 Renk Hazır Üretim, boya küpü ile 168 renk.
Pratik Tüketim : 0,160 Kg/m² - 0, 110 Lt/m² (Yüzey özelliklerine göre değişebilir
Önerilen Kat Sayısı : Min. 2 kat (Yüzey özelliklerine göre değişebilir
Kuruma Süresi : Tam kuruma süresi; Max. 24 saat, katlar arası bekleme süresi; Min. 2 saattir
Alt Katlar : Marshallite Şeffaf Astar, Marshall İç Cephe Macunları, Marshall Flora Şeffaf Astar (Çok ince 1 kat)
Uygulama Araçları : Rulo, Spray, Fırça
İncelticiler : Su
Ambalaj Tipleri : 15 Lt, 0.75 Lt, 2.5 Lt, 7.5 Lt
Standartlar : TS 5808



Flora Boya




Ürün Kodu : 03110
Ürün Gurubu : Su bazlı ipek mat son kat,
Yüzeyler : Düz, Yarı Mat
Alanlar : İç cephe
Renk Sayısı : 27 renk hazır üretim, 1001 renk sisteminde sonsuz renk, boya küpü ile 168 renk
Pratik Tüketim : 0,150 Kg/m² - 0, 120 Lt/m² (Yüzey ölçülerine göre değişebilir.)
Önerilen Kat Sayısı : Min. 2 kat (Yüzey ölçülerine göre değişebilir.)
Kuruma Süresi : Tam kuruma süresi 24 saat, katlar arası bekleme süresi Min. 2 saattir.
Alt Katlar : Marshallite Şeffaf Astar, Marshall İç Cephe Macunları, Marshall Flora Şeffaf Astar (Çok ince 1 kat)
Uygulama Araçları : Rulo
İncelticiler : Su
Ambalaj Tipleri : 15 Lt, 2.5 Lt, 7.5 Lt
Standartlar : TS 5808


Fiyatlandırma
Açıklama SKU No Fiyat

plastik boya 15/1 15/1 150,00 TL
silikonlu plastik 15/1 15/1 160,00 TL
export plastik 15/1 15/1 90,00 TL
Flora saten boya 15/1 15/1 180,00 TL
Tavan boyası 15/1 15/1 60,00 TL

Read more...

Marshall Dis Cephe Boya Fiyatlari

MARSHALL DIŞ CEPHE BOYASI
MARSHALL AKRİKOR.


MARSHALL LİTE FLAT SON KAT BOYA

MArshall lite flat solvent bazlı, pliolite reçineli, mat görünümlü, dekoratif ve koruyucu özellikte iç/dış cephe boyasıdır. Normal ve korozif atmosfer koşullarına, hava kirliliklerine karşı son derece direnci yüksektir. Yıkanabilir özelliktedir.

Tüketim miktarı tek katta yaklaşık olarak 0,200 kg/m² dir

Başlıca Yararları
Nefes alabilme
Mükemmel yapışma
Yıkanabilme


MARSHALL LİTE GRENLİ DIŞ CEPHE KAPLAMASI

MArshalllite , desenli ( grenli ) , solvent bazlı pliolite reçineli, dekoratif ve koruyucu özellikte dış cephe kaplamasıdır. Normal ve korozif atmosfer koşullarına, hava kirliliklerine karşı son derece direnci yüksektir. Yıkanabilir özelliktedir. Marshallite -20 C +50 C gibi geniş sıcaklık aralığında uygulanabilir.

Tüketim miktarı istenilen desen yapısına bağlı olarak yaklaşık olarak 1,00 kg/m² dir

Başlıca Yararları
Nefes alabilme
Mükemmel yapışma
Yıkanabilme




AKRİKOR AKRİLİK ESASLI DIŞ CEPHE BOYASI

Akrilik esaslı, mat, grenli görünümlü , dekoratif ve koruyucu amaçla kullanılan dış cephe boyasıdır. Uygulandığı yüzeyde çabuk kurur. Atmosfer koşullarına dayanıklı, esnek ve örtücü bir filim oluşturur.
DEKART AKRİLİK DIŞ CEPHE KAPLAMASI

Akrilik esaslı, mat, grenli görünümlü , dekoratif ve koryucu amaçla kullanılan dış cephe kaplamasıdır. Uygulandığı yüzeyde çabuk kurur. Atmosfer koşullarına dayanıklı, esnek ve örtücü bir filim oluşturur.

Tüketim miktarı istenilen desen yapısına bağlı olarak yaklaşık olarak 1,00 kg/m² dir

Başlıca Yararları
Nefes alabilme
Örtücülük
Dayanıklılık
AKRİSİL SİLİKON ESASLI DIŞ CEPHE BOYASI

Marshall Akrisil silikon esaslı Mat son kat dış cephe boyasıdır. Sıva , beton, sunta gibi elemanların kullanıldığı dış yüzeylerde koruyucu ve dekoratif amaçla kullanılır.

Başlıca Yararları
Silikon esaslı
Her türlü yüzeye yapışabilme
Dayanıklılık
Fiyatlandırma
Açıklama SKU No Fiyat

AKRİKOR AKRİLİK 15/1 150,00 TL
AKRİKOR SİLİKONLU 15/1 180,00 TL
AKRİKOR AKRİLİK GRENLİ 25/1 110,00 TL
AKRİKOR SİLİKONLU GRENLİ 15/1 120,00 TL
MARSHALL LİTE FLAT 15/1 160,00 TL

Yukarıdaki fiyatlar liste fiyatları olup , K.D.V. DAHİLDİR.

Read more...

Kurtaj Fiyatlari

Kürtaj diğer bir ifade ile küretaj veya rahim tahliyesi rahim içindeki gebeliğin özel yöntemler ile sonlandırılmasıdır.

Kürtaj, yasal olarak kadının arzusuyla 10. gebelik haftasına kadar uygulanabilir.

Evli kadınlarda kürtaj uygulamasında eşler de müdahaleye rıza vermelidirler.

Evli olmayan ve 18 yaşından büyük olan kadınlar kendi isteklerine göre kürtaj yaptırabilirler.

Kürtaj yani “Yasal Tahliye” adından da anlaşılacağı gibi ülkemizde reşit kadınlarımıza tanınmış tümüyle yasal ve çağdaş bir haktır.

Kürtaj yalnızca ve ancak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanınca uygulanır. Yapılan işlem gizli kalır.

Kürtaj Fiyatları ne kadar sorusuna ise verilecek genel yanıt şudur; Kürtaj fiyatları kürtaj yapan hastane, poliklinik ve doktor kürtaj fiyatı tarifesine göre değişiklik göstermektedir. Kürtaj fiyatlarını belirleyen en temel etken müdahalenin yapıldığı hastanenin ücret politikasıdır. Diğer etmenler ise tercih edilen anestezi şekli (lokal veya genel) ve müdahaleyi yapan doktorun talebidir. Kürtaj “küçük cerrahi müdahale” sınıfına girdiğinden kürtaj fiyatları genellikle diğer ameliyatlara göre ucuzdur. Başarılı bir operasyonun anahtarı kürtajı uygulayan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ve Anestezi Uzmanında olduğunu da vurgulamak gerekir.
Bugün için rayiç kürtaj fiyatları yukarıdaki bilgiler ışığında 550 TL - 1500 TL arasında değişmektedir.

Read more...

Firin Fiyatlari

Web araştırması sonucunda elde ettiğimiz muhtelif üretici veya ithalatçı markaların ortalama ocak ve fırın fiyatları şöyledir;

(Dikkat: Aşağıdaki fırın fiyatları sadece bilgi amaçlı ve internetteki verilere göre derlenmiştir. Güncel ve doğru fırın fiyatları için lütfen satıcınıza veya üretici firmalara başvurunuz.)

•BOSCH 412 ctr Fırın 580 YTL.
•BOSCH 422 Saatli Fırın 680 YTL.
•BOSCH 112 Midi Fırın 195 YTL.
•Fiesta 1001 Fırın 2105 YTL.
•Fiesta 7211 Fırın 310 YTL.
•REGAL 2400 4 G Fırın 390 YTL.
•Süsler 4019 iki gözlü gazlı ocak 40 YTL.
•Süsler 4011 Klasik çakmaksız ocak 60 YTL.
•Süsler 4102 düğmeden çakmaklı ocak 95 YTL.
•Sinbo SMO-3603 model Beyaz Mikrodalga Fırın 80 YTL.
•Sinbo SMO-3605 Inox Mikrodalga Fırın 85 YTL.
•Sinbo SMO-3607 Beyaz Mikrodalga Fırın 65 YTL.
•Sinbo SMO-3609 Inox Mikrodalga Fırın 70 YTL.
•Sinbo SMO-3610 Inox Mikrodalga Fırın 80 YTL.
•Sinbo SMO-3603 Beyaz Mikrodalga Fırın 75 YTL.
•Sinbo SMO-3605 Inox Mikrodalga Fırın 75 YTL.
•Sinbo SMO-3607 Beyaz Mikrodalga Fırın 65 YTL.
•Sinbo SMO-3609 Inox Mikrodalga Fırın 65 YTL.
•Sinbo SMO-3610 Inox Mikrodalga Fırın 80 YTL.

Read more...

Jenerator alirken dikkat edilmesi gerekenler

Kesintisiz Güç Kaynakları olan jeneratörler; elektrik kesintilerinde bünyesindeki akü sistemlerini devreye sokarak kullanıcılara kesintisiz çalışma imkanı sağlayan cihazlardır.

Bilinenin tersine kesintisiz güç kaynağı olan jenaratörler sonsuz enerji kaynağı değillerdir. Jeneratörler; Elektrik kesintilerinde kullanıcının acil işlerini tamamlayarak elektrik/elektronik cihazlarını güvenli bir şekilde kapatacak kadar süre tanıyan cihazlardır.

Bu itibarla Jeneratör almak istiyorum diyorsanız dikkat etmeniz gerekenler şunlardır:

1.Almak istediğiniz Jeneratörün gücünü tesbit ederken mutlaka bir uzmandan yardım alınmalı,
2.Jeneratör imal eden veya satan firmanın teknik bakımdan yeterli olup, olmadığına dikkat edilmeli,
3.Jeneratör aksamlarına, özellikle motor ve alternatör markalarına dikkat edilmeli,
4.Yedek parçası yaygın olmayan ürünlerden kesinlikle uzak durulmalı (mesela bir çok çin malı jeneratör böyledir),
5.Jeneratör fiyatının yanı sıra yedek parça fiyatları da dikkate alınmalı. Eğer ikinci el jeneratör alıyorsanız mutlaka orijinal olmasına dikkat ediniz.
6.Fiyatı çok ucuz olan toplama denilen jeneratörlerden kesinlikle uzak durulmalı.
7.Jeneratör alırken satıcı firmanın sadece jeneratör işiyle uğraştığından emin olunmalı ve Ek iş olarak bu işi yapan firmalara kesinlikle itibar edilmemelidir.

Read more...

Jenarator Fiyatlari

Elektrik kesintilerinin sıkça yaşandığı ülkemiz kesintisiz güç kaynağı üretimi ve jeneratör sektöründe oldukça iyi bir konumdadır. Türkiye’de faaliyet gösteren birçok üretici jeneratör firması bulunmaktadır. Bu jeneratör firmaları ülke çapındaki yaygın bayileri aracılığıyla ürünlerini satışa sunmakta ve teknik servisleri ile satış sonrası hizmet desteği vermektedirler. Ayrıca ülkemizdeki jeneratör şirketleri jenerator ihracatı konusunda da büyük aşama kaydetmişlerdir. Genel olarak şunu söyleyebiliriz ki, yabancı markalara oranla daha ucuz olan Türk malı Jeneratörler, fiyatları ile, kaliteleri ile ve teknik servis açısından da onlarla yarışır durumdadırlar.

Genel olarak Jeneratörlerin fiyatları ; Jeneratörün modellerine, yakıt/enerji türüne; yani; Motorinli Dizel jeneratör, Benzinli veya Doğalgazlı jeneratör olmasına, Jenerator Ses izalasyon kabini olup olmamasına, sessiz tip jeneratörlerden olmasına, ev tipi jeneratör veya büyük fabrika ve işletmeler için imal edilmiş jeneratör olup olmamasına göre değişmektedir.

* 2. el jenaratör fiyatları, sıfır jeneratör fiyatlarından çok daha ucuzdur. Ancak ikinci el Jeneratör almanın da kullanma ömrü ve garanti açısından sakıncaları olduğunu da bilmekte yarar var.

•Yerli Marka Jeneratör fiyatları :
Aksa, Emsa, İşbir, Çukurova, Yanmar, Teksan, Jensa, Güçbir, Genpower, Maray jeneratör fiyatları jenaratör gücüne (kw/s) markasına modeline ve çeşitlerine (benzinli/dizel) göre en ucuz 1200-30000 Ytl arasında değişmektedir.
•Yabancı Marka Jeneratör fiyatları :
Yamaha, Honda, Cummins, Mitsubishi, John Dere, Vanguard, Lombardini, Ford, Deutz, MAN, Suzuki, Daewoo, Perkins, Bernard Motors jeneratör fiyatları jeneratörün gücüne (kw/h), markasına, modeline ve türüne (dizel/benzinli) göre en ucuz 200 -60.000 YTL arasında değişmektedir.

Read more...

Kasko Sigortasi Fiyatlari - KASKO

Araç ve araç içinde bulunan şahıslar için ani ve beklenmeyen kazalar sonucu meydana gelebilecek maddi zararları garanti altına alan Kasko sigortası bugün için neredeyse zorunlu bir sigorta türü olmuştur.

Kasko Sigortası; Araç ( araba, motorsiklet, kamyon, tır, otobüs, otomobil vd.) gerek hareket ederken gerekse dururken, sigortalı veya aracı kullanan kişinin iradesi dışında harici ve ani etkiler sonucunda sabit veya hareketli bir cismin çarpması veya aracın böyle bir cisme çarpması, devrilmesi, düşmesi, yuvarlanması gibi kaza sonucu meydana gelecek hasarları, yanma ve çalınmayı da kapsar. Kaskonun bir diğer şekli ise kısmi Kasko’dur. Kısmi Kasko sigortası araçta oluşan hasarlardan sadece yangın, çalınma ve çarpma teminatını kapsar.

Kasko fiyatları arabanın markasına, modeline ve yaşına göre değişir. Bir diğer ifade ile kasko sigortası fiyatlarını tespit ve tayin etmek için önemli olan aracın değeridir. Yaşı büyük olan bir arabanın kasko sigortası fiyatlarının ucuz, yeni model bir aracın kasko fiyatının yüksek olması bu değerden ötürüdür. Aracın yaşı ilerledikçe değeri düşer, böylelikle kasko sigorta pirimleri de düşer. Ancak sigorta şirketleri arasında herhangi bir mutabakat olmadığından, herbir sigorta şirketi kendi tarifelerini uygulamaktadır.

Bilgi amaçlı olmak üzere araba markalarına göre sınıflandırılmış ortalama kasko sigortası fiyatları listesi şöyledir:

• ALFA ROMEO Kasko Fiyatları
156 1.6 Full 1860 YTL
156 2.0 2340 YTL
166 2.0 Executive 3260 YTL
166 3.0 3800 YTL
GTV 2.0 TS 29390 YTL
Spider 2.0 TS 3400 YTL
• AUDI Kasko Fiyatları
A3 1.6 1900 YTL
A3 1.8 2400 YTL
A4 1.9 TDI 3300 YTL
A4 3.0 quattro 4075 YTL
A6 2.4 Multitronic 4650 YTL
A8 4.2 quattro Tiptronic 7900 YTL
S6 Tiptronic 8030 YTL
TT 1.8T Coupe 4300 YTL
• CITROEN Kasko Fiyatları
Saxo2 1.4i SX 795 YTL
Xsara2 1.6i 965 YTL
• FORD Kasko Fiyatları
Ka City 1.3 760 YTL
Fiesta Flair 1.25 870 YTL
Focus 1.6 Ambiente 1205 YTL
Focus Sport Trend 2.0 1665 YTL
Mondeo Trend 2.0 1825 YTL
• HONDA Kasko Fiyatları
Civic 1.4 995 YTL
Civic 1.6 1150 YTL
Accord 1.8 ILS 2230 YTL
CR-V 2.0 2440 YTL
HR-V 1.6 CVT 2510 YTL
•HYUNDAI Kasko Fiyatları
Accent 1.3LX 590 YTL
Accent 1.5 GLS 665 YTL
Elentra 1.6 950 YTL
Sonata 2.0 GLS 1450 YTL
Santa Fe 2490 YTL
•KIA Kasko Fiyatları
Sephia 1.5 750 YTL
Shuma 1,5 HB 780 YTL
•MAZDA Kasko Fiyatları
323 1.5 955 YTL
626 2.0 1550 YTL
Premacy 1695 YTL
•MITSUBISHI Kasko Fiyatları
Carisma 1.6 985 YTL
Pajero Pinin 2.0 GTI 2100 YTL
Space Star 1.8 GDI 1290 YTL
•NISSAN Kasko Fiyatları
Micra 1.4 8645 YTL
Almera 1.5 1110 YTL
Primera 1.8 1590 YTL
•OPEL Kasko Fiyatları
Corsa 1.4 830 YTL
Astra 1.6 HB Comfort 1180 YTL
Vectra 1.6 1290 YTL
•PEUGEOT Kasko Fiyatları
206 XT 970 YTL
307 XS 1190 YTL
406 SR 1.8 1490 YTL
607 3.0 3250 YTL
•RENAULT Kasko Fiyatları
Clio Symbol RN 1.4 740 YTL
Laguna 1.6 1450 YTL
Megane 1.6 1150 YTL
Scenic 1.6 1380 YTL
•SEAT Kasko Fiyatları
Leon 1.6 Stella 1030 YTL
Cordoba 1.6 Stella 885 YTL
İbiza 1.6 Stella 895 YTL
Toledo 1.8 Signo 1470 YTL
•TOFAŞ-FIAT Kasko Fiyatları
Uno 1.4 SX 750 YTL
Palio 1.6 HL 830 YTL
Doblo 1.2 SX 750 YTL
Doğan 1.6 i.e 790 YTL
Şahin 1.6 i.e 700 YTL
Kartal 1.6 i.e 705 YTL
•TOYOTA Kasko Fiyatları
Yaris 1.3 910 YTL
Corolla Terra 1.6 900 YTL
Avensis 2.0 1880 YTL
Land Cruiser 100 VX 9420 YTL

Read more...

Klima Fiyatlari

Bunaltıcı sıcaklarda serinlemek ve soğuk kış aylarında ısınmak için kullanabileceğiniz klimalar artık modern hayatın bir gereği. Her ne kadar dünya iklimini olumsuz etkileyen faktörlerin başında gelse de klimalar neredeyse her ev ve iş yerinde kullanılan elektronik aletler. Bugün için çok geniş bir ürün, marka ve model yelpazesine sahip ısıtma soğutma sistemleri sektöründe rekabet had safhada. Piyasaya giren markasız ve ucuz klimalar ile rekabet etmekte zorlanan, yerli ve yabancı üreticiler, kampanya ve promosyonlar ile ve özellikle çok taksitli seçeneklerle ucuz ve isimsiz markalara savaş açmış durumdalar. Biz de genel olarak markalı klimalar hakkında yaptığımız fiyat araştırmasını aşağıya ekliyoruz.

•Airfel marka klima fiyatları:
Airfel AS09-0501P 9.000 Btu/h Duvar tipi Mobil Klima : 661.39
Airfel AS09-3002S 9.000 Btu/h Duvar tipi/ioneer Plus Klima: 635.61 YTL
Airfel AS12-0921S- 12000 Btu/h Duvar tipi/PLATINIUM Klima: 1,034.68 YTL
Airfel AS09-0921S- 9000 Btu/h Duvar tipi/PLATINIUM 939.40 YTL
Airfel AS09-0912S/R1 9.000 Btu/h Duvar tipi/Turkuaz : 616.55 YTL
Airfel AS09-0501S 9.000 Btu/h Duvar tipi/Elegant : 513.42 YTL
•Auer marka klima fiyatları:
Auer 12 CHS 12000 BTU: 599.74 YTL
Auer 9 CHS 9000 BTU klima fiyatı: 554.90 YTL
•Bosch marka klima fiyatları :
Bosch B1ZMI/A12002 Duvar Mono Split Klima 1188.45 YTL
Bosch B1ZMI/A24002 Duvar Mono Split Klima 4032.75 YTL
Bosch B1ZMI/A18002 Duvar Mono Split Klima 1406.95 YTL
Bosch B1ZMI/A9002 Duvar Mono Split Klima fiyatı 875.90 YTL
Bosch B1ZMI/A24000 Duvar Mono Split Klima 1140.00 YTL
Bosch B1ZMI/A18000 BTU Duvar Mono Split Klima 1250.20 YTL
Bosch B1ZMI/A12000 Duvar Mono Split Klima 1075.40 YTL
Bosch B1ZMI/A09000 Duvar Mono Split Klima 712.50 YTL
•Regal marka klima fiyatları :
Regal RKL9 Duvar Tipi Split Klima : 516.78 YTL
Regal RKL18 Duvar Tipi Split Klima : 865.41 YTL
•Samsung APH503QG 50000BTU Salon Tipi :3,317.32 YTL
Samsung AQT24P6ED 24000BTU Split Klima: 1,640.02 YTL
Samsung AQT18P0 Split Klima Montaj Dahil fiyatı : 1,455.15 YTL
Samsung AQ12P4 Split Klima montaj dahil fiyatı : 970.60 YTL
Samsung AQ09P2 Split Klima Montaj Dahil : 820.01 YTL
•Vestel marka klima fiyatları :
Vestel Quadro QUX-12 Biox-Trio Split Klima : 902.55 YTL
Vestel Quadro QUX-9 Biox-Trio Split Klima : 811.51 YTL
Vestel Quadro QVX-12 Biox-Trio Split Klima : 909.05 YTL
Vestel Quadro QVX-9 Biox-Trio Split Klima : 811.51 YTL
Vestel SXM-21 (9+12) Multi Split Klima fiyatı : 1,214.65 YTL
Vestel SXM-18 (9+9) Multi Split Klima : 1,149.63 YTL
Vestel RX-18 Ecoplus Split Klima : 784.70 YTL
Vestel RX-12 Ecoplus Split Klima : 527.99 YTL
Vestel RX-9 Ecoplus Split Klimalar : 459.61 YTL
Vestel RX-7 Ecoplus Split Klima : 358.72 YTL
Vestel MXP-24 Duvar Tipi Klima fiyatı : 1,193.87 YTL
Vestel MXP-18 Duvar Tipi Klima : 1,064.95 YTL
Vestel MXP-12 Duvar Tipi Klima : 760.04 YTL
•White Westinghouse WSA09PT5MA Duvar Tipi Split Klima fiyatı : 688.85 YTL
•Zen marka klimalar ve fiyatları :
Zen TAC-42 CHF42000 BTU Salon Tipi Split Klima Fiyatı : 2,807.68 YTL
Zen TAC-24 CHF/G 24000 BTU Salon Tipi Split Klima : 1,910.39 YTL
Zen TAC-24 CHS-K 24000 BTU Duvar Tipi Split Klima : 1,513.35 YTL
Zen TAC-18 CHS-K 18000 BTU Duvar Tipi Split Klima : 1,168.08 YTL
Zen TAC-12 CHS-K 12000 BTU Duvar Tipi Split Klima : 786.94 YTL
Zen TAC-09 CHS-K 9000 BTU Duvar Tipi Split Klima : 717.44 YTL
Vestel CXP-12 BIOX Duvar Tipi Klima : 672.60 YTL
Vestel CXP-9 BIOX Duvar Tipi Klima : 571.71 YTL
Vestel SX-24 Duvar Tipi Klima : 1,003.30 YTL
Vestel SX-18 Duvar Tipi Klima : 859.81 YTL
Vestel SX-9 Duvar Tipi Klimalar : 515.66 YTL

Read more...

Boru Fiyatlari

Ekonomik tüm boru markaları ve en ucuz boru fiyatları

Piyasadaki örnek boru fiyatları :

Marka ve model: Gardena 1346-20 Nakil Borusu 13 mm
*Micro-Drip-Sistemde merkesi ikmal hattı. *UV-stabilize ve ışık geçirmez. *Yer üstüne ve yer altına döşenebilir. *Rulo köşelenmiş 4-Renk-ürün-Askılı.
Marka: Gardena
Piyasa Satış Fiyatları aralığı: 26.95 YTL - 30 YTL arası

Marka ve model: Gardena 1347-20 Nakil Borusu 13 mm
*Micro-Drip-Sistemde merkesi ikmal hattı. *UV-stabilize ve ışık geçirmez. *Yer üstüne ve yer altına döşenebilir. *Rulo köşelenmiş 4-Renk-ürün-Askılı.
Piyasa Satış Fiyatları aralığı: 75.10 - 78.00 YTL arası

Marka ve model: Gardena 8109-20 Comfort Sprey Sulama Borusu
*Comfort-Sulama borusu, yüksek menzilli sulama için idealdir. *Üç su fışkırtma biçimi : Duş fşkırma, damla püskürtme, tam fışkırma. *Rahat kullanım özellikli
Satış Fiyatı aralığı: 56.35 YTL - 60 YTL arası

Marka ve model: Gardena 8108-20 Comfort Çok Fonksiyonlu Sulama Borusu
*Genel sulama ve temizleme için yüksek menzilli Comfort-Sulama borusu. *Dört su fışkırtma biçimi : Duş fşkırma, damla fışkırma, tam fışkırma ve yassı.
Piyasa Satış Fiyatları: 63.95 YTL - 65 YTL arası

Boru çeşitleri :

•Aleminyum boru
•Saç boru
•Spiral çelik boru
•Polietilen çelik boru
•Doğalgaz borusu
•Polipropilen kaplama borular
•Temiz Su Boruları
•Boru ve Dirsekler
•Rediksiyon borular
•Plastik Boru
•PVC boru
•Atık su borusu
•PEX-PPRC Isıtma Sistemi Borusu
•PE Sulama ve Yağmurlama Boruları
•PVC Pis Su Borusu
•PVC Basınçlı Temiz Su Borusu
•Kılıflı Boru (Mobil Sistem)

Read more...

Fayans ve Yer Karolari

Benzersiz ve şık bir ev dekorasyonu için, güzel banyolar ve mutfaklar için vazgeçilmez ve hatta en önemli malzeme olan fayanslar, yep yeni tür ve modellerle piyasada satışa arzediliyor.

Mutfak ve banyo yer karo döşemeleri, dekoratif fayans çeşitleri yerli ve özellikle italyan fayanslar (karolar) oldukça moda. Yerli malı fayanslar şıklıkta ve kalitede çok beğenilen Italyan marka fayansları aratmayacak nitelikte. Ülkemizdeki fayans ve yer karosu üreten firmalar ise azınsanmayacak nitelikte. Üstelik bu ürettikleri fayans fiyatları, italyan fayans fiyatlarından hem çok daha ucuz hem de kalite açısından hiç de aşağıda kalır değil.

Gerek fiyat ve gerek moda ve gerekse kalite açısından yabancı fayans firmaları ile yarışacak nitelikte ürünler üreten bazı firmalar ve ürünleri ise şunlar;

•VITRA fayansları
•Söğüt Duvar karoları
•VITRA Yer fayansları
•Söğüt Yer Karoları
•Çanakkale Seramik fayans
•Kalebodur yer karosu
•Ege seramik fayans
* Bu firmalar ve ürünler örnek olarak verilmiştir. Başkaca üretici şirket veya malzeme biliyorsanız lütfen yorum ekle linkinden ekleyiniz.

Read more...

Fayans Fiyatlari

Bayındırlık ve Iskan Bakanlığı inşaat maliyeti verilerine göre, ortalama yerli malı karo, kalebodur ve fayans fiyatları 11 ile 20 YTL arasında değişmektedir. (Fayans fiyatları kalite ve markaya göre değişkenlik arzetmektedir, bahsedilen fiyat vasati fiyattır).

Banyo, mutfak veya yer döşemelerinde kullanılan total uygulamada fayans fiyatı dışında doğal olarak bunun bir döşeme malzemesi ve işçilik ücreti de olduğunu bilmek de yarar vardır. Yine ortalama olarak yer karosu, duvar karosu, seramik ve fayans döşeme işçiliği fiyatları yaklaşık 20-25 YTL arasında seyretmektedir. (Kalebodur, fayans, yer veya duvar döşeme malzemesi hariç, derz ve köşe çıtaları dahil).

Sonuç olarak bugün banyo veya mutfak fayansı döşetmenin, halk arasında kalebodur olarak tanımlanan yer ve duvar karosu döşetmenin maliyet fiyatı işçilik dahil ortalama olarak 31 ile 45 YTL arasında değişmektedir. (Not: Türkiye’de son günlerde çok moda olan italyan fayans seçimi veya daha kaliteli fayans seçenekleri bu maliyetleri daha da arttıracaktır).

Read more...

Boya Fiyatlari

Tüm Boya fiyatları boya kimyasalında kullanılan kimyevi maddeler, su ve çeşitli kimyasalların yoğunluğu ve kalitesi ile doğrudan ilgilidir. Boya fiyatları ve maliyeti hesaplanırken bir birim boyada ne kadar su veya tiner kullanılacağını muhakkak bilmeniz gerekir. Toplam maliyet fiyatı ancak bu şekilde hesaplanabilir. Yoksa en ucuz fiyatlı boya satın almak toplam maliyette size pahalı fiyatlara malolabilir.

Boya fiyatlarına örnek olarak Meges marka boyaların fiyatları bilgilendirme amaçlı olarak aşağıda listelenmiştir:

ATLANTIS PTFE Katkılı ipek mat Antibateriyel İç cephe boyası fiyatları
2.5 lt 30,00 YTL
7.5 lt 89,00 YTL
15 lt 173,00 YTL
SİLİMAX Silikonlu İpek mat antibakteriyel İç Cephe boyası fiyatları
3.500 kg 26,00 YTL
10 kg 74,00 YTL
20 kg 144,00 YTL
SİLİMAT Silikonlu mat antibakteriyel İç Cephe boya fiyatları
2.5 lt 23,50 YTL
7.5 lt 67,50 YTL
15 lt 130,00 YTL
ROYAL Su Bazlı Yarı Mat İç Cephe Boyası fiyatları
2.5 lt 31,80 YTL
7.5 lt 91,00 YTL
15 lt 176,00 YTL
PLASTIX MEGES PLASTİK Akrilik Kopolimer Esaslı İç Cephe Boya fiyatları
0.750 lt 6,75 YTL
2.5 lt 18,80 YTL
7.5 lt 53,35 YTL
15 lt 101,80 YTL
TAVAN PLASTİK PVA (Kopolimer) Esaslı Tavan Astar Boyası fiyatları
3.5 kg 10,50 YTL
10 kg 25,80 YTL
17.5 kg 48,50 YTL
MILLENNIUM PLASTİK Akrilik Kopolimer Esaslı Dahili Astar Boya fiyatları
3.750 kg 13,00 YTL
10 kg 33,50 YTL
20 kg 65,00 YTL
MILLENNIUM TAVAN BOYASI Tavan Astar Boyası fiyatları
4 kg 9,65 YTL
10 kg 21,90 YTL
20 kg 43,50 YTL
BINDER S Su Bazlı Şeffaf Astar fiyatları
4 lt 14,00 YTL
15 lt 49,00 YTL
SEMAKRİL 30 Vinil Kopolimer Esaslı (1×7) Astar fiyatları
1 lt 9,40 YTL
4 lt 33,10 YTL
15 lt 119,60 YTL
Ucuz ve ekonomik boyalar ve çeşitli markalar :

Boya çeşitleri :

■Yağlı Boyalar
■Saten Boyalar
■Plastik Boya
■Badana
■Dış Cephe boyası
■Su bazlı boyalar
■Filli boya
■Yarı Mat Sentetik Boyalar
■Su esaslı boya
■Silikon esaslı dış cephe boyaları
■Antipas boyalar
■Akıllı boya ışıkla kendini temizleyen mat iç cephe duvar boyası
■Teflonlu dış cephe boyaları
İç ve Dış cephe Boya Markaları :

◦Ishakol boya ,
◦Marshall boya ,
◦Betek boya,
◦Meges boya
◦Dyo boya,
◦Polisan boya.

Read more...

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP