30 Eylül 2011 Cuma

Modern Dekorasyon İncelikleri

Bazı kişiler evlerinde antika dekorasyon ürünlerine yer verirken, bazıları ise modern hayatın getirdiği yenilikleri her zaman yaşamak istemektedir. Bazıları klasik 1960 model arabaları satın alırken diğerlerinin son model araba merakı gibi bir durumdan bahsetmekteyiz. Ev dekorasyonunda da aynen bu şekilde tarzlar mevcuttur. Modern dekorasyon incelikleri gibi konularda modayı takip eden bir çizgide hareket etmelisiniz.

Modern dekorasyon konusunda moda her zaman önde tutulmaktadır ve dekorasyonunuzun modern olmasını istiyorsanız moda ile birlikte yenilemelisiniz. Bu senenin renkleri sarı, pembe ise sizlerde bu renkleri modern ev dekorasyonunda kullanarak modern ev dekorasyonu konusunda başarılı bir ortam sağlayınız.

Ev dekorasyonu fikirleri modern dekorasyon konusunda çok daha çabuk yenilen teknoloji ve her sene değişen moda sayesinde biraz güç olmaktadır. Fakat ev dekorasyonuna özen gösteren kişiler bu değişimleri yakından takip etmesi gerektiğinden dolayı sürekli güncel moda haberleri, dekorasyon haberleri gibi konuları yakından takip etmelidirler.

Read more...

Yatak Odası Dekorasyon Önerileri

Yorgunluğumuzu attığımız, dinlendiğimiz, huzur bulduğumuz ve en özel anlarımızı yaşadığımız yerlerdir yatak odaları. Bu sebeple yatak odalarını dekore ederken dingin ve huzurlu bir atmosfer yaratmalıyız ki yatak odasında kendimizi son derece rahat hissedelim. Çarşafından yastığına en küçük detaylara bile önem vererek dekorasyon işlemini yapmalıyız.

Eğer ki oluşturmak istediğiniz atmosfer sade ve sakin olacak ise beyaz rengini kullanmalısınız. Mobilyaları , saten çarşafları ve duvar kağıtlarını beyaz renginde tercih etmelisiniz… Seçeceğiniz mobilyalarda dikkat edeceğiniz önemli noktalardan biri dolap üzerinde uzunca bir ayna bulunup bulunmaması. Tercihinizi ayna bulunandan yana kullanmalısınız. Bu sayede yatak odanıza genişlik hissi ve şıklık gelecek ayrıca boy aynası almanız için bir sebep kalmayacak. Diyelim çok yoğun beyaz renklerden hoşlanmıyorsunuz, o zaman iki farklı renk olmak üzere duvar kağıdı kullanabilirsiniz. Birbirine kombine renklerle aldığınız aksesuarlar ve renkli duvar kağıdı sayesinde daha hareketli bir dekorasyon oluşturabilirsiniz…

Odanızda tercih ettiğiniz ışıklandırmanın beyaz olmamasına dikkat etmelisiniz. Ayarlanır prizler kullanıp , göz yormayan sarı şıklar kullanmalısınız. Ve yatak odanızın yeri yeteri kadar büyükse yere kadar uzanan tülleri ve perdeleri kullanıp zengin bir görünüm kazanabilirsiniz

Read more...

Salon Takımı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Evlerimizde kullanmış olduğumuz mobilya ürünleri, dekorasyonun en önemli parçalarıdır. Mobilyaların ev içerisinde ki konumları, renkleri ve modelleri tüm ayrıntıları ile dekorasyonun bütünlüğünü oluşturmaktadır. Salon takımı modelleri bakılırken genel olarak renkleri ve üzerlerinde ki desenlerine göre tercih edilmektedir. Ancak mobilya alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bunlar;

- Mobilyaların sağlam olup olmamasının kontrolünü ayrıntılı bir şekilde araştırın. Salon takımları, en çok kullanılan mobilyalar olduğundan daha dayanıklı ve sağlam olması gereklidir. Bu yüzden ağaçlardan üretilen ahşap mobilyaları almanız daha sağlıklı olacaktır.

Salon takımı seçerken ürünün su ve su gibi sıvılara ne kadar dayanıklı olduğunu öğrenmelisiniz. Bazı mobilya ürünleri yapısı itibari ile sıvıya dayanıklı değildir ve mobilyalar oldukça dayanıksızdır.

- Seçeceğiniz renkleri evinizin içerisini hayal ederek planlayın. Perdeleriniz, halılarınız ve aksesuarlarınız ile bir bütün olması gereken salon takımlarını bu gibi ayrıntılara dikkat ederek seçin.

- Salon takımlarını genel olarak büyük mobilya mağazalarından almaya özen gösterin. Kaliteli ve garantili ürünler her zaman bir adım öndedir

Read more...

Doğru Aydınlatma Nasıl Olmalıdır

Doğru Aydınlatma Nasıl Olmalıdır?..Bir mekanı gösteren, aydınlatmasıdır kuşkusuz. Ortamınıza uyumlu olan bir aydınlatma, her zaman huzur verir ve sizi de dinlendirir.

Çok çeşitli aydınlatma elemanlarını tasarlayan ve her mekana ayrı olarak aydınlatma sağlayan Elips Mimarlık, 2011 yılında da farklı çalışmalara imza atmış durumda. Mimari açıdan çok önemli olan mekan aydınlatmasının nasıl olması gerektiği konusunda bilgi aldığımız Elips Mimarlık, ışığın konumlandırılmasından tutun rengine kadar bir çok detayın önemli olduğunu vurguluyor. Mekanınızın hangi bölümlerini yansıtmak istiyorsunu bu çok önemli ve bunu da başarabilmek için tavanın ortasına bir avize asıp her yeri aydınlatma döneminin sizler için de kapanmış olması gerekiyor. Çok farklı aydınlatmaların dahi aynı anda kullanıldığı özel sistemler sayesinde günümüzde mekanlarımız daha huzur verici ve ruhumuzu dinlendirici nitelikte.

Doğru aydınlatma yöntemlerinden bir tanesi, aydınlatma elemanlarının gizlendiği ve vurgulanmak istenen bölgelere özel yardımcı ekipmanlarla vurgu yapıldığı bir sistem. Bu sistem sizi dinlendiren ve daha rahat bir ortam sağlayacak olan bir yöntem. Mekanınızdaki dekorasyona uyumlu olmasını isterseniz, aydınlatma elemanları dekoratif objeler olarak da karşımıza çıkabiliyor. Bu tamamen size, zevklerinize ve mekanınızın görünümüne bağlı bir olay.

Her mekanda gereken ışık şiddeti farklı boyutlardadır. Bazen aydınlık ve ferak bir hava yaratılması gerekirken, bazı mekanlarda daha loş bir ortam oluşturulabilmektedir. Bu mekana ve mekanın bölümleriyle bağlantılıdır. bu nedenle, farklı aydınlatma sistemlerinin yanı sıra ışığın şidetini ayarlayabilmek için de dimmer anahtarlar gerekmektedir.

Read more...

Yemek Odası Aydınlatma Modelleri

Aydınlatma sistemleri modern olarak tasarlanmış ürünlerle her odaya farklı birer anlam katarak mekanlarımıza ışık saçmaya devam ediyor.Koçtaş büyük armatür üretimleri ile ayrı ayrı her odayı düşünmüş.Her oda için ayrı ayrı tasarlanmış şık ürünleri ile müşterilerine hizmet veriyor.Koçtaş bu özel odalardan biri olan yemek odası için de tabii ki çok özel ürünler üretmiş.

Ev içerisindeki aydınlatma sistemlerinin kontrolü evin görünümü açısından oldukça önemlidir.Aydınlatma sistemlerinin kullanım yerlerinin amaçları baz alınarak üretilmiş olması çok önemlidir. Bu açıdan en önemli mekanlardan biri de yemek odalarıdır.Aydınlatma sistemleri her alanda doğru ışık açısını sağlamayı amaçlamaktadır.Yemek odası aydınlatma sistemleri bu doğru açıyı yakalayabiliyorsa yemek saatleri çok keyifli bir hal alacaktır.

Bu açıyı yakalamak da Koçtaş’ın ürünleriyle çok kolay.Günümüzde sıkça kullanılmaya başlayan yemek masasının tam üzerinde bulunan aydınlatmalar yemek yerken büyük kolaylık sağlamaktadır.Koçtaş yemek odası aydınlatma sistemleri son teknoloji ampuller kullanarak yemek masanızın tam ve doğru aydınlatılması düşünülerek klasik ve lüks tarzlarda tasarlanmıştır.Hemen bir Koçtaş mağazalarından birini ziyaret ederek ürünlere bir göz atmanızda fayda var.

Read more...

Tavan Aydınlatma Önerileri

Tavan aydınlatma sistemleri, yaşadığımız alana hoş bir hava vererek farklı anlamlar katıyor.Evimizdeki dekorasyonun ayrıntılarını rahatça gözler önüne seriyor.Aydınlatma armatürleri de gelişen teknolojinin etkisiyle daha çok estetik görünüm kazandı.Bu konuda uzman kişiler tarafından günümüz modasını yansıtan çok çeşitli,her zevke her eve ve her bütçeye hitap edebilecek çok güzel aydınlatma armatürleri üretiliyor.

Yıllardır yerli yabancı bir çok önde gelen firmanın çok özel ürünlerini Türkiye’ye getiren Bakara Collection,konusunda her geçen gün daha da profesyonelleşiyor ve bu profesyonellik ürünlerindeki kalite ve çeşitliliğe de yansıyor.Bakara collection’ın zengin ürün koleksiyonuna yeni katılan ADN,Ünlü tasarımcı Joseph Patsi’nin imzasını taşıyor.

İspanyol Grok marka için dizayn edilen ADN,Sarkıtma işleviyle beraber lambader ve aplik olarak da üretilmiş.Fiber malzeme kullanılarak üretilen ADN ‘de silindir formalara sahip parçalarla farklı bir dinamizm oluşturulmuş.

Mekana canlı bir hava katarken modernlikten de ödün vermiyor.Temalardaki ufak, sade ve şık desen çizgileri ürüne farklı bir estetik katıyor.Simetrik düzensizlikleri ve lambader kıvrımlı şekli ile ne kadar kuvvetli bir ifade taşıdığını gözler önüne seriyor.

Read more...

2011 Mutfak Dekorasyonu

Mekanlarınızın her köşesi için ayrı dekorasyon fikirleri oluştu günümüzde. Firmalar da bu fikirlerden yola çıkarak tasarım harikası ürünler oluşturmayı başardılar.

Özellikle mutfak dekorasyonunda çok farklı ve şık fikirler göze çarpmakta. En gözde yenilikler yine 2011 yılı için düşünülmüş ve hayata geçirilmiş durumda. Bu tasarım fikirleri sayesinde en küçük mutfaklar bile şık, modern görünebilecek.

Bu yıl cam mutfak masaları çok moda olmaya başladı. 2011 yılının en dikkat çeken ürünleri haline gelen cam masalar, sağlamlığı ve kullanışlılığı sayesinde güven duyulan ürünler arasında. Ayrıca bu masalar, alt zemine koyulabilen hoş bir fotoğraf sayesinde canlandırılabiliyor.

Mutfaklar için, geniş büyük her alana uygun olarak üretilen köşe takımları da mevcut. Bu köşe takımları, kibar ve zarif tarzlarıyla dikkatleri çekiyorlar.

2011 yılının modası, küçük mutfaklar için yaratılan tasarımlarla ön planda. Bu sebeple en çok da bu modellerle hatırlanacağa benziyor. Küçül mutfaklar için uyarlanan hemen hemen her model, mekanı daha da geniş gösterebilmek adına ufak göz yanılmaları da oluşturuyor. Bu da daha hoş ve şık bir mutfak dekorasyonu anlamını taşıyor.

Read more...

Evinizi Düzenli Tutmanın Yolları

Evinizi düzenlemek istiyor ancak nerden başlayacağınızı işin içinden nasıl çıkacağınızı bilmiyorsanız.5 dakika gibi bir sürenizi yazımı okumaya ayırın. Evinizi düzenlemeye küçük eşyalarınızdan başlayın.

Kitap, CD, süsler, biblolar gibi küçük eşyalardan işinize yaramayacak olanları veya gereksiz olanları gözden çıkarmakla başlayabilirsiniz. Bu tip evinizde gereksiz yer kaplayan eşyaları arkadaşlarınıza, dostlarınıza, akrabalarınıza veya çeşitli sosyal yardımlaşma kurumlarına vererek onlara yararlı olmasını sağlayabilirsiniz.

Hangi eşyaların gideceğine karar verdikten sonra kalan eşyaların arasında bir gruplama yapabilir, sonradan onlara kolayca ulaşmanızı sağlayabilirsiniz. Bu gruplandırmada göz önünde bulundurmanız gereken kriterler kullanım sıklığı, kolay ulaşımı gibi belirleyici özellikleri olan konular olmalıdır.

Eşyalar kategorilere ayrıldıktan sonra onları en uygun mobilyalarınıza yerleştirmeye, kapladığı alanın ve bulunduğu konumun doğru olup olmadığına özen göstermeniz sizin yerden tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

Read more...

Küçük Evler için Mobilya Dekorasyonu

Ev kiralarının problem olduğu şu zamanlarda en kolay yol şehir merkezinde uçuk kiralar ödemeden küçük evlere yerleşmektir.Peki ,bu küçük mekanlara nası sığacağız?

Bir kere evin metrekaresinden çok kullanımına iyice bir bakmak gerekiyor.Yemek masaları her zaman evdeki kişi sayısını ağarlayacak kadar olmalı ve misafir geldiğinde açılacak türden seçilmelidir.Sandalye seçiminiz ise ana sandalye renklerine uygun,açılıp kapanabilen ya da iç içe geçen türden olmalı.Dikkat etmeniz gereken şey günlük ihtiyacınız olan eşyaların göz önünde olmasıdır.Mesela salonda kullandığınız kanepe açılıp yatak olabilmeli,ayrıca kanepeleri sandıklı seçmelisiniz ve yan sehpaların altından puflar çıkabilir,yatak başlarınızın yanı da kitaplık olabilir.

Duvarları da metrekareye katarak kütüphane,büfe,dolap gibi ihtiyaçları tek bir duvarda toplayıp yerden tasarruf edebilirsiniz.Ayrıca merdiven altlarını da dolap olarak değerlendirebilirsiniz.

Kütüphane ve aksesuarları mutlaka duvarda olacak diye düşünmeyin.Evinizde boş kalan köşelere dönebilen kütüphane veya dolaplar yerleştirebilirsiniz.Puflarınıza yer kalmadıysa üzerine tepsi koyarak sehpa biçiminde kullanabilirsiniz.Ya da kanepenin kolçak kısmına bir ahşap parçası koyup aynı şekilde sehpa gibi kullanabilirsiniz.

Read more...

Küçük Değişikliklerle Mucizeler Yaratmak

Mutfağınızın, yatak odanızın ve banyonuzun küçük olmasından ve rahat kullanmamaktan şikâyetçi misiniz? İşte size küçük alanlarınızı değerlendirmenin yolları

Eğer mutfağınız küçük ise mutfakta diğer gereçlerin işlerini yapabilen aletler kullanarak veya kullanamadığınız noktaları devreye sokarak yer sağlayabilir, istediğiniz görünüme sokabilirsiniz. Sorununuzun olduğu bölge yatak odanız ise yatak odanızda çok büyük bir yer tasarrufu sağlayacak gömme dolap yaptırın. Gömme dolap sayesinde onun yeri açılmış olur. Yatak odanızda ferahlığa ve rahatlığa önem veriyorsanız portatif ve kapaksız raflar kullanmak sizin için daha uygun olur. Böylelikle eşyalarınızı bulmanızda kolaylaşır. Bu dolaplara ayakkabılarınızı yerleştirmeniz de oldukça kullanışlı olur. Hatta diğer mobilyalara uyumlu kapaksız bir kirli sepeti bile odanızın derli toplu gözükmesini sağlar.

Evinizdeki yüksek tabandan rahatsızlık duyuyorsanız yine yatak odasında yatağınızın etrafını tülle kapatabilir güzel bir görünüm sağlayabilirsiniz. Böylelikle istenilen sıcaklık hissi yakalanmış olur. İyi bir yatak kombinasyonu sağlamak için de tülle uyumlu bir battaniye kullanılabilir, yatağın üzerine yastıklar yerleştirilebilir. Evinizin boyutlarıyla ilgili sorunlarınız varsa ve evinizin boyutlarını değiştiremeyeceğinize göre, duvarlarınızın rengiyle veya aksesuarlarında değişikliğe gidebilir, yenilikler getirebilirsiniz. Evin boyutlarından şikâyet ediliyorsa duvarların alt kısımlarını pastel renklere boyanarak sıcaklık yakalanabilir. Işıklandırma sisteminin konukları eve doğru yönlendirecek şekilde dizayn edilmesi sizin için bir artı olur.

Read more...

29 Eylül 2011 Perşembe

Salon Takımı Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Evlerimizde kullanmış olduğumuz mobilya ürünleri, dekorasyonun en önemli parçalarıdır. Mobilyaların ev içerisinde ki konumları, renkleri ve modelleri tüm ayrıntıları ile dekorasyonun bütünlüğünü oluşturmaktadır. Salon takımı modelleri bakılırken genel olarak renkleri ve üzerlerinde ki desenlerine göre tercih edilmektedir. Ancak mobilya alırken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Bunlar;

- Mobilyaların sağlam olup olmamasının kontrolünü ayrıntılı bir şekilde araştırın. Salon takımları, en çok kullanılan mobilyalar olduğundan daha dayanıklı ve sağlam olması gereklidir. Bu yüzden ağaçlardan üretilen ahşap mobilyaları almanız daha sağlıklı olacaktır.

Salon takımı seçerken ürünün su ve su gibi sıvılara ne kadar dayanıklı olduğunu öğrenmelisiniz. Bazı mobilya ürünleri yapısı itibari ile sıvıya dayanıklı değildir ve mobilyalar oldukça dayanıksızdır.

- Seçeceğiniz renkleri evinizin içerisini hayal ederek planlayın. Perdeleriniz, halılarınız ve aksesuarlarınız ile bir bütün olması gereken salon takımlarını bu gibi ayrıntılara dikkat ederek seçin.

- Salon takımlarını genel olarak büyük mobilya mağazalarından almaya özen gösterin. Kaliteli ve garantili ürünler her zaman bir adım öndedir.

Read more...

Dekorasyonda Renk Uyumu ve Renklerin Anlamı

Etrafınızda gözünüze hitap eden şeylerin ruhunuzu ve bedeninizi tümüyle etkilediğinden hala birçok kişi habersiz. Herhangi bir eşya ya da obje şekli ve özellikle rengi sayesinde sizi komuta edebilme gücüne sahip. Cansız ve zararsız ya da yararsız sanılan her şey siz farkında olmadan aslında hayatınıza karışıyor. Hala etkisinin olup olmadığı tartışılan konu olan renkler sadece cisimlere özel değildir. Gördüğünüz her şey artık sizin yaşantınıza girmiş sayılır düşüncesiyle renklere hayatınızda biraz daha önem vermeniz gerekiyor. Işığın değişik boylarıyla gözün retinasına ulaşması ile ortaya çıkan bir algılama olan renklerde karakteristik özelliklere sahiptir. Bu özellikler her ne kadar kendisine ait olsa da aslında renkle iletişime geçen herkesin fiziksel ve tinsel nasıl etkileyeceğinin birer kanıtıdır.

Hayatınızı sürdürdüğünüz her alanda dekorunuzu kendinize göre ayarlayanlardansanız bir de renklerin diline kulak verin. Mobilyanızın ve aksesuarlarınızın fonksiyonelliği ve estetiği kadar renklerini de onların karakterlerini bilerek satın almayı deneyin. Kendi zevkinize göre seçeceğiniz bir rengin o ev işyeri, ya da benzeri herhangi bir yer için aslında uygun olmadığını ve bundan kötü etkilenebileceğinizi aklınızdan çıkarmayın

Read more...

Çocuk Odası Çalışma Masası Alanı Önerileri

Çocuklarına düzgün bir eğitim vermek isteyen aileler oldukça farklı yöntemler ile ders çalışma alışkanlığını kazanması için çocuklarını motive etmektedir. Çocuk odası ve ders çalışma masaları ders çalışma isteği açısından oldukça önem taşımaktadır. Çalışma odası modellerine göz gezdirecek olur isek daha rahat ve modern çalışma alanları yaratılmaktadır.

Çocukların ders çalışmalarından daha fazla verim almak ve ders çalışma işlemini daha mutlu şekilde yaptırabilmek için daha modern ve ferah çalışma alanları yaratılmak istenmektedir. Ders çalışırken çocukların sıkılmaması için ders çalışma masalarını genel olarak daha açık renkler, büyük masalar ve rahat koltuklar tercih edilmektedir.

Çocuk odalarında kullanılmak üzere büyük mobilya şirketleri tarafından özenle masalar ve sandalyeler üretilmektedir. Bu masa ve sandalye modelleri ailelerin ve çocukların oldukça fazla tercih ettikleri modeller arasında yer almaktadır. Çocukların odalarında geçirecekleri vakitlerde özellikle küçük yaşlarda sıkılmamaları ve kendilerini rahat hissetmeleri, kendilerini derslerine daha iyi vermeleri için bu çalışma masalarını seçmek en doğru karar olacaktır.

Read more...

Duvar Kağıtlarının Dönüşü

En dekoratif ürünlerden birisidir duvar kağıtları. Kullanım kolaylığı ve şıklığı bakımından boyanın yaratacağı karmaşayı, zorluğu sizlere yaratmaz. Evinizi trend duvar kağıtlarıyla vazgeçilmez bir mekan haline dönüştürmeniz mümkün. Adeta küçük bir saray yaratmak sizin elinizde olan bir şey.

Boya yapacağınız zaman da kalitelisi olsun istersiniz elbete. Ancak kaliteli bir boyanın İtalyan boya gibi pahalı alternatiflerden oluştuğunu da unutmamak lazım. Bu gibi seçenekler yerine duvar kağıtları son derece karlı kalıyor.

Eskiden de çok moda olan duvar kağıtları, 90ların başında saten boyaların gündeme gelmesi sebebiyle az tercih edilir olmuştu. Ancak yaşam standartlarının değişmesi, dekorasyon alanında yapılan yenilikler ve modern tasarımlar sayesinde günümüzün en çok tercih eidlen ürünü kuşkusuz duvar kağıtları olmuştur.

Hayata bakış açılarınızı belirleyen mobilyalar, renkler ve stiller, sadelikten kurtulduğu zaman ancak hayat bulabilmektedir.

2011 duvar kağıdı modelleri ise iç mimarların gözdesi olmuş durumda. Hal böyle olur da kişiler mekanlarında kendi modalarını yaratmak istemezler mi? Tabiî ki isterler.

Read more...

Kumaş Duvar Kâğıtları

Herkesin çok iyi bildiği gibi evi gösteren duvarlardır. İç dekorasyonda istenilen ortamı oluşturmada işinize çok yarayacak duvar dekorasyon ürünleri olan kumaş duvar kâğıtları renkler ve desenlerin mükemmel uyumuyla tarz yaratacaksınız.

Kadife kumaşların üç boyutlu halleri, kocaman brodelerle süslenmiş ipekler, hafif çiçek modelleri ile verilmiş desenler göze ilk çarpan detaylar arasında görülmektedir.

Bu duvar kâğıtların da daha çok parlak olan dokular tercih edilmektedir. Kullanıcılarının taleplerinin çoğunlukta olduğu keten, ipek ve mica denilen taş dokuya sahip duvar kâğıtları yavaş yavaş yerini metalin başta olacağı sezonlara doğru ilerleme göstermektedir.

Arte firması tarafından kişilerin beğenisine sunulan carapace katoloğunda doğal derilerin yanı sıra metal iplikler ve onlara uygun dizayn edilen dokuma tekniklerinin de kullanılması kişilerin üzerindeki etkisini gözden kaçırmıyor.

Uygulama sırasında ve sonrasında koku yapmayan, akustik ve ses emicilik özelliği bulunan, bozulan ve yırtılan yerlerinin tamirinin kolay olması, iyi korunduğu zaman uzun yıllar boyunca dayanıklılığını koruması özelliklerine sahiptir.

Read more...

Renkli Duvar Kağıtları

Alışılagelmiş duvar renklerinden sıkıldıysanız duvarları renklendirebilir ya da farklı metotlarla süsleyebilirsiniz. Artık şampanya, bej, kese kağıdı, pamuk pembeler gibi renkler tarihe karışsın. Şimdilerde dekorasyon modası renkli ya da süslü duvarlar.

Şimdilerde moda duvar renkleri turkuaz, yeşil tonlar, fuşyalar, koyu renkler, Venedik sarısı gibi canlı tonlar hatta renkli çizgiler. Bu renkleri kullanınca dekorasyon baştan aşağı değişmek zorunda kalabilir fakat canınızın sıkılacağını sanmıyoruz çünkü herkes bazen değişiklik ister.

Bu renklere uygun dekorasyon kendi kendi belli eder ve şekillenir. Uygun örtüler, perdeler, aksesuarlar gibi detaylar da farklılaşacak ve yaşadığınız ortamı tamamen değişecek. Her şeyi birbirine uydurmak zorunda değilsiniz. Zıt renkler ya da farklı kumaşlarda uygulanılabilir. Sadece belli bir tarzı koruyun yeter. Kısacası bir dekorasyon tarzınız olsun, yoksa odanız bir eşya deposu gibi görünebilir.

Duvarlarda şekilli kesilmiş aynaların modası geçmek üzere. Bunun yerine sadece duvara yapılan şekil ya da resimler çok daha uygun. Profesyonel duvar ressamlarını kullanmalısınız. Duvarları süslemek için sadece boya da kullanılmayabilir. Renkli ve pırıltılı taşlar benzeri simler de ışıltı katar. Parıltıları sevenler için bu tarz süslenmiş duvarlar göz kamaştırıcı olur.

Read more...

Salonlar İçin Orta Sehpa Modelleri

Orta sehpa iç mekanların özellikle salonların vazgeçilmez mobilyalarından biridir. Konfor ve görsel tamamlayıcılığıyla salon dekorasyonunda hemen dikkati çekmektedir. Salonun dekorasyonunu tamamlayabilecek en güzel mobilya türüdür.

Salonu çekici kılan, ortama hava vermek için üzerine antika ve süs eşyalarının yerleştirildiği yada hanımların dantel örneklerini koyduğu bir tezgahdır adeta

Read more...

2011 İlginç Mobilya Dizaynları

İlginç mobilya dizaynları artık evlerimizde yerini almaya başladı. Mobilya firmalarının farklı tasarımları modern ve şık görünüşlü mobilyaların ortaya çıkmasını sağladı. İlginç dizaynlarıyla dikkat çeken bu ürünleri evinizde kullanıp kullanmama tercihi tabi ki size kalmış

Özellikle dikkatinizi 2.resme veriniz. Koltukların içlerine yerleştirilen minderler sayesinde koltuğun yükseklik seviyesi ayarlanabiliyor, gerçekten ilginç ama güzel tasarımlar

Read more...

İlginç Koltuk Modeli

Yeni koltuk tasarımları arasında, bir tanesi var ki o bir çoğumuz için çok farklı bir yere sahip olacağa benziyor.. Son derece şık ve özgün olan bu koltuğu gördüğünüzde bir an ne kadar tatlı olduğunu düşüneceksiniz… Bonibonlardan esinlenerek tasarlanan bu koltuk, metalik bir iskelet üzerine bonibon şeklindeki oturma kısımlarının entegre edilmesi ile dayanıklı ve rahat bir koltuk alternatifi oluyor..

Aynı zamanda yatay pozisyona getirebildiğiniz arka kısım ile uzanılabilecek bir yatak olarak da kullanılabilen bonibon koltuk modeli, evlerde bambaşka bir hava yaratmayı hedefliyor. Özellikle lila ve mor tonlarında üretilen koltuğun, canlı renklerin veya koyu pastel tonların hakim olduğu dekorasyon alanlarında son derece uyumlu bir seçenek olacağını belirten tasarımcısı, bonibon tadında bir dekorasyonun sırrı bu koltukta diyor.

Read more...

2011 Elbise Dolabı Modelleri

Montlar,kazaklar,çizmeler işimize yaramaya başladı ve ortaya çıktı.Bunların çıkmasıylada gardırobumuz karışık bir hal almıştır..Yazın öyle bir sorunumuz yoktur.Çünkü giydiğimiz elbiseler fazla yer kaplamazlar ve dolabımızda düzenli bir şekilde durur..böylece dolabımızda rahat olur çok sıkışık durmaz,ayriyettende kullanabileceğimiz bir alan mevcur durumdadır.

Şu zamanlarda ise çıkan kışlıklarımızı dolabımıza nasıl sığdrıabileceğimizi düşünmeye başladık bile.Çoğu zaman kadınlar dolaplarından şikayetçi olurlar küçükdür diye. Halbuki dolaplarımız yeterince büyük fazla olan elbiselerimizdir..Dolabımızı düzgün bir şekilde düzenleyip bırakırsak çıkardıklarımızı yerine aldığımız gibi bırakırsak dolabımıza gayet düzgün durur.

Öncelikle kışın geldiği bu aylarda dolabımızı giyim tarzımız veya şeklimize göre düzeltip öyle bırakırsak dolap düzeninin çokda zor bişi olmadığını anlarız.

Read more...

28 Eylül 2011 Çarşamba

Dış Duvar Kaplamaları ve Havuz Seramikleri

Çanakkale Seramik firmasının Rainbow Plus adıyla koleksiyona dahil edilen çalışma, 70′in üzerinde renk seçeneği ile dikkat çekiyor. 2.5×2.5 ile 30×30 cm boyutları arasında farklı ebatlar da bu renklerle birleştiğinde, ortaya sınırsız bir kombinasyon dünyası çıkıyor. Dış duvar kaplamalarından iç mekanlara ve yüzme havuzları için kaydırmaz ünitelere dek uzayan geniş uygulama alanı, tasarımın üstün esneklik özelliğini de gözler önüne seriyor. Özel teknikler ya da mimari gereksinimler için de sonderece güven veren bir çalışma olarak belirginleşen Rainbow Plus, ürünle beraber tasarlanan köşe ve kenarları ile istenen uyumun elde edilmesini garantiliyor.

Etnik ile gelen büyü…

Çanakkale Seramik&Kalebodur’un bir diğer güçlü tasarımı olan Etnik; deri görünümü ve kaplumbağa kabuğunun şaşırtıcı geometrik desenleri ile oldukça iddialı bir çalışma… 50×50 cm ebatındaki model, mat ve bölgesel parlatılmış (lapparutalı) yüzeylerle beğeniye sunuluyor. Seride kil, lav, vizon, kızıl, kanvas ve kum olmak üzere altı renk seçeneği yer alıyor. Doğal, şık ve parlak görünümü ile banyo, antre, yatak odası ve oturma odaları gibi konut dekorasyonlarında etkileyici sonuçlar sergiliyor. Tasarım ayrıca; restaurant, otel, mağaza ve ofis kullanımı sağlıyor

Read more...

Domino Masa Modelleri

Günümüzde çok özel masa tasarımları bulunmakta.Bunlardan birisi de domino masa modeli. Domino taşlarından esinlenilerek üretilen bu model, evinizde ya da kullanım alanlarınızda size farklılık yaratacak bir ürün.

Taşları ahşap olan bu modelde, kendinizi domino oyununun içerisinde hissedeceksiniz. Bu tasarımın maa bölümü de ahşap ancak cam olan modelleri de mevcut. Estetik duran bu ürün, domino taşı olan bölümü sayesinde ayakta duruyor.

Tasarımda sınır yoktur demiştik daha önceki yazılarımızda. Gerçekten de olmadığını bize gösterdi bu ürün. Domino masalar bunun en iyi kanıtı.

Read more...

Duvar Kaplama Dekorasyonu

Başta mevsim şartlarinin gerekliklerine gore olmak uzere evinizin duvarlarinda yapacaginiz en kucuk degisiklikler bile evinizde buyuk bir dekorasyon degişimine yol açacaktır..

Günümüzde duvar kaplama dekorasyonu ve tasarımları için oldukca farkli alternatifler goze carpmaktadir. Isterseniz bu alternatiflere deginirken zihinlerimizde de yeniliklere yelken acalim.

Duvar kağıtları günümüzde en cok tercih edilen duvar süsleme araclarindan birisidir.
Gelisen imkanlarla birlikte artik duvar kagitlarinda kullanilan desen ve motiflere de son kullanicinin bizzat mudahale etme ve desenlerin olusmasinda soz sahibi olma sansi ortaya cikmistir.

Olabildigince farkli alternatifsiz tasarimlar ortaya cikmasinda karakterlerinizin ozellikleri onemli bir rol oynayacaktir. Duvar kagitlarinin en onemli avantajlarindan birisi oda isisina yapmis oldugu katki olarak gosterilebilir. Bununla birlikte duvar kagitlarinin ustune de boya yapma imkani, kolayca degistirilebilir olmasi ve ayri zahmetler cikarmamasi duvar kagitlarinin avantajlari arasinda yer almaktadir.

Evinizin duvarini tasarlarken duvar kagitlari tabiki tek alternatif degildir. Duvar kagitlarindan baska pratik ve kolay yollardan birisi de stickerlardir.
Renkli ve civil civil sticker’lar ozellikle cocuk ve genc odalarinda duvarlara ayri bir guzellik katacaktir. Bunun haricinde evinizin diger bolumlerinde de sticker kullanmaniz mumkundur. Mesela mutfaklarda mutfak malzemeleri ile ilgili basta meyve, sebze figurlu sticker’lar kullanilabilir.

Yukarda saydiklarimizdan baska cesitli kaliplardan da yararlanmaniz mumkun. Özellikle renk degismesi gorulen ve kamufle edebileceginiz duvar bolumlerinde kaliplardan yararlanarak boyama yoluna gidebilirsiniz. Bunu yaparken tekrarlayacagini islemler ve sizin insiyatifiniz yeni bir seklin olusturulmasinda onemli olacaktir.

Read more...

Dijital Duvar Kağıtları

Eğer evinizin veya ofisinizin duvarlarını çok beğendiğiniz bir fotoğrafla süslemeye karar verdiyseniz, dijital baskılar yardımınıza yetişmiş durumda. Artık dilediğiniz bir fotoğrafı büyütüp duvar kağıdı haline getirebilirsiniz.

Evinizin duvarlarını bir iki renkle boyama dönemi bitti. Artık çok daha renkli, hareketli ve neşeli duvarlar moda. Bunun da yolu farklı duvar kağıtlarından ve baskılarından geçiyor.

Yalnız klasik duvar kağıtlarından bahsetmiyoruz. Çünkü eskiden yaptığımız gibi bir duvarı, klasik desende duvar kağıtlarıyla kaplamak geçmişte kaldı. Artık dijital duvar kağıtları ve Eurographics marka duvar çıkartmalarının dönemi başladı.

Dijital duvar kağıtları aslında daha çok yeni bir teknoloji. Dünya tanıtımı sadece dört ay önce yapıldı. Bu teknolojide, dilediğiniz resim; dijital ortamda özel bir malzemeye basılıyor.

Hangi resmi seçeceğiniz ise tamamen size kalmış. İsterseniz hazır ürünlerden seçim yapıyor, isterseniz de sizin için özel önem taşıyan yüksek çözünürlükteki bir fotoğrafı seçebiliyorsunuz.

İstediğiniz ürün, istediğiniz ölçülerde Almanya’da üretilip, size teslim ediliyor. Kumaşsı dokusuyla ve değişik desenleriyle duvarlara bambaşka bir hava veren bu ürünün metrekare fiyatı, 40 Euro’dan başlıyor.

Read more...

Antre Dolap Modelleri 2011

Antre dolap modelleri, portmanto ya da vestiyer olarak adlandırılan evlerimizin girişinde mont, ceket, şemsiye hatta ayakkabılarımızı bile koyduğumuz dolap modelleridir.Portmanto modelleri aynalı olması dışarı çıkarken son rötuşları yapabilirsiniz. Ayrıca dolap içinde ne kadar çok raf olursa o kadar çok ayakkabı ve eşyanızı içine yerleştirebilirsiniz. Bu sayede ayakaltında bulunan eşyalarınızı buraya yerleştirir daha düzenli ortam sağlamış olursunuz. Günlük kullandığınız terliklerinizi buraya koyabilirsiniz.Antre dolapları modelleri farklı büyüklükte olabilir Bu evinizin girişinin büyüklüğüne göre değişmektedir. Eğer küçük tek parçalı modeller uygundur. Ama girişiniz büyükse ona göre dolap seçebilirsiniz. Ne kadar büyük dolabınız olursa o kadar çok eşyanız ayak altından kalkar.

Klasik veya modern tarzda antre dolap modelleri buunmaktadır. Evinizin dekorasyonuna uygun olan modellerden birini seçebilirsiniz.
Antre dolaplarda renk, genellikle girişler daha loş olur. Bu yüzden açık renkleri tercih etmenizde fayda var. Ayrıca dolapların üzerinde kullanacağınız ayna antrenizi hem daha aydınlık hem de daha büyük gsterecektir. Unutmayın ki aynanın yansıtma özelliği evinizi olduğundan daha geniş gösterecektir.

Read more...

Modern Vestiyer Modelleri

Vestiyer evin giriş bölümünde bulunan dolaplardır. Genellikle mont, ayakkabı, terlik, şapka gibi eşyalarımızı buraya koyarız.

Vestiyer modelleri evinizin tarzına uygun bir çok çeşide sahiptir. Modern vestiyer modelleri ve klasik vestiyer modelleri olarak değişmektedir.Modern vestiyer modelleri, özellikle son yıllarda çok talep gören modellerdir. Bu modellerde kullanılan malzeme ve renk konusunda çok sayıda çeşide sahiptir.Modern vestiyer modelleri fiyatları malzeme ve modele göre değişmektedir.

Vestiyerler evin giriş bölümünde olmasından dolayı evinize gelen misafirlerde ilk intibayı burda yaratmış olursunuz. Modeli konusunda çok seçici olmanız doğru olur. Ayrıca görünümünün yanında işlevselliğide önemlidir. Kullanış yönünden aktif olan modeller bir çok eşyanızı almasını sağlayacaktır.

Read more...

2011 Raf Modelleri

Ev dekorasyonlarında dekoratif anlamda evinize çok farklı bir hava katacak olan raf sistemleri ile evlerinizde daha fazla depolama alanlarının yanı sıra oldukçada estetik bir görünüm katmış olacaksınız..

2011 yılında evlerde ev aksesuarı ve tasarım anlamda en çok uygulanacak olan raf sistemleri daha şimdiden işleme konulmaya başladı bile

Read more...

Dekoratif Mantolama Çözümleri

İşlevsel özelliklerin yanında dış cepheler için dekoratif ve görsel çözümler sunan Blue Safe Mavi Kale, Blues’s Decor adı altında mantolama çözümleri için kolları sıvadı. Bu hizmet binaya hem estetik hem de binanın değerini arttırma fırsatı veriyor diyebiliriz…

Tercihlerinize göre değişen akrilik esaslı sıvı tabaka veya çimento kullanımı yapınızın eski veya yeni olması fark etmeksizin evinizi güneşin UV denilen etkilerini karşı koruyacak. Yalı baskısı, söveler ve diğer aksesuarlar olarak çeşitli araçları bulunan ve en önemlisi de yaşlanmaya ve çatlamaya karşı dayanıklılığı arttıracak bu cephe kaplaması evlerinize güven sağlayacak.

Blue’s Decor‘un üstünde bulunan çimento temelli kaplama ürünleri, tercihlerinize göre kaplamasını akrilik olarak değiştirebilirsiniz. Projeler için tasarlanan dekoratif araçları üretim teknolojisinin sağladığı olanaklar ile fazladan maliyet çıkarmadan ve hızlı bir biçimde getirtebileceksiniz.

Tüm bu pratik çözümler ile sağlanan dış cephe dekorasyonu sayesinde sizlerin ve mimarların isteklerine, tercihlerine ve yaratıcıklarına göre uygulanarak estetik görünümler elde edebileceksiniz. Artık evinizin yalnızca içi değil dışarısı da modern ve şık bir görünüme sahip olacak.

Read more...

Dekoratif Şemsiyelik Modelleri

Sonbahar aylarını yaşadığımız şu günlerde soğuk ve yağışlı bir hava içine girmiş bulunmaktayız. Yağmurla beraber en çok ihtiyaç duyduğumuz şeylerin başında şemsiyeler gelmektedir.

Şemsiyelerinizi daha şık ve dekoratif gösteren şemsiyeliklerle portmantonuzun kenarına koyabilirsiniz. Tarzınıza uygun farklı tasarımlardaki dekoratif şemsiyeliklerle hem şık bir görünüm sağlamış olursunuz hem de yerden tasarruf sağlamış olacaksınız.

Read more...

Taşınabilir Raflar

Özellikle bayanların mutfaktaki en büyük sıkıntıları arasında yer almaktadır çekmeceler ve raflar. Sürekli kullanılan eşyaları koymak için pratik bir çözüme ihtiyaç duyan hanımların bir çoğu artık demode olmuş plastik mutfak çekmecelerini kullanmaktadırlar

Alanında son derece başarılı bir dekorasyon firması ise bu durumun farkına varmış olacak ki, tasarımcılarının bu harika raf modelini ortaya çıkartmasını sağlamış. Hem dekoratif hem uyumlu hem de çok pratik sloganı ile tanıttıkları bu kibar mutfak rafı modeli bir hayli ilgi görüyor. Sabit bir çubuğun üzerine yerleştirilen hareketli ve kapaklı raflardan oluşan bu ilginç tasarımın en büyük avantajı , rafları sağa sola döndürebiliyor olmanız.. Koyacağınız ortama göre şekillenebilme yeteneğini bu sayede kazanan raflarınızı isterseniz salonunuzda dekoratif olarak da kullanabilirsiniz.. Öyle ki tanıtım videosundaki sahneler arasında raflara farklı yönler vererek dekoratif amaçlı kullanılan ev dekorasyonu örnekleri de vardı.

Read more...

27 Eylül 2011 Salı

Ev Dekorasyonu Aksesuarları

Evlerimiz bizim zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz yaşam alanlarımızdır. Evlerimizi dekore ederken herşeyi en ince ayrıntılarına kadar düşünerek eşyalarımızı alırız. Ev dekrasyonunda aldığımız eşyalar kadar onları bir uyum haline sokacak olan aksesuarlarda önem taşımaktadır.Aksesuarlar sadece görüntü olarak değil kullanış açısındanda işlevsel olmalıdır. Ya da evlerimizde var olan bazı objeleri değiştirerek farklı bir havaya katabiliriz. Sıkıldığınız veya eskiyen aksesuarlarınıza farklı bir sunumla yenileyebilirsiniz.

Örneğin odanızın bir kenarında bir boşluk var ama nasıl doldururum diye düşünüyorsunuz. Böyle köşelere daha çok büyük yapraklı canlı çiçeklerle ya da uzun, dekoratif ferforje şamdanlarla odanızın boyutuna uygun objelerle dekore edebilirsiniz.


Evinizde kullandığınız eşyalarınızla uyumlu aksesuarları tercih etmelisiniz. Örneğin klasik tarzdaki mobilyalara sade bir aksesuar hoş olmayacağından modern tarzda dekore edilmiş bir evde sade ve düz aksesuarları tercih etmenizde fayda olacaktır.

Read more...

Modern Salon Tasarımları

Salonlar, en önemli ve en ince ayrıntılarla şık ve güzel bir şekilde döşenip, dekore edilmak istenilen odalardan biridir. Misafir ağırlanan bu odalarda dekorasyon çok önemlidir. Şık ve doğru bir dekorasyonla salonlarınızı düşlediğiniz bir şekilde modern bir tarzda dekore edebilirsiniz. Bunun için bazı tavsiyelerimiz olacak. İşe başlarken önce tarzınızı belirlemeniz gerekir. Daha sonra mobilyalarınıza ve perdelerinize uygun olarak salon rengini belirlemelisiniz.

Klasik bir solanda toprak tonları ve şampanya renklerini tercih ederken, daha cıvıl cıvıl bir salon için pastel tonlarının yanı sıra pembe, yeşil, turuncu ve lila renklerini, daha sakin ve rahatlatıcı bir salonda mavi ve turkuaz tonlarını seçebilirsiniz. Salon duvar renkleri insanı yoran renklerden uzak olmalıdır. Ayrıyeten renkler arasında geçiş sağlandığı için her ne kadarda ayrı olsalar diğer odaların renkleriylede uyum sağlamasına dikkat edilmelidir. Uyumlu ve hoş dekoratif aksesuarlar seçilerek dekorasyonu daha canlı ve daha modern hale getirebilirsiniz.

Read more...

Değişik Banyo Dekorasyonu

Bilimkurgu dünyası kimsenin bilmediği uzayı tema olarak aldığından, son derece ilgi çekici bir dekorasyon tarzıdır. İlginç cihazlar, garip bitki ve nesneler ile uzay konusunda tahmin yürüten araştırmacıların ve sanatçıların hayal güçleri ile biçimlenen bir başka dünyadır bilimkurgu.

Bilimkurgu filmleri ve geleceğe ilginin iyice artmakta olduğu şu son dönemlerde, dekorasyon dünyasıda bilimkurgu ve teknolji temalarından nasibini almıyor değil… Jaime Hayon imzası taşıyan bu ilginç banyo dekorasyonu da, bilimkurgu etkisindeki dekoratif örneklerden birisi. Sıra dışı objelerle süslenen banyo ve bir uzay taşıtını andıran küveti ile bir hayli ilgi görüyor. Oldukça ilginç renkler seçilerek hazırlanan bu tasarım çeşitli kitlelerin zevkine hitap edeceğe benziyor. Özellikle parlament mavisi banyo dolaplarıyla gönülleri cezbeden ve lavabo konusunda oldukça ilginç bir yaklaşımda bulunmuş ve düz tipik banyo lavaboları yerine, uzay filmlerindeki dalgalı yıldız kümelerinden esinlenen bir dekorasyon tarzını tercih etmiş.

Read more...

Balkon Dekorasyon Fikirleri

Evlerimizin en renkli mekanları olan, yazın daha çok aktif olduğumuz balkonları dekore etmek aslında kolaydır. Akşamları çay sefası kimi zaman ise mangal sefası yapılan balkonlarımı daha güzelleştirmek elimizde…

Özellikle diğer ülkelerde Türkiye de ki kadar balkon görmenin neredeyse imkansız olduğunu söyleyebiliriz. Balkon kültürü bizde epey yaygın, zaten yaygın olmaması için hiçbir sebep yok…

Balkon’un ilk mimari amacı daha estetik hedeflere göre tasarlanmış olsa da, zaman geçtikçe işlevselliği artmış oldu. Örneğin roma mimarisinde katların yükselmesiyle ve arkların yaygınlaşmasıyla balkonlar yapılmış. Dini mimaride de balkonun yeri büyük. Bu da halktan uzakta olan fakat aynı zamanda ortada bulunan bir meydan olmasından kaynaklı. Balkonlar hakkında ki bu bilgilerden bahsettikten sonra gelelim asıl konumuza. Balkon dekorasyonu, balkonların en önemli dekor malzemesi (aslında malzeme demek yanlış olur) çiçeklerdir. Çiçeklerin, balkonlarımızın güneş alan bölgelerinde büyülü bir atmosfer yarattığını söyleyebiliriz. Ayrıca hemen hemen her balkonda bu güzel canlılar için bir yer bulabiliriz. Tercihlerinize göre balkon demirlerinize kasalar asıp daha fazla çiçeği oraya yerleştirebilir ve görsel bir şölen yaratabilirsiniz.

Saksı seçiminin de önemli olduğu çiçekli balkon dekorasyonları için terakota saksılar tavsiyemiz. İsterseniz terakota saksıları boyayıp daha da güzel görüntüler oluşturabilirsiniz.

Read more...

Turkuaz Renkli Dekorasyon Modelleri

Canlandırıcı ve serinletici psikolojik özelliğinin dışında ağrı kesici özelliği de bulunan turkuaz, ev dekorasyonunda da yerini aldı. Bitkin ve yorgun bir günün sonunda turkuaz ev dekoruyla canlanmak, yenilenmek isterseniz, bu renk uzmanlar tarafından da tavsiye ediliyor.

Bana kalırsa ev dekorasyonunda turkuaz renge daha ciddi bir hava vermek için kahverengiyi, daha spor, sevecen ve samimi bir hava katmak için de tukuaz renkle birlikte fuşyayı kullanabilirsiniz

Read more...

Çalışma Odası Dekorasyonları

Çalışma Odaları çağımızın çalışma şartları gereği, gerek kriz ortamında mekan kirasının fazla olması, gerekse kendimize uygun bir yer bulamama sıkıntısı, bireyleri evde çalışma ortamına itmektedir.Modern ve klasik çalışma odaları zevk ve ihtiyaçlarınıza göre tasarlanmış ve odaların dekorasyonuna uyum şartı göz önünde bulundurulmaktadır.Evde çalışma ortamı yaratmak, bireyin dışarıda çalışmasından daha verimli olmasını sağlayabilir.Fazladan bir odamız varsa,burayı çalışma odası olarak kullanmak mümkün.

Salonunuzun bir köşesini ya da odanızın bir köşesini çalışma köşesi yaparak kullanmak da mümkün olabilir.Siz de bu odaların tasarımından fikir edinerek, kendinize uygun ortamı hem çalışma odası, hem de oturma odası olarak sağlayabilirisiniz.

Read more...

Çocuk Odaları İçin Sevimli Aksesuarlar

Son zamanlarda, mağazada, çarşıda her neyle karşılaşıyorsak geneli çocuklar üzerine oluyor. Biz ebeveynler de, ayrı çocuk odası hazırlıyor, onu en huzurlu ve sevimli hale getirmek için neler yapmıyoruz ki? Artık her şeyin çocuk ve bebekler için olanı da düşünülüyor ve özellikle dekoratif ürünler daha yoğun ilgi görmekte. Özellikle, odanın görünümüne renk hatan dekoratif lambalar son derece cazip.

Çocuk odaları, onların kendilerini huzurlu hissedebilecekleri en önemli ve birincil mekan olmalıdır. Örneğin; odanın lambası odayı tam anlamıyla aydınlatabilmelidir. Bu oyun oynarken oynadıkları oyundan yeterince keyif alabilmeleri için idealdir. Tabi çeşitli durumlar için farklı lambalarda mevcuttur. Kaldı ki ders ortamı için loş bir ışık, oyun için daha aydınlık bir ışık gereklidir. Çeşitlerinin yanı sıra sizi görselliği ile büyüleyecek ürünler de bolca mevcut.

Read more...

Yatak Odası Dekorasyonları

Farklı tarzlarda bir çok yatak odası modelinin hayatımıza girdiği 2011 2012 sezonunda mobilya firmaları arayışlarını ve üretimlerini hızlı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor..

Sürekli değişen insan ihtiyaçlarına bir şekilde çözüm getirmeyi hedefleyen firmalar üretmiş oldukları yeni sezon yatak odası modellerinde de bu düşünceyi yerleştirmeye çalışıyorlar

Read more...

Yataş Yatak Odası Modelleri

Yorgun bir günün ardından yorgunluğunuzu atacağınız yerin başında yataklar gelir. Tabi yatağınız yorgunluğunuzu atacak durumda mı oda önemli bir ayrıntı. Yataş ürettiği kaliteli yatak modelleri ile alıcısını çok uzun yıllar dinlendiriyor.Yataş yatak modelleri en yakın Yataş bayisine gidip inceleyebilirsiniz.

Her zaman ürettiği ürünün arkasında olan Yataş kalitesi ve sağlıklı yataklarıyla müşterisinin memnuniyetini kazanmıştır.Gün içinde uzun süre sabit masa başında çalışanlar bel ve sırt ağrılarından çok şikayet etmektedir. Yataş yataklar yattığınızda vücudunuzun durumuna göre şekil aldığından hem yorgunluğunuz gidecek hem de rahat bir uyku çekeceksiniz.

Read more...

Alfemo Genç Odası Takımı Modelleri

Alfemo son dönem modelleri ile gençlerin gönlünde taht kurmayı başararak gençlerle arasındaki bu bağı yeni tasarım genç odası fiyatları ile daha da güçlü kılmayı başardı.

Gençlere tavsiyemiz, Alfemo genç odası resimlerini bir an önce inceleyerek beğenileri doğrultusunda anne ve babalarının kollarından tutarak en yakın Alfemo mağazalarına gitmeleridir…

Read more...

26 Eylül 2011 Pazartesi

Bebek Odasında Güvenlik Önlemleri

Bebek bekleyenler için bebek odası tasarlamak bebek beklemekten çok daha zor bir süreçtir. Eşiniz oda düzenlemesinde çocuğunuzun rahatlığından çok misafirlerin beğenisini ön plana alabilir.

Her şeye rağmen yılmadan çocuğunuzun rahat edebileceği bir oda için tasarımlar yapmanız önemlidir. Bebekler için bir bebek odasında en önemli şeylerden biri güvenliktir.

Araştırmalara göre biricik bebeğinizin yeni çıkan dişleri, orta yaşlı bir erkeğin sırtı kadar sık kaşınmaktadır. Bu dişleri kaşımak için verilen oyuncak bazen ona basit gelebilir. Bu durumda bebeğiniz insanlığın ilkçağlarından gelen arkaik içgüdüsü gereği kaşınmak için koltukların, yatağın ve çekmecenin sivri köşelerini deneyecektir.

Sıkça düşen bebekler için bu çok tehlikeli bir durumdur. Bu sorunu ortadan kaldırmak için piyasaya sunulan köşe korumaları bebeğinizin güvenliği için çok önemli bir adım olacaktır. Güvenli ve doğal maddelerden üretilmiş oyuncaklar seçmek de güvenlik konusunda çok önemli etmenlerdir.

Read more...

Yerden Isıtma Önerileri

Yerden ısıtma radyatörlerinizin sökülüp yerine zemin altına borular döşenmesi demektir. Yerden ısıtma tasarruflu bir yöntemdir. Çoğu doğalgaz faturasında %20 ye kadar düşüş sağlamaktadır.

Aradaki fark ise radyatör ve yerden ısıtma arasındaki metot farkından kaynaklanıyor. Radyatörlerin evi ısıtması için önce havayı ısıtmak gerekir. Tüm oda ısındıktan sonra radyatörler devreden çıkar. Sürekli düşen oda sıcaklıkları sürekli radyatör çalışması anlamına gelir ve bu doğalgaz faturanızı arttırır. Yerden ısıtmada ise zeminin ısınması gereklidir.

Yerden ısıtma aşağıdan yukarıya ısıtır. Ev daha çabuk ısınır. Yerler daha sıcak ve basılabilirdir. Böylece doğalgaz faturalarınızda da düşme yaşanır. Üstelik ev kolay soğumaz ve belirli bir sıcaklığı korur. Bu yöntemde evi ısıtmak biraz zaman alır ancak bir kez ısındığında kombi sürekli düşük seviyede yanacağından faturanız düşecektir.

Ancak yerden ısıtma ancak yeni yapılan evler için mantıklı ve karlı bir iş olarak gözükmektedir. Daha önceden yerden ısıtma sistemi döşenmemiş bir eve yerden ısıtma döşemek her şeyin kırılıp yeniden yapılması anlamına gelir. Bu da çok zor ve zahmetlidir.

Read more...

Ofis Tipli Çalışma Odaları

Evde çalışmak sanıldığı kadar kolay olmayan, sabır gerektiren bir iştir. Bazen canınız çalışmak istemez. Eğer evde sizi engelleyen biri varsa – ki bu muhakkak çocuğunuzdur- önce onun okul ya da uyku saatlerinde çalışmakla işe başlayın. Ben evde çalışmak zorunda olanlar için bir kaç tüyo vermek istiyorum:

İlk önce işe, sizi motive edecek eşyalarla hazırlanmış,zevkinize göre, enerjik, canlı bir çalışma odası ya da köşesi edinerek başlayın. Çalışırken en çok neye ihtiyaç duyuyorsanız onları elinizin altında bulundurun. Günlük, haftalık hatta aylık çalışma programı çıkartın.Masa başına geçmeden önce güzel bir kahvaltıyla güne başlayın. Sonra da üzerinizi işe gidecekmiş gibi değiştirin ki bu beyninizi ve sizi işe hazırlamak için işaret olsun.

Read more...

Osmanlı Tarzı Ev Dekorasyonları

Osmanlı Tarzı Ev dekorasyonu eskilerden günümüze ışık tutacak o dönemlerin havasını getirecek tasarım örneklerine yer vermek istedik umarız beğenirsiniz.Farklı dekorasyon anlayışı çizgisi üzerinden yola çıkan kişilerin tercihi osmanlı tarzı stillerde buluşuyor.Herkes benim gibi modern ve renkli tazrı sevmek zorunda değil.

Ülkemizde koyu renk, büyük, klasik mobilyaları ve klasik ev dekorasyonunu seven çok fazla kişi var.Bende bugün ev dekorasyonunda Osmanlı tarzını,atalarımızın yaşam alanlarını, size tanıtmak istedim.Ne de olsa Osmanlı İmparatorluğu zamanında 3 kıtada hüküm sürmüş koskoca bir hanedanlıkmış.Mimaride de oldukça ileri seviyedelermiş. Bugün bizim özenip onlar gibi olmak istediğimiz Avrupa bile iç ve dış mimaride, bilimde ve daha pek çok alanda Osmanlıdan çok etkilenirmiş.

Read more...

Perde Tasarımı

Perdeler evlerin içinden dış dünyaya uzanan bir elçi gibidir normal şartlar altında. Eğer çok klasik perdelerden kullanmıyorsa kişi ve hayat tarzı konusunda ipuçları verecektir seçtiği perdelerin tarzı bizlere. Hal böyle olunca gün geçtikçe farklı ve değişik stilleri yansıtmaya yönelik perde tasarımları dekorasyoncular ve iç mimarlar tarafından insanların beğenisine sunulmakta.

Bu konuya oldukça farklı bir yaklaşım getiren yabancı bir tasarımcı ise, olaya son noktayı koymuş adeta. Zıtlığın ve aykırılığın savunucularına doğrudan hitap edecek bu perde tasarımının nereden aklına estiği ise şüphe duyulan bir konu olarak akıllara takılıyor..

Neden tüm perdeler içeride olmak zorunda?

Hayır, tüm perdeler içeride olmak zorunda değildir. Tasarımcıya göre, bu durum oldukça farklı. “Madem biz perdelerimizi açıp kapatıyoruz ki perdelerimizi genelde penceremizle birlikte açıp kapatıyoruz, neden iki iş yapma gereği duyalım?” diyen tasarımcı olayın bir de kirlenme ve temizlik yönünü düşünmüş olacak ki, bu konuda da son derece pratik ve etkili bir çözümü var. Bu yeni perde, zevkinize göre seçtiğiniz bir kumaş ve pencereleriniz ebatında camlardan oluşuyor. Seçtiğiniz kumaş dışarıdan camınıza yapıştırılıyor ve ikinci bir cam da perdenizin üstünden camınıza monte ediliyor. Böylelikle pencerenizle birlikte otomatik olarak açılıp kapanan ve hiçbir zaman kirlenmeyen perdelerinize merhaba diyorsunuz.

Read more...

İsveç Tarzı Ev Dekorasyonları

Ev dekorasyonunda farklılığı arayanlar, az eşya olsun ama şık ve sade olsun diyenler için İsveçli bir firma olan Wis Desing’in sunmuş olduğu ev dekorunu size sunmak istedim. Wis Desing odalarda boya olarak beyazı tercih etmiş. Bazı odalarda da tek bir duvarı renkli duvar kağıtlarıyla canlandırmış. Kanepe, koltuk ve koltuk minderlerinde farklı renkleri kullanarak odayı canlı tutmaya çalışmış.

Bu mutfakta da lacivert boya üzerine çiçek desenleri kullanılmış. Mutfak dolapları yine beyaz. İsveç insanı dekorasyonda beyaz kullanmayı çok seviyor. Beyaz renk odaları daha geniş göstererek ortamın daha ferah olmasını sağlıyor.

Read more...

Toplu Bir Ev Yaratmanın Yolları

Bir evi dağıtmak son derece kolaydır ancak toparlaması öyle zor gelir ki. Ortalıkta duran kıyafetler, oraya buraya dağılmış eşyalar, yıkanacak kıyafetler ve daha niceleri…

Bir çok bayan, gününün çoğunu evde dağılmış olan eşyaları toparlamakla geçirir. Hatta çalışan bir bayan için dağınık bir evi toplamak daha da zordur. Tek vakitleri olan gün pazardır ve bu bir günlük izinlerini ev işlerine, dağınıklıkları toplamaya ayırmak gerçekten işkence gibi olmalı.

Uzmanlar, bu soruna çözüm aramakla başlamışlar işe ve dağınık bir evi toplamanın en kolay yolunun öncelikle dağılmayacak bir evden geçtiğini bulmuşlar. Yani işe en baştan, kaynaktan müdahale etmek gerek.

İlk olarak, evde dağılacak, ortalığı savaş alanına çevirecek fazla eşya bulundurmamalısınız. Küçük biblolar, süs eşyaları, size hep fazlalık olarak geri dönecektir. Eğer, günlük planlarınız devamlı surette aksıyorsa, bu zamanla evinizin daha fazla dağılacağı anlamını taşımaktadır.

Read more...

İç Dekorasyon Modelleri

İç dekorasyon herkez tarafından zarif ve göz çarpıcı bir havada olması gerektiği olgusu oluşturulmuş bir durumdur. Uygun boya renklerinin duvarlara işlenmesi, farklı mobilya seçimleri ile duvar kağıtlarının kullanılması ile birlikte tamamlayıcı unsurlar olarak yer verebileceğiniz objeler il iç dekorasyon görüntüleri desteklenerek loş bir ortam yaratılabilir. Dekorasyon oyunlar ile renk cümbüşü ortaya çıkarılıp mobilyalar ile kombine halinde bulundurulması gereklidir. Aksesuarlar iç dekorasyon oyunlarında bambaşka bir yere sahiplerdir. Duvar renkleri ise odanın yapısına uygun şekilde incelenmelidir. Bu durumda dekorasyon tarzı büyük önem taşır kendinize bir odak noktası oluşturup o alanda yoğunlaşmanızda fayda vardır. Odalar için uygun renklerle ışıkların seçilmesi bu konuda ilk etapta ele alınmalıdır.

İç dekorasyon bir diğer unsur ise odalardaki konumların belirlenerek yerlerine oturtulması mobilyaların en iyi şekilde düzenlenmesi, kokular ile ışıkların bir arada tutularak düzenli bir seviyede gösterilmelidir. Kokular ile ışıklar ayarlanırken ufak detaylara kadar önem verin yüksek derecede bir iç dekorasyon arz etmektedir.

Read more...

Ev Dekorasyonu İçin Tüyolar

Hepimiz zaman zaman evimizi, odamızı yenilemek isteriz. Bu bazen eşyaların yerlerini değiştirerek olur, bazen yeni aksesuar alarak, bazen de evin eşyalarını tamamen değiştirerek. Tabi bu son söylediğim öyle her zaman olmaz. Oldukça maliyetli bir şeydir çünkü. Aslında her zaman yeni eşyalar almamız olanaksız ve gereksiz. Evde yapacağımız küçük değişikliklerde dekorumuzu tazelememize, yenilememize yardımcı olacaktır.


Örneğin odamızın bir duvarını farklı renge boyamakla işe başlanabilir. Eğer kotuklar eskidiyse ve değiştiremeyecek durumdaysak yeni koltuk örtüleriyle ve örtüye uygun minderlerle evde farkedilebilecek değişiklikler yapılabilir. Eve alınabilecek masa örtüleri, dekora uygun sehpa, evin havasını değiştirecek renkli bir perde, cıvıl cıvıl puflar, minderler ve aksesuarlar da bu konuda bize yardımcı olabilir.

Read more...

Modern Büro Dekorasyonları

Ofisler, masa başı çalışanları için çok önemli mekanlardır. Ofis dekorları da gerek orada çalışanlar, gerekse dışarıdan gelen müşteriler için önemlidir. İlk izlenim çok önemlidir.

Ofisinize ilk kez gelen müşteri de sizin zevklerinizin, beğenilerinizin ve kişiliğinizin yansıması olan ofisinzden etkilenmeli ve size güven duymalıdır.

Read more...

25 Eylül 2011 Pazar

2011 Sandalye Modelleri

Anlaşılan ev dekorasyonuna önem veren ve dekoratif modayı takip edenlerin işi bu yıl bir hayli zor olacak. hergün 2011 modasına ait binlerce yeni model çıkarken bunları kullanıcıların takip etmesi biraz zor olacağa benziyor.Aslında önemli olan burada yeni modayı değil gerekli şeyleri takip etmek olacak..Oldukça ilginç tasarımlara yer verilen 2011 kreasyonları gün geçtikçe showroom’larda boy gösterirken, yıla damgasını vuracak sandalyeler de dekorasyon tutkunlarının beğenisine sunuldu..

Evlerde, işyerlerinde, bahçelerde ve bir çok alanda karşımıza çıkan, hayatın olmazsa olmaz mobilyalarından olan sandalyeler de, 2011’in yaratıcı dekoratif tasarımlarından etkilenerek karşımıza oldukça ilginç görünümlü modeller ile çıkıyorlar.

Özellikle konuyla bu yıl yakından ilgilenen Damat Tween Life’ın yaratıcı modellerinde insanın içine neşe saçan, cıvıl cıvıl bir duygu uyandıran bir tarz hakim olmuş. Hoş sohbetlere ev sahipliği yaptığınız zamanlarda, oturma odalarınız ve salonlarınızda daha da sıcakkanlı, içten bir dekorasyon amaçladığınızda, bu yeni modelleri sakın göz ardı etmeyin.. Damat Tween Life’ın koleksiyonundaki en ilginç modeller ise, üstünde kalp bölgesinde, kalp şeklindeki bir boşluğu bulunan ve oturmuş bir adam gibi görünen sandalye ile ahtapot şeklinde dizayn edilen sandalye olarak karşımıza çıkıyor.

Read more...

2011 Ofis Masası Modelleri

Ofisler günlük hayatımızda helede çalışıyorsak ise evden çok zaman geçirdiğimiz ortamlardan bir tanesidir.Bu yüzden çalışma masamızın güzel, saatlerce oturduğumuz sandalyenin ise oldukça rahat ve kullanışlı olması gerekir.İşte bu yazımızda sizlere 2011 ofis mobilyaları hakkında bilgiler vereceğiz..

Her yıl değişen moda ve tasarımlar, gün geçtikçe daha da ilginç tasarım örnekleriyle karşımıza çıkıyor. Farklılık ve orijinallik arayan insanların talepleri sürekli arttığından, tasarımcılar da boş durmuyor ve sürekli yeni tasarımlar üretebilmek için çaba harcıyorlar.

2011 yılı dekorasyon sektöründe oldukça farklı dekoratif örnekler ve tasarımlarla dolu olacağa benziyor. Daha çok ergonomik ve çok fonksiyonlu ürünlerin hakim olduğu 2011 yılında, ofis mobilyaları konusunda da tasarımcılar modanın sinyallerini yaktılar.

Yeni masa modelleri daha çok cam ve metalin uyumlu karışımıyla, geçmiş yılların o ağır ahşap görüntülü modellerinin verdiği ağır ve kasvetli havaya zıt bir şekilde, enerji ve dinamizm yayıyorlar..

İş dünyasında görev alan uzman psikologlar ise, cam masaların saydamlığının karşı tarafta oturmakta olan insanlara daha güven verici bir etkisi olduğunu belirtirken, bu dinamik tasarımlı masaların çalışan kişilere çalışma hırsı verdiğini, onları motive ettiğini belirtiyor.

Read more...

2011 Oturma Grupları Modelleri

2011 yılına girmeye yaklaştığımız şu dönemde mobilya firmaları ardı ardına yeni modeller üretmekte, kalite ve dizayn açısından birbirleri ile yarışmaktadırlar.Tabi kalite ve dizayn dediğimizde istikbal mobiya aklımıza geliyor.Bu konumuzda istikbal mobilya hakkında bilgiler vereceğiz.

Tabi bu yarış biz tüketicilerin çıkarına bir durum haline geliyor. Daha çok model ve daha çok renk seçenekleri kullanımımıza çıkarılıyor. Birçok marka demişken İstikbal mobilya’dan bahsetmemek olmaz tabiî ki.

İstikbal mobilya kendi alanında öncü firmalardan bir tanesidir. Üretmiş olduğu birbirinden güzel ve kullanışlı mobilyaları sayesinde biz tüketicilerin beğenisini toplamaktadır. İstikbal mobilya’nın oturma grubu modelleri bakımından ve zengin renk seçenekleri ile oldukça rağbet görmektedir.

Kullanıcılarının rahatlığını birinci planda tutan İstikbal mobilya oturma gruplarını üretirken rahatlık ve kaliteden ödün vermeden tasarlanmıştır. Evlerinde farklılık yaratmak isteyenler için oldukça zengin bir yelpazeye sahiptir. İstikbal mobilya oturma grupları, her kişinin zevkine uyabilecek kumaş seçenekleri ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle metal ayaklı oturma grupları odaları daha ferah göstermesi açısından oldukça kullanışlıdır.

Read more...

Yeni Ses Sistemleri 2011

Ev sinema ve ses sistemleri günümüzde evde film izlemeyi seven kişilerin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Ancak düzen ve tertip yanlısı olan bayanlar için ses sistemlerinin hoparlör sayıları başlı başına bir sıkıntı olmaktadır..

Bu konuda dekorasyon uzmanlarının üretmiş olduğu saydam cam hoparlörleri sizlere duyurmuştuk. Şimdi de profesyonel bir tasarımcı olan Ronald Knol’un tasarladığı muhteşem televizyon sehpasından bahsetmek istiyoruz..

Ses sistemlerinin göz önünde olmasından rahatsız olan, ortalıkta bir çok hoparlör olmasını hoş bulmayanlar için dizayn ettiği bu yeni ünite oldukça ilgi göreceğe benziyor. Oldukça sade bir görüntüye sahip olan bu ünite , hoparlörler ve kabloları içinde barındırarak tek bir fiş çıkışıyla tüm elektrik ihtiyacının giderilmesi düşünülerek son derece pratik bir şekilde hazırlanmış..

Son derece sade ve şık tasarımıyla bu ünite, size şık bir televizyon ünitesi sağlamaktayken, bir yandan da dvd oynatıcınızı, ses sisteminizi saklayabileceğiniz bir alan sunuyor oluşuyla, fark yaratıyor.

Read more...

Renkli Ev Dekorasyonları

Günlük hayatımızın daha enerjik, daha pozitif geçmesini istiyorsak evlerimize, hayatımıza renkleri katalım. Canlanalım. Yurdumuz insanı fazla renkli olmayı sevmez. Genelde kahve, siyah, krem gibi sade renkleri tercih eder. Nedendir bilinmez evlerimizde ya da giysilerimizde canlı, göz alıcı renkleri kullanmaktan çekiniyoruz. Halbuki dışarı çıktığımızda insanların üstünde turuncu, mavi, yeşil, pembe gibi canlı renkleri görmek insana ne kadar pozitif enerji verir bir düşünün.

Aynı zamanda evlerimizde de canlı renkler kullanmak bizi olumlu yönde motive edecektir.Çalışma Odalarımızda canlı renkleri tercih etmek bizi işimize karşı daha verimli kılar.

Read more...

Evlerde Mor Renk Dekorasyon

Mor, özel bir renktir. Egonun, özgüvenin rengidir. Tarih boyunca ihtişam ve gücü temsil etmiştir. Ayrıca mor rengin mistik özelliği vardır. Alternatif Bilimi ve Astrolojiyi simgeler. Mor rengin diğer bir özelliği de konsantrasyonu sağlamasıdır. Böylece mor renk bulunan alanlar, meditasyon için uygun mekanlardır. Saray insanının, yüksek tabakadaki kişilerin morla donatıldıkları bilinir. Morun bir açık tonu olan eflatun ise zeka düzeyini arttırır.

Ev dekorasyonu için de uygun bir renk olduğunu düşünüğüm mor, bütün oda da kullanıldığı zaman çok boğucu olabilir. Beyaz ya da özellikle sarı renkle beraber kullanıldığındaysa çok şık ve asil bir görüntü sergiler.

Read more...

İstikbal Mobilya Salon Takımları

İstikbal mobilya kurulduğu yıldan bu yana müşteri memnuniyeti ve üstün kalite anlayışı doğrultusunda her yıl çıkardığı istikbal mobilya ürün kataloğu dahilinde yepyeni tasarımlara ve her kesimden insana hitap etmeye devam ediyor.

Gündelik yaşamdan bir tabir ile her keseye uygun mobilya tasarımları ile ürünlerini sürekli güncel tutan İstikbal mobilya oturma grupları kategorisinde de sizlere sunduğu çok fazla seçenek sayesinde kendi zevkinize en uygun ev dekorasyonu çalışması yapmanıza olanak sağlıyor.

İstikbal mobilya oturma grupları kapsamında size sunulan en güzel özelliklerden bir tanesi de mobilya tasarım kalıbı değişmeden istediğiniz kumaş türü ile hazırlanabiliyor olmasıdır

Read more...

Gösterişli Ev Dekorasyonları

Gösterişli Ev Dekorasyonu ipeksi dokunuşların yumuşak tasarımları ile ortaya çıkarılmış eşsiz bir uygulamadır. Hayatınızda hiç bu kadar şahşalı, gösterişli ve kokoş (artık ne derseniz) bir iç tasarım gördünüz mü bilemiyorum.

AltaModa adında İtalyan bir iç tasarım firması böyle bir ev dekore etmiş. Gösterişi, abartıyı sevenler için çok şık bir dekorasyon.Tüylü kraliyet koltukları, boncuklu avizeler, gösterişli ve çekici şamdanlar, özenle ve abartıyla döşenmiş dolaplar...

Read more...

2011 Avize Modelleri

Mekanlarınızda size tepeden bakan, burnu havada ve kullansanızda kullanmasanızda her daim orda olduğunu bildiğiniz çok önemli bir dekor aracı var. Neredeyse bir perde, bir halı, bir koltuk kadar önemli olan bu araca aslında her daim ihtiyacınız var. Sizi aydınlatma işlevinin yanı sıra mekanınıza kattığı havayıda yabana atmamak lazım. Avizeler evinizi ev yapan en mühim detayların başında geliyor. Ne istediğinizi iyi bilerek yapacağınız bir seçimle sadece bir avizeyle bile evinizin tarzını oturtabildiğinizi sizde görüceksiniz. 2011 yılı sizi avize seçimi konusunda tek düzen tarzdan kurtararak önünüzü açıyor ve birbirinden çok farklı alternatiflerle size çok büyük yardımda bulunuyor.

Avizenin ağırlığını ve asaletini bir kenara bıraktıran 2011 yılı değişik ve renkli avize tasarımlarıyla bir klasiği bozacak gibi duruyor. Bildiğiniz avize modellerinin yanısıra geometrik şekillerden oluşan veya rengarenk çizgilere sahip 2011 avize modelelleri ile evleriniz ağır tarzlardan kurtuluyor. Avizeleri o büyük ebatlarındanda kurtaran 2011 avizelerinde daha çok dallı yapraklı ve çiçekli modeller göze çarpıyor. Ayrıca yoğun boncuklardan oluşan ve sarkık modellerde bu yılın diğer gözdeleri arasında. Minik abajurların avizelerin üstünde tasarlanılan modelleri de bir hayli dikkat çekici. Evinize renk ve pırıltı katıcak 2011 avizeleri ile eksik olduğunu düşündüğünüz dekorunuzla ilgili sıkıntılarınız ortadan kalkacak ve abajurlarınız ve siz bu yıl çok konuşulacaksınız

Read more...

Modern Kanepeler

Evimizin merkez noktası gibidir oturma odaları. Uzun vakitleri kanepemizde oturarak geçirdiğimiz, evimizin belkide içimizde en sıcaklık hissi uyandıran bölümüdür…

Okuduğumuz kitabın büyüsünü, izlediğimiz filmin korkusunu, romantizmin gözyaşlarını çoğu zaman kanepemizle paylaşırız. En yalnız ve mutsuz halimizde bize kucak açan ve sıcaklığıyla uyku dünyasına bizi çeken, aklımızdakilerden uzaklaşmamızı sağlayan kanepelerimizin şekil ve dizaynı da oldukça önemlidir…

Fransalı mobilya tasarımcısı Oliver Gregoire fermuarın gücüyle marifetlendirerek biçim verdiği yeni tasarımıyla, kanepelerin işlevselliğini de ön plana çıkartmış. İlk etapda açık fermuarıyla son derece dekoratif bir koltuk olarak görülen kanepemiz, fermuarı kapandığında son derece şık ve rahat bir yatak haline gelerek, bizi huzurlu bir uykuya davet ediyor. Özellikle evindeki eşyaları çok fonksiyonlu olarak kullanıp, gereksiz masraflardan kaçınmak ve evini mümkün olan en iyi şekilde değerlendirmek isteyen bireyler için mükemmel bir tercih olan bu dekoratif koltuklar, bu yılın yeni kanepelerinde bambaşka bir esintiyi doğuracağa benziyor.

Read more...

23 Eylül 2011 Cuma

Yatak Odası Çeşitleri

Çok eski zamandan beri bilinen paravan şimdide hala varlığını yitirmeyerek çeşitli şekillerde ve tasarımlarda karşımıza çıkıyor.Eski şıklığını ve asaletini hiç kaybetmeyen paravanlar halada yatak odalarında aranan aksesuarlardandır..

Kişiler yatak odalarında zenginliğe önem verirler..Ama yatak odamızdaki aksesuar seçimleride göz yormayacak renkde ve tasarımda olmalıdır.Özellikle renk tonları dikkatle seçilmelidir..

Ytak odanıza verdiğiniz değer kendinize verdiğiniz değerle eşittir.Bu yüzden yatak odası kişinin aynası gibidir.Yatak odanızda yatacağınız modern tasarım ışığı sizide memnun edecektir.

Read more...

2011 Bellona Genç ve Çocuk Odaları

Bu sıralar 2011 modası mobilyaları hakkında bilgiler vermeye başladık neden çünkü 2011 yılı modası mobilyaları görücülere çıktı tasarımları ve dizaynları devam ederken bazı modelleri de satışa sunuldu.2011 yılında yeni kataloğunu çok kısa bir süre önce müşterilerine sunan Bellona yeni yılda bir çok yeni ürünle müşteri memnuniyetini üst düzeyde tutmak için çalışıyor.. En son modellerini en gelişmiş teknolojisiyle yenileyen bellona çocuk ve genç odalarınında da oldukça başarılı bir konseptle 2011 yılına giriş yapıyor.

Oldukça zevkli bir şekilde tasarlanmış olan çocuk ve genç odası mobilyalarını görmek için mutlaka Bellona mağazalarına uğramalısınız.. Ayrıca kataloktan bakarak hem çeşitleri hem de fyatları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz..

Read more...

İstikbal, Bellona, Çilek Çocuk Odası Takımı Modelleri

Çocuk odası genellikle standart kalıplarda olsada son yıllarda daha minimal ve daha farklı tarzda çocuk odası mobilyaları mobilya firmaları tarafından üretilmeye ve sunulmaya başlanmıştır..

Eskiden 2 tip çocuk odası takımı vardı.. Kız çocuklar için çocuk odası takımı genelde pembe renk uyumu ile sağlanır, erkek çocuk için ise mavi renk ağırlıklı çocuk odası takımı ve mobilyası kullanılırdı..

Ama şuanda gelişen teknoloji ve bilgisayar tasarım programlarının gelişmesi ile çocuk odası takımı modelleride farklı zenginlikler kazandı ve çok değişik tarzlarda çocuk odası takımı ve çocuk odası mobilyaları sunulmaya başlandı.

Eskiden kullanılan mobilya dekorasyon aletleri ile günümüzdekiler çok farklı olduğu için şuanda bir çocuk odası yatağı araba şeklinde tasarlanabiliyor ve çocukların begenisine sunulabiliyor.

Read more...

Ofis Koltuğu Modelleri 2011

Ofisler iş dünyasının bel kemikleridir aslında. Ticari ilişkilerin takibinin yapıldığı, evrakların odadan odaya dolaştığı, firmaların beyin noktası olan bölümleri olan ofisler dekorasyon dünyasının en önemli pazar hedefleri arasında yer almaktadır.

Uzun saatler boyunca masa başında oturarak çalışılan ofislerde, en önemli kriterlerden birisi de çalışanlar için temin edilen sandalyelerdir. Bu sandalyeler konusunda oldukça ilginç tasarımlar ortaya atılsa da, rahatlık ve kullanışlılığın yanı sıra, iş konusunda da motive edici olma özelliğini taşımadıklarından ne yazık ki dekorasyon tarihinin sayfalarına karışmaktadırlar.Bu yazımızda da sizlere yeni 2011 ofis koltuğu modellerini tanıtacağız..

Ofis koltuğu modelleri konusunda 2011 yılına özel bir tasarım ile ortaya çıkan firmalardan birisi, bu konuda oldukça farklı bir bakış açısı getirmiş. Çalışanların en büyük şikayetlerinden birisi olan öğle molası esnasında dinlenebilme problemine son derece pratik bir çözüm getiren firma, üzerinde ayaklar uzatılarak oturulabilecek veya istenildiği taktirde yatılıp uyunabilecek hale gelen bir ofis sandalyesi geliştirmiş. Ancak 600$ olan fiyatı nedeniyle işverenlerin bu konuya pek de sıcak bakacağı sanılmamakla birlikte, patron ve müdürlerin odalarına giren bu yeni sandalyenin kargolarını görebilme ihtimalinizin de yüksek olduğunu hatırlatırız.

Read more...

2011 İstikbal Mutfak Köşe Takımı Modelleri

Son yıllarda popülerliği artan ve ev dekorasyonunun önemli parçalarından birisi hiç şüphe yok ki mutfak köşe takımlarıdır. Bayanların yeni evlerinde olmazsa olmazlarından biri haline gelen köşe takımları mutfağa ayrı bir hava katarken arkadaşınız iş yaparken sizinde onun yanında rahatça oturup sohbet etmeniz için tasarlanmış benzersiz bir ürün grubudur…

Perakende güneşi ödülünü aldığımız son günlerde müşterisi ile yakınlık kurmuş, yüreği ve emeği ile hak ettiği bu ödül İstikbal’in ne kadar samimi çalıştığını ve müşterilerine verdiği önemi bir kez daha göstermektedir. Mobilya konusunda önde gelen kuruluşlardan birisi olan İstikbal mutfak köşe takımı konusunda da farkını ortaya koyarak oluşturduğu ürünler satış noktalarında çok büyük ilgi görmektedir.

Read more...

2011 Sandalye Modelleri

Anlaşılan ev dekorasyonuna önem veren ve dekoratif modayı takip edenlerin işi bu yıl bir hayli zor olacak. hergün 2011 modasına ait binlerce yeni model çıkarken bunları kullanıcıların takip etmesi biraz zor olacağa benziyor.Aslında önemli olan burada yeni modayı değil gerekli şeyleri takip etmek olacak..Oldukça ilginç tasarımlara yer verilen 2011 kreasyonları gün geçtikçe showroom’larda boy gösterirken, yıla damgasını vuracak sandalyeler de dekorasyon tutkunlarının beğenisine sunuldu..

Evlerde, işyerlerinde, bahçelerde ve bir çok alanda karşımıza çıkan, hayatın olmazsa olmaz mobilyalarından olan sandalyeler de, 2011’in yaratıcı dekoratif tasarımlarından etkilenerek karşımıza oldukça ilginç görünümlü modeller ile çıkıyorlar.

Özellikle konuyla bu yıl yakından ilgilenen Damat Tween Life’ın yaratıcı modellerinde insanın içine neşe saçan, cıvıl cıvıl bir duygu uyandıran bir tarz hakim olmuş. Hoş sohbetlere ev sahipliği yaptığınız zamanlarda, oturma odalarınız ve salonlarınızda daha da sıcakkanlı, içten bir dekorasyon amaçladığınızda, bu yeni modelleri sakın göz ardı etmeyin.. Damat Tween Life’ın koleksiyonundaki en ilginç modeller ise, üstünde kalp bölgesinde, kalp şeklindeki bir boşluğu bulunan ve oturmuş bir adam gibi görünen sandalye ile ahtapot şeklinde dizayn edilen sandalye olarak karşımıza çıkıyor.

Read more...

2011 Ofis Masası Modelleri

Ofisler günlük hayatımızda helede çalışıyorsak ise evden çok zaman geçirdiğimiz ortamlardan bir tanesidir.Bu yüzden çalışma masamızın güzel, saatlerce oturduğumuz sandalyenin ise oldukça rahat ve kullanışlı olması gerekir.İşte bu yazımızda sizlere 2011 ofis mobilyaları hakkında bilgiler vereceğiz..

Her yıl değişen moda ve tasarımlar, gün geçtikçe daha da ilginç tasarım örnekleriyle karşımıza çıkıyor. Farklılık ve orijinallik arayan insanların talepleri sürekli arttığından, tasarımcılar da boş durmuyor ve sürekli yeni tasarımlar üretebilmek için çaba harcıyorlar.

2011 yılı dekorasyon sektöründe oldukça farklı dekoratif örnekler ve tasarımlarla dolu olacağa benziyor. Daha çok ergonomik ve çok fonksiyonlu ürünlerin hakim olduğu 2011 yılında, ofis mobilyaları konusunda da tasarımcılar modanın sinyallerini yaktılar.

Yeni masa modelleri daha çok cam ve metalin uyumlu karışımıyla, geçmiş yılların o ağır ahşap görüntülü modellerinin verdiği ağır ve kasvetli havaya zıt bir şekilde, enerji ve dinamizm yayıyorlar..

İş dünyasında görev alan uzman psikologlar ise, cam masaların saydamlığının karşı tarafta oturmakta olan insanlara daha güven verici bir etkisi olduğunu belirtirken, bu dinamik tasarımlı masaların çalışan kişilere çalışma hırsı verdiğini, onları motive ettiğini belirtiyor.

Read more...

2011 Oturma Grupları Modelleri

2011 yılına girmeye yaklaştığımız şu dönemde mobilya firmaları ardı ardına yeni modeller üretmekte, kalite ve dizayn açısından birbirleri ile yarışmaktadırlar.Tabi kalite ve dizayn dediğimizde istikbal mobiya aklımıza geliyor.Bu konumuzda istikbal mobilya hakkında bilgiler vereceğiz.

Tabi bu yarış biz tüketicilerin çıkarına bir durum haline geliyor. Daha çok model ve daha çok renk seçenekleri kullanımımıza çıkarılıyor. Birçok marka demişken İstikbal mobilya’dan bahsetmemek olmaz tabiî ki.

İstikbal mobilya kendi alanında öncü firmalardan bir tanesidir. Üretmiş olduğu birbirinden güzel ve kullanışlı mobilyaları sayesinde biz tüketicilerin beğenisini toplamaktadır. İstikbal mobilya’nın oturma grubu modelleri bakımından ve zengin renk seçenekleri ile oldukça rağbet görmektedir.

Kullanıcılarının rahatlığını birinci planda tutan İstikbal mobilya oturma gruplarını üretirken rahatlık ve kaliteden ödün vermeden tasarlanmıştır. Evlerinde farklılık yaratmak isteyenler için oldukça zengin bir yelpazeye sahiptir. İstikbal mobilya oturma grupları, her kişinin zevkine uyabilecek kumaş seçenekleri ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle metal ayaklı oturma grupları odaları daha ferah göstermesi açısından oldukça kullanışlıdır.

Read more...

Yeni Ses Sistemleri 2011

Ev sinema ve ses sistemleri günümüzde evde film izlemeyi seven kişilerin vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Ancak düzen ve tertip yanlısı olan bayanlar için ses sistemlerinin hoparlör sayıları başlı başına bir sıkıntı olmaktadır..

Bu konuda dekorasyon uzmanlarının üretmiş olduğu saydam cam hoparlörleri sizlere duyurmuştuk. Şimdi de profesyonel bir tasarımcı olan Ronald Knol’un tasarladığı muhteşem televizyon sehpasından bahsetmek istiyoruz..

Ses sistemlerinin göz önünde olmasından rahatsız olan, ortalıkta bir çok hoparlör olmasını hoş bulmayanlar için dizayn ettiği bu yeni ünite oldukça ilgi göreceğe benziyor. Oldukça sade bir görüntüye sahip olan bu ünite , hoparlörler ve kabloları içinde barındırarak tek bir fiş çıkışıyla tüm elektrik ihtiyacının giderilmesi düşünülerek son derece pratik bir şekilde hazırlanmış..

Son derece sade ve şık tasarımıyla bu ünite, size şık bir televizyon ünitesi sağlamaktayken, bir yandan da dvd oynatıcınızı, ses sisteminizi saklayabileceğiniz bir alan sunuyor oluşuyla, fark yaratıyor.

Read more...

Renkli Ev Dekorasyonları

Günlük hayatımızın daha enerjik, daha pozitif geçmesini istiyorsak evlerimize, hayatımıza renkleri katalım. Canlanalım. Yurdumuz insanı fazla renkli olmayı sevmez. Genelde kahve, siyah, krem gibi sade renkleri tercih eder. Nedendir bilinmez evlerimizde ya da giysilerimizde canlı, göz alıcı renkleri kullanmaktan çekiniyoruz. Halbuki dışarı çıktığımızda insanların üstünde turuncu, mavi, yeşil, pembe gibi canlı renkleri görmek insana ne kadar pozitif enerji verir bir düşünün.

Aynı zamanda evlerimizde de canlı renkler kullanmak bizi olumlu yönde motive edecektir.Çalışma Odalarımızda canlı renkleri tercih etmek bizi işimize karşı daha verimli kılar.

Read more...

22 Eylül 2011 Perşembe

Duravit Nahho Küvet Koleksiyonu

Gün geçtikçe değer kazanan mekanlardan biriside banyolar. Önceleri basit bir fayans kütlesinden ibaret olan banyolar şimdilerde her bir noktasına ayrı ayrı tasarım çalışmalarında bulunulan yaşam alanlarınızdan biri. Dekore işleminde genellikle atlanılan ya da atlanılmak istenilen banyolar şimdilerde bu konuda ilk sırada yer alıyor. Banyonuzu sizin kadar değerli kılmak isteyen firmalardan biri Duravit son olarak küvetlerine yepyeni bir boyut kazandırmayı amaçlıyor. Nahho adını verdikleri bu yeni tasarım banyonuzun şıklığı ile sizin konforunuz düşünülerek hazırlanmış. İlham aldıkları öznenin bütün detayları düşünülerek bu küvete yansıtılmış. Alıştığınız küvet modellerinin içinde hareketiniz kısıtlanırken Duravit Nahho ile bu ağırlık hissinden tamamen kurtulacaksınız. İlk bakışta fazlasıyla düz çizgilere sahip olduğunu düşündüğünüz Nahho nuzun içinde rahatlığın maksimum seviyesiyle tanışacaksınız.

Duravit ile Eoos’un ortak çalışması olan Nahho’nun ilham kaynağı kanolar. Sloganında da bu benzetmenin yer aldığı küvet bombeli ya da kıvrımlı hiçbir yüzeyin sizi rahatsız etmesine izin vermiyor. Bu da sizin daha rahat gevşemenize olanak tanıyor. Yüzer gibi kendinizi ferah ve özgür hissetmenizi sağlayan bu tasarım arkaik modellerin yeni tasarım ve teknolojilerle yeniden harmanlanmasından meydana geliyor. Duravit Nahho küvet sizi kanoda hissettirmek için mümkün olduğunca uğraşılarak hazırlanan bir küvet. Tamamen rahat ettirmeyi amaçlayan Nahho da bir de özel bir başlık bulunuyor. Tamamen uzanmanızı hedefleyen Duravit Nahho başınızı anatomik olarak kavrayan bir kafa yastığını da tasarımına etkiliyor. En sağlıklı uzanma şeklini küvette de kaybetmemeniz ve konforunuzdan ödün vermemeniz için Duravit Nahho’yu sizlerle buluşturuyor.

Read more...

Bebek Odasında Güvenlik Önlemleri

Bebek bekleyenler için bebek odası tasarlamak bebek beklemekten çok daha zor bir süreçtir. Eşiniz oda düzenlemesinde çocuğunuzun rahatlığından çok misafirlerin beğenisini ön plana alabilir.

Her şeye rağmen yılmadan çocuğunuzun rahat edebileceği bir oda için tasarımlar yapmanız önemlidir. Bebekler için bir bebek odasında en önemli şeylerden biri güvenliktir.

Araştırmalara göre biricik bebeğinizin yeni çıkan dişleri, orta yaşlı bir erkeğin sırtı kadar sık kaşınmaktadır. Bu dişleri kaşımak için verilen oyuncak bazen ona basit gelebilir. Bu durumda bebeğiniz insanlığın ilkçağlarından gelen arkaik içgüdüsü gereği kaşınmak için koltukların, yatağın ve çekmecenin sivri köşelerini deneyecektir.

Sıkça düşen bebekler için bu çok tehlikeli bir durumdur. Bu sorunu ortadan kaldırmak için piyasaya sunulan köşe korumaları bebeğinizin güvenliği için çok önemli bir adım olacaktır. Güvenli ve doğal maddelerden üretilmiş oyuncaklar seçmek de güvenlik konusunda çok önemli etmenlerdir.

Read more...

Bebek Odalarına Dekorasyon Önerileri

Bebekler evlerin neşe kaynağıdır. Çok hareketli olmaları ise anne babaların kâbusudur. Genelde çocuklar tehlikeli yerleri rahatça bulunur. Tehlikeli yerler gizemlidir. Merak duygusu onları yapma denileni yapmaya, yasaklananı merak etmeye iter.

Bunun sonucu bazen kötü kazalarla son bulabilir. Dekorasyon uzmanları son yıllarda dekorasyonun içine güvenliği de şıklığı bozmadan koymayı başarmaktadırlar.

Örnek olarak silikon köşe takımları bebekleri köşelere çarpıp yaralanmalardan koruyacaktır. Örneğin yatak kenarları çocukların için en çok tehlike arz eden yerlerin başında gelir.

Çocuklar dişleri kaşındığında ilk önce buldukları köşelere, sivri yerlere sürtünürler. Bu genelde ağız içi yaralanmalar neden olur. Silikon köşe korumaları bu iş için biçilmiş kaftandır. Kullanımı çok kolay olan silikon köşe korumaları istenilen here yere kolayca yapıştırılabilir.

Read more...

Modern Mutfak Masaları Modelleri

Modern Mutfak Masaları Modelleri ve Trendleri.. Mutfakta vakit geçirmek, bayanların çoğunun büyük keyfidir. Yemek yapmak da bir o kadar zevk işidir. Bu nedenle de bayanlar mutfak dekorasyonlarına büyük önem verirler. Özellikle günümüzde mutfaklara ayrı bir hava katmak mümkün.

Ancak ne kadar dekorasyonunuzu önemserseniz önemseyin, mutfağınızın büyüklüğü, biçimi de dekorasyon konusunda büyük yere sahip. Bu nedenle de yaptığınız seçimler doğru olmalı yoksa görünüm, konuklarınızı ve sizi rahatsız edecektir. Mutfağınızda eğer bir masaya yeriniz varsa, yemeklerinizi orada yemeyi de tercih edebilirsiniz. Ancak mutfaklarınızda bir masa tercih ediyorsanız, onu nasıl konumlandıracağınız da çok önemli bir ayrıntı.

Günümüzde çok şık ve modern mutfak masaları tasarlanmakta. Genel olarak da yuvarlak masa modelleri en çok beğenilenler arasında. Mutfaklarda ortada kullanılan yuvarlak masa modelleri, rahatlıkla 8-10 kişilik bir yemek servisini sunabileceğiniz ebatta. Üstelik çok da kullanışlı ve moerdn bir görünüme sahip.

2011 yılı mutfak masası modelleri, sadece yemek yemek için kullanılmıyor. Yenilikçi tarzıyla da dikkatleri çeken bu masaların çekmece, raf gibi bölmeleri de var. Bu bölmelerde bir çok mutfak gerecini de saklayabilirsiniz. Bu masaların bacakları olmadığı için oturması rahat ve üzerlerinde cam kullanmak da son günlerin modası.

Read more...

Modern Dekorasyon İncelikleri

Bazı kişiler evlerinde antika dekorasyon ürünlerine yer verirken, bazıları ise modern hayatın getirdiği yenilikleri her zaman yaşamak istemektedir. Bazıları klasik 1960 model arabaları satın alırken diğerlerinin son model araba merakı gibi bir durumdan bahsetmekteyiz. Ev dekorasyonunda da aynen bu şekilde tarzlar mevcuttur. Modern dekorasyon incelikleri gibi konularda modayı takip eden bir çizgide hareket etmelisiniz.

Modern dekorasyon konusunda moda her zaman önde tutulmaktadır ve dekorasyonunuzun modern olmasını istiyorsanız moda ile birlikte yenilemelisiniz. Bu senenin renkleri sarı, pembe ise sizlerde bu renkleri modern ev dekorasyonunda kullanarak modern ev dekorasyonu konusunda başarılı bir ortam sağlayınız.

Ev dekorasyonu fikirleri modern dekorasyon konusunda çok daha çabuk yenilen teknoloji ve her sene değişen moda sayesinde biraz güç olmaktadır. Fakat ev dekorasyonuna özen gösteren kişiler bu değişimleri yakından takip etmesi gerektiğinden dolayı sürekli güncel moda haberleri, dekorasyon haberleri gibi konuları yakından takip etmelidirler.

Read more...

2011 Perde Trendleri

Yaşadığımız mekanların arka fonu olan, binlerce renge ve seçeneğe sahip olan perdeler evlerimizin en önemli dekoratif parçalarıdır. Hızlı yaşamlarımızda her şeyin devamlı değişip modernleşmesi tabii ki perdeler için de geçerli. Yerlere değecek kadar uzun olan eski tül perdeler ve onlara eşlik eden parlak püsküllü dekor perdelerin yerine artık bu zaman da hem portatif hem de güneş ışığından daha fazla faydalanmamızı sağlayan kullanışlı ve pratik perdeler bulunuyor. Tüm bunların yanı sıra odalarımızın genel atmosferi ile uyum içinde olacak olan perdenin renk ve stil tercihlerinin doğru yapılması şart bu hem evinizin perdeleri ile mobilyaların uyumu hemde göze hitaben en önemli hususlardan bir tanesi…

Salonları ve pencereleri büyük olan evlerde yine eskiye dönerek yere değin uzanan perdeleri kullanmalısınız. Böylelikle bulunduğunuz oda çok daha büyük ve zengin hissedilecektir. Yaratacağınız havaya göre değişik stil perdeleri tercih etmelisiniz. Örneğin; klasik bir atmosfer için desenli, sportif bir atmosfer içinse düz renk tülleri tercih etmelisiniz.

Mutfaklarınızda kullanabileceğiniz perde modelleri ise rahat temizlenebilir olmalıdır. Mutfak perdesi modellerinde en son trend alüminyum mikro jaluziler, elbette istediğiniz renk ve boyutlarda zevkinize göre bir model bulabilirsiniz. Son olarak genç ve çocuk odaları için de abartıdan kaçmak şartıyla modern çizgilere sahip , eğlenceli ve oda ile uyum içerinde farklı renkli perdeler tercih edebilirsiniz.

Read more...

Çok Yönlü Sandalye Modeli

Sandalyelerin rahatsızlıklarından şikayet edilmesi hayli meşhurdur. Tabii bu şikayetler 2010 yılında en az düzeylere indiği gibi, yeni yeni tanıştığımız 2011 tasarımlarında sıfıra inecek gibi görünüyor.Bu yazımızda oldukça kullanışlı sandalye modelleri ni sizlere tanıtacağız.oldukça kullanışlı olmalarının yanı sıra çok yönlülüğü de insanları cezbediyor..

Tabii dekorasyon tutkunları için bir sandalyenin rahat olması yeterli değildir. Görsel olarak da bir şölen olmalı ve bulunacağı ortama renk değiştiren bir bukalemun gibi uyum sağlamalıdır. 2011 sandalye modellerinde karşılaştığımız ve 2011’in dekoratif yüzü olarak ele alabileceğimiz bir özellik de, çok yönlü kullanıma açık olmasıdır.. İşte bu koltuk bu işi tam anlamıyla başarıyor. Sıra dışı görüntüsüyle oldukça ilgi çekici bir görselliğe sahip olan sandalyenin çok yönlü kullanımı da oldukça ilgi çekici. Bir duvarın önünde iki tanesini karşılıklı olarak bir araya getirip sıfırladığınız zaman, sırtınızla duvar arasına yerleştireceğiniz ince bir minderle adeta bir padişah tahtına dönüşen bu sandalyenin evlerinize bam başka bir hava katacağından şüpheniz olmasın.

Read more...

Kitap Saklama Sandalyeleri

Herkezin birçok kitabı vardır.Helede dolaba o kitaplar sığmamış ise.Bu yazımzıda sizlere hem oturduğunuz hemde kitaplık olarak kullanabileceğiniz bir mobilya ürünü tanıtacağız.Kitap saklama sandalyeleri oldukça güzel ve akkıllıca dizayn edilmiş bir üründür..Özellikle kitap tutkunları için kitapların içeriği kadar, korunması da önemlidir... Bazı titiz okuyucular özellikle bir şeyler yiyip içmek istedikleri zaman kitaplarını koruyabilecekleri bir alan isterler. Bu hassas kullanıcı kitlesi için en güzel saklama alanları olan kitaplıklara erişmek her zaman kolay olmayabilir. Böyle durumlar için üretilmiş yeni ve pratik çözüm ise, bir kaç kitap kapasiteli yeni sandalyeler

Çok fonksiyonluluk amaçlanarak dizayn edilen ürün, oldukça rahat oluşunun yanısıra, kitaplarını dış etkenlerden korumak isteyenler için de oldukça güvenli bir alan barındırarak beğenileri topluyor. Özellikle evlerinde kitap okumayı seven insanlara ve dergilerin dağınık durmasından şikayet eden işyeri sahiplerine hitap edecek olan bu ürün, uygun bir marangozun elinde son derece hesaplı fiyatlarla size ulaşabilir. Ürünün tasarımcısının bir Çin’li olması da bu küçük alanda farklı işler yapabilen sandalye fikrinin nereden geldiğini “dergimin üzerine çay dökülmesini engellemek için her defasında kitaplığa kadar gitmek zorunda olmak sinir bozucuydu” diyerek açıklıyor.

Read more...

2011 Aydınlatma Modelleri

Aydınlatmalar bilindiği gibi dekorasyonun en önemli olgularından birisidir.. Bir ortamın aydınlatması ne kadar kaliteli olursa dekorasyon anlamında ortamın kalitesi de artacaktır…

Bunun bilincinden olan dekorasyon firmaları en çok aydınlatmalar üzerinde durmaktadırlar.. Yapılan tasarımlar ortamın özelliklerine göre değişmektedir

İyi bir aydınlatma ile sizlerde evlerinizde çok özenli dekorasyon çalışmaları gerçekleştirebilirsiniz

Read more...

Modern ve Farklı Halı Modelleri

Ev dekorasyonlarında gerektiğinden fazla halı kullanılmasını çok modern bulmuyorum. Ancak bir tane ve gerçekten özel bir halı olursa mekânı zenginleştirmek ve farklılaştırmak adına çok doğru bir tercih olabilir. Yeni bir ev döşeyenler ya da ev dekorasyonlarını değiştirmek isteyenler halılar hakkında durup bir düşünsün. Eviniz için bir halı almaya gitmeden ilginç tasarımları olan bu eşsiz halılara bir göz atın.

Piyano Halı

Eğer bir müzik tutkunu iseniz ya da evinizde bir piyanonuz varsa kesinlikle böyle bir halıya sahip olmalısınız. Tıpkı piyano taşları gibi tasarlanmış bu halı çok modern bir görünüme sahip.

Fermuarlı halı, şaşırtıcı hatta akla gelmeyen bir tasarıma sahip. Renkli ve modern görünüşü fermuar aksesuarlarıyla çok modern. Aynı zamanda çok kullanışlı. İstediğiniz parçayı ayırıp başka bir yerde kullanabilirsiniz. Fermuarlı halının birden fazla renge sahip olması çoğu dekorasyon temalarına uyum sağlarken mekâna canlılık katacaktır.

Read more...

21 Eylül 2011 Çarşamba

Dekorasyon Fikirleri

Yaşanılan çevrede değişiklik yapmak eve ayrı bir hava katmak eminim herkese iyi gelir. Bunun için bütçenizi çokta zorlamadan alacağınız ufak tefek aksesuarla değişim yapmak hiçte zor değil.

İşte birkaç öneri ve dekorasyon fikirleri :
Salonunuzu yada yatak odanızı renklendirmek için dekoratif yastık ve örtüleri tercih edebilirsiniz. Mobilyalarınıza uyan örtülerle evin havasını değiştirip renk katabilirsiniz.

Odanıza beğendiğiniz ressamların tablolarını asarak kişiliğinizi orataya çıkarabilirsiniz. Duvara ayna asmak isterseniz aynayı hoş bir manzara ya da ilginç bir objeyi görebilecek şekilde yerleştirmeniz farklılık yaratacaktır.

Lambalar sizce de çok eskilerde kalmadı mı? Yeni ve modern tasarımı olan aydınlatmalarla odanıza farklı bir görünüm hakim olabilir. Yatak odalarınıza koyabileceğiniz abajurlar ise ortamı güzelleştirecektir.

Çiçekler her zaman bulunan yere ayrı bir nefes getirir. Tercihim canlı bitkileri seçmenizdir ancak bu konuda kendinize güvenemiyorsanız suni çiçeklerle de bu etkiyi yakalayabilirsiniz. Hem artık kimi suni çiçeklerle gerçekleri ayırt edilemez hale geldi.

Read more...

2011 Kitaplık Modelleri

Kitaplıklar hem evlerde hem işyerlerinde oldukça özel dekoratif ürünlerdir. İşyerlerinde raf aralıkları kalın ve büyük dosyalar için uygun şekilde ayarlanmış büyük kitaplıklar ve dolaplar tercih edilirken, evlerde daha küçük olan kitapların konulabileceği şekilde tasarlanan kitaplıklar dekorasyon açısından da oldukça özel bir yere sahiptir..

Bu duruma farklı bir yaklaşım getiren Jean Prouve duvara monte edilen masa modelinin ardından, şimdi de harika bir kitaplık tasarımı ile karşımıza çıkıyor.. Özellikle anaokullarında ve evlerdeki çocuk ile genç odalarında tercih edilebilecek şekilde tasarlanmış olan bu modüler kitaplık modeli, bir çok dekorasyon severin büyük ilgisi ile karşılaştı.. Özellikle kitaplarını gruplayan insanlar için oldukça hoş bir alternatif olan bu kitaplık, derslerinin gruplanmasını isteyen öğrenciler için de oldukça mantıklı ve pratik bir seçim oluyor. Ayrıca kitaplığın çok özel bir yanı da mevcut. Bu kitaplıkta eğer rafların yüksekliği ve sayısı size fazla geliyorsa, sırasıyla olmak şartıyla üstten başlayarak raflarınızı çıkartıp, dikey bir şekilde yan tarafa monte edebiliyorsunuz.

Read more...

Duvara Monteli Şömine; Kümbet

Şubat ayının ortalarına geldik. Artık havalar iyice soğumaya başladı. Kışın gelmesiyle her ne kadar geç gelse de evlerde ısınma teleşı da ortaya çıktı. Kimileri kaloriferin tüm odaları ısıtma özelliğinden faydalanırken, kimileri odalarındaki klimadan veya elektrikli ısıtıcılardan yararlanacak. Kimileri de eski ama vazgeçilmez ısınma yöntemi olan kömür sobalarıyla iliklerin kadar ısınacak. Hatta soğuk kış günlerinde sıcacık sobanın başında kestane keyfi bile yapacak

Ben sizi yeni nesil ısınma yöntemi olan şu duvar şöminelerinden bahsetmek istiyorum. Aslında şömine yeni bir ısınma şekli değil. Yıllardan beri var olan bir yöntem ama duvara monte edilebilen, ısınırken aynı zamanda evinize de dekoratif bir hava verecek olan “Kümbet” yeni bir yöntem

Read more...

Yeni Model Kitaplıklar

Bugün size şimdiye kadar karşılaştığım ilginç, son derece yaratıcı, estetik ve modern bir kitaplık tanıtmak istiyorum. Evinizde dekoratif bir kitaplığınız olsun istiyorsanız bu renkli figürlü kitaplıktan edinin bence. Lagolinea’nın tasarladığı bu ürünün duvarlara canlılık getireceği kanaatindeyim. Görünce sizde bana hak vereceksiniz.

Çalışma odaları veya salonları canlandıracak mükemmel bir ürün. Bu farklı dizayn edilmiş kütüphaneye hem kitaplarınızı, hem dekoratif süs eşyalarınızı koyun. Dağınıklıklardan kurtulurken bir yandan da evinizin havasını değiştirin

Read more...

Balkon ve Teras Dekorasyonları

Çoğu insan çağın getirisi gereği apartmanlarda oturuyor. Buna bağlı olarak apartmanlarımızda nasıl döşeyeceğimizi bilemediğimiz küçük balkonlar bulunuyor. Eğer evimiz mustakilse buna bir de teras ekleniyor. Bazıları balkonları depo, kiler olarak kullanırken, kimileri balkonunu camekanla kapatarak burayı da odalarına dahil ediyor.

Bazılarıysa balkon ve terasının dizayn ve dekoruna çok önem veriyor. Aslında balkon ya da teras deyip geçmeyin. Buralarında özel bir bakıma, şık ve hafif bir düzenlemeye ihtiyacı var. Balkonda veya terasta içiçe geçmiş bir dekorasyon insanı yoruyor ve boğuyor. İşte balkon ve teras dizaynı için bir kaç fikir.

Read more...

Modern Salon ve Oturma Grupları

Oturma grupları ev dekorasyonunda en elzem ihtiyaçlardan biridir. Ya bir koltuk tipi yada bir çekyat tipi oturma grupları evimizde mutlaka vardır. Misafir ağırlamamızı, oturup dinlenmemizi hatta şöyle biraz uzanıp günün yorgunluğunu atmamızı sağlarlar. Artık şimdi birbirinden güzel ve modern oturma grubu tasarımları her zevke hitap edecek şekilde, istenilen her tür kumaştan imal edilerek evimizin dekorasyonunda yerini alıyor.

Her geçen gün çağdaş ve modern tarza ayak uyduran oturma grubu tasarımları güzel bir dekorasyona imzasını atıyor. Yeni evlenecek olanlar, yada oturma grubunu değiştirmek isteyenler için çeşit çeşit ürün yelpazesi bulunan oturma gruplarından biriyle oturma odanızı yada salonunuzu modern bir şekilde dekore edebilirsiniz.

Read more...

Modern Şark Köşeleri

Çocukluğumda evlerin bir odasını ya da odanın bir köşesini şark köşesi gibi döşemek çok moda olan bir şeydi. Yerlere halı yerine kilim sermek, odaya bodur divanlar koymak, mekanı yer minderleriyle donatmak, ortaya da sehpa yerine gümüş siniler kayarak dekore etmek; yani odayı doğu stili döşemek oda dekorasyonunda çok tutulan bir tarzdı.

Zamanla bu dekor kullanılmaz oldu. Evler daha modern, daha gösterişli, çağa uygun döşenir hale geldi. Aslında şu da bir gerçek ki yerde oturmanın zevki ve rahatı bir başkadır. Şimdilerde gözüme takılan yer dekorasyonlarına ben Modern Şark Köşesi diyorum.

Read more...

İstikbal Karel Genç Odası Takımı

14-18 yaş aralığındaki erkek çocuklar için ideal olduğunu düşündüğümüz İstikbal Karel genç odası takımı, modern ve klasik mobilya sentezinin mükemmel bir örneği.

İçerisinde kahverengi ve beyaz renklerini barındıran bu genç odası takımı, istikbal genç odası takımları arasında en klasik görüntüyü sergileyenlerden. Eğer çocuğunuz fazla rengi sevmiyor; sadeliğe önem veriyorsa bu genç odası takımı tam size göre.

Read more...

Modern Ofis Tasarımları

Açık çalışma alanlarında çalışmayı sever misiniz? Genelde gazete ve dergilerin çalışma alanlarında kullanılan bir tarzdır. Her zaman tercih edilebilen bir çalışma ortamları değiller bence. En azından benim için. Ben kalabalığın çok olduğu mekanlarda çalışmayı pek sevmiyorum. Daha doğrusu kendimi rahat hissetmiyorum. İzleniliyormuş duygusuna kapılıyorum.

Belki bir paranoya ama ne yapayım öyle hissediyorum işte. Eğer benim gibi hissetmeyeniniz varsa alın size açık büro dekorasyonları. Seçim sizin…

Read more...

Ofis Tipli Çalışma Odaları

Evde çalışmak sanıldığı kadar kolay olmayan, sabır gerektiren bir iştir. Bazen canınız çalışmak istemez. Eğer evde sizi engelleyen biri varsa – ki bu muhakkak çocuğunuzdur- önce onun okul ya da uyku saatlerinde çalışmakla işe başlayın. Ben evde çalışmak zorunda olanlar için bir kaç tüyo vermek istiyorum:

İlk önce işe, sizi motive edecek eşyalarla hazırlanmış,zevkinize göre, enerjik, canlı bir çalışma odası ya da köşesi edinerek başlayın. Çalışırken en çok neye ihtiyaç duyuyorsanız onları elinizin altında bulundurun. Günlük, haftalık hatta aylık çalışma programı çıkartın.Masa başına geçmeden önce güzel bir kahvaltıyla güne başlayın. Sonra da üzerinizi işe gidecekmiş gibi değiştirin ki bu beyninizi ve sizi işe hazırlamak için işaret olsun.

Read more...

20 Eylül 2011 Salı

Özel Tasarım Duvar Kağıtları

Yaşadığımız alanın görünümü bir nevi bizim iç dünyamızı yansıtmaktadır aslında. Mobilyalardan tutun kullanılan renklere kadar bir çok yönde bizi yansıtır mekanlarımız.

Bu sebeple iyi ve huzurlu bir mekana sahip olmak istiyorsak, klasik çizgilerin biraz dışına çıkabilmemiz gereklidir. Hiçbir zaman sıradanlık tam anlamıyla sizi yansıtamaz ve sönük kalır. Bizler yaşadığımız alanları neden farklılaştırmak istiyoruz hiç düşündünüz mü? Çünkü o mekanlarda bizler yaşıyoruz ve hayatımızın bir parçası oluyor evlerimiz.

Size ev dekorasyonu için alternatif bir fikrimiz var. Dekorasyonunuza canlılık kazandırmanızın en belirgin yolu şüphesiz ki duvar kağıtlarından geçiyor. Bunun yanı sıra kullanacağınız tablolar, aksesuarlar vb ürünler de elbette ki önemli.

Ancak duvarlarınızın zemini kadar hiçbir şey mekanınıza farklılık katamaz. Duvar kağıtlarının yanı sıra duvar stickerları da var ve bu yapıstırmalar, hem şık hem de çok kibar duruyor duvarlarda.

Duvarlarınızın boş alanlarına modern bir görünüm kazandıran bu yapıştırmaların yanı sıra, duvar kağıtlarının resimli olanlarını da tercih etmek mümkün.

Duvarlarınızın sadece bir bölümü ya da tamamını tutkunu olduğunuz bir temanın duvar kağıdıyla kaplamanız mümkün. Ya da otantik bir duvar kağıdıyla bir köşeyi kendinize özel hale getirmeniz de olası.

Read more...

Şömineyle Gelen Romantizm

Çok eskiden şömineler yine kullanılırmış ancak ısınmak amacından başka hiçbir amaca hitap etmetmiş. Günümüzde şömine dediğimizde aklımıza ilk olarak romantizm, şarap kadehleri, tüylü minder gibi ayrıntılar geliyor. Bu sebeple de şömineyi mekanlarda tercih etmek mantıklı bir adım oluyor.

Tabi şömineler romantik dakikalar için ideal olsa biraz külfetli bir keyif olduğu kesin. Eğer evinize sonradan bir şömine yaptırmak istiyorsanız, kesinlikle mekanınızla uyumlu olanını seçmeniz gerekli. Klasik şömine modelleri olduğu gibi, modern tasarımlardan da tercih etmeniz mümkün.

Şömine yaptırırken uzman birisiyle dialog içerisinde olmak çok önemli. Baca çıkışı vb konularda işinin ehli birisinin olması önemli bir ayrıntı. Ayrıca şömine etrafında kullanacağınız aksesuarlar da zevkinizi yansıtabilmek adına iyi bir fırsat. Şöminelerin üst kısımlarında bulunan raflar sayesinde de bulunduğu alanı dekore edebilirsiniz.

Read more...

2011 Bellona Koltuk Modelleri

2011 yılı ürün kataloğunu çıkaran Bellona Mobilya 2011 yılına yeni ürünleri ile fark yaratmaya hazırlanıyor.. Oldukça kaliteli ve şık ürünleri bünyesine katan Bellona daha modern ve görsel anlamda daha kaliteli işler üreterek müşterisinin beğenisini bir kez daha tazelemiş olacak

Bellona oturma grupları da renkleri, desenleri ve modern görüntüsü ile evlerinizde bambaşka bir hava estirecek..

Read more...

Bellona Modern Yatak Odası Takımı

Bellona, birbirinden farklı panel mobilya takımları ve çarpıcı çizgilerle evlerimizin her bir yanını göz alıcı ve şık bir bütünlük . Karamel ve Store ile farklı zevklerimize özel seçenekler sunmakta..

Sürgülü kapağıyla yatak odalarımıza tasarruf bakımından müthiş bir katkı sağlayan bellona Store yatak odası , kaplama rengi ile sade ve nostalji bir ortam yaratıyor . Store yatak odası , tasaraımındaki hoşnut ve zerafet görünümüyle gözleri kamaştırıyor .

Sade ve şık görünümü ile göze çarpan takım ; gardırop, tuvalet masası, karyola ve 2 adet komidinde oluşuyor. Rahatlığı ve kaliteli hizmeti ile Store, yatak odalarımızı rahatlığın merkezine çeviriyor .

Bellona’da harika desenlere sahip ve ev tekstillerinde mükemmel bir eş olan Karamel yatak odası takımı , karyola yatak başlığı ve iki adet komidinden oluşmakta .İki ters renklerin uyumundan doğan karamel yatak odası takımı ise farklı tasarımı ile dikkat çekmeyi başarıyor.

Her bir çizgisi ve içerdiği sade detaylarla , şıklığın ve zerafetin kaliteli markası evlerimize harika bir şekilde bütünlük sağlıyor.

Read more...

Evlerinizi Ofislerinizi Renklendirin

Dekorasyonda bir çok obje önemlidir fakat, çerçevelerle nasıl şaheserler yaratabileceğinizi tahmin edemezsiniz.
Küçük ve farklı ebatlarda satılan renkli çerçeveler, sizin için farklı bir köşe oluşturmaya fazlasıyla yeter bile.

Dekoratif eşyalar

Çoğu zaman ne boyutta ve türde alırsanız alın, önemli olan hayal ve tarım gücünüzün büyüklüğü… bu mekan sizden izler taşıyacaktır. Nasıl astığınızın bir önemi yok. Onun ambiyansını sağlamak sizin elinizde olan bir şey. Bu çalışmalarla size en ölü görünen alan bile son derece ferah ve canlı görünmeye başlayacaktır.

Read more...

Dış Cephe Dekorasyon Sistemleri

Binalardaki cephelerin dış faktörlerden korunması gerekir. Bunun için de belli başlı kriterler vardır diyebiliriz. Binalarımızda buluna cepheler vücudumuzdaki deriden farksızdır. Cepheler de aynı şekilde binalarımıza çok yönlü koruma sağlar. Cephelerin, binaları koruyup aynı zaman da nefes almasını sağlaması gerekir. Tabi tüm bunları yaparken binanın dış görünümüne de önem verilmesi gerektiğini söyleyebiliriz…

Öncelikle cepheyi yağmurdan ve sıçrayan sulardan uzakta bulundurulmalı ve eş zamanda nemin dışarıya atılabilmesini sağlamalıyız. Sıcaklık değişiklikleri gibi faktörler ile meydana gelen oynamalar yapıya sürekli yük bindirirler. Bir bina içerisinde ki evin hayat standardını etkileyen mühim faktörlerden biri iç mekan iklimidir. Bu durumda bina cephelerinin baş görevleri iç mekanların sıcaklığını sabit tutup yazın soğutma kışın ise ısı yalıtımı sağlanmasıdır denebilir.

Dış cephenin bu görevlerini yerine getirip getirmediği nem ve küfün sebebiyet verdiği tamiratlarda belli olur. Dış cephenin birbirinden farklı alt katman ve uygulamaları var olması sebebiyle farklı malzemelerin gerektiğini belirtmeliyiz. Birbirleriyle uyum sağlayan duvarların seçilmesi duvar yapımında en fazla verimi alabilmeniz için şart olup bir diğer önemli şey ise binanın inşasından önce bu gibi konularda gereken ilgiyi göstermeniz ve nasıl temizlenip yalıtılacağını planlamanız gerekir.

Read more...

İstikbal Atena Delüxe Takım Modelleri

Düşük maliyetler karşılığında evinizde lüks hayatı size yaşatan İstikbal Delüks Takımlar, salonunuzu saraya çevirmeniz konusunda size yardımcı olacak.

Modern ve klasik tarzın sentezi ile hazırlanmış, tek bir renk üzerinden tonlamalar ile bir çok renk üzerinde bulunduran İstikbal Atena Delüxe Takım Modeli, az ve öz desenlere sahip.

Delüks takımları üzerinde düşük fiyat garantisi veren İstikbal, mağazalarında bulundurduğu bir çok alternatif ile müşterilerini bekliyor.

Read more...

2011 Oturma Odası Dekorasyonu

Genel olarak modern renk tonlarının duvarlara yansıtıldığı oturma odası dekorasyonlarında yine mobilyalar ve oturma grupları modern tarzlardan seçilmiş..

Aksesuarlar duvarların ve evinize gelecek olan yeni 2011 yılı mobilyalarınızın renkleriyle eşdeğer olmalıdır..

Bir diğer önemli husus halı modelleridir.. Evinizin orutma odasına sereceğiniz halılar toz kaldırmayan tozu içine çeken yapısıyla renkleri ve desenleriyle tam anlamıyla mükemmel bir yapıda olmalıdır..

Evinizin perdeleri yine dizayn etmiş olduğunuz takıma uygun olarak seçilmelidir

Read more...

2011 Modern Kanepeler

Ünlü mobilya markaları 2011 yeni sezon açılışlarını gerçekleştirirken bünyelerine kattıları birbirinden güzel ve modern kanepe modelleriyle de sıkça kendilerinden söz ettirmektedirler…Sizlerde konuya yazdığımız ve yayımladığımız resimlerden örnek alarak evinize bu tür mobilyalar alabilirsiniz

Renkleri desenleri ve kalitesiyle evinizin havasını değiştirecek olan bu modern kanepe takımları evinize gelen misafirlerinizi de mest edecek

Oldukça uygun koşullarda satışı gerçekleştirilen ürünleri sizde evinizde görmek istiyorsanız çok uygun ve cazip ödeme koşullarından yararlanabilirsiniz

Read more...

İstikbal Kanepe Modelleri

İstikbal kanepe modelleri, kullanım kolaylığı ve rahatlığıyla ön planda. Ayrıca ürünlerdeki görsellikte kullanıcıların dikkatini çekmekte ve beğeni kazanmaktadır.

İstikbal kanepeler oturma alanları oldukça ergonomik bir eğime sahiptir. Uzun süre oturanlar için tasarlanmıştır.
İstikbal kanepe modellerine bakıldığında rahatlı ve estetik görünümün yanında işlevselliğiylede ön plana çıktığını görürsünüz.

İstikbal kanepeleri hem gelen misafirlerinizi ağırlayacağınız koltuk olarak kullanablir hem de yatılı misafirlerinizi rahat ettireceğiniz yatak halinde de kullanabilirsiniz. Ayrıca altındaki boşluğa evinizdeki fazlalıklarınızı koyacağınız küçük bir sandık halinde de kullanabilirsiniz.

Read more...

19 Eylül 2011 Pazartesi

Hayalinizdeki Gibi Yatak Odası Hazırlamak

Bütün günün yorgunluğunun bittiği günün en son durağı olan yatak odaları insanlar için önemlidir,yatak odalarının şıklığı ve kullanımı huzur ve rahatlığı yakalamada önemlidir, normal günlük hayatınızdan farklı tarzda yatak odaları dekore etmek sizin için en iyisi olacaktır.

Giriş yazımdan aklınızda farklı fikirler uyandığını görebiliyorum, sizde istediğiniz tarzda yatak odasını dekore edebilir, hayatınızı farklılaştırabilirsiniz.

Bunları yapmak düşündüğünüz kadar zor değil şimdi beraber yatak odası dekore etmenin püf noktalarına biraz göz atalım.Yatak odanızı dekore etmeye ilk olarak kendinize alabileceğiniz en rahat yatağı almakla başlayın emin olun yatak odanıza alacağınız hiçbir mobilya yatak kadar sizi rahatlamayacaktır.

İstediğiniz yatağı bulduğunuzda kesenin ağzını açmaktan kaçınmayın çünkü bu sizin için çok önemlidir.Diğer bir püf noktası ise yatağı alırken partnerinizle beraber olmanız size avantaj sağlayacaktır.

Yatak alındıktan sonra ikinci aşama ise yatağınıza sizi en çok rahat ettirecek yastık ve yorganı bulmakta bunları alırken de en az yatak alırken olduğu kadar dikkatli olun, kaz tüyünden yastıklardan, alerji yapmayanlara kadar sizin rahatınız için her şey düşünülmüş güzel bir yatak,yastık ve yorgan sizi krallar gibi uyutmaya yetecektir.

Read more...

Dar Balkonu Olanlar İçin Dekorasyon Önerileri

Dar balkonu olanlar üzülmesin. Kısıtlı alanlarını en iyi şekilde kullanarak çok şık ve geniş bir balkon yaratabilirsiniz. Öncelikle balkonunuzu gereksiz masa sandalyeyle doldurmayın. Balkonunuza şekline uygun sedir yaptırabilirsiniz. Bunu renkli minderlerle süsleyebilirsiniz. Büyük masa yerine yuvarlak masaları tercih edin.


Balkon dekorasyonunda çiçeklerin yeri her zaman ilk planda gelir. Çiçeklerinizin balkonu daraltmaması içinraflı sistemleri ya da balkonunuzdan dışarıya sarkan ferforje saksıları kullanabilirsiniz.

Read more...

Sade Tasarımlı Yatak Odası Modelleri

Son yıllarda özellikle de 2010 yılındaki mobilya tasarımlarında en çok dikkat çeken şey sadelik. Bu da yeni yıl ile beraberinde modern tarz dekorasyon trendini getirmektedir. 2011 ‘de sadelik yerini modern tarz dekorasyona bırakmıştır.

Sade tasarımların trend olmasının sebebi artık insanların vaktinin çok değerli olmasından kaynaklanıyor. Önceki tasarımlar da işlevsellikten önce görsellik gelmekteydi. Şimdiki tasarımlarda en çok dikkat çeken elbette görsellikte olmasının yanında daha çok işlevsel özelliğinin olmasıdır. Bu sayede evler hem çok şık, sade ve konforludur.

2011 yatak odası modelleri tasarlanırken bu üçleme esas alınarak yapılmıştır. Bu sayede yatak odaları şıklığı ve sadeliğiyle dikkat çekerken, kullanım kolaylığıyla da konforu odanıza taşımaktadır.

Read more...

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP