31 Mayıs 2011 Salı

Boyner Evdeden Şehirli Işıltılar 2011

Dünya dekorasyon trendlerini Türkiye’ye özgün çizgilerle buluşturan Boyner Evde, en büyük ilhamını doğadan alıyor. Zengin renk tonları ve dokularıyla doğayı evlere taşıyan Boyner Evde ‘nin tasarımlarında, farklı kültürlerin etnik çizgileri de dikkat çekiyor.Sezonun şehirli ve modern temasında kırmızı, mor, antrasit ve mavi tonları kullanılıyor. Şehrin dinamizminden ilham alan soyut imgeler ve modern desenlerin hayatbulduğu temada dağınık, iç içe geçmiş desenler ve gümüş pırıltısının zerafeti kırmızı tonları ile ısınıyor.

Parlak kadife ve ipek kumaşların kullanıldığı dokumalar, temaya sofistike bir görünüm veriyor. Karakteristik sonbahar havasını evlere taşıyan diğer temada ise kahve, karamel, yeşil ve koyu bej tonları görülüyor. Sonbahar renkleri evleri ısıtırken, rustik, eskitilmiş yüzeylerin, mat kadifelerin doğal görünümü, altın detaylarla zenginleşiyor.

Read more...

Cam Balkon Sistemleri 2011

8mm ve 10mm temperli cam kullanılır. Burada bahsettiğimiz “temperli cam” konusunda ise, camın ısıya ve herhangi bir dışarıdan gelecek olan darbelere karşı direnç göstermesidir. Ayrıca “temperli cam” olası bir darbede kırılması durumunda, çok küçük yani bir pirinç tanesi büyüklüğünde yüzlerce parçacıklara bölünmekte. Bu şekilde çevresindeki kişilere zarar vermemektedir. “Temperli cam” uygulamalarına bir kaç örnekle, banyo duşa kabin ve oto camlarında rastlamaktayız.

Avrupa Standartlarına göre evlerimizdeki mobilyaların, vitrin yada masa camlarında “temperli cam” kullanılması zorunlu haldedir. Bu şekilde düşünülecek olursak, evimizdeki macera ruhlu küçük çocuklarımızın güvenliğini de tehlikeye maruz bırakmamış oluruz. Cam balkon sistemleri çalışma prensibi olarak, balkonunuzun açık kesimleri arasına montajı yapılması ve profiller arasında kayarak hareket edebilme özelliği içindedir. Açıldığında lkonunuzda sadece kanat genişliği kadar yer kaplamaktadır. Bu özelliği ile hem balkonunuzda yer kaplamamakta hem de balkonunuzun manzarasını kapatmamaktadır. Büsbütün camın şeffaflığı içinde olduğundan pvc doğrama pencereleri gibi manzara kaybı oluşturmamaktadır. Biliyoruz ki eskiden yaptırdığımız ağaç yada alüminyum, pvc pencereler gibi direk şeklindeki profiller manzaramızı tamamen görmemizi engellemekteydiler. Cam balkon montajı ile bu sorun ortadan kalkıyor. Dört mevsimin size etkilerinden ötürü, kayıplar getirmemesini ve her mevsimin tadını doya doya çıkarmanızı sağlıyor.

Read more...

Çarpıcı ve Modern Duvar Kağıtları 2011

Evinizin boyası, badanası sizi çok mu yoruyor ?
Öleyse duvar kağıtlarının şıklığından ve estetik görüntüsünden faydalanacak, daha fazla yorulmayacaksınız. Pratik bir şekilde duvarlarınıza döşenmesi, sizin için avantaj olacaktır. 2011 duvar kağıdı modelleri olarak sizler için aşağıda sunduğumuz duvar kağıdı örneklerini inceledikten sonra bakış açınız değişecek.

Odanızdaki eşyalara arka plan resmi olacak duvar kağıtları, gelen misafirlerinizi ise sizden önce karşılıyor. Göze çarpan cezbedici duruşları, koyu yada hafif tondaki desenleri duvar kağıtları için kaçınılmaz bir özellik.


Yönü açısından, büyük önem taşıyan ve estetik gözüken otomatik kepenk sistemlerinin güvenlik düzeyi de yüksek. Sabah mağazanızı elinizdeki küçük bir kumanda ile açıyor olmak, oldukça da pratik tabi ki

Read more...

Çatı Katı Dekorasyonu

Çatı katlarında ortaya çıkan en önemli sorun, eğimli tavanlar ve kullanışsız köşelerdir. Bu nedenle de evlerde genellikle bu katlar depo alanları olarak kullanılır. Oysa çatı katınızda kendi tarzınızı hayata geçirerek farklı bir dünya yaratabilirsiniz.

Çatı katlarında yerleşimi en çok zorlaştıran konu çatı eğimidir. Ancak sıradışı bir dekorasyon uygulaması ile sorun gibi görünen bu eğim, avantaja bile dönüşebilir. Çatı katlarında eğimden ve tavanın alçaklığından dolayı en sık yaşanan sıkıntılardan biri de baş çarpmalarıdır.

Bu soruna tavan boyasında belirgin renk farklılıkları yaparak çözüm getirebilirsiniz. Bu katları dekore ederken açık dolaplar yaparak bunları keyifli birer depolama alanına dönüştürebilirsiniz. Açık depolama alanları, çatı katı ruhunu korumanıza da yardımcı olacaktır.

Çatı katında sırtı alçak kanepe, sedir, yatak ve sandalye kullanarak tavanın daha yüksek görünmesini sağlayabilirsiniz. Eğer çatı katınız yeterli yüksekliğe sahipse o zaman duvara gömme kitaplıklar da yaptırabilirsiniz. Duvara nişler açarak kitaplık olarak kullanmak ya da bir duvara çeşitli uzunluk ve derinliklerde raflar yerleştirmek, herhangi bir kitaplığı mevcut eğime uydurmaya çalışmaktan çok daha kolay olacaktır.

Çatı katınızın eğer büyükse bu alanda hem yatma, hem de yaşama alanını birlikte çözebilirsiniz. Eğer kat tek alandan oluşuyorsa yatma ve yaşama alanlarını paravanlarla birbirinden ayırabilirsiniz. Giyeceklerinizi koyacağınız dolapları ise yine gömme olarak yaptırabilirsiniz.

Çünkü çatı katlarında tavan yükseklikleri ve eğim nedeniyle istediğiniz gardırobu kullanma şansınız olmayabilir. Çatı katlarının önemli bir sorunu da izolasyondur. Eğer iyi izolasyon yapılmamışsa bu kışın sıcak, yazın da soğuk hava kaybına yol açacaktır. Eğer çatı katınızı yaşam alanı haline dönüştürmek istiyorsanız izolasyonunu iyi yapmanız gerekir.

Read more...

Çocuk Odaları için Aydınlatma Fikirleri

Çocuk odalarında kullanılan lambalarda beyaz yerine sarı ışık kullanımı uzmanlarca önerilen bir seçim oluştururken spot ışıklar tercih edilen uygulamalar arasında değildir.

Merkezi noktada yer alan bir tavan aydınlatması genel olarak odanın ışığını sağlayabilme açısından yeterli olsa da bunun dışında yatak başında bir aplik ve çalışma masasında kullanılabilecek bir çalışma lambası ileri ki yaşlarda odanın genel aydınlığı için uygun bir seçim oluşturacaktır.

İpuçları
Çocuğunuzun odasındaki aktiviteleri göz önünde bulundurarak istediğiniz atmosferi ve ışık düzeyini belirleyin.
Bebeğinizin odasında emzirme, alt değiştirme, uyuma ve oynama, çocuk odasında ise çalışma, uyuma, giyinme ve oynama alanları için farklı ışık gereksinimlerini karşılayan bir aydınlatma planı yapın.
Odanın bir genel aydınlatması olabilir ancak çalışma masasında bir masa lambası, emzirme koltuğu yanında bir ayaklı lamba ya da alt değiştirme masasının üstünde bir aplik mekân için uygun birer çözüm oluşturur.

Doğru aydınlatma için
Genel aydınlatma çözümlerini göz önünde bulundurun: Çok parlak olmayan konforlu bir ışık düzeyi mekan içerisinde kullanılacak en ideal aydınlatma yöntemidir. Geniş odalarda çoğunlukla tavan armatürleri tercih edilmelidir.

Daha küçük odalarda ise aplikler de aynı görevi görür. Çocuk odalarında özellikle çocuğun gözünü yormayacak aydınlatmalar tercih edilmelidir ki bu anlamda oda dekorasyonunu yeniliyorsanız ışık kaynağını alçıpan tavanın arkasına saklamayı da düşünerek gizli bir aydınlatma sistemi kurgulayabilirsiniz.

İşlevsel çözümler için görev aydınlatmalarını tercih edin: Çalışma masası, alt değiştirme ünitesi ve hobi alanı gibi spesifik alanlarda dana güçlü bir ışık kaynağına ihtiyaç duyulur. Masa lambaları, lambaderler, spot ya da sarkan armatürler bu ihtiyacı kolayca karşılayabilir.

Çalışma masalarında kullanılan aydınlatmalar önemli bir kullanıma sahiptir. Özellikle bu alanda kullanılan ışık kaynağı göz yormayan cinsten olmalı ve el gölgesi çalışma alanına düşmeyecek şekilde yerleştirilmelidir.

Akrobat lambalar ise kullanım esnekliği açısından bu iş için idealdir. Alt değiştirme ünitesinde de yine ışık arkadan gelirse çalışma alanına gölge düşecektir. Bu nedenle geniş bir masada masa lambası kullanımı bebek hareketlendiğinde tehlikeli olabileceği için bu tip bir durumda aplik türü tercih edilmelidir.

Vurgulayıcı ve dekoratif aydınlatmalar ile genel dekorasyonu tamamlayın: Odadaki dramatik atmosferi oluşturmak ve konsepti vurgulayan aydınlatmayı sağlamak için uygun olan bu tip ürünler görsel zenginliği arttırmak içn idealdir.

Oda konsepttinize ve çocuğunuzun kişiliğine uygun armatürler seçerken kız çocuklar için renkli tüylü, erkekler için ise araba yada basketbol konseptil aydınlatmalar tercih edilebilir.

Renkli tasarımlar tercih edin: Çocuğunuzun odasının renginin aydınlatma ile doğrudan ilişkisi vardır. Koyu renk duvarlar ışığı absorbe ederken, açık renkli bir oda ışığı cömertçe yansıtacaktır.

Ayrıca yaratmak istediğiniz etki için odanın ve ışığın renk seçimi de önemli bir etkendir. Ayrıca renk aydınlatma ve mekan ilişkisi farklı renk özellikli ışık kaynaklarıyla sıcak ve huzurlu bir atmosfer yaratılabileceği gibi uyarıcı ve çalışmaya teşvik edici etkiler de oluşturabilir.

Güvenlik konusuna önem verin: Aydınlatma kordonlarının kesinlikle çocukların ulaşamayacakları, ısırıp ya da dolanamayacakları şekilde gizlenmesi gerekir.

Bebekler ışığa bakmayı severler, o nedenle bebek odasında kullanılacak ışığın gücü daha az olmalıdır. Lambaderler ise kolayca devrilebileceği için daha büyük çocuk odalarında düşünülmelidir.

Gece ışığı kullanın: Bazı çocuklar karanlıkta uyumak istemedikleri için haif bir ışık onlara güven verir. Led gece ışığı çok düşük voltajlı olduğu için güvenli bir çözüm oluşturur.

Sürekli bir ışık açık bırakmak isteyenler için ise enerji tasarruflu ampüllerin yanı sıra ikisi bir arada led ışık etkili ampuller ile de sadece 1 watt harcanarak koridorda sürekli ve güvenli bir aydınlatma

Read more...

Dekoratif Sandalye Minderleri 2011

Sandalye minderleri açısından görünüm olarak çarpıcı ve estetikliğin, şıklığın yanı sıra insan bel sağlığını da pozitif etkilediğini farketmekteyiz. Özellikle ofis işi yapanların oturduklarında, farketmeksizin işlerin verdiği yoğunluklarda ileri gelerek bel yatkınlığı, bozukluğu oluşumuna pek dikkat etmemekte. Lakin oturduğunuz sandalyenin rahatlığı ve konforu ön planda olmalı.

Aksi halde bel sağlığınız tehlikede olacaktır. Sizlere aşağıda sunduğumuz sandalye minderleri modellerini inceleyerek aklınızda çeşitli fikirler oluşturmak istedik

Read more...

Duvar Kaplamalarında 2011 Trendleri

İç mekanlarda yaratıcı çözümler sunar. Montajı kolay, hızlı ve ekonomiktir. Yüzeyi 3 boyutlu (kabartmalı) olup, gerçek etkisi yaratır.
Darbelere, aşınmaya, rutubete, güneş ışınlarına dayanıklıdır. Uzun ömürlüdür. Ahşap esaslı olup, ısı ve ses yalıtımına katkıda bulunur.

Haşere, böcek barındırmaz ve üretmez. Sağlığa zararlı maddeler içermez, salgılamaz. Yangını desteklemez. Isıya dayanıklıdır. Gerekirse plaka malzemelere (sunta,MDF vs..) preslenebilir. Ön yüzeyi suya dayanıklıdır, silinebilir.

Dekoratif Duvar Panelleri ahşap malzemeler olduğundan, genel kural olarak ortamla nem dengesini bulması için uygulanacağı alanlarda tercihan 48 saat, minimum 24 saat dik olarak bekletilmelidir.

Uygulanacak yüzey aşırı rutubet alıyorsa, ilk olarak bunun kalıcı olarak giderilmesi gerekir. Montajı karkas üzerine yapılacak ise yüzeyin, karkasları monte edecek durumda olması yeterlidir. Montajı yapıştırılarak yapılacak ise yüzeyin temiz, kuru ve gönyede olması gerekir.
Duvar panellerinin başlıca montaj ve uygulama şekilleri

Karkas üzerine yapıştırma-çakma
Kullanılacak karkaslar minimum 4.5 cm eninde - 1.5-2 cm kalınlığında olmalıdır. Karkaslar dik olarak tipik 40 cm aralıklarla panellerin birleşim yerlerine karkas gelecek şekilde dübel ile duvara vidalanmalı vida başları karkasa gömülmelidir. Tavan ve tabandan 2 cm hava dolaşım boşluğu bırakılmalıdır. Paneller karkasların üzerine 25 cm aralıklarla ve panelin köşe duvar tarafından başlayarak diğer tarafına doğru çakılmalıdır.

Direkt yüzeye yapıştırma
Yapıştırılacak yüzey iyi temizlenmiş ve kuru olmalıdır. Yüzey duvar ise kalkmış sıva vs.. var ise bunlar temizlenip tamiratı basitçe yapılmalıdır. Yapıştırıcı olarak en sağlıklısı çift bileşikli poliüretan bazlı tutkallar kullanılmalıdır. Diğer yapıştırıcı çeşitlerini firmamıza danışabilirsiniz. Paneller yan yana uygulandığında desenler birbirlerini tamamlar. Gerekirse ek yerleri ve çivi başları ahşap rötuş macunlarıyla rötuşlanabilir

Read more...

Duvarınıza Kendiniz Şekil Verin

Damga basın
Duvarlarınıza damga basarak basit ama şık uygulamalar yapabilirsiniz. Piyasada hazır olarak bulunan damgaları kullanabileceğiniz gibi süngerden kendinizde hazırlayabilirsiniz. Uygulama esnasında süngerin ıslak değil, nemli olmasına dikkat edin.

Duvar kağıdınızı renklendirin
Dokulu duvar kağıdınızı arzunuza göre duvar boyası ile renklendirerek, hem kirli duvar kağıdınızdan kurtulabilir hem de kendiliğinden oluşmuş dokulu hoş bir görsellik elde edebilirsiniz.

Bal peteği dokulu sünger rulo kullanın
Duvarlarınıza bal peteği şeklinde efekt uygulayabilirsiniz. Bunun için iki uyumlu renk boya seçin. Önce herhangi bir duvar rulosu ile uygulama alanını boyayın. Kuruması için bir süre bekleyin. Daha sonra mercan rulo ve ikinci renginizle efekt oluşturun.

Düzgün şeritlerle modern görünüm
Şerit yapma aparatı kullanarak duvarlarınıza farklı ve modern bir görünüm kazandırabilirsiniz. Uygulama yaparken aparatta fazla boya olmamasına dikkat edin. Zaman zaman temizleyin ve bir bez yardımıyla üzerindeki fazla suyu alın.

Doğal dokular oluşturun
Uygulama yapacağınız alana spatula yardımıyla yayacağınız rölyef pastın üzerine arzu ettiğiniz gibi biçim vermek sizin elinizde. İster isminizi yazın, ister resim çizin.

Unutmayın bu malzemenin kuruma süresi kısıtlı. Kullandığınız ürünün ne kadar sürede kuruduğunu kontrol edin ve kurumadan çalışabileceğiniz kadar alana macunu sürün. Aksi halde siz çalışmanızı tamamlamadan kuruyacaktır.

Doku tarağı kullanın
Doku tarağı ile çalışmak biraz pratik gerektirir. Önce kağıt üzerinde çabuk kurumayan bir boya ve doku tarağı ile çalışma yapın. Boyaya retarder (kurumayı geciktirici malzeme) katabilirsiniz.

İlk kat boya kullandıktan sonra kurumayı geciktirici katılmış boyayı duvarın bir kısmına sürün ardından doku tarağı ile üzerinden geçin. Tarağı aşağı doğru çekerken önce bastırılmalı, çekme işlemi devam ederken tarak hafif kaldırılmalı ve daha sonra tekrar yatırılmalıdır.

Deri gül efekt damgası Deri gül efekt damgası kullanarak duvarlarınızda gül efektleri oluşturabilirsiniz. Uygulaması oldukça kolay ve zevkli bu tekniği kolayca çalışabilmeniz için yine önce kağıt üzerinde bir süre elinizi alıştırmanızı öneriyoruz. Daha sonra duvara ilk kat boyanızı sürün. Kurutun. İkinci kat farklı ve uyumlu renk sürün. Damgayı duvar üzerinde çevirerek bir miktar ikinci kat boya çıkararak gül efekti oluşturun.

Dekorlama boya ve medyumları kullanın
İlk olarak Polisan'ın tüketicilerin beğenisine sunduğu çatlatma, süet, sedef ve keten dokusu oluşturan boya, medyum ve aletlerinden bahsetmek istiyoruz. Tüm efektlerin uygulamaları hayli kolay olmasına rağmen oldukça güzel sonuçlar elde etmeniz mümkün. Swing Colour ise duvara fırça yardımıyla püskürtme efektinin uygulanmasını öneriyor.

Read more...

Estetiğin ve Şıklığın Yeni Yüzü Granit

Granit yer kürenin milyonlarca yıl süren jeolojik oluşum dönemlerinde kuvars, feldispat ve mika gibi çeşitli minerallerin birleşmesiyle oluşmuş doğal bir yapı malzemesidir. Değişik minerallerin kompozisyonunun meydana getirdiği doku yapısı ve zengin renk skalasının oluşturduğu estetik görünümü ve sağlamlığı, granitin tarih boyunca aranılan en sert yapı malzemesi olmasına neden olmuştur. Doğadaki en sert minerallerden bin olan kuars ve türevlerini uygun olarak içlerinde bulundurması sebebiyle aşınma ve çizilmeye karşı çok sert bir yapt kazanan granit, aynı zamanda değişik minerallerin oluşturduğu bir renk harmonisine sahip dokusu ile dekoratif, uzun ömürlü ve sağlam bir yapı malzemesi oiarak kullanıma uygun bir malzemedir.

Eski çağlarda üretimi ve işlenmesi çok zor şartlarda gerçekleştirilen granit, günümüzde gelişmiş metodlarla üretilmekte ve ilen teknoloji ile işlenerek mimari projelerde belirtilen boyut ve formlarda yapı sektörünün gereksinimlerini karşılamaktadır. Böylelikle mimarlar, iç mimarlar ve dekoratörler yapıların zemin döşemelerinde granitin geniş doku ve renk skalasından yararlanarak istenilen boyutlarda doğal, sağlam ve estetik bir yapı malzemesi kullanabilme olanağına kavuşmaktadırlar.

Modern mimaride yapıları dış etkenlerden koruyan granit, yapı içi iklimi muhafaza etmesi, periyodik bakımlara ihtiyaç duymaması ve yıllarca ilk günkü görüntüsünü sürdürmesi özellikleriyle kullanım alanı gittikçe artan malzemeler arasında ön sıralarda gelmekte. İri damarlı bir kaya olan granit, çok sert olması nedeniyle mutfaklar için en ideal malzemedir.

Doğal ve hijyenik bir malzeme olan granit estetik görünümü ile de tercih edilen bir yapıya sahiptir. Ultraviyole ışık etkilerine karşı dayanıklı olan ve renk kaybetmeyen granit, uzun yıllar doku ve rengini koruma özelliğine sahiptir. Isıdan etkilenmeyen ve yangına karşı dayanıklılığı çok güçlü olan ürün, özel bir periyodik bakım gerektirmez. Doğal granit renk ve doku zenginliği, estetik görünümü, dayanıklılığı, uzun ömürlü yapısı ve periyodik bakım gerektirmeyişi ile her geçen gün daha fazla aranan ve tercih edilen bir yapı malzemesi olma özelliğine sahiptir.

Doğal granit ince bir kaplama malzemesi olmayışının yanı sıra masif bir malzeme olup uygulanacağı yer ve projedeki kalınlığa uygun olarak kesilebilmekte ve proje bazında ölçülenin Temizliği özel bir malzeme gerektirmeksizin yapılabilen granit günlük temizlik malzemeleriyle temizlenir. Bıçak darbeleri, sert ve ağır malzemelerin düşmesi ile kesilip, çizilmez ve yanmaz.

Değerli taş sektöründe çok önemli kalemlerden biri olan granit, özellikle desen ve dayanıklılık açısından titizlik gerektiren işlerde kullanılır.
Binaların içinde yer döşemesi, duvar kaplaması, basamak, sütun, şömine, mutfak ve banyo kaplaması olarak yaygın şekilde kullanılan bu malzeme, dayanıklılığı nedeniyle kaldırım ve döşeme taşı olarak da kamusal alanlarda kullanılmaktadır

Read more...

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Häfeleden Hayatı Kolaylaştıran Raf Modelleri

Mobilya, kapı donanım ve aksesuarları alanında geniş ürün yelpazesine sahip olan dünyaca ünlü marka Häfele, Confalonieri’nin üstün kaliteli krom kaplama mat ve parlak raf taşıyıcıları ile işlevsel tasarımlar sunuyor.


Son yıllarda yaşam alanlarının her metrekaresinin değerlendirilmesine yönelik tasarımlar tercih ediliyor. Bu akım köşeleri ve kolon yanlarını da kullanım alanlarına dahil ediyor.
Köşelerde mat ve parlak taşıyıcılarla dekoratif kombinler yaparak evinizin havasını değiştirebileceğiniz raflar, üzerine yerleştirebileceğiniz aksesuar, kitap ve DVD gibi eşyalarla sıcak ve samimi atmosferler yaratmanızı sağlıyor.
Ekonomik ve pratik olarak yaşam alanlarına şıklık katarak asimetrik formlarda özgün tasarımlar yapabileceğiniz rafların montajı Häfele’nin sunduğu taşıyıcılar sayesinde son derece pratik.
Dar ve kısıtlı alana sahip olan banyolarda, mutfaklarda, yatak odalarında, çalışma odalarında, ofislerde kullanabileceğiniz ahşap, cam ve buzlu cam raflarla kombin edilebilen raf tutucular paslanmaz çelikten üretiliyor. Uygulanan mekanın dekorasyonuna ve tasarımına uygun modern ve klasik çeşitleri mevcut olan raf tutucular çeşitli ölçülerde sunuluyor

d

Read more...

Sıra Bahçe Dekorasyonunda

Havalar ısınıyor, evden çıkıp dış mekanları dekore etmenin zamanı geldi diyorsanız, Sandalyeci ‘nin bahçe mobilyalarına bir göz atmanızda fayda var! Bahçe, teras ve balkonlarda güneşin keyfini çıkarmanın zamanı geldi.


Evimizi yeniledik şimdi sıra bahçe ve balkonların dekorasyonunda diyorsanız, Sandalyeci ‘nin birbirinden çeşitli renk ve dizaynlardaki modelleri ile bahçe ve balkonlarınıza şıklık gelecek! Farklı model ve çeşitlerdeki sandalye, masa ve ürün gruplarıyla yazın tüm renklerini ve konforunu yaşayacaksınız.
Sandalyeci A.Ş. ‘nin ürün portföyünde 520 adet değişik ürün çeşidi bulunuyor. Ahşap ürünler arasında; 53 model ahşap sandalye, 20 model ahşap bar sandalyesi, 19 model ahşap masa, 17 model kanepe, 6 model oturma grubu, 7 model koltuk çeşidi yer alıyor. İthal grupta ise; metal, alüminyum sandalyeler, ofis sandalyeleri ve rattan takımlar olmak üzere birçok ürün çeşidi yer alıyor.

Sandalye denince akla gelen ilk marka olan Sandalyeci A.Ş. , ürünlerindeki sağlamlık, hızlı üretim, zamanında teslimat ve hizmet kalitesiyle, ahşap sandalye, masa, kanepe ve her nevi oturma grubu üretimiyle ayrıca ithal alüminyum sandalyeleriyle dekorasyon sektöründe göz dolduruyor.

Sandalyeci A.Ş.ürettiği ahşap masalarda % 100 masif kullanır asla sunta-mdf gibi ürünler kullanmıyor. Böylece Türkiye’deki birçok tanınmış restoran, kafe, tatil köyü ve otel, “Sandalyeci” markasını tercih ediyor. Yeni trendlerin en yakın takipçisi Sandalyeci A.Ş. , farklı dizaynları ve kalitesiyle siz stil sahiplerini bekliyor

Read more...

Saraylara Layık Mobilya Modelleri

Mobilyada klasik deyince akla mevcut bir fotoğraf gelir. Ancak bugün modern ve klasiğin birleşiminden ortaya çıkan tasarımlar evde her köşeye saraydan bir parçaymış görüntüsü veriyor.


Altın sarısına klasik dokunuş

1895 yılından bu yana el yapımı mobilya üretimi yapan Bretz Couture, avante-garde serisinde klasik mobilyaya uygulanan farklı formlar ve kullanılan aksesuvarlar her mobilyanın saraydan bir parça olduğu hissini veriyor.
Koltuk ve masa tek bir parçada
Profesör Stefan Heiligier tarafından dizayn edilen Satellite isimli koltuk, bir uzay gemisinden esinlenilerek tasarlandı. Sırt yapısına gore hareket ettirilebilen koltuk yanındaki masa olarak kullanılabilen parçasıyla konforu da beraberinde getiriyor.

Banyo değil sanki sanatçı odası
Bir banyo mobilyasından ne beklenir? Temiz bir görünüm sağlanması herhalde. Ama Lasa Idea’nın banyo mobilyaları bir banyodan çok bir oturma grubunu andırıyor.

Read more...

Hafeleden Çığır Açan Elektronik Donanımlar

Häfele’nin mobilya donanım teknolojisinde çığır açan en yeni ürünleri; sessiz, konforlu ve güvenli akıllı çekmece sistemi Grass Sensotronic, tasarımla işlevselliğin ideal birleşimi olan yükseltici mekanizma Plazma Lift, teknoloji harikası Huwil elektronik kalkar kapak donanımları, tek bir dokunuşla çekmecelerin otomatik olarak açılmasını sağlayan mucize sistem Kesseböhmer TouchControl yılın icatlarına damgasını vuruyor.

Mutfaklara Häfele farkıyla giren akıllı teknoloji: Grass Sensotronic
Häfele, çekmece ray ve sistemleri konusunda uluslararası bir isme sahip olan Grass firmasının sunduğu ve dünyanın ilk akıllı çekmece sistemi olan elektronik kontrollü Sensotronic’i Türk tüketicilerle buluşturuyor. Çekmecenin herhangi bir noktasına dokunularak sessizce açılıp kapanmasını sağlayan Sensotronic’in diğer avantajları arasında montaj ve kullanım kolaylığı ile güvenlik sistemi bulunuyor.

Grass tarafından tasarlanan elektronik çözümlerden biri olan Sensotronic, tamamıyla otomatik olarak çekmecelerin açılıp kapanmasını sağlıyor. Türkiye’de Häfele tarafından sunulan Sensotronic’de kullanılan ileri teknoloji, çekmeceyi ray boyunca elektronik kontrollü olarak hareket ettirerek birinci sınıf konfor sunuyor. Sensotronic, çekmece içeriğinin ağırlığından bağımsız olarak çekmece ön paneline el, diz, hatta hafif bir dirsek dokunuşuyla harekete geçiyor, yine hafif bir dokunuşla istenen yerde durdurulabilme özelliğiyle de büyük kolaylık sağlarken kulpsuz mobilya tasarımlarının da konforunu artırıyor.

Sensotronic’in bir diğer özelliği olan montaj kolaylığı sayesinde, herhangi ek bir alete ihtiyaç duyulmadan, sistem kolayca monte edilerek kullanılmaya hazır hale geliyor. Sensotronic’in el sıkışmalarına karşı geliştirilen özel koruma mekanizması, çekmecenin hareketi herhangi bir şekilde engellendiğinde güvenle durmasını sağlıyor.

Yükseltici mekanizma Plazma Lift
Mobilyanın içinden yükselerek çıkan ve her iki tarafa dönebilen Plazma Lift, iç mekan tasarımında tasarımcıya özgürlük getiriyor. Her iki tarafa dönebilen Plazma Lift iç mekan tasarımlarına estetik bir dokunuş katıyor. TV prizinde otomatik kapatma, uzaktan kumanda ve dokunmatik tuş özelliklerine sahip olan bu ürünün eğilme açısı 11.5 derece, dönme açısı ise 210 derece. Ev, ofis, otel ve yatlarda, özellikle alan kazanımı gerektiren mekanlarda kullanım için ideal olan bu ürün mobilyanın içerisine gömülüp, istendiği zaman aşağı yukarı hareket ettirerek dışarıya çıkartılabiliyor. Plazma ekranların mobilya içerisine gizlenmesi sayesinde cihazlar dış etkenlere ve hırsızlığa karşı korunurken, dönebilme özelliğiyle TV izleme açısı sorununa da çözüm getiriyor.

Huwil elektronik kalkar kapak donanımları
Ahşap kapaklar ve alüminyum çerçeveli kapaklar için üretilen kalkar ve kalkar-katlanır kapaklara uygun elektrikli makas donanımları, tek ve çift kanatlı kapaklara uygun.
Programlanabilir uzaktan kumandalı açma düğmesi, birden çok makas donanımı çalıştırabiliyor. Sessiz hareket ve entegre yavaş kapanma özelliği sunan elektrikli sistem, elektrik kesintisi halinde gücü artmış şekilde çalışmaya devam ediyor. Bunun için ilave bir güç yardımına gerek kalmıyor. Güvenlik açısından da endişeye yer bırakmayan sistem, her iki yönde de (açma-kapama) önüne engel gelince, otomatik olarak duruyor.

Kesseböhmer TouchControl: Tek dokunuş, tek hareket
KesseBöhmer TouchControl, tek bir dokunuşla çekmecelerin otomatik olarak öne açılmasını sağlıyor. Çekmecelerin ön yüzünde herhangi bir noktaya dokunulduğunda kiler sistemi otomatik olarak açılıyor. Tek bir dokunuşla sistem devreye giriyor ve yavaş ve sessiz bir hareketle dolabın dışına doğru açılıyor.

Çocukların erişimini ve istenmeyen açılmaları engelleyen güvenli Touch-Control sisteminde, hareket sensörü çok az yer kaplayan elektrikli motor ile birlikte basitçe kayar mekanizmaya bağlanıyor. Sadece mobilya bazasında elektrik bağlantısı gerektirdiği için standart mobilyada da kolaylıkla kullanılabiliyor; sonradan da uyarlanabiliyor. Farklı yüklere karşı esnek bir yapıya sahip olan Kesseböhmer TouchControl, sessiz ve kolay kullanımı, istenmeyen açılmaları engelleyen güvenli sistemiyle kiler sistemlerinde, dolaplarda, kulpsuz çekmecelerde kullanım için ideal bir ürün.

Read more...

Katlanır Masa ve Sandalyeler Hayatı Kolaylaştırıyor

Balkon, teras ve bahçelerin en kullanışlı eşyaları olan katlanabilir mobilyalar, sıra dışı çizgileri ile büyülüyor…


Yaşam alanlarındaki birincil şart, kullanımı ve temizliği rahat ve aynı zamanda modern ve stil bir görünüme sahip eşyalardır. Bu alanın en iyileri ise her geçen gün marifetli tasarımcılar sayesinde çok daha iyi formlarda karşımıza çıkan katlanır masa ve sandalyeler…
Temizliklerinin çok rahat olması, havaya dayanıklı olmaları ve en önemlisi de portatif özelliğinin yanında şıklığı ile göz dolduracak kadar da iddialı olmaları sayesinde açıkhava alanların vazgeçilmezleri onlar…

Katlanır masa ve sandalyeleri illa ki dış mekanlar için düşünmek zorunda da değilsiniz.

Mutfakta çalışma masası olarak kullanabilirsiniz. Ya da ofiste az yer kaplayan fakat işlevi diğer gösterişli eşyalar ile aynı olan mobilyaların yerini fazlasıyla tutacaktır, buna emin olabilirsiniz…

Katlanabilir eşyaların en dayanıklı malzemesi ise bilindiği üzere ham ahşaptır. Hem kolay temizlenir hem de görünümü ile bulunduğu ortamı doldurarak istenilen zarif ve modern havayı anında yaratabilir.

Bu yazın en moda trendleri arasında da yerini alan ve az yer kaplayan eşyalar klasmanında en başı çeken katlanabilir masa ve sandalyeler ile yaşam alanlarınızda tek dokunuşla harikalar yaratabilirsiniz

Read more...

Tabureli Şık Masa Takımları

Tabureli Masa Takımı özellikle dış mekanlar için tercih edilebilecek gayet şık bir mobilyadır.Tabureli masa seti özellikle rengarenk görünümleri ile göze çarpıyor ve puf görünümlü başlıkları ile rahatınızı koruyor.


Yumuşak poliüreatan yastıkları tabure üzerlerine konumlandırılarak koleksiyonun vazgeçilmez parçasını oluşturmaktadır.

Sade ve hoş renklerin akımına uğramış taburelim masa takımı gerçekten iç gıdıklayıcı bir yapıda kendini hissettirmektedir.

Read more...

Modern Büro Tasarımları

Çalışma alanlarında çalışan ve gelen müşteriler için ilk göze çarpan şey dekorasyondur. Çalışanlar açısından çalışma alanları vaktinin çoğunu geçirdiği bir yerdir. Buranın şık ve modern tarzda dekore edilmesi rahat bir çalışma alanı sağlar. Bu da çalışanda iyi bir motivasyon ve iş olarak size geri döner.
Gelen müşterilerinizi yapacağınız iş kadar görsellikte önem sağlamaktadır. Doğru bir dekorasyonla gelen müşteriye hem psikolojik olarak etkileyebilir hem de güven sağlarsınız.

Ofis ve büro dekorasyonu sizin zevkinizle doğru orantılıdır. Fakat ofisinizi gereksiz eşyalarla doldurmak yerine sade ve düz eşyaları tercih etmelisinzi. Renk olarak çalışanlarınızı motive etme gelen müşterilerinizi etkileme adına canlı renkleri seçebilirsiniz.

Tabi ki oluşturulan ortamın ciddiyet ve otoritesini bozmama adına cıvıl cıvıl değil ama renkleri kullanırken arasına sade tonları da sıkıştırmanızda fayda var.

Read more...

Yatak Odalarında 3 Farklı Görünüm Seçeneği

Taze ve Floral
Çarpıcı bir duvar kağıdı dekoratif bir düzenlemenin içereceği renk paletini belirlemeniz için uygun bir kaynak oluşturacaktır. Perdeleri, zemin kaplamalarını ve yatak örtülerini sade tutmak hem detay renklerinin ortaya çıkmasını hem de odanın dingin kimliğinin korunmasını sağlar.
İhtişamlı metalikler
Işıltılı aksesuarlarla kombine edilmiş sade desenli kumaşlar geleneksel bir düzenlemeyi kolaylıkla güncellerken, çikolata ve yeşilin pekiştirici tonîarı odaya koza benzeri bir sıcaklık kazandıracaktır. Pastel tonların kuüanımı, bej geçişler ve metalik ışıltı yeni romantik akımın da habercisi niteliğini taşıyor.

Modern romantik
İhtişamlı dokular romantik bir coşku yaratıp bu sofistike düzenlemeye şık bir genç kız odası atmosferi kazandırıyor. Fuşya ve kırmızı tonlarda cesur desenlerle hareketlendirilen karameller ve ruj pembeleri odanın güncel ve ferah hissini tamamlıyor.

Uygulama ipuçları
Taze ve floral
# Perdeler için kullanılan lüks ve düz kumaşlarla düğmeli ipek örtü, mekandaki konfor hissini maksimize ediyor.
# Birbiriyle uyumlu tonlarda çizgililer, floral desenli kumaşlarla doğal birer partner görevi görürler.
# Ufuk yeşil ve mavi tonların ağırlıklı olduğu bir düzenlemede pembe sıcak bir detay rengi olarak işlev görebilir; burada aynı zamanda duvar kağıdındaki pembe çiçekli detayları da ortaya çıkarıyor.
# Yatak örtüsünün dalgalı detaylarından komodin ve tuvalet masalarının akışkan hatlarına kadar mekandaki bütün kıvrımlı kenarlar düzenlemede bütünlük sağlıyor.

İhtişamlı metalikler
# Güncel duvar boyaları geleneksel stildeki ahşap duvar panellerine yeni bir hava katacaklardır.
# Kontrast oluşturan cesur desenler en iyi sonucu benzer bir temada vereceklerdir.
# Metalik masalar, okuma lambaları ve kumaşlar koyu tonlara sahip bir düzenlemeyi toparlayıcı unsurlar olacaklardır.
# Koyu tonlarda, dokulu bir halı, chaise koltuk gibi stil İfadesi sunan mobilyalar, odayı domine etmeyecek bir fon sağlayacaktır.

Modern romantik
# Kumaşla döşenmiş bir koltuk ve dikkat çekici bir sanat eseri uçuk tonlarda, natürel bir düzenlemeyi canlandırmak için ideal tercihler olacaktır.
# Buradaki güncel gardırop ve den komodin gibi koyu renk mobilyalar odaya dokusal ilgi ve modern bir boyut kazandırırlar.
# Yatağın iki tarafında bulunan tavan lambaları komodinlerde boş alan açmak için ideal. Bu lambaları, ışığı doğrudan omuz hizasında olacak şekilde asın.
# Runner tipi bir halı yoğun trafiğe maruz halan alanlar
# için pratik bir seçenek.

Read more...

Berjer Koltuk Modası 2011

Kahve molası, sıcak bir sohbet ya da pencereden dışarıyı izlerken hayallere dalmak bu soğuyan günlerde içinizi ısıtan fikirler ise, berjer koltuklar konforunuzu tamamlayabilir.
Berjer takımlar denildiğine bakmayın… Sevdiğiniz, gönlünüzün istediği ya da moda ikonu haline gelmiş tekli koltuklardan iki tane edindiğiniz an, berjer kombinasyonunu oluşturmuş olacaksınız…
Günümüzün popüler tasarımcıları berjer köşesi için yaratıcılıklarını kullanarak sizlere eşsiz alanlar yaratma fırsatı tanıyorlar.

Berjer takımları şimdi gözünüzde kocaman kocaman koltuklar, yan yana ve ortaya da bir fiskos sehpa koyulmuş şekilde canlandırmayın.

Bu köşeyi istediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz. Klasik bir dekorasyon ile nostaljik bir köşe yaratabilirsiniz. Yuvarlak sehpa ve fiskoslar bu konuda biçilmiş kaftanlar…

Bunun yanında ilginç tekli sehpalar ile ortak kullanımı olan bir masa değil de kişisel bir hava da yaratabilirsiniz.

Berjer koltuklarınızı yan yana kullanmak zorunda da değilsiniz. Salonunuzun ya da odanızın ayrı köşelerine koyacağınız renkli tasarımlar da yaşam alanınızın iki kutup noktasını oluşturabilir ve aynı zamanda mekana renkli bir enerji getirebilir.

Bu farklı fikirleri sıra dışı tekli koltuklarla gerçekleştirerek siz de klasikleşmiş berjer keyfini doyasıya yaşamanın zevkine varabilirsiniz

Read more...

Yaşamın Sırrını Yansıtan Farklı Desenler

İnsan vücudundan ilham alan desenlerle zıtlığın çekiciliğini yansıtan renkleri bir araya getirdi… Broderi Narin, yeni tasarımlarını yansıtan son koleksiyonu Life Reflection ile yaşama sıradışı bir estetik katıyor.
İnsan vücudu ve onun yaşam sistemlerinden ilham alan koleksiyonun 4 ana deseninden Ice Age insanın kaburgasını, Unirecord omurgasını, Fragile kan dolaşım sistemini, System ise kromozomları yansıtan çizgiler taşıyor. Modern tasarımın en çarpıcı örneklerini barındıran Life Reflection Koleksiyonu’nda, ana desenler çok sayıda versiyon ve zemin seçenekleriyle mekana masalsı efektler katıyor. Çarpıcı renklerin yarattığı zıtlıklar da, yaratıcı uygulamaları tahrik ediyor…

Broderi Narin’in dünya pazarında büyük ilgi gören yeni Life Reflection Koleksiyonu, baskın iri desenleri ve çarpıcı renk seçenekleri ile de dikkat çekiyor. Koleksiyonda yer alan zıt renkler, alışılagelmişin dışında yaratıcı kombinasyon fikirlerini tetikliyor. File tül veya organzaya, tafta ile birlikte flok ya da brode olarak uygulanan desenler, transparan zeminde 3 boyutlu efektler yaratıyor.

Esin kaynağını insan vücudu ve yaşam sistemlerinden alan Life Reflection Koleksiyonu, sorgulayan bir yaratıcılık içinde, renk ve desenlerin dilini kullanarak, adeta varoluş öyküsünü yeniden yazıyor. Tasarımında insan anatomisini esas alan bir çizgide, vücudun farklı yaşam sistemlerini farklı desen gruplarına dönüştüren koleksiyon, 4 ana desen temasını zengin versiyonları, renk ve zemin seçenekleriyle barındırıyor.

Yaşamın sırrını yansıtan desenler…
Life Reflection Koleksiyonu’nu hazırlarken İnsana ait rontgen ve emarlardan birebir yararlanan Broderi Narin tasarımcıları, alışagelmişin dışında özgün bir modern çizgi ortaya koyuyorlar. İnsan vücudunun detaylarına dokunan bu doğal yansıma, hayat ve ışık sağlayan güneş ile içtenlikli bir temas için, pencerelere giydiriliyor. Bu denli insana ait ve hayatın parçası olarak doğen desenler, her tarz ve her mekanda kendini ifade edecek uygun bir köşe bulmakta hiç zorlanmıyorlar.

Koleksiyonun ana desenleri arasında yer alan ve insan kaburgasından yola çıkılarak tasarlanan Ice Age, zıt renklerle kullanıldığında, bir tablo kadar modern ve estetik şık mekanlar yaratabilme sihrine sahip. Ice Age desen grubu düz ve çarpıcı renklerle birlikte ve özellikle organza versiyonunda, kışkırtıcı ve aykırı mekanlara yol açıyor.

Unirecord ise, insan omurgasından etkilenerek yaratılan bir desen grubu. Adı da zaten buradan geliyor. Vücuttaki kan dolaşımı sistemini çağrıştıran Fragile ise, insan hayatının ne kadar kırılgan olduğunu vurgulayan, son derece ince ve nazik bir desen. Dore ve lame versiyonları ile kullanıldığı her ortamda ciddi bir fark yaratıyor. System ise, kromozomlardan yola çıkarak tasarlandı. Fizik, metafizik ve felsefenin görsel sentezi niteliğindeki desen grubu, kusursuzluğu yansıtıyor.

Read more...

29 Mayıs 2011 Pazar

Qubing İle Evinizin Tasarımcısı Siz Olun

Tasarım ve mekan çözüm merkezi Terminal’in yeni ürünü Qubing, kendi mekanlarınızı yeniden tasarlamanızı sağlıyor. Legoya benzeyen Qubing ile mutfağınıza yeşil bir tabak dolabı, holünüze krem bir ayakkabılık, salonunuza mor bir kütüphane, banyonuza da kırmızı bir havlu dolabı gibi tasarımları ihtiyacınıza göre çoğaltmanız mümkün.


Yüksek kalitede ABS malzemeden üretilmiş temel bir panelin bağlantı detaylarıyla küplere dönüştürüldüğü bir mekan çözümü sunan Qubing, çok işlevli modüler bir mobilya sistemi. Basit bir küpten başlayan lego benzeri sistem, her yöne doğru çoğaltılabiliyor. Duvara monte edilebilen ya da zemine oturan farklı renklerde küplerden, oturma birimlerinden, çok işlevli raf kombinasyonlarına, sonsuz seçenekler geliştirmek mümkün. Çocuk oyunu basitliğinde, uzmanlık gerektirmeyen birleştirme yöntemleriyle, herkese kendi tasarımlarını hayata geçirme keyfi veriyor.
Reddot Design Award alan Qubing; krem, pembe, mavi, kahverengi, yeşil, turuncu, gri, kırmızı, mor, siyah gibi renkleri ile mekanlarınıza sonsuz değişiklik fırsatı ile yenilik getiriyor.

Tasarım ve mekan çözüm merkezi olarak kurgulanan, tasarım dünyasına yeni bir soluk getirecek Terminal, aynı dili konuşan geniş bir ürün ailesinin biraraya gelmesi ile oluşan bir tasarım merkezi. Terminal, mekan çözümleri konusunda fark yaratan birçok markayı ve tasarım hizmetini bir arada sunarak, tasarımcıların, mimarların ve işverenlerin çözüm ortağı olmayı hedefliyor. Terminal showroom’unda pek çok öncü markayı ve farklılık taşıyan yenilikleri birarada görmek mümkün

Read more...

Yemek Masalarının Yerini Sehpalar Mı Alıyor

Yemek masalarının yerini renkli, çekmeceli, tekerlekli ve dekoratif orta sehpalar mı alıyor? Mutfakta ve salonda genişçe yer kaplayan yemek masaları artık yalnızca misafirler geldiğinde tercih ediliyor.
Önce dekoratif amaçlı kullanılmaya başlanan orta sehpalar oturma gruplarına yakın olma özelliği ile son yıllarda özellikle gençler tarafından yemek masası, hatta laptop masası olarak tercih edildiğinden yemek masalarının pabucunu dama atacağa benziyor…

Deri kaplamalarda en çok kahverengi ve krem tercih ediliyor


Dünyanın mobilya şehri olma yolunda ilerleyen MODOKO’da, masif naturel kaplamalı, cilalı ve mdf lam mobilyadan üretilen orta sehpaların venge, kiraz, bambu ve meşe renk alternatifleri bulunuyor. Çekmeceli, servisli veya üstü dekoratif cam özelliklerine sahip orta sehpalarda 70×130, 70×110 ve 110×110 boyutları tercih ediliyor. Ayrıca, istenilen boyut, renk ve özellikte orta sehpalar da yapılıyor. Deri kaplamalı orta sehpalarda en çok tercih edilen renk ise kahverengi ve krem.

Çift renkli orta sehpaların da bulunduğu MODOKO’da kare, dikdörtgen, oval sehpalar da mevcut. Birçok eşyada olduğu gibi beyazın yine gözde olduğu orta sehpalarda bambu rengi ve siyah ile muhteşem bütünlüğü gözler önüne seriliyor.

Read more...

Bellonadan Yeni Trend Yaratan Odalar

Ev modasının öncüsü Bellona, yeni genç odası trendlerini yansıtan ve her yaş grubuna uygun yeni ürün grupları Favori, Nova, Slide ve Loft ile çocuk ve gençlere hayallerini kurdukları odayı mükemmel bir tasarım ile sunuyor.


Modern görünümü, gençlerin enerjisini en iyi yansıtan renk seçenekleri ve fonksiyonel kullanım özellikleriyle Bellona genç odaları evlere yepyeni bir hava katacak kadar iddialı… Karyolada alarmlı saati, ranza üzerinden kaydırağı ile Bellona çok özel tasarımları sadece çocuk ve gençler için hazırladı.
Ev modasında farklı tasarımları, çeşitliliği ve fonksiyonelliği ile yeni trendleri belirleyen Bellona, yeni çocuk ve genç odası koleksiyonuyla eğlenceyi, fonksiyonelliği ve özgün tasarımı bir arada buluşturuyor.

Koleksiyonun genç kızlara hayallerinin odasını sunan ürünü Favori, yılın genç odası trendlerini yansıtıyor. Ağırlıklı olarak pembe ve kırmızın uyumlu kombinasyonunun kullanıldığı ürün, 3 kapılı gardrop, ergonomik yatak ve fonksiyonel 3 çekmeceye sahip şifonyerden oluşuyor. Aynı desen ve renklerin tüm ürünlerde kullanılmasının yarattığı bütünlük Favori genç odasının dikkat çeken özellikleri arasında…

Enerji dolu çocuk ve gençlere hitap eden Slide genç odası, eğlence, fonksiyonellik ve ergonomiyi bir araya getiriyor. Ürünlerde kullanılan canlı renkler, yeşil, sarı ve mavinin, yarattığı enerjik atmosferde ranzanın baş ucunda yer alan kaydırak kendi segmentinde bir ilki temsil ediyor.

Beyaz ve yeşil renklerin bir arada kullanıldığı çalışma masası bilgisayar kullanımına uygun tasarımı ve kitaplar için tasarlanan rafıyla dikkat çekiyor. Ayrıca sarı, yeşil ve beyaz renklerin hakim olduğu şifonyer odanın enerjik yapısını tamamlıyor. İki kapıya sahip gardropun ortasında yer alan raf ve çekmeceler ürünün fonksiyonelliğini artırıyor.

Hobileri ve ilgi alanları fazla olan çocuk ve gençlere hitap eden Nova ve Loft genç odası, modern ve özel tasarımı ile farklılık yaratıyor. Tasarım ve ahşap renklerin yarattığı ferahlık Loft genç odasında fonksiyonellik ile birleşiyor. Karyola başında yer alan alarmlı saat ürünün pratikliğini gözler önüne seriyor.

Çalışma masasınında yer alan raf, kitaplık ve özel bardaklık ürünü farklılaştıran en önemli özelliklerin başında geliyor. Üç kapılı gardrop, 4 çekmeceye sahip şifonyer çocuk ve gençlere kullanım kolaylığı sağlıyor.
Birbirinden eğlenceli genç ve çocuk odaları Türkiye çapında 800’e yakın Bellona mağazasında sizleri bekliyor.

Read more...

Mobilus İle Dolaplar Harekete Geçiyor 2011

Mobilya endüstrisine yenilikçi fikirleriyle öncülük etmeyi sürdüren Häfele, devrim niteliğinde kayar mekanizma sistemi Mobilus ile mekan algılarını alt üst ediyor; iç mekan tasarımında sınırsız “hareket” olanağını ve “özgür alanları” gündeme getiriyor.


Hareket kabiliyeti, mobilyanın işlevselliğini artırırken mekanlarda kullanıcıya ek depolama alanı kazandırır. Häfele’nin yenilikçi kayar mekanizması, “ağır yüklerin çok hafif bir dokunuşla en iyi biçimde kaydırılması” fikrinden yola çıkarak geliştirildi.
Yüksek ve ağır dolapların içlerindeki eşyayla birlikte çok az güç sarf ederek, sıra dışı bir yöntemle kaydırılabilmesini mümkün kılan ve mobilyaları “harekete geçiren” Mobilus ile yaşam alanlarının daha verimli ve değişken biçimde kullanıldığı, tasarım odaklı mekan konseptleri geliştirilebiliyor: İki ya da üç dolap arka arkaya yerleştirilerek mekan derinliği daha iyi değerlendirilebiliyor; kimi mekanlarda gerektiğinde dolapların yatay eksende dönmesi ya da iki taraflı kullanılması da sağlanabiliyor. Bu kayar sistem teknolojisiyle, döner ve kaydırılabilir mağaza sergilemeleri, yatak odalarında gardırobun ardı sıra yerleştirilmesi ya da duvara monte kayar raflar gibi daha önce benzeri olmayan yaratıcı çözümlere ulaşmak mümkün.

Koridor tipi alanlarda, yan yana konan dolapların bu mekanizma sayesinde gerektiğinde iki yana kaydırılabilmesiyle yeni geçiş alanları oluşturulabiliyor ya da iki bölümlü dolaplarla her yönde optimum kullanım alanı elde edilebiliyor. Ağır mobilyaların “hareketlenmesi”, alanların çok daha verimli kullanıldığı özel ve genel kullanıma açık ortamlarda, tümüyle yeni ve “değişken” mekan ve mobilya fikirlerine sınırsız özgürlük getiriyor.

Dolap üzerine monte edilen bilyeli raylar, basitçe zemine ya da duvara monte edilen taşıyıcı raylar üzerinde hareket ediyor. Kayar mekanizmayı süpürgelik içine gizlemek de mümkün. Hassas işçilikle üretilmiş parçalar, korozyona karşı dayanıklı olduğu için tozlu ya da ıslak mekanlarda da kullanılabiliyor. Häfele’nin yeni kayar mekanizmasını oluşturan taşıyıcı ve bilyeli rayların her biri 600 kg’ye kadar yük taşıyabiliyor. Uzun ömürlü bir kullanımı olan Mobilus kayar mekanizması, sadece 24-33 mm gibi son derece az bir yükseklik içinde çözümlenebiliyor.

Read more...

Evinizde Sıradışı Mekanlar Yaratın 2011

Arta Design’in Akdeniz stilini yansıtan Cantori ile sofistike mekânlara imza atan Valentini koleksiyonu sıradışı mekânlar yaratmak isteyenler için tasarlanmış.


Arta Design birbirinden iddialı mobilya ve aksesuarları dışında ev ve ofisler için mimari proje uygulaması gibi hizmetler de sunuyor.
Firmanın Keith Varty ve Alan Cleaver gibi ünlü tasarımcılarla yaptığı ortak çalışmalarla, koleksiyonunu zenginleştiren Cantori markasının koleksiyonu modern Akdeniz stili mobilyaları ile dikkat çekiyor ve elegan hatları, sofistike detayları ve geniş renk alternatifleri bulunuyor.

Dekorasyon projelerinde ihtiyaca ve isteğe göre detaylar üzerinde özel olarak el işçiliği ile çalışılıyor. Oturma grubu ve aksesuar tasarımlarında Valentini koleksiyonu ise sofistike bir fikrin ünlü mimarlar ve tasarımcılar tarafından geliştirilmesi ile oluşturuluyor.

2008 için tasarlanan yeni Living Space koleksiyonunda her tasarım ve her mekan kendi içinde farklı bir mekân yaratıyor. Ünlü markanın yeni koleksiyonundan rahat formuyla Lounge, Eduard, Deco ve Domus modelleri en çok tercih edilenler arasında bulunuyor.

Read more...

Renkli ve Yalın Tasarımlar

Dömiklasik tarzda mobilya ve aksesuarların yer aldığı Beff Home, koleksiyonlarındaki renkli ve yalın modelleri ile tarzınızı yansıtıyor.


Beff Home’da ithal mobilya, aksesuar ve kumaşların yanı sıra firmanın kendi üretimi olan mobilyalar da yer alıyor. Yerli ve ithal perdelik kumaşlarda, kişiye özel perde tasarımları sunulurken ithal koltuk ve kanepelerde İtalyan Soft House firması ile çalışılıyor.
Beff Home’un kendi üretimi olan koltuk ve kanepelerde, kurutulmuş ahşap iskelet üzerine doğal malzemelerle dolgu yapılıp yerli ve ithal kumaşlarla kaplanıyor.

İthal kumaşlarda İtalyan Dedar ve ingiliz Zoffany firmalarının zengin alternatifleri kullanılıyor. Beff Home, üretim ve ithalat dışında ev, otel ve ofisler için de dekorasyon ve restorasyon hizmetleri sunuyor

Read more...

Evinize Rahatlık Getirin

Evimizi nasıl rahatlatan bir yaşam alanı haline getirebiliriz? Bu noktada karar vermemiz gereken, nasıl bir rahatlık istediğimiz aslında.


Her eşyanız işlevsel mi olmalı? Ya da her biri son derece konforlu? Belki de her biri tarzınıza uygun bir tasarım anlayışını yansıtmalı.
Aslında sorunun yanıtı, tümünü bir araya getirebilmekte saklı. Yaşadığınız mekanın sizin “rahatlatıcı” tanımınız ile buluşması için tasarımlar geliştiren Koleksiyon; estetik ve etkileyici çözümlerle büyüleyici atmosferler yaratıyor.

Alanında sayılı tasarımcılar arasında yer alan Faruk Malhan; Koleksiyon markası ile uzun süredir iç mekanları kişiselleştiren bir tarzı temsil ediyor.

Bireyin kendisini ifade edebileceği evlerin tasarlandığı Koleksiyon sunumlarında, özgün ve özenli çalışılmış, detaycı bir kimliğe sahip modeller karşımıza çıkıyor.

Faruk Malhan tasarımı olan Madrigal kanepe ve puf serisi; hiçbir zamana ait olmayan, modası geçmeyecek ve kuşaktan kuşağa devam edecek çağdaş bir klasik olarak öne çıkıyor.

Farklı ölçülerde kanepe ve puf alternatiflerinden oluşan bu çalışma; çağdaş klasik tarzdan hoşlanmakla birlikte, yeniliklere ve sürprizlere açık olan tasarım tutkunlarına yönelik.

Kumaş ve deri seçenekleri ile hem ev hem ofis ortamlarında kullanılabilmesi de modelin güçlü kurgusu sayesinde mümkün oluyor. Adını “çalgısız, çok sesli beste türü” Madrigal’den alan kanepe ve puf serisinin sırt bölümünde kullanılan kapitone, ürünü geçmişe bağlıyor.

Yenilikçi malzeme seçimleri ve günümüz insanının beklentilerini karşılayan rahat sırt ve oturma fontu; farklı mekan ve düzenlemelere uyum sağlıyor. Koleksiyon için özel üretilen siyah nikel ayaklar ise mobilya sektöründe pek bilinmeyen yeni bir malzemeyi ön plana çıkarırken, parlak ve metalik görüntüsüyle tasarımda şık bir etki yaratıyor.

Her halı, her kilim bir tılsımdır
Farklı dönemlere, farklı çağrışımlara, geçmişe ve geleceğe yüzünü dönen Koleksiyon halıları karakteristik izdüşümleriyle evrensel birer tuvale dönüşüyor.

Nesiller boyu süren halının evrimi özgür çağrışımlarla sürüyor. İki boyutluluk; farklı tekstürler, renkler, ölçülerle bambaşka boyutlara taşınıyor Koleksiyon halılarında.

Elde üretilmiş olana dokunma zevkini vurgulayan renkler birer enstrüman. Siyahlar, kahve tonları, yakıcı kırmızılar, cüretkar morlar ve davetkar sarıların çoksesliliğinde yeni keşifler, geleneğin geleceğe tercümanlığını üstleniyor.

Markanın 2008 halı ve kilim koleksiyonu; ünlü tasarımcıların imzasını taşıyan seçkisi, ortak hafızaya kaydolan imgelemleri, söylenceleri ve hikayeleri; renkler, biçimler ve malzemelerle anlatıyor.

Faruk Malhan, Belkıs Balpınar, Selma Gürbüz, Ahmet Güneştekin ve Pascal Mourgue’un imzasını taşıyan tasarımların her birinin ayrı bir hikayesi var.

Koleksiyon halı ve kilimlerinin malzemeden tasarıma uzanan doğal yolculuğunda binyılların şiiri sürdürülüyor. Geleneksel süreçlere sadık kalınarak üretilen halı ve kilimlerin tümü el tezgahlarında dokunuyor.

Kilimlerde Konya ve Afyon yöresinin “yaylım” koyunlarından elde edilen yünler kullanılıyor. Bu yünler, dere kenarlarında oluşturulan doğal göletlerde, ahşaptan yapılan tokuçlarla taşlara vurularak yıkanıyor.

Kirmanlarla elde eğrilen iplikler mordanlandıktan sonra, papatya, katırtırnağı, cehri tohumu, meşe palamudu gibi doğal malzemelerle boyanıp dağ köylerinde kadınlar tarafından dokunuyor.

Read more...

Ev ve Ofis Ortamına Uygun Mobilya Modelleri

Derin, modern ve hızlı şehir yaşamının hareketliliği ile birleşen tasarım çizgisi dahilinde ev ve ofis ortamına uygun mobilyalardan oluşan ve bütün ürünlerin aynı karakter ve ruhu paylaştığı koleksiyonlar oluşturuyor.


Derin firması 1999 yılından beri birçok proje için mobilya üretimi yapıyor. Firma 2000 yılından bu yana ise kendi koleksiyonunu geliştirerek dünya piyasasına açıldı.
Oluşturduğu koleksiyonlar, karakteristik olarak, tanımlı çizgisi ile minimalist bir yaklaşıma sahip. Modern ve hızlı şehir yaşamının hareketliliği ile birleşen bu tasarım çizgisi dahilinde, ev ve ofis ortamına uygun mobilyalar koleksiyonu oluşturuyor.

Geçtiğimiz beş yıl içinde firma Derin koleksiyonunu geliştirmeye büyük ağırlık verdi. Bunun sonucunda Derin, yurtdışında önemli sergi ve fuarlara katılarak, Milano, Köln ve New York’ta en son tasarımlarını sergiledi.

Koleksiyon Aziz Sarıyer ve Derin Sarıyer imzalı tasarımların yanısıra Tanju Özelgin. Arif Özden, Defne Koz, Bülend Özden ve Mehmet Ermiyagil imzalı tasarımlardan oluşuyor.

Derin’in stratejik felsefesi olabildiğince açık: Koleksiyonundaki bütün ürünler aynı karakter ve ruhu paylaşıyor. Ayrıca her ürün kendi başına göze çarpabilir özellikte olduğundan bir seri ya da grup içinde değerlenmek zorunda değil.

Şimdiye kadar yarattığı tasarımlara bakacak olursak, her birinin oluştuğu dönemin karakterini içerdiği açıkça görülüyor. Her yıl, yeni tasarımlar ortaya koymaya büyük önem veriyor ve piyasa talepleri doğrultusunda gelişerek ve büyüyerek uluslararası platformda önlerdeki yerini koruma yolunda ilerliyor

Read more...

Birbirinden Şık Sandalye Modelleri

Cenan Ahşap, dünyanın önde gelen markalarının sandalyelerini Türkiye’ye getirmeye devam ediyor. Cenan Ahşap ileri teknoloji ile ürettiği sandalyelerinin yanı sıra dünyaca ünlü markaları Türk tüketicisine sunuyor.

Firmanın Türkiye satış temsilciliğini üstlendiği İspanyol sandalye ustası Capdell ve italyan sandalye sanatının öncüsü Casprini de bu markalar arasında yer alıyor.

Bu birbirinden şık sandalyelerin en önemli özelliği estetikle konforu başarıyla birleştiriyor olmaları. Capdell’in birbirinden çarpıcı ürünleri, renk ve tasarım alternatifleri karşısında, adeta sandalyeye sihirli bir elin dokunduğu hissine kapılabilirsiniz.

Şıklığıyla dikkat çeken Cuna, konforlu Ebo, Akdeniz sıcaklığını sunan Novecento ya da New York, Matrix, Hit ve İspanyol akımının diğer temsilcileri.

Beklentiniz şık bir tasarım, rahatlık ve dayanıklılık ise Casprini’nin koleksiyonları da bunu size fazlasıyla sunuyor. Örneğin füme rengi bir Tiffany, ince işçiliğiyle cezbeden turuncu bir Caprice veya klasik bir sütlü kahve Quadrifoglio. Deforme olmadan, uzun yıllar kullanabileceğiniz rahat ve sağlıklı sandalyeler arıyorsanız Cenan Ahşap’a mutlaka uğramalısınız.

Read more...

Ferforje İle Zarif Anlatımlar 2011

Yeni sezonda yatak başlıklarına ve karyolaya farklı bir yorum getiren Casa; ferforjenin mekanlara kattığı güzelliği, çekici çizgilerinde yansıtmayı başarıyor.


Ferforje; metalin belki de dekorasyonda hayat bulduğu en zarif formlardan biri. Casa’nın özgün bakışıyla yatak odalarına ulaşan ferforje, alımlı ve çarpıcı bir şıklığın altını çiziyor. Ferforjenin kelime anlamı; kapılara, pencerelere veya evlerin iç bölümlerine süsleme amacıyla yapılıp takılan dövme demir olarak tanımlanıyor.
Casa’nın karyola modellerinde karşımıza çıkan tablo ise bu tanımın oldukça üstünde bir etki bırakıyor. Özenle tasarlanan motifler; karyolaların ayak ve baş uçlarında değişken çizgileri bir araya getirebiliyor ve bu değişkenlikten ilham alan bütünlükler sergileniyor.

Günümüz dekorasyon anlayışı içinde fazla yoğun kullanılmayan ferforje; Casa’nın cesur ve özgün yorumu ile bir anlamda iç mekana iddialı bir geri dönüş sürecine giriyor.

Modellerde karşımıza çıkan akıcılık, formlarda yakalanan zarafet, renklerde oluşturulan seçicilik; yatak odalarının çekiciliğini ve baş döndürücü atmosferini de yeni baştan kurguluyor.

Geniş bir alternatif aralığı sunan karyolalar; altın, gümüş ve bakır varak uygulamaları, el boyaması renk alternatifleri ile beğeniye sunuluyor.

Read more...

28 Mayıs 2011 Cumartesi

Hareket Eden Kanepe Modelleri

Statü Mobilya’nın Arketipo, Rolf Benz, Swan gibi dev markaların tasarım imzalarını taşıyan kanepe koleksiyonu, üzerinden kalkmak istemeyeceğiniz konfora ve kişisel ihtiyacınıza göre ayarlayabileceğiniz fonksiyonlara sahip.


En önemli özellikleri ise, hareketli ve esnek mekanizmaları
Arketipo, Rolf Benz, Swan gibi markaların tasarladığı biçimsel ve teknolojik yeniliklerle beslenen fonksiyonel kanepeler, Statü Mobilya’nın (İstanbul-Fulya’da) ürün gamında bulunan tasarımlar arasında önemli bir yere sahip.
Bu markaların koleksiyonlarında göze çarpan özellik, sürekli olarak oturma kavramını yeniden yorumlayarak malzemeye şekil vermeleri.

Çünkü kanepe ve koltuklar günümüzde üzerinde çalışabileceğimiz küçük birer “ada” halini aldılar. Rahatlığın yanında fonksiyonellik de bir kanepede aranan özelliklerin başında geliyor.

Statü Mobilya’nın koleksiyonunda yer alan Must kanepede, dayanma fontuna yerleştirilen bir mekanizmanın hareketiyle oturma derinliği ayarlanabiliyor.

Modüler sistem olan Adriano Piazzesi tasarımı Loft kanepenin ise, her bir modülü oturma derinliğini kendinize göre ayarlayabileceğimiz patentli bir mekanizmayla üretiliyor. Modüler bir sistem olan Moving kanepenin kol kısımlarını hareketli mekanizması sayesinde istenilen konumda ayarlayabilirsiniz.

İki farklı ölçüde üretilen Rolf Benz 370 kanepe, Red Dot tasarım ödülüne sahip bir diğer model. Rolf Benz 540 kanepe ise özel mıknatıslı modülleriyle standart bir kanepe olarak kullanılabildiği gibi sıcak sohbetlerin yaşandığı farklı formlara da dönüşebiliyor.

Read more...

Birbirinden Şık Sandalye Modelleri

Cenan Ahşap, dünyanın önde gelen markalarının sandalyelerini Türkiye’ye getirmeye devam ediyor. Cenan Ahşap ileri teknoloji ile ürettiği sandalyelerinin yanı sıra dünyaca ünlü markaları Türk tüketicisine sunuyor.

Firmanın Türkiye satış temsilciliğini üstlendiği İspanyol sandalye ustası Capdell ve italyan sandalye sanatının öncüsü Casprini de bu markalar arasında yer alıyor.

Bu birbirinden şık sandalyelerin en önemli özelliği estetikle konforu başarıyla birleştiriyor olmaları. Capdell’in birbirinden çarpıcı ürünleri, renk ve tasarım alternatifleri karşısında, adeta sandalyeye sihirli bir elin dokunduğu hissine kapılabilirsiniz.

Şıklığıyla dikkat çeken Cuna, konforlu Ebo, Akdeniz sıcaklığını sunan Novecento ya da New York, Matrix, Hit ve İspanyol akımının diğer temsilcileri.

Beklentiniz şık bir tasarım, rahatlık ve dayanıklılık ise Casprini’nin koleksiyonları da bunu size fazlasıyla sunuyor. Örneğin füme rengi bir Tiffany, ince işçiliğiyle cezbeden turuncu bir Caprice veya klasik bir sütlü kahve Quadrifoglio. Deforme olmadan, uzun yıllar kullanabileceğiniz rahat ve sağlıklı sandalyeler arıyorsanız Cenan Ahşap’a mutlaka uğramalısınız.

Read more...

Hafeleden Yataklı Koltuk Modeli

Mobilya, kapı aksesuar ve donanımları konusunda geniş bir ürün çeşidine sahip olan ve mobilya sektörüne özel birbirinden pratik ve fonksiyonel çözümler sunmaya devam eden dünyaca ünlü marka Häfele, Hartmann firmasının ürettiği Belitec yataklı koltuk ile yeni tasarım imkanları sunuyor.


Farklı tasarımları ile fonksiyonelliği birleştirerek tüketicilere her zaman özel ve kullanışlı çözümler sunan Häfele, yatak odalarında, çocuk odalarında, oturma odalarında, otel odalarında, ofislerde ve doktor muayenehanelerinde kullanım için ideal olan, Belitec uzaktan kumandalı ve yataklı koltuk ile mobilya sektöründe farklılığını sürdürüyor.
Modern, şık ve ergonomik yapısı ile yaşam alanlarının havasını değiştirecek tasarımlar arasında yer alan yataklı koltuk, mekanizması sayesinde uzaktan kumandayla açılıp kapanarak, konforlu bir atmosfer yaratıyor.

Ayrıca kumandada bulunan tek bir düğme ile dolabı yatağa çeviren ve daha sonra tekrar dolap görünüme döndüren sistem sayesinde daha yalın bir atmosfer yaratmanız mümkün.

Häfele’nin sunduğu Belitec yataklı koltuk, kullanıldığı alanlarda ferahlık ve genişlik duygularını yansıtırken, mekanı verimli kullanmaya da olanak sağlıyor.

Farklı oturma ve dinlenme ihtiyaçları için birebir ideal olan ve 55 cm’lik standart oturma mesafesine sahip olan katlanan yatak, mobilya tasarımcılarına yaratıcı imkanlar sunuyor

Read more...

Göz Alıcı,Zarif Bir Mekan

Göz yormayan ancak keyifli bir bütünlük sunan mekanlar, modern dekorasyon anlayışının bir parçası. İstikbal koleksiyonlarından derlediğimiz bu ev düzenlemesi de rahat çizgisi ve pratik kullanım detayları ile günümüz insanının beklentilerine yanıt veriyor.


Yatak odasında da Icon modeli düşünülmüş. Gövdede ve kapak, çekmece gibi detaylarda iki renk kullanılarak mekan rahatlatılmış. Komodinler çift çekmeceli ve yeterli saklama alanına sahip. Metal kulplar, çekiciliği artırıyor.
Gardırobun kapaklardan bağımsız çekmeceleri kullanım kolaylığı sağlıyor. Şık kapak uygulaması, bu üniteyi mekanın merkezi haline getiriyor. İç hacmi geniş tutulan ve işlevsel bölmelerle desteklenen modül; güçlü formu ile de dikkat çekiyor

Read more...

Kişiye ve Mekâna Uygun Tasarım Modelleri

Almanya’nın dünyaca ünlü mobilya markası Hülsta, Salon Mobilya’nın temsilciliğiyle Türkiye’deki meraklılarıyla buluşuyor. Kişiye ve mekâna özgü ürünler tasarlayan Hülsta, evinizi yükse estetik anlayışıyla dekore etmek için tüm beklentilerinizi karşılayacak.
Hepimiz mutlaka almak istediğimiz mobilyaların evdeki alanımıza uymaması sorunuyla karşılaşmışızdır. İstediğimiz mobilyaya kavuşmak için standartlara uygun olma şartını bizim gibi sevmeyen Hülsta biz hangi ölçüde istersek, mobilyaları o değerlere bağlı kalarak tasarlıyor.

Kişiye ve mekâna uygun ürünler tasarlamayı felsefe edinen Hülsta’da beğendiğiniz koltuk, sandalye, masa ya da yatak mobilyasına istediğiniz boyutlarda sahip olabiliyorsunuz. Salon Mobilya, Masko’da yeni açtığı mağazasında Hülsta’nın yatak odalarından yemek takımlarına, oturma gruplarından duvar ünitelerine kadar her şeyi bulabileceğiniz modern ve işlevsel koleksiyonlarını ilk kez sergiliyor.

Kendi üretimlerinin ve Hülsta tasarımlarının yanı sıra W. Schillig marka mobilyalara da yer ayıran Salon Mobilya, modern yaşama yönelik seçkin mekânlar yaratmayı hedefliyor.

Sınırların dışına çıkabilmemizi sağlayan esnek yapısıyla Hülstaloftlarda sıkça rastlanan çatı eğimine paralel mobilya bulma sorununu da ortadan kaldırıyor. Yapmanız gereken tek şey evinizde mobilyanızı kullanacağınız alanın ölçüsünü almak.

Read more...

Geniş Kullanım Alanı Olan Jaluziler

Alüminyum ve ahşap malzeme ile gün ışığına akılalmaz formlar kazandırabilen jaluzi üreticileri, iki cam arasına yerleştirilen jaluzi, motorlu ray gibi sistemlerle de 2000′li yılların teknolojisini pencerelere taşıyor. Dünyada birçok ülkede 1940′lardan beri geniş bir kullanım alanı bulan jaluziler, ülkemizde inşaat ve pencere sistemlerinin standart olmayışı nedeniyle kısıtlı kullanılan bir perde sistemi oldu.
Ancak son yıllarda, jaluzi satan pek çok firma, aynı zamanda jaluzi üretmeye başlayınca, mekana ve ölçüye göre üretilen jaluzilerin tül ve kumaş perdelerle rekabeti kızıştı. Çeşitli renk ve ölçü alternatifi ile sayısız dekorasyon olanakları sunan jaluziler, sağladığı kullanım kolaylığı ile de dikkat çekiyor.

Kolayca açılarak bütün pencereyi tamamen açıkta bırakabilen bu perdeler, ayrıca içeri giren ışık miktarını da ayarlayabiliyor. Belli aralıklarla yıkamaya ihtiyaç duymaması ve kolay temizlenebilmesi de jaluzinin çok tercih edilmesinin başka bir nedeni.

Alüminyumda seçenek çok
Seri üretime uygunluğu ile diğer sistemlere göre daha ucuz olan jaluziler, alüminyum ve ahşap olmak üzere iki ayrı malzemeden üretiliyorlar. Jaluzinin atası diyebileceğimiz alüminyum jaluzi, hafif ve dayanıklı olduğu için hala çok tercih ediliyorlar. Ayrıca tüketiciye sayısız renk seçeneği sunabiliyor ve dar alanlarda bile rahatça uygulanabiliyor.

Piyasada 16 milimetreden 50 milimetreye kadar çok değişik ebatlarda kanat genişliğine sahip alüminyum jaluziler satılıyor. Ayrıca çift cam arasına uygulanan ya da motorlu sistemle açılıp kapanan modelleri de mevcut.

Sıcak ve dekoratif
Alüminyum jaluziye kıyasla daha sıcak görünümlü ve dekoratif olan ahşap jaluziler ise bantlarının düz ve formsuz oluşundan dolayı tam örtücü olmasalar da özellikle geniş pencerelerde çok iyi sonuçlar verebiliyor. Üç ayrı bant genişliğinde en fazla 10 renk alternatifi bulunan ahşap jaluziler, özellikle country tarzı evlerin vazgeçilmez perdeleri olarak çıkıyor karşımıza.

Hem ekonomik, hem kullanışlı
# Tüm pencereyi açıkta bırakabilecek şekilde toplanabilen jaluziler, ışığın açısını değiştirerek istenilen miktarda ışığın odaya girmesini sağlayabiliyor.
# Tamamen kapanarak içerinin görünmesini engelleyebiliyor.
# Pratik mekanizması ile kolayca kullanılabiliyor.
# İstenilen ebada göre üretilebildiği için her mekana kolayca uyum sağlayabiliyor.
# Seri üretime uygun bir sistem olduğu için fiyatları diğer mekanizmalı perdelere göre ucuz.

Mekanizma ve üst ray önemli
# Alüminyum jaluzi alacaksanız, kanatların fırın boya olmasına dikkat edin. Aksi taktirde jaluzinizin renkleri kısa zamanda solabilir ve dökülebilir.
# Jaluzi kanatlarının çok ince olması hemen deforme olmasına yol açabilir. 21 mikron ve üstü kanat kalınlığına sahip jaluzilerin ömrü daha uzundur.
# Çelik alaşımla üretilmiş üst raylar, alüminyum olanlara göre daha dayanıklıdır.
# Kullanılan iplerin kalın olması mekanizmanın zor çalışmasına, çok ince olması da mekanizmanın deforme olmasına sebep olur.
# Ahşap jaluzilerin ağırlığına uygun olarak çelik alaşımlı üst ray ve kalın ipler tercih edilmelidir.
# Jaluziler, tül ve kumaş perdeler gibi belirli aralıklarla yıkama gerektirmiyor.
# Kaz tüyü ya da fiber toz alıcılarla tozunu almak yeterli oluyor.
# Uzun kullanımlarda deterjanlı bezle temizlenebiliyor.
# Gerekirse alüminyum jaluziler, duşun altında deterjanla yıkanabiliyor.
# Çift cam arasına uygulanan jaluziler temizlik gerektirmiyor.

Read more...

Mechoshade Perde Sistemleri

Manzarayı engellemeyen güneşten korunma sistemleri
Hem fonksiyonel hem de estetik açıdan geliştirilen MechoShade Perde Sistemleri, transparan stor güneş kırıcı ve stor karartma perdelerinden oluşuyor. MechoShade Perde Sistemleri, dünyanın her ülkesinde mimar ve dekoratörler tarafından tercih edilen, güneşten korunma ve yararlanma sağlayan entegre perde sistemleri sunuyor.


Dünyada ilk güneş kırıcı perde sistemlerini ortaya koyan Amerikan firması MechoShade Inc., bu konuda dünya lideri pozisyonunu devamlı gelişim ve yeni sistemlerle sürdüren uluslararası bir yapıya sahip.
Standart bir pencere için gerekebilecekler sistem parçaları:
# Zincirli manuel stor perde,
# Motorlu stor perde,
# Motorlu skylight perde,
# Çeşitli seviyelerde perde kontrol sistemleri,
# Bütün bina için güneş takip sistemi.

MechoShade tüm mekanlarda uygulanabilen ve kullanıcı ihtiyaçlarına cevap verebilen çözümler sunuyor.

İdeal kullanım alanları:
# Ofisler,
# Hastaneler ve sağlık kurumları,
# Müzeler,
# Kütüphaneler,
# Eğitim kurumları,
# Kafeteryalar,
# Kamuya açık alanlar,
# Spor merkezleri,
# Havaalanları,
# Sergi ve fuar salonları,
# Konutlar.

Işık ve ısı kontrolü odaklı güneş kırıcı perde sistemlerinde, cam cepheli çalışma ve yaşam alanlarının güneşten optimum oranda korunması, gün ışığından azami derecede faydalanılması, minimum enerji kullanımı ve bireylerin dış mekandaki manzarayı görerek psikolojik olarak rahat çalışıp yaşaması için yeni sistemler geliştirilirken en asgari düzeyde bakım ihtiyacı da göz önüne bulunduruluyor.

Geniş renk ve desen seçeneklerinin yanında yapılacak uygulamanın gerekliliğine bağlı olarak ihtiyaç duyulan her türlü aksesuarlar ile mevcut ortama değer katan MechoShade Güneş Kırıcı ve Karartma Perde Sistemleri üstün teknik özellikleri sayesinde pencerelere yeni bir soluk getiriyor.

Son teknoloji polyester / extrüde akrilik elyaftan dokunan kumaşlar:
# Alev almıyor,
# Alev yaymıyor,
# Antibakteriyel,
# Mantar ve küf oluşumuna izin vermiyor,
# WHO (Dünya Sağlık Örgütü) iç hava kalite limitinin %30 altında,
# WHO (Dünya Sağlık Örgütü) zararlı toksik gaz limitinin %53 altında

Read more...

Dekorasyon Anlayışınız Değişecek

Burada gördüğümüz modelde doğaya yalın bir gönderme yapılmış. Fon üzerindeki irili ufaklı desen çalışmaları, abartıdan uzak olduğu için göz yormuyor. Mekanda yer alan diğer objelerin ışıkla doğru kullanımı, duvar üzerinde yumuşak geçişli gölgeler yaratmış. Bu da geniş yüzeyin vuruculuğunu artırıyor. Duvar kaplamasında çalışılan desen klasik akımın izlerini taşısa da renk olarak yılın modasına sadık kalınmış. Bu sayede farklı mekanlarda kullanılabilecek bir form elde edilmiş.

Oldukça sade çalışılan bu tasarımda geniş ölçekli ve odak noktası oluşturan desenler dikkat çekici... Desen renkleri ile fon rengi arasında ton geçişleri sağlanmış. Açık renklerin mekanı genişleten özelliğinden yola çıkılarak oluşturulan tasarım; iri desenlerine karşın küçük mekanlarda da farkını ortaya koyabilecek güçte görünüyor. Bunda en büyük pay sahibi ise, fon ile neredeyse bütünleşebilecek denli uyumlu figürler...

Bu çalışmada da açık renklerin dingin ve ferah dünyası karşımıza çıkıyor. zeminde uygulanan açık tonlar ile sonsuzluk hissi yakalanmış. Fon ile son derece uyumlu desenler ise zarif ve narin bir bahçenin gözde çiçeklerini ağırlıyor. Desenlemede ayna görüntülü bir yapı oluşturulmuş. Bu sayede desenler, hem hareketliliğin anahtarı oluyor, hem de atmosferi yumuşatıyor.

Koyu renkler, iç dekorasyonda ve özellikle de duvarlarda sonsuz bir cesaret istiyor. Uygulaması ve öne çıkarması zor olan bu rengin duvar kaplamalarında, doğru efektlerle oldukça başarılı sonuçlara ulaştığını görmek şaşırtıcı... Çiçek desenlerinin renkli dünyası, duvarlarda etkili bir kontrast alanı yaratıyor.

Read more...

Eviniz Küçük İse Üzülmeyin

Çocuklar küçük yaşta paylaşmayı öğrenirler fakat ne kadar öğretirseniz öğretin, kendi kız ya da erkek kardeşleriyle bir şey paylaşmaya gelince hepsi mutlaka zorlanırlar. Aynı küçük mekâna iki değişik karakterde çocuk koyduğunuz zaman her ikisinin de ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmanız ve her ikisine de kendilerine özel bir alan tahsis etmeniz gerekmektedir.

Kardeşler genelde bir süre iyi geçinip bir anda çığlık kıyamet kavga etme yeteneğine sahiptirler! Ve bu kavga patladığında ve yatıştığında, mutlaka bir müddet ayrı kalmaları gerekir. Aynı şekilde hiç kavga etmeseler bile zaman zaman kardeşlerinden ayrı olmaya ve bir müddet yalnız kalmaya ihtiyaçları vardır.

Eğer aynı odayı paylaşmaktan başka şansları yoksa akıllı bir planlama ve biraz yaratıcılık ile durumu gayet güzel idare edebilirsiniz. Çözmeniz gereken iki anahtar problem şunlardır: Odayı sıkış tepiş yapmadan nasıl ikiye ayırabilirim ve neyin kime ait olduğuna nasıl karar verebilirim?

Odayı Bölmek: Her çocuğun nelere ihtiyacı olduğunun listesini çıkarın

Uyku, ders çalışma, kıyafetler, oyuncak kutusu, oyun alanı, televizyon, bilgisayar.
Çocuğunuzun odasında bu alanlardan birkaçı mutlaka olacaktır. Bu planlamayı çocuğunuzla birlikte yapmalısınız.
Yatak başlarını aynı duvara dayayın ki çocuklarınız devamlı yüz yüze bakmasınlar.
Çocuklarınızın kişisel alanlarını belirtmek için odayı bölerken iki farklı renge yoğunlaşın (kız için pembe erkek için mavi vb.)
Eğer her iki çocuğunuz da aynı rengi seviyorsa...
Ödün verin ve yaratıcı olun...
Beyaz bir fona mavi çizgili ve mavi fona beyaz çizgili yatak örtüleri gibi...
Yüksek bir kitaplıkla odayı ikiye bölebilirsiniz.
Sırt sırta yerleştirilmiş dolaplar da odayı ikiye bölebilir.

Mobilya: Yatağı yataktan daha fazlası yapın

Her iki çocuğa da eşit özel alanı verebilmenin en kolay yolu kubbeli veya cibinlikli yataklardır. Çocuklar saklanacak ve hayal kuracak bir yerleri olmasına bayılırlar.

Ranzalar yer kazanmak için en klasik yöntemdir ve çocuklar tırmanmalı ve basamaklı mobilyalara da bayılırlar. Ranzalar eğlencelidir ve eğer kim üstte yatacak diye kavga ediyorlarsa işte size paylaşmayı öğretmenin en kolay yolu; değişerek kullanmalarını sağlayın!

Son zamanların en moda yer kazanma şekli de “yüksek yataklar” dır. Bu çeşit mobilyalarda yatak tavana yakındır ve altı çalışma masası ya da dolap olarak kullanılabilir.

Tekerlekli yataklar da yer kazandıran bir seçimdir. Bir tek kişilik yatağın altında aynı boyutta altı tekerlekli bir yatak daha vardır ve kullanılmadığında bu yatağı itip ortadan kaldırabilirsiniz. Bu yatağın kolay çekilmesine ve çocuğunuz tarafından kolay kullanılabildiğinden emin olmalısınız.

Eğer ikiz tekli yataklar kullanıyorsanız onları bir duvara yaslayıp yana yana koyabilir bu sayede odanın ortasına kadar yer kaplamalarını engellemiş olursunuz.


Modüler Mobilyalar her zaman esneklik sağlar.
Eski görünümlü bitmemiş mobilya her zaman ucuzdur.

Oda Bölmek İçin
Bazı mobilya mağazalarında odayı ikiye bölmenize yarayacak separeler de bulabilirsiniz. Bunlar pahalı gelirse odayı tam ortasından bir korniş ve renkli güzel bir perdeyle bölmeyi deneyin. Bir de körüklü ince plastikten yapılmış separatörler vardır. Genelde ofislerde kullanılan bu sistemleri de çocuğunuz odasına uygulatmanızda bir sakınca yoktur. İpucu: Alt ranzayı perde ile kaplayıp şirin bir oyun çadırı olarak kullanabilirsiniz.

Dolaplar
Çocuklarınızın ne kadar çok eşyası olduğunun farkında mısınız? Her raf, her çekmece anında doluyor ve devamlı yeni yer açmak zorunda oluyorsunuz. Kişisel hazinelerini saklamak için ayrı, kıyafetleri için ayrı, ders kitapları için ayrı ve oyuncakları için ayrı yerlere ihtiyaçları var.

Kapı Arkası
Oda kapısının arkasını kitaplar, oyuncaklar, aksesuarlar için bir raf cennetine çevirin. Kapının ütüne taktıracağınız iki tane düz rafın üzerine ayakkabı kutularını dizerek bir sürü saklama kutusuna ve bol bol yere sahip olabilirsiniz.

Oyuncak Sepetleri
Yükte hafif ve kırılmaz oyuncakları bir çırpıda toplayabilmek için kocaman bir oyuncak sepeti biçilmiş kaftandır. Bu sepetleri veya bu işe yarayacak değişik kirli sepetlerini İKEA, Bauhaus ve Koçtaş gibi mağazalardan bulabilirsiniz.

Read more...

Turuncu Dizayn Duvar Kağıdı

Ev tekstil sektöründe 2000'li yılların başında perdelik ve tül üretimiyle duyuran Turuncu dizayn Kendi markası olan Fabric kumaşlarıyla Türkiye genelinde birçok bayisi olan ve yoğun talep gören kolleksiyonlarını tüketicileriyle buluşturdu.

Zaman içerisinde duvar kağıdı ve kaplamaları konusunda isteklerin çoğalarak sürmesi bu alana yönelik ön çalışmaların başlamasına vesile oldu. Sektörde birçok yabancı marka olmasına rağmen; gerek Turuncu Dizayn Ismindeki konumunun orjinalitesi, gerek kolleksiyon seçimindeki öngörüsü, gerekse ürün kalitesiyle hakettiği değeri bulabileceği kanısına varılarak son Iki yıldır duvar kağıdı ve kaplamaları sektöründe de Ithal ettiği ürünleri kendi Ismi altında toplayarak bir anlamda Türkiye'de bir ilk e imza atarak kendi kolleksiyonu'nu oluştur ma becerisi ile faaliyet göstermeye başladı.

Koleksiyonlar oluşturulurken birbirlerine alternatif olacak tasarımların yanısıra; kağıtların kalitesi, kullanım özellikleri, uygulama kolaylıkları ve dayanım sürelerinin artırılması gibi birçok faydalı fonksiyona sahip olmalarına dikkat edildi. Özellikle her koleksiyonda bulunan altın ve gümüş yaldız baskılı kağıtlar hem tasarımları hem de baskı kalitelerinin yüksekliğiyle mekanlara eşsiz bir hava katmaktadır.

Modern,Klasik,etnik
Her beğeni nin kendine ait bir rengi,dokuyu ya da kombinasyonu bulacağı…
İşini aşkla yapan profesyonellerin tanıttığı sıcacık bir dünyanın içinde…
Bir sanat galerisini gezer gibi bazen evinizi bazen de bir ofisi hayal ederken…
Dünyanın farklı köşelerinden gelip de,yaşam alanlarımızı sarmalayan anlara ve
Özenle tasarlanmış yüzlerce çeşit duvar kağıdı
Turuncu Dizayn'da

Read more...

26 Mayıs 2011 Perşembe

Ev ve Ofis Ortamına Uygun Mobilya Modelleri

Derin, modern ve hızlı şehir yaşamının hareketliliği ile birleşen tasarım çizgisi dahilinde ev ve ofis ortamına uygun mobilyalardan oluşan ve bütün ürünlerin aynı karakter ve ruhu paylaştığı koleksiyonlar oluşturuyor.


Derin firması 1999 yılından beri birçok proje için mobilya üretimi yapıyor. Firma 2000 yılından bu yana ise kendi koleksiyonunu geliştirerek dünya piyasasına açıldı.
Oluşturduğu koleksiyonlar, karakteristik olarak, tanımlı çizgisi ile minimalist bir yaklaşıma sahip. Modern ve hızlı şehir yaşamının hareketliliği ile birleşen bu tasarım çizgisi dahilinde, ev ve ofis ortamına uygun mobilyalar koleksiyonu oluşturuyor.

Geçtiğimiz beş yıl içinde firma Derin koleksiyonunu geliştirmeye büyük ağırlık verdi. Bunun sonucunda Derin, yurtdışında önemli sergi ve fuarlara katılarak, Milano, Köln ve New York’ta en son tasarımlarını sergiledi.

Koleksiyon Aziz Sarıyer ve Derin Sarıyer imzalı tasarımların yanısıra Tanju Özelgin. Arif Özden, Defne Koz, Bülend Özden ve Mehmet Ermiyagil imzalı tasarımlardan oluşuyor.

Derin’in stratejik felsefesi olabildiğince açık: Koleksiyonundaki bütün ürünler aynı karakter ve ruhu paylaşıyor. Ayrıca her ürün kendi başına göze çarpabilir özellikte olduğundan bir seri ya da grup içinde değerlenmek zorunda değil.

Şimdiye kadar yarattığı tasarımlara bakacak olursak, her birinin oluştuğu dönemin karakterini içerdiği açıkça görülüyor. Her yıl, yeni tasarımlar ortaya koymaya büyük önem veriyor ve piyasa talepleri doğrultusunda gelişerek ve büyüyerek uluslararası platformda önlerdeki yerini koruma yolunda ilerliyor

Read more...

Evinize Rahatlık Getirin

Evimizi nasıl rahatlatan bir yaşam alanı haline getirebiliriz? Bu noktada karar vermemiz gereken, nasıl bir rahatlık istediğimiz aslında.


Her eşyanız işlevsel mi olmalı? Ya da her biri son derece konforlu? Belki de her biri tarzınıza uygun bir tasarım anlayışını yansıtmalı.
Aslında sorunun yanıtı, tümünü bir araya getirebilmekte saklı. Yaşadığınız mekanın sizin “rahatlatıcı” tanımınız ile buluşması için tasarımlar geliştiren Koleksiyon; estetik ve etkileyici çözümlerle büyüleyici atmosferler yaratıyor.

Alanında sayılı tasarımcılar arasında yer alan Faruk Malhan; Koleksiyon markası ile uzun süredir iç mekanları kişiselleştiren bir tarzı temsil ediyor.

Bireyin kendisini ifade edebileceği evlerin tasarlandığı Koleksiyon sunumlarında, özgün ve özenli çalışılmış, detaycı bir kimliğe sahip modeller karşımıza çıkıyor.

Faruk Malhan tasarımı olan Madrigal kanepe ve puf serisi; hiçbir zamana ait olmayan, modası geçmeyecek ve kuşaktan kuşağa devam edecek çağdaş bir klasik olarak öne çıkıyor.

Farklı ölçülerde kanepe ve puf alternatiflerinden oluşan bu çalışma; çağdaş klasik tarzdan hoşlanmakla birlikte, yeniliklere ve sürprizlere açık olan tasarım tutkunlarına yönelik.

Kumaş ve deri seçenekleri ile hem ev hem ofis ortamlarında kullanılabilmesi de modelin güçlü kurgusu sayesinde mümkün oluyor. Adını “çalgısız, çok sesli beste türü” Madrigal’den alan kanepe ve puf serisinin sırt bölümünde kullanılan kapitone, ürünü geçmişe bağlıyor.

Yenilikçi malzeme seçimleri ve günümüz insanının beklentilerini karşılayan rahat sırt ve oturma fontu; farklı mekan ve düzenlemelere uyum sağlıyor. Koleksiyon için özel üretilen siyah nikel ayaklar ise mobilya sektöründe pek bilinmeyen yeni bir malzemeyi ön plana çıkarırken, parlak ve metalik görüntüsüyle tasarımda şık bir etki yaratıyor.

Her halı, her kilim bir tılsımdır
Farklı dönemlere, farklı çağrışımlara, geçmişe ve geleceğe yüzünü dönen Koleksiyon halıları karakteristik izdüşümleriyle evrensel birer tuvale dönüşüyor.

Nesiller boyu süren halının evrimi özgür çağrışımlarla sürüyor. İki boyutluluk; farklı tekstürler, renkler, ölçülerle bambaşka boyutlara taşınıyor Koleksiyon halılarında.

Elde üretilmiş olana dokunma zevkini vurgulayan renkler birer enstrüman. Siyahlar, kahve tonları, yakıcı kırmızılar, cüretkar morlar ve davetkar sarıların çoksesliliğinde yeni keşifler, geleneğin geleceğe tercümanlığını üstleniyor.

Markanın 2008 halı ve kilim koleksiyonu; ünlü tasarımcıların imzasını taşıyan seçkisi, ortak hafızaya kaydolan imgelemleri, söylenceleri ve hikayeleri; renkler, biçimler ve malzemelerle anlatıyor.

Faruk Malhan, Belkıs Balpınar, Selma Gürbüz, Ahmet Güneştekin ve Pascal Mourgue’un imzasını taşıyan tasarımların her birinin ayrı bir hikayesi var.

Koleksiyon halı ve kilimlerinin malzemeden tasarıma uzanan doğal yolculuğunda binyılların şiiri sürdürülüyor. Geleneksel süreçlere sadık kalınarak üretilen halı ve kilimlerin tümü el tezgahlarında dokunuyor.

Kilimlerde Konya ve Afyon yöresinin “yaylım” koyunlarından elde edilen yünler kullanılıyor. Bu yünler, dere kenarlarında oluşturulan doğal göletlerde, ahşaptan yapılan tokuçlarla taşlara vurularak yıkanıyor.

Kirmanlarla elde eğrilen iplikler mordanlandıktan sonra, papatya, katırtırnağı, cehri tohumu, meşe palamudu gibi doğal malzemelerle boyanıp dağ köylerinde kadınlar tarafından dokunuyor.

Read more...

Şıklık ve Konfor Birleşimi

Tarzını yaşam alanına yansıtanların tercihi Beymen Home’da kanepeler, tüm zarafetleriyle yeni sezonun dekorasyon trendlerini yansıtıyor.


Beymen Home’un en küçük ayrıntısına kadar sahibini şımartmak için tasarlanmış kanepe alternatifleri, ev ve bahçelere yönelik kullanım seçenekleriyle mekânın atmosferini değiştirirken renk, kumaş ve dikiş seçenekleri ile yaratıcılığınızı harekete geçiriyor.
Beymen Home’da bulabileceğiniz markalardan Baker, tasarımlarıyla stilin dilini konuşuyor ve yenilikçi çizgisiyle kaliteyi detaylarda ki fonksiyonellikle buluşturuyor.

100 yılı aşan geçmişe sahip olan ünlü mobilya markası Bassett evinize kusursuz işçiliği getiriyor. Dış mekân mobilya markası Brown Jordan ise tasarımlarında şıklığı ve konforu bir arada sunuyor.

Brown Jordan kanepeler, farklı tarzda modelleriyle her türlü bahçe dekoruna uyum sağlıyor. Şıklığın mobilyadaki adı McGuire ise sofistike estetiğiyle evinizde sıcak bir ortam yaratıyor.

Read more...

Mekanlarda İhtisamlı Atmosfer

Montel’in özellikle deri dokuların ağırlıkta olduğu kanepe tasarımları sağlamlığı ve estetik yapısıyla kullanıldığı mekânlarda görkemli bir atmosfer yaratıyor.


Montel ürün tasarımlarında, deneyimli tasarım ekibiyle teknolojik gelişmeleri ve trendleri yakından takip ediyor ve model çeşitliliğini zengin deri ve kumaş koleksiyonları ile birleştiriyor.
Montel’in, hem estetik duruşu hem de dayanıklılığı ile zamana meydan okuyan Nirvana kanepelerinin sırt kısmında sterilize edilmiş kaz tüyü kullanılıyor.

Nina model ise fantastik oturma rahatlığı sağlayan, içerisindeki özel mekanizması sayesinde; hareket edebilen son derece fonksiyonel bir tasarım.

Yalın çizgisiyle dikkat çeken Jacarta özenle seçilmiş lareks ağacından ve metal öğelerden tasarlanmış bir kanepe. Carmenle kanepeleri ile de farklı kumaş ve deri çeşitleriyle kendi tarzınıza uygun mekânlar tasarlayabilirsiniz.

Calypso, ustalıkla çözülen ayrıntılar, yaşam kalitenizi artıracak yenilikçi çözümler sunuyor. Herrera kanepeler ise estetik tasarımlarıyla yaratıcı çözümler sunarak mekânlara farklı bir bakış açısı kazandırıyor.

Read more...

Küçük Evlere Özel Tasarımlar

Koleksiyon; gerek estetik, gerekse ergonomik açıdan en uygun kombinasyonlarla donattığı modelleri ile oturma rahatlığını üst seviyelere çekiyor.


İster uzun bir günün ardından dinlenmek için olsun, ister keyifli bir hafta sonunda evde geçirilecek saatler için olsun; oturma ünitelerinin yaşama kattığı değerler oldukça fazla.
Günlük yaşam içinde kanıksadığımız bu ürünler, eğer rahat, ergonomik ve estetik olmasalardı ne olurdu? Şüphesiz bu eksiklikleri giderecek arayışlar başlardı.

Koleksiyon’un tasarımlarında genel olarak karşımıza çıkan olgular estetik, özgün dizayn, kaliteli malzeme ve işlevini en iyi şekilde yerine getirme kriterleri olarak belirginleşiyor.

Read more...

Yatak Odalarında Yeni Tasarımlar

Koleksiyon’un estetik çizgisini kendine has yorumu ile şekillendirdiği yatak odaları, bu ayrıcalıklı mekanı daha da özel kılan bir atmosfer oluşturuyor.


Yaşanan mekanda bir tarzı yakalamak ve kişiliği yansıtmak büyük önem taşıyor. Koleksiyon’un 2008 yılında beğeniye sunduğu modeller, güçlü bir tasarım anlayışının yanı sıra, aynı zamanda çözümsel yaklaşımları da bünyesinde barındıran çalışmalar olarak belirginleşiyor.
Bu bütünlük, hem mekanı istenen görsel etkiye kavuştururken, hem de çağımızın beklentilerini karşılayan bir oluşum sergiliyor.

Faruk Malhan tasarımı olan Northerly’nin gövdesi tamamen kumaşla kaplanmış. Bu alan aynı zamanda, yatağın çevresi boyunca bir servis düzlemi olarak işlev görüyor. Evin huzurlu ve sıcak yanlarını açığa çıkaran bu tasarım, yalın ve çarpıcı çizgisi ile de dikkatleri üzerinde topluyor.

Paris adı verilen bu model, Faruk Malhan’ın kaleminden hayata geçirilen çalışmalardan biri. Kumaş seçimine göre kişilik değiştirebilen Paris; seçilen çiçekli desenli kumaşla yatak odasını kır evine çevirebiliyor.

Ya da grafik desenli kumaş ile modern bir mekanın başrolünü üstlenebiliyor. Çalışmanın en keyifli yanı ise kararsızlar için çok uygun olması.

Zira çıkabilen kumaş sistemi sayesinde, birden fazla seçeneği kullanma özgürlüğü veriyor. Paris modelinde yatak başları duvara monte ediliyor ve yatakla aynı ya da yataktan taşan ölçüleri ile farklı isteklere cevap verebiliyor. İstendiğinde başka yataklarla da kombinlenebiliyor

Read more...

Hayatımızı Renklendiren Perde Modelleri

Evlerimiz hayatımızdaki en önemli önceliklere göre şekil alıyor. Fonksiyonlar da dekorasyonla yeniden tanımlanıyor. Mesela evimizin salon ve yatak odaları yenilenme ve dinlenme mekanları olarak karşımıza çıkıyor. Sevilens Premium ile kullanılacağınız perdeler çağdaş, romantizm ve şık bir estetik kazandırıyor.


Smart hause diye adlandırılan akıllı evlerde herşeyin program ve kumandayla kontrol edildiği konseptler (japon tül – katlama perde – stor perde) Sevilens kumaş ve tülleriyle tam uyum sağlıyor. Modern yapılardaki camlara özel olarak tasarlanan Sevilens Premium kombine tül ve kumaşların içindeki kadifelerin koltuklarınızla tam uyum içinde olmasını sağlıyor.
Evinizi dekore etmeden bilmeniz gerekenler
Renkler Uçuk pastel tonlar, mavi ve kızıl gibi canlı renklerle bileştirilebiliyor. Siyah ve beyaz da sıkça kullanılıyor. Malzemeler Keten, damask, dantel, kapitone saten, nakış işlemeler, havlumsu kumaşlar, jakar, damas, Chanel tarzı tüvitler, işlenmiş fitilli ketenler. Çiçekli duvar kağıtları, yastıklar, mumlar ve drapeler odalara bu temanın havasını veriyor.

Yatak odası Beyaz ve gümüş renkte damask (ipek, keten ve pamuklu keten karışımı bir döşemelik kumaş) perdeler, saten ve ipek karışımı nevresimler, İngiliz desenlerine sahip duvar kağıtları kullanılıyor. Halılar çiçek desenli ve pastel tonda olursa bu yatak odaları için ideal.

Salon Temel renk beyaz. Klasik mobilyalar parlak derilerle birlikte kullanılabilir. Yastık kenarlarındaki dantellere çok sık rastlanıyor. Perdeleri bağlamak için de dantel aksesuvarlar seçilebilir. Mutfak Kapılar formika olabilir. Mutfak malzemelerinin tasarımları klasik olmalı. Krom ve gümüş rengi mutfak ürünlerinde ön planda.

Read more...

Yeni Yılın Yeni Perde Koleksiyonu 2011

Bir evin görünümünü doğrudan etkileyen ürünler arasında perdelerin ayrı bir yeri var. Çünkü perdeler; evin içinden olduğu kadar, dışından da etkili bir görünüm elde etmesine yardımcı oluyor. Bu ayrıcalıklı ürünün güçlü yorumcularından Elvin Tekstil; Yeni Yıl koleksiyonu adını verdiği tematik çalışması ile dikkatleri bir kez daha üzerinde toplamayı başarıyor.

Markanın Yeni Yıl koleksiyonunda modern ve minimal alanlar için modern desenli taftaların yanı sıra, metal renginde fonluklar ve yumuşak dökümlü metalik tüller de yer alıyor. Zengin ürün yelpazesiyle öne çıkan kreasyon; metalik renkte, ıslak görünümlü perdeler, ketenli ve pamuklu ürünlerden oluşuyor.

Klasik mekânlarda, fonluk perdeler klasik çizgileri ile birlikte, bronz, gold ve gümüş ışıltılar taşıyor. Yeni Yıl koleksiyonundaki fonluk perdeler, birbiriyle uyum sağlayacak ışıltılı hafif tüller ile şıklığını ve ağırlığını hissettiriyor. Elvin Tekstil’in yeni yıl koleksiyonunda öne çıkan bir başka unsur ise; perdelerin aynı renk ve desenlerdeki yatak örtüsü ve yastıklık kumaşlarla kombinlenebiliyor olması…

Yeni Yıl koleksiyonunda tüllerin yarattığı ışık oyunları, şık desenler ve modern yaklaşımlar; mobilyalar ve diğer dekorasyon objeleri ile maksimum uyumu ve dengeyi sağlayabilecek tarzlar oluşturuyor. Bu sayede yaşam alanları ferah ve yalın bir görünüme kavuşuyor.

Read more...

Evimi Yeni Taşıdım Evimi Yerleştirmeye Nereden Başlamalıyım ?

Ev taşındızın ve onlarca kutu ile başbaşasınız hangi eşya nereye konulacak eski evinizde güzel duran fakat yeni geçtğiniz evinizde gözünüze ilişen eşyalarınızı ne yapacağınızı bilemiyorsanız işte çözüm yolları.
Bir mobilyanın bir yerde çok güzel gözükmesi başka bir mekanda daha güzel bir etki yaratmayacağını göstermez. Bir şifonyer yatak odasında olduğu kadar bir antreye de güzel bir görünüş verebilir.

Profesyonel dekoratörler sıcak ve davetkar bir ortam yaratmak için size ilk önce elinizde var olan aksesuar ve mobilyalarla işe başlamanızı önerir. Hali hazırda sahip olduğunuz bu şeylerin yaratacağı görünüşe siz bile şaşırabilirisiniz.

Yıllardır topladığınız ve almak için uğraştığınız bu şeylerle baştan başa yepyeni bir ev yaratmaktan daha güzel bir duygu ne olabilir ki? Yeni eviniz size temiz bir sayfa açmanız için bir fırsat veriyor. Bu yüzden olanaklarınızı iyi değerlendirin.

Taze fikirler
Sahip olduklarınızı analiz edin; “bazı mobilyalarınızı daha güzel sunmanın yollarını düşünün. En sevdiğiniz oturma odası koltuğunuz yatak odasında kendini daha iyi gösterebilir, ya da yemek odası dolabınız oturma odanızdaki kitaplara daha iyi bir yuva sağlayabilir.”

Oturma odanızda kahve masası eksikliği çekiyor olabilirsiniz. Hemen yatak odanıza bakın. Bu alanı dolduracak ufak bir baş ucu komodini de pekala işinize yarayabilir. Günlük bir divan yatak odanıza, şarap rafları banyo havlularınıza çok yakışabilir.

Küçültüyor musunuz? Taşınıyor musunuz? Kuzeye mi Güneye mi?
Her değişiklik yeni dekorasyon fikirleri gerektirir. Daha küçük bir yere taşınıyorsanız bazı parçaları normalde kullanmayacağınız bir şekilde kullanmanız gerekebilir. Küçük odalara da oldukça büyük parçaları sığdırabilirsiniz. O yüzden aile yadigarı olan dolabınızı eskiciye vermeden bir daha düşünün. En sevdiğiniz yemek odası vitrininizden de vazgeçmek zorunda değilsiniz. Yemek odanız küçükse onu antreye, kapının tam karşısına yerleştirin. Kocaman bir şemsiye kutusu güzel bir çiçeğe ev sahipliği yapabilir…

Eğer yeni evinizin daha büyük bir oturma odası varsa, odayı dolduracağım diye mobilyalarınızı birbirinden uzak yerleştirmeye kalkmayın. İki bölüme ayırabilirsiniz. Bir köşeyi kalabalık misafirlerinize bir köşeyi de karşılıklı daha samimi sohbet köşesine çevirebilirsiniz. Artan bir koltuk veya masanızı okuma köşesi haline getirebilirsiniz. Bu gibi aranjmanlar evinizi daha sıcak bir ortam yapmaya yardımcı olur.

Eğer bulunduğunuz iklimden farkı bir iklime taşınıyorsanız, dekorasyon stilinizi biraz daha gözden geçirmeniz kaçınılmazdır. Daha sıcak iklimli bölgelerde özellikle yazları daha minimalist bir dekorasyon ortamı serinletir. Bu gibi yerlerde kullanılan renklerin de daha açık olması gerekir. Daha soğuk iklimli yerlerde ise daha koyu tonları tercih etmelisiniz. Bu renk değişimlerini çiçekler ve yastıklarla dengeleyebilirsiniz.

Kendi aksesuar dükkanınızdan alışveriş yapmak
Yaptığınız kutuları açarken, sanatsal aksesuarları ve lambaları bir odaya renk ve şekil olarak ayırarak toplayın. Burası sizin kendi aksesuar mağazanız olacak. Mobilyalar yerleştikten sonra gelip buradan seçerek doğru yerlerine yerleştirebilir veya asabilirsiniz.

Duvara tablo asarken tamamlayıcı objeleri bir arada bulundurmaya dikkat edin. Sadece bir tablo yerine, onun renkleriyle uyumlu duvar tabakları veya aydınlatmaları bir arada kullanabilirsiniz.

Unutmayın, kontrast güzel bir etki yaratır. Masa üstlerinde tırtıllı objeleri düzlerle, mat renklileri parlaklarla, küçük ve kısaları uzun incelerle bir arada sergilemekten çekinmeyin.

Eğer dükkanınız boşaldıysa, şimdi sıra bir ihtiyaç listesi oluşturmaya gelmiş demektir. Eğer hali hazırda sahip olduklarınızı güzel kullanabildiyseniz bu liste oldukça kısa olacak demektir. Gerçek bir aksesuar dükkanına giderken yanınıza koltuk yastık kılıflarından bir tane almanız iyi olur. Böylece aklınızdan renk uyumu düşüneceğinize elinizde oturma odanızın renklerinin birebir örneği olur. Ayrıca, eğer varsa halınızdan artmış bir parça ya da yer karolarından bir tane de çantanıza atabilirsiniz. Bunları yanınızda götürürseniz, zaten gezmiş olduğunuz bir dükkanı tekrar tekrar gezmek zorunda kalmazsınız ve yaptığınız seçimler odalarınıza çok daha uyumlu olur.

Read more...

Şöminede Yeni Marka Biocamine

Camine: BioCamine markası adı altında ürettiği şömine ile şöminenin tanımını tamamen değiştiyor, aklınıza gelebilecek her türlü iç ve dış mekanda ateşin keyfini yeni nesil şömine BioCamine ile kullanıcılarına sunuyor.
Ev, otel, restaurant, cafe, bar, bahçe, havuz başı ve aklınıza gelebilecek her türlü iç ve dış mekânda ateşin keyfini yeni nesil şömine BioCamine ile kullanıcılarına sunuyor.

Avrupa'nın önde gelen firmalarının distribütörlüğünü yapan Camine kendi tasarladığı ürün yelpazesiyle ve özel projelerde yaptığı özel üretimleriyle de sektördeki çizgisini devam ettiriyor.

Dekorasyonda yeni bir anlayışı yeni proje ve tasarımlarla buluşturan BioCamine, hiçbir montaj ve ek tadilat gerektirmeden istenilen her yere uygulanabildiği gibi, baca, odun, duman vs. dertleri nedeniyle kullanılmayan atıl şömineleri ve döküm hazneli şömineleri de pratikliği sayesinde gerçek ateşle kullanılabilir hale getiriyor.

Özel tasarlanan kaset tipi brülörlerle bu işlemi çok kısa bir sürede gerçekleştiren BioCamine, şömine konforunu kullanıcılarının hayatına yeniden kazandırıyor.

Özel BioCamine yakıtı ile çalışan BioCamine yaklaşık 4 kw'lik ısısı ile hem dekorasyona hem de eve sıcaklık katıyor. BioCamine yakıtı tamamen bitkisel kökenli olduğundan dolayı çevre dostu ve sağlığa zararsız. Yandığında, özel birleşimi sayesinde ortama sadece az miktarda karbondioksit ve su buharı çıkarıyor. Bu özelliklerinin yanı sıra dumansız olması, baca gerektirmemesi ve atık madde bırakmaması gibi avantajları, BioCamine'yi çok daha tercih edilebilir hale getiriyor. Avrupa ve dünyanın gelişmiş ülkelerinde yeni nesil şömine olarak kullanılan BioCamine'ler artık Camine kalitesi ve güvencesiyle Türkiye'de de kullanıcılarıyla buluşuyor

Read more...

25 Mayıs 2011 Çarşamba

37 Adımda Doğru Perde Seçimi Nasıl Olur?

Pencereler çoğunlukla evin mimari çizgisiyle ilişkilenerek farklı boyut ve formlarda karşımıza çıkar. İç mekanların en doğal odak noktaları olan pencerelerin nasıl dekore edildikleri ise odanın karakteri, atmosferi ve tarzı hakkında önemli ipuçları verir. Büzgülü tüllerden storlara, fon perdelerden jaluziye kadar pencere giydirmenin sonsuz seçeneği var.


Bütçeniz veya zevkiniz ne olursa olsun, doğru perde seçimi yapabilmeniz için kendinize uygun öneriler bulabileceğiniz bir çalışma hazırladık sizler için;
Ne tür bir ışık kalitesini istediğinizi düşlünün. Rahatlatıcı ve güneşlli bir atmosfer istiyorsanız, hafif tül perdeler kullanarak doğal ışıktan maksimumda yararlanın. Tazeliği ve modernliği çağrıştıran kotonlar astarsız kullanılırsa ışığı daha iyi geçirir.

Bilindik beyaz tüllere alternatif mi yaratmak istiyorsunuz? Kırmızı- beyaz kareli tüller de aynı işlevi görür. Mahremiyetinizi korurken ortama biraz canlılık ve renk katar. Kışın en karanlık anlarında bile sıcak bir ışık mı tercih ediyorsunuz? Sarı perdeler tam size göre!

Storlar gerektiğinde mahremiyet sağlar ve doğal ışığı içeri davet eder. Üstelik onları dekoratif öğelere dönüştüren sonsuz kumaş seçenekleri var.

Şeffaf veya yarı geçirgen kumaşlar içinde en dekoratif olanlarından biri de dantellerdir. Düz kanatlı perdeler halinde kullanılınca daha etkili olurlar.

Küçük pencereleri büyük, büyükleri ise küçük gösterin. Hedefiniz mekanınızı uyumlu kılmak… Farklı ölçeklerdeki pencereler bu uyumu bozacağından, küçük pencereleri büyük göstermek için korniş veya tepe başlığını pencerenin üzerine monte edin ve aynı mekandaki perdelerin boylarını eşlitleyin.

Perdelik kumaşlar pek çok renk, desen ve dokuda üretilir. Biraz maceracı olun ve beklenmedik kombinasyonlar yaratın. Mesela aynı penceredeki iki perde kanadının birini muslin, diğerini kotondan uygulayarak ilginç ve katmanlı bir görünüm yakalayın.

Perde ve storların çarpıcı birlikteliği, dramatik bir tarz ve esnek ışık kontrolü sağlar. Storla iki kanatlı, büzgülü bir perde ve tepe başlığını aynı pencerede buluşturabilirsiniz.

Düz kumaştan bir perdeyi vurgulamak için kenarına ve üst kısmına desenli veya renkli kumaştan şeritler diktirin. Ya da siyah-beyaz ‘toile de jouy’ perdeleri kırmızı ponpon kenar şeritleriyle tamamlayarak, modası geçmeyen bir görüntüye sahip olun. Böylesi sürprizler en basit perdeye bile canlılık ve bir tarz katabilir.

Geometrik desenleri karıştırarak odalarınızın modunu yükseltin. Çizgilileri kareli, ekoseli ve puantiyelilerle bir arada kullanmaktan çekinmeyin. Bu farklı desenleri bir arada tutabilmek için onları aynı renklerden seçin.

Geniş desenleri uzun kanatlı büzgülü perdelerde; orta boyuttakileri kısa perdeler, korniş ve pervazlarda; küçük desenleri ise vurgu parçalarında kullanın.

Renkli tül perdelerin üst kısımlarına ikiye kıvrılmış şeritleri belli aralıklarla dikin ve bir korniş çubuğuna asın. Bu tüller ışığı filtreler ve alacalı bir ışık etkisi yaratır.

Beyazdan, bisküvi ve toprak tonlarına uzanan nötr renkler, klasik veya modern mekanlarda sıkça başvurulan dekorasyon öğeleridir. Kumaşların üzerindeki kendinden kare ve çizgi kabartıları ve desenleri, düz yüzeye grafik bir katkı sağlar.

Pencerenizi dekore ederken döndürüp düğümlediğiniz dökümlü kumaşlar kullanın. Bu ince ve uzun kumaşı pencerenizin üzerindeki rustik boyunca devam ettirerek vurgu yakalayın.

Odanıza canlılık katmak için oranj-mavi; yeşil-pembe- kırmızı gibi zıt renklerin birlikteliğine başvurun. Yumuşak pembe, lila, şeftali ve leylak tonları ise yatak odaları için ideal. Feminen çağrışımlar yaratan bu renkler floral, nakışlı desenler ve parlak dokunuşlarla daha ön plana çıkar.

İhtişamlı ve lüks bir etki için, yansıtma özelliği olan ve dokunma hissi uyandıran ipeklileri seçin. Kırmızı, mor, dore gibi renkler doğaları gereği gösterişlidir. Hele dönemsel bir görüntü peşindeyseniz, geleneksel desen ve dokuları olan kadife, şönil ve saten sizin için ideal…

Taze ve modern bir etki arıyorsanız, mavi ve sarıların kombinasyonundan, denizci şeritlerinden oluşan cesur figüratif desenlere uzanan koton ve keten kumaşlara başvurun.

Eski dönem pencerelerin karakterlerini bozmamak için onları tümüyle örtmeyecek perde modelleri seçin. Mesela kavisli bir pencerenin en üstündeki bölümün kapanması gerekmez. Kornişinizi pencerenin üst kısmını açıkta bırakacak şekilde takın ve perdeyi bu yükseklikten itibaren sarkıtın.

Büzgülü perde en çok kullanılan modeldir. Renk ve deseni ortaya çıkarma fırsatı tanırken, mekanın atmosferini de yumuşatır. Bu perdeleri mobilyalarla uyumlu veya tezat renklerde seçebilirsiniz.

Ağır kadife kumaşlardan yere kadar uzanan perdeler zarafet, resmiyet ve klasik bir şıklığı sembolize eder. Ama lüks ve zengin bir etki için, ekonomik bir keteni de ortasına astar koyarak çift taraflı diktirebilirsiniz. Ponpon veya püsküllü bir başlık detayı ekleyerek perdenize dokusal bir ilginçlik katabilirsiniz.

Resmi bir etki için sık pililer ideal. Bu pilileri krem gibi düz bir kumaş ile deneyerek bile perdeye ilginçlik kazandırabilirsiniz.

Perde kanatları zemin üzerine yaklaşlık 1,5 cm düşmeli. Çok dökümlü perdeler için etek uçlarına ekstra 15 cm’lik bir pay ekleyin ki dökümün hakkını verebilsin. Ama bu tür perdelerin, etrafında dolaşılan pencereler için elverişli olmadığını unutmayın.

Fransız pilileri (üçlü pili) uzun bir perdenin kolonumsu bir görünümde yere kadar uzanarak düşeylik hissini vurgulamasını sağlar.

Tek kanatlı büzgülü bir perdeyi isterseniz pencere boyunca çekebilir, isterseniz dekoratif biçimde bir kenarda toplayabilirsiniz. Büyük pencereler için iki yana açılmış eşit ölçüdeki kanatlar ideal olur. Çok geniş bir pencerede üç perde kanadı görüntüyü daha da ilginçleştirir.

Basit ve resmi olmayan ortamlar için sempatik kareli bir perdenin üzerine aynı kumaştan ince şeritler dikin ve rustik bir kornişe bağlayın. Bu uygulama özellikle hafif kumaşlar ve tüllerle daha iyi bir sonuç verir.

Çizgili pamuklu kumaşlar doğayı çağrıştıran country tarzı evlerde çok kullanılır. Büzgülü perdeleri metal bir çubuk veya ipe geçirin. Bu tarz perdeler mutfak ve banyolar için de çok uygun olur.

Read more...

Yatak Odalarında Yeni Tasarımlar

Koleksiyon’un estetik çizgisini kendine has yorumu ile şekillendirdiği yatak odaları, bu ayrıcalıklı mekanı daha da özel kılan bir atmosfer oluşturuyor.


Yaşanan mekanda bir tarzı yakalamak ve kişiliği yansıtmak büyük önem taşıyor. Koleksiyon’un 2008 yılında beğeniye sunduğu modeller, güçlü bir tasarım anlayışının yanı sıra, aynı zamanda çözümsel yaklaşımları da bünyesinde barındıran çalışmalar olarak belirginleşiyor.
Bu bütünlük, hem mekanı istenen görsel etkiye kavuştururken, hem de çağımızın beklentilerini karşılayan bir oluşum sergiliyor.

Faruk Malhan tasarımı olan Northerly’nin gövdesi tamamen kumaşla kaplanmış. Bu alan aynı zamanda, yatağın çevresi boyunca bir servis düzlemi olarak işlev görüyor. Evin huzurlu ve sıcak yanlarını açığa çıkaran bu tasarım, yalın ve çarpıcı çizgisi ile de dikkatleri üzerinde topluyor.

Paris adı verilen bu model, Faruk Malhan’ın kaleminden hayata geçirilen çalışmalardan biri. Kumaş seçimine göre kişilik değiştirebilen Paris; seçilen çiçekli desenli kumaşla yatak odasını kır evine çevirebiliyor.

Ya da grafik desenli kumaş ile modern bir mekanın başrolünü üstlenebiliyor. Çalışmanın en keyifli yanı ise kararsızlar için çok uygun olması.

Zira çıkabilen kumaş sistemi sayesinde, birden fazla seçeneği kullanma özgürlüğü veriyor. Paris modelinde yatak başları duvara monte ediliyor ve yatakla aynı ya da yataktan taşan ölçüleri ile farklı isteklere cevap verebiliyor. İstendiğinde başka yataklarla da kombinlenebiliyor

Read more...

Evinize Tercihlerinizi Yansıtın

Yaşam tarzınız, kişisel seçimlerinizle şekilleniyor. Giysilerinizden dinlediğiniz müziğe ve keyif aldığınız lezzetlere kadar her şey size özel ve tercihlerinizle uyumlu. Peki; mobilyalarınız neden yaşam tarzınızdan farklı olsun?


Bir bulmacanın parçaları gibi zekice bir araya getirilmiş mobilyalar, ev içinde elde edilecek kusursuzluğun önemli parçaları. Salon ve yemek odası ise bu kusursuzluğun en doğru biçimde yakalanmasını gerektiriyor. Tarzınız ne olursa olsun, uyumlu bir bütünlük, zevkle yaşayacağınız bir mekan oluşturacaktır.
Günümüzde belirli bir konsept içinde düzenlenen mekanların, dekorasyon trendi olarak kalıcılaşması; evinizde kendinizi en iyi şekilde ifade etmenize de yardımcı oluyor. Yakalanan çeşitlilik içinde, size dair bir alan oluşturmanız kolaylaşıyor.

Arge koleksiyonunda yer alan bu salon uygulaması, kontrast renklerin bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş. Metal ayaklar üzerinde yükseltilen oturma grubunda, tek bir desen üzerinden kumaş kullanımına gidilmiş.

Gereken hareketliliğin sağlanması için, uyumlu kırlentlerden yararlanılmış. Geniş orta sehpa, wenge renginde ve ahşap… Metal ayaklar, bütünlük için ideal detaylardan. Duvarda kullanılan pano da uyumun görsel kalitesine katkı sağlıyor. Ahşap, kumaş ve metal, modern bir salonu şekillendiriyor.

Yemek odasında baskın renk tercihlerine gidilmiş. Dengeli kullanım, iki iddialı rengi bir araya getirmeyi başarıyor. Wenge renkli üniteler, beyaz kapaklarla tamamlanmış.

Masa ve sandalyelerde de aynı özene rastlanıyor. Saklama alanı yeterli ve abartısız bir estetik kurgu ilk bakışta dikkat çekiyor. Duvarlarda da bu konsepte uygun aksesuarlara yer verilebilir.

Yatak odasında ahşabın hakimiyeti öne çıkıyor. Yatak başlığındaki deri detaylar, zarif ve ağırbaşlı bir hava yaratıyor. Karyolanın ve gardırobun güçlü duruşları mekanı karakterize ediyor.

Tasarımda özellikle dikkat edilen unsur, seçkin ve asil bir duruş sergilenmesi olmuş. Bu sayede mekan, içerdiği özel olma duygusunu da sürekli tazeleyebiliyor.

Hareketliliği artırmak için ayaklı aydınlatmalardan, tek bir duvarda uygulanabilecek özgün desenli duvar kağıtlarından yararlanabilirsiniz.

Yine zevkinize göre bu duvarı ayrı bir renkle boyayabilir ya da bu yılın trendi sticker’larla süsleyebilirsiniz. Modelin yalın yapısı, seçtiğiniz aksesuarlara kolayca uyum sağlayacaktır

Read more...

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP