28 Ağustos 2011 Pazar

2011 Banyo Dolap Modelleri

Banyo mobilyaları banyo dekorasyonunda önemli bir yer kaplamaktadır. Banyo mobilya modelleri arasında banyo dolapları, havlu ve bornoz dolapları, aksesuarlar, kirli sepeti sayılabilir.

Banyolar ev dekorasyonu yapılırken en çok önem verilen alanlarından biridir. Banyo keyfinin en güzel şekilde yaşanabilmesi ve rahat ve huzur verici bir ortam sağlanabilmesi için kullanılacak renkler, aksesuarlar ve mobilyalar oldukça önem taşımaktadır.

Banyo dolapları seçiminde dikkat edilmesi gereken bir takım noktalar vardır. Bunlardan ilki banyonun büyüklüğüne uygun mobilyaların seçimidir. Küçük banyolarda özellikle ufak bir banyo dolabı kullanılabilir. Banyolarda seçilecek mobilyalarda dikkat edilmesi gereken ikinci nokta ise zemin ile arasında mesafe bulunmasıdır. Yerden yüksek mobilyalar kullanılarak su teması mümkün olduğunca aza indirilir ayrıca banyo temizliği açısındanda büyük bir kolaylık sağlayacaktır

Read more...

2011 Perde Trendleri

Yaşadığımız mekanların arka fonu olan, binlerce renge ve seçeneğe sahip olan perdeler evlerimizin en önemli dekoratif parçalarıdır. Hızlı yaşamlarımızda her şeyin devamlı değişip modernleşmesi tabii ki perdeler için de geçerli. Yerlere değecek kadar uzun olan eski tül perdeler ve onlara eşlik eden parlak püsküllü dekor perdelerin yerine artık bu zaman da hem portatif hem de güneş ışığından daha fazla faydalanmamızı sağlayan kullanışlı ve pratik perdeler bulunuyor. Tüm bunların yanı sıra odalarımızın genel atmosferi ile uyum içinde olacak olan perdenin renk ve stil tercihlerinin doğru yapılması şart bu hem evinizin perdeleri ile mobilyaların uyumu hemde göze hitaben en önemli hususlardan bir tanesi…

Salonları ve pencereleri büyük olan evlerde yine eskiye dönerek yere değin uzanan perdeleri kullanmalısınız. Böylelikle bulunduğunuz oda çok daha büyük ve zengin hissedilecektir. Yaratacağınız havaya göre değişik stil perdeleri tercih etmelisiniz. Örneğin; klasik bir atmosfer için desenli, sportif bir atmosfer içinse düz renk tülleri tercih etmelisiniz.

Mutfaklarınızda kullanabileceğiniz perde modelleri ise rahat temizlenebilir olmalıdır. Mutfak perdesi modellerinde en son trend alüminyum mikro jaluziler, elbette istediğiniz renk ve boyutlarda zevkinize göre bir model bulabilirsiniz. Son olarak genç ve çocuk odaları için de abartıdan kaçmak şartıyla modern çizgilere sahip , eğlenceli ve oda ile uyum içerinde farklı renkli perdeler tercih edebilirsiniz.

Read more...

Çocuk Odası Çalışma Masası Alanı Önerileri

Çocuklarına düzgün bir eğitim vermek isteyen aileler oldukça farklı yöntemler ile ders çalışma alışkanlığını kazanması için çocuklarını motive etmektedir. Çocuk odası ve ders çalışma masaları ders çalışma isteği açısından oldukça önem taşımaktadır. Çalışma odası modellerine göz gezdirecek olur isek daha rahat ve modern çalışma alanları yaratılmaktadır.

Çocukların ders çalışmalarından daha fazla verim almak ve ders çalışma işlemini daha mutlu şekilde yaptırabilmek için daha modern ve ferah çalışma alanları yaratılmak istenmektedir. Ders çalışırken çocukların sıkılmaması için ders çalışma masalarını genel olarak daha açık renkler, büyük masalar ve rahat koltuklar tercih edilmektedir.

Çocuk odalarında kullanılmak üzere büyük mobilya şirketleri tarafından özenle masalar ve sandalyeler üretilmektedir. Bu masa ve sandalye modelleri ailelerin ve çocukların oldukça fazla tercih ettikleri modeller arasında yer almaktadır. Çocukların odalarında geçirecekleri vakitlerde özellikle küçük yaşlarda sıkılmamaları ve kendilerini rahat hissetmeleri, kendilerini derslerine daha iyi vermeleri için bu çalışma masalarını seçmek en doğru karar olacaktır.

Read more...

Duravit Nahho Küvet Koleksiyonu

Gün geçtikçe değer kazanan mekanlardan biriside banyolar. Önceleri basit bir fayans kütlesinden ibaret olan banyolar şimdilerde her bir noktasına ayrı ayrı tasarım çalışmalarında bulunulan yaşam alanlarınızdan biri. Dekore işleminde genellikle atlanılan ya da atlanılmak istenilen banyolar şimdilerde bu konuda ilk sırada yer alıyor. Banyonuzu sizin kadar değerli kılmak isteyen firmalardan biri Duravit son olarak küvetlerine yepyeni bir boyut kazandırmayı amaçlıyor. Nahho adını verdikleri bu yeni tasarım banyonuzun şıklığı ile sizin konforunuz düşünülerek hazırlanmış. İlham aldıkları öznenin bütün detayları düşünülerek bu küvete yansıtılmış. Alıştığınız küvet modellerinin içinde hareketiniz kısıtlanırken Duravit Nahho ile bu ağırlık hissinden tamamen kurtulacaksınız. İlk bakışta fazlasıyla düz çizgilere sahip olduğunu düşündüğünüz Nahho nuzun içinde rahatlığın maksimum seviyesiyle tanışacaksınız.

Duravit ile Eoos’un ortak çalışması olan Nahho’nun ilham kaynağı kanolar. Sloganında da bu benzetmenin yer aldığı küvet bombeli ya da kıvrımlı hiçbir yüzeyin sizi rahatsız etmesine izin vermiyor. Bu da sizin daha rahat gevşemenize olanak tanıyor. Yüzer gibi kendinizi ferah ve özgür hissetmenizi sağlayan bu tasarım arkaik modellerin yeni tasarım ve teknolojilerle yeniden harmanlanmasından meydana geliyor. Duravit Nahho küvet sizi kanoda hissettirmek için mümkün olduğunca uğraşılarak hazırlanan bir küvet. Tamamen rahat ettirmeyi amaçlayan Nahho da bir de özel bir başlık bulunuyor. Tamamen uzanmanızı hedefleyen Duravit Nahho başınızı anatomik olarak kavrayan bir kafa yastığını da tasarımına etkiliyor. En sağlıklı uzanma şeklini küvette de kaybetmemeniz ve konforunuzdan ödün vermemeniz için Duravit Nahho’yu sizlerle buluşturuyor.

Read more...

Dekorasyon Fikirleri

Yaşanılan çevrede değişiklik yapmak eve ayrı bir hava katmak eminim herkese iyi gelir. Bunun için bütçenizi çokta zorlamadan alacağınız ufak tefek aksesuarla değişim yapmak hiçte zor değil.

İşte birkaç öneri ve dekorasyon fikirleri :
Salonunuzu yada yatak odanızı renklendirmek için dekoratif yastık ve örtüleri tercih edebilirsiniz. Mobilyalarınıza uyan örtülerle evin havasını değiştirip renk katabilirsiniz.

Odanıza beğendiğiniz ressamların tablolarını asarak kişiliğinizi orataya çıkarabilirsiniz. Duvara ayna asmak isterseniz aynayı hoş bir manzara ya da ilginç bir objeyi görebilecek şekilde yerleştirmeniz farklılık yaratacaktır.

Lambalar sizce de çok eskilerde kalmadı mı? Yeni ve modern tasarımı olan aydınlatmalarla odanıza farklı bir görünüm hakim olabilir. Yatak odalarınıza koyabileceğiniz abajurlar ise ortamı güzelleştirecektir.

Çiçekler her zaman bulunan yere ayrı bir nefes getirir. Tercihim canlı bitkileri seçmenizdir ancak bu konuda kendinize güvenemiyorsanız suni çiçeklerle de bu etkiyi yakalayabilirsiniz. Hem artık kimi suni çiçeklerle gerçekleri ayırt edilemez hale geldi.

Read more...

Duvar Kağıtlarının Dönüşü

En dekoratif ürünlerden birisidir duvar kağıtları. Kullanım kolaylığı ve şıklığı bakımından boyanın yaratacağı karmaşayı, zorluğu sizlere yaratmaz. Evinizi trend duvar kağıtlarıyla vazgeçilmez bir mekan haline dönüştürmeniz mümkün. Adeta küçük bir saray yaratmak sizin elinizde olan bir şey.

Boya yapacağınız zaman da kalitelisi olsun istersiniz elbete. Ancak kaliteli bir boyanın İtalyan boya gibi pahalı alternatiflerden oluştuğunu da unutmamak lazım. Bu gibi seçenekler yerine duvar kağıtları son derece karlı kalıyor.

Eskiden de çok moda olan duvar kağıtları, 90ların başında saten boyaların gündeme gelmesi sebebiyle az tercih edilir olmuştu. Ancak yaşam standartlarının değişmesi, dekorasyon alanında yapılan yenilikler ve modern tasarımlar sayesinde günümüzün en çok tercih eidlen ürünü kuşkusuz duvar kağıtları olmuştur.

Hayata bakış açılarınızı belirleyen mobilyalar, renkler ve stiller, sadelikten kurtulduğu zaman ancak hayat bulabilmektedir.

2011 duvar kağıdı modelleri ise iç mimarların gözdesi olmuş durumda. Hal böyle olur da kişiler mekanlarında kendi modalarını yaratmak istemezler mi? Tabiî ki isterler.


Bu sebeple diyoruz ki, çiçek desenlisinden tutun şık işlemelere, ince detaylı motiflere kadar geniş bir yelpazesi olan duvar kağıtları eminiz ki sizin de zevklerinize hitap edecek.

Read more...

Marshall Duvar Kağıt Modelleri 2011

Dünyaca ünlü boya markası Marshall , farklı tip dekorasyon ve duvar malzemelerine de el atmış durumda. Marshall‘ın tüketicinin beğenisine sunduğu fashion duvar desenleri yaşam alanları için eğlenceli,renkli ve hareketli dünyalar yaratmayı başaran bir koleksiyon olarak dikkat çekiyor.

Çoğu ürünün ilk piyasaya çıkaranı olarak bilinen Marshall Fashion duvar kağıtları ile de bir ilki başarıyor. Renklerin ve dekorasyonun ön plana çıktığı fashion duvar desenleri ile Marshall bir ilke imza atmayı başarmış durumda. Renk seçimi ve dekorasyon seçiminde zorluk yaşayanlar içinMarshall‘ın fashion serisi büyük kolaylık getiriyor.

Duvarı dekorasyonun önemli bir parçası görenler için fashion duvar kağıtları 2011 yılının moda dekorasyon öğeleri arasındaki yerini almış durumda. Renk seçiminde iyi bir dekoratör ile çalışmak da size ekstra yardım sağlayacaktır.

Özellikle eşyaları, odanın gördüğü yönü ve gelen ışığın miktarını iyi ayarlayabilen bir dekoratör fashion serisi ile harikalar yaratabilir. Marshall Duvar Kağıtları 2011 fashion serisi uygun fiyatları ile de tüm dekorasyonunu değiştirmek isteyenlere uygun seçenekler sunuyor.


Read more...

Kumaş Duvar Kâğıtları

Herkesin çok iyi bildiği gibi evi gösteren duvarlardır. İç dekorasyonda istenilen ortamı oluşturmada işinize çok yarayacak duvar dekorasyon ürünleri olan kumaş duvar kâğıtları renkler ve desenlerin mükemmel uyumuyla tarz yaratacaksınız.

Kadife kumaşların üç boyutlu halleri, kocaman brodelerle süslenmiş ipekler, hafif çiçek modelleri ile verilmiş desenler göze ilk çarpan detaylar arasında görülmektedir.

Bu duvar kâğıtların da daha çok parlak olan dokular tercih edilmektedir. Kullanıcılarının taleplerinin çoğunlukta olduğu keten, ipek ve mica denilen taş dokuya sahip duvar kâğıtları yavaş yavaş yerini metalin başta olacağı sezonlara doğru ilerleme göstermektedir.

Arte firması tarafından kişilerin beğenisine sunulan carapace katoloğunda doğal derilerin yanı sıra metal iplikler ve onlara uygun dizayn edilen dokuma tekniklerinin de kullanılması kişilerin üzerindeki etkisini gözden kaçırmıyor.

Uygulama sırasında ve sonrasında koku yapmayan, akustik ve ses emicilik özelliği bulunan, bozulan ve yırtılan yerlerinin tamirinin kolay olması, iyi korunduğu zaman uzun yıllar boyunca dayanıklılığını koruması özelliklerine sahiptir.

Read more...

Renkli Duvar Kağıtları

Alışılagelmiş duvar renklerinden sıkıldıysanız duvarları renklendirebilir ya da farklı metotlarla süsleyebilirsiniz. Artık şampanya, bej, kese kağıdı, pamuk pembeler gibi renkler tarihe karışsın. Şimdilerde dekorasyon modası renkli ya da süslü duvarlar.

Şimdilerde moda duvar renkleri turkuaz, yeşil tonlar, fuşyalar, koyu renkler, Venedik sarısı gibi canlı tonlar hatta renkli çizgiler. Bu renkleri kullanınca dekorasyon baştan aşağı değişmek zorunda kalabilir fakat canınızın sıkılacağını sanmıyoruz çünkü herkes bazen değişiklik ister.

Bu renklere uygun dekorasyon kendi kendi belli eder ve şekillenir. Uygun örtüler, perdeler, aksesuarlar gibi detaylar da farklılaşacak ve yaşadığınız ortamı tamamen değişecek. Her şeyi birbirine uydurmak zorunda değilsiniz. Zıt renkler ya da farklı kumaşlarda uygulanılabilir. Sadece belli bir tarzı koruyun yeter. Kısacası bir dekorasyon tarzınız olsun, yoksa odanız bir eşya deposu gibi görünebilir.

Duvarlarda şekilli kesilmiş aynaların modası geçmek üzere. Bunun yerine sadece duvara yapılan şekil ya da resimler çok daha uygun. Profesyonel duvar ressamlarını kullanmalısınız. Duvarları süslemek için sadece boya da kullanılmayabilir. Renkli ve pırıltılı taşlar benzeri simler de ışıltı katar. Parıltıları sevenler için bu tarz süslenmiş duvarlar göz kamaştırıcı olur.

Read more...

Otellerde Şömine Dekorasyonu

Otel dekorasyonunun önemli parçalarından biri olan şömineler kimi zaman ısınma ihtiyacını karşılamak kimi zaman ise romantik bir ortam oluşturmak için kullanılmaktadır. Otellerde ısınma ihtiyaçları farklı yöntemlerle karşılanmaktadır. Müşterilerine daha iyi hizmet vermeyi amaçlayan işletmelerin tercihlerinden biride hem ısınma hemde müşterilerine daha iyi bir ortam sağlama amacı ile şömineleri kullanmaktadır.

Şömine modelleri klasik, rustik, modern ve özel tasarımlar olarak nitelendirilebilir. Son zamanlarda çok fazla ilgi gösterilmesi nedeni ile şömine sektöründe de farklı ve modern çizgileri ile çeşitli modelleri tasarlanmaya başlamıştır.

Otellerde şömineler ortak alanlarda kullanılabildiği gibi odalarda da kullanılmaktadır. Müşterilerine sıcak ve zevkli saatler yaşatmak isteyen oteller farklı uygulamalara gitmektedir. Özellikle kış aylarında tercih edilen bölgelerde kullanılmaktadır. İstanbul’a yakın Ağva bölgeside bunlardan biridir. Ağva bölgesinde bir çok otelde otel dekorasyonunda kullanılmaktadır.

Read more...

26 Ağustos 2011 Cuma

Balkon Dekorasyon Fikirleri

Evlerimizin en renkli mekanları olan, yazın daha çok aktif olduğumuz balkonları dekore etmek aslında kolaydır. Akşamları çay sefası kimi zaman ise mangal sefası yapılan balkonlarımı daha güzelleştirmek elimizde…

Özellikle diğer ülkelerde Türkiye de ki kadar balkon görmenin neredeyse imkansız olduğunu söyleyebiliriz. Balkon kültürü bizde epey yaygın, zaten yaygın olmaması için hiçbir sebep yok…

Balkon’un ilk mimari amacı daha estetik hedeflere göre tasarlanmış olsa da, zaman geçtikçe işlevselliği artmış oldu. Örneğin roma mimarisinde katların yükselmesiyle ve arkların yaygınlaşmasıyla balkonlar yapılmış. Dini mimaride de balkonun yeri büyük. Bu da halktan uzakta olan fakat aynı zamanda ortada bulunan bir meydan olmasından kaynaklı. Balkonlar hakkında ki bu bilgilerden bahsettikten sonra gelelim asıl konumuza. Balkon dekorasyonu, balkonların en önemli dekor malzemesi (aslında malzeme demek yanlış olur) çiçeklerdir. Çiçeklerin, balkonlarımızın güneş alan bölgelerinde büyülü bir atmosfer yarattığını söyleyebiliriz. Ayrıca hemen hemen her balkonda bu güzel canlılar için bir yer bulabiliriz. Tercihlerinize göre balkon demirlerinize kasalar asıp daha fazla çiçeği oraya yerleştirebilir ve görsel bir şölen yaratabilirsiniz.

Saksı seçiminin de önemli olduğu çiçekli balkon dekorasyonları için terakota saksılar tavsiyemiz. İsterseniz terakota saksıları boyayıp daha da güzel görüntüler oluşturabilirsiniz. Tercih sizin.

Read more...

Ev Dekorasyonu İçin Püf Noktaları

İnsanın yaşadığı yer, mabedi tüm dünyasıdır. Çoğu zaman bütün zamanımızı evimizde geçiririz. Zaman geçirdiğimiz mekanımızın ruhumuzu yansıttığı kanıtlanmış bir gerçektir.. Duvar boyasından, döşemesine, tasarımından rengine kadar bizim zevkimizi yansıtır.

Küçük dokunuşlarla ve birkaç püf noktasıyla, sıkıldığımız dekorasyonu biraz değiştirebiliriz. Zamanınızı sürekli geçirdiğiniz odanıza, çok sevdiğiniz bir resim veya zevkinize göre aksesuarlarla süsleyebilirsiniz..

Eski zamanlarda moda olan duvar kağıtları, günümüzde tekrar ilgi görmeye başlamış ve tercih edilen duvar kaplama dekoru olarak evlerimizde uygulanmaya başlamıştır.. Modern klasik döşemeler, süslü takımlar son derece gösterişli dekoratif tercihleri arasına girmeyi başarmıştır. Evinizde değişiklik yapmak istiyor iseniz, her odayı değişik bir renge boyayıp aksesuarlarınızla bir bütünlük yaratabilirsiniz.

Günümüzde moda renkler pastel olarak tercih edilmektedir. Yatak odamızın duvar renginden, yer döşemesine kadar, yattığımız yatağımızdan aksesuarlarımıza kadar herşeyi bizim özelimizdir. Çünkü mabedimizdir ve yalnız biz kullanabiliriz. Dekorasyonu ile ayrıca ilgilenir kendi iç dünyamızın huzurunu orada buluruz. Evimizin her köşesi bizimdir ve ruhumuzu yansıtır. Nasıl olmasını istersek öyle yaşarız.. Ev dekorasyonumuz kendi mimari ürünümüzdür.

Read more...

Modern Dekorasyon İncelikleri

Bazı kişiler evlerinde antika dekorasyon ürünlerine yer verirken, bazıları ise modern hayatın getirdiği yenilikleri her zaman yaşamak istemektedir. Bazıları klasik 1960 model arabaları satın alırken diğerlerinin son model araba merakı gibi bir durumdan bahsetmekteyiz. Ev dekorasyonunda da aynen bu şekilde tarzlar mevcuttur. Modern dekorasyon incelikleri gibi konularda modayı takip eden bir çizgide hareket etmelisiniz.

Modern dekorasyon konusunda moda her zaman önde tutulmaktadır ve dekorasyonunuzun modern olmasını istiyorsanız moda ile birlikte yenilemelisiniz. Bu senenin renkleri sarı, pembe ise sizlerde bu renkleri modern ev dekorasyonunda kullanarak modern ev dekorasyonu konusunda başarılı bir ortam sağlayınız.

Ev dekorasyonu fikirleri modern dekorasyon konusunda çok daha çabuk yenilen teknoloji ve her sene değişen moda sayesinde biraz güç olmaktadır. Fakat ev dekorasyonuna özen gösteren kişiler bu değişimleri yakından takip etmesi gerektiğinden dolayı sürekli güncel moda haberleri, dekorasyon haberleri gibi konuları yakından takip etmelidirler.

Read more...

Yatak Odası Dekorasyon Önerileri

Yorgunluğumuzu attığımız, dinlendiğimiz, huzur bulduğumuz ve en özel anlarımızı yaşadığımız yerlerdir yatak odaları. Bu sebeple yatak odalarını dekore ederken dingin ve huzurlu bir atmosfer yaratmalıyız ki yatak odasında kendimizi son derece rahat hissedelim. Çarşafından yastığına en küçük detaylara bile önem vererek dekorasyon işlemini yapmalıyız.

Eğer ki oluşturmak istediğiniz atmosfer sade ve sakin olacak ise beyaz rengini kullanmalısınız. Mobilyaları , saten çarşafları ve duvar kağıtlarını beyaz renginde tercih etmelisiniz… Seçeceğiniz mobilyalarda dikkat edeceğiniz önemli noktalardan biri dolap üzerinde uzunca bir ayna bulunup bulunmaması. Tercihinizi ayna bulunandan yana kullanmalısınız. Bu sayede yatak odanıza genişlik hissi ve şıklık gelecek ayrıca boy aynası almanız için bir sebep kalmayacak. Diyelim çok yoğun beyaz renklerden hoşlanmıyorsunuz, o zaman iki farklı renk olmak üzere duvar kağıdı kullanabilirsiniz. Birbirine kombine renklerle aldığınız aksesuarlar ve renkli duvar kağıdı sayesinde daha hareketli bir dekorasyon oluşturabilirsiniz…

Odanızda tercih ettiğiniz ışıklandırmanın beyaz olmamasına dikkat etmelisiniz. Ayarlanır prizler kullanıp , göz yormayan sarı şıklar kullanmalısınız. Ve yatak odanızın yeri yeteri kadar büyükse yere kadar uzanan tülleri ve perdeleri kullanıp zengin bir görünüm kazanabilirsiniz…

Read more...

Dekorasyonu Yenileyen Vazo Çiçekleri

Güzel kokulu ve renkli vazo çiçekleriyle evinizin dekorasyonuna bir yenilik katabilirsiniz. İşte vazo çiçeklerini düzenlemenizi sağlayacak birkaç öneri…

Satın alınan çiçekler öncelikle taze olmalıdır. Aldığınız çiçekler eve varasıya kadar susuz kalıp canlılığını yitirebilir. Soğuk suyla dolu bir kap hazırlayın ve çiçekleri içinde 2-3 dakika bekletin. Çiçekler tekrar canlanacaktır…

Her 3 günde bir çiçeklerinizin saplarından birer santimetre keserseniz, daha uzun ömürlü olmasını sağlarsınız. Çünkü kesilen saplar sayesinde çiçeğin su kanalları açılmış olur ve beslenme oranı artar.

Leylak için en uygun vazo şarap şişesidir. Leylağın saplarını iyice kısaltarak çiçeği şarap şişesinin içine koyun. Eviniz mor ve beyaz bir enerjiye sahip olacaktır.

Yayvan ve orta derinlikteki cam kaseler içinse en uygunu Petunya çiçeğidir. Petunyalar odanızda canlı bir tablo izlenimi bırakacaktır.

Eğer sümbül gibi uzun gövdeli çiçekleriniz varsa uzun ve dar olan vazolar kullanmanız gerekir. Çünkü bu tarz çiçekler vazodan destek alarak daima dik durmalı.

Kilden yapılmış küpleri vazo olarak balkonunuzda veya terasınızda kullanabilirsiniz. Geniş bir alana sahip olduğunuz için kasımpatı ve papatyaları aynı vazoya koyabilirsiniz. Bu sayede ortaya hoş bir görüntü çıkar.

Read more...

Salon Takımı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Evlerimizde kullanmış olduğumuz mobilya ürünleri, dekorasyonun en önemli parçalarıdır. Mobilyaların ev içerisinde ki konumları, renkleri ve modelleri tüm ayrıntıları ile dekorasyonun bütünlüğünü oluşturmaktadır. Salon takımı modelleri bakılırken genel olarak renkleri ve üzerlerinde ki desenlerine göre tercih edilmektedir. Ancak mobilya alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bunlar;

- Mobilyaların sağlam olup olmamasının kontrolünü ayrıntılı bir şekilde araştırın. Salon takımları, en çok kullanılan mobilyalar olduğundan daha dayanıklı ve sağlam olması gereklidir. Bu yüzden ağaçlardan üretilen ahşap mobilyaları almanız daha sağlıklı olacaktır.

Salon takımı seçerken ürünün su ve su gibi sıvılara ne kadar dayanıklı olduğunu öğrenmelisiniz. Bazı mobilya ürünleri yapısı itibari ile sıvıya dayanıklı değildir ve mobilyalar oldukça dayanıksızdır.

- Seçeceğiniz renkleri evinizin içerisini hayal ederek planlayın. Perdeleriniz, halılarınız ve aksesuarlarınız ile bir bütün olması gereken salon takımlarını bu gibi ayrıntılara dikkat ederek seçin.

- Salon takımlarını genel olarak büyük mobilya mağazalarından almaya özen gösterin. Kaliteli ve garantili ürünler her zaman bir adım öndedir.

Read more...

En İyi Mutfak Tezgahı Nasıl Olur?

Evlerin en önemli noktalarından birisi olan mutfakların yeri özellikle bayanlar için apayrıdır. Mutfağınız kesinlikle sizi yansıtıyor olmalı ve kullanışlılık anlayışınıza hitap etmelidir. Bu sebeple mutfağınızın dizaynında dikkate alacağınız her nokta kadar tezgâhlara büyük pay ayrılması gerekiyor. Estetiği olduğu kadar işlevi de sizi uzunca bir süre memnun etmelidir. En iyi mutfak tezgahı denildiği zaman akla ilk önce granit tezgâhlar geliyor. Sizde parası mühim değil diyenlerdenseniz granit tezgahlar mutfağınız ne kadar iddiasız olursa olsun zengin bir görünüm kazandırmak için en iyi tercih olabilir. Uzun ömürlü ve dayanıklı bu tezgâh çeşidi ısıyı izole ediyor. Renk alternatifinin de bulunduğu granit tezgahların leke tutma ve çatlama ihtimalide var.

Mutfak tezgahı seçerken bir diğer alternatifiniz işlenmiş taş tezgahlar olabilir. Kuvars parçacıkları ve işlenmiş taş malzemeden oluşan bu tezgahlar sızdırmaz yüzeye sahiptir. Çizilmeye karşı daha dayanıklı olduğu bilinen işlenmiş taş tezgahların garniten daha geniş bir renk alternatifine sahip. Bakımı da son derece kolay olan tezgahın tıpkı granit gibi pahayı gözden çıkartanlar için uygun olduğu söylenebilir. Sağlam bir tezgâh hayal edenler için sert yüzeyli tezgahlar çok uygundur. Yüzeyinde oluşabilecek çiziklerin zımparayla düzeltilmesi mümkün bu tezgâhlar tek parçadır. Lekeye karşı da son derece dayanıklı sert yüzeyli tezgahlar sıcağa karşı zayıf bir alternatif olduğu söylenebilir. Özellikle ekonomik olması sebebiyle sıklıkla tercih edilen seramik fayans tezgahlar oldukça dayanıklıdır ve bakımı da diğer alternatiflerinde göre çok daha kolaydır. Bu tezgâhlarda ileride yaşayacağınız en büyük sorun dolgu kısımlarında olabilir. Laminant tezgah, ahşap ve doğrama tezgâh, paslanmaz çelik tezgâhlar, sabun taşı tezgahlar, mermer tezgahlar ve beton tezgahlar olarak seçiminizi yapmadan seçeneklerinizi sıralayabilirsiniz.

Read more...

Dekorasyonda Renk Uyumu ve Renklerin Anlamı

Etrafınızda gözünüze hitap eden şeylerin ruhunuzu ve bedeninizi tümüyle etkilediğinden hala birçok kişi habersiz. Herhangi bir eşya ya da obje şekli ve özellikle rengi sayesinde sizi komuta edebilme gücüne sahip. Cansız ve zararsız ya da yararsız sanılan her şey siz farkında olmadan aslında hayatınıza karışıyor. Hala etkisinin olup olmadığı tartışılan konu olan renkler sadece cisimlere özel değildir. Gördüğünüz her şey artık sizin yaşantınıza girmiş sayılır düşüncesiyle renklere hayatınızda biraz daha önem vermeniz gerekiyor. Işığın değişik boylarıyla gözün retinasına ulaşması ile ortaya çıkan bir algılama olan renklerde karakteristik özelliklere sahiptir. Bu özellikler her ne kadar kendisine ait olsa da aslında renkle iletişime geçen herkesin fiziksel ve tinsel nasıl etkileyeceğinin birer kanıtıdır.

Hayatınızı sürdürdüğünüz her alanda dekorunuzu kendinize göre ayarlayanlardansanız bir de renklerin diline kulak verin. Mobilyanızın ve aksesuarlarınızın fonksiyonelliği ve estetiği kadar renklerini de onların karakterlerini bilerek satın almayı deneyin. Kendi zevkinize göre seçeceğiniz bir rengin o ev işyeri, ya da benzeri herhangi bir yer için aslında uygun olmadığını ve bundan kötü etkilenebileceğinizi aklınızdan çıkarmayın.

Read more...

Çocuk Odası Çalışma Masası Alanı Önerileri

Çocuklarına düzgün bir eğitim vermek isteyen aileler oldukça farklı yöntemler ile ders çalışma alışkanlığını kazanması için çocuklarını motive etmektedir. Çocuk odası ve ders çalışma masaları ders çalışma isteği açısından oldukça önem taşımaktadır. Çalışma odası modellerine göz gezdirecek olur isek daha rahat ve modern çalışma alanları yaratılmaktadır.

Çocukların ders çalışmalarından daha fazla verim almak ve ders çalışma işlemini daha mutlu şekilde yaptırabilmek için daha modern ve ferah çalışma alanları yaratılmak istenmektedir. Ders çalışırken çocukların sıkılmaması için ders çalışma masalarını genel olarak daha açık renkler, büyük masalar ve rahat koltuklar tercih edilmektedir.

Çocuk odalarında kullanılmak üzere büyük mobilya şirketleri tarafından özenle masalar ve sandalyeler üretilmektedir. Bu masa ve sandalye modelleri ailelerin ve çocukların oldukça fazla tercih ettikleri modeller arasında yer almaktadır. Çocukların odalarında geçirecekleri vakitlerde özellikle küçük yaşlarda sıkılmamaları ve kendilerini rahat hissetmeleri, kendilerini derslerine daha iyi vermeleri için bu çalışma masalarını seçmek en doğru karar olacaktır.

Read more...

Duravit Nahho Küvet Koleksiyonu

Gün geçtikçe değer kazanan mekanlardan biriside banyolar. Önceleri basit bir fayans kütlesinden ibaret olan banyolar şimdilerde her bir noktasına ayrı ayrı tasarım çalışmalarında bulunulan yaşam alanlarınızdan biri. Dekore işleminde genellikle atlanılan ya da atlanılmak istenilen banyolar şimdilerde bu konuda ilk sırada yer alıyor. Banyonuzu sizin kadar değerli kılmak isteyen firmalardan biri Duravit son olarak küvetlerine yepyeni bir boyut kazandırmayı amaçlıyor. Nahho adını verdikleri bu yeni tasarım banyonuzun şıklığı ile sizin konforunuz düşünülerek hazırlanmış. İlham aldıkları öznenin bütün detayları düşünülerek bu küvete yansıtılmış. Alıştığınız küvet modellerinin içinde hareketiniz kısıtlanırken Duravit Nahho ile bu ağırlık hissinden tamamen kurtulacaksınız. İlk bakışta fazlasıyla düz çizgilere sahip olduğunu düşündüğünüz Nahho nuzun içinde rahatlığın maksimum seviyesiyle tanışacaksınız.

Duravit ile Eoos’un ortak çalışması olan Nahho’nun ilham kaynağı kanolar. Sloganında da bu benzetmenin yer aldığı küvet bombeli ya da kıvrımlı hiçbir yüzeyin sizi rahatsız etmesine izin vermiyor. Bu da sizin daha rahat gevşemenize olanak tanıyor. Yüzer gibi kendinizi ferah ve özgür hissetmenizi sağlayan bu tasarım arkaik modellerin yeni tasarım ve teknolojilerle yeniden harmanlanmasından meydana geliyor. Duravit Nahho küvet sizi kanoda hissettirmek için mümkün olduğunca uğraşılarak hazırlanan bir küvet. Tamamen rahat ettirmeyi amaçlayan Nahho da bir de özel bir başlık bulunuyor. Tamamen uzanmanızı hedefleyen Duravit Nahho başınızı anatomik olarak kavrayan bir kafa yastığını da tasarımına etkiliyor. En sağlıklı uzanma şeklini küvette de kaybetmemeniz ve konforunuzdan ödün vermemeniz için Duravit Nahho’yu sizlerle buluşturuyor.

Read more...

25 Ağustos 2011 Perşembe

Şömineyle Gelen Romantizm

Çok eskiden şömineler yine kullanılırmış ancak ısınmak amacından başka hiçbir amaca hitap etmetmiş. Günümüzde şömine dediğimizde aklımıza ilk olarak romantizm, şarap kadehleri, tüylü minder gibi ayrıntılar geliyor. Bu sebeple de şömineyi mekanlarda tercih etmek mantıklı bir adım oluyor.

Tabi şömineler romantik dakikalar için ideal olsa biraz külfetli bir keyif olduğu kesin. Eğer evinize sonradan bir şömine yaptırmak istiyorsanız, kesinlikle mekanınızla uyumlu olanını seçmeniz gerekli. Klasik şömine modelleri olduğu gibi, modern tasarımlardan da tercih etmeniz mümkün.

Şömine yaptırırken uzman birisiyle dialog içerisinde olmak çok önemli. Baca çıkışı vb konularda işinin ehli birisinin olması önemli bir ayrıntı. Ayrıca şömine etrafında kullanacağınız aksesuarlar da zevkinizi yansıtabilmek adına iyi bir fırsat. Şöminelerin üst kısımlarında bulunan raflar sayesinde de bulunduğu alanı dekore edebilirsiniz.

Read more...

Özel Tasarım Duvar Kağıtları

Yaşadığımız alanın görünümü bir nevi bizim iç dünyamızı yansıtmaktadır aslında. Mobilyalardan tutun kullanılan renklere kadar bir çok yönde bizi yansıtır mekanlarımız.

Bu sebeple iyi ve huzurlu bir mekana sahip olmak istiyorsak, klasik çizgilerin biraz dışına çıkabilmemiz gereklidir. Hiçbir zaman sıradanlık tam anlamıyla sizi yansıtamaz ve sönük kalır. Bizler yaşadığımız alanları neden farklılaştırmak istiyoruz hiç düşündünüz mü? Çünkü o mekanlarda bizler yaşıyoruz ve hayatımızın bir parçası oluyor evlerimiz.

Size ev dekorasyonu için alternatif bir fikrimiz var. Dekorasyonunuza canlılık kazandırmanızın en belirgin yolu şüphesiz ki duvar kağıtlarından geçiyor. Bunun yanı sıra kullanacağınız tablolar, aksesuarlar vb ürünler de elbette ki önemli.

Ancak duvarlarınızın zemini kadar hiçbir şey mekanınıza farklılık katamaz. Duvar kağıtlarının yanı sıra duvar stickerları da var ve bu yapıstırmalar, hem şık hem de çok kibar duruyor duvarlarda.

Duvarlarınızın boş alanlarına modern bir görünüm kazandıran bu yapıştırmaların yanı sıra, duvar kağıtlarının resimli olanlarını da tercih etmek mümkün.

Duvarlarınızın sadece bir bölümü ya da tamamını tutkunu olduğunuz bir temanın duvar kağıdıyla kaplamanız mümkün. Ya da otantik bir duvar kağıdıyla bir köşeyi kendinize özel hale getirmeniz de olası.

Read more...

Küçük Odalar İçin Dekorasyon Önerileri

Son 50 yılda bahçeli evlerden küçük ve daha kullanışlı evlere geçildi. Küçük evlerin dekorasyonu ve donatım tarzı da ayrı bir kültür olarak ortaya çıktı.

Küçük bir evde önemli olan sahip olduğunuz alanı en iyi şekilde değenledirmeyi başarabilmektir. Bu durum her köşeyi, her girintiyi , her çıkıntıyı kendi lehinize çevirmeniz gerekliliğini meydana çıkartmıştır.Örnek olarak mobilyalar sadece oturma takımı olarak değil yataktan , bazaya çok çeşitli amaçlarda kullanılmak üzere seçilir hale gelmiştir.

Boş alanları bir çok işe yaratmak küçük evlerden dekorasyon adına marifet ister. Büyük parça mobilyalarınızı küçük parça eklerle tamamlamak yer kazanımı açısından önemlidir.Misafirlerinizi oturakları masa altında toplanabilen yuvarlak masalarda ağırlamak size geniş yer kazandıracaktır.

Sadece yeriniz sınırlı olduğu için, o yeri küçük mobilyalarla doldurmak zorunda hissetmeyin.

Bunun yerine, daha büyük ama az miktarda parça ile çok daha lüks bir alan yaratabilirsiniz. Sadece oda daha iyi görünmekle kalmayacak, aynı zamanda gözünüze daha da rahat ve büyük görünmeye başlayacaktır. Örnek olarak, orta boy bir koltuk, birkaç küçük tek kişilik koltuktan daha iyi durmaktadır.

Read more...

Bebek Odası Dekorasyonu Önerileri

Bebek odası hazırlamak ayrı bir zevk ve mutluluktur aileler için.Daha bebek dünyaya gelmeden odanın içinde neler olacağı düşünülür karar verilir bu çok heyecanlıdır.

Bebek odası hazırlanırken dikkat edilmesi gereken konular bulunmaktadır.Odanın rengi ışık alması,düzeni herşey bebeğin mutluluğu için oldukça önemlidir.Bebek odası sizin uyku odanızla yanyana olmalıdır.Onun güveni için bu çok önemlidir.

Bebek odası hazırlanırken emekleme yürüme dönemi de düşünülmeli ve odada zarar verici sivri uçlu yada çok küçük eşyalar kullanılmamalıdır. Ayrıca odasının ferah olması açısından kullanılan duvar renkleri açık,uçuk renkler de olamlıdır.

Bebek odası sıcağa yakın 20-21 dereceler arasında olmalıdır.pencere kenarına yatağı koyulmamalıdır.Bebeğin örtüsü büyük olmamalıdır.

Bu onun için çok sakıncalıdır. Bebek odasında olması gereken temel eşyalar arasında; bebek karyolası, yatak, alt değiştirme ünitesi, dolap, tavan aydınlatması, veya gece lambası, tam karanlık sağlayacak bir perde, oyuncak kutuları ve rafları, emzirme koltuğu vardır.Bebek yatağında doğal malzemeler tercih edilmelidir.

Read more...

Bebek Odasi Dizayni

Dis dunyaya yavas yavas alismasi gereken bebek icin, mumkunse sessiz ve cok aydinlik olmayan bir oda secilmelidir.

Odanin sicakligina da ozen gerekir. Bebek, soguktan buyuklere oranla daha cok etkilendigi icin, nem oranini iyi denetlemek kosulu ile, odanin surekli 19-20 derecede tutulmasi gerekir. Yeni dogmus bir bebegin solunum yollari hassastir; bu yuzden radyatorlerin ustune ici su dolu kaplar yerlestirilmelidir.

Dis dunyayi fark etmeye baslayan bebek icin gozu yorucu, cok canli ve koyu renklerden uzak durmak gerekir.

Bez degistirme yeri dusunulmeli ve isigi ozenle ayarlanmalidir. Direk olarak gozune gelen kuvvetli bir isik bebegi rahatsiz edecektir.

Yatak ortulerinin ve diger ayrintilarin kolayca temizlenir olmasi cok onemlidir. Czenle aldiginiz bazi esyalarin herseyden once pratik olmasi gerekmektedir. Bebeginizi emzireceginiz bir koltuk sizin icin cok onemlidir. Rahat ve ortopedik olmasina dikkat ediniz; unutmayiniz bebek emzirmek sabir ister.

Read more...

3 Boyutlu Duvar Panoları

3 Boyutlu Duvar Panoları ve panelleri model ve çeşitleri.. Dekorasyonda yenilik denince bir mekanın duvarları ilk akla gelenlerden. Mekanlarınızı farklılaştıracak olan ve iç dekorasyon malzemesi olarak kullanılan 3 boyutlu ahşap kaplamalar, son günlerin en gözde dekorasyon ürünlerinden.

Bu kaplamalar paneller halinde üretilmekte ve montajda da kolaylık sğlamakta. Hem kullanım ömrü çok uzun, hem kullanışlı, hem de son derece sağlıklı. Bu dekoratif ürün, kullanıldığı alana fark katacak nitelikte. Bu panellerin özellikleri elbette bunlarla sınırlı değil.

Özünde zararlı hammaddeler bulundurmayan, ısı yalıtımı ve ses yalıtımına sahip olan, yıkanıp silinebilen, ekonomik, alev almayan, rutubet ve neme karşı dayanıklı olan, uzun ömürlü muhteşem bir dekoratif ürün 3 boyutlu paneller.

Yangın çıktığı anda alevlerin ilerlemesini önleyen özel bir yapısı da var bu ürünlerin. Sudan etkilenmeyen ve bulunduğu alanda böcek barındırmayan 3 boyutlu duvar panelleri sayesinde sağlıklı ve görsel yönden ilgi çeken bir tasarıma da sahip olmuş olacaksınız.

Read more...

Modern Vestiyer Modelleri

Vestiyer evin giriş bölümünde bulunan dolaplardır. Genellikle mont, ayakkabı, terlik, şapka gibi eşyalarımızı buraya koyarız.

Vestiyer modelleri evinizin tarzına uygun bir çok çeşide sahiptir. Modern vestiyer modelleri ve klasik vestiyer modelleri olarak değişmektedir.Modern vestiyer modelleri, özellikle son yıllarda çok talep gören modellerdir. Bu modellerde kullanılan malzeme ve renk konusunda çok sayıda çeşide sahiptir.Modern vestiyer modelleri fiyatları malzeme ve modele göre değişmektedir.

Vestiyerler evin giriş bölümünde olmasından dolayı evinize gelen misafirlerde ilk intibayı burda yaratmış olursunuz. Modeli konusunda çok seçici olmanız doğru olur. Ayrıca görünümünün yanında işlevselliğide önemlidir. Kullanış yönünden aktif olan modeller bir çok eşyanızı almasını sağlayacaktır.




Read more...

Modern Portmanto Modelleri

Portmanto evlerin antre bölümünde, giysi, ayakkabı, terlik, şapka, şemsiye gibi bir çok eşyamızı koyduğumuz dolaplardır. Modern ve klasik tarzda portmanto modelleri bulunmaktadır. Zevkinize ve evinizin genel dizaynına uygun olan tarzda bir modelle evinizin girişini bu dolaplarla dekore edebilirsiniz.Portmanto evlerin antre bölümünde, giysi, ayakkabı, terlik, şapka, şemsiye gibi bir çok eşyamızı koyduğumuz dolaplardır. Modern ve klasik tarzda portmanto modelleri bulunmaktadır. Zevkinize ve evinizin genel dizaynına uygun olan tarzda bir modelle evinizin girişini bu dolaplarla dekore edebilirsiniz.

Modern portmanto fiyatları kullanılan malzeme ve modele göre değişmektedir.

Modern portmantolar son yıllarda çok tercih edilmektedir. Renk konusunda sınır yoktur. Ahşap malzemelerinde kullanıldığı modern portmanto modelleride bulunmaktadır.



Read more...

Yatak Odası Çeşitleri

Çok eski zamandan beri bilinen paravan şimdide hala varlığını yitirmeyerek çeşitli şekillerde ve tasarımlarda karşımıza çıkıyor.Eski şıklığını ve asaletini hiç kaybetmeyen paravanlar halada yatak odalarında aranan aksesuarlardandır..

Kişiler yatak odalarında zenginliğe önem verirler..Ama yatak odamızdaki aksesuar seçimleride göz yormayacak renkde ve tasarımda olmalıdır.Özellikle renk tonları dikkatle seçilmelidir..

Ytak odanıza verdiğiniz değer kendinize verdiğiniz değerle eşittir.Bu yüzden yatak odası kişinin aynası gibidir.Yatak odanızda yatacağınız modern tasarım ışığı sizide memnun edecektir.





Read more...

Fuşya Rengi İle Ev Dekorasyonları

Evlerinde renkleri kullanırken cesur olmayı sevenler, eminim fuşya rengini de göz ardı etmiyorlardır. Fuşya, herkesin bildiği gibi pembe rengin daha koyusu, daha göz alıcı ve belirgin olanı. Ev dekorasyonu için çok güzel bir renk bana kalırsa. Özellikle doğru kullanıldığında evleriniz renklenip daha bir güzelleşiyor ve canlanıyor bu renkle. Doğru kullanmaktan kastım bu rengi belli yerlerde ve azar azar kullanmak. Yoksa her mobilyayı fuşya alıp, her ev tekstil ürününü fuşya renk seçerseniz işte o zaman çekilmez bir hal alır eviniz.

Balkonunuzdaki pembe-mor çiçeklerle uyum sağlayacak fuşya rengi masa ve sandalye ile balkon keyfi daha renkli

Read more...

24 Ağustos 2011 Çarşamba

Bambu Parke Çeşitleri

Geçmiş yıllarda evlerin yer dekorasyonu olarak halılar ön planda tutulurdu. Evin dekorasyon tamamlayıcısı olarak görülürdü halılar. Fakat zaman ilerledikçe dekorasyon tamamlayıcısı olarak görünen halılara rakip olarak yer kaplamaları boy gösterdi.

Son zamanlarda bir çok evde görünmeye ve kullanılmaya başlanan parkeler, kullanım kolaylığı ve şık görüntüsü bakımından vazgeçilecek gibi durmuyor. Özellikle görünüm ve kalite bakımından son günlerde Bambu yer parkeleri kullnılmaya başlandı. Evlere farklı ve modern bir hava katan Bambu parkeler dayanıklı ve uzun ömürlü olmasının yanı sıra izolasyon, düşük maliyet ve hijyen bakımından da tercih edilmektedir.

Bambu parke fiyatları m2 ve markaya göre değişiklik göstermektedir.
Bal, ahşap tonları ve kehribar sarısı renklerinde üretilen bambu parkeler dikey veya yatay olarak çok kolay bir şekilde monte edilebilmektedir.

Read more...

Mobilya Yerleştirme Yöntemleri

Mekanlarınızı yenileyebilmek için tasarım harikası bir mobilyaya sahipsiniz ancak onu nasıl yerleştireceğinizi bilmiyor musunuz? Ya da yerşeltirdiğinizde görünümü bir türlü içinize sinmiyor mu?

Bu artık hiç de zor bir sorun değil. Çözümü o kadar basit ki siz de profesyonelce mekanlarınıza zerafet kazandırabileceksiniz.

İlk olarak şunu söyleyelim ki mekanınızda koltuk takımının yanı sıra sandalye de kullanacaksanız, sandalye ve koltukların birbirine yakın durmasını sağlamanız lazım. Bu samimi ve sıcak bir ortam yaratmanız anlamına gelmektedi

Alanınız geniş ve müsaitse, iki koltuk veya oturma alanı arasındaki mesafe, 1.5 metreden başlamalıdır. Eğer yemek bölümüyle oturma alanı aynı salon içerisinde olursa, misafirleriniz daha rahat edecektir. Eşyalarınızı doğru kullanmanız rahatlığınız açısından çok önemlidir. Konumlandırmayı ne kadar doğru yaparsanız, o kadar konforlu bir alan yaratmış olursunuz. Öncelikle evinizin dekorasyonuna başlamadan önce, mutlaka planınızı yapmış olun. Belirli bir plan çerçevesine çok çıkmamaya çalışın.

Evinizin bütün alanının duvar yükseklik ölçülerini alın, ona göre başlayın.

Mobilyalarınızın salonunuzun hangi alanlarında ön planda olmasını istediğinize karar verin. Ona göre eşyalarınızı konumlandırın.

Koltuklarla orta sehpanızın araları eşit olmalı. Rahat bir alan yaratmaya özen gösterin.

Evinizin güneş alan kısımlarını asla kapatmayın. Ferah havasını bozmamaya çalışın. Eşyaları büyükten küçüğe göre yerleştirin. Alanınız boş ise, düzeltmeden öncesi için çok yararlı olacaktır.

Read more...

Bebek Odasında Güvenlik Önlemleri

Bebek bekleyenler için bebek odası tasarlamak bebek beklemekten çok daha zor bir süreçtir. Eşiniz oda düzenlemesinde çocuğunuzun rahatlığından çok misafirlerin beğenisini ön plana alabilir.

Her şeye rağmen yılmadan çocuğunuzun rahat edebileceği bir oda için tasarımlar yapmanız önemlidir. Bebekler için bir bebek odasında en önemli şeylerden biri güvenliktir.

Araştırmalara göre biricik bebeğinizin yeni çıkan dişleri, orta yaşlı bir erkeğin sırtı kadar sık kaşınmaktadır. Bu dişleri kaşımak için verilen oyuncak bazen ona basit gelebilir. Bu durumda bebeğiniz insanlığın ilkçağlarından gelen arkaik içgüdüsü gereği kaşınmak için koltukların, yatağın ve çekmecenin sivri köşelerini deneyecektir.

Sıkça düşen bebekler için bu çok tehlikeli bir durumdur. Bu sorunu ortadan kaldırmak için piyasaya sunulan köşe korumaları bebeğinizin güvenliği için çok önemli bir adım olacaktır. Güvenli ve doğal maddelerden üretilmiş oyuncaklar seçmek de güvenlik konusunda çok önemli etmenlerdir.

Read more...

Bebek Odasında Kendinize de Yer Ayırın

Bebek sahipleri ve bebek sahibi olmak isteyenler için bebek odası döşemek zor bir süreçtir. Eşiniz ve siz aklınızın erdiği ilk dönemlerden beri gördüğünüz farklı çocuk odalarından bir şeyler beğenmiş ve hafızanıza kaydetmişsinizdir.

Eğer bir bebek odası tasarlıyorsanız artık bu kayıtların görüntüye dökülme vakti gelmiş demektir. İkea gibi büyük dekorasyon mağazalarında hazır konseptler bulmak mümkündür.

Ancak siz bebek odasını yıllardır hayalini kurduğunuz şekilde yapmak istiyorsanız buna göre de düzenleme yapabilirsiniz. Örneğin İkea oyuncakların derli toplu durması için çok dolaplı bebek odaları önermektedir.

Siz bu oyuncakların asla dolaplarda durmayacağını, çıkartılan oyuncakların dolaplara asla geri konmayacağını bilenlerdenseniz bu dolapları es geçip bebeğinize daha çok oyun alanı ayırabilirsiniz.

Ikea tipi mağazaların bebek odalarında düşünmediği bir diğer ayrıntı da geniş koltuklardır. Bu koltuklar düşünülenin aksine bebeğiniz için değil sizin için önemlidir. Zamanınızın çoğunun bebek odasında geçeceği düşünülürse bu koltuklar bebeğinizin başında dinlenmek, onu uzanıp izlemek hatta bazen eşinize çaktırmadan bebek nöbetinde uyumak için çok önemli aksesuarlardır.

Read more...

Calisma Odasi Dizayni

Uzun sure bu alanda calisilacaksa, oturusa dikkat edilmelidir. Kotu durus zaman icerisinde ruhsal ve fiziksel, bazi sorunlari da beraberinde getirir.

Ofis icin tasarlanan bir sandalye ve bilgisayar masasi (veya calisma masasi) kullanilmalidir. Evinizde var olan bir masa veya sandalyeyi, bu amacli kullanmak saglikli degildir. saglikli oturma sekli icin ayarlanabilir sandalye olmali ve ayaklariniz yere, duz olarak basmalidir. Ince klavye olursa, elleriniz klavye uzerinde calisirken, kollarinizi yukariya dogru kaldirmak zorunda kalmazsiniz. Ekran, basinizin one veya arkaya dogru egilmemesi ve duz gorebilmeniz icin ayarlanabilir olmalidir. Kagit tutacagi kullanma aliskanligi edinirseniz algilama zorlugu cekmezsiniz. Isiklandirmanin, dogrudan ekran uzerine gelmemesi veya masanizda golge olusturmamasina dikkat edersek, daha rahat calisabiliriz.

Masada calisirken, size gerekli olabilecek seylerin listesini cikartip, ona gore oncelikli esyalarinizi daha kolay ulasabileceginiz bir yere koyunuz. Cekmeceleriniz kolay acilir olmali ve calisirken sizi zor durumda birakmamalidir.

Yeriniz uygunsa, calisma alaninizin yakinlarina koltuk veya bir oturma grubu koyabilirsiniz. Eger bahsi gecen alan, tek bir kisi tarafindan kullaniliyorsa; sevdiginiz bazi kucuk objeleri gozunuzun onunde sergileyebilir ve dinlenme aninda bunun keyfini cikartabilirsiniz.

Profesyonel anlamda â??ev ofisiâ?, yakin bir tarihe kadar belli meslek gruplarina veya hafta sonu, evinde calisma yapan insanlar icin gerekliydi. Ancak; bilgisayarin, yasantimiza bu denli girmesiyle, ev ofisleri adeta tercih sebebi oldu.

Isiniz geregi, ara ara bazi insanlarla yuzyuze diaologlar kurmaniz gerekiyorsa, bunun icin en uygun alani dusunmek zorundasiniz. Ev halkinin yasam bicimini etkileyecek alanlardan kacinmaniz gerekebilir.

Read more...

Bebek Odası Dekorasyonu Önerileri

Bebek odası hazırlamak ayrı bir zevk ve mutluluktur aileler için.Daha bebek dünyaya gelmeden odanın içinde neler olacağı düşünülür karar verilir bu çok heyecanlıdır.

Bebek odası hazırlanırken dikkat edilmesi gereken konular bulunmaktadır.Odanın rengi ışık alması,düzeni herşey bebeğin mutluluğu için oldukça önemlidir.Bebek odası sizin uyku odanızla yanyana olmalıdır.Onun güveni için bu çok önemlidir.

Bebek odası hazırlanırken emekleme yürüme dönemi de düşünülmeli ve odada zarar verici sivri uçlu yada çok küçük eşyalar kullanılmamalıdır. Ayrıca odasının ferah olması açısından kullanılan duvar renkleri açık,uçuk renkler de olamlıdır.

Bebek odası sıcağa yakın 20-21 dereceler arasında olmalıdır.pencere kenarına yatağı koyulmamalıdır.Bebeğin örtüsü büyük olmamalıdır.

Bu onun için çok sakıncalıdır. Bebek odasında olması gereken temel eşyalar arasında; bebek karyolası, yatak, alt değiştirme ünitesi, dolap, tavan aydınlatması, veya gece lambası, tam karanlık sağlayacak bir perde, oyuncak kutuları ve rafları, emzirme koltuğu vardır.Bebek yatağında doğal malzemeler tercih edilmelidi.

Read more...

Küçük Oda Çözümleri

Eğer oturma odası olarak kullanacağınız mekan beklenenden küçükse öncelikle dekorasyona bakış açınızı değiştirmeniz gerekiyor. Bir oturma odasında sehpa kanape, televizyon altlığı, büfe olur diye başlarsanız, bunları sığdırmak için harcayacağınız enerjiye yazık olur. Çünkü böyle bir şey mümkün değil. Benim küçük bir salonum var alışıldık olmayacak ve onu ilginç kılacağım demelisiniz. Büyük bir salonda abes duracak bir sürü dekorasyon öğesini siz rahatça kullanabilirsiniz. Yukarıdaki fotoğrafta mekanı geniş göstermek adına duvara büyük bir ayna asılmış ve kalın, beyaz çerçevesiyle de bir mağaza duvarına benzemesi önlenmiş. İkinci olarak da cam sehpa sayesinde ferahlık hissi korunmuş. Cam mobilya her zaman mekanları daha geniş gösterir ve az eşya olduğu hissi verir. Açık renkler küçük bir odanın olmazsa olmazı. Ama kanepenin canlı rengi odanın genelindeki açık ve pastel renkleri dengelemiş, odaya gereken sıcaklığı vermiş.

Bu örnekte de küçük bir odada cesaretin nasıl da iyi sonuçlar verdiğini görebiliriz. Birbirinden bağımsız ve desenli parçalar bu küçük odayı oldukça cazibeli kılmış. Beyaz koltuklar gereken sade zemini hazırlamış ve üstüne eklenen renkli aksesuarlar böylelikle kalabalık yaratmaktan çok şıklık yaratmış. Kesekağıdı rengindeki duvar değerlendirilerek dekorasyonun önemli bir parçası olmuş.

Read more...

Banyonuzdan Sıkıldınız Mı?

Banyonuzun sıkıcı görünümünü değiştirebilir, küçük eklemelerle onu güzelleştirebilir ya da 10 adımda pratik bir şıklık yakalayabilirsiniz.Banyo evin sıkça kullanılan alanlarından biridir. Bu sebeple yapacağınız masrafın da ödüllerini toplayacağınıza hiç kuşku yok. Banyonuzun planını değiştirebilir, dekorasyonunu yeniden tasarlayabilir, çok daha pahalı olmayan seçimler ve pratik dekorasyon fikirleriyle banyonuzu güzelleştirebilirsiniz.

1 Zemin ve duvar gibi ana dekoratif unsurlarda açık tonları tercih edin. Böylece eskimeyen bir görünüm yaratabilir; iki yılda bir banyonun yapısal elementlerini değiştirmek durumunda kalmazsınız. Parlak tonlar ya da kırmızı, sarı gibi öne çıkan renkler konusundaki iştahınızı aksesuarlara saklayın. Böylece banyonuzdan sıkıldığınızda sadece onları değiştirmekle yetinebilirsiniz.

2. Eğer banyoda alan konusunda sıkıntı yaşıyorsanız asma klozet ve gömme rezervuar kullanabilirsiniz. Bu tip kullanışlı ürünler alandan tasarruf etmek için ideal.

3. Tavanda açık renkleri tercih etmeye özen gösterin. Havai mavi, buz yeşili, uçuk san gibi tonlar istenilen aydınlık atmosferi yaratmada büyük ölçüde etkilidir.

4. Banyoda ayaklı aynalardan faydalanabilirsiniz. Böylece her boydaki insanın rahatlıkla kullanmasını sağlamış olursunuz. Ancak banyo alanınız darsa duvarda ayna kullanabilir, böylece alan derinliğini artırarak banyonun olduğundan daha büyük olmasını sağlamış olursunuz.

5 Banyonun kendiliğinden zengin bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız, mermer gibi doğal taşları kullanabilirsiniz. Sade ve doğal bir görünüme sahip olan doğal taşlar aslında en zengin ve sofistike görünen döşemelerdir.

6. Banyoda yeterli alanınız varsa havlu ve bornoz gibi tekstilleri depolamak için duvar üniteleri yerine ayaklı raf ünitelerinden faydalanabilirsiniz. Çok daha zarif ve şık bir görünüm için modüler olan ferforje ve ahşap dolapları tercih edebilirsiniz.

7 Banyodaki eski dolabınızı eskitme tarza boyayarak banyoya vintage havası katabilirsiniz.

8 Banyodaki elektrik anahtarının yerine dimmer takabilirsiniz. Böylece duş alırken loş bir atmosfer oluşturarak banyonuzdan aldığınız keyfi iki katına çıkarabilirsiniz. Ayrıca banyo duvarlarına nişler yaptırıp içlerini mum ile aydınlatmak banyoyu yenilerken bir başka parlak fikir olabilir.

9. Dokulu seramik karoları zemin ve duvarlara bordur olarak monte edebilir; böylece banyoya derinlik ekleyebilirsiniz.

10. Banyoyu dekore ederken seçimlerinizde devamlılık ve bütünsellik olmasına özen gösterin. Farklı iki stili kombinlerken bile aralarında ortak bir nüans olmasına dikkat edin. Örneğin vintage duvar döşemeleriyle, kır evi tarzı aksesuarlar birbirini tamamlayarak şık bir bütün oluşturulabilir.

Read more...

Spor Salonunu Eve Taşıyın

Sporu hayatının bir parçası haline getiren insanlar spor salonları ile sınırlı kalamaz. Her gün kalkıp dışarı çıkmak ya da bunun için hayatı boyunca sürekli ödeme yapmak yerine ev konforunda spor yapmak daha kolay geliyor. Mademki günün önemli bir bölümü spora ayırdığınız bir köşe de geçecek öyle ise bu bölümde dekoratif olmalı.

Zaten modern ev, kat ya da villa gibi yapılarda mutlaka bir spor odası yapılıyor. Sportif dekorasyonlar konusunda sadece spor aletleri ya da spora ait zeminler üzerinde sabit kalınmamalı. Tam bir donanım ve dekorasyon yaratıldığında hem ev hayatından hem de sportif yaşamdan daha fazla verim alınabilir.

Spor yaparken sıkılmamak ve sporu daha eğlenceli bir hale getirmek için enerji verici bir dekorasyon uygulanabilir. Bunun için dünyanın dört bir köşesinde kullanılan çeşitli felsefe ya da fikirler de denenebilir. Yapılan spor çeşidi ne olursa olsun farklı yaklaşımlarla modern ve sıra dışı spor salonları ortaya çıkacaktır. Örneğin kilo sorunu olan insanların yaptığı aktiviteler zayıflamaya yönelik olmalıdır. Duvarlarda büyük ebatlı ya da sık aralıklarla döşenmiş aynalar kullanılmalı.

Çeşitli spor aletlerini kullanırken odadaki hiçbir şey insanın üzerine doğru geliyormuş gibi hissetmemeli. Mesela; yürüyüş bantlarının karşısında TV gibi görsel üniteler olabilir ya da spor odalarında büyük cam duvarlar kullanılabilir. Aslında burada önerilmek istenen etrafınızdaki her detayda yardım almak. Sadece görselliğe hitap etmeyen bu seçimler amaca yönelik çalışmalarda oldukça faydalı olabilir.

Read more...

Küçük Banyonuzu Büyük Gösterin!

Eğer kendinizin yaptırdığı lüks bir evde yaşamıyorsanız muhtemelen her gün daha büyük banyosu olan bir eviniz olmasını diliyorsunuz. Daha fazla metrekare eklemeden de daha az sıkışık hissetmek için aşağıda verdiğimiz ipuçlarını vakit geçirmeden uygulamaya geçirin:

Evet, küçük bir banyo çok sevimli ve sıcak olabilir ama bir yandan da klostrofobi yaratan sıkış tepiş bir yer de olabilir. Dekorasyon stilinizle, sessiz, sofistike ve bir mücevher kutusu gibi parlayan büyüleyici bir banyoya sahip olabilirsiniz.

Şunu kabul etmelisiniz ki, nasıl dekore ederseniz edin, küçük banyonuz gene de küçük bir banyo olarak kalacaktır. Ama biraz görsel sihir, ışık ve renk değişimi ile küçük banyonuzu şirin bir köşeye çevirebilirsiniz.

Banyo çok özel bir alandır ama odayı daha büyük göstermek için yapılacak hile teorileri burası için de geçerlidir. Aynı boyda kalacak olsa bile aşağıdaki hilelerle daha büyükmüş gibi göstermek tamamen sizin elinizde.

Sükûnet renklerini seçin
Uçuk, yumuşak renk şemaları daha geniş bir alan hissi yaratırlar. Tabi gidin banyonuzu uçuk pembe yapın demiyoruz ama güçlü ve baskın koyu renklerden kaçınmanızı öneriyoruz. Bu gibi parlak renkleri aksesuarlarda ve havlularda kullanabilirsiniz. Pastel renkleri, nötr renkleri ve beyaz tonlarını arka planlarda kullanın. Bu gibi serinlik etkisi yaratan renkler banyonuza sükûnet getirir.

İçeriyi aydınlatın
Tezgâhtan yer çalmadan değişik aydınlatma yöntemleri ile banyonuzu daha ferah gösterebilirsiniz. Düşük voltta spotlar belirli yerlerin üzerine tavana yerleştirilebilir. Tıpkı oturma odanızdaki gibi ufak bir masaüstü lambası da ortama sıcaklık katabilir. Banyonuzda dışarıya bakan bir pencere varsa iyice şanslısınız.

Aynalarla var olan alanı yansıtın
Eğer banyonuz kaldırabilirse, lavabonun üzerine daha büyük bir ayna taktırın. Ayna odadaki tüm ışığı, rengi ve deseni yansıtacak, dolayısıyla ikiye katlayacaktır. Bir kocaman ayna yerine irili ufaklı birçok ayna kullanarak da değişik bir görüntü elde edebilirsiniz.

Yerlerin açık renk olmasına dikkat edin
Tıpkı duvarlar gibi, yer döşemelerinin rengi de odanın boyutunu değişik gösterir. Eğer açık renk döşendiyse banyonuz daha büyük görünür. Eğer yerleri değiştiremiyorsanız büyük ve açık renk bir kilim veya halı ile havayı değiştirebilirsiniz.

Küçük aksesuarlardan kurtulun
Minik bir alanı daha da minik gösteren tek şey ufak tefek aksesuarlar ve ıvır zıvırlardır. Etraftaki minik havluların sayısını azaltın ve yere sadece bir tane tek parça banyo paspası atın. Minik minik tablolar ve resimler yerine tek bir tane büyük resim veya tablo asın. Bir sürü minik biblocuk ve sabuncuk yerine daha büyük ve tek bir biblo ya da iri bir sabun sepeti alın. İhtiyacınız olmayan her türlü ufak parçayı dolaba kaldırın.

Gözü rahatsız eden her türlü görsel engeli kaldırın
Banyo kapınız, dolap kapaklarınız ya da duşa kabininiz buğulu ya da buzlu cam ise derhal değiştirin. Her zaman düz cam kullanmaya dikkat edin. Eğer cam duşa kabin pahalı gelirse onun yerine pastel tonlarda bir banyo perdesi kullanın.

Açık renk duvar kâğıdı kullanın
Açık renk veya beyaz arka plana sahip duvar kâğıtları bir mekânı her zaman daha geniş gösterir. Beyazlı, uçuk sarılı ya da bejleri tercih edin.

Tavanı genişletin
Duvarın tavanla birleştiği yere ince bir şerit desenli kâğıt kaplatırsanız tavan daha yüksek görünecektir.

Tüm döküntülerden kurtulun
Temiz ve düzenli bir banyo her zaman, dağınık v bir sürü ıvır zıvırın olduğu bir banyodan daha ferah ve geniş görünecektir! Sadece gerekli olan şeyleri görünürde bırakın ve diğer her şeyi ortalıktan kaldırın. Dolap içleri için vakit ayırın ve misafirlerinizin dolapları açma ihtimaline karşı havlularınızı düzenlemeyi unutmayın.

Banyonuz küçük diye sıkıcı olmak zorunda değil. Aynı zamanda sıcak ve davetkâr bir ortam haline gelebilir. Sadece kendi zevkinizden ve en sevdiğiniz renklerden de serpiştirin yeter.

Read more...

23 Ağustos 2011 Salı

Swarovski Taşlı Aksesuar Modelleri

Pırıltılı ve ışıl ışıl taşlar hanımların en çok rağbet ettiği aksesuarlardır. Takılarında , kıyafetlerde hatta masa dekorasyonunda bile. Özellikle son dönemde swarovski taşlar en çok kullanılan ve söz edilen taşlar arasında.

Yaratıcılıkta sınır tanımayan tasarımcılar artık bu taşları sadece belirli yerlerde değil kapı kolu, kulplar hatta perde
aksesuarlarında bile kullanmaya başladı.

Kullanıldıkları alanlarda şıklık, zerafet ve zenginlik kazandırmalarının yanı sıra ışıl ışıl görüntüsüyle evlerinizin havasını değiştirirler.




Read more...

Çocuk Odaları İçin Sevimli Aksesuarlar

Son zamanlarda, mağazada, çarşıda her neyle karşılaşıyorsak geneli çocuklar üzerine oluyor. Biz ebeveynler de, ayrı çocuk odası hazırlıyor, onu en huzurlu ve sevimli hale getirmek için neler yapmıyoruz ki? Artık her şeyin çocuk ve bebekler için olanı da düşünülüyor ve özellikle dekoratif ürünler daha yoğun ilgi görmekte. Özellikle, odanın görünümüne renk hatan dekoratif lambalar son derece cazip.

Çocuk odaları, onların kendilerini huzurlu hissedebilecekleri en önemli ve birincil mekan olmalıdır. Örneğin; odanın lambası odayı tam anlamıyla aydınlatabilmelidir. Bu oyun oynarken oynadıkları oyundan yeterince keyif alabilmeleri için idealdir. Tabi çeşitli durumlar için farklı lambalarda mevcuttur. Kaldı ki ders ortamı için loş bir ışık, oyun için daha aydınlık bir ışık gereklidir. Çeşitlerinin yanı sıra sizi görselliği ile büyüleyecek ürünler de bolca mevcut.



Read more...

Çocuk Oyun Odası

Çocuklarımız bizler için en değerli varlıklarımızdır.Çocuklarımıza güzel oyun odaları yapmaya ne dersiniz ? evlerimizde çocuklarımızın odalarını güzelleştirelim ve çocuklarımızın eğlence içerisinde oyun oynamasını sağlayalım.

Çocuklarımız için oldukça güzel mobilyalardan bir taneside ranzalardır.yeni moda ranzalar küçük bir ev gibi oldukça güzel ve oldukça eğlenceli bir yapıya sahip duruyor.Sizlerde çilek mobilya gibi mobilya firmalarından yada mobilyacınızdan ev gibi ranza yaptırabilirsiniz.


Read more...

Dekoratif Şemsiyelik Modelleri

Sonbahar aylarını yaşadığımız şu günlerde soğuk ve yağışlı bir hava içine girmiş bulunmaktayız. Yağmurla beraber en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerin başında şemsiyeler gelmektedir.

Şemsiyelerinizi daha şık ve dekoratif gösteren şemsiyeliklerle portmantonuzun kenarına koyabilirsiniz. Tarzınıza uygun farklı tasarımlardaki dekoratif şemsiyeliklerle hem şık bir görünüm sağlamış olursunuz hem de yerden tasarruf sağlamış olacaksınız.

Evinizde sıradışı tasarımları kullanmayı seviyorsanız dekoratif şemsiyelikleri deneyebilirsiniz

Read more...

Duvar Sticker Modelleri

2011 yılına girmeye hazırlandığımız şu günlerde evinizde farklı bir dekoratif çalışma yapmak isteyenler için önerimiz yeni 2011 yılına ait olanduvar stickerları olacak…Sizler için birkaç tane örnek olarak göstereceğiz.Sizler bunların aynısını bulmanız imkansız ama sizlerde farklı fikirler ile evinizin duvarlarını şenlendirebilirsiniz…

Birbirinden güzel duvar yapıştıurıcıları ile evinizin havasını değiştirerek evinizin duvarlarını daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz…Sizlerde farklı modellerde salonunuzu çocuğunuzun odasıni hatta mutfağınızdan banyonuza kadar sticker kullanabilirsiniz…

Özellikle çocuklarınızın odalarında kullanıcağınız sticker modelleri bir çok farklı modelde evlerinizin duvarlarını süsleyecekler.



Read more...

Hayalinizdeki Gibi Yatak Odası Hazırlamak

Bütün günün yorgunluğunun bittiği günün en son durağı olan yatak odaları insanlar için önemlidir,yatak odalarının şıklığı ve kullanımı huzur ve rahatlığı yakalamada önemlidir, normal günlük hayatınızdan farklı tarzda yatak odaları dekore etmek sizin için en iyisi olacaktır.

Giriş yazımdan aklınızda farklı fikirler uyandığını görebiliyorum, sizde istediğiniz tarzda yatak odasını dekore edebilir, hayatınızı farklılaştırabilirsiniz.

Bunları yapmak düşündüğünüz kadar zor değil şimdi beraber yatak odası dekore etmenin püf noktalarına biraz göz atalım.Yatak odanızı dekore etmeye ilk olarak kendinize alabileceğiniz en rahat yatağı almakla başlayın emin olun yatak odanıza alacağınız hiçbir mobilya yatak kadar sizi rahatlamayacaktır.

İstediğiniz yatağı bulduğunuzda kesenin ağzını açmaktan kaçınmayın çünkü bu sizin için çok önemlidir.Diğer bir püf noktası ise yatağı alırken partnerinizle beraber olmanız size avantaj sağlayacaktır.

Yatak alındıktan sonra ikinci aşama ise yatağınıza sizi en çok rahat ettirecek yastık ve yorganı bulmakta bunları alırken de en az yatak alırken olduğu kadar dikkatli olun, kaz tüyünden yastıklardan, alerji yapmayanlara kadar sizin rahatınız için her şey düşünülmüş güzel bir yatak,yastık ve yorgan sizi krallar gibi uyutmaya yetecektir.

Read more...

Dar Balkonu Olanlar İçin Dekorasyon Önerileri

Dar balkonu olanlar üzülmesin. Kısıtlı alanlarını en iyi şekilde kullanarak çok şık ve geniş bir balkon yaratabilirsiniz. Öncelikle balkonunuzu gereksiz masa sandalyeyle doldurmayın. Balkonunuza şekline uygun sedir yaptırabilirsiniz. Bunu renkli minderlerle süsleyebilirsiniz. Büyük masa yerine yuvarlak masaları tercih edin.

Balkon dekorasyonunda çiçeklerin yeri her zaman ilk planda gelir. Çiçeklerinizin balkonu daraltmaması içinraflı sistemleri ya da balkonunuzdan dışarıya sarkan ferforje saksıları kullanabilirsiniz.

Read more...

Sade Tasarımlı Yatak Odası Modelleri

Son yıllarda özellikle de 2010 yılındaki mobilya tasarımlarında en çok dikkat çeken şey sadelik. Bu da yeni yıl ile beraberinde modern tarz dekorasyon trendini getirmektedir. 2011 ‘de sadelik yerini modern tarz dekorasyona bırakmıştır.

Sade tasarımların trend olmasının sebebi artık insanların vaktinin çok değerli olmasından kaynaklanıyor. Önceki tasarımlar da işlevsellikten önce görsellik gelmekteydi. Şimdiki tasarımlarda en çok dikkat çeken elbette görsellikte olmasının yanında daha çok işlevsel özelliğinin olmasıdır. Bu sayede evler hem çok şık, sade ve konforludur.

2011 yatak odası modelleri tasarlanırken bu üçleme esas alınarak yapılmıştır. Bu sayede yatak odaları şıklığı ve sadeliğiyle dikkat çekerken, kullanım kolaylığıyla da konforu odanıza taşımaktadır.

Read more...

Antre Dekorasyon Önerileri

Evimizin antre dekorasyonunu yaparken estetiğe önem vereceğimiz kadar işlevselliği de yeterli önemi vermeliyiz. Evimizin giriş bölümleri olan antreler evlerimize gelen misafirlerin ilk dikkatini çeken yerdir diyebiliriz. Antre dekorasyonunda mekanın aldığı ışık ve büyüklük en önemli etken maddeleridir. Eğer antreniz küçük ise yapmanız gereken işe yaramayan veya yarayıp çok yer kaplayan eşyaları ve aksesuarları kaldırıp yerlerine portatif ve daha işlevsel eşyalar koymak

Antre dekorasyonu için tercih edeceğiniz ürünün en önemli özelliği yeterli sayıda eşyanızı içerisine alabilecek olması, yani mont, palto, ayakkabı, şemsiye vb. gibi eşyalar. Üzerinde ayna bulunan ürünler ise işiniz oldukça yarar, ..nedeni ise evinizden çıkmadan önce kendinize son rötuşları yapabilirsiniz. Renklerin önemli olduğu dekorasyon çalışmalarından birinin de antre dekorasyonu olduğunu belirtelim. Eğer açık renkler tercih edilirse antreniz daha ferah ve büyük gözükür. Ve antrenin aldığı ışık ortamı daha da aydınlık yapar. Fakat tercihinizi modern tarz da yapmak isterseniz metalik eşyalar kullanmanızı tavsiye edebiliriz. Eğer antrelerinizde daha fazla boş yeriniz varsa bu boşluğu şık bir sandalye veya tabure koyarak doldurabilirsiniz. Eğer sade tasarımlar gözünüze hitap etmiyorsa duvar kağıtlarını tercih edebilirsiniz.

Read more...

Amerikan Mutfak Modelleri

Amerikan mutfak modelleri evlerimizin mutfak dekorasyonunu baştan aşağıya yenileyip modern bir görünüş verecek düzeyde. Son yıllarda amerikan mutfak modellerine olan ilginin giderek arttığını söyleyebiliriz. Sizlerde amerikan mutfak modellerine göz gezdirip kendi evinize kendi zevkinize uyan modeli evinize uygulayabilirsiniz

Günümüzde oturma odası ve mutfakların bir arada bulunması ve bu şekilde kullanılması yeni mutfak modellerinin daha modern daha kullanışlı ve daha konforlu olmasına yol açmıştır. İşte bu nedenle amerikan mutfak modellerinin birbirlerinden özgün tasarımlara sahip olması, aksesuarlara daha fazla önem verilmesi mutfak dekorasyonunda başrolü bu modellere veriyor….

Özellikle bayan okuyucuların vakitlerinin çoğunu mutfaklarda geçirdiğini düşünürsek mutfak dekorasyonunun ne kadar mühim bir iş olduğunu diyebiliriz. Ev dekorasyonunda da genel öncelik hep mutfak dekorasyonunda olur, bu da mutfağın ne kadar önemli olduğunun başka bir kanıtı.

Amerikan mutfak modellerinde öne çıkan değişimler ise dolapların sadeliği aynı zamanda da şıklığı her şeyin her an elinizin altında olmasını sağlayan araçları olduğunu söyleyebiliriz. Amerikan mutfak modellerine genellikle hakim olan renkler ise gri ve krem rengidir.

Read more...

22 Ağustos 2011 Pazartesi

Bambu Parke Çeşitleri

Geçmiş yıllarda evlerin yer dekorasyonu olarak halılar ön planda tutulurdu. Evin dekorasyon tamamlayıcısı olarak görülürdü halılar. Fakat zaman ilerledikçe dekorasyon tamamlayıcısı olarak görünen halılara rakip olarak yer kaplamaları boy gösterdi.

Son zamanlarda bir çok evde görünmeye ve kullanılmaya başlanan parkeler, kullanım kolaylığı ve şık görüntüsü bakımından vazgeçilecek gibi durmuyor. Özellikle görünüm ve kalite bakımından son günlerde Bambu yer parkeleri kullnılmaya başlandı. Evlere farklı ve modern bir hava katan Bambu parkeler dayanıklı ve uzun ömürlü olmasının yanı sıra izolasyon, düşük maliyet ve hijyen bakımından da tercih edilmektedir.

Bambu parke fiyatları m2 ve markaya göre değişiklik göstermektedir.
Bal, ahşap tonları ve kehribar sarısı renklerinde üretilen bambu parkeler dikey veya yatay olarak çok kolay bir şekilde monte edilebilmektedir. Ayrıca uygun fiyatları nedeniyle de dikkatleri üzerine çeken Bambu parkeler lamine parkeler gibi patlama ve kabarma yapmamaktadır.
25 yıl garantisi olan Bambu parkelerin temizlenmesinde cila, parafin ve ağartıcı temizlik malzemeleri kullanılmamalıdır. Nemli bir bezle temizlenmesi en uygun olanıdır. Bambu parke ile sizde evlerinizi şıklıkla buluşturabilirsiniz.

Read more...

2011 Salon Dekorasyonu

2011 salon dekorasyonu konusunda tasarımcılar modellerini yavaş yavaş duyururken, bir tasarım harikası daha gün ışığına çıkıyor. Alışılmışın bir hayli dışında kalan bu tasarım, tasarımcısına büyük bir başarının kapılarını aralayacağa benziyor.

Salonlar evlerimizde misafirlerimizi ağırladığımız ve görselliğin en ön planda olduğu bölümlerdir. Diğer ev bölümlerinde dekorasyonda hem görsellik hem de işlevsellik aranırken, salonlar için durum çok farklıdır.

Yalnızca görselliğin arandığı salonlar için tasarımcılar fikirlerinde çok daha özgürdürler. Tabii ki bu da tasarımlarına yansımaktadır. Bu özel salon dekorasyonunda duvarlarda karmaşık figürler hakim iken, mobilyalar ve iç düzende son derece sade bir hava hakim.

Böylelikle kişiler duvarlarınızdan ziyade içerideki diğer bireylere bakmayı, mobilyalarınızı incelemeyi tercih edeceklerdir. Salonunuzun çok daha geniş görünmesini sağlayacak bu dekorasyon örneğinde, siyah renklerin insanların içini karartacağı düşüncesi sizi yanıltmasın, aksine bu tasarımda beyaz ön plandadır ve insanlar üzerinde son derece etkili bir ferahlık duygusu uyandırmaktadır.

Read more...

Kelebek, Istikbal, Tepe Mutfak Modelleri

İstikbal, tepe ve kelebek gibi firmalar mutfak modelleri tasarlarken dekorasyonun ve yapının dikkat çeken kısımlarından biri de şüphesiz hepimizin özen gösterdiği mutfaklar olduğunu bildiğinden çok önem gösterirler.. Mutfaklar gerek dekorasyonlarla evi tamamlamaları, gerekse içerisinde geçirdiğimiz zamanlardan dolayı; mutfak modellerini ve kazandırdıkları atmosferleriyle evlerimizin vazgeçilmezlerinden birisi olmuşlardır.

Şimdiye kadar mutfak hakkında sizlerle paylaştıklarımızı okuduysanız zaten mutfak modelleri özellikle mutfak tezgahları için olan ve fiyatları hakkında aklınızda bir nebi düşünceler gerçekleşmiş olmalı. Diğer yazılarda da aklımıza sıkca takılan ve araştırılan mutfak resimleri ve dekorasyon örnekleri gibi konulara elimizden geldiğince değinmeye çalışmıştık ve devam ediyoruz . Bu makalemizde ise özellikle bu alanda hizmet veren firmalardan olan kelebek mobilya gibi firmalara ait olan çeşitlere önererek sizleri biraz daha bilgilendirmeye çalışacağız.

Mutfak tezgahları ve dolapları dekorasyon adına her zaman ön planda olmuşlardır. Geçtiğimiz günlerde artan fiyatlar nedeniyle yurt dışında yaşamakta olan ve ülkemize yansımadığı söylenen krizin bunda etkisi olmadığını söylüyoruz . Her ne kadar fazla satılan, kullanılan eşyalar olmasalar da genel anlamda yapıya renk kattıklarını kesinlikle tartışmak mantıksızdır. Bu yazımızda Mobilya-Dekorasyonu.org olarak , Daha çok ünlü mutfak firmalarına ait örnek verelim ; Ankara , İstanbul ,İzmir gibi büyük şehirlerde rahatlıkla bulabilirsiniz ve resimlerlede sizlere göstermek istiyoruz.

Read more...

Dijital Duvar Kağıtları

Eğer evinizin veya ofisinizin duvarlarını çok beğendiğiniz bir fotoğrafla süslemeye karar verdiyseniz, dijital baskılar yardımınıza yetişmiş durumda. Artık dilediğiniz bir fotoğrafı büyütüp duvar kağıdı haline getirebilirsiniz.

Evinizin duvarlarını bir iki renkle boyama dönemi bitti. Artık çok daha renkli, hareketli ve neşeli duvarlar moda. Bunun da yolu farklı duvar kağıtlarından ve baskılarından geçiyor.

Yalnız klasik duvar kağıtlarından bahsetmiyoruz. Çünkü eskiden yaptığımız gibi bir duvarı, klasik desende duvar kağıtlarıyla kaplamak geçmişte kaldı. Artık dijital duvar kağıtları ve Eurographics marka duvar çıkartmalarının dönemi başladı.

Dijital duvar kağıtları aslında daha çok yeni bir teknoloji. Dünya tanıtımı sadece dört ay önce yapıldı. Bu teknolojide, dilediğiniz resim; dijital ortamda özel bir malzemeye basılıyor.

Hangi resmi seçeceğiniz ise tamamen size kalmış. İsterseniz hazır ürünlerden seçim yapıyor, isterseniz de sizin için özel önem taşıyan yüksek çözünürlükteki bir fotoğrafı seçebiliyorsunuz.

İstediğiniz ürün, istediğiniz ölçülerde Almanya’da üretilip, size teslim ediliyor. Kumaşsı dokusuyla ve değişik desenleriyle duvarlara bambaşka bir hava veren bu ürünün metrekare fiyatı, 40 Euro’dan başlıyor.

Read more...

Duvar Kaplama Dekorasyonu

Başta mevsim şartlarinin gerekliklerine gore olmak uzere evinizin duvarlarinda yapacaginiz en kucuk degisiklikler bile evinizde buyuk bir dekorasyon degişimine yol açacaktır..

Günümüzde duvar kaplama dekorasyonu ve tasarımları için oldukca farkli alternatifler goze carpmaktadir. Isterseniz bu alternatiflere deginirken zihinlerimizde de yeniliklere yelken acalim.

Duvar kağıtları günümüzde en cok tercih edilen duvar süsleme araclarindan birisidir.
Gelisen imkanlarla birlikte artik duvar kagitlarinda kullanilan desen ve motiflere de son kullanicinin bizzat mudahale etme ve desenlerin olusmasinda soz sahibi olma sansi ortaya cikmistir.

Olabildigince farkli alternatifsiz tasarimlar ortaya cikmasinda karakterlerinizin ozellikleri onemli bir rol oynayacaktir. Duvar kagitlarinin en onemli avantajlarindan birisi oda isisina yapmis oldugu katki olarak gosterilebilir. Bununla birlikte duvar kagitlarinin ustune de boya yapma imkani, kolayca degistirilebilir olmasi ve ayri zahmetler cikarmamasi duvar kagitlarinin avantajlari arasinda yer almaktadir.

Evinizin duvarini tasarlarken duvar kagitlari tabiki tek alternatif degildir. Duvar kagitlarindan baska pratik ve kolay yollardan birisi de stickerlardir.
Renkli ve civil civil sticker’lar ozellikle cocuk ve genc odalarinda duvarlara ayri bir guzellik katacaktir. Bunun haricinde evinizin diger bolumlerinde de sticker kullanmaniz mumkundur. Mesela mutfaklarda mutfak malzemeleri ile ilgili basta meyve, sebze figurlu sticker’lar kullanilabilir.

Yukarda saydiklarimizdan baska cesitli kaliplardan da yararlanmaniz mumkun. Özellikle renk degismesi gorulen ve kamufle edebileceginiz duvar bolumlerinde kaliplardan yararlanarak boyama yoluna gidebilirsiniz. Bunu yaparken tekrarlayacagini islemler ve sizin insiyatifiniz yeni bir seklin olusturulmasinda onemli olacaktir.

Duvar tasarimlarinda nostaljik cagrisimlardan yararlanabilirsiniz. Fakat bunu yaparken duvarlarin evin genel havasini degistiren en onemli unsurlardan oldugunu unutmayin. Özellikle ferah ve aydinlik ortamin bozulmasina veya etkilenmesine sebep olacak dekorasyon yapmaktan kacinin ve duvar tasarimlarinda isik etkisini hic bir sekilde goz ardi etmeyin.

Read more...

Boyanabilir Duvar Kağıdı

Boyanabilir duvar kağıdı için ana hatlarıyla normal kağıt tabanlı vinil duvar kağıtları diyebiliriz.. Yalnızca renklendirilmemiştir. Renklendirmesini siz kendi zevkinize göre yapabilirsiniz.

Hangi şartlarda kullanılır?

Normal şartlarda heryerde kullanılabilir ancak ıslak zeminler hariçtir..

7 kez boyanma imkanına sahiptir boyanabilir duvar kağıdı. Sentetik olmayan su bazlı her boya ile boyanabilir.

7 kez boyanmadan sonra boyanabilir duvar kağıdı doku kaybına sebep olur ve görüntü bozukluğu yaratabilir. Bu nedenle yedi kez boyamadan sonra boyamaya devam edilmemesi gerekir. Yeni boyanabilir duvar kağıdı ile değiştirilmesi gerekmektedir..

Read more...

Dış Duvar Kaplamaları ve Havuz Seramikleri

Çanakkale Seramik firmasının Rainbow Plus adıyla koleksiyona dahil edilen çalışma, 70′in üzerinde renk seçeneği ile dikkat çekiyor. 2.5×2.5 ile 30×30 cm boyutları arasında farklı ebatlar da bu renklerle birleştiğinde, ortaya sınırsız bir kombinasyon dünyası çıkıyor. Dış duvar kaplamalarından iç mekanlara ve yüzme havuzları için kaydırmaz ünitelere dek uzayan geniş uygulama alanı, tasarımın üstün esneklik özelliğini de gözler önüne seriyor. Özel teknikler ya da mimari gereksinimler için de sonderece güven veren bir çalışma olarak belirginleşen Rainbow Plus, ürünle beraber tasarlanan köşe ve kenarları ile istenen uyumun elde edilmesini garantiliyor.

Etnik ile gelen büyü…

Çanakkale Seramik&Kalebodur’un bir diğer güçlü tasarımı olan Etnik; deri görünümü ve kaplumbağa kabuğunun şaşırtıcı geometrik desenleri ile oldukça iddialı bir çalışma… 50×50 cm ebatındaki model, mat ve bölgesel parlatılmış (lapparutalı) yüzeylerle beğeniye sunuluyor. Seride kil, lav, vizon, kızıl, kanvas ve kum olmak üzere altı renk seçeneği yer alıyor. Doğal, şık ve parlak görünümü ile banyo, antre, yatak odası ve oturma odaları gibi konut dekorasyonlarında etkileyici sonuçlar sergiliyor. Tasarım ayrıca; restaurant, otel, mağaza ve ofis kullanımı sağlıyor

Read more...

Domino Masa Modelleri

Günümüzde çok özel masa tasarımları bulunmakta.Bunlardan birisi de domino masa modeli. Domino taşlarından esinlenilerek üretilen bu model, evinizde ya da kullanım alanlarınızda size farklılık yaratacak bir ürün.

Taşları ahşap olan bu modelde, kendinizi domino oyununun içerisinde hissedeceksiniz. Bu tasarımın maa bölümü de ahşap ancak cam olan modelleri de mevcut. Estetik duran bu ürün, domino taşı olan bölümü sayesinde ayakta duruyor.

Tasarımda sınır yoktur demiştik daha önceki yazılarımızda. Gerçekten de olmadığını bize gösterdi bu ürün. Domino masalar bunun en iyi kanıtı.

Read more...

Minik Abajur Modelleri

Abajurlar daima masaya farklı bir hava katmıştır. Estetik ve ışıklandırması sayesinde çoğunlukla romantik ve ciddi iş toplantılarda boy gösteren minik abajurlar ile eşinizle şarap kadehlerinizi kaldırırken bir hayal edin.

İster 2010 Abajur modellerini inceleyin isterseniz de abajurları siz kendi ellerinizle şekillendirin. Bir ışık kaynağı ( mum tavsiye edilir) etrafına aydınger kağıt türünü kullanılarak düğün, nişan, toplantı vb.. gibi ciddi bir havaya sokan bu minik abajurları kullanabilirsiniz.

Read more...

İder Mobilya Deri Koltuk Tasarımları

İder Mobilya, Türkiye çapında hizmet veren kaliteli mobilya üreticilerinden sadece biri. Salon oturma gruplarından tutun da yatak odası, yemek takımları, Televizyon ünitelerine kadar geniş ürün yelpazesine sahip olan İder, 2011 yılı yeni sezon ürünlerin bulunduğu koleksiyonuyla da dikkat çekmeyi başarıyor.

İder mobilya, deri koltuk modelleri tasarlayarak 2011 yılı kataloğuna eklemiş durumda. İder mobilya deri koltuk modelleri, koyu kahve ve krem tonların yanı sıra, mekanlarınızda bulunan ahşap ürünlerle de çok uyumlu.

Genel anlamda L koltuk modellerine ağırlık veren İder mobilya, şıklık ve rahatı bir arada barındırmayı unutmamış.

Read more...

21 Ağustos 2011 Pazar

Yatak Odası Takımları Modern Tasarımları

Evlerimizin mobilya dekorasyonlarını ve bu mobilyaların yerleşimlerini düzenlerken genellikle kafamızda bir sıralama vardır. Önce oturma odasını düzenleyelim, sonra mutfak, sonra banyo gibi… Çoğu zaman son sıraya konulan yatak odası tasarımları; aslında ilk sıraya alınması gerekmektedir. Farklı sebeplerden ötürü hep ertelediğimiz yatak odası dekorasyonu konusu ilk sıraya alınmalıdır; çünkü bu durumu farketmiyor dahi olsak günün başlangıcı ve bitişi hep bu mekanda olmaktadır…

Günümüzün sağlıklı geçmesi için önce güne merhaba dediğimiz alan her zaman yatak odalarımız olmuştur ve sıkıcı bir dizayna sahip yatak odaları güne pozitif bir başlangıcı sanırım sunamaz bizlere

Bu sebeple insanlar çeşitli minik değişikliklerle yatak odası tasarımlarını kökünden değiştirmeyi ve güne daha iyi başlamayı tercih etmektedirler. Özellikle bayan ziyaretçilerimizin bize konu hakkında bilgi almak için ulaştığı yatak odası dekorasyonları konusunda çeşitli örnekler vererek, bazı püf noktaları sizlerle paylaşacağız… Son sıraya koyduğumuz yatak odası takımlarını artık daha ön sıralara alarak kendimizi biraz şımartabiliriz, rahat olun; şımarmayı hak ediyorsunuz

Yatak Odası Takımları Konusunda Tüyolar;

Yatak odası takımı belirlemeden önce yapmanız gereken konu hakkında detaylı araştırma yapmak, çeşitli site ve dergilerden örnek tasarımlar toparlamak olmalıdır. Ön araştırma kafanızdaki birçok soru işaretini giderecektir. Şu an bu yazıyı okuyarak da bu soru işaretlerine cevap aradığınızı söyleyebiliriz…
Yatak odası takımları için özel siparişler verebilirsiniz; bu sebeple odanızın boyutlarını ve basit bir şekilde mobilya dekorasyon yerleşimini bir kağıt üzerine çizin ya da çizdirin…
Dekorasyonda yer verdiğiniz ögeler üzerindeki renklerin ve şekillerin seçimi oldukça zor olabilmektedir. Bu konuda kendinize hoşlandığınız ögeler seçin ve bunlara yatak odası tasarımlarınızda yer verin… Cd, kitap, çizgi film kahramanı, tatil veya doğa resimleri… Dekorasyonu tamamlayacak bu minik ögeleri asla atlamayın… Yatak odası tasarımı bu dekorastif ögelerle daha canlı kılınacaktır.
Renk seçiminden korkmayın, özellikle duvar boyalarının renk seçimi konusunda aman çok koyu olmasın, aman açık renk olmasın kirlenir şeklinde yaklaşımlardan uzak durun… Çünkü unutmayın ki sonuçta bu bir boya ve farklı bir renge boyandığında yatak odası tasarımları anında değişebilmektedir.
Yatak odası takımları aşırı büyük dolaplara yer vermekten ve hareket alanını kısıtlamaktan kaçının. Daha fonksiyonel gardropları tercih edin… Sürgülü kapaklı dolaplar olabilir ve size en uygun depolama alanına sahip olan dolaplar…
Gömlek ve bazı elbiselerinizi gardropa asarken kötü görüntü oluşturabilecek metal askıları kullanmaktan kaçının… Gözünüz detaylarda olsun, çünkü yatak odası tasarımı detaylardan ibarettir. Bunun yerine daha hoş görünümlü, doğal askılıkları tercih edebilirsiniz.
Doğal ögelere yer vermeye çalışırken, klasik motifleri kullanmayı da unutmayın. Modern çizgiler ve klasik yaklaşımların sentezi ortaya güzel bir sonuç çıkaracaktır.
Yatak odasında aynalara yer verin, fakat boy aynası tarzında sıradan aynalar olmasın bunlar… Daha modern çizgilere sahip ve odanın derinliğini artıracak tarzda aynaları tercih etmeniz dekorasyon açısından faydalı olacaktır.
Yatak odası ve yatak odası takımı konusunda var olan düşüncelerinizi, daha doğrusu yatak odası tasarımları konusunda var olan ön yargılarınızı umarız ki aşabilmişizdir… Çeşitli örneklere ve kısa açıklamalara da yer vereceğiz… Yorumlarınız ile konu hakkında düşüncelerinizi dile getirebilir, gerekli yardımları isteyebilirsiniz

Read more...

Mutfak Renk Seçimi

Mutfaginiz icin sececeginiz uclu renk kombinasyonu aslinda tum evinizde kullanacaginiz renkler icin size fikir verebilir. Ancak bu noktada yanilma payiniz da bir o kadar artar.

Mutfakta kullanmak istediginiz renkleri sinirlayarak ve belli bir renk paleti kullanarak secimlerinizi kolaylastirabilirsiniz.

Mavi ve turuncu, kirmizi ve yesil gibi birbirini tamamlayan iki zit rengi (paletin karsilikli renkleri) secerek bu renkler uzerinden devam edebilirsiniz.

Gorsel olarak bu renkler dikkat cekici bir etki yaratir. Yemek odasi ya da mutfaginizin yemek bolumu icin uygun renklerdir. Rahat ve fonksiyonel bir yasam tarziniz varsa, sari ve yesil ya da mavi ve mor gibi (paletin yan yana renkleri) daha cok birbirine yakin tonlari kullanmayi deneyebilirsiniz.

Dekoratorlerin en sik basvurduklari hilelerden biri de siyah kullanimi. Czellikle aydinlatma, vazo gibi bazi aksesuarlarda kullanilan siyah, mekandaki diger renklere vurguyu arttirir.

Zemin dosemeniz ve tavan acik renkse, duvarlarinizda koyu tonlar kullanabilirsiniz. Ancak bu rengi aksesurlarla desteklemezseniz renk uyumu tamamlanmadigi icin hos olmayan bir goruntu yaratabilirsiniz, dikkat.
Yeterince buyuk bir mutfaginiz yoksa, tum duvarlar yerine sadece tezgah arasinda da carpici bir renk kullanabilirsiniz.

Read more...

Banyo ve Mutfak Duvar Kağıtları

Duvar kağıtlarının günümüz dekorasyonunun nabzını tutması nedeniyle iç tasarım oldukça gelişti. Her geçen gün farklı bir tarz, başkalaşım söz konusu. Firmalar, göz yormaması ve sakinliği ifade etmesi açısından mutfak ve banyolarda daha sade çizgilerin tercih eidlmesinden yana.

Bu yılın ev dekorasyonu modasında banyo ve mutfaklarda genelde saflığı tazeliği simgeleyen beyazın kullanımı ön planda. Krem, lila, toz pembe gibi tonlar da rahatlatıcı etkisi olan renklerden. Avizelerden tutun da duvar kağıtları hatta ahşap eşyalarınıza kadar bir çoğu evinizin dekorunu tamamlayıcı unsurlardır. Bu detaylar üzerinde ufak bir hayal gücü kulalnmak, şaheserler yaratabilir.

Read more...

Küçük Evler için Mobilya Dekorasyon

Ev kiralarının problem olduğu şu zamanlarda en kolay yol şehir merkezinde uçuk kiralar ödemeden küçük evlere yerleşmektir.Peki ,bu küçük mekanlara nası sığacağız?

Bir kere evin metrekaresinden çok kullanımına iyice bir bakmak gerekiyor.Yemek masaları her zaman evdeki kişi sayısını ağarlayacak kadar olmalı ve misafir geldiğinde açılacak türden seçilmelidir.Sandalye seçiminiz ise ana sandalye renklerine uygun,açılıp kapanabilen ya da iç içe geçen türden olmalı.Dikkat etmeniz gereken şey günlük ihtiyacınız olan eşyaların göz önünde olmasıdır.Mesela salonda kullandığınız kanepe açılıp yatak olabilmeli,ayrıca kanepeleri sandıklı seçmelisiniz ve yan sehpaların altından puflar çıkabilir,yatak başlarınızın yanı da kitaplık olabilir.

Duvarları da metrekareye katarak kütüphane,büfe,dolap gibi ihtiyaçları tek bir duvarda toplayıp yerden tasarruf edebilirsiniz.Ayrıca merdiven altlarını da dolap olarak değerlendirebilirsiniz.

Kütüphane ve aksesuarları mutlaka duvarda olacak diye düşünmeyin.Evinizde boş kalan köşelere dönebilen kütüphane veya dolaplar yerleştirebilirsiniz.Puflarınıza yer kalmadıysa üzerine tepsi koyarak sehpa biçiminde kullanabilirsiniz.Ya da kanepenin kolçak kısmına bir ahşap parçası koyup aynı şekilde sehpa gibi kullanabilirsiniz.

Read more...

Dikdörtgen Salon Dekorasyonu

Dikdörtgen salonlar dekorasyonla uğraşanlar sevdikleri tipte salonlardır. Çünkü bu salonlarda koltuk yerleştirmek diğer salonlara göre daha basittir. Genelde uzmanlar bu tip salonlar için bir üçlü, bir ikili bir de tekli berjer önermektedir.

Salonunuzun mutfağa yakın olan dip bölümüne bir yemek takımı kurabilirsiniz. Dikdörtgen salonlarındaki yemek takımlarında uzun masalar daha uygun olacaktır. Salonlar derinlemesine geniş hissedilse de çoğu dikdörtgen salon doğası gereği enine dardır. Endeki bu darlığı önlemek için ayna konumlandırmak en mantıklı çözümdür.

Bu aynanın pencereden gelen güneş ışığını salonun içine yansıtması ise ayrıca önemlidir. Ayna enden basıklığı önleyip salonu daha derin, daha geniş ve daha hoş gösterme konusunda çok faydalı olacaktır.

Dikdörtgen salonların vazgeçilmez üniteleri sehpalardır. Bu sehpalar hem kullanışlı hem mekânı dolduran öğelerdir. Ancak uzmanlar dikdörtgen salonlarda sehpa seçiminde elips sehpaların seçilmesini önermektedir. İç içe geçen ufak sehpalar da dikdörtgen salonlar için önemlidir. Bunlar hem yer kaplamayacak hem de boş köşeleri dolduracaktır. Dikdörtgen salonlar için son ayrıntı ise orta sehpanın çevresini biraz aşan büyüklükte bir halıdır.

Read more...

Katlanır Masa Sandalye Takımı

Balkonlar ve bahçelerde dekoratif ve kullanışlı ürünleri görmeye alışır olduk son günlerde. Modayı takip edenlerin sıkça tercih ettiği ürünlerden bir tanesi de katlanır sandalye ve masa takımları.

Hem temizlemesi kolay olan hem de son derece kullanışlı bu katlanabilir masa ve sandalye takımları, hayatınızı kolaylaştırmak için var adeta. Başarılı tasarımcıların da desteğiyle daha modern hale gelen katlanır masa ve sandalye takımları, istenilen her yere kolaylıkla taşınabilir.

Açık havaların, yaz günlerinin vazgeçilmezi olan başarılı bir tasarım ürünüdür. Katlanır masa ve sandalyeler, sadece balkon ve bahçelerinizde sizin kurtarıcınız olmalkla kalmaz, evinizini her köşesinde de rahatlıkla kullanabilirsiniz

Mutfak masası olarak ya da katlanıp yer kaplamadığı için çalışma masası olarak kullanabilirsiniz. Seçim size kalmış. Diğer mobilyalara benzemez, kullanılı ve pratik bir üründür. Görüntüsü ise son derece zarif ve şıktır.

Read more...

Renkli Duvarlar ve Duvar Kağıtları

Alışılagelmiş duvar renklerinden sıkıldıysanız duvarları renklendirebilir ya da farklı metotlarla süsleyebilirsiniz. Artık şampanya, bej, kese kağıdı, pamuk pembeler gibi renkler tarihe karışsın. Şimdilerde dekorasyon modası renkli ya da süslü duvarlar.

Şimdilerde moda duvar renkleri turkuaz, yeşil tonlar, fuşyalar, koyu renkler, Venedik sarısı gibi canlı tonlar hatta renkli çizgiler. Bu renkleri kullanınca dekorasyon baştan aşağı değişmek zorunda kalabilir fakat canınızın sıkılacağını sanmıyoruz çünkü herkes bazen değişiklik ister.

Bu renklere uygun dekorasyon kendi kendi belli eder ve şekillenir. Uygun örtüler, perdeler, aksesuarlar gibi detaylar da farklılaşacak ve yaşadığınız ortamı tamamen değişecek. Her şeyi birbirine uydurmak zorunda değilsiniz. Zıt renkler ya da farklı kumaşlarda uygulanılabilir. Sadece belli bir tarzı koruyun yeter. Kısacası bir dekorasyon tarzınız olsun, yoksa odanız bir eşya deposu gibi görünebilir.

Read more...

Mutfak ve Banyo Hakkinda Pratik Bilgiler

Banyolarda akillica yapacaginiz mekan planlamasi ve kullanilacak malzeme secimi ile banyolarinizi daha kullanisli ve dekoratif hale getirebilirsiniz. Banyonuzdaki genislige bagli olarak kullanacaginiz dolap sayilarini azaltabilirsiniz. Ankastre lavabo ve dolaplar banyolarinizda yer kazanmanizi saglayacaktir. Kullanacaginiz renkleri daha canli tutarsaniz, banyolariniza canlilik getirebilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken kullanacaginiz banyo dolabi ve malemelerin renkleri arasinda uyum olmasidir. Kucuk banyolarda havlupan kullanimi hem yerden hemde uygun sicakligi kuorumak icin faydali olabilir. Banyonuz ufak ise lavabo altina yaptiracaginiz bir dolap size bol miktarda yer ve kullanilir alan saglayacaktir.

Mutfaklar hemen hemen her evin vazgecilmez mekanlaridir. Mekaniniza gore cesitliligi coktur. Zevkinize ve butcenize gore klasik mutfak dolabi, modern mutfak dolabi, ankastre mutfak dolaplari v.s. cesitliligi arttirabilirsiniz. Kucuk mutfaklarda yer problemi nedeni ile bu secim daha cok mutfak duzenini iyi saglayarak ortadan kaldirabilirsiniz. Kucuk mutfaklar icin firmalarin bir kismi entegre cozumlere gitmektedir. Crettikleri mutfak dolabi cesitlerinde yer kazanabilmek amaci ile buzdolabi, lavobu, firin gibi gereksinimi cok olan malzemeleri dolaplar bir arada tutmaktadir. Mutfaklarda kullanilacak masalari gomme olarak kullanmak size mekanlarinizda daha fazla yer kazandiracaktir. Mutfaginiz oturma odanizla bitisikse bu iki odayi birlestirmek farkli bir alternatif olabilir. Evinizi daha dekoratif gosterecektir.

Read more...

Banyo Mobilyaları ve Dolabı

Zamanla daha fazla önem vermeye başladığımız banyolarımız ve bu alanlarda kullandığımız ürünlerin kalitesi hijyen anlayışımızdaki değişikliği de ortaya koyuyor sanırım. Eskiden bi seki, bi kese yeter mantığıyla bakılan banyolarda artık daha modern ve alanı daha kullanışlı hale getiren fonksiyonel ürünler kullanılıyor.

Özellikle ev tasarımlarında banyo veya duş olarak tabi ettiğimiz alanlar için ayrılan kısmın evin genişliğine oranla oldukça küçük olduğunu düşünürsek, bu alanları ne kadar iyi kullanmamız gerektiğini anlarız. Hal böyle olunca da banyolarda kullanılan banyo dolapları ve bunların yanındaki diğer dekoratif ögelerin alanı ne kadar verimli kullanacağımız belirlediğini fark edebiliriz.

Tanıtacağımız ilk tasarımımızın adı Banyo Omurları olacak. Yurt dışında üretimi gerçekleştirilen ve yabancı bir tasarımcı tarafından tasarlanan bu banyo dolapları, insanlardaki omurlar dikkate alınarak hazırlanmış. Her bir omura farklı bir fonksiyon yükleyen tasarımcı, alalandan tasarruf etmek adına tasarımı dikey konumda değerlendirmiş.

Read more...

Vanucci Banyo Modelleri

Evlere rahatlığı ve konforu getiren Vanucci, su ve doğadan ilham alarak tasarladığı on dört farklı banyo modeliyle modern yaşamın tutkunlarına Fontana ile istediklerini sunuyor.Geometrik çizgilere sahip olması ve lavabosunun özel kalıpta hazırlanması Vanucci’nin sınırları ne kadar zorladığını gösteriyor.

Tarz sahibi olanlar, farklı bir banyo istiyorsanız size ;Pioggia,Dalia,Loto,Flutto,Pietra,Foglia,Fiume,Sirena,Fontana,Rosa,Alveo,Mare,goccia ve Lavigne olmak üzere on dört tane seçenek sunuluyor.

İki bölümden oluşan tik ağacı kaplamalı özel tasarım ahşap dolabı ve çekmesi ile banyonuzun daima düzenli kalmasını sağlıyor.Ferahlık ve rahatlık hissi uyandıran bu banyolar sanki evin bir odasıymış hissi uyandırıyor.

Doğada bulunan tüm güzellikleri evlere taşıyan Vanucci,2008 1.Ulusal Mobilya Tasarım yarışması nda mutfak ve banyo ve ev mobilyaları kategorilerinde birincilik ödülü almıştır.

sadece şıklık değil aynı zamanda konforu da banyolara taşıyan vanucci kullanıcılarına mükemmel banyolar sunmaktan gurur duyuyor

Read more...

19 Ağustos 2011 Cuma

Yatak Odanızda Rahat Uyuyun

Siz de salon koltuğunda televizyon karşısında uyuyanlardan mısınız? Yatak odasına sabaha karşı uyanarak giden ya da koltuk üzerinde gün ışıyana kadar yatanlar arasındaysanız, belki de yatak odanızda sihirli bir dokunuşa ihtiyaç vardır.
Yatak odanızı, yaşama alanına çevirmek için gerekli olan sadece biraz dekorasyon taktiğidir. Kullanacağınız renkler, yatağınızın yerleşimi, doğru aksesuar seçimi ve yaşam tarzınıza uygun detaylarla, bunu başarmanız mümkün.

İşte öneriler
Gün ışığından yeterince yararlanın
Bolca ışık alan bir yatak odasında, yumuşak gölgeler yaratmak için, yeşil tonlarında tüller ve açık renk storlar kullanabilirsiniz. Eğer çok yakınınızda bir apartman ya da kötü bir manzaranız yoksa, tüllerinizi de storlar gibi kullanabilirsiniz. Böylece yatak odanız yeterince aydınlık alacaktır. Yatak başında kullanacağınız bir gece lambası ise uzun geceler için ideal olabilir.

Ferah ve aydınlık
Tuvalet masanızı duvar önü yerine, pencere önüne yerleştirirseniz; makyaj yaparken yüzünüze direkt ışık yansıması sağlarsınız. Yatağınızı pencere önüne koymak, genellikle hatalı bir davranıştır. Perdelerin dökümlü durmasını engeller ve camın tam açılmamasına sebep olduğundan, havalandırmayı zorlaştırır. Odaya koyacağınız boy aynası, dışarıdan gelen ışığı yansıtarak, ışıl ışıl bir görüntü almanızı sağlar.

Odanın odak noktası
Yatak başınızın geldiği duvarı açık renge boyayıp, tül veya perde kumaşını dekoratif olarak sarkıtırsanız, burayı odak noktası haline getirebilirsiniz. Ayrıca odanızın genel tonları ile uyumlu olarak seçeceğiniz nevresim takımları ve yatak örtüsüne kombin kumaşları kullanmak, odaklanma konusunda yardımcı olacaktır.

Size ait
Yatak odanızın duvarları mutlaka beyaz olmak zorunda değildir. Evinizin diğer odalarında sıcak tonları kullanmaktan hoşlanıyorsanız, bunu yatak odanızda da devam ettirebilirsiniz. Özellikle açık yeşil tonları, yatak odalarınızda tazelik hissi yaratacaktır. Rahatlatıcı ve sakinleştirici etki istiyorsanız, bu tonları kullanabilirsiniz.

Aksesuarları atlamayın
Saklama kutularınız için daha dekoratif seçimler yapabilirsiniz. Bunları yatak altı yerine, ayakucunuza yerleştirerek, hem renk, hem doku çeşitliliği yaratabilirsiniz. Ayrıca günlük giysilerinizi, şık askılıklarla duvara asabilirsiniz. En önemli detay olarak, yatak başınızda bir buket çiçek bulundurmak, güne taze ve mutlu bir başlangıç yapmanızı sağlayacaktır.

Yatağın ayak kısmına yerleştirilecek bir sandık, hem bir çeşit koltuk görevi görür, hem mevsimlik eşya kaldırmada çok yardımcı olur. Üstüne çarpıcı renk bir örtü ve yastıklarla, keyifli bir yatak odası yaratabilirsiniz.

Read more...

Dekorasyonu Yenileyen Vazo İçin Rengarenk Çiçek Modelleri

Papatyalar, güller, yaseminler, karanfiller… Her biri güzel kokuları ve renkleriyle evinizin dekorasyonuna yenilik katabilir. Vazo çiçeklerini düzenlerken size yardımcı olacak ve yeni fikirler edinmenizi sağlayacak öneriler…
Öncelikle çiçekleri satın alırken çok taze olmalarına özen göstermelisiniz. Çiçekleriniz eve gelene kadar susuz kalıp, canlılıkları yitirebilir. Soğuk dolu bir kap hazırlayın ve çiçeklerinizi 2-3 dakika bekletin. Yeniden canlanacaklardır.
Çiçeklerinizin daha uzun süre yaşamasını istiyorsanız 3 günde bir, saplarından birer santimetre kesin. Bu sayede çiçeğin su alışveriş kanalı açılmış olur ve daha iyi beslenir.

Evinizde kullanmadığınız büyük bir şarap kadehini vazo olarak kullanabilirsiniz. Bu tür vazolar için en uygun çiçek leylaktır. Saplarını iyice kısaltarak, kadehin içine yerleştirdiğinizde mor ve beyaz enerjisi evinizi kaplayacaktır.

Yayvan ve orta derinlikte cam bir kâseyi suyla doldurup, petunya çiçeklerini koyabilirsiniz. Petunyalar suyun üzerinde kalacak ve canlı tablo izlenimi yaratacaktır.

Sümbül gibi uzun gövdeli çiçekler için uzun ve dar vazolar kullanmanız gerekir. Böylece çiçekleriniz solmadan, dik durabilmek için vazodan destek alabilir. Evinizdeki cam şişeleri üzerine mum damlatarak ya da boyayarak yeni bir görünüm kazandırabilirsiniz. Çiçeklerinizi bu şişelerde yani yeni vazonuzda saklayabilirsiniz.

Biri sizin için çiçek pazarından sarı laleler almış olabilir. Onların daha uzun süre canlı kalmasını sağlamak için vazolarının dik ve dar olmasına özen gösterin. Çiçek suyuna 1 tane aspirin ekleyerek saplarının çürümesini önleyebilirsiniz.
Güllerin güzelliğini daha da belirginleştirmek için vazo rengi ile gül renginin birbirine kontrast olmasına dikkat edin. Kırmızı gülleri beyaz bir vazoda, sarı gülleri yeşil bir vazoda tutabilirsiniz.

Terasınızda ya da balkonunuzda yeterince yeriniz varsa kilden yapılmış küpleri vazo olarak kullanabilirsiniz. Alan geniş olduğu için kasımpatı ve papatyaları aynı vazoda saklayabilirsiniz. Ortaya şık bir görünüm çıkacaktır.

Read more...

Şeffaf Estetik ve Dorma Kalitesi Bir Arada

Dorma Interior serisi, değişen koşullara ve tercihlere adapte edilecek ürünler sunuyor. Geçmiş dönemlerde öncelik rahatlıkken, bugün odalarda şeffaflık ve esneklik , zamanın ruhunu tanımlıyor. İç tasarımı değiştirmek için Dorma, iyi tasarlanan ürünlerinin yaşam tarzlarına entegre edilmesini sağlayarak modern çözüm yolları sunuyor.
Günümüzde mimaride daha bireysel talepler önem kazanıyor ve daha önemlisi projenin tanınan bir kimlikle birleştirilmesi isteniyor. Bu noktada cam panellerin kullanımı, böyle amaçlar için oldukça ideal. Şeffaflık, binanın bütün yüzeyi boyunca geniş alan ve ışık sunarak alanın ortak bir stil içinde birleşmesini sağlıyor.

Dorma’ nın cam kapıları ve cam sistemleri ile tamamen açık konseptlerde giriş ve çıkış alanları eşit şekilde ayrılırken; şık ve fonksiyonel bir verimlilik sağlanması garanti ediliyor. AGILE 150 sürme kapı sistemleri ile şeffaf arayüz yaratılırken; tasarıma uyum sağlayan estetiğe duyarlı ve yüksek kaliteli bir görünüm ile bütünlük sunuyor.

Cam, ışık alan ve açık olan şeffaf özel odalar yaratmak için uygun bir malzeme… Camlar yaşam alanlarını daha canlı yaparak çekici yerlere dönüştürüyorlar. Örneğin; girişler Arcos Universal aksesuarlarla cam kapılar ya da duvarlar ile geliştirildiği zaman daha belirgin zenginlikte gözüküyor.

Bu da daha fazla opak alternatifi davet ediyor. Böylece gün ışığına izin verirken, soğuk havayı dışarıda tutmuş oluyorsunuz. Ayrıca odalar dayanıklı cam yüzler ile daha “genişleyebilir” bir özelliğe sahip oluyor. Kullanılan cam aksesuarlar ile daha fazla estetik düşünce hayata geçiyor. Şeffaf çözümler için Dorma’nın farklı yaratıcılıkta, sofistike tasarımlar ile karakterize edilen ürünleri, emniyetli fonksiyonellikte ve kolay işleyişte…

Basitçe daha fazla rahatlık
Mekanlarda estetik ve fonksiyonel fikirlerin pahallı olmayan çözümlere ihtiyacı var. Odaya yerleştirilen akıllı ürünler ile sadece yaşanan yerin kalitesine katkı sağlamış olmaz, ayrıca genel yaşam kalitesini de bu şekilde artırabilirsiniz. Örneğin Manet tek noktadan sabitlenen aksesuarlar ile cam kayar kapılar tasarıma ferahlık katar.

Tek alan pek çok olasılık
Bugünkü trendler, mekanları daha çok yönlü ve gösterişli hale getiriyor. Değişik işler için farklı kullanımlarının daha kolay olması isteniyor. Tüm boş alanı farklı maksatlarla kullanmak, aynı zamanda baştan başa görünüşün bütünlüğünü korumak gerekiyor. Dorma kayar kapılar ile bu çok kolay talep edilebiliyor. Odaların konumuna göre birleşmesi ya da ayrılması için uygun olan profil hareket edebiliyor. Emniyetli fonksiyonelliği ile örnek bir çözüm sunuyor.

Read more...

Küçükten Büyüğe Doğru Dekorasyon 2011

Yaşam alanınızı yeniden dekore etmek istiyorsunuz ancak küçük olması sizi zorluyor mu? Doğru dekorasyon önerileriyle küçük odalara ferahlık katabilir, tarzınıza uygun yenileyebilirsiniz.
Dar ve küçük odalarda kullanılan mobilya ve aksesuarların birbirini tamamlaması önemlidir. Perde ve koltuk yastıklarını aynı renk ve desende kumaştan yaptırarak bütünlük sağlayabilirsiniz. Böylece odanız daha büyük görünecek, karmaşıklıktan uzaklaşacaktır.

Petek üstünde biten perdeler yerine uzun modelleri tercih edin. Bu tür perdeler tavanı daha yüksek göstererek odanızın daha ferah görünmesine yardımcı olur.
Koltuk ve mobilyalarınızda sade modelleri tercih etmenizde fayda vardır. Kare ya da yuvarlak formlu mat renklerdeki sehpalar küçük odalar için idealdir. Detaylı ve işlemeli mobilyalar odanızda boş bir kalabalık hissi uyandırır.

Hem odalarda hem mutfaklarda hayat kurtarıcı özelliği olan raflardan faydalanabilirsiniz. İstediğiniz ölçüde rafları yapı marketlerden kolaylıkla temin edebilirsiniz. Özellikle dergi, kitap, mutfak gereçleri gibi eşyalar için ayrı bir alan ayırmanıza gerek kalmadan şık düzenlemeler yapabilirsiniz.
Odanızda kendinizde yer açabilmek için var olan alanları iyi değerlendirmelisiniz. Yatak ucuna eklenen sandıklar, sehpa altında saklanabilen puflar ekstra yer kaplamadan, düzenleme imkânı sağlar.

Mobilya ve aksesuarlar arasında mutlaka boş yer bırakın. Koltuğun yanına bir sehpa sıkıştırmak yerine orta sehpa kullanarak eşit ölçüde boşluk hissi uyandırın. Odanızın daha büyük görünmesinin en önemli püf noktası az ve sade eşyaları barındırmasıdır.

Duvarlarınızda renk seçimi görünümü doğrudan etkiler. Sarı, şampanya rengi, krem, fildişi gibi renkler odanızı daha büyük gösterir. Duvarlarınıza asacağınız küçük resim çerçeveleri ve çeşitli aksesuarlar hem şık görünüm hem de bütünlük yakalamanızı sağlar.

Aydınlatma, küçük odalar için vazgeçilmezdir. Yerden ya da duvara yansıtarak yapacağınız aydınlatmalarda daha geniş ve ferah görünümler yakalamanız mümkündür.
Büyük ve desenli halılar yerine ince ve açık renkli halılar kullanmak, yer döşemelerinde açık renkleri tercih etmek yaşam alanınızı daha büyük gösterecektir.

Read more...

Küçük Mekanlar İçin Büyük Çözüm Önerileri

Mobilya, kapı donanımları ve aksesuarları konusunda sektör lideri olan Häfele, uzman kadrosu ve 130 bin farklı üründen oluşan geniş ürün yelpazesiyle küçük mekanlara da yüksek performans kazandırıyor.
Kullanılmadığında dolap içine gizlenebilen ütü masası, dolap içinden çıkarılabilen LCD ve plazma üniteleri, alçak tavanlı çatı katlarına özel tasarlanmış kayar kapaklar, özellikle metrekaresi küçük yazlık evleri bu küçüklüklerinden beklenmeyecek, tam fonksiyonlu bir yaşam alanına dönüştürebiliyor.

Gizli kapaklı ütü masaları
Häfele’nin çekmece içine ve duvara monte edilebilen pratik kullanımlı ütü masaları, oturma ya da yatak odalarında ütü masası için yer arama endişesini ortadan kaldırıyor. Çekmece içine yerleştirildiğinde raylı sistemle dışarı çıkarılabiliyor. Kullanılmadığında dolap içinde gizlenebiliyor.

Duvara ya da bir dolabın yan paneline monte edildiğinde, koruyucu kapağıyla kapatılabiliyor; böylece estetiği bozmuyor. Katlamalı bir sistemle açılan ütü masası ayrıca döndürülerek istenen yöne çevrilebiliyor.

Kayar kapaklarla sihirli dokunuşlar
Giyinme bölümünü yatak odasından, hobi bölümünü oturma odasından, dinlenme bölümünü ofisten ayırmanın Häfele’de sihirli bir yolu var. Silent Aluflex kayar kapak sistemiyle yaşam alanlarının işlevi artıyor. Odalar duvar yerine akrilik, cam, ahşap ya da doğal malzemelerden üretilen kayar bir panelle bölünüyor.

Kayar kapaklar, özellikle çatı katı odalarında mekanı ikiye bölerek giysilerin ve giyinme bölümünün daha düzenli ve ferah görünmesini ve yerden tasarruf sağlıyor. İleri teknolojiyle üretilen mekanizması sayesinde hafif ve sessiz kayma özelliği taşıyan ve 80 kg taşıma kapasitesine sahip bölme kayar kapaklar, Häfele tarafından sipariş üzerine istenilen ölçülerde üretilebiliyor. Tercihe göre içte veya önde kayan kapaklar düz ve köşeli tavanlara uygulanabiliyor.

LCD ve Plazma ekranlar için uzatma kolları
Häfele’nin döner uzatma kolu, en fazla 19 inç ekran ve 12 kg ağırlığa sahip olan LCD ve plazma televizyonlar için ideal bir çözüm sünüyor. Bu uzatma kolu mobilya yan paneline ya da raflara bağlanabiliyor ve her yöne 180 derece dönebildiğinden istendiği zaman televizyon katlanıp dolap içine kaldırılabiliyor.
Ayrıca televizyon izlendiği zaman çekilerek döndürülüyor ve istenen açıda sabitlenebiliyor. Dar alanlara uygun bir çözüm olan bu sistem, oturma odalarındaki büfelerden, yatak odalarındaki ve yatlardaki dolaplara kadar geniş bir kullanım alanına sahip.

Küçük mutfaklara ideal çözüm
Kullanıcılara ikinci bir seçenek sunan Hafele’nin Top Flex masa sistemi çekmece şeklinde planlandı. Tezgahın altından çekilerek çıkarılan bu masa sistemi, açıldığında 80 cm uzunluğunda bir masa halini alıyor. Top Flex küçük mutfaklara sahip ailelere aynı ortamda hem yemek hazırlığı hem de yemek yenmesi için ideal bir çözüm.

Read more...

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP