30 Haziran 2011 Perşembe

Duvarınıza Kendiniz Şekil Verin

Damga basın
Duvarlarınıza damga basarak basit ama şık uygulamalar yapabilirsiniz. Piyasada hazır olarak bulunan damgaları kullanabileceğiniz gibi süngerden kendinizde hazırlayabilirsiniz. Uygulama esnasında süngerin ıslak değil, nemli olmasına dikkat edin.

Duvar kağıdınızı renklendirin
Dokulu duvar kağıdınızı arzunuza göre duvar boyası ile renklendirerek, hem kirli duvar kağıdınızdan kurtulabilir hem de kendiliğinden oluşmuş dokulu hoş bir görsellik elde edebilirsiniz.

Bal peteği dokulu sünger rulo kullanın
Duvarlarınıza bal peteği şeklinde efekt uygulayabilirsiniz. Bunun için iki uyumlu renk boya seçin. Önce herhangi bir duvar rulosu ile uygulama alanını boyayın. Kuruması için bir süre bekleyin. Daha sonra mercan rulo ve ikinci renginizle efekt oluşturun.

Düzgün şeritlerle modern görünüm
Şerit yapma aparatı kullanarak duvarlarınıza farklı ve modern bir görünüm kazandırabilirsiniz. Uygulama yaparken aparatta fazla boya olmamasına dikkat edin. Zaman zaman temizleyin ve bir bez yardımıyla üzerindeki fazla suyu alın.

Doğal dokular oluşturun
Uygulama yapacağınız alana spatula yardımıyla yayacağınız rölyef pastın üzerine arzu ettiğiniz gibi biçim vermek sizin elinizde. İster isminizi yazın, ister resim çizin.

Unutmayın bu malzemenin kuruma süresi kısıtlı. Kullandığınız ürünün ne kadar sürede kuruduğunu kontrol edin ve kurumadan çalışabileceğiniz kadar alana macunu sürün. Aksi halde siz çalışmanızı tamamlamadan kuruyacaktır.

Doku tarağı kullanın
Doku tarağı ile çalışmak biraz pratik gerektirir. Önce kağıt üzerinde çabuk kurumayan bir boya ve doku tarağı ile çalışma yapın. Boyaya retarder (kurumayı geciktirici malzeme) katabilirsiniz.

İlk kat boya kullandıktan sonra kurumayı geciktirici katılmış boyayı duvarın bir kısmına sürün ardından doku tarağı ile üzerinden geçin. Tarağı aşağı doğru çekerken önce bastırılmalı, çekme işlemi devam ederken tarak hafif kaldırılmalı ve daha sonra tekrar yatırılmalıdır.

Deri gül efekt damgası Deri gül efekt damgası kullanarak duvarlarınızda gül efektleri oluşturabilirsiniz. Uygulaması oldukça kolay ve zevkli bu tekniği kolayca çalışabilmeniz için yine önce kağıt üzerinde bir süre elinizi alıştırmanızı öneriyoruz. Daha sonra duvara ilk kat boyanızı sürün. Kurutun. İkinci kat farklı ve uyumlu renk sürün. Damgayı duvar üzerinde çevirerek bir miktar ikinci kat boya çıkararak gül efekti oluşturun.

Dekorlama boya ve medyumları kullanın
İlk olarak Polisan'ın tüketicilerin beğenisine sunduğu çatlatma, süet, sedef ve keten dokusu oluşturan boya, medyum ve aletlerinden bahsetmek istiyoruz. Tüm efektlerin uygulamaları hayli kolay olmasına rağmen oldukça güzel sonuçlar elde etmeniz mümkün. Swing Colour ise duvara fırça yardımıyla püskürtme efektinin uygulanmasını öneriyor.

Read more...

Teraslarda Kalekim İle Su İzolasyon Çözümleri

Kalekim teras, çatı ve balkonlarda su izolasyonu için İzoLatex Plus İzolasyon Harcı ve İzoLine Bitümlü Membran ürünleri ile iki farklı çözüm sunuyor.

İzoLatex Plus pratik uygulanabilmesi ile öne çıkarken, İzoLine Bitümlü Membranlar geniş alanlarda uygulama hızı konusunda avantaj sağlıyor. Teraslarda tercihe göre iki ürün de su izolasyonu konusunda çözüm sağlıyor.

Binaların ömrünü uzatmak ve daha sağlıklı, daha konforlu mekanlarda yaşamak öncelikle ısı ve su izolasyonu yapılması gerekir. Yapıların iç ve dış etkenlerden doğru biçimde korunması ise ancak izolasyon ile sağlanabilir.

Binalarda en fazla suya maruz kalan alanlar teras, çatı ve balkonlardır. Kalekim teras, çatı ve balkonlarda su izolasyonu için İzoLatex Plus İzolasyon Harcı ve İzoLine Bitümlü Membran ürünleri ile iki farklı çözüm sunuyor.

İzoLatex Plus İzolasyon Harcı, çift bileşenli, çimento esaslı ve ekstra elastik olma özellikleri ile teras ve balkonlarda su izolasyonu için ideal bir çözüm sunuyor.

Seramik kaplama ya da şap öncesinde kullanılan İzoLatex Plus, yüksek tutunma gücü ve ekstra elastik olmasının yanı sıra fırça veya rulo ile pratik bir şekilde uygulanabiliyor.

İzoLatex Plus İzolasyon harcı ayrıca, su depolarında, ıslak hacimli mekanlarda, havuz gibi sürekli ıslak bölgelerde ve temel-perde duvarlarda da kullanılabiliyor. İçme suyu temasına uygun olan İzoLatex Plus TSEK kalite belgesine de sahip.

Teraslar ve eğimli betonarme çatılarda su izolasyonu için önerilen bir diğer çözüm ise Kalekim İzoLine Bitümlü Membranlar. İzoLine, geniş kullanım alanına sahip, ılıman şartlardaki soğuk ve sıcak hava koşullarına dayanaklı bir ürün.

Atactic Polypropylene (APP) katkılı modifiye bitümden üretilen, polyester keçe veya cam tülü taşıyıcılı plastomerik tip su yalıtım membranı İzoLine TS 11758-1 kalite belgesine sahip.

Teraslar ve çatıların yanı sıra, temel-perde duvarlar, havuzlar, bodrum duvarlarında da su izolasyonu için kullanılabilen İzoLine Bitümlü Membran’ın, üzeri açık bırakılabilen alüminyum ve mineral (arduaz) taş kaplamalı çeşitleri de bulunuyor.

Read more...

Tezgah Üstü İçin 3 Fikir

Fikir 1
Cam
Küçük mutfaklar için cam tezgahüstü duvarlar, mekandaki ışığı çevreye yansıtmalarından dolayı her zaman avantajlıdırlar. Özellikle renkli cam tezgahüstü duvar uygulamaları, mutfağınıza biraz canlılık katmaya yarayan seçeneklerden biri. Ya da çoğu mutfakla rahatlıkla uyum sağlayan bir cam planlamasıyla da basit bir uygulama yapabilirsiniz.

Uygularken
Pişirme alanına biraz şıklık katmak için, ocağınızın arkasında cam kullanabilirsiniz.
Canlı renkler çok moda, fakat açık mavi ve beyazı da özellikle yaz aylarında tercih edebilirsiniz.
Cam yüzeylerde lekesiz temizlik için, sirke ve buruşturulmuş gazete kağıdı kullanabilirsiniz.
Fikir 2
Cam mozaik
Desen ve doku sevenler için çini ya da cam mozaikler, değişik renk seçeneğine sahip olması sebebiyle de mükemmel bir sonuç verir. Daha lüks bir dokunuş için parıltılı çinileri ya da grafik veya çiçek desenli büyük ebatlı cam mozaikleri deneyebilirsiniz. Üstelik mutfağınızın tarzıyla uyumlu bir hava yakalamanızı da sağlar.

Uygularken

Altın ya da bronz efektli çiniler, tik ve ceviz tezgahla mükemmel uyum sağlar.
Siyah, parlak mozaikler, beyaz tezgah ünitesiyle dramatik bir görünüm yaratırlar.
Desen uygulayacağınız zaman, aksesuarları mümkün olduğunca basit formlu seçin. Bu sayede bütünlüğü bozmamış olursunuz.
Fikir 3
Seramik
Farklı seramik uygulamaları, çarpıcı bir odak noktası oluşturmak ve mutfakta fark yaratmak için rahatlıkla kullanılabilir. Uygulaması son derece kolaydır.

Farklı ebat, biçim ve renkteki seramik gruplarını bir armoni içinde yan yana kullanmak da mümkündür. Ayrıca geniş fiyat skalasına sahip seramikler çoğu zaman ilk tercih olabiliyor.

Uygularken

Az çoktur. Büyük alanlarda sadece bir çift seramik tasarımı tercih etmenizde fayda var.
Mutfakta bir bölgeyi seramikle vurgulayın; ocağın arkası gibi.
İstediğiniz tasarımı önce eskiz kağıdına çizip, uygulama başladığında seramik ustasına referans olması için verebilirsiniz.

Read more...

Mutfakta En Yeni Fikirler

Birkaç dakika içinde duvarınıza transfer edebilir ve mutfağınıza yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz. Sudan uzak bir köşede bu uygulama daha sağlıklı sonuç verecektir.

Öneriler
Raflarınızın arka bölümünü basit sloganlar ya da ikonlarla çekici kılın.
Yemek masanızın arkasındaki duvara çerçeveli bir resim asmak yerine sticker uygulayarak bu noktayı odak noktası haline getirebilirsiniz.
Bırakın çocuklar yaratıcılıklarını, mutfakta kendi kişisel bölgelerini oluşturmakta konuştursunlar.
Ahşap paneller

Country stilinde bir mutfağı, mekanın dili ve alışkanlıklarıyla şekillendirin. Duvarınızı seçtiğiniz herhangi bir renkle boyamanız da güzel bir görüntü yaratabilir ama bu şekilde duvarları daha ilginç kılabilirsiniz. Dikey çizgiler mekanı daha yüksek göstermenin, paneller de pürüzlü duvarları kaplamanın en etkili yöntemidir.

Öneriler

Paneli, mutfakta hakim görünen renk/renkleri bastırmak için tamamlayıcı bir renkte boyayın.
Uzun ömürlü olmasş için fildişi (yumurta kabuğu) boya kullanabilir, yıpranmış görünüm için kireç efekti finiş uygulayabilirsiniz.
Koyu ahşap trendi, koyu boyayı kapsar.
Duvar kağıtları

Duvar kağıtlarında yatak odası ya da salonla sınırlı kalmayın. Bugünlerde yemek odaları ve mutfaklarda açık alanlar, ferah mekanlar yaratmak için çoğumuzun seçimi duvar kağıtları oluyor.

Duvar kağıtları, yemek odası ya da mutfak-yeme alanında daha geniş bir ortam yaratmak, kişisel bir tarz oluşturmak için çok yaratıcı sonuçlar ortaya çıkarıyor.

Öneriler

Su ya da yaş sıçrayan alanlarda duvar kağıdı kullanmayın.
Büyük düşünün. Geniş örnek skalasından birini uygulamadan önce duvarın özelliklerine göz atın.
Country görünüm için, mutfak rafını ya da önü camlı olan mutfak dolaplarının arka bölümünü kağıtla kaplayın.

Read more...

Yaşam Alanlarınızda Aydınlatmanın Önemi

Işığın yoğunluğunu odanızın büyüklüğüne göre belirleyin. Eğer odanız büyükse daha fazla ışığa ihtiyaç duyarsınız. Aydınlatmada odanızın tavan yüksekliği ve büyüklüğü önemlidir. Alçak lambaderler ve sarkıtlar ışığı aşağı doğru verir ve yüksek tavanınızı daha alçak gösterir.

Tavandan spot aydınlatma ise dar olan odanızı dikey ve yüzey olarak vurgulayarak daha geniş görünmesini sağlar. Oturma odaları genellikle televizyon seyretmek, kitap okumak, rahatlamak, müzik dinlemek ve eğlenmek için kullanılır. Bu yüzden odada içinde bulunduğunuz ruh durumuna göre ışık kombinasyonu yaratabileceğiniz mobil aydınlatmalar kullanabilirsiniz.

Kitap okurken, çalışırken ihtiyaç duyulan ışık kişiden kişiye değişebilir. Bu nedenle aile bireylerinin farklı ihtiyaçlarını gözönünde bulundurmalısınız. Parlak yoğun bir ışıktan daha soluk bir ışığa girmek ya da tam tersi durum gözlere rahatsızlık verir. Bu yüzden odalar arasında aynı ton ışığı kullanmak faydalı olacaktır.

Planlı aydınlatma için...
Öncelikle odanın planını çizin.
Şömine pencere gibi taşınamayan eşyaların ışığını en son belirleyin.
Uzanmak, kitap okumak için kullandığınız büyük koltuğunuz varsa, önce koltuğu yerleştirin sonra ışık durumunu ayarlayın.
Kitap okuyacaksanız mutlaka ışığınızın yandan gelmesini sağlayın.
Genellikle yüzümüz televizyona doğru otururuz ya da sohbet için başka koltuğun karşısına. Bu durumda ışığın gözünüzü kamaştırmayacak şekilde olmasına dikkat edin.
Tablo, heykel gibi odada daha göze çarpar hale getirmek istediğiniz bir obje varsa, onu aydınlatmadan önce bulunduğu alandan alın ve ışığı boş alana verip deneyin.

Read more...

Gerflor'dan İki Yeni Zemin Kaplamaları

Creation zemin kaplaması - yoğun trafik alanları için tercih edilen ürün - toplam 2,5 mm kalınlığa ve aşınma 0,70 mm aşınma yüzeyi kalınlığına sahiptir.

Artline zemin kaplaması ise - düşük trafik alanları için tercih edilen ürün - toplam 2,0 mm kalınlığa ve 0,30 mm aşınma yüzeyi kalınlığına sahip.
Creation ve Artline ürün gruplarının geniş renk, desen ve ebat alternatifleri, bunun yanında çeşitli bordür ve dekoratif şerit alternatifleri kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

Dayanıklılık, kolay bakım ve hijyen
Gerflor zemin kaplamaları, yüksek kalite ve kalın aşınma yüzeyi tabakası ile en yoğun trafik alanlarında kullanıma uygun. Noktasal yük ve darbelere karşı son derece dayanıklı.

Kolay bakım
Gerflor‘un patentli ve benzersiz Protecsol Koruma Kürü sayesinde zeminlerinizin bakım ve temizlik maliyeti minimum düzeyde. Fabrika çıkışlı özel cilalı yüzeyi sayesinde zemin kaplamalarınız özellikle ayakkabı lekelerine karşı ekstra dayanım gösteriyor.

Hijyen Antibakteryel özelliği sayesinde bakteri ve mantar oluşumuna izin vermiyor.

Creation Wood zemin kaplamaları her zevke hitap edebilen sıcak ahşap görüntüsüyle, doğanın çok yönlülüğünü yansıtıyor. Creation Wood doğadaki pek çok ağaç türünü birebir kopyalayarak yerler için pratik ve güzel bir görüntü sunuyor. Geleneksel meşe ve kayının yanısıra maun, merbau ve teak gibi egzotik ağaçlar da mevcut desenler arasında. Bambunun düz ve modern görüntüsüyle daha budaklı rustik ağaçlar bir arada kullanılarak sonsuz sayıda çeşit oluşturulabiliyor ve kontrastlar yaratılabiliyor.

Creation Mineral Doğal materyallerden ilham alan Creation Mineral, kullanıcıya mermer, kireç taşı ve arduvaz gibi doğal taşların zenginliğini sunuyor. Farklı mineraller bir arada kullanılıp elementler arasında uyum yaratılarak eşsiz, girift, kakma desenler oluşturulabiliyor.

Read more...

Modern Perde Kavramı

Mutluluğumun sebebini biraz sonra açıklayacağım. Yazıma böyle başlamak istedim. Çünkü son derece keyifliyim. Benim 4–5 sene önce bir tezim vardı. İnsanlar gelecek zamanlarda mobilyalarının renklerini beyaz-krem ve tonlarında seçip perdelerini renklendirecekler diye…
Bundan on sene geriye gidelim. Bembeyaz perdeler o güzelim evlerde ne kadar da çiğ duruyordu değil mi? Gayet şık olarak seçilmiş mobilyalar, halılar ve aksesuarlar; ama perdeler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. O güzelim evlerin tek göze batan kısmı bembeyaz tülleri. Ev sahipleri bile evlerine yakıştıramıyordu ama yapacakları pek bir şey yoktu. Hatta çok iyi hatırlarım boş kalan duvarlara gayet şık olarak yapıştırılan manzara ve şelale resimleri bile evleri renklendirmeye yetmiyordu. Aslında bizim insanımızın ruhunda var güzel ve renkli evlerde oturmak ama o zamanın imkanları işte. Ben çok iyi hatırlıyorum o zamanlar kırmızı fon perdenin yanına gri bir tül yaptığımı. Beyaz ve kremi kötülemiyorum. Evler çok ağır ve hareketli olduğu için beyazı oraya yakıştıramıyorum.
Bana gelen insanların ve çevremdeki kişilerin büyük bir çoğunluğunun son zamanlardaki tercihleri mobilya, duvar rengi ve zeminde beyaz-krem ya da tonları oluyor. Kişiler ile konuştuğumuzda ise bu mekana hareketli bir sadelik katacak renkler seçiyorlar. Yani modeller gayet sade; ama perde renklerinin çok kışkırtıcı olmasını istiyorlar veya ben öyle sunuyorum. Tabi ki burada daha önceden mevcut mobilyaları olan ve evinin tarzını belirlemiş arkadaşlarımıza bir şey söylemiyorum. Onlar da perde yaptırırken mümkün olduğu kadar, yaptırdığı perdenin mekanı taşımasına özen göstersinler.

Beyazın ve kremin güzelliğini yansıtan o güzelim deri ve kumaş kaplı koltukların evlerde bize ilham verdiğini, yine son zamanlarda halılarda da muhteşem yakışan zebra desenli ve dana desenli deri halıların da evlerimize kattığı şık görüntüyü de unutmamak lazım. İş böyle olunca insanların tercihleri modern iç mekanlarda beyaz olarak önem kazanıyor.

Bu tarz modern iç mekanların vazgeçilmezi ise çelik gergi sistemiyle yapılan perde modelleridir. Benim bu modellere ve bu tarz döşenmiş evlere olan önerilerimi ise birkaç küçük madde altında toplayabiliriz. İç tülü olarak beyaz yada açık tonlarda kullanılması, dış hareket perdesini ise ne renk istenirse o renk kullanılmasını (özellikle mor, lila, kırmızı, fuhşa ve çok ekoseli karışık renkler) öneririm. İkinci farklı bir yaklaşımda şu şekilde olabilir. İç renk tülünün olabildiğince hareketli, renkli ve kışkırtıcı olması gerekir. Burada dikkat edilmesi gereken bir husus daha var. İç perdelerini mümkün olduğu kadar ekoseli ürünlerden yana kullanmayın. Çünkü iç perdesi olarak kullanılan ekoseli karışık renkler mekanın sade ve kışkırtıcı güzelliğini bir anda yutup ortaya tahmin bile edemeyeceğiniz karışık bir görüntü çıkartabilir.

Tabi burada aklınıza gelen bir soruyu da yanıtlamak istiyorum. Pencerelerin mimari ölçü ve şekilleri ne olursa olsun çelik gergi sistemiyle yapılan perdelerin uyumsuzluğu gibi bir şey söz konusu bile değildir. Kartonpiyerin olması veya olmaması hiçbir şekilde problem yaratmayacağı gibi, aksine kartonpiyerin içinden aşağı doğru inen ayaklar arkasındaki storun saklanmasında da büyük bir rol oynayacaktır.

Evinizin iç tasarımını bitirdikten sonra aksesuar konusunda çok fazla sıkıntıya girmeyin. Sonbaharda yaprakların oluşturduğu o muhteşem örtünün güzelliğini görmek ne kadar güzelse, tüllerin yerlere kadar olup zemini süpürmesi de insana bir o kadar keyif verir.

Read more...

Çatıda Yeni Moda Emarit Porselen Çatı Kaplaması

Emarit, Çatı Kaplama Malzemesi ile çatılara porselen şıklılığını ve metal sağlamlığını getiriyor. Yeni nesil çatı kaplama ürünü Emarit, 0,70 kalınlığındaki DKP sac üzeri, porselen emaye kaplama ile üretiliyor.

Porselen kaplama 850 - 900°C arasında fırınlanarak metalle kaplanıyor. Bu özel teknik ile üretilen Emarit, paslanmazlık, asit dayanımı, elektrik iletmeme, solmama, ısıyı yansıtma özelliği gibi bir çok avantaja sahip.

Porselen çatı kaplamasının avantajları

Modern görünüm: Porselen dokusu ve renk seçenekleri ile projelere maksimum uyum sağlayabilecek modern çatı görünümleri yaratılmasına imkan sağlıyor.

Gizli kilit sistemi: Vidalı montajına ek olarak birbirine geçme kilit sistemi ile sağlam ve estetik montaj olanağı sunuyor.

Enerji tasarrufu: Yüzey kaplaması sayesinde ısıyı yansıtma özelliği ile özellikle yazın havalandırma ve bina soğutma maliyetlerinde tasarruf sağlıyor.

Bakım gerektirmiyor: Bakım gerektirmeyen Emarit, çatı aktarma ve tadilat gibi maliyetleri sıfıra indiriyor.

Hafif: Klasik çatı örtülerine göre 6 kat daha hafif bir malzeme olan Emarit, vidalı montajı sayesinde yangın ve deprem gibi durumlarda birbirinden ayrılarak bina ve insanlara zarar vermiyor .

Üzerinde yürünebiliyor: Darbelere karşı oldukça dayanıklı olan Emarit üzerinde rahatlıkla yürünebiliyor.

Tamamen geri dönüşüm özelliğine sahip: Sadece doğal malzemeler olan metal ve camdan üretilen ve % 100 dönüştürülebilen bir malzeme olan Emarit, doğaya ve insan sağlığına zararlı maddeler içermiyor.

Yanmıyor: Emarit, kesinlikle yanmıyor ve alev almıyor

Read more...

Yaşam Mekanlarınızın Her Köşesi Taş Duvar Olacak

Doğal taş görünümlü duvar ve tavan modası giderek yayılıyor. Üstelik bunun çok da kolay bir yolu var artık. Dekoratif duvarlara kavuşmanın pratik ve kolay çözümünü Artstone'un panelleri sunuyor.

Doğal taş görünümlü duvar ve tavan kaplamaları, ince ve hafif yapılarıyla kolayca uygulanıyor, istenildiğinde sökülüp başka bir yere taşınabiliyor.

MSD Panel Sistemleri tarafından İspanya'dan ithal edilen Artstone, hem iç hem de dış cepheye uygun yapısı, taş, kiremit, arduvaz ve beton gibi pek çok modeli ile dikkat çekiyor.

Paneller duvar, sütun ve kemer için uygun formlarda tasarlanıyor. Uygulaması kolay olan sistem, evinizi boşaltmaya gerek kalmadan çabuk ve temiz bir şekilde dekoratif bir duvara kavuşma imkanı sağlıyor. İnce yapısı nedeniyle uygulandığı mekanda fazla yer tutmazken, hafifliğiyle binaları ekstra ağırlıktan kurtarıyor.

Read more...

Yaratıcılığınızı Yaşam Mekanlarınıza Yansıtın

Mutfakta not alacak yer var mı?
Mutfak duvarlarınız not almak, tarif yazmak, diyet listeleri kaleme almak için oldukça kullanışlı. Bunu daha elverişli hale getirmek de duvar kağıtlarının işi.

Kiremit renginde seçtiğimiz mat duvar kağıtlarını duvarın üst bölümüne yatay bir şekilde yapıştırın ve başlayın yazmaya. Hem dekoratif, hem pratik oldu.

Her duvar bir gardırop
Gardırobunuz eski veya kullanışsız mı? Sorun değil. İsteğinize göre, evinizin uygun gördüğünüz her köşesi gardırop olmaya adaydır.

Tabi şık bir duvar kağıdı yardımıyla. Duvar kağıdını tasarladığınız bir duvara veya suntaya yapıştırın, üzerine raflarınızı monte edin. Açık bir gardırop sistemi için oldukça görsel ve şık bir tasarım.

Panosuz olmaz
Çalışma köşelerinin vazgeçilmezi duvar panolarını herkes sevecek diye bir kural yok. Masanızın arka duvarına yapıştıracağınız, duvar kağıdıyla kaplı bir strafor size çok dekoratif bir pano olarak hizmet verecek.

Askı sisteminde devrim
Askılar genelde çok da göze hitap etmezler. Ama bizim için değil. Çünkü artık onların da kendine has bir tarzı var. Tabi yine duvar kağıdıyla.
Duvara uyguladığınız duvar kağıdının üzerine yuvarlak beyaz kağıtları yapıştırın ve tam ortalarına çiviler çakın. Artık kendi tarzına sahip, mekanı güzelleştiren, dekoratif bir askılığımız var.

Read more...

29 Haziran 2011 Çarşamba

Sağlığınız İçin Doğru Yatağı Seçin

Yatak alınırken, sert bir yatak olması gerektiği iradesi tamamen yanlıştır. Vücudun doğal bir şekilde eğrilmelerine uyum sağlayan yataklar, tercih edilmelidir. Böylece bu tarz yataklar, vücut ağırlığını yatak üzerinde eşit bir şekilde dağıtır ve omurgadaki “S” eğimini bozmaz.Alacağınız yatağın üretiminde viskolelastik, sünger gibi dolgu malzemelerin kullanılıp kullanılmadığını sorun. Çünkü bu malzemeler sizi yatağınızda rahat ettirecek önemli unsurlardır. Uykunuzda yavaşlamış olan kan akışınız, bu malzemelerin kullanıldığı yataklarda seri olarak sağlanacaktır.%100 silikon, pamuk ve yün vatkaların kullanılmış olması ise, 4 mevsim boyunca vücut ısınızı yatağınızda koruyabilmesi anlamını taşımakta.


Evinizin yatak odasında kullanmış olduğunuz bir yatağın, ortalama kullanım süresi 8 ila 10 yıl arasındadır. Aksi halde bahsi geçen sürelerin aşımındaysa, o yatağın vücudunuzu destekleme gücü ve bünyesinde çeşitli, zararlı bakteriler bulundurması kaçınılmazdır.

Read more...

Bu Sandalyeler Size İçinizdeki Sesi Dinletecek 2011

Sandalye seçiminizde, anahtar kelimeniz “konfor” olsun. Mekanizması olmalı ve size üzerindeyken dinlenme fırsatı sunarak, rahatlığını hissettirmelidir.


Sevgilinize, Sevgililer Günü hediyesi olarak sunabilirsiniz. Sevgilinizin size ihtiyaç duyduğu anlarda, yanında olmadığınızda bile sizin sıcaklığınızı ona duyurabilir. Sallanan sandalyeler olarak birçok mobilya mağazasından sipariş edebilir ve bu rahatlığı sizler de yaşayabilir yada yaşatabilirsiniz.

Read more...

Ev Ofisler İçin Çalışma Masaları 2011

Bir çoğumuz eve iş getirmeyi yada evde ofis şeklinde çalışmayı seçerken, bazılarımız ise evini sürekli olarak ofis şeklinde kullanmayı seçer. Bu durumda evinde sürekli çalışanlar yada akşamdan akşama çalışmayı seçenler için, çalışma ortamının rahatlığı, konfor ve dekorasyonu büyük önem taşır.

İşe çalışma masanızın ihtiyaçlarınıza uygunluğu ve odanızdaki duruşundan başlayabilirsiniz. Siz sevgili okurlarımıza ev ofis çalışma masalarından birkaçına yer veriyoruz. Sade ve çalışma odalarınıza uyumlu 2011 yılına yakışır bu çalışma masalarından umuyoruz ki sizler de hoşlanırsınız.

Read more...

Yataştan Carnival Köşe Takımı 2011

Yataş Mobilya ‘nın corners grubundan Carnival köşe takımları, kütüphane, sandıklı puf ve tekli koltuk modelleri. Çarpıcı olarak adlandırılan Carnival, sizlerinde beğenmekten kaçınamayacağı estetik görünümde modeller. Koltuğundaki kolçak yerine bir kütüphane konularak oturduğunuz yerden okuyacağınız bir kitaba ulaşabilirsiniz.

Carnival sandıklı puf sayesinde, sıklıkla kullanmadığınız eşyalarınızı puf sandığı içinde saklayabilirsiniz. Carnival Tekli koltuğunun ise size oturduğunuz müddetçe huzur vermesini temenni ederiz.

Read more...

Bellonadan Suena Yatak Odaları 2011

Geniş yatak odalarının ihtiyaç çığlıklarını dindirecek olan, Suena Yatak Odası Takımları şimdi Bellona ‘dan çeşitli imkanları ile ayağınıza geliyor.

Suena yatak odalarında gardırop sürgü kapakları hem göze hoş üretilmiş, hem de stoplama mekanizması ile kullanım kolaylığı içinde. Aynı şekilde şifonyer ünitesi de üst aynalı kapağı ve çok amaçlı kullanımlar için içerisindeki bölmeleri ile dikkatleri üzerinde topluyor. Gardrop kapağınızın boy aynası için söylenecek birşey yok lakin içerisindeki askılık, pantolonluk ve kullanışlı raf üniteleri işinize fazlası ile yarayacak.

Read more...

28 Haziran 2011 Salı

Nostaljik ve Etnik Görünümlü Desenler

Üretim ve ithalat konusunda 25 yıldır yer alan Kardeşler Tekstil bünyesinde hizmet veren Linder, dünyanın önde gelen üreticilerinin yeni sezon için tasarladığı çarpıcı renk ve desende perdelik ve döşemelik kumaş koleksiyonlarını sunuyor.
Linder’in yeni koleksiyonlarında döşemelik kumaşlarda nostaljik ve etnik desenlerin modernize edildiği naturel görünümlü kumaşlar ile parlak ve canlı renklerin kombine edilmesiyle ortaya çıkan farklı tarzlar göze çarpıyor.

Renk olarak toprak tonları cazibesini sürdürürken bu tonlarla kullanılan fuşya, pembe, kırmızı, mor, turkuaz, ve mürdüm gibi renkler büyük ve kabartma desenleriyle öne çıkıyor. Parlak, ipek kadifeler, çift katlı tafta kumaşlarmobilyalarında şık ve gösterişli hava yaratmak isteyenlerin gözdesi.

Read more...

Pencerelerde Kayan Ahşap Paneller

Yere kadar olan cephelerinizde ahşap panel perdeler kullanarak, diğer, ahşap perdeleriniz ile birlikte daha işlevsel ve dekoratif mekanlara sahip olabilirsiniz.


Panel perdelerinizin bantlarını, jüt, bambu ve ahşap örgülü natürel malzemelerden tercih edebilirsiniz. Klasik uygulamalardan sıkılanlar için iyi bir tavsiye.

Read more...

Kış Bahçeleri İçin Perde Seçimi

Evinizde kış bahçeniz veya çok özenle yaptırdığınız cam tavanınız var. Ancak perde yaptırmaya karar verdiğinizde çözüm bulamıyorsunuz. Bu tip pencerelerin kesin ve en basit çözümü pilise ve düet perdelerdir.


Modern görünüşleri, çok geniş renk, desen seçenekleri, dairesel, açılı, yatay pencerelere eşssiz uyumları ile tam bir çözüm perdeleridir. Tasarlanma nedenlerinin amacıda budur aslında.

Toplama paylarının çok düşük oluşu, pencerelerin temizliğinde ve doğayı doyasıya seyretme çabanızda düşüncelerinizle paralel çalışacaktır pilise perdeler. Ayrıca amacınıza özel üretilen kumaş çeşitleriyle hedefinizi tam 12 den vurabilirsiniz.

Read more...

Ahşap Stor Perde!

Endonezya yağmur ormanlarında yetişen ramin ve baswud ağaçlarının en son teknoloji harikası otomatik makinalarda dokunarak titizlikle ahşap stor perde haline getirilmiştir.


Ahşap stor perde evlerinize, ofislerinize yazlıklarınıza ahşap hasır doğallığı ve güzelliğini kazandırır. Ahşabın doğallığı gerçeğinin üstündedir. Ormanların esintisini evinize taşır. İnsanoğluna sıcaklığını vermiştir. Daha nice yıllar verecektir.
Ağaçların özelliği içlerinde lif yoktur. Çok hafiftir. Dönem bükülme az olur. Ama eski kilim dokuma tezgahlarında dokunur, her hengi bir üst teknoloji yoktur. Tabi bu ağaçlar sadece ahşap jaluzide kullanılır. Hasırda degil.

Read more...

Farklılığı Fark Ediliyor

Dikey perde, 89 mm kalınlığında PVC ve kumaştan oluşan dikey perdeler, 127 mm genişliğinde kumaş dikey perdeler ve 89 mm genişliğinde metal dikey perdeler olmak üzere üç çeşittir.
iki seçeneği bulunur. Sağa-sola toplanır yada ortadan açılır olarak üretilebilir. Manuel dikey perdeler, ip ve zincir kontrollüdür. İpler, bantların sağa ve sola hareket almasını sağlar. Zincir ise, bantları kendi eksini etrafında döndürür.

Bantların çok ya da az ışık geçirecek şekilde ayarlanabilmeleri, pencereden Geniş bir ufukta dışarıyı seyretmek gibi bir duygu verir.Görme sınırı yoktur. Dikey perdelerde istenildiği kadar ışıktan faydalanılır. Kullanımı pratiktir, güneşe karşı en güzel yön verme yoludur. Tam örtücüdür.

Özellikle çatı katlarında eğimli pencerelere ve uygulama alanlarına çözümdür. Motorlu ve uzaktan kumandalı dikey perdeler, kullanım kolaylığı için çok idealdir. Uzaktan kumandalı dikey perdeler, tek tek ya da toplu olarak kontrol edilebilir.

Read more...

Perde Deyip Geçmeyin!

Eskiden sadece mahremiyeti korumak amacıyla kullanılsa da, günümüzde evlerimizin dekorasyonunu tamamlayan, odalarımıza bütünlük katan ve görselliği zenginleştiren önemli bir unsur olarak karşımıza çıkıyor perdeler.
Yaşadığımız alanları nasıl döşersek döşeyelim perdesiz bir oda ya da salon her zaman için o mekanın boş olduğu hissini uyandırır. Oysaki pencereleri giydirilmiş bir ev daha sıcak ve renklidir.

Perde asmak kolay sanmayın!
Gelişen teknolojiyle beraber perde asma yöntemleri de teknik ve stil açısından farklılık gösteriyor. Eskiden olduğu gibi sadece ray üzerine takılmıyor perdeler; kimi zaman bir boru üzerinden sarkıtıyor, kimi zaman da katlanarak asılıyor. Ancak ister katlamalı olsun ister raylı, önemli olan seçeceğiniz perdenin pencerenize ve evinize uygun olması. İşte size perdenizi nasıl asabileceğinizle ilgili on farklı yöntem.

Japon perde ya da panel perde sistemi: Minimal çizgilerin hakim olduğu bir dekorasyonda en uygun sistem Japon perde sistemi. İp mekanizması sayesinde perdeleri hareket ettirebildiğiniz gibi motorlu da yaptırabilirsiniz. Bu tip perdeleri koltukların rengiyle uyumlu tül gruplarından veya kalın gölgelik kumaşlardan da yaptırmak mümkün.

İp perdeler: Tarzınız modern, pratik ve aynı zamanda şık olmaksa ip perdeler sizin için iyi bir seçenek. Farklı askı boruları ve aksesuarlarla zenginleştirilebilen bu stil, klasik çizginin dışına çıkmak isteyenler için ideal.

Farklı kombinasyonlar: Tekdüzelikten kurtulmak için katlamalı ve raylı perde seçeneklerini bir arada kullanabilirsiniz. Katlamalı perde kumaşlarınızı tül gruplarından, raylı sistemi ise güneşliklerden seçebilirsiniz. Katlamalı perdeniz transparan tülden yapılmış ise askı boru için şeffaf jaluzi çubuğu kullanabilir ya da borunuzu tül ile aynı renge boyayabilirsiniz. Ayrıca gündüz katlamalı tülünüz iyi bir gölgeleyici, gece ise kenar perdeleriniz örtücü olacağından size mükemmel bir işlevsellik sunacaktır.

Duble perde uygulaması: Klasik ve zarif çizgilere sahip mekanlar için önerilen bu sistemde özellikle kalın gölgelikler dekoratif bir işlev kazanıyor. Duble perdelerin en önemli avantajı, her iki yüzünün de rahatca kullanılabiliyor olması. Klasik evlerde değişiklik arayanlar için iyi bir seçenek.

Korniş perde: Günümüze kadar gelen ve en bilindik perde asma sistemi. Dikişli ya da serbest pililer yapılarak rayın üzerine asılan tül ve gölgelik sisteminde ray mekanizmasını gizlemek için veya kartonpiyer perdelik içine asabilirsiniz. Gölgeliklerinizi farklı iki yanda toplayarak evinize zenginlik katabilirsiniz.

Stor perde: Yalın ve fonksiyonel yaşam alanları için iyi bir alternatif olan stor perdelerin yaylı ve zincirli olmak üzere iki farklı mekanizma seçeneği bulunuyor. Çalışma odaları için yaylı sistem daha elverişli iken, salon ya da yatak odaları için zincirli olanı tercih edebilirsiniz. Bu sayede stor perdenizi istediğiniz yükseklikte sabitleyebilirsiniz.

Ahşap panel perde: Perdelerinizi pencerelerle sınırlamak istemiyorsanız geniş duvarlarınızda yere kadar uzanan ahşap panel perdeler kullanarak diğer kumaş perdeleriniz ile birlikte daha işlevsel ve dekoratif mekanlara sahip olabilirsiniz. Ahşap panel perde sisteminde perde bantları için jüt, bambu ve ahşap örgülü naturel malzemeler tercih edebilirsiniz.

Rustik perdeler: Tavan ya da duvarınıza herhangi bir mekanizmayı uygulamak istemiyorsanız rustik tarz perdeler sizin için ideal bir çözüm olabilir. Farklı malzeme seçenekleri bulunan askı boruları üzerine halkalar, metal mandallar ya da kurdele yardımı ile asacağınız perdenizi dilediğiniz zaman kolayca değiştirebilirsiniz. Özellikle yazlık evlerde tercih edilecek bir çözüm.

Rulo katlamalı perde: Katlamalı perde seçenekleri arasında yer alan bu sistemde, perdeyi uzun kordonları sayesinde yukarı doğru rulo yaparak rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Dikey perde: Küçük ve fazla ışık almayan bir eviniz varsa bu tarz bir çözüm sizin için en uygunu olabilir. Kolay kumanda sistemi sayesinde evlerde ferah mekanlar yaratmayı mümkün kılan bu sistem, özellikle yüksek tavanlı yerlerde daha sık kullanılabilir. PVC veya kumaş olarak farklı renk ve desenler sayesinde zevkli mekanlar oluşturabilirsiniz.

Read more...

Tercihiniz Ahşap mı,Aluminyum mu?

Ahşap Jaluzi

Ahşap jaluziler mekana sıcak ve rahat bir ambians katarlar. Sadece işlevsel değil aynı zamanda dekoratif bir üründürler. Kullanıldığı yerlerin genel dekorasyonuna uyum sağlarlar. Mobilya ve parkelerle bütünleştirilip şık bir görüntü sağlanabilir.
Zararlı güneş ışınlarını süzüp ahşabın ısı yalıtımının daha iyi olmasından ötürü aluminyum jaluzilere göre içerisini daha serin tutarlar. Ahşap jaluzilerde ceviz, maun, kayın gibi doğal ağaç renkleri mevcuttur. Uzakdoğu ağaçları kullanılır. Ahşap görünümüne yada rengine sahip plastik türevlerinden değil, tamamen doğal ağaçlardan üretilirler. İp ve ayar çubukları estetik ve renk olarak perdenin bütünüyle uyumludur. Yurtdışında bantların dönmemesi için fırınlama işlemi yapılır. Amerika, Danimarka gibi ülkelerden ithal edilip, ülkemize standart ölçülerde gelmektedir. Burada istenilen ölçülere göre kesilmesi, toplanması ve gerekli el işçilikleri gerçekleştirilmektedir.
25 mm – 35 mm – 50 mm bant genişliği seçenekleri mevcuttur. Mekanın büyüklüğüne göre farklı bant genişliğindeki ahşap jaluziler tercih edilebilir. Ahşap jaluziler en az 35 cm eninde en fazla 180 cm eninde üretilmektedir. Birçok mekanizmalı perdeye göre ağır olduğundan büyük ölçülerde kullanım zorluğu yaşatabilir.Tavanla açılan pencerelerin arasında az mesafe olan yerlerde ahşap jaluzinin toplanmış yüksekliğinin fazla oluşu göz önünde bulundurulup, engel teşkil edebileceği göz önüne alınmalıdır. Mekanınızın büyüklüğüne ve dekoratif bileşenlerine göre en uyumlu bant genişliğindeki, rengindeki ve enindeki perde kombinasyonunu oluşturmanız için firmamızın tecrübeli personeli size tavsiyeleriyle yardımcı olacaktır. Ahşap jaluziler tavana, duvara veya hareketli kanat üzerine monte edilebilir.

Hareketli kanat üzerinde alt çıtayatakılan sabitleme parçasıyla perdenin sallanması kısıtlanabilir. İki cam arası, uzaktan kumandalı veya motorlu sistemler ahşap jaluzilere de uygulanabilir. Ahsap jaluzilerin temizliği kuru bezle veya elektrik süpürgesinin ucuyla tozu alınmak suretiyle gerçekleştirilebilir.

Aluminyum Jaluzi
Jaluzi Perdeler kullanışlı,dayanıklı,uygulama alanı geniş,birçok renk ve farklı materyal çeşitliliğine sahip bir ürün grubudur.Ev ve ofislerde kontrolünün pratik olması sebebiyle sıklıkla tercih edilmektedir.Pratikliğinin yanında aynı zamanda dekoratif ve estetik bir üründür.Motorlu ve uzaktan kumandalı da üretilebilir.16-25-50 mm bant genişliği seçenekleri bulunmaktadır. Perde temel olarak yüksek mukavemetli çelik üst kasa, birbirine paralel hareket eden ve merdiven ipleriyle yönlendirilebilen bantlardan, alt kasa, kontrol çubuğu ve çekme ipinden oluşmaktadır. Elastikiyet kabiliyeti yüksek bantlar, aluminyum oranı fazla özel bir alaşımdan üretilmektedir. Bantlara kazandırılan bombeli yapı, perdenin kapandığında daha örtücü olmasını sağlamaktadır. Bantların oldukça ince oluşu toplandığında diğer perdelere göre daha az bir hacim kaplamasına, esnek oluşu ise yıkanmasının ve temizliğinin kolaylıkla yapılmasına olanak sağlar.

Çubuk ve ip mekanizmaları isteğe göre perdenin sağına veya soluna monte edilebilir. İp mekanizması perdenin toplanmasını, çubuk mekanizması ise bantlardan içeri sızan ışık yoğunluğunun kontrolünü sağlar. Perfore (tül) ve ondulette (özel kesimli) seçenekleride vardır. Perfore jaluzilerde bant üzerindeki sık ve küçük delikler, bantlar kapalıyken perdeye tül görünümü vermektedir.5 adet renk seçeneğine sahiptir, ve bant genişlikleri 25 mm’dir. Ondulette jaluzilerde ise bant genişliği 35 mm’dir ve bant kenarları dalgalı formdadır. Kenar kesimleri yurtdışında yapılan ve istenilen ölçülerde Türkiye’de imalatı gerçekleştirilen Ondulette perdeler sadece Luxaflex ürün kataloğunda yer alır.

Kumandalı Sistem: İsteğe bağlı olarak takılan uzaktan kumanda aparatıyla 1-8 arası perde tek kumandadan organize edilebilir. Kumanda sistemi perdenin içine monte edilen bir motor, elektronik kontrol kartının yeraldığı dış modül ile kumanda cihazından oluşur. Motor, pil yada elektrik enerjisiyle çalıştırılabilir.

İki cam arası uygulama: Bu uygulama türünde 16-25 mm bant genişliğine sahip jaluziler doğramanın iki cam arası boşluğuna monte edilmektedir.Perde doğramayla bir bütün oluşturarak kontrol özelliklerini korur.Doğrama içindeki jaluzi perdelerin hem temizliği hem de dış etkenlerden korunması sağlanmış olur.Uygulama alanları ofis ara bölmeleri ve özel imal edilmiş çift camlı doğramalardır.

Telli (Zeygil Uygulama): Genellikle yatay yada dikey açılan pencere kanatlarında kullanılan bir sistemdir. Bütün bantlardan ve alt raydan geçen sağlı sollu iki adet ince çelik telin doğramaya sabitlenmesi esasına dayanır. Böylelikle teller klavuz görevi görerek perdenin kanat üzerinde sallanmasını engeller.

Read more...

Panjurda Yeni Trend

Sunflex alüminyum panjurları, günümüz modern yaşamının artan kalite ihtiyacına dekoratif bir çözüm sunar. Etrafınızdaki panjurlara bir göz atarsanız çoğunda sadece bir fonksiyonellik gözetilmiş, tasarımlarında estetik kaygılar taşınmadığı için kasaları büyük tutulmuştur. Renkleri ise binanın dış yüzeyleri ve çevre düşünülmeden seçildiğinden ve üstelik birkaç yıl içinde solduğundan, grileşerek, eski ve kötü bir görüntüye sahip olmaktadır.

Ayrıca bu panjurlara sahip olanlar, bozulan mekanizmaların yarattığı problemleri çok iyi bilirler. Sunflex alüminyum panjurlar, üstün ithal malzeme ile patentli tasarımlarına uygun olarak üretildiği için problemsiz çalışırlar. Sıkı lisans prosedürleri altında tecrübeli ve iyi eğitilmiş elemanlar tarafından üretilen, Sunflex alüminyum panjurlar, kaliteli, kullanımı kolay ve dayanıklıdır.

Read more...

Persan Home Studio Serisi

Dünyadaki her şey hızla, akıl almaz bir şekilde değişiyor. Her birimizin renkli yada siyah-beyaz ama mutlaka bir hikayesi var. Ve artık hepimiz kendi hikayemizi anlatan tasarımlarla sıradanlıktan uzaklaşmak istiyoruz. Artık birey olarak algılanmak ve bu doğrultuda hizmet almak istiyoruz.
Bireyselliğimizi ve yaratıcılığımızı dış görünümümüzde olduğu kadar evlerimize de yansıtıyoruz. Bu yaklaşım, 1975 yılında kurulan ve yurtiçi ve yurtdışında, bir Türk markası olarak koleksiyonları ile hayranlık uyandıran Persan Home Studio’nun yaratım felsefesidir; farklı örgülendirmeleri, renkleri ve desenleri, yeni ve farklı üretim tekniklerini beraber kullanarak tamamen bireysel, kişiye özel kumaşlar yaratmak.

Bu felsefe ile bireylerin kendi stillerini yaratacakları mekanların oluşumuna ilham verecek çeşitlilikte koleksiyonlar hazırlayan Persan Home Studio’nun koleksiyonlarının tek değişmeyen temeli kalite.

Persan Home Studio her yıl, yeni hazırladığı koleksiyonlarda, geçmişin köklü izleriyle günümüz form ve renklerini birleştirerek kendine has ve orijinal bir dil yakalıyor.Kültürünün zenginliğinden aldığı güçle, günümüz yaşam koşulları ve bireysel zevkler arasındaki uyumu sağlamış, sürekli araştırmaya, keşfetmeye ve üretmeye odaklı bir dil.

2006 Koleksiyonu
Pamuk ve keten gibi doğal elyafların yanı sıra polyester karışımların da kullanıldığı, naturel renklerde, dingin desenlerden oluşan kumaşlar…..

Yine çok alternatifli elyafların bir arada veya ayrı ayrı kullanıldığı, çok çeşitli doku ve renk seçenekleriyle zenginleşen düz kumaşlar….

Mat ve parlak kombinasyonların bir arada kullanıldığı klasik ve modern tarzda şık döşemelikler…

Alabildiğine parlak, ince, dökümlü, cazibeli perdelik kadifelerin yanı sıra, doğal ham keten zemin üzerine kullanılarak hem modern hem de klasik mekanlara kolaylıkla uyum sağlayabilecek, çarpıcı renklerde, heyecan uyandıran kadife döşemelikler…

Read more...

Perdede En Yeni Trend, Zincir Perde

Zincir perdeler, alışılmış perde uygulamalarından sıkılan ve sıra dışı alanlar için sizlere tavsiye edebileceğimiz yeni bir ürün. Farklı renklerde metal boncuklardan oluşan zincir perdeler, istenilen en ve boyda hazırlanabilir.


Kullanım alanları; mağaza vitrinleri, galeri, gece klubü, kuaför salonları, büyük alışveriş merkezleri, sahne, otel, fuar standları, restaurant, cafe, pub, bar, eğlence yerleri, evler, işyeri ve hayal gücü ile sınırlı kullanıma açık birçok alan. Farklı çapları ve renkleri bulunur. Stoklu renklerimiz; parlak nikel, koyu nikel, paslanmaz çelik, parlak altın, mat altın ve antik kahvedir.

Read more...

Salonlarda Bahar Kokusu Esiyor

Sektörün köklü firmalarından İdaş, salonlarda bahar rüzgarı estiriyor. Koleksiyonda yer alan modellerde; estetik ve işlevsel özelliklerin başarıyla buluşturulduğu gözlemleniyor.
Salonun evdeki yaşamın odak noktasında olduğu düşünülürse; bu alanda kullanılacak eşyaların da ne denli önemli olduğu açıkça görülüyor. Özellikle oturma üniteleri ile sağlanan rahatlık çıtası, salonda geçirilen zamanın kalitesini de doğrudan etkiliyor. Kaldı ki estetik açıdan kullanıcısının beklentilerini karşılaması da cabası.

Bu alanda etkileyici tasarımlara imza atan markalardan biri de İdaş. 2008 yılına bahar kokulu koleksiyonlarla merhaba diyen kuruluş; yüksek kaliteli ve ulaşılabilir fiyatlı sunum ilkesinden yola çıkıyor.

Markanın geniş ürün gamında oturma gruplarından köşe takımlarına ve kanepelere dek uzayan bir seçim serbestliği yaşamak mümkün. Modellerde yer alan yatak olabilme ve gizli sandık gibi uygulamalar da salonun, evin yükünü omuzlamasına yardımcı oluyor. Ahşabın doğallığını ve sıcaklığını, modern görünümü ile birleştiren İdaş; şık ve kolay kullanım imkanları sağlıyor.

Read more...

Salonda Rengarenk Bir Stil

Pano; dinamik, canlı, kıpır kıpır ve sportif modelleri ile salonlarda yaşamın farklı renklerini bir araya getiriyor. Modern tasarımlardan oluşan seri, gençliğin coşkusunu duyumsatıyor.
Mito modeli, bir kanepede elde edilebilecek bir çok fonksiyonu içeriyor. Canlı kumaş seçenekleri ile desteklenen tasarım; sandıklı bazanın olması, sırt kısmındaki mekanizma sayesinde yatak pozisyonunu alması ile çok amaçlı kullanım olanağı sağlıyor.

Pratico; günlük yaşamın dinamizmini, sade bir sunumla sergileyen bir dizayna sahip… Geniş kumaş seçenekleri ile hareketlendirilen çalışmada, metal ayaklar tercih edilmiş. Modern görünümü ile beğeni toplayan ürün, çift kişilik yatak işlevini de üstlenebiliyor.

Brawo modelinin estetik kurgusu oldukça tatminkar. Ön ayaklarda metal kullanımına yer verilmiş. Modelin sırt kısmı ise yere kadar inerek, arka ayakları oluşturuyor. Yine bu alandaki mekanizma sayesinde, iki kişilik bir yatak elde edilebiliyor.

Pano’nun canlı renklerle donattığı modellerinden biri de Astro. Ayakların kol kısımları ile entegre kullanıldığı tasarım, geniş ve konforlu oturma bölümü ile dikkat çekiyor. Ürün, istendiğinde yatak pozisyonu alabiliyor.

Mono Maxi; oldukça fonksiyonel bir puf çalışması olarak karşımıza çıkıyor. Modelin iskelet kısmında yer alan sürgülü sistem, bu mekanizmanın açılması ile birlikte tek kişilik bir yatağa dönüşüm sağlıyor. Modelde farklı renk seçenekleri bulunuyor.

Read more...

Yatak Odalarında Yeni Tasarımlar

Koleksiyon’un estetik çizgisini kendine has yorumu ile şekillendirdiği yatak odaları, bu ayrıcalıklı mekanı daha da özel kılan bir atmosfer oluşturuyor.
Yaşanan mekanda bir tarzı yakalamak ve kişiliği yansıtmak büyük önem taşıyor. Koleksiyon’un 2008 yılında beğeniye sunduğu modeller, güçlü bir tasarım anlayışının yanı sıra, aynı zamanda çözümsel yaklaşımları da bünyesinde barındıran çalışmalar olarak belirginleşiyor.

Bu bütünlük, hem mekanı istenen görsel etkiye kavuştururken, hem de çağımızın beklentilerini karşılayan bir oluşum sergiliyor.

Faruk Malhan tasarımı olan Northerly’nin gövdesi tamamen kumaşla kaplanmış. Bu alan aynı zamanda, yatağın çevresi boyunca bir servis düzlemi olarak işlev görüyor. Evin huzurlu ve sıcak yanlarını açığa çıkaran bu tasarım, yalın ve çarpıcı çizgisi ile de dikkatleri üzerinde topluyor.

Paris adı verilen bu model, Faruk Malhan’ın kaleminden hayata geçirilen çalışmalardan biri. Kumaş seçimine göre kişilik değiştirebilen Paris; seçilen çiçekli desenli kumaşla yatak odasını kır evine çevirebiliyor.

Ya da grafik desenli kumaş ile modern bir mekanın başrolünü üstlenebiliyor. Çalışmanın en keyifli yanı ise kararsızlar için çok uygun olması.

Zira çıkabilen kumaş sistemi sayesinde, birden fazla seçeneği kullanma özgürlüğü veriyor. Paris modelinde yatak başları duvara monte ediliyor ve yatakla aynı ya da yataktan taşan ölçüleri ile farklı isteklere cevap verebiliyor. İstendiğinde başka yataklarla da kombinlenebiliyor.

Read more...

Romantizm Denince Brode Akla Gelir

Broderi Narin, yenilikçi ve modern tasarımlarının yanı sıra, klasik tutkunları için, dokunmaya ve bakmaya doyamayacakları brode seçenekleri sunuyor. Parlak, mat, yarı mat ve sedef iplikler ile çeşitlendirilen brode serisi, klasik dekorasyon tarzına ihtişam katarken, modern dekore edilmiş mekanlara da, sade ve asil bir görünüm kazandırıyor.
Broderi Narin, modada yeniliklere öncülük ederken, özgün çizgisini, geçmişten gelen tecrübesi ile bütünleştirerek, klasikleştiriyor. Broderi Narin Klasik Seri, dekoratif kenar işlemeleri ile girdiği her ortama şıklık katıyor. Pencerelerde zerafeti yansıtan Klasik Seri, modern uygulamalarda da mekanlara ayrıcalıklı bir hava katıyor. Brodelerle bezenmiş koleksiyonda çiçek motifli işlemeler romantizmi güçlendiriyor.

Brode serisindeki ürünler, Broderi Narin’in İstanbul Mahmutbey’deki fabrika satış mağazasında ve seçkin satış noktalarında tüketicinin beğenisine sunuluyor. Broderi Narin, 250’den fazla bayi ve satış noktasıyla, 80 yılı aşan birikimiyle, dikişten, montaja ve evdeki son ütüye kadar her aşamada, koşulsuz müşteri memnuniyetini esas alan bir anlayış içinde hizmet veriyor.

Read more...

27 Haziran 2011 Pazartesi

Yaşamın Sırrını Yansıtan Farklı Desenler

İnsan vücudundan ilham alan desenlerle zıtlığın çekiciliğini yansıtan renkleri bir araya getirdi… Broderi Narin, yeni tasarımlarını yansıtan son koleksiyonu Life Reflection ile yaşama sıradışı bir estetik katıyor.
İnsan vücudu ve onun yaşam sistemlerinden ilham alan koleksiyonun 4 ana deseninden Ice Age insanın kaburgasını, Unirecord omurgasını, Fragile kan dolaşım sistemini, System ise kromozomları yansıtan çizgiler taşıyor. Modern tasarımın en çarpıcı örneklerini barındıran Life Reflection Koleksiyonu’nda, ana desenler çok sayıda versiyon ve zemin seçenekleriyle mekana masalsı efektler katıyor. Çarpıcı renklerin yarattığı zıtlıklar da, yaratıcı uygulamaları tahrik ediyor…

Broderi Narin’in dünya pazarında büyük ilgi gören yeni Life Reflection Koleksiyonu, baskın iri desenleri ve çarpıcı renk seçenekleri ile de dikkat çekiyor. Koleksiyonda yer alan zıt renkler, alışılagelmişin dışında yaratıcı kombinasyon fikirlerini tetikliyor. File tül veya organzaya, tafta ile birlikte flok ya da brode olarak uygulanan desenler, transparan zeminde 3 boyutlu efektler yaratıyor.

Esin kaynağını insan vücudu ve yaşam sistemlerinden alan Life Reflection Koleksiyonu, sorgulayan bir yaratıcılık içinde, renk ve desenlerin dilini kullanarak, adeta varoluş öyküsünü yeniden yazıyor. Tasarımında insan anatomisini esas alan bir çizgide, vücudun farklı yaşam sistemlerini farklı desen gruplarına dönüştüren koleksiyon, 4 ana desen temasını zengin versiyonları, renk ve zemin seçenekleriyle barındırıyor.

Yaşamın sırrını yansıtan desenler…
Life Reflection Koleksiyonu’nu hazırlarken İnsana ait rontgen ve emarlardan birebir yararlanan Broderi Narin tasarımcıları, alışagelmişin dışında özgün bir modern çizgi ortaya koyuyorlar. İnsan vücudunun detaylarına dokunan bu doğal yansıma, hayat ve ışık sağlayan güneş ile içtenlikli bir temas için, pencerelere giydiriliyor. Bu denli insana ait ve hayatın parçası olarak doğen desenler, her tarz ve her mekanda kendini ifade edecek uygun bir köşe bulmakta hiç zorlanmıyorlar.

Koleksiyonun ana desenleri arasında yer alan ve insan kaburgasından yola çıkılarak tasarlanan Ice Age, zıt renklerle kullanıldığında, bir tablo kadar modern ve estetik şık mekanlar yaratabilme sihrine sahip. Ice Age desen grubu düz ve çarpıcı renklerle birlikte ve özellikle organza versiyonunda, kışkırtıcı ve aykırı mekanlara yol açıyor.

Unirecord ise, insan omurgasından etkilenerek yaratılan bir desen grubu. Adı da zaten buradan geliyor. Vücuttaki kan dolaşımı sistemini çağrıştıran Fragile ise, insan hayatının ne kadar kırılgan olduğunu vurgulayan, son derece ince ve nazik bir desen. Dore ve lame versiyonları ile kullanıldığı her ortamda ciddi bir fark yaratıyor. System ise, kromozomlardan yola çıkarak tasarlandı. Fizik, metafizik ve felsefenin görsel sentezi niteliğindeki desen grubu, kusursuzluğu yansıtıyor.

Read more...

Yeni Yılın Yeni Perde Koleksiyonu 2011

Desen ve tasarımlarıyla, perde dünyasının dikkat çeken markalarından biri konumunda bulunan Elvin Tekstil, yılbaşı için hazırladığı özel bir koleksiyon ile yeni yıla yenilenmiş yüzlerle giren evler tasarlıyor.
Bir evin görünümünü doğrudan etkileyen ürünler arasında perdelerin ayrı bir yeri var. Çünkü perdeler; evin içinden olduğu kadar, dışından da etkili bir görünüm elde etmesine yardımcı oluyor. Bu ayrıcalıklı ürünün güçlü yorumcularından Elvin Tekstil; Yeni Yıl koleksiyonu adını verdiği tematik çalışması ile dikkatleri bir kez daha üzerinde toplamayı başarıyor.

Markanın Yeni Yıl koleksiyonunda modern ve minimal alanlar için modern desenli taftaların yanı sıra, metal renginde fonluklar ve yumuşak dökümlü metalik tüller de yer alıyor. Zengin ürün yelpazesiyle öne çıkan kreasyon; metalik renkte, ıslak görünümlü perdeler, ketenli ve pamuklu ürünlerden oluşuyor.

Klasik mekânlarda, fonluk perdeler klasik çizgileri ile birlikte, bronz, gold ve gümüş ışıltılar taşıyor. Yeni Yıl koleksiyonundaki fonluk perdeler, birbiriyle uyum sağlayacak ışıltılı hafif tüller ile şıklığını ve ağırlığını hissettiriyor. Elvin Tekstil’in yeni yıl koleksiyonunda öne çıkan bir başka unsur ise; perdelerin aynı renk ve desenlerdeki yatak örtüsü ve yastıklık kumaşlarla kombinlenebiliyor olması…

Yeni Yıl koleksiyonunda tüllerin yarattığı ışık oyunları, şık desenler ve modern yaklaşımlar; mobilyalar ve diğer dekorasyon objeleri ile maksimum uyumu ve dengeyi sağlayabilecek tarzlar oluşturuyor. Bu sayede yaşam alanları ferah ve yalın bir görünüme kavuşuyor.

Read more...

Broderi Narinden İki Yönlü Göz Alıcı Zerafet

Broderi Narin, Tafta 9500 Serisi ile saten ve taftanın modası hiçbir zaman geçmeyecek asil ve klasik duruşunu, çift yönlü desen çalışmasıyla daha da görkemli hale getirdi. Çift yönlü saten taftalar, zengin brode ve tül kombinasyonları ile birlikte, pencerelerde hem içerden, hem dışarıdan aynı göz alıcı etkiyi yaratıyor.
Broderi Narin’in, çift taraflı kullanıma uygun olarak ürettiği saten tafta kumaşların iki yönü iki farklı renk ve desenden oluşuyor. Parıltılı ve göz alıcı jakar desenlerin kullanıldığı kumaşlar, bu yıl ile birlikte tüm zamanların da trendi olacak gibi gözüküyor.

Broderi Narin’in Tafta 9500 Serisi’nde yer alan kumaşlar, yumuşak dokuları nedeniyle kullanım kolaylığı da sağlıyor. Kumaşların yumuşak dokusuna rağmen, tok ve kabarık görünümleri, hem düz hatlı, hem de klasik modellerden oluşan her tür tasarıma uygulanabilir olma özelliği kazandırıyor.

Broderi Narin, Tafta 9500 Serisi’ni, renk ve desen uyumu açısından zengin brode ve tül takımları kombinleriyle birlikte müşterilerine sunuyor. Böylece bu seriden çift yönlü bir saten tafta tercih edenler, seçtikleri kumaş ile uyumlu tül ve brode seçeneğine de sahip oluyorlar.

Broderi Narin, Tafta 9500 Serisi’ni, İstanbul’da Mahmutbey Taşocağı Caddesi üzerindeki Broderi Narin Fabrika Satış Mağazası ile tüm Türkiye’ye yayılmış, 60’a yakın Broderi Narin satış noktasında müşterilerine sunuyor. Broderi Narin’in, diğer koleksiyonları ise, Türkiye çapında 250’den fazla bayi ve satış noktasında tüketici ile buluşuyor.

Read more...

Perde Temizliğinizi Doğru Yapmanın Püf Noktaları

Kumaş ve tül perde temizliği
Kumaş ve tül perdeleriniz sadece kuru temizleme özelliğine uygun olabilir. Viskon, şönil, ipek ve tafta gibi kumaşlar sadece kuru temzileme yapılabilirler. Konusunda uzman temizleme firmalarından hizmet alabilirsiniz. Yıkamaya uygun tüllerinizi 40 derece sıcaklığında çamaşır makinasında yıkayabilirsiniz.
Katlamalı perde temizliği
Katlamalı perdeler tül yada kumaştan dikilmiş olabilirler. Kumaşın cinsine göre yıkama veya temizleme yapılmalıdır. Mekanizma üzerindeki perdenin çıkarılıp takılmasında perdecinizden yardım alabilirsiniz. Yııkamaya uygun katlamalı kumaşlarınızı 30 derecede çamaşır makinanızda yıkayabilirsiniz.

Stor perde temizliği
Stor perdelerin temizliği için ilk önereceğimiz perdenin yerinde elektrik süpürgesinin fırçalı ucuyla tozunu almaktır. Stor perdeler aprelenmiş kumaşlardan hazırlandığı için yıkamayı fazla önermiyoruz. Fakat %100 polyester kumaşlar için yıkama uygun olabilir. Perdecinize danışarak kumaş hakkındaki bilgiyi almalısınız. Düzgün ve sert bir zemine perdeyi yayarak köpüklü süngerle temizleyebilirsiniz.

PVC dikey perde temizliği
PVC Dikey perde bantları su ve deterjandan etkilenmezler. Bantları perde üzerinde detarjanlı bezle silebilirsiniz. Daha detaylı temizlik için bantları taşıyıcı raydan çıkararak yıkama yapabilirsiniz.

Ahşap jakuzi ve ahşap stor perde temizliği
Ahşap perdeleri belli zaman aralıklarında kaz tüyü ya da fiber toz alıcılarla tozunu alarak temizleyebilirsiniz. Yağ veya sigara isi olmuş ahşap jaluzi ve storları nemli bezle de silebilirsiniz.

Metal jakuzi perde temizliği
Plastik veya alüminyum jaluzilerinizin şeritlerini kapayıp toz alıcı tüylerle temizliğini yapabilirsiniz. Diğer bir temizleme şekli olarak metal jaluzileri düzgün bir zemine yayarak sabunlu su püskürterek yıkayabilirsiniz. Perde bantları alüminyum veya plastik olduğu için paslanmaz ,fakat jaluzinin alt ve üst kasasını yıkama işleminden sonra kurulayınız.Yıkama sırasında detarjan kullandıysanız perdeyi yerine asarak bantları açık şekilde kurumaya bırakınız. Aksi taktirde birbirine yapışan bantları ayırma esnasında bant üzerindeki boyalarda bozulma olabilir.

Screen stor perde temizliği
Kumaş yapısı cam elyafı olan screen stor, yıkama için uygun bir perdedir. Perdeyi mekanizmasından ayırarak düz bir zeminde fırçalayarak yıkayabilirsiniz.

Pilise – düette perde temizliği
Pilise ve düet perdeler narin perde çeşidi olduğundan kumaş katlarının bozulma riskine karşı sadece susuz bol köpüklü süngerle temizlemesini yapabilirsiniz.Yıkama talimatını kontrol ederek polyester içeriği fazla ithal kumaşları da 30 C’deki bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.

Read more...

Kış Bahçesi Perde Modelleri

Kış bahçesi perdesi, kış bahçelerinin tavan ve yan çephelerinin perdelenmesinde, dekorasyonunda kullanılan perde sistemleridir.
Bahçelerin kışın ya da yağışlı havalarda da kullanımda olmabilmesi açısından son yıllarda, restorant, cafeterya, otel, konut ve villa, işmerkezi, fabrika bahçelerinin (ya da çatı katlarının) mevsimlere uygun şekilde dönüştürülebilmesini sağlayan mekanik sistemlere kış bahçesi denmektedir.

Cam ve profillerden oluşturulan kış bahçelerinin dekoratif, estetik açıdan vazgeçilmesi ise kış bahçesi perdeleridir.

Kış bahçesinde kullanılacak perdenin seçiminde müşterinin tercihinin yanı sıra, estetik, filtreleme ve gölgeleme, uygulama alanının uygunluğuna göre hangi sistemin kullanılacağına karar verilir.

Kış bahçelerinde genellikle Sunscreen (güneş kırıcı), bambu, hasır, ahşap stor, plise ve duette perde kullanılmaktadır. Kış bahçesi perdesi manuel kontrollü de üretilebilmesine rağmen genellikle motorlu ve kumandalı tercih edilmektedir.

Read more...

Tasarım Perdede Yeni Seri

Tasarım Perde, yazı sıcacık Akdeniz rüzgarı ile karşılamak isteyen yeni romantikler için yaşanması gereken koleksiyon hazırladı.
6 yıldır Kemer Country’de hizmet veren Tasarım Perde Kemer mağazası, yerli ve yabancı kumaşlar, duvar kağıtları mobilya, aksesuar, perde dekorasyonu ve tasanmlarıyla ilgili her konuda müşterilerine tasarımdan uygulamaya kadar geniş bir yelpaze ile hizmet sunmaya devam ediyor.

Fransa’nın güney kıyılarından Akdeniz esintileri taşıyan Tasarım Perdenin yeni koleksiyonu sizleri “belle epoque” dönemine götürüyor. Nostaljik esintiler, bugünün hızlı ve yorucu kent hayatından uzaklaşmak isteyen tasarım düşkünlerinin evlerine yumuşak pastel tonları ile sıcaklık ve dinginlik getiriyor.

Tasarım Perde yeni koleksiyonunda; Fransız el yapımı artisanal aplik ve aksesuarlar, 18. ve 19. yüzyıl antika ve replikalarının provensiyal yorumlanndan oluşmuş romantik bir koleksiyon sunuyor.

İlkbahar ve yazın yenileyici enerjisi en küçük detaylara kadar neşelendiren bir sıcaklıkla yaşam alanlarımıza yansıyor. El yapımı işlemelerle bezenmiş fransız kumaşlar, özel yapım perdelere dönüşüyor.

Abajur şapkaları ve özel tasarım antika replikler, doğal renklerde organik dokularla birleşiyor. Eski tarzın yeniden dirilişi olarak
yorumlanabilecek bu özel koleksiyon modern, klasik, country gibi her dekorasyon uygulamasına uyarlanabilen bir özellik taşıyor.

Read more...

26 Haziran 2011 Pazar

Yatak Odanızda Farklılık Yaratın

Gerek tasarımı, gerekse işlevselliği ağırbaşlı üslubu ile yaşatan Tosca; İpek Mobilya’nın sezon çalışmalarından biri. Model, mekandan beklentileri karşılayacak bir ünite harmanı ile beğeniye sunuluyor.
Piton derisinin çarpıcı bir hava verdiği Tosca, işlevsel bir tasarım olarak karşımıza çıkıyor. Modelin kapaklı ünitelerinde ve yatak başlığında karşımıza çıkan bu alışılmadık çalışma, otantik ve güçlü bir form sergilemesine yardımcı oluyor.

Tasarım, 8 parçanın bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş. 5 kapılı gardırop rahat kullanım için titizlikle dizayn edilmiş ve ergonomisi ile de ilgi görüyor. Ünitede gömlek ve kazaklar için özel raflı bölüm ile boy aynası içeren kapak da bulunuyor.

Çift kişilik yatakta bulunan ayrıntılar ise başlık kısmında ve kıvrımlarda kendini gösteriyor. Yumuşatılmış hatlar, Tosca’nın tüm modüllerinde olduğu gibi, karyolada da zarafeti simgeliyor.

Makyaj masası, bayanların kullanım beklentilerine tam yanıt veriyor. Oval hatları, çekmece ile dolap detayları, deri puf ile bütünleşiyor. Şifoniyer, günlük kullanımda olan eşyaları düzenli olarak bir araya getirmesinin yanı sıra estetik duruşu ile mekanın dekoratif kurgusuna katkı sağlıyor.

Read more...

Odalarınızda Ek Bir Alan Yaratın

Mobilya, kapı donanım ve aksesuarları alanında geniş ürün yelpazesine sahip olan dünyaca ünlü marka Häfele, yaşam alanlarınıza çeki düzen vermeye devam ediyor. Birbirinden farklı çözümleri tek elden sunan Häfele, yaşam alanlarının işlevini artırmak ve yerden tasarruf etmek için Silent Aluflex’i tüketiciye sunuyor.
Ürünlerinde her zaman, tasarımı ve fonksiyonelliği ön plana çıkaran, yaşam alanlarını akıllı kullanmak için farklı seçenekleri bir arada sunan Häfele, yaşam alanlarında yerden tasarruf edilmesine olanak sağlayan bölme kayar kapak sistemlerini sunuyor.

Häfele’nin sunduğu Silent Aluflex bölme kayar kapak sistemleri sayesinde yaşam alanları bir duvar yerine kayar bir kapakla bölünüyor ve tek bir oda birçok farklı işlevde kullanılabiliyor.

Giyinme bölümünü yatak odasından Silent Aluflex farkı ile ayırın..
Silent Aluflex bölme kayar kapak sistemi sayesinde yatak odalarında bulunan giyinme alanlarını pratik bir şekilde odadan ayırmak mümkün.

Koyu renkli, büyük gardıropların yerine odayı ikiye bölerek giysilerin ve giyinme bölümünün farklı bir alana kaymasını sağlayarak, bu bölümleri estetik bir şekilde kamufle eden bu sistem, yatak odalarının daha düzenli ve ferah görünmesini sağlıyor.

Üstün teknolojiye sahip olan mekanizması sayesinde hafif ve sessiz kayma özelliği taşıyan bölme kayar kapaklar, giyinip soyunurken kullanım kolaylığının yanında, dar alanlara sahip olan yatak odalarınızda yerden tasarruf da sağlıyor.

Kendinize ek bir kişisel alan yaratın
Häfele’nin sunduğu, Silent Aluflex’in bir diğer avantajı da oturma odasını bölüp kendinize kişisel bir alan yaratma imkanınız. Örneğin spor aletlerinizi yerleştirebileceğiniz, hobilerinize zaman ayırabileceğiniz veya ofis alanı olarak kullanabileceğiniz alanları oturma odanızı kayar kapak sistemleri ile bölerek elde edebilirsiniz.

80 kg taşıma kapasitesine sahip olan kayar kapaklar, Häfele tarafından, sipariş üzerine, istenilen ölçülerde üretilebiliyor. Kayar kapaklar, tercihe göre, içte veya önde kayan kapaklar olarak, düz ve köşeli tavanlara uygun yaptırılabilir ve bununla birlikte aynı zamanda ahşap, cam veya ayna kapaklara uygulanabilir.

Silent Alufex, maksimum 3000 mm kapak yüksekliğine ve 500-1500 mm kapak genişliğine sahiptir. Tavan ve zemindeki yer bozukluklarını + / – 10 mm’ ye kadar tolere etmektedir.

85 yıllık deneyimi ve güvenirliği ile müşterilerinin ihtiyaçlarına yönelik tasarlanan ve geliştirilen ürünler sunan Häfele, İstanbul Dudullu’da bulunan merkez mağaza ve stok alanlarını içeren tesisleri ve yurt çapında konumlanan bayi ağıyla iş ortaklarına daha hızlı ve verimli hizmet sunmayı hedefliyor.

Türkiye pazarında mobilya, kapı aksesuar ve donanım alanlarında hizmet veren Häfele, uzman kadrosu ve sektörde eşi bulunmayan 100 bin farklı üründen oluşan geniş ürün yelpazesi ile iş ortaklarının ihtiyaçlarını karşılayacak en uygun çözümleri tek elden sunuyor.

Read more...

Tunaevden Kanepe Grupları Modelleri

Sunday kanepe, geniş mekanlar için düşünülen bu kanape grubu sade ve prizmatik yapısıyla mekanla sessizce bütünleşiyor. Uzanmak, uyumak, sohbet etmek, atıştırmak, televizyon seyretmek kısaca yaşamak için.
Baria
Baria kanape grubu, tekli koltuk, ikili kanape, geniş ikili kanape ve üçlü kanape alternatiflerini içermektedir. Geniş kol yapısı ile güçlü bir görünüm, arka sosis minderiyle tamamlayıcı bir şıklığı yansıtmaktadır. Metal iskelet yapısı, ahşap ayak uygulaması ve geniş oturum derinliği ile huzur verici bir etki bırakmaktadır. Çeşitli kumaş alternatifleriyle sunulmaktadır.

Fortunella
Sade çizgileriyle özel bir tasarım. Sabit olarak döşenebilir. Deri alternatifi de mevcut. Sırt minderi kuştüyü dolguludur. Oturma minderleri sandviç sistemdir. Metal iskeleti, ahşap ayaklıdır. Koltuk, geniş ikili, üçlü kanepe ve L kanepe oluşturulabilecek geniş bir ürün ailesi bulunmaktadır.

Read more...

Kişiye ve Mekâna Uygun Tasarım Modelleri

Almanya’nın dünyaca ünlü mobilya markası Hülsta, Salon Mobilya’nın temsilciliğiyle Türkiye’deki meraklılarıyla buluşuyor. Kişiye ve mekâna özgü ürünler tasarlayan Hülsta, evinizi yükse estetik anlayışıyla dekore etmek için tüm beklentilerinizi karşılayacak.
Hepimiz mutlaka almak istediğimiz mobilyaların evdeki alanımıza uymaması sorunuyla karşılaşmışızdır. İstediğimiz mobilyaya kavuşmak için standartlara uygun olma şartını bizim gibi sevmeyen Hülsta biz hangi ölçüde istersek, mobilyaları o değerlere bağlı kalarak tasarlıyor.

Kişiye ve mekâna uygun ürünler tasarlamayı felsefe edinen Hülsta’da beğendiğiniz koltuk, sandalye, masa ya da yatak mobilyasına istediğiniz boyutlarda sahip olabiliyorsunuz. Salon Mobilya, Masko’da yeni açtığı mağazasında Hülsta’nın yatak odalarından yemek takımlarına, oturma gruplarından duvar ünitelerine kadar her şeyi bulabileceğiniz modern ve işlevsel koleksiyonlarını ilk kez sergiliyor.

Kendi üretimlerinin ve Hülsta tasarımlarının yanı sıra W. Schillig marka mobilyalara da yer ayıran Salon Mobilya, modern yaşama yönelik seçkin mekânlar yaratmayı hedefliyor.

Sınırların dışına çıkabilmemizi sağlayan esnek yapısıyla Hülstaloftlarda sıkça rastlanan çatı eğimine paralel mobilya bulma sorununu da ortadan kaldırıyor. Yapmanız gereken tek şey evinizde mobilyanızı kullanacağınız alanın ölçüsünü almak.

Salon Mobilya Showroom’una geldiğinizde, 3 boyutlu FurPlan programına mekânınızın boyutlarını girerek, odanın simülasyonu üzerinden çözümlemeler üretebileceksiniz. Yaşam alanınıza stilinizi bire bir yansıtabilmek için ihtiyacınız olan her şeyi Hülsta’nın konforu fonksiyonellikle yoğurarak hazırladığı tasarımlarında bulabilirsiniz.

Read more...

Elit Bir Yemek Atmosferi

İpek Mobilya’nın Tosca adını verdiği yemek odası takımı; ağırbaşlı ve vakur havası ile ilgi çekiyor. Paylaşımların belki de en fazla öne çıktığı anlar yemek masalarında gerçekleşiyor.

Aile bireyleri bir araya geliyor, dostlar buluşuyor, hayata, umutlara, günün nasıl geçtiğine dair sohbetler birbirini izliyor. Bu denli özel anları yaşatan yemek odalarının, ev yaşamı içindeki konumu da paralel bir çizgi sergiliyor.

Yemek odasından beklenen farklı olguları bir araya getirerek Tosca modelini yaratan İpek Mobilya; konforlu, estetik, kolay kullanım özellikleri ve işlevselliği içeren bir tasarım oluşturmuş.

Tosca’da ilk dikkat çeken unsur, piton derisi. Bu alışılmışın dışında malzemeyi vitrin kapakları, aynalı konsolun çekmece ve kapakları, TV sehpasının kapakları ve sandalyelerin oturma yerlerinde kullanan marka; modelin klasik havasına da farklı bir tat katıyor.

Modelde yer alan vitrin ve köşe vitrin ünitelerinde yer alan cam raflar, LED ışığının da katkısı ile dikkat çekici ve modülleri belirginleştirici özellikler sergiliyor. Tasarımı güçlendiren bir başka unsur ise; masa dışında kalan modüllerdeki yuvarlatılmış ve yumuşatılmış köşe uygulamaları.

Read more...

Salon İçin Önerilen Tasarım Fikirleri

Her ev özeldir. Ancak yeni evlilerin ilk evi daha da özel oluyor. Birbirini seven iki insanın ilk kez bir arada yaşayacağı ve bir aile olmanın ilk adımını attıkları yeni evlerinin her köşesi de ayrı bir şıklıkta olmalı. Yataş’ın “Evinizi yuva yapan her şey” sloganıyla sunduğu çözümler, yeni evleneceklere de hayallerindeki eve kavuşmaları yolunda yardımcı oluyor.
Yaşamın en önemli dönüm noktalarından biri evlilik. Ortak hayallerin, umutların gerçekleştirileceği, giderek büyüyecek bir ailenin ilk adımlarının atıldığı yeni bir yaşam alanı da bu dönüm noktasının yapıtaşlarından biri. Yataş’ın zengin ürün gamı içinde yer alan, farklı zevklere seslenebilen modelleri; yeni evlenecekler için estetiğin ve fonksiyonelliğin buluştuğu platformlar yaratıyor.

Salon için önerilen tasarımlardan biri Mario oturma grubu. Modelde deri ve kumaş, ahenkli bir birliktelik sergiliyor. Üçlü ve ikili kanepenin yanı sıra 2 adet de tekli koltuktan oluşuyor. Çalışmanın sırt ve kol üst minderlerinde kullanılan deri uygulaması dozunda tutulmuş ve oturma alanlarındaki kumaşı doğru noktalarda desteklemeyi başarmış.

Read more...

Yataşla Yazın Rahatlığnı Yaşayın

Şık görünümleri ve fonksiyonel tasarımları ile Yataş kanepeler, sundukları avantajlarla her mekânda hem oturma hem yatak ihtiyacını karşılayarak büyük kolaylık sağlıyor, üstelik evinize vazgeçilmez bir şıklık katıyor.


Metal ayaklı olarak tasarlanan modern yapısıyla Duo, renkli kumaş alternatiflerinin yanı sıra iki kademeli sırt mekanizmasıyla Cosmo, kol tasarımı ve renkli süet kumaş alternatifleri ile Fuga, canlı ve neşe veren tasarımıyla yazlık mekânlara hareketlilik getiren Funky, sade tasarımına yanında çift kişilik geniş yatak formuyla Martini ile Yataş mobilya alışverişlerinizi keyfe dönüştürmeye devam ediyor

Read more...

Çocuk Odalarında Yaz Çocuk Koleksiyonu

Habitat’ın 2008 İlkbahar – Yaz Çocuk Koleksiyonu, farklı tasarımcıların hayal gücüyle birleşerek, çocuklara büyülü bir dünyanın kapısını aralıyor.
Klasik çocuk odası konseptlerinden farklı olarak, çocukların hayal gücünü çalıştırmayı hedefleyen ürünler ve kahramanlar, çocuklar kadar anne ve babaların da ilgisini çekiyor.

Koleksiyonda, aksesuar, mobilya ve nevresim takımları, alışılmışın dışında çılgın renk ve desenlerle kombinlenerek sunuluyor ve çocuk odalarında enerji dolu, sımsıcak bir atmosfer oluşturuyor.

Çocuklar, Habitat’ın büyülü bahçe oyuncakları ve aksesuarları, Geronimo çadır ve sevimli canavarlar Belly, Bernard ve Mona’yla eğlenceli vakit geçirirken, konforlu Oli piknik masası ve Maui şezlonglarla zevkli bir doğa keyfi yapabiliyor.

Çocukların eğlenceli yatak arkadaşı Fronsters Habitat’ta
Fransız tasarımcı Maureen Valfort’un Habitat için doğadan ve gökyüzünden esinlenerek yarattığı eğlenceli yatak arkadaşı Fronsters, çocuklara farklı ve renkli bir dünyanın kapılarını açıyor.

İllüstrasyon ustası tasarımcı Valfort’un sıradışı çizimleriyle hayat bulan yastıklar, nevresim takımları, yazı tahtaları ve duvar süsleri, çocukların hayal güçlerinin sınırlarını keşfetmelerini sağlıyor. Rengarenk sevimli canavarlar büyüleyici bir uyku vaat ederken, çocukların gelişimine de katkıda bulunuyor.

Habitat’ta çocuk odaları şimdi daha da renkli
Renk denemeleri sonucunda tesadüfi olarak ortaya çıkan, parlak ve kuvvetli desenlerle süslü Hennie Horworth tasarımı Splodge nevresim takımları, halılar ve çadırlar, Habitat sayesinde çocuk odalarını daha da canlandırıyor. Çarpıcı renkler ve dairesel şekillerle oluşan desenler, çocukların hayal gücünü hareketlendirecek mükemmel bir etki yaratıyor.

Habitat Asteroid ile çocuk odaları ışıl ışıl
Claire Norcross’un, kendilerini birer star gibi hissetmeyi arzulayan çocuklar için tasarlayıp, Habitat’ta canlandırdığı Asteroid ışıklı halıları, çocuk odalarını hareketlendiriyor. Akıllı teknolojiyle üretilen ışıl ışıl halılar, lambalar kapalıyken bile parlayarak çocukları eğlendiriyor.

Read more...

Ferforje İle Zarif Anlatımlar 2011

Yeni sezonda yatak başlıklarına ve karyolaya farklı bir yorum getiren Casa; ferforjenin mekanlara kattığı güzelliği, çekici çizgilerinde yansıtmayı başarıyor.
Ferforje; metalin belki de dekorasyonda hayat bulduğu en zarif formlardan biri. Casa’nın özgün bakışıyla yatak odalarına ulaşan ferforje, alımlı ve çarpıcı bir şıklığın altını çiziyor. Ferforjenin kelime anlamı; kapılara, pencerelere veya evlerin iç bölümlerine süsleme amacıyla yapılıp takılan dövme demir olarak tanımlanıyor.

Casa’nın karyola modellerinde karşımıza çıkan tablo ise bu tanımın oldukça üstünde bir etki bırakıyor. Özenle tasarlanan motifler; karyolaların ayak ve baş uçlarında değişken çizgileri bir araya getirebiliyor ve bu değişkenlikten ilham alan bütünlükler sergileniyor.

Günümüz dekorasyon anlayışı içinde fazla yoğun kullanılmayan ferforje; Casa’nın cesur ve özgün yorumu ile bir anlamda iç mekana iddialı bir geri dönüş sürecine giriyor.

Modellerde karşımıza çıkan akıcılık, formlarda yakalanan zarafet, renklerde oluşturulan seçicilik; yatak odalarının çekiciliğini ve baş döndürücü atmosferini de yeni baştan kurguluyor.

Geniş bir alternatif aralığı sunan karyolalar; altın, gümüş ve bakır varak uygulamaları, el boyaması renk alternatifleri ile beğeniye sunuluyor.

Read more...

Göz Alıcı, Zarif Bir Mekan

Göz yormayan ancak keyifli bir bütünlük sunan mekanlar, modern dekorasyon anlayışının bir parçası. İstikbal koleksiyonlarından derlediğimiz bu ev düzenlemesi de rahat çizgisi ve pratik kullanım detayları ile günümüz insanının beklentilerine yanıt veriyor.
Yatak odasında da Icon modeli düşünülmüş. Gövdede ve kapak, çekmece gibi detaylarda iki renk kullanılarak mekan rahatlatılmış. Komodinler çift çekmeceli ve yeterli saklama alanına sahip. Metal kulplar, çekiciliği artırıyor.

Gardırobun kapaklardan bağımsız çekmeceleri kullanım kolaylığı sağlıyor. Şık kapak uygulaması, bu üniteyi mekanın merkezi haline getiriyor. İç hacmi geniş tutulan ve işlevsel bölmelerle desteklenen modül; güçlü formu ile de dikkat çekiyor.

Read more...

25 Haziran 2011 Cumartesi

Saraylara Layık Mobilya Modelleri

Mobilyada klasik deyince akla mevcut bir fotoğraf gelir. Ancak bugün modern ve klasiğin birleşiminden ortaya çıkan tasarımlar evde her köşeye saraydan bir parçaymış görüntüsü veriyor.
Altın sarısına klasik dokunuş
1895 yılından bu yana el yapımı mobilya üretimi yapan Bretz Couture, avante-garde serisinde klasik mobilyaya uygulanan farklı formlar ve kullanılan aksesuvarlar her mobilyanın saraydan bir parça olduğu hissini veriyor.

Koltuk ve masa tek bir parçada
Profesör Stefan Heiligier tarafından dizayn edilen Satellite isimli koltuk, bir uzay gemisinden esinlenilerek tasarlandı. Sırt yapısına gore hareket ettirilebilen koltuk yanındaki masa olarak kullanılabilen parçasıyla konforu da beraberinde getiriyor.

Banyo değil sanki sanatçı odası
Bir banyo mobilyasından ne beklenir? Temiz bir görünüm sağlanması herhalde. Ama Lasa Idea’nın banyo mobilyaları bir banyodan çok bir oturma grubunu andırıyor.

Read more...

24 Haziran 2011 Cuma

Mobilus İle Dolaplar Harekete Geçiyor 2011

Mobilya endüstrisine yenilikçi fikirleriyle öncülük etmeyi sürdüren Häfele, devrim niteliğinde kayar mekanizma sistemi Mobilus ile mekan algılarını alt üst ediyor; iç mekan tasarımında sınırsız “hareket” olanağını ve “özgür alanları” gündeme getiriyor.
Hareket kabiliyeti, mobilyanın işlevselliğini artırırken mekanlarda kullanıcıya ek depolama alanı kazandırır. Häfele’nin yenilikçi kayar mekanizması, “ağır yüklerin çok hafif bir dokunuşla en iyi biçimde kaydırılması” fikrinden yola çıkarak geliştirildi.

Yüksek ve ağır dolapların içlerindeki eşyayla birlikte çok az güç sarf ederek, sıra dışı bir yöntemle kaydırılabilmesini mümkün kılan ve mobilyaları “harekete geçiren” Mobilus ile yaşam alanlarının daha verimli ve değişken biçimde kullanıldığı, tasarım odaklı mekan konseptleri geliştirilebiliyor: İki ya da üç dolap arka arkaya yerleştirilerek mekan derinliği daha iyi değerlendirilebiliyor; kimi mekanlarda gerektiğinde dolapların yatay eksende dönmesi ya da iki taraflı kullanılması da sağlanabiliyor. Bu kayar sistem teknolojisiyle, döner ve kaydırılabilir mağaza sergilemeleri, yatak odalarında gardırobun ardı sıra yerleştirilmesi ya da duvara monte kayar raflar gibi daha önce benzeri olmayan yaratıcı çözümlere ulaşmak mümkün.

Koridor tipi alanlarda, yan yana konan dolapların bu mekanizma sayesinde gerektiğinde iki yana kaydırılabilmesiyle yeni geçiş alanları oluşturulabiliyor ya da iki bölümlü dolaplarla her yönde optimum kullanım alanı elde edilebiliyor. Ağır mobilyaların “hareketlenmesi”, alanların çok daha verimli kullanıldığı özel ve genel kullanıma açık ortamlarda, tümüyle yeni ve “değişken” mekan ve mobilya fikirlerine sınırsız özgürlük getiriyor.

Dolap üzerine monte edilen bilyeli raylar, basitçe zemine ya da duvara monte edilen taşıyıcı raylar üzerinde hareket ediyor. Kayar mekanizmayı süpürgelik içine gizlemek de mümkün. Hassas işçilikle üretilmiş parçalar, korozyona karşı dayanıklı olduğu için tozlu ya da ıslak mekanlarda da kullanılabiliyor. Häfele’nin yeni kayar mekanizmasını oluşturan taşıyıcı ve bilyeli rayların her biri 600 kg’ye kadar yük taşıyabiliyor. Uzun ömürlü bir kullanımı olan Mobilus kayar mekanizması, sadece 24-33 mm gibi son derece az bir yükseklik içinde çözümlenebiliyor.

Read more...

İstikbal ile Rengoki Çılgınlığı Başlıyor 2011

Mobilya sektörünün öncüsü İstikbal, hayalgücü ve tasarımın sınırlarını zorlayan yeni mobilya ürün grubu ile, Rengoki çılgınlığını başlatıyor. Yenilikçi yaklaşımıyla çocuk ve genç odalarında Rengoki ile yeni bir dönem açan İstikbal, 3 sıradışı mobilya kahramanının yarattığı cıvıl cıvıl renkler ve modeller ile yepyeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. Gençler ve çocuklar artık odalarını İstikbal ile hayal ettikleri gibi özgürce tasarlayabilecekler.
Her yıl sunduğu yenilikçi konseptler ile mobilya sektörünün lideri olmayı başaran İstikbal, çocuk ve genç odalarında yeni bir dönem yaratacak yeni koleksiyonu ile sektöre damgasını vuruyor.

Çocuk ve gençlere yeni bir odada yeni bir dünya konsepti sunmak için tasarlanan Rengoki, kırmızıdan yeşile, maviden turuncuya çocuk ve gençlerin yaratıcılığını ve hayal güçlerini odalarında yansıtmaları için en güzel örneklerinden oluşuyor. Birbirinden dinamik ve enerjik kombinasyonlar ile fonksiyonellik ve tasarım özelliklerinde maksimum performans sergileyen koleksiyonda bulunan Oscar, Speed, Puzzle, Line, Melodi ve Rainbow ürünleri çocuk ve gençlere odalarında yeni dünyalar yaratacak kadar iddialı.

Koleksiyonun en gözde modellerinden Oscar, turuncu, mavi ve sarının göz alıcı tonlarını led ışık sisteminin görkemli ışıltısı ile yansıtırken, iki veya üç kapılı gardırobu, modern karyolası, komidini, kullanışlı kitaplığı ve çalışma masası üniteleri ile birbirini mükemmel bir uyum içerisinde tamamlıyor. Havalı ve şık çalışma masasının kapaklarının arkasına gizlenmiş fonksiyonel raflar ise kullanım kolaylığında sınır tanımıyor.

Spor otomobil görünümü ile çocukların gönüllerini fethetmek için tasarlanan Speed, havalı tekerlekleri ve açıp kapanabilen farları yeni maceralara yelken açıyor. Özel çıkartmalar ile süslenen kabartmalı üç kapılı gardırobu ve komodini, şifonyeri ve özel tasarlanan fonksiyonel çalışma masasıyla Speed, koleksiyonun en dikkat çekici ürünleri arasında yer alıyor. Aynalı gardırobu cıvıl cıvıl renkleri ile Puzzle, yeşil ve lilanın en güzel örneklerinden oluşan Line, tek kişilik karyola ve ranza olarak kullanılabilen Melodi, gökkuşağının renk cümbüşünü yansıtan Rainbow; Rengoki dünyasını tamamlayan heyecan dolu ürünler arasında yer alıyor. Rengoki’nin maceralı dünyası ile tanışmak isteyenler Türkiye çapında bine yakın bayiye uğramaları yeterli.

Read more...

Yemek Masalarının Yerini Sehpalar mı Alıyor

Yemek masalarının yerini renkli, çekmeceli, tekerlekli ve dekoratif orta sehpalar mı alıyor? Mutfakta ve salonda genişçe yer kaplayan yemek masaları artık yalnızca misafirler geldiğinde tercih ediliyor.
Önce dekoratif amaçlı kullanılmaya başlanan orta sehpalar oturma gruplarına yakın olma özelliği ile son yıllarda özellikle gençler tarafından yemek masası, hatta laptop masası olarak tercih edildiğinden yemek masalarının pabucunu dama atacağa benziyor…

Deri kaplamalarda en çok kahverengi ve krem tercih ediliyor
Dünyanın mobilya şehri olma yolunda ilerleyen MODOKO’da, masif naturel kaplamalı, cilalı ve mdf lam mobilyadan üretilen orta sehpaların venge, kiraz, bambu ve meşe renk alternatifleri bulunuyor. Çekmeceli, servisli veya üstü dekoratif cam özelliklerine sahip orta sehpalarda 70×130, 70×110 ve 110×110 boyutları tercih ediliyor. Ayrıca, istenilen boyut, renk ve özellikte orta sehpalar da yapılıyor. Deri kaplamalı orta sehpalarda en çok tercih edilen renk ise kahverengi ve krem.

250 ile bin 500 TL’ye orta sehpa mevcut
Çift renkli orta sehpaların da bulunduğu MODOKO’da kare, dikdörtgen, oval sehpalar da mevcut. Birçok eşyada olduğu gibi beyazın yine gözde olduğu orta sehpalarda bambu rengi ve siyah ile muhteşem bütünlüğü gözler önüne seriliyor. 250 ile bin 500 TL fiyat aralığında olan orta sehpaları Modoko’daki tüm mağazalarda bulmak mümkün.

Read more...

Modern Tasarımda Son Noktaya Gelindi

Ev modasının öncüsü Bellona, ev yaşamında yenilikleri takip eden ve kendi tarzını rahatlıkla ifade etmek isteyenler için “Sandy Major Takım”ı tüketicinin beğenisine sunmaya başladı. Modern tasarımı, yaşam enerjisi veren renk seçenekleri ve üstün ergonomik özellikleriyle Sandy Major Takım mekanlara yepyeni bir hava katacak kadar iddialı…
Ev modasında farklı tasarımları, çeşitliliği, cıvıl cıvıl renkleri ve fonksiyonelliği ile tüketicilerine art arda zevkli alternatifler sunan Bellona, “Sandy Major Takım” ile ergonomiyi ve fonksiyonelliği modern çizgilerle buluşturuyor. Bellona, ürün gruplarında ilk kez hayata geçirdiği, pratik bir şekilde yatak olabilme özelliğine sahip Sandy ile konfor ve fonksiyonelliği maksimum boyuta taşıyor.

Genç ve genç kalmak isteyenler için metal aksesuarların verdiği modern bir yaklaşımla sunulan Sandy Major Oturma Grubu, kanepe ve koltukların arka ayaklarının üzerinde yer alan tekerlekler sayesinde kolaylıkla hareket ettirilebiliyor. Mekan tasarımında farklı arayışlara cevap veren Sandy Oturma Grubu; iki adet üçlü kanepe ve iki şık berjerden oluşuyor.

Dinamizmi maksimum boyuta taşıyan kırmızı, yeşil, krem ve sarı renklerinin sunulduğu Sandy’de, farklı zevklere göre her çeşit renk kombinasyonu yaratmak da mümkün. Canlı renklerin ve orijinal tasarımın ahenkle buluştuğu oturma grubu, özel yumuşak doku ve kolay temizlenebilme özellikleri ile de salonları konforla buluşturuyor.

Read more...

Zarafetin Çekicilikle Buluştuğu Nokta 2011

Zarafetin Çekicilikle Buluştuğu Nokta Villeroy&Boch Anmut Serisi
Villeroy&Boch’un 1920’lerden getirdiği, ünlü Alman sanatçı Karl Leuther’in 1950 yılında yeniden yorumladığı Anmut serisi yalın ve yuvarlak çizgileri, uçucu ve romantik tasarımıyla tam bir klasik. Almanca’da zarif, güzel, hoş, çekici, ince, albenili gibi pek çok betimlemeyi içinde barındıran bir sözcük olan Anmut yıllardır düğün listelerinin baştacı olan bu tasarımı anlatmak için çok doğru seçim.

Işığın, şeffaf formlarında dansını en zarif biçimlerle, incecik bone china porselene yansıtan bu narin tasarım özel günlerinizde kullanabileceğiniz kadar çekici, aynı zamanda günlük kullanımız için de son derece uygun.

Aynı formdaki böğürtlen moru, canlı ve derin yeşillerle işlenmiş Wildberries serisi ile renklendirilebilen bu takım, bulaşık makinasına ve mikrodalga fırına girebiliyor.

Read more...

Bellona Serisine Yenisini Ekledi

Ev modasının öncüsü Bellona, birbiri ardınan sunduğu özgün tasarımları ile evlerdeki şıklık yarışını devam ettiriyor. Bellona, dekorasyonun yönünü belirleyen 2009 koleksiyon modellerine bir yenisini daha Elegance ile ekliyor…
Ev modasının öncüsü Bellona, 2009 tasarımlarını art arda tüketici ile buluşturmaya devam ediyor. Her zevke hitap eden ürünleri ile ev modasının yönünü belirleyen Bellona, Elagance Majör ve Elegance Lüks olarak iki farklı alternatifle tüketiciyle buluşturuyor.

Yeni koleksiyonun iddialı ve şık tasarımı Elegance ile Bellona, salonlarda yeni trend bakır ve krem deri renginin büyüsünü gözler önüne seriyor. Deri ve parlak kumaşlarla bütünleşen ve farklı bir tarz yaratan Elegans Lüks, iki adet üçlü kanepe ve iki adet berjerden oluşuyor. Deri ve parlak kumaştan tasarlanan kırlentlerin üzerindeki swarovski taşlı toka ile model, güzelliği detaylar içerisinde de göz alıcı şekilde yansıtıyor.

Fonksiyonel olarak da kullanım kolaylığı sağlayan Elegance’ın kanepeleri yatak ve sandık olarak kullanılabiliyor. Bellona ev modası konsepti çerçevesinde takım için özel olarak ürettiği sehpa ile de hem dekoratif hem de kullanışlı bir ünite sunuyor. Elegance’ın şıklığını tamamlayan Bellona halılar da salonlarda ayrı bir atmosfer yaratıyor.

Read more...

Tasarımda Farklılaşan Mobilya Modelleri

Sezonun iddialı görselliğe sahip çalışmalarından biri de Allegro’dan geliyor. Markanın geniş bir yelpazede hazırladığı modüler mobilya serilerinde, farklılığı yakalamak için detaylara ağırlık verilmiş. Desen ve Hedef adlı modeller, bunlara en güzel örnekler arasında yer alıyor.
Yemek odasını ve yatak odasını bir bütün halinde ele alan Allegro, Desen adını verdiği konsepti ile beğeni topluyor. Modelin yemek odası çalışmasında masa, konsol, geniş ve yüksek vitrin ile bir duvar ünitesi ebatlarında çalışılan TV sehpası da yer alıyor.

TV ünitesinde ana çıkış noktasını, teknoloji ile birlikte sürekli yenilenen TV ölçüleri oluşturmuş. Hemen her ebattaki TV’nin rahatlıkla konumlandırılabildiği bu tasarımda, aksesuarlardan medya elemanlarına dek her ürün için geniş alanlar oluşturulmuş.

Modelin tüm ünitelerinde karşımıza çıkan kulp ve çekmece bütünlüğü, bir çizgi halinde yakalanan tasarım anlayışı ile değişik bir yapıda işlenmiş. Modüllerde kapaklı bölmeler için kullanılan şeffaf camlarda, modele adını veren desen çalışmaları karşımıza çıkıyor.

Masanın iki ayağının beyaz renkte düşünülmesi, hem ayrıntılarda kullanılan rengin daha da öne çıkmasını sağlıyor hem de sandalyelerin döşemeleri ile şık bir uyum sergiliyor. Genel anlamda geniş bir saklama alanı oluşturan yemek odası, hem gerekli aksesuarların yerleştirilmesi, hem de sergilenmek istenen aksesuarların göz önünde olması ile beğeni topluyor.

Geniş büfenin kapaklı ve raflı bölmeleri, mekanda yaratılmak istenen şıklığı tamamlayacak alt yapıyı sunmayı başarıyor. Konsolda yer alan dairesel iki ayna çalışması ile yemek odasının daha da modern bir görünüme kavuşması sağlanıyor.

Modelin yatak odası çalışması da genel konsepti devam ettiriyor. Beyazın yatak başlığında ve komodin çekmecelerindeki kullanımı, şifoniyer ve gardırop kapaklarında da karşımıza çıkıyor. Şifoniyerde hem çekmeceli hem de kapaklı bölümlere yer verilmiş. Bu mekanda da yemek odasındaki aynalardan kullanılmış. Aynanın şifoniyerden bağımsız olarak duvara monte ediliyor olması, modülün daha etkili bir görünüme kavuşmasında yardımcı olmuş.

Gardıropta da oldukça şık detaylara yer verilmiş. Ortada yer alan kapaklarda kullanılan desenler, yemek odasında karşımıza çıkan cam üstü çizimlerin aynısı… Dolabın oldukça geniş bir iç mekan düzenlemesi bulunuyor. Hacmin dengeli ve efektif kullanımı ile bir çok eşya için düzenli bir depolama alanı oluşturulabiliyor.

Allegro koleksiyonunda dikkat çeken bir başka tasarım ise Hedef adını taşıyor. Oldukça farklı formlarla karşımıza çıkan bu şık yatak odası çalışması; günümüz insanının farklılık arayışlarına da çarpıcı bir üslupla yaklaşıyor.

Modelin gardırobunda daha da belirgin hale gelen bu değişik tarz; özellikle kapak konfigürasyonlarında öne çıkıyor. Ünitenin altında yer alan bağımsız çekmeceler, işlevselliği artırıcı unsurlar arasında… Karyolanın şık başlığı ile tamamlanan konseptte, şifoniyer de dikkat çeken üniteler arasında… Tasarım olarak, gardırobun biraz daha küçüğü olarak tanımlayabileceğimiz modülde kapaklı ve çekmeceli alanlar oluşturulmuş. Yuvarlak ayna, duvara monte edilecek şekilde düşünülmüş

Read more...

Evinizin İhtiyacı Olan Herşey Burada

Dünyanın en büyük mobilya kenti MASKO, her zevke ve bütçeye uygun dekorasyon ürünleriyle, yaşanılan mekanlara değer katıyor…
Bir ev veya işyerinin ihtiyacı olan her şeyi bir arada bulunduran Masko Mobilya Kenti, tek merkezden dekorasyon çözümleri getiriyor. Kaliteyi uygun fiyatlarla buluşturan Masko Mobilya Kenti, çeyrek asırlık yolculuğunda, özel yaşamlar alanları sunuyor.

2008 yılında ziyaretçilerini hediye yağmuruna tutan Masko Mobilya Kenti, şimdi de 2009’da sürpriz kampanyalarla mobilya tutkunlarını mutlu etmeye hazırlanıyor. Yeni kampanya ayrıntılarını önümüzdeki günlerde açıklayacak olan Masko, mobilya alternatifleriyle görenleri şaşırtıyor.

500’ü aşkın mağaza hizmet veriyor
İstanbul’da bulunan ve dünyanın en büyük mobilya kenti Masko, 483 bin metrekarelik kapalı alana yayılmış 500’ü aşkın mağazasıyla, tüketicilerin mobilyaya dair tüm ihtiyaçlarına cevap veriyor. Oturma, yemek, yatak odaları ile bebe ve genç odası, mutfak, ofis, bahçe, modüler mobilya, kumaş, perde, sandalye, proje ve tasarım, aksesuar, dekorasyon gibi zengin seçenekleriyle Masko, devasa bir kent özelliğini taşıyor.

Dayanıklı ve kaliteli ürünlerin yanı sıra her keseye uygun alternatifleriyle, mobilya alışverişinin kalbi MASKO’da atıyor. Satış sonrası destek hizmetiyle de Masko Mobilya Kenti, müşterilerine güven veriyor. Yürüyerek ancak 7 günde dolaşılabilinen Masko Mobilya Kenti, yeşil alanları, lokantaları, spor sahaları, toplantı ve konferans salonuyla da adeta kent içinde başka bir kent özelliğini taşıyor.

Read more...

İpek Mobilyadan Daisy Koleksiyonu

İpek Mobilya, gençlerin dünyasına sıcak bir yaklaşım sunan unisex modeli Daisy ile beğeni topluyor. Modelin genel formu, dinamik ve şık bir mekanın hazırlanması üzerine kurgulanmış.
Gençlerle bütünleşmek, onların enerji dolu ve ele avuca sığmaz dünyalarına konuk olmak o kadar da kolay değil… İpek Mobilya; bu alanda geliştirdiği modellerine bir yenisini ekleyerek, gençlerin odalarını Daisy modeli ile buluşturdu. Modelin en önemli özelliği, unisex bir yapıda şekillenmesi…

Cesur çizgilerin dinamik ve keskin hatlarla belirlendiği Daisy genç odasında dikkat çeken renk kombinasyonu, bu mekanlarda reddedilen durağanlığın bir sembolü haline getirilmiş. Takımda yer alan tüm modüllerde, renklerde yakalanan hareketliliği destekleyen tasarımsal detaylara yer verilmiş.

Daisy’de özellikle dolap, çalışma masası ve komodin; bütünleşik raflarıyla göz doldururken, her şeyin yerli yerinde olması için gereksinilen alanları da yaratmayı başarıyor. Şifoniyer ve duvara monte edilen raf ünitesi ise takımda diğer kullanışlı unsurlar olarak ön plana çıkıyor.

Rahat açılıp, kapanabilen çekmece ve kapaklar ile kapakların elle mükemmel uyum sağlayan tutma yerleri, ürünün kolay ve pratik kullanım avantajlarını da artırıyor. Çalışma; yatak dahil 6 parçadan oluşuyor.

Read more...

23 Haziran 2011 Perşembe

Hareket Eden Raf Modelleri 2011

Duvarlardaki raf modası yeni fikirlerle hayatımıza renk katmaya devam ediyor. Dekoratif, gerekli ve birçok eşyayı ayakaltından kaldıran duvar raflarını hareketli olarak kullanabilseydiniz nasıl olurdu? Şaşırabilirsiniz fakat gerçekten de hareket edebilen duvar rafları var. Kutu şeklinde tasarlanan modern raflar üçlü olarak dizayn edilmiş. Raf kutuların arkasında çelik bir mekanizma bulunuyor. Monte sırasında sadece ortadaki kutu raf sabitlenmektedir. Diğer iki raf çelik mekanizmalar sayesinde yukarı ya da aşağı doğru hareket edebiliyorlar. Kullanımı ve montajı oldukça pratik olan raflarda kullanılan mekanizmalar çelikten üretilmiş. Böylelikle paslanma ve duvarda iz yapma riski olmadan uzun yıllar kullanılabilecek.



Hareket eden duvar rafları evin her bölümünde kullanılabilir. Oturma odası, salon, mutfak ve banyo gibi alanlar fonksiyonel duvar rafları için çok elverişli. Günlük hayatta büyük kolaylıklar sağlıyor ve aynı zamanda farklı dekorlar da elde edilebiliyor. Sıkıldığınız da rafların yerlerini değiştirir ya da birçok hareketli rafı yan yana kullanarak farklı dizaynlar da yaratabilirsiniz. Hareketli rafların diğer raf modellerine göre birçok avantajı var. Çocukların ulaşmasını istemediğiniz eşyaları yukarı doğru kaldırdığınız kutu raflarda saklayabilirsiniz. Mobilya ve aksesuarların fonksiyonel oluşu her zaman dekorasyona artı değer katar. Bu tarz mobilyalar kullanım kolaylığı ve değişiklik yapma imkanı verir. Dekoratif ve modern görünümleri dekorasyona fark katar.

Read more...

Salonunuza İtalyan İmzası Damgasını Vuracak

Ünlü İtalyan tasarımcı Rosati’nin, New York Manhattan’daki Lazzoni Mağazası için tasarladığı koltuklar, Mart ayından itibaren Türkiye’deki Lazzoni Mağazalarında da satışa sunuluyor. Markanın Manhattan Koleksiyonu içinde yer verdiği bu tasarım; üçlü ve ikili koltuğun yanı sıra, bir berjerden oluşuyor.
Rosati’nin en çok ilgi gören tasarımlarından biri olan koltuklar, aynı zamanda Manhattan Koleksiyonu’nun da en gözde parçaları… İtalyan tasarımcının, sade bir yaşam alanı kurgusu içinde hayata geçirdiği bu koltuk tasarımları, formu, rengi ve dokusuyla özgün tarzını ortaya koyuyor. Tasarımcı, renk olarak grinin iki farklı tonunu tercih ettiği bu tasarımda, yaşam alanında modern bir atmosfer oluşturuyor. Yüksek sırt minderlerini desteklemek için kullanılan sevimli silindir parçalar, tasarıma farklılık kazandırıyor. Rosati, “günlük yaşamın yoğun temposunun ardından, evinde huzur arayanlar için tasarladım” dediği bu koltuklar ile sadeliği ön plana çıkarıyor. Rahat oturumu ile ergonomiyi, sade çizgileriyle de dinginliği sağlayan tasarım, çağdaş beklentilere yanıt veriyor.

İtalyan tasarım anlayışını Türk kullanıcıların evlerine taşıyan Lazzoni Mobilya, Manhattan Koleksiyonu ile büyük ilgi görüyor. Manhattan Koleksiyonu’nda; Rosati imzasını taşıyan özgün tasarımların yanı sıra, tasarımcının Lazzoni’nin diğer ürünleri arasından belirlediği bir aksesuar seçkisi de bulunuyor. Koleksiyondaki aksesuarlar arasında, farklı modellerde orta sehpalar, lambader, tablo ve halı gibi parçalar yer alıyor.

Read more...

Mobilya Seçerken Bunlara Dikkat Etmeliyiz!

Mobilya satın alırken akıllıca davranmak, hem bütçemizi sarsmayacak hem de uzun yıllar severek kullanacağımız seçimler yapmamızı sağlayacak…
İnsanlar genelde mobilya alırken kullanın malzemelerin özelliklerini bilmediklerinden yanlış seçenekler yapabiliyor, ve sorunlu, dayanıklı olmayan mobilyalar alabiliyor.
Panel mobilya almadan önce;

1- Dolap kapakları kolay açılıp kapanmalı

2- Çekmeceler rahat ve düzgün sürülebilmeli

3- Sürgü olan dolaplar ve kapılar sürülürken ses çıkarmamalı.

4- Uzun kapakların menteşeleri sağlam olmalı

5- Mobilyanın birleştirilmiş yerlerinin etrafında açıklık ve pürüz bulunmamalı

6- Masaların ayak başları yere tam oturmalı

7- Mobilyaların üstünde herhangi bir çizik, darbe izleri v.b gibi bozukluk olmamalı

Döşemeli mobilya almadan önce;

1- Koltuk üzerinde rahat etmeli konforu olmalı

2- Mobilyalar sağlam ve oturaklı olmalı

3- Koltuk üzerinde bulunan kumaş düzenli olarak kaplanmış olmalı

4- Köşe tarafları iyice birleştirilmeli ve yapıştırılmış olmalı

5- Koltuk dikişlerinde kusur olmamalı

6- Desenler bulununan yüzeyle uyum içerisinde olmalı dikişler ile desen arasındada hizalama olmalı

7- Koltuk minderleri yumuşak, esnek ve kullanışlı olmalı

8- Yüzeye kaplanmış kumaş yada derilerin kullanıldığı malzemeler dayanıklı olmalı

9- Mobilya üzerinde kullanılmış olan düğme, fermuar v.b gibi aksesuarlarda iyi dikilmiş olmalı

Bedenin ve zihinin dinlemeye ihtiyacı olduğu herkez tarafından bilinmektedir. Bu ihtiyaçları rahat ve huzur dolu mobilya ürünleri ile kazanmak mümkündür. Mobilya seçiminde yalnış kararlar verirseniz eğer bu size bazı rahatsızlıklar verebilir. Bunların sebep olduğu bazı rahatsızlıklar sırt ağrısı, bel ağrısı ve ayak ağrısı gibi.

Bu yüzden dolayı mobilya seçiminde çok titiz davranmalı, rahat edebilceğiniz konforlu mobilyaları tercih ediniz her zaman. Görünüşte güzel görünen mobilyalar sizin için konforlu ve rahat olcak diye birşey söz konusu değil. Bunların fiyatları pahalı olabilir ve ya kullanışlı olmayabilirler.

Read more...

Berjer Koltuk Modası 2011

Kahve molası, sıcak bir sohbet ya da pencereden dışarıyı izlerken hayallere dalmak bu soğuyan günlerde içinizi ısıtan fikirler ise, berjer koltuklar konforunuzu tamamlayabilir.
Berjer takımlar denildiğine bakmayın… Sevdiğiniz, gönlünüzün istediği ya da moda ikonu haline gelmiş tekli koltuklardan iki tane edindiğiniz an, berjer kombinasyonunu oluşturmuş olacaksınız…
Günümüzün popüler tasarımcıları berjer köşesi için yaratıcılıklarını kullanarak sizlere eşsiz alanlar yaratma fırsatı tanıyorlar.

Berjer takımları şimdi gözünüzde kocaman kocaman koltuklar, yan yana ve ortaya da bir fiskos sehpa koyulmuş şekilde canlandırmayın.

Bu köşeyi istediğiniz gibi tasarlayabilirsiniz. Klasik bir dekorasyon ile nostaljik bir köşe yaratabilirsiniz. Yuvarlak sehpa ve fiskoslar bu konuda biçilmiş kaftanlar…

Bunun yanında ilginç tekli sehpalar ile ortak kullanımı olan bir masa değil de kişisel bir hava da yaratabilirsiniz.

Berjer koltuklarınızı yan yana kullanmak zorunda da değilsiniz. Salonunuzun ya da odanızın ayrı köşelerine koyacağınız renkli tasarımlar da yaşam alanınızın iki kutup noktasını oluşturabilir ve aynı zamanda mekana renkli bir enerji getirebilir.

Bu farklı fikirleri sıra dışı tekli koltuklarla gerçekleştirerek siz de klasikleşmiş berjer keyfini doyasıya yaşamanın zevkine varabilirsiniz.

Read more...

2011de Hayvan Figürleri Rağbet Görüyor

2011'de ilginç bir trend olan hayvan figürlü aksesuarlar ve tekstiller yaşam alanlarımızı vahşi doğaya teslim ediyor…
Hem modada hem de dekorasyonda 2011′in ikon trendi haline gelecek sevimli hayvan figürler i ve desenleri ile biraz fazla doğal olacağız gibi!
Doğal hayatın huzuruna her fırsatta gönderme yapan tasarımcılar, bu sezon iyiden iyiye bizi yağmur ormanlarında yaşatmaya başlayacaklar…

Koltuklardan kilimlere, biblolardan duvar sticker’larına kadar her alanda bu sevimli dostlarımızın siluetleri ile karşılaşabiliriz bu sezon.

Bu doğal zarifliğe siz de hayatınızda ve yaşam alanlarınızda mutlaka yer açmalısınız.

Evde ya da ofiste böyle figürlere ya da desenlere yer vermeniz, size pozitif bir enerji yükleyecek ve kendinizi huzurlu ve doğanın kucağında hissedeceksiniz.

En basiti sevdiğiniz bir hayvanın figüründe bir kupa almanız. Bu sayede bu trendi de bu yıl es geçmeyecek olursunuz.

Read more...

Mutfaklarda Hasır Modası 2011

Hasırın vazgeçilmez rahatlığı yaşam alanlarının her yerine mükemmel uyum sağlıyor. En şık durduğu yerlerden biri olan mutfaklar ise bu kış hasıra teslim olmuş durumda!
Hasır aksesuarlar, her geçen gün hayatımızdaki etkilerini artırarak dekorasyon dünyamızı yavaş yavaş ele geçirecek gibi duruyorlar.
Mutfaklardaki dekoratif şıklığı sağlamak diğer alanlardan daha zordur. Detaylar, renkler ve aksesuarlar çok önemlidir.

Aklınıza gelebilecek her detayda kullanabileceğiniz hasır ile mutfağı sıradan görüntüsünden kurtarabilirsiniz.

Farklı bir mutfak yaratmak ve detaylar ile bir bütün oluşturmak istiyorsanız, hasırı mutfağınızda baş tacı yapmanızı öneriyoruz.

Sebzelikten kaşıklığa, kavanozdan kahvaltılığa, çöp kutusundan servise kadar her yerde hasırın gösterişli dekoratif yönünü sergileyebilirsiniz.

Hemen hemen tüm ünlü dekorasyon mağazalarında hasırın farklı hallerini bulmanız mümkün.

Read more...

Modern Büro Tasarımları

Çalışma alanlarında çalışan ve gelen müşteriler için ilk göze çarpan şey dekorasyondur. Çalışanlar açısından çalışma alanları vaktinin çoğunu geçirdiği bir yerdir. Buranın şık ve modern tarzda dekore edilmesi rahat bir çalışma alanı sağlar. Bu da çalışanda iyi bir motivasyon ve iş olarak size geri döner.
Gelen müşterilerinizi yapacağınız iş kadar görsellikte önem sağlamaktadır. Doğru bir dekorasyonla gelen müşteriye hem psikolojik olarak etkileyebilir hem de güven sağlarsınız.

Ofis ve büro dekorasyonu sizin zevkinizle doğru orantılıdır. Fakat ofisinizi gereksiz eşyalarla doldurmak yerine sade ve düz eşyaları tercih etmelisinzi. Renk olarak çalışanlarınızı motive etme gelen müşterilerinizi etkileme adına canlı renkleri seçebilirsiniz.

Tabi ki oluşturulan ortamın ciddiyet ve otoritesini bozmama adına cıvıl cıvıl değil ama renkleri kullanırken arasına sade tonları da sıkıştırmanızda fayda var

Read more...

Modüler Portmantolar 2011

Modüler Portmanto alışılmadık bir görünümün takibinde ortaya çıkarılmış şık bir mobila ürünüdür. Estetik bir form üzerinden meydana getirilmiş portmanto modern ev dekorasyonu anlayışını bir üst seviyeye taşıyor.Modüler olarak düzenlenmiş pormanta askılık, ayakkabılık, dolap ve aynadan meydana gelmiştir.

Her evin ihtiyacı olan portmanto genişletilmiş bir seçenek ile ergonomik yapıyle özdeşleştirilmiş şık bir portmanto modelidir.İnce detaylar ile fonksiyonel özelliklerin birleştirildiği portmanto çeşidi göz zevkini koruyor ve evinizi daha çok güzelleştiriyor.

Read more...

Tabureli Şık Masa Takımları

Tabureli Masa Takımı özellikle dış mekanlar için tercih edilebilecek gayet şık bir mobilyadır.Tabureli masa seti özellikle rengarenk görünümleri ile göze çarpıyor ve puf görünümlü başlıkları ile rahatınızı koruyor.


Yumuşak poliüreatan yastıkları tabure üzerlerine konumlandırılarak koleksiyonun vazgeçilmez parçasını oluşturmaktadır.
Sade ve hoş renklerin akımına uğramış taburelim masa takımı gerçekten iç gıdıklayıcı bir yapıda kendini hissettirmektedir.

Read more...

Hoparlörü Olan Koltuk Modeli

Hoparlörü Olan Koltuk müzik dinleme zevkini size oturduğunuz yerden sağlıyor. Koltuğun her iki yanında bulunan ses sistemi sayesinde artık kulaklığa ihtiyaç duymayacaksınız.

Koltuk üzerindeki hoparlörün audio girişlerinden aldığı ses dalgalarını koltuk üzerinde size sadece dinlemek kalıyor. İpod gibi müzik aletlerini takabileceğiniz hoparlörlü koltuk ilginç bir ürün olduğu kadar modern ve çekici yapısıyla dikkat çekmektedir.

Read more...

22 Haziran 2011 Çarşamba

Evlerde Farklı Bir Tarz Japon Stili

Hiçbir ülke ile kara sınırı olmayan Japonya, dünya tarihinin en eski hanedanlarına ve kültür tarihine sahip olan ülkelerinden biri. Bu güçlü geçmişiyle pek çok akıma da ilham vermiş.
Kelime anlamı güneşin kaynağı olan Japonya, mimaride sakinliğe ve sadeliğe ilk sırada yer veriyor. XVI. yy. Japon evlerinde fiziksel rahatlık ikinci plana atılıyor. Çıplak ayakla gezilen mekánlar, minimum mobilya ile dekore ediliyor. Geleneksel Japon evlerinde mimariyi malzeme yaklaşımı belirliyor. İplerle bağlanan kiaki ağacının sazlarından yapılan çatılar ve tatami hasırından zeminler, kağıt kapılar evlerin ana malzemeleri arasında. Evlerin metrekareleri, her biri yaklaşık 180×90 cm. olan tatamilerin boyutlarıyla ölçülüyor. Örneğin bir kapı eşiği iki tatami yüksekliğinde ve bir tatami eninde olmalı.

Modern Japon evlerinde ise durum biraz daha farklı. Paslanmaz çelik, brüt beton ve seramik kullanılarak inşa edilen evler, şiirsel bir görünüme sahip. Özellikle, çağdaş Japon mimarisinin ustası Tadao Ando’nun yapıları bu konu için iyi bir örnek. Görsel zenginlik ve renk açısından, geleneksel Japon tarzı daha çok dekoratif öğeler barındırıyor.

Kağıt fenerler, Japon kuş desenleri, kiraz ağacı çiçekleri, kırmızının yoğun kullanımı, alçak sehpalar, ham ipek bölme paneller ve çay sanatının bir sonucu olarak tasarlanan seramik çaydanlıklar ve fincanlar bu dekoratif öğelerden en belirgin olanları. Japon çiçek düzenleme sanatı ikebana’nın da iç mekán tasarımlarında önemi büyük. Çünkü Japon kültüründe doğaya olan saygı, günlük yaşamı yönlendiriyor.

Japon stilinin ana detayları
Basit ve minimalist Zen felsefesi
# Hareketli paravanlar ve sürgülü panellerle yaratılan esnek sınırlar
# Dış çevrenin içeriye sokulması
# Yere yakın mobilyalar
# Depolama üniteleri
# Saz, bambu, kağıt ve ahşap gibi organik malzemeler
# İndirekt aydınlatma
# Yer yer kırmızı, siyah ve gold vurguların olduğu pastel renk skalaları

Geleneksel Japon misafir evi “Ryokan”
Geleneksel Japon misafir evi, Japon gelenekleri, sanatı ve tarihi, adeta kişisel bir deneyim şeklinde ve uyumlu bir birliktelik içinde karşımıza çıkıyor. Bir Ryokan’da konaklamak, sıradan bir Japon otelinde kalmaktan çok ötedir, aslında zaman içinde bir yolculuk yaparak Eski Japonya’ya misafir olmak anlamına gelmektedir.

Ryokan ile son derece estetik ve eşsiz bir kültüre sahip Japonya’nın geleneksel yaşam tarzına tanık olursunuz. Ryokan modern zaman ile çok az benzerliğe sahip, uzun zaman önce kaybolduğunu düşündüğümüz bir dünyaya dair eşsiz bir deneyim sunar, bu sayede misafirler günlük yaşamlarının rutininden çıkma olanağı bulurlar.

Maison Française dergisinin kasım sayısı, bak bak doyamayacağınız bir dekorasyon+stil kaynağı. Karma tarzlar, birbirine zıt giden mobilyalar, altın ile gümüş ve gelecek sezonun falı “Azaltıyor muyuz?”, dergide dikkat çeken konulardan bazıları. Kumaş ve duvar kağıdı arayışındaysanız, 64 sayfalık özel 2007 kumaşları dergisi de çok işinize yarayacak.

Yapmanız gerekenler…
Büyüklüğü ne kadar olursa olsun, dik açılardan ve düz çizgilerden oluşur. Japon tarzı bir alanı incelemek istediğinizde, yere oturarak etrafınıza bakarsanız, daha net bir şekilde görebilirsiniz. Oturduğunuz ve baktığınız noktadan, etrafa çok sayıda çizgi çıkıyormuş gibi hisseder ve odanın, en alt kısmında kalan tatami hasırlarını (yer döşemesinde kullanılan hasırlar) odanın en alt kısmında hissedersiniz. Tavan uygulamaları tahta, sürgülü kapı ve pencereler, ahşap kafes sistemleri en belirgin özelliklerdir.

Alanın içindeki en ufak bir ayrıntı dahi, gözünüze takılır ve önemi ortaya çıkar. Tarz olarak, sadelik hakimdir. Alanın kısımlara ayrılması için paravan kullanılır. Dekorasyondaki ayrıntılar; mevsime, gelen konuklara ve yaşayanlara göre değişir. Örneğin; gelen şeref misafirinin resmi duvara asılabilir, günün amacına göre vazoya çiçek seçilir.

Yerlerde döşeli olan tatamiler sebebi ile ayakkabı ile girilmez. Tatamilerin üzerinde yatılır, yemek yenir. İç alanlarda mutlaka tütsülükler yerleştirilmiştir.

Geleneksel Japon minkası (evi) dendiğinde, akla bu tarz evler gelir. Günümüzde ise telli cam, oluklu demir levha gibi prefabrika evlerde yaşam sürülse dahi, iç alanlarda Japon minkasının çizgileri görülür. Eşyalar, sade ve yalındır. Abartısız, ihtiyaçlara cevap verecek kadar eşya vardır.

Bu tarzdan hoşlanıyorsanız, bazı küçük objeler ile evinize veya odanıza yine de bu espriyi yansıtabilirsiniz.

Read more...

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP