31 Ekim 2011 Pazartesi

Güneş Enerjili Bahçe Aydınlatması

Yolları ve merdivenleri aydınlatması ve güvenliği için üretilmiştir. Sadece iki saatlik güneş şarjı bütün gece boyunca yanmasını sağlayacaktır. Gündüzleri şarj olup, geceleri otomatik yanar. Kablolama gerektirmez. Toprağa saplama kazıkları, çite veya duvara monte aparatları içindedir.

Özellikleri
Kablolama gerektirmez.
Güvenlik amacıyla fazla çıkıntısı yoktur.
Otomatik olarak gün batımından gün doğumuna kadar çalışır.
Hava şartlarına dayanıklı üretilmiştir.
Bütün donanımları içindedir.
2 farklı montaj şekli.
Toprağa saplamalı, çite veya duvara montaj.
Bedava güneş enerjisini kullanarak tasarruf edin.


Teknik özellikler
2 parlak led'li
Yüksek kalitede güneş paneli ve şarj edilebilir ni-mh veya ni-cd aaa piller
Bir günlük güneş enerjisi ile tam gün yanma
Suya ve hava şartlarına karşı korumalı
Duvara montaj imkanı
Toprağa kazıkları ile saplama imkanı
15 saat yanma süreli

Read more...

Novaluna İle Gözünüz de Dinlensin

Novaluna tasarımcılarının amacı- saf ışığa indirgenmiş armatür tasarımıydı. Şeffaf materyallerin kullanımı ile saf ışık görüntüsüne dönüştürülen Novaluna’nın tasarım ve aydınlatma teknolojisi konvansiyonel bir aydınlatma armatüründen çok daha ileridedir.

Aydınlatma teknolojisinin yaratıcı yansıması, kendini transparan prizmatik yüzey ve kenar sonlandırmalarında cömertçe belli eder-ışık yayılımı armatürün 4 kenarında birden gerçekleşir. İncelikli olgunlaşmış formu ile ikna edici tasarım dili sayesinde, saf ışık armatür ailesinin açıkça odak noktası haline gelmiştir.

Eldacon teknolojisi yansıyan ve direkt kamaşma için optimum sınırlandırma sunar. Direkt kamaşmayı azaltacak tüm standartlar fazlasıyla sağlar. Eldacon mikroprizmatik yapıda armatürler bu gereksinimi çok daha ileri düzeyde karşılar.

VDU (bilgisayar ile çalışılan) çalışma alanlarında, Eldacon teknolojisi ile Novaluna daha yüksek aydınlık seviyesini (UGR<=16)V gibi yok denecek kadar az bir kamaşma ile sağlar.

Işık dağılımı, kamaşma sınırlandırması ve aydınlatma sınırlarının yumuşaklığı, oda içerisinde ve çalışma alanı üzerinde dengeli aydınlatma ve bağımsız gruplandırılan çalışma alanları için daha fazla esneklik getirir. Novaluna armatür tasarımı ışığın kendisi kadar şeffaf ve hafiftir.

Read more...

Geleceğin Işığı Ledler

Enerji tasarrufu, küresel ısınma ve Kyoto Protokolü’nün gündemden düşmediği şu günlerde, enerjinin en çok harcandığı alanlardan biri olan aydınlatmada problemlere LED’ler çözüm sunuyor.

Çevreye zararı dokunmayan küçük ve güçlü ışık kaynakları LED’ler ışığın icadından sonra en önemli buluş olarak kabul ediliyor. Çünkü bu küçük ışık kaynakları hayatımızı kolaylaştırmak adına pek çok özellik mevcut.

Günümüzde kullanılan en verimli yapay ışık kaynağı LED’ler oldukça düşük enerjiyle çalışıyor, UV yaymıyor ve enerjinin tamamını ışık kaynağına dönüştürüp ısı yaymıyor. Böylelikle aydınlattığı eşyalara zarar vermiyor, enerjiden tasarruf sağladığı içinse ekonomik olma özelliğiyle ön plana çıkıyor.

İşte bu noktada devreye giren Jupiter markası aydınlatmada hayatımızı kolaylaştırmak için LED armatür ve ampul serisiyle alternatif çözümler sunuyor. İç ve dış mekanda yürüme yollarında, merdiven aydınlatmasında, kısa mesafe aydınlatmasında, tavanda efekt amaçlı pek çok noktada Jupiter LED armatürleri karşımıza çıkıyor.

Read more...

Işığın Büyüsü

Hafele'den büyülü ortamlar yaratmak için Eyeleds ışıklandırma sistemleri... Häfele, güvenli ve ekonomik LED teknolojisinin kullanıldığı ve aydınlatma alanında heyecanlı bir yeniliği temsil eden Eyeleds yer ışıklandırma sistemlerini müşterilerinin beğenisine sunuyor.

Estetik görüntüsünün yanı sıra işaretleme veya yönlendirme gibi işlevsel amaçlarla da kullanılan yuvarlak ve dörtgen şeklinde sunulan Eyeleds’ler, halı, parke, taş ve farklı tasarımdaki iç ve dış yer kaplamalarında 6,5 milimetre’lik minimal gömme derinliklerinde kolayca uygulanabiliyor. Dış metali paslanmaz çelik ve çelik üzeri sarı mat kaplama seçenekleri bulunan Eyeleds ışıklandırma sisteminin, beyaz, mavi ve kehribar sarısı renkleri bulunuyor.

Toza, suya dayanıklı olan ve üretimde kullanılan kaliteli malzemeler sayesinde ömrü 100 bin saati bulan (11 buçuk yıllık devamlı kullanım süresi) Eyeleds ışıklandırma sistemi, montaj kolaylığı, çevreye zarar vermeyen yapısı, düşük enerji kullanımı, işlevselliği ve özgün tasarımı ile tüketicilerin tercihi oluyor. Sağlamlığı bağımsız bir kalite kontrol kurumu olan VDE tarafından test edilip onaylanan Eyeleds ışıklandırma sistemleri 2850N mekanik basınca dayanıklı. Bu yük kapasitesi 285 kilogram’a eşdeğer! Ayrıca yapılan testler sonucunda Eyeleds ışıklandırma sistemleri, 3 yıl devamlı kullanımdan sonra bile berrak ve güçlü ışık verme özelliğini kaybetmiyor.

Read more...

Kışın Hangi Çiçek Ekilir?

Eğer bahçeli bir eviniz varsa ya da saksıda çiçek yetiştirmeye meraklıysanız işte size bu konuda oldukça işinize yarayacak birkaç bilgi:

Kışın bahçeler ayrı bir ilgi ister. Havalar soğuduğu zaman doğal olarak toprak da soğuyor. İşte bu yüzden kış aylarında soğuğa karşı hassas bitkilerin diplerini doldurmanız gerekir.

Kasım ayından sonra çıplak köklü bitkiler dikilebilir. Aynı zamanlarda kışlık ve mevsimlik fideler de dikilebilir. Kışın yağan kar ve yağmurun toprakta fazla kalmaması için drenaj kontrolünü mutlaka yapmalısınız. Özellikle çok soğuk bir bölgede yaşıyorsanız sulama sistemlerindeki suyu boşaltmalı ve dondan zarar görmemesi için vanalarınızı da korumalısınız. Çim alanlarının üstüne 1 santimlik torf serilmesi tavsiye edilmektedir.

Menekşe ve kasımpatı
Sonbahar biterken Kasım ayında dikilmesi uygun olan çiçekler şunlardır: menekşe süs lahanası çuha siklamen ve kasımpatı. Bu çiçekler soğukta yaşayabilirler, o yüzden bahçe ortamında da ekstra bir bakım yapmak zorunda değilsiniz. Doğal yollarla gerektiği kadar sulanırlar ve bu yeterlidir. Evin içinde ise istediğiniz tüm bitkileri kışın kolaylıkla ekip yetiştirebilirsiniz. Kışın, evler bitkiler için adeta birer sera demek...

Duyarlı olun
Küresel ısınma yüzünden su kaynaklarımız hızla tükenmekte. Bu sebepten bahçenizdeki bitkileri ihtiyaç duyduklarından daha fazla sulamamaya ekstra dikkat etmelisiniz. Fazla sulamak hem bitkilerinize zarar verecek hem de suyu müsrif kullanmanıza yol açacaktır.

Bu nedenle eğer imkânınız varsa hortum tabancası ve sulama fıskiyeleri farklı püskürtme seçeneklerini kullanın.

Sulama işlemi, bitkiler için çok önemlidir ve ayrı bir özen gösterilmesi gerekir. Çimlerinizi ve çiçeklerinizi mümkün olduğu kadar akşamüzeri ve güneş battıktan sonra yapın. Kızgın güneşin altında sulanana çimler hızla sararır. Bu saatler daha az buharlaşma olacağı için bitkileriniz bu sudan çok daha fazla faydalanırlar.

Kış Çiçekleri: Dağ menekşesi, çuha çiçeği, süs lahanası, kasımpatı, şebboy, açelya, Atatürk çiçeği, sıklamen, nergis, krizantem, kasımpatı, yılbaşı çiçeği, kardelen...

Yaz Çiçekleri: Ortanca, hanımeli, cam güzeli, begonya, hercai, boru sarmaşık, kadife çiçeği, ateş çiçeği, karanfil, vapur dumanı, sardunya, horoz ibiği, mine, aslanağzı, yıldız, kadife, lavanta, petunya, fulya...

Bahar Çiçekleri: Papatya, lale, leylak, yasemin, meyve ağaçlarının çiçekleri, çiğdem, zambak, fulya

Read more...

Aydınlığın Gece Hali

Gündüzleri güneşle aydınlanıp göz kamaştıran bahçeler, gece olunca da hem sohbet hem de aydınlatmalarla parıldıyor. Dış mekânda kullanılan aydınlatmalar iç mekânda kullandıklarımızdan daha farklı.

Eğer seçeceğiniz aydınlatma sabit bir modelse bahçenin peyzaj aşamasında bulunacağı noktaya karar vermeli, çimleri ekmeden önce aydınlatmanın tesisat işini halletmelisiniz.

Duvardan aydınlanalım diyorsanız ışığın geleceği noktalara göre mobilyaları yerleştirmelisiniz. Romantik bir ışıklandırma istiyorsanız nokta ışıkları bu isteğinize cevap verecektir. Kısacası aydınlanma şeklinize karar vermek için acele etmelisiniz çünkü yapacak çok iş var.

Read more...

Bahçenize Farklı Görünüm Kazandırın

Kışın bahçede yapılacak işler azalsa bile bitmiyor. Bu nedenle havanın izin verdiği ölçüde bahçe ile ilgilenmek şart. Üstelik kış, toprağınızı gözden geçirmek ve tüm yıl boyunca ekilecek tohumları düzenlemek için en ideal mevsim. Yağmurlu ve karlı kış günlerinde bile bahçenizdeki renkler yaşamınızın sevinç kaynağı olabilir.

Kimi zaman kötü hava koşullarından dolayı evde oturup dışarıyı seyretmekten başka seçeneğiniz olmasa bile, bahçe ile ilgili yapılacak bir şeyler mutlaka bulabilirsiniz. Kimbilir, belki de dünyanın en eğlenceli işi, bahçenize farklı bir görünüm, size ise büyük bir keyif verecektir.

Kışın bahçede yapılacak işler azalsa bile bitmez. Bu nedenle hava koşullarının izin verdiği ölçüde bahçe ile ilgilenmek şart. Üstelik kış, toprağı gözden geçirmek ve tüm yıl boyunca ekilecek tohumları düzenlemek için en ideal mevsim. Bahçenizin bahar güzelliklerini doyasıya yaşayabilmeniz, kışın yapacağınız hazırlıklara bağlı.

Kısaca yapabileceğiniz işler
Sebze bahçesi
Toprağınızı test edin.
Eğer gerek varsa toprağınıza kireç serpin.
İkliminiz ılımansa fasulye ekebilirsiniz.


Çiçek bahçesi
Depoda sakladığınız çiçek soğanlarını ve yumrularını kontrol edin.
Çimlerinizi biçin ya da biçtirin.
Erken çiçek açmaları için saksıda büyüyen sovanlı çiçekleri kontrol edin.
Çiçek tohumlarını, soğanlarını ve bitkileri gelecek mevsime göre düzenleyin.
Sert fundalık bitkileri biçimlendirin.
Köklerin kesimini yapın.
Eğer uzun bir dondan sonra havuz ısıtıcınız yoksa, buzu sıcak su dökerek çözmeye çalışın.
Hava nedeniyle bozulabilecek kış bitkilerinin çiçeklerini koruyun.
Çitlerin ve dalların üzerindeki karı temizleyin. Çok miktardaki kar, dalların biçimini bozabilir.
Çok soğuk havalarda, ekstra koruma için cam sera hazırlayın ya da satın alın.

Read more...

Ocak Ayında Bahçe Bakımı

Kış mevsimi bakım işlerinin az olduğu bir dönemdir.Bununla beraber yapmamız gereken önemli bakım işleri de vardır. Mesela çim alanların organik gübrelerle gübrelenmesi için en uygun zaman Aralık, Ocak ve Şubat aylarıdır.

İyi yanmış ahır gübresi, tercihen elenmiş olarak 1,5 cm kadar kalınlıkta çimenliğe serilir ve demir tırmıkla toprağa karıştırılmaya çalışılır. Bu sırada yosunlaşmış yerler varsa bunların da tırmıklanarak temizlenmesi mümkündür.

Çim alanlarla ilgili önemli bir işte drenaj sistemi ile ilgili bozuklukların giderilmesidir. Kışın şiddetli donlarında çimenler adeta buzlanır.

Donlu geçen sürenin bazen ileride yararı da vardır. Bundan yararlanarak büyük ağaçların nakli kolaylaşır. Oldukça basit bir metoda dayanmakla beraber herkes her yerde uygulayabileceği için bilinmesi faydalı olur. Yeri değiştirilmek istenen yetişkin bir ağacın kök çevresi oldukça geniş bir çember şeklinde kazılır.

Bu sırada ortaya çıkan kalın ve ince kökler özenle kesilir. Çepeçevre açılan hendek kök derinlğine ulaşınca kazı, ağacın kök sisteminin altına yöneltilir. Bunun sonucu olarak ağacın toprakla ilişkisi kalmaz.

Read more...

Keyifli Bir Kış Bahçesi Yaratın

Hava sıcaklıkları azılıp, yerini soğuk ve puslu bir atmosfere bırakırken, yazın o renkli orman gülleri, mor ve güzel kokulu lavantalar, kocaman çiçek açmış papatyalar artık yok. Ama bu elbette ki, sonbahar ve kış mevsimini bahçenizden uzak geçireceğiniz anlamına gelmiyor.

Çünkü artık bahçe tutkunlarının dört mevsim tadını çıkarabileceği kış bahçeleri var. Alüminyum, pvc ya da ahşap profillerle hazırlanan kış bahçeleri, soğuk havalarda cennetten bir köşe. Cem Botanik’ten Ayşe ve Cem Şirin, yeşilliğe hasret büyük şehirlerde bir trend haline gelen kış bahçeleri için özellikle tüm canlılığını bu mevsimde de koruyan şimşir gibi bitkileri öneriyor.

Etrafı camlarla çevrilmiş, güney cephesinden bolca ışık alabilecek şekilde dizayn edilmiş kış bahçeleri için diğer alternatifler ise anthurium, spathiphyllum, iç mekan bonzaileri, areca hatta geniş saksılarda turunçgiller ve güzel görünümlü ağaç formlu bitkiler. Bu bitkilerle kış bahçenizi her zaman canlı tutmak mümkün.

Neler yapmalı?
Güzel ve keyifli kış bahçesi yaratmak için diğer öneriler ise şunlar:
Bahçe ya da balkonunuzu kış bahçesi haline getirirken, profillerin ince ve camların bol olmasına özen gösterin. Bahçe mutlaka bol ışık almalı. Eğer üstten iyi ışık gelmiyorsa, bahçenin yanlardan ışık alıyor olması gerekir.

Geceleri kış bahçenizi normal ısıda bırakmalısınız. Çünkü ışıkla yaşayan bitkiler, gece uyurken sıcaktan ölebilir. Fırınlanarak böcekleri öldürülmüş ve sterilize edilmiş toprak almak gerekir. Çeşitli maddeler katılarak hafifleştirilmiş topraklar, saksıların rahat taşınmasını ve de oksijen dolaşımını kolaylaştırır.

Bitkilerin nemlendirilmesi de önemli. Çok yüksek nem isteyen bitkilerin bulunduğu bir kış bahçesinde rahatsız olabileceğiniz için, bitki seçiminde bir uzmana başvurmanızda yarar var.

Flor, klor ve ph oranı çok yüksek şehirlerin suyunu bitkiler için kullanmadan önce bir gün bekletmek gerekir. Kış bahçesinde bitkiler olacağına göre, mekanda suyun varlığı da kaçınılmaz. Zemin döşemesini buna göre seçin.

Read more...

Bahçenizi Renklendirin

Kimileri yoğun iş temposunun altında ezilirken kimileri de bahçesindeki şezlonga uzanıp keyif yapıyor. Bu keyfi daha da doyumsuz kılmak için bahçeleri dekore ederken her detayı gözden geçirmek gerekiyor. Önce bahçenizde nasıl bir ortam oluşturmak istediğinize karar verin. Örneğin dinlenmek için evinizin sakin ve fazla güneş almayan bir bölümüne hamak kurabilirsiniz.

Ekim alanı yaratın
Bahçenizi ekip biçmeye meraklıysanız sebzelerinizi yetiştirmek için kendinize bir alan belirleyebilirsiniz. Ayrıca küçük çocuklarınız varsa, bahçenin bir bölümüne minik bir oyun parkı kurabilirsiniz. Bu arada rahat ve dayanıklı bahçe mobilyaları ve renkli bir görüntü oluşturmak için bahçe aksesuarları seçmeyi de unutmamak gerekiyor.

Bu sezon pek çok markanın koleksiyonunda yer alan rengârenk yemek takımları, çiçekli çatal-bıçak takımları, cıvıl cıvıl masa örtüleri ve meyve kaseleri bu iş için birebir. Ayrıca yemek sırasında servis arabaları da işinizi kolaylaştırır.

Ağaç kavuğundan mum
Özellikle hava karardıktan sonra meşale, kandil, hasır lambalar ve dekoratif mumlarla bahçenize romantik bir hava katabilirsiniz. Bu arada doğal ağaç kavuğundan yapılan mumlar bahçesine egzotik bir hava katmak isteyenler için iyi bir alternatif. Bahçede gündüz saatleri vakit geçirmeyi en sevdiğiniz köşelere, şemsiye ya da tenteler yerleştirin.

Read more...

29 Ekim 2011 Cumartesi

Dekorasyonda Romantizm Yeniden Moda

Romantizm dekorasyonda yeniden moda. Ancak bir farkla bu yıl romantizmin oldukça klasik şeklini hissedeceğiz. İhtişamlı ve göz alıcı mobilyalara sade ve yumuşak formlu aksesuarlar ve açık tonlarda çiçekli tekstiller eşlik ediyor. Kendi içinde ölçülü bir kontrast yaratan bu stili evinizde uygulamayı tercih ediyorsanız işe öncelikle boyanızı yenilemekle başlayabilirsiniz. Krem, şampanya köpüğü ve bej tonları mobilya ve aksesuarların mekan içinde öne çıkmasını sağlayacağından bu tonlara yönelebilirsiniz

Dengeli seçimler
Duvar ve tekstil için çiçek desenlerini puantiye ve çizgililerle birlikte kullanabilirsiniz. Minik çiçek desenleri romantizmi, iri desenlerse klasik etkiyi vurgular. Kelebek ve kuş figürleri de tercihleriniz arasında olabilir. Bol drapeli klasik perdeler, kenarları püsküllü dekoratif yastıklar için açık renk kumaşlar kullanırsanız stilin dengesi sağlamış olursunuz. Kumaş tercihlerinizi yaparken hangi stili daha çok hissetmek istediğiniz önemli. Örneğin koton ve ince dokumalar romantizmi öne çıkarırken, tafta, ipek ve kadifeler daha çok klasik tarzı vurgular.

Mobilyanıza karar verirken
Oymalı, yuvarlak ve çarpıcı formda mobilyalar daha çok klasizme gönderme yapıyor. Bu tarz bir kanepe ya da koltuk seçiyorsanız ağır klasik görüntüyü kırmak için çam ya da meşe gibi naturel cilalı ahşap ya da açık renk lake mobilyalar kullanabilirsiniz. Örneğin yatak başınızı geniş ve yüksek tutarsanız oldukça dramatik bir etki yakalayabilirsiniz. Büyük ve geniş çerçeveli aynalar kullanıyorsanız çerçevelerini beyaza boyatarak zarif, sade ama oldukça sofistike bir etki yakalarsınız. Yatak odanızda kullanacağınız ahşap bir tuvalet masası ya da yemek odanızdaki ahşap büfe mekanda dilediğiniz efekti yaratabilir.

Şık ve zarif aksesuarlar
Romantik klasizmi doğru ve ölçülü aksesuar seçimleri ile pekiştirebilirsiniz. Yatağınızda kullanacağınız dantel ve işlemeli dekoratif yastıklar, klasik formlu bir vazoda güller, parfüm şişeleri gibi birkaç ince detay odanın havasını bir anda değiştirebilir. Aydınlatma seçimlerinizde daha çok cam, pirinç ya da ferforje ayaklı lambaderler, melek ve kuş figürlü avizeler ve duvar apliklerine yönelebilirsiniz. Yüksek ayaklı şamdanlar, porselen biblolar, patine çerce veler, nostaljik fotoğraflar dekorasyonu tamamlayan birkaç detay.

Read more...

En İyi Dekorasyon Aynalar İle Sağlanır

İyi dekorasyon bir ayna en bunaltıcı ve karanlık bir odayı bile modern , ferah bir eve çevirebilirsiniz İster büyük bir ayna ile odak noktası yapmaya çalışın, ister bir grup küçüklü büyüklü ayna ile eve renklendirmeye gayret gösterin

Tarzınızı oluşturun
Şöminenizin üstüne koyacağınız bir ayna ile odak noktası sağlayabilirsiniz.
Geometrik şekilli aynalarla mekanlara daha modern bir soluk getirebilirsiniz.
Aynalarla kaplı duvarlar mekana masalsı bir hava katar.
Evinizin karanlık bölümlerini, koyacağınız aynalarla daha aydınlık yapabilirsiniz.
Aynalarınızı karşılıklı yerleştirebilir, böylece inanılmaz güzellikte yansımalar elde edebilirsiniz.
Konveks aynalar: Dış bükey aynanın ilk örneğine Jan Van Eyck’in 1434 yılına ait
”Arnolfini’nin Düğünü” adlı tablosunda rastlanıyor.
Çerçeveli Aynalar: Camdan bir çerçeve içine yerleştirilen büyükçe bir ayna ve onu çevreleyen aynalı desenler ya da daha küçük aynalar.
Trumeau Aynalar: Fransız usulü ile boyanıp tasarlanan aynalardır.
Aynalı mobilyalar ve aksesuarlar mekanlara sanatsal dokunuşlar katar. Muhteşem pırıltıları bu mobilyalarla elde edebilirsiniz.
Tavan ya da duvardan duvara aynalarla aydınlık mekanlar yaratabileceğiniz gibi odalarınızı olduğundan daha büyük gösterebilir ve şık bir atmosfer yaratabilirsiniz.
Yatak odanızı daha şık kılmanın anahtarlarından biri de aynalara bolca yer vermektir. Tuvalet
masası, konsol üzerine aynalar yerleştirebilirsiniz. Ayrıca yatak başı, dolap kapakları hatta kapılarda cam yerine ayna kullanabilir, böylece ihtişamlı bir ev oluşturabilirsiniz.

Read more...

Tarzınızı Belirlemenin 7 Yolu

İlk daireni planlamak ve dekore etmek hem kafa karıştırıcı hem de bunaltıcı mı? Bir acemi gibi dekore eden biri olmayın. İşte kendi tarzınızı belirlemenin 7 püf noktası...

Yeni dairenize kendi kişiliğinizi yansıtmanın 7 püf noktası;
Bir bakış açısı geliştirin
Bir daireyi yaratmanın çözümü, ne tarz bir görünüm istediğinize karar verebilmekten geçer. Dergiler ve ev dekorasyon programları en sevdiğiniz stili ortaya çıkarmanızda ki bir yardımcı niteliktir. Tarzını belirledikten sonra dairenizin her odasına aynı temayı uygulamayı amaçlamalısınız. Her odanın benzer stile sahip olması dolayısıyla akış, uyumluluk ve dengeyi bütünlüğünü sağlar. Ufak bir detay veya aksesuar ile evin ve kendi kişiliğinizi ön plana çıkararak tarzını ortaya koymalısınız. Fazla renk ve desen kullanarak, “sirk” atmosferi yaratmaktan çekinin. Bu sayede eviniz daha sade ve büyük gözükebilir.

Renk şeması seçin
En sevdiğiniz üç ya da dört rengi seçin ve bütün dairenizde kullanın. Eğer çok farklı renklerde objeler ve kumaşlar kullanılırsa; evin, kesik, ayrı ve görsel olarak dağınık görülmesine neden olur. Örneğin, eğer mavi ve beyazdan hoşlanıyorsanız, beyaz bir duvar ve fildişi örtülü mobilyalar, mavi ve beyaz porselen aksesuarlar, açık ahşap masalar, rafları nitelendiren oturma odası yaratın. Yatak odanızda desenli yorgan kılıfı, yastık ve perde olarak derin bir mavi kullanabilirseniz. Mutfağın temasına mavi ve beyaz kareli perdeler kullanarak devam ettirebilir aynı zamanda vurgu olarak sarı rengi de ekleyebilirsiniz.

Ölçek’e dikkatinizi verin
Yeni mobilya ve aksesuar alırken odaların büyüklüğünü hesaba katmalısınız. Eğer salonunuz küçük veya orta boyutluysa, alanın çoğunu kaplayacak büyük ekranlı televizyon almaktan kaçının.

Geniş yer tutan ya da kalabalık hissettirecek herhangi sandalye ya da pufa yatırım yapmayın. Daha küçük odalarda, bir veya iki küçük mobilya parçasıyla ya da sade geleneksel ahşap veya modern krom sandalyelerle uyum sağlayabilirsiniz. Küp şeklinde bir daireye sığabilmek için kanepelerinizi istediğiniz boy veya şekilde yaptırabilir, kanepelerinizi kolsuz olarak da kullanabilirsiniz. Bu sayede açık alan hissini yaratabilmek daha kolay olacaktır.

Sıra dışı yerlerden alın
Lüks dükkânları gezip çok para harcamak yerine antika dükkânları, bitpazarlarını, eskicileri denemelisiniz. Böyle yerler ilk kez dekore eden kişilere hazine dolu altın madeni gibi gelecektir. Az paralara odanızı benzersiz eşyalarla doldurabilmenin zevkini yaşayacaksınız.

Kalite en önemlisi
İlk dekore projenizde bütçeyi düşünerek hareket etmeye çalışmanızın yanı sıra kaliteli, iyi yapılmış ve dayanıklı eşyaların öncelikli olması tavsiye edilir. Eğer yeni ama kötü yapılmış bir masayı sadece indirimde olduğu için alırsanız, en iyi ihtimalle, erkenden yaşını gösterir, belki de sadece bir kaç sene dayanır ve o zamanda yenisiyle değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Bunun yerine, çizilmiş ama sağlam bir eski masayı alıp tamir etmek daha iyi bir seçim olabilir. Eski minderli sandalyenizi ise antik kumaşlarla döşeyerek hoş ve sağlam bir görünüme sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

Eğer diyorsunuz ki muhakkak o pahalı yeni yemek masasına ve sandalyelere sahip olmam gerek, o zaman bütçenize sadık kalarak sadece bir ya da iki tane alın. Eğer o seri devam edilmeyecek olursa geri kalanını indirimli fiyatına alabilirisiniz. Önemli nokta şu ki iyi yapılmış mobilyanızı ve aksesuarınızı arayışınızda yaratıcı olun.

Listeler yapıp odaklanın
Kafanızın karışmaması için önceden planladığınız bütün şeylerin listesini yapıp, oda ölçüleri ve genişlik koşullarını da ekleyin. İdeal masaya ya da sandalyeye ne zaman rastlayacağını bilemezsiniz. Bu nedenle beğendiğiniz kumaşlardan örnek parça alın. O yüzden hazırlıklı olun ve her zaman listenizi yanınızda taşıyın.

Read more...

Dekoratif Duvar Boyaları

Mny Dekorasyon tutku ve yaratıcılığı benzersiz bir yetenekle birleştirdi. Tamamen doğal ürünler, yenilikçi ve özenle geliştirilmiş uygulama teknikleriyle artık mekanlarda hem klasik hem de modern bir görünüm sağlamak mümkün.

Dilenirse lüks sağlam ve sorunsuz taş yüzey veya çok özel uygulama teknikleriyle çarpıcı zarif ve pırıltılı nefis bir yüzey görünümü sağlamak mümkün.

Farklı olmak, kişiliği ve mükemmelliyetçiliği mekanlara en çağdaş şekilde yansıtmak ve hayalleri gerçekleştirmek Mny Dekorasyon farkıyla kullanıcıların elinde

Read more...

Yemek Masanız Çiçek Açsın

Yemek sofralarında çiçekler masanın güzelliğini etkileyen unsurların başında geliyor. 444çiçek sofralarda doğru çiçek seçimine dikkat edilmesi gerektiğini işaret ediyor.

Yemek sofralarında çiçekler, masanın güzelliğini etkileyen unsurların başında geliyor. Sofranız için seçeceğiniz çiçeklerin masa sofranızla uyum sağlayacak şekilde olması misafirlerinizin yemeklerinizden aldığı keyfi artırıyor.


Masanızda yer alacak çiçeğin görünüm olarak sofranızın genel düzeni ile uyumlu olması kadar çiçeğinizin kokulu olmamasına özen göstermeniz gerekiyor. Lilyum gibi yoğun kokulu çiçeklerin kokusu iştah kapama riski oluşturabiliyor.

Yemek masanızda dikkat etmeniz gereken diğer bir önemli konu ise çiçeğinizin sofranızda çok yer kaplamaması. Sofranızda yer alacak çiçeğin mezelere, tuzluğa, biberliğe ve soslara erişimi zorlaştırmamasında fayda var.

Read more...

Pratik Önerilerle Evinizi Düzenleyin

Hepimizin evinde nereye koyacağını bilemediği, atmaya kıyamadığı ya da aralıklarla kullandığı eşyalar vardır. Bunların yanında da günlük hayatın içinde kullanılan fakat bir türlü nereye kaldırılacağı bilenemeyenler da vardır.

Yapmanız gereken, öncelikle depolamak istediğiniz eşyaları kategorilere ayırmak. Daha sonra ihtiyacınız olan depolama ünitelerini almaya kalacak bütün iş. Modüler üniteler ve raylı, tekerlekli sistemler çok işinize yarayacak.

Evin en çok kullanılan bölümlerinden biri olan mutfakta, düzeni yakalamak çoğu zaman kolay olmaz. Tabaklar, kavanozlar, mutfak robotları, bulaşıklı, fincanlar, kurulama bezleri gibi birçok eşya, gözümüze batar. Piyasada mutfağı organize etmek için pek çok ürüne ulaşmak mümkün. Mesela, banko ile mutfak dolapları arasındaki boşluğa ray sistemi monte ederek, kaşıklıktan cezve takımına kadar pek çok şeyi elinizin altından kaldırabilirsiniz.

Dolap ve çekmece düzenleyiciler de çok işinize yarayacaktır. Piyasada rahatlıkla bulabileceğiniz, 3 katlı dolap içi raf sistemi, daha çok eşyayı dolaplarınıza düzen içinde yerleştirmenizi sağlayacaktır. Bunların yanı sıra, mutfağınızda kullanabileceğiniz tekerlekli tezgahlar, çoğu eşyayı derleyip toplamanızda çok faydalı olacaktır. Seyyar olmalarından dolayı istediğiniz yere koyabilirsiniz.

Evde bir çamaşır odasına sahip olmayabilirsiniz ama bu çamaşırlarınızı iyi organize etmeyeceğiniz anlamına gelmez. Duvara monte edilen ürünler, hem yerden kazanmanızı sağlıyor, hem düzenli görüntü elde etmenize olanak veriyor. Çamaşır askısı, ütü masası, ütü, kirli sepeti gibi birçok eşyayı, duvara monte sistemlerle saklamak mümkün. En iyi tarafı, bunlar için sahip olduğunuz alanları feda etmeniz gerekmiyor.
Düzeninizi hiç bozmadan, evin kullanılmayan bir köşesini, bir odanın çıkıntılı, sütunlu, kullanışsız kısmını, antre ve merdiven altlarını bu alan için kullanmanız mümkün. Balkonunuzda, belki misafir odasının bir köşesinde bile böyle bir köşe yaratabilirsiniz.

Çamaşır odaları ve alet, edavat saklanan mekanlar, çoğu zaman karışıklığa teslim olurlar. Tüm fazlalıkların koyulduğu bu odalarda, aradığınızı bulmanız çoğunlukla mümkün olmaz. Kapısından adım atılmaz. Oysa kiler sistemleri, raflı üniteler, saklama kutuları, sepetler, sahip olduğunuz tüm bu dağınıklığı ortadan kaldırmanıza yarayabilir. Hem neyi nerede sakladığınızı bilirsiniz, hem ferah ve göze hoş görünen bir alana sahip olursunuz.

Oturma odalarında oluşan dağınıklık, genelde günlük kullanıma yönelik eşyalar yüzünden olur. Hem eşyalar fazladır, hem günlük aktivitenin yapıldığı alan olduğu için, çabuk dağılır. CD, DVD, dergi, gazete, tv kumandası, kitap gibi küçük parçaları düzenli bir arada tutmak için, işlevsel ve pratik çözümlere ihtiyacınız olacaktır.

Read more...

Yatak Odanızda Uyuyun

Siz de salon koltuğunda televizyon karşısında uyuyanlardan mısınız? Yatak odasına sabaha karşı uyanarak giden ya da koltuk üzerinde gün ışıyana kadar yatanlar arasındaysanız, belki de yatak odanızda sihirli bir dokunuşa ihtiyaç vardır.

Yatak odanızı, yaşama alanına çevirmek için gerekli olan sadece biraz dekorasyon taktiğidir. Kullanacağınız renkler, yatağınızın yerleşimi, doğru aksesuar seçimi ve yaşam tarzınıza uygun detaylarla, bunu başarmanız mümkün.

İşte öneriler
Gün ışığından yeterince yararlanın
Bolca ışık alan bir yatak odasında, yumuşak gölgeler yaratmak için, yeşil tonlarında tüller ve açık renk storlar kullanabilirsiniz. Eğer çok yakınınızda bir apartman ya da kötü bir manzaranız yoksa, tüllerinizi de storlar gibi kullanabilirsiniz. Böylece yatak odanız yeterince aydınlık alacaktır. Yatak başında kullanacağınız bir gece lambası ise uzun geceler için ideal olabilir.

Ferah ve aydınlık
Tuvalet masanızı duvar önü yerine, pencere önüne yerleştirirseniz; makyaj yaparken yüzünüze direkt ışık yansıması sağlarsınız. Yatağınızı pencere önüne koymak, genellikle hatalı bir davranıştır. Perdelerin dökümlü durmasını engeller ve camın tam açılmamasına sebep olduğundan, havalandırmayı zorlaştırır. Odaya koyacağınız boy aynası, dışarıdan gelen ışığı yansıtarak, ışıl ışıl bir görüntü almanızı sağlar.

Odanın odak noktası
Yatak başınızın geldiği duvarı açık renge boyayıp, tül veya perde kumaşını dekoratif olarak sarkıtırsanız, burayı odak noktası haline getirebilirsiniz. Ayrıca odanızın genel tonları ile uyumlu olarak seçeceğiniz nevresim takımları ve yatak örtüsüne kombin kumaşları kullanmak, odaklanma konusunda yardımcı olacaktır.

Size ait
Yatak odanızın duvarları mutlaka beyaz olmak zorunda değildir. Evinizin diğer odalarında sıcak tonları kullanmaktan hoşlanıyorsanız, bunu yatak odanızda da devam ettirebilirsiniz. Özellikle açık yeşil tonları, yatak odalarınızda tazelik hissi yaratacaktır. Rahatlatıcı ve sakinleştirici etki istiyorsanız, bu tonları kullanabilirsiniz.

Aksesuarları atlamayın
Saklama kutularınız için daha dekoratif seçimler yapabilirsiniz. Bunları yatak altı yerine, ayakucunuza yerleştirerek, hem renk, hem doku çeşitliliği yaratabilirsiniz. Ayrıca günlük giysilerinizi, şık askılıklarla duvara asabilirsiniz. En önemli detay olarak, yatak başınızda bir buket çiçek bulundurmak, güne taze ve mutlu bir başlangıç yapmanızı sağlayacaktır.

Read more...

Modern Salon Tasarımları

Salonlar, en önemli ve en ince ayrıntılarla şık ve güzel bir şekilde döşenip, dekore edilmak istenilen odalardan biridir. Misafir ağırlanan bu odalarda dekorasyon çok önemlidir. Şık ve doğru bir dekorasyonla salonlarınızı düşlediğiniz bir şekilde modern bir tarzda dekore edebilirsiniz. Bunun için bazı tavsiyelerimiz olacak. İşe başlarken önce tarzınızı belirlemeniz gerekir. Daha sonra mobilyalarınıza ve perdelerinize uygun olarak salon rengini belirlemelisiniz.

Klasik bir solanda toprak tonları ve şampanya renklerini tercih ederken, daha cıvıl cıvıl bir salon için pastel tonlarının yanı sıra pembe, yeşil, turuncu ve lila renklerini, daha sakin ve rahatlatıcı bir salonda mavi ve turkuaz tonlarını seçebilirsiniz. Salon duvar renkleri insanı yoran renklerden uzak olmalıdır. Ayrıyeten renkler arasında geçiş sağlandığı için her ne kadarda ayrı olsalar diğer odaların renkleriylede uyum sağlamasına dikkat edilmelidir. Uyumlu ve hoş dekoratif aksesuarlar seçilerek dekorasyonu daha canlı ve daha modern hale getirebilirsiniz.

Read more...

Abajur Işığıyla Huzurlu Akşamlar

Ev dekorasyonundaki önemli detaylardan biri de aydınlatma şüphesiz. Özellikle akşam saatlerinde kendinizi huzur içinde hissetmek için evinizi abajurla aydınlatmayı deneyebilirsiniz.

Evinizi dayadınız, döşediniz. Duvarlar boyandı. Koltuklar, dolaplar yerleşti. Perdeler takıldı. Sıra en önemli aksesuarlardan biri olan aydınlatmaya geldi. Aslında bu detayı en başta düşünmekte fayda var. Çünkü evi sıcak ve keyifli hale getirmenin yollarından biri de iyi planlanmış bir aydınlatma.

Tavandan sarkan avizelerin modası giderek kayboluyor. Yerden ayaklı aydınlatmalar ya da köşelerdeki sehpaların üzerine yerleştireceğiniz abajurlar giderek daha çok tercih edilir oldu. Odalarınızda hem şık bir görünüm hem de göz yormayan huzurlu bir atmosfer oluşturmak istiyorsanız siz de abajur tipi aydınlatmayı deneyebilirsiniz. Modern ya da klasik modellerden birini seçebilirsiniz

Read more...

Gerçeği Sadece O Yansıtarak Söyler

Aynalar günlük yaşantımızda en çok kullandığımız ürünlerin başında geliyor. Bu hafta sizler için gün içerisinde evde, işte veya asansörde sayısız defa kullandığımız aynaları inceledik.

Yüzyıllardır insan hayatının vazgeçilmez eşyalarından biri olan aynaların günümüzdekine benzerlerini ilk defa üç yüz yıl önce Venedikliler bulmuş ve geliştirmişti. Venedikliler ayna ve cam eşya fabrikalarını Murano Adası'nda kurup, bu adaya cam ustalarından başkasının girmesine de izin vermiyorlardı.

Bu sırrı Fransızlar, adadan zorla kaçırdıkları dört usta sayesinde öğrendiler ve bundan sonra ayna yapımı bir sır olmaktan çıkmaya başladı. Günümüzde aynaları insanların bulunduğu her mekanda görmek mümkün. Evde, iş yerinde, sokaklarda veya asansörlerde.

Aynalar üstümüzü başımıza kontrol etmenin yanı sıra boydan boya kaplandığı yüzeylere derinlik kazandırıyor. Dar mekanları olduğundan daha geniş ve büyük gösterme özelliğine de sahip olması aynaların kullanıldığı alanlarda büyük avantaj sağlıyor. Ayrıca evinizin girişine yerleştirdiğiniz bir boy aynası da, antrenizi bir anda değiştirip gün içersinde en çok kullandığınız ev eşyalarının başını çekecektir.

Read more...

27 Ekim 2011 Perşembe

Evinizi Doğru Aydınlatıyor Musunuz?

Eviniz için en güzel eşyaları seçiyorsunuz, en güzel renklerde ve şekillerle döşüyorsunuz ama bunları doğru bi şekilde yansıtmak ve bitin hatlarıyla ortaya çıkarmak için ışığa muhtacız. Bir çoğumuz evlerimizi sadece tavana astığımız bir avize yardımıyla aydınlatıyoruz. Bu da her zaman doğru aydınlatmayı sağlamıyor. İşte doğru aydınlatma için dikkat etmeniz gereken 5 kural.

Aydınlatma sisteminizi test edin
Doğru aydınlatma sisteminin nasıl kurulacağını öğrenmeden önce, yanlış aydınlatma sisteminin nelere mal olacağımı bilmek gerek. Evinizdeki aydınlatmanını iyi mi yoksa kötü mü olduğunu ayırt etmek aslında hiç te zor değil.

Baş ağrısı, gözlerde acı, mutfakta ne yaptığını tam olarak görememekten kaynaklanan başarısız yemekler ve yatakodasında ışığı kimin kapatacağına yönelik sonu gelmez tartışmalar yaşıyorsnız, aydınlatmanız yetersiz demektir.

Evinizde günışığını kullanın
Doğru bir aydınlatmanın yolu, günün farklı saatlerinde ve farklı odalarda rahat etmenizi sağlayacak esnek aydınlatma sistemlerini kullanmaktan geçiyor. Böyle bir sisteme sahip olmak için de evinizin ne kadar güneş aldığını tespit etmelisiniz. Eviniz sürekli ışık alsa bile bu ışık her yerde her zaman istenilen şeklde olmayabilir. Gün ışığının kalitesi de odanızın konumuna göre değişir.

Kuzeye bakan evler gün ışığından yararlanamadıkları için genellikle soğuk ve loştur, doğuya bakan evlerde sabah saatlerinde büyük gölgeler oluşur ve bu evler günün diğer saatlerinde gün ışığını almaz. Bu nedenle doğu ve kuzey cephelerinde aydınlatmanın daha yoğun kullanılması ve dekorasyonda da ışığı içeri daha çok alacak düzenlemeler yapılması gerekmektedir.

Evin güney cephesi ise gün boyu ışık alır ve özellikle öğlen güneşi tüm detayları dümdür gösterir. Evin güney cephesinde olabilecek en iyi yerler, banyo, mutfak ve yatak odalarıdır. Batı cephesi ise günün en sıcak ışığını alır ve bu da patlamalara neden olur. Akşam üzerleri batı cephesinde uzun gölgeler olur.

Kendi aydınlatma planınızı yapın
Aslında ideal bir aydınlatma sistemi kablosuz ve prizsiz evde herşeye sıfırdan başlayarak elde edilir. Fakat çoğumuz yerleştiğimiz evlerde varolan elektrik sistemini kullanmak zorunda kalıyoruz. Ancak biraz stratejik bir yaklaşımla halihazırdaki elektrik sistemini işe yarar hale getirebilmek mümkün. Hangi odayı kimin kullandığını belirleyip bir plan çizin.

Örneğin çocukların ödevlerini yaptığı oda, salondan daha fazla ışığa ihtiyaç duyacaktır. Ya da 60 yaşında bir kadır, 10 yaşında bir çocuktan daha fazla ışığa ihtiyaç duyar. Planınızda kirişler, kapılar gibi hareker ettirilemeyen öğeleri işaretleyin. Daha sonra prizleri işaretleyin.

Her odayı birbirinden ayrı görmek yerine evin geneline hitab eden bir aydınlatma planı yapmak gereklidir. Yaptığınız plan çok karmaşık olmasın. Çok farklı fonksiyonlar için ışık ihtiyacınızı, yönü ve şiddeti ayarlanabilir tek bir aydınlatmayla da çözebiliresiniz.

Işık kaynağınızı seçin
Yaşadığınız mekanda başarılı bir aydınlatma şeması yaratabilmek için 3 farklı ışık kaynağından yaralanabilrsiniz.

Ortama yönelik aydınlatmalar
Bu aydınlatmalar kısmen güneş ışığı etkisi yaratır ve genellikle merkezi sarkıt bir üniteden elde edilir. Hafif ve düz bir etki yaratır, bu yüzden yanlış seçilmesi aydınlatma sorunlarına neden olabilir. Bu tavana asılı sarkıtlar diğer aydınlatma seçenekleriyle desteklendiğinde daha konforlu bir aydınlatma elde edilir.

Vurgulu aydınlatmalar
Vurguşu aydınlatmalar ışığa doku, biçim ve odaklanma etkis kazandırır, mekanın kimi köşelerinde ışık ve gölge havuzşarı oluşturarak dekorasyona derinlik verir. Halojen spotlar, aşağı ve yukarı yönlü lambaderler, zemin aydınlatmaları, abajurlar ve masa lambaları vurgu ışıklarıdır.

Fonksiyonel aydınlatmalar
Kitap okumak, bilgisayarda çalışmak, çizim yapmak gibi özel bir iş duyarken bu lambalara ihtiyaç duyarız. Bu aydınlatmalarda halojen, tungsten ve ya floresan lambalar kullanılmalı ve ışığın yansıma yaparak gözünüze gelmesini engelleyecek bir yere koymalısınız.

Özellikle açısı ve yüksekliği ayarlanabilen akrobat lambaları tercih etmelisiniz. Akrobat lamba en az 60 watt ampülle çalışmalı ki odanın genel ışığından daha yüksek bir aydınlatma yapabilsin.

Detayları atlamayın
Aydınlatma sisteminde tercih ettiğiniz ürüne bağlı olarak odanızı daha geniş, daha yüksek tavanlı ve ya daha sıcak gösterebileceğinizi biliyor muydunuz? Bunu yapma için ille odanızın boyutlarını değiştirmek zorunda değilsiniz. Sadece şu önerilere kulak verin.

Mekanın daha geniş görünmesi için, yukarıya yönlendirilmiş aydınlatmalar kullanabilirsiniz. Mümkün olduğunca sarkıt değil, tavana yakın aydınlatmalar kullanın. Böylece odanız ferah bir görünüme kavuşur. Odanın bitimine doğru ışık panelleri yaratmaya çalışın, böylece ışık o yöne baktığınızda gözünüzü alır ve odanız daha uzun görünür.

Mekanın daha yüksek tavanlı algılanması için, dikey ışık kolonları kullanın. Avizeleri ya da sarkıt aydınlatmaları alçak asın.

Daha sıcak ve konforlu bir atmosfer için, geniş ve yüksek tavanlı odalarda pek çok ışık havuzu yaratmalısınız. Çok sayıda abajur ve ya lambader kullanabilirsiniz. Asla ışığı tavana doğru yansıtmayın.

Read more...

Tabureli Masa Takımları

Tabureli Masa Takımı özellikle dış mekanlar için tercih edilebilecek gayet şık bir mobilyadır.Tabureli masa seti özellikle rengarenk görünümleri ile göze çarpıyor ve puf görünümlü başlıkları ile rahatınızı koruyor.

Yumuşak poliüreatan yastıkları tabure üzerlerine konumlandırılarak koleksiyonun vazgeçilmez parçasını oluşturmaktadır.

Sade ve hoş renklerin akımına uğramış taburelim masa takımı gerçekten iç gıdıklayıcı bir yapıda kendini hissettirmektedir.

Read more...

Mobilya Yerleştirme Sanatı

Eşya yerleşimi mekanlarda hep bir sorun olarak çıkar karşımıza... Bu sorunu profesyonel şekilde çözmek ise oldukça basit...

Koltuk ve sandalyeleri birbirine yakın yerleştirmeye çalışırsanız daha sıcak bir ortam yaratmış olursunuz... Böylece herkes birbiri ile daha yakın iletişim kurabilir...

İki oturma alanının arasındaki mesafe alanınız müsait ise 1,5 ile 3 metre arasında olmalıdır... Özellikle yemek bölümü ve oturma alanının aynı salonda olduğu durumlarda bu aradaki mesafe sizin ve misafirlerinizin daha rahat etmesini sağlayacaktır...

Yaşam alanınızda daha rahat edebilmek için eşyaların doğru konumlanması şart...

1. Dekore etmeye başlamadan önce mekanın bir planını elinize alın...

2. Tüm alanın duvar ve yükseklik ölçülerini bu plana yazın!

3. En favori mobilyanızı seçin. Sizin için alanda hangi mobilya öne çıkmalı bunu belirledikten sonra diğer kalan tüm eşyaları bu eşyanın etrafında konumlandırın...

4. Odanın orta yerinde duran orta sehpanıza her koltukdan erişim eşit seviyede olsun...

5. En çok vakit geçirilen oturma odalarında mobilya yerleşimi diğer alanlara göre daha önemlidir... Özellikle de aydınlatma bu alanın en can alıcı detayıdır... Bu mekandaki aydınlatma tavandan yere doğru ve oldukça aydınlık sağlayan bir ışık olmalıdır...

6. Eşyalarınızı yerleştirmeden önce alanı tamamen boş görmeniz mobilya konumlamasını daha doğru şekilde yapmanızı sağlar...

7. Eşya yerleştirirken ilk önce en büyük ve en demirbaş olanlardan başlayın... Büyükten küçüğe doğru bir yol izleyin...

8. Eşyalarınızı duvarlara paralel şekilde değilde hafif bir şekilde açılı yerleştirmeniz hem göze daha hoş gözükecek hem de mekanı daha ferah gösterecektir...

9. Gün ışığının girebileceği hiç bir yeri eşyayla kapatmayın. Bırakın güneş içeri girsin. Gün ışığını tamamen alan mekanlar her zaman için daha huzur verici ve daha büyük gözükürler...

10. Oturma odanızda hiç bir eşyanın oturduğunuz yerden görüş alanınızı kısıtlamasına izin vermeyin. Kitaplığınız ya da abajurunuzu duvara paralel yapamıyorsanız ve farklı şekilde konumlandırmak zorundaysanız yerden en fazla 1 metre yükseliğinde konumlandırın.

Read more...

Alımlı,Zarif Bir Mekan

Göz yormayan ancak keyifli bir bütünlük sunan mekanlar, modern dekorasyon anlayışının bir parçası. İstikbal koleksiyonlarından derlediğimiz bu ev düzenlemesi de rahat çizgisi ve pratik kullanım detayları ile günümüz insanının beklentilerine yanıt veriyor.

Yatak odasında da Icon modeli düşünülmüş. Gövdede ve kapak, çekmece gibi detaylarda iki renk kullanılarak mekan rahatlatılmış. Komodinler çift çekmeceli ve yeterli saklama alanına sahip. Metal kulplar, çekiciliği artırıyor.

Gardırobun kapaklardan bağımsız çekmeceleri kullanım kolaylığı sağlıyor. Şık kapak uygulaması, bu üniteyi mekanın merkezi haline getiriyor. İç hacmi geniş tutulan ve işlevsel bölmelerle desteklenen modül; güçlü formu ile de dikkat çekiyor.

Read more...

Evinizde Konforlu Alanlar Yaratın

Uzun yıllarda edindiği "rahat ettirebilme" deneyimini her geçen gün ileriye taşımayı başaran İdaş, yatak alanındaki iddiasını modüler mobilyadan oturma gruplarına dek bir çok ürüne de taşıyor. Markanın tasarımlarında alışıldık İdaş konforunu ve kalitesini, yine İdaş'a özgü bir estetik anlayışla bir arada bulmak mümkün oluyor.

Bir evi huzurlu, benimsenen ve paylaşılan yapan nedir? Bu soruya birkaç farklı yanıt vermek mümkün. Elbette en önemlisi, o evi yaşayanların duyguları, evlerine kendilerinden neleri kattıkları. Sonrasında ise elbette dekorasyon anlayışı ve bu dekorasyonu şekillendiren ürünler.

Salonlar; evin tüm bireylerine olduğu kadar, o eve konuk olacak herkese de açık olması nedeniyle, belki de en fazla önem verdiğimiz yerlerden biri. Çizgisi, aksesuarları, renkleri, kullanım kolaylıkları gibi bir çok unsur, bu mekanda kişiden kişiye değişen farklılıklar içeriyor.

İdaş'ın oturma gruplarında da bu yoğun çeşitliliğin çözümlerini içeren modellere yer verilmiş. Markanın tasarımlarında işlevsellik, oturma rahatlığı, çok amaçlılık, estetik ve kalite gibi kavramlar başarıyla birleştirilmiş.

Read more...

Beyaz Duvarlara Renkli Zeminler

Konu koyu renkler olduğunda 'bir dakika' deriz. Peki sıkıntılı alanlarda koyu ve çarpıcı renklerle neler yapabileceğinizi biliyor musunuz? Örneğin seçiminiz beyaz duvarlardan yana ise, zeminde tercihiz mutlaka koyu ya da dikkat çekici renklerden yana olmalı.

Dar antrelere çarpıcı karolar
Çoğunlukla holler ve kapı girişleri yaşam alanlarının fazlaca önem verilmediği alanlardır. Bu tercihte elbette kapı girişlerinde alan sıkıntısı yaşanması nedeniyle haklılık payı da vardır.

Fakat evin ölü alanı gibi değerlendirdiğiniz bu köşeleri renkli yer döşemeleri ile son derece ilgi çekici kılabilirsiniz. Bu tip dar alanlarda dikkat edilmesi gereken temel nokta alanın boyutlarıyla seçtiğiniz desenin uyum göstermesi, bir bakıma desenin alanla örtüşmesidir. Bu tip bir alanda karo uygulaması yapacaksanız desen ve montajı konusunda uzmanların görüşlerini almanızda fayda var.

Pratik viniller
Günümüzün sıklıkla tercih edilen hesaplı ve pratik malzemesi vinil, desen ve renk seçenekleri ile yaşam alanlarınıza yepyeni bir soluk getirebilir.

Vinilin uygulanması esnasında dikkat etmeniz gereken en önemli nokta, ölçüler konusunda titiz davranılmasıdır. Vinili zemine uygulamadan önce kraft kağıdına uygulamak istediğiniz parçanın örneğini çizmek hata yapılmasını engelleyebilir. Vinilin döşenmesi sırasında bir uzmandan ya da yapı marketlerden destek alabilirsiniz.

Gökkuşağı merdivenleri
Evinizde merdivenleriniz olduğu için kendinizi şanslı hissediyorsunuz, fakat bu alan oldukça sönük. Oysa siz merdivenlerle şık bir odak noktası oluşturmak istiyorsunuz. O halde merdivenleri boyamanın tam zamanı.

Eğer merdivenleriniz metal ise renkli metal boyalarından faydalanabilir, ahşap ise su bazlı akrilik boya ya da ahşap boyası kullanabilirsiniz.

Özellikle modern tarzda bir eviniz ya da kır evi tarzını yansıtan bir yaşam alanınız varsa bu gökkuşağı merdivenleri evinizin atmosferine yeni bir soluk getirerek hayalini kurduğunuz şık odak noktasını yaratmanıza yardımcı olabilir.

Renk paleti
Uyumlu bir görüntü elde etmek istiyorsanız renk paletinde birbirini takip eden tonları kullanabilirsiniz. Ancak kontrasttan hoşlanıyorsanız seçtiğiniz rengin hemen karşısında yer alan rengi kullanarak çarpıcı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Read more...

Bölme Duvar Sistemleri

Bölme duvar sistemleri geniş alanları bölmek ve odalar oluşturmak için kullanılır. Özellikle çalışma ortamlarının tasarruf sağlayan en gerekli yapı malzemesidir. Ofis, resmi kuruluşlar ve özel dairelerde çok sık kullanılır. Bölme duvarlar çok avantajlı oldukları ve modern göründükleri için tercih edilirler. Estetik görünür ve en önemlisi de fonksiyoneldir. Binaya ağırlık yapmaz, deprem sırasında beton duvarlar kadar tehlikeli değildir. Bölme duvarların en güzel yanlarından biri ise geri dönüşümlü olmaları. Bölme duvarlar %99 oranında geri dönüşümlü malzemelerden üretilirler.

Bölme Duvar Sistem Özellikleri

Zaman Kazandırır : Mekanlarda inşaat gerektirmeksizin kısa zamanda bölümler oluşturur ve zaman kazandırır. Kurulumu fazla zaman almaz.

Tasarruf Sağlar : İnşaat esnasında yapılan masraftan daha az harcamaya neden olur ve tasarruf sağlar.

Gürültü Kirliliğine Sebep Olmaz : Hazır olarak üretilen bölme duvarlar sadece monte edilerek oluşturulduğu için gürültü kirliliğine neden olmaz.

Çevre Kirliliğine Neden Olmaz : Bölme duvar yapımında kullanılan PVC, cam, alüminyum ya da ahşap geri dönüşümlü malzemeler oldukları için çevre kirliliğine neden olmaz.

Taşınabilir: Hazır olarak üretilen, taşınan ve monte edilen bölme duvarlar istenildiği zaman sökülüp taşınabilir. Özellikle ofis taşımın da büyük kolaylık sağlar.

Estetiktir : Bölme duvarlar tasarıma açıktır ve estetik görünür. Mekanın daha fazla ışık almasını sağlar. Bu özellik gün ışığından daha fazla yararlanmayı ve elektrik tasarrufunu da arttırır.

Uzun Ömürlüdür : Bölme duvarlar dayanıklı yapı ürünleridir, uzun süre yıpranmaz ve yıllarca kullanılır.

Read more...

Dekoratif Şemsiyelikler

Yağmurlu havaların vazgeçilmezi şemsiyelerin evlerdeki yuvası bu dekoratif ve farklı şemsiyelikler olabilir mi ne dersiniz? Artık yaz tamamen bitti; her ne kadar inanmak istemesek de bu gerçek vücudumuzda hissettiğimiz üşüme hissi ile pekişiyor maalesef...

Yağmur, çamur, fırtına, kar; artık önümüzdeki günler böyle geçip gidecek. Bu zor hava şartlarında bize eşlik edecek şemsiyelerimiz de evlerdeki kışlık alanlarına yerleştiler bile...

Şemsiyelerin daha ahenkli ve dekoratif görünmesini istiyorsanız, birbirinden farklı tasarımlardaki şemsiyelikleri hemen kapı girişinize konumlandırabilirsiniz.

Hem yerden tasarruf etmek hem de göze hoş görünen bir köşe yaratmak için şemsiyelik kulvarında fazlasıyla seçenek bulunuyor.

Mesela, ekolojik dengenin bozulduğu bugünlerde fazlasıyla ispat ediliyorken, bu sezon buna 'dur' demek için özel tasarlanmış şemsiyeliklerle siz de kendi çapınızda bir protesto yapabilirsiniz.

Şemsiyenizi üzerine koyduğunuzda içindeki çim tohumlu toprak, şemsiyenizden süzülen yağmurlarla birleşerek çim çıkmasına sebep oluyor. Bu şekilde evdeki oksijeni direk arttırmış ve ekolojik dengeye olumlu bir katkı sağlamış oluyorsunuz.

Bu ve bunun gibi ilginç tasarımlı ve fonksiyonel şemsiyelikler ile kışı daha eğlenceli bir hale dönüştürmek mümkün

Read more...

Banyonuzu Büyük Göstermenin 8 Yolu

Banyonuzu doğru bir planlama, yerinde seçilmiş vitriyelerle, iyi bir depolama alanına ve konforlu bir mekana dönüştürmeniz mümkün!

Stili ne olursa olsun banyonuz küçükse hep küçük olacaktır. Ama biraz renk değişikliği, aydınlatma, biraz görsel sihirle, küçük banyoları doğru depolama yöntemlerini kullanarak sevimli, rahatlatıcı mekanlar haline dönüştürebilirsiniz...

1-Renklerin huzur verici etkisinden yararlanın. Açık ve soft renkler, hem mekana daha geniş alan hissi verecek, hem de daha rahatlatıcı bir etki yaratacaktır. Banyonuzda güçlü, çarpıcı renkler kullanmaktan kaçının. Arka planda nötr, pastel renkleri ve beyaz tonları kullanın. Aksesuarlarda ve havlularda vb. canlı renkleri kullanabilirsiniz.

2-Doğru aydınlatma yöntemleriyle mekanı daha geniş gösterebilirsiniz. Endirekt aydınlatmalar mekanı olduğundan daha büyük gösterir. Genel banyo aydınlatmasının yanı sıra ayna üzerine monte edebileceğiniz aydınlatmalar hem işlevsel hem de dekoratif olacaktır.

3-Aynalar: Lavabonuzun üstüne büyük bir ayna yerleştirin ya da irili ufaklı birkaç ayna kullanarak bir tarz yaratın. Büyük ayna, mekanı ve ışığı yansıtarak, daha geniş gösterecektir.

4-Yer döşemeleri: Yerleriniz açık renk ve büyük karolardan olsun. Açık renk yer karoları banyonuzu daha geniş gösterecektir. Değiştirmeye imkanınız yoksa açık renk banyo halısı tercih edin.

5-Aksesuarlar: Büyük aksesuarları tercih edin. Küçük aksesuarlar yerine tek, büyük parçaları seçin. Büyük paspas veya büyük sepet içine yerleştireceğiniz havlular vb.

6-Duvar kağıdı renkleri: Duvar kağıdı kullanacaksanız açık tonları tercih edin.

7-Şeffaf duşa kabin: Gözünüzün önündeki görsel kalabalıkları kaldırın. Buzlu duşa kabin yerine şeffaf cam kullanın. Banyo perdesi kullanıyorsanız, perdeyi açık tonlardan seçin ve perdenizi kullanmadığınız zamanlarda açık bırakın.
8-Depolama alanları ekleyin. Dağınıklara son verin. Göz önündeki kalabalıkları dolaplara yerleştirin. Boy dolabı, ortalıkta biriken şampuan ve havluları kaldırmak için doğru bir uygulamadır. Lavabo dolabı yerine daha küçük ama işlevsel bir ünite de tercih edebilirsiniz. Çekmece ünitesi de küçük banyonuzda depolama için iyi bir çözüm olacaktır.

Read more...

Dış Mekanlardaki Rahatlık: Puf ve Minderler

Bahçe, teras ya da balkon... Her dış mekana yakışan ve uyumlu olan bu dekoratif tasarımlar ile hem ekonomik hem de zarif mekanlar yaratabilirsiniz.

Yazlık evinizin bahçesi ya da kışlık evinizin balkonu ya da terası hiç fark etmez...

Bu renkli ve portatif puf, minderler ile istediğiniz dekoratif şıklığı fazlasıyla yakalayabilirsiniz.

Tasarımcıların çılgın dünyasında hayat bulan ilginç dış mekan mobilyaları, hem yerden tasarruf ediyor, hem de ekonomik oluşu ile çok fazla servet dökmeden bahçe ya da terasınızı en görkemli hale dönüştürmek için size harika bir fırsat yaratıyor.

Rengarenk minder ve puflar, konforlu bir kanepeyi ya da koltuğu aratmayacak cinsten rahatlık sağlıyor. Renkleri, kullanılan malzeme ve tasarımları ile oturma grubu ağırlığında açık alanları kusursuz bir şekilde süslüyor.

Renk seçimini ve tasarımını seçtikten sonra güzel bir şemsiye ve şık bir sehpa ya da masayla tamamlayacağınız dış mekan dekorasyonunuz emin olun, sizi kocaman mobilyalara harcayacağınızdan çok daha fazla memnun edecek...

Portatif, kolay temizlenir, her yere kolayca taşınabilir, her şekil ve durumda kolayca kullanılabilir olmasından dolayı puf ve minderler, bu sıcak yaz günlerinde fazlasıyla revaçta olan dış mekan mobilyaları sınıfında en baş sıralarda yerlerini alıyorlar.

Hala bahçeniz ya da terasınız için uygun mobilya ve oturma grubu için karasızsanız, puf ve minder alternatiflerini gözden geçirmelisiniz

Read more...

25 Ekim 2011 Salı

Hemzemin ile Zeminlerinizi Renklendirin

Hemzemin Zemin Kaplamaları Ltd. Şti., 2008 yılında, yapı kimyasallarının önde gelen firmaları ile çözüm ortaklığı çerçevesinde uzman uygulayıcı sıfatı ile faaliyetlerine başladı. Firma, son teknoloji makine donanımı ve kadrosunda bulunan uzman uygulama ekibi ile Türkiye ve yurt dışında birçok prestijli projede yer aldı. Birebir uygulamasında görev aldığı zemin kaplama projeleri arasında Şişecam fabrikası, Omsan Lojistik Merkezi zeminleri, IKEA otoparkları, Polo Garage mağazaları, Metroport AVM otoparkı, Tweegy mağazaları, Vakko mağaza zeminleri ve MAN fabrikaları bulunuyor.

Dekoratif zemin kaplamaları
Hemzemin, dekoratif zemin kaplamaları konusunda gereksinim duyduğunuz her konuda sınırsız, sorunsuz, özel ve çok yönlü çözümler üretebiliyor. Siz yeter ki zeminlerinizi renklendirmek isteyin ve kişiliğinizi yansıtacak şekilde dizaynını yapın. Hemzemin tarafından uygulaması gerçekleştirilen dekoratif zemin kaplama sistemleri; Pandomo Flor, Pandomo Wall, epoksi kaplamalar, poliüretan kaplamalar ve özel şap uygulamaları.

AVM mağazaları başta olmak üzere tüm iç mekanlarda kullanılabilen bir zemin kaplama malzemesi olan Pandomo Flor, son dönemlerde ev ve ofis zeminlerinde de çok fazla tercih edilen bir ürün olma özelliğini sürdürüyor. Pandomo ile hem zeminde hem de duvarda istenilen renklerde uygulama yapmak mümkün. Tasarıma dayalı bir ürün olması nedeniyle mimarların işlerini kolaylaştıran Pandomo Flor, son derece modern bir zemin kaplama sistemi.

Endüstriyel zemin kaplamaları
Son yıllarda endüstriyel alanlarda kullanılan kaplamaların, dekoratif alanlarda da uygulanmaya başlanmasıyla sektör farklı bir ivme kazandı. İhtiyacınıza uygun zemin kaplama sisteminin seçimi ve uygulaması konusunda uzman Hemzemin, kullanıcıların değişik ihtiyaçlarını da göz önüne alarak, yıllara dayalı deneyimi ve işbirliği içerisinde olduğu firmaların ürün desteği ile size en doğru yüzey çözümlerini öneriyor.

Hemzemin'in uygulamalarını gerçekleştirdiği zemin kaplamaları oldukça fonksyonel; çevreden gelecek zararlı etkilere ve aşınmaya karşı dayanıklı. Üzerinde bakteri barındırmayan ve son derece hijyenik olan bu ürünün uygulaması da kolay ve hızlı. Koşulların ağır olduğu endüstriyel alanlardan kimyasal etkilerin olduğu laboratuar zeminlerine, spor salonlarından kesin hijyen gerektiren sağlık merkezlerine, estetiğin ön planda olduğu ofis ve mağaza zeminlerine kadar çok çeşitli mekanlarda kullanılabiliyor.

Read more...

Zemininiz İçin Yapabilecekleriniz

Evinizin yerlerinden memnun değil misiniz? Değiştirmeyi planlıyor ama seçim yapamıyor musunuz? İşte sizin için yapabileceklerinizin listesi...

Halı
Verdiği sıcaklık ve rahatlığı yüzünden halı hala birçok ev sahibinin vazgeçemediği bir yer döşeme çeşidi. Bugünün halı stillerini ve modasını öğrenirseniz doğru renk ve stili seçmeniz çok daha kolaylaşır.

Renk: Yer döşemeleri düşünürken renk ilk aklımıza gelen şeydir. İç dekorasyonunuz ve halınızın uyumunu düşünün. Halı odak noktası mı olsun yoksa odayla bir bütünmüş gibi bir hava mı versin istersiniz?

Ayak Trafiği: Hol ve koridor gibi ayak trafiğinin çok olduğu bölümlerde daha dayanıklı ve uzun süre kullanılsa bile eskimeyecek bir çeşit halı kullanmalısınız. Diğer odalarda ve alanlarda da çok trafik olabilir. Halıları değiştirmeden önce eski halılarınızı yakından inceleyerek hangi alanlardaki halıların daha çok eskidiği kontrol edin.

Performans: Bir halının performansı ve kalitesi tamamen yapılırken ne kadar ip kullanıldığı ile alakalıdır. İpin kalitesi ve dokumaların sayısı sıklaştıkça halının da kalitesi artar. İnce, daha seyrek dokunmuş halıların üst yüzeyi daha çabuk eskiyecek ve solacaktır.

Halı İpi çeşitleri: Günümüzde en çok kullanılan dokuma ipliği çeşitleri şunlardır: naylon, elyaf, polyester ve yün. Naylon ve yumuşak iplikten dokunmuş halılar son günlerde oldukça popülerler.

Kir Tutmayan Halılar: Halı satın alırken kir tutmayan halılardan seçmeye gayret edin. Bu sayede açık renk halı almaktan korkmazsınız ve odanızın dekoru daha hoş olur. Bu çeşit halıları çocuklu ve evcil hayvan besleyen aileler tercih etmelidirler.

En çok kullanılan halı çeşitleri:

Naylon: En sık kullanılan halı çeşidi naylon iplikten yapılan halılardır. Son derece dayanıklıdırlar, uzun ömürlüdürler ve daha da güzeli sınırsız sayıda renk ve desen sunarlar.

Read more...

Çok Yönlü Özelikleriyle Mozaik

Günümüzdeyse mozaikler mobilya dekorasyonundan yer kaplamalarına, bina kaplamalarından oda bölmelerine kadar birçok farklı yerde kullanılmaktalar.

Pazara sunulan yeni mozaik koleksiyonları dekorasyon uygulamaları için farklı ve yaratıcı fikirlere ortam hazırlıyor. Bir arada veya ayrı ayrı kullanılan parlak madenler, titrek ışıklı cam parçaları son dönemde dekorasyonun en gözde parçalarından oldu. Mimar ve tasarımcılar, mozaikler sayesinde mutfaktan banyoya çok şık görünümler yaratabiliyorlar.

Mozaik pazardaki en popüler zamanını yaşıyor. Şekillerinden, dokularına ve renklerine her yıl gelişim içinde olan mozaiklerin ürün kalitesi de imalatçılar tarafından yükseltilmeye devam ediyor. Yeni ürün gelişimi yaratıcı tasarımlar için ilham kaynağı olurken bu sayımızda çok yönlü özellikleriyle mozaik konusunda değinmek istedik.

Detaylı desenlerle yaratılan zemin ve duvarlar, ilgi uyandırdığı kadar tercih konusu da oluyorlar. Aslında bu çeşit uygulamalar yüzyıllar öncesine dayanıyor. Müze, kilise veya diğer tarihi binalarda sık sık rastlayabileceğimiz detaylı desenler bugün mutfak ve banyolarımızda kullandığımız bordürler de yer alıyor.

Pazara yeni çıkan mozaik koleksiyonları farklı uygulamalar için yaratıcılığı da arttırıyor. Bugünlerde tek renkli veya kat kat gölgeli mozaik seramikler yaşam alanlarımızdaki yer ve duvar yüzeylerinde kullanılıyor. Buna ek olarak, ticari alanlarda, özellikle de hastane, otel, restaurant veya spa alanlarında daha şık ve farklı ortamlar yaratmak amaçlı olarak sıklıkla tercih ediliyorlar.

Mozaik sözlük anlamıyla; küçük, birbirinden farklı, üç boyutlu parçaları bir yüzey üzerinde yan yana getirerek resim oluşturma tekniği ve ortaya çıkan eser olarak tanımlanıyor. İlk olarak 5000 yıl önce Sümerler tarafından ev duvarlarına batırdıkları çömlek parçalarıyla yaratılan bu tekniğin günümüzde iki biçimi uygulanıyor:

Genelde çimentodan oluşan zemin malzeme üzerine parçacıkları batırmak. Tutkalla yapıştırılmış parçaların aralarına sıva döşemek. Parçacık olarak ise seramikten metale, ahşaptan cama kadar çok çeşitte, şekilde ve büyüklükte malzeme bir arada kullanılabiliyor.

Mozaik deyince çoğumuzun aklına Roma İmparatorluğu zamanında yaratılan eserler gelir. Daha çok şehir kaldırımlarında, meydanlarda, ev avlularında kullanılan, sırlı seramikten yapılmış bu mozaiklerin parçaları birkaç milimetre kadar küçük olabilmektedir. Gaziantep Arkeoloji Müzesinde bulunan ve Zeugma antik şehrindeki villalardan çıkarılan mozaikler de bu dönem eserlerinin en güzel örnekleri arasındadır.

Duvar ve tavan mozaikleri konusunda uzmanlaşan Bizanslılar ise parçacık olarak İtalya\'da üretilen ve kalın, renkli camdan oluşan plakalar Smalti (henüz yazılmamış)” Smalti) kullanmakla ünlüdürler. Bu dönemde, camlar, ışığı daha iyi yönlendirebilmek için farklı açılarda ve sıvasız olarak yerleştirilirdi. Bu nedenle bazı desenlerde, camların arkasına gümüş ya da altın yapraklar yapıştırılıyordu.

Read more...

Oda Oda Zemin Kaplaması

Bir odanın en uygun zemin kaplamayla döşenmesi ömrünü uzatabilir. Bir odadan içeri girdiğinizde ilk anda dikkatinizi çeken birkaç farklı unsur vardır; duvar rengi, mobilya ve ışık gibi. Ama aslında bir odanın nasıl göründüğünün en belirleyici özelliği zemininden kaynaklanır.

Eğer zemin kaplaması kötü durumdaysa odanın bütün havası mahvolabilir. Bunun tersi bir şekilde iyiyse de, inanılmaz bir etkiyle güzelleşebilir. Seçeneklerin çokluğundan gerçek anlamda çarpıcı etkiyi yaratacak zemin kaplamasını seçmek hüner gerektirir. Tabii ki çoğu kararınız kişisel zevklerinize göre olacaktır ama bazı odalar ve evin bölümleri için ideal denilebilecek zemin kaplama seçimleri vardır.

Mutfak
Günlük yaşam trafiğinin yoğun olduğu mutfak alanında tüm zemin seramik fayans (renkli olabilir) kullanmak en uygun seçimdir. Ticari değeri yüksek olduğundan, seramik fayans son derece dayanıklı bir zemin kaplama malzemesidir. Rahatlıkla silinip temizlenebilmesi yönünden de avantaj sağlayan seramik zemin uzun ömürlüdür.

Montajı harcamanızı yükseltebilir bazı fayansların uygulamasını kendi kendinize yapma olasılığınız vardır. Daha yumuşak ve sıcak görünüm için mutfak zemininizde laminat parke de kullanabilirsiniz. Hem ahşap hem de fayans görünümünü bir arada elde edebilirsiniz. Mutfak zemini seçiminde en önemli unsur, temizlik açısından elverişli, güvenlik ve dayanıklılık adına da kaygan olmayan yüzeylerin tercih edilmesidir.

Yemek odası
Yemek odasının zemini çok yıpranmayan bir bölge de olsa, lekeler önemli sorunlar yaratabilir. Sert ahşap zemin kaplama bu oda için idealdir. Örneğin, tik ağacından yapılmış parke zemin, yemek odanıza egzotik bir hava katabilir. Eğer halıyla kaplamayı düşünüyorsanız polipropilen malzemeli ve lekeyi çok içine çekmeyecek halılar tercih edilmelidir.

Banyo
Seramik fayans bu bölüm için de en uygun zemin kaplamasıdır. Eğer daha sıcak ve yumuşak bir görünüm düşünülüyorsa ahşap görünümlü vinil çeşitleri kullanılabilir. Duş veya küvetin bulunduğu banyolarda laminat parke tercih edilmemelidir.

Rutubetin yüksek seviyede olabileceği banyo zemininde su ve ahşabın birlikte kullanılmaması gereken iki malzeme olduğunu hatırlatmak isteriz. Ancak ahşap görünümünde ısrar edenler için yeni bir ürün olan lifli zeminler alternatif yaratabilir.

Fiber kaplama olarak tarif edilen bu zeminle geleneksel vinilden kalın ama daha yumuşak bir hava elde edilebilir. Ahşap görünümlü desenleri seçebileceğiniz seramik fayanslar da mevcuttur tabii. Banyonuz için ideal olanı, su geçirmeyen, yıkanabilir, kaygan olmayan zemin kaplamadır.

Kapalı Veranda/Balkon
Bu odanın sıcaklık derecesine göre birkaç farklı zemin seçeneği uygun olabilir. Bazı malzemeler ısı seviyesi kontrolü ihtiyacı gösterirler. Eğer bu oda çok ısınmıyorsa, seramik fayans kullanılabilir. Halı veya kilim kaplama idealdir. Piyasada çok şık desen ve tasarımlı, iç ve dış kaplamada kullanabileceğiniz halı modellerini bulmanın artık bir lüks olmadığını hatırlatmak isteriz.

Yatak odası
Evlerde desenli halılar kullanmak yeniden moda oldu. Özellikle yatak odasında pelüş halı kaplama idealdir. Sık dekor değişikliği için doğal tonların tercih edilmesi gereklidir.

Oturma odası
Brezilya kiraz ağacı gibi sert ahşap parke kaplama satışları son yıllarda artmaya devam etmektedir. Bu tipte bir zemin kaplama egzotik havayla oturma odanızı güzelleştirebilir. Bambu zemin kaplama da mantar zemin kadar çevreci bir seçenektir ve sert ahşabın popüler alternatifleri olarak kullanılabilir.

Bodrum
Zemin kat veya daha aşağısı olarak tarif edebileceğimiz bodrum odası için rutubete en uygun zemin kaplama düşünülmelidir. Beton zeminli ve nem eğilimli bir bodrumu halıyla kaplamak istiyorsanız, özellikle tavsiye edilen çeşitteki kauçuk kaplamayı öncelikle kullanmalısınız.

Sık kullanılan odalar
Yaşam trafiğinin yoğun olması, sürekli bir akımla kir ve nemi giriş koridorlarına, merdivenlere taşıyacak ve lekeler daha görünür olacaktır. Bu yüzden bu bölgelerde sağlam zemin kaplama tercih edilmelidir. Canlı bir görünüm veren ahşap parke veya seramik fayans kullanılmalıdır. Laminat kaplamayla kaymayan dekoratif halıları bir arada kullanmak da diğer bir seçenek olabilir.

Read more...

Seramiklerinizin Makyajını Tazeleyin

Banyo ya da mutfağa girdiğinizde karşılaştığınız görüntü artık hoşunuza gitmiyorsa değişim zamanı gelmiş olabilir. Eğer bütçenizi fazla zorlamadan bir çözüm bulmak istiyorsanız, seramiklerinizi nasıl yenileyeceğinize karar verin.

Seramikleri zaman kaybetmeden ve pratik bir şekilde yenilemenin farklı yolları var. Eğer tüm seramiklerinizin rengini değiştirmek istiyorsanız profesyonel boya malzemesi satan nalbur ya da boyacılardan satın alacağınız epoksi esaslı astar boyası, poliüretan vernik cila (özellikle seramikleri boyamak için çok uygundur ancak bulamazsanız lavabo cilası da bu iş için kullanılabilir), samur tüylü rulo fırça ve bir çift düz fırça ile işe başlayabilirsiniz.

Yapmanız gereken seramik yüzeyini iyice temizlemek. Bunun için özel kir çözücü kimyasallar da kullanabilirsiniz. Daha sonra birkaç yaratıcı dokunuşla dilediğiniz deseni uygulayarak görünüşü değiştirebilirsiniz. Ancak bu tarz uygulamalarda en garantili yöntem derzler dahil tüm yüzeyi tek renge boyamaktır. Bunu yapmak istemiyorsanız derzleri kağıt bantla kaplayarak mevcut rengini koruyabilirsiniz.

Eğer seramikler yerine sadece derz rengini değiştirmek istiyorsanız bunun için piyasada pek çok seçenek var. Örneğin Kalekim'in Fugaflex silikon esaslı renkli derz dolguları küf ve yosun önleyici özelliğe sahip ve zor kirlenip kolayca temizlenebiliyor. Ultraflex derz dolgusunda ise antibakteriyel özelliğin yanı sıra pek çok farklı ton alternatifi de mevcut.

Uygulaması da oldukça kolay. Yapmanız gereken, tüm yüzeye yaymak ve kurumasını beklemek. Daha sonra nemli bir süngerle seramikleri temizlemeniz yeterli. Tüm yüzey ve derzler yerine daha dekoratif bir uygulama yapmayı tercih ediyorsanız stencil uygulaması tam size göre. Deseni uygulamak istediğiniz bölümü belirleyerek stencil şablonunu seramik yüzeyine sabitleyip, astar ve renkli verniklerle desenleri boyayabilirsiniz.

Read more...

Eskitilmiş Parkelerin Nostaljik Esintisi

Eskitilmiş parkenin yumuşatılmış kenarları, çukurları, olukları ve gedikleri tarihsel bir ifade ile belli bir karakter derinliği taşır. Mevcut ahşabı kullanarak yüzeyde belli bir desen efekti oluşturmak her zaman mümkün olmamaktadır. Parkelerde yaşanmışlık hissi katmak isteyenler için elle yıpratma tekniğinin oldukça iyi bir yöntem olduğunu söyleyebiliriz. Bu yöntem ile parke üzerinde yaşanmışlık hissi yaratarak zeminlerde nostaljik bir esinti oluşturmak mümkün.”

Geleneksel ahşabın sıcak parlaklığı, günümüz evlerinde oldukça talep gören bir görünüm haline geldi. Eskimiş parkelerin sunduğu benzersiz çekiciliğini anlamak hiç de zor değil aslında. Geniş bir ahşap parkenin yumuşatılmış kenarları, çukurları, olukları ve gedikleri tarihsel bir ifade ile belli bir karakter derinliği taşımaktadır. Ancak geleneksel eski ahşabı kullanarak belli bir desen efekti oluşturabilmek her zaman mümkün olmamaktadır.

Ahşap parkelerine yaşanmışlık hissi katmak isteyen ev sahipleri için elle yıpratma tekniği oldukça iyi bir yöntem. Elle yıpratma tekniğine gelince; bu yöntem ile ayırt edici desenlerini uzun kullanım yılları içinde elde etmiş bir zemin görünümü elde edilebilmektedir.

Read more...

Pencerenizi Giydirmenin Farklı Yolu

Evin ışığa açılan kapıları olan pencereler, farklı perde uygulama seçimleri ile bulundukları mekanda yeni odak noktaları yaratabilir. İşte bu aralar popüler olan 7 perde modeli.

Yumuşak kıvrımlar

Perdenizin kumaş kıvrımları sade ama etkileyici bir görünüm yaratır. Kornişle asılan perdelerin dökümlü ve zarif görünümleri pencerelerin her zaman düzenli görünmesini sağlar. Bu tarz perde sistemi için parlak krom, ince ve düz hatlı raylar kullanırsanız dikkati sadece perdeye çekmiş olursunuz.

Ayrıca perde boyunuzu uzun tutarsanız açık ya da kapalı, her zaman düzgün ve zengin bir görünüm elde etmiş olursunuz. Ayrıca tüllerinizin de böyle asabilirsiniz.

Kurdeleler
Kumaşınızın yumuşak dokusunu daha iyi vurgulamak için raylı sistem kullanabilir ya da perdenizi kurdelelerle bağlayarak asabilirsiniz.

Stil önerisi
Lüks seviyorsanız kadife kumaşlar ve damask desenlerle perdenizi yenileyebilirsiniz. Ama düz kumaşlar da bu uygulama için iyi bir seçenek.

Şık drapeler
Bu tarz bir perde için düz ray sistemi kullanırsanız piliseler daha dökümlü ve şık durur. Ancak perde rayını kısa drapeli kapama ile gizleyebilirsiniz.

Klasik bir uygulama
Klasik drapeli bir perde sade ve şık bir etki yaratır. Özellikle geniş pencereler için uygun olan bu sistemde geleneksel perde asma modelini sadeleştirerek daha modern bir görüntü yakalayabilirsiniz. Drapeli perde kapaması için kumaşın tonlarından birini seçebilirsiniz. Bu hem sofistike bir hava yaratır, hem de tavan bitişindeki kötü detayı gizlemiş olur. Hafif pilise bir dikiş ve bitişlerde kullanacağınız minik topuzlar perdeyi açtığınızda her iki yanda düzgün durmasını sağlayacaktır.

Stil önerisi
Bu tarz bir perde için düz ray sistemi kullanırsanız piliseler daha dökümlü ve şık durur. Perde rayını da kısa drapeli kapama ile gizleyebilirsiniz.

Perde boyu için
Eğer yeriniz müsait değilse bu tarz bir uygulama için perde boyunu pencere parapet bitşinde ya da radyatör üstünde de tutabilirsiniz.

Read more...

Hayatımızı Renklendiren Perdeler

Evlerimiz hayatımızdaki en önemli önceliklere göre şekil alıyor. Fonksiyonlar da dekorasyonla yeniden tanımlanıyor. Mesela evimizin salon ve yatak odaları yenilenme ve dinlenme mekanları olarak karşımıza çıkıyor. Sevilens Premium ile kullanılacağınız perdeler çağdaş, romantizm ve şık bir estetik kazandırıyor.

Smart hause diye adlandırılan akıllı evlerde herşeyin program ve kumandayla kontrol edildiği konseptler (japon tül - katlama perde - stor perde) Sevilens kumaş ve tülleriyle tam uyum sağlıyor. Modern yapılardaki camlara özel olarak tasarlanan Sevilens Premium kombine tül ve kumaşların içindeki kadifelerin koltuklarınızla tam uyum içinde olmasını sağlıyor.

Evinizi dekore etmeden bilmeniz gerekenler
Renkler Uçuk pastel tonlar, mavi ve kızıl gibi canlı renklerle bileştirilebiliyor. Siyah ve beyaz da sıkça kullanılıyor. Malzemeler Keten, damask, dantel, kapitone saten, nakış işlemeler, havlumsu kumaşlar, jakar, damas, Chanel tarzı tüvitler, işlenmiş fitilli ketenler. Çiçekli duvar kağıtları, yastıklar, mumlar ve drapeler odalara bu temanın havasını veriyor.

Yatak odası Beyaz ve gümüş renkte damask (ipek, keten ve pamuklu keten karışımı bir döşemelik kumaş) perdeler, saten ve ipek karışımı nevresimler, İngiliz desenlerine sahip duvar kağıtları kullanılıyor. Halılar çiçek desenli ve pastel tonda olursa bu yatak odaları için ideal.

Salon Temel renk beyaz. Klasik mobilyalar parlak derilerle birlikte kullanılabilir. Yastık kenarlarındaki dantellere çok sık rastlanıyor. Perdeleri bağlamak için de dantel aksesuvarlar seçilebilir. Mutfak Kapılar formika olabilir. Mutfak malzemelerinin tasarımları klasik olmalı. Krom ve gümüş rengi mutfak ürünlerinde ön planda.

Read more...

Hangi Odaya Ne Renk Perde Alalım?

Temiz ve güzel döşenmiş ev kişinin mutluluğunu ve evde zaman geçirme isteğini artırır. Yaptıracağımız tül ve perdeler odamızdaki diğer dekorasyon ile doğru orantılı olmalıdır. Spor mobilya ile gidebilecek modeller daha sade kesimli olmalıdır. Ya da desenli halı ve koltuklar ile uyumlu perdeler ve tüller düz renk ve abartısız olmalıdır. Aksi halde ne mobilya, ne halı ne de perdelerimiz kalitesini gösterir.
Ortam boğucu, karışık ve kalitesiz görünür. Klasik döşenmiş mekanın perdeleri spor kesimli kumaş ve modellerden seçilmemelidir. Desen ağırlıklı döşenmiş odada düz renk kumaşlardan yapılmış duvar rengine uygun tonlarda perde seçmeliyiz.

Doğal kumaşlardan yapılmış perde ve tüller her odada rahatlıkla kullanabileceğimiz dokumalardır. Bunlar ipek, ipek vual, pamuk, keten kumaşlardır. Işığa ve toza karşı duyarlıdır, çabuk yıpranır ve erir, fiyatları sentetik kumaşlara göre oldukça yüksektir, makinede yıkama asla yapılamaz, kuru temizlemeye verilmesi doğru olur; ama elde deterjansız yıkanabilir.

Read more...

Kış Bahçesi Perdesi

Çatı veya tavan perdeleri, kış bahçesi, çatı katı gibi eğimli alanlarda kullanılan perde seçenekleridir. Özellikle plise ve düet perdeler bu alanların önde gelen çözüm perdeleri arasında yer alır. Ancak özel taşıyıcı mekanizma ve sistemlerinden dolayı normal perdelerin 4-5 katı maliyetlidirler.

Öyle ki bir kış bahçesinin maliyeti o alanın perde maliyeti ile aynı olabilir. Maliyeti etkileyen faktörler arasında, motorlu sistemler, kızaklı ve mafsallı sistemler yer alır. Bu alanlarda düşük maliyetli bir perdeye sahip olmak istiyorsanız, seçiminiz sabit hareketsiz perdeler olmalıdır. Bu da kış bahçesinin, kış bahçesi anlamını yitirmesine neden olan bir etkendir. Açılı alanlarda kullanabileceğiniz diğer perde seçenekleri arasında ahşap perdeler, katlamalı perdeler ve jaluzi perdeler yer alır.

Read more...

24 Ekim 2011 Pazartesi

Abajur Işığıyla Huzurlu Akşamlar

Ev dekorasyonundaki önemli detaylardan biri de aydınlatma şüphesiz. Özellikle akşam saatlerinde kendinizi huzur içinde hissetmek için evinizi abajurla aydınlatmayı deneyebilirsiniz.

Evinizi dayadınız, döşediniz. Duvarlar boyandı. Koltuklar, dolaplar yerleşti. Perdeler takıldı. Sıra en önemli aksesuarlardan biri olan aydınlatmaya geldi. Aslında bu detayı en başta düşünmekte fayda var. Çünkü evi sıcak ve keyifli hale getirmenin yollarından biri de iyi planlanmış bir aydınlatma.

Tavandan sarkan avizelerin modası giderek kayboluyor. Yerden ayaklı aydınlatmalar ya da köşelerdeki sehpaların üzerine yerleştireceğiniz abajurlar giderek daha çok tercih edilir oldu. Odalarınızda hem şık bir görünüm hem de göz yormayan huzurlu bir atmosfer oluşturmak istiyorsanız siz de abajur tipi aydınlatmayı deneyebilirsiniz. Modern ya da klasik modellerden birini seçebilirsiniz.

Read more...

İş Yerinizi Aydinlatin

Işık bizi tetikte tutup motive edebileceği gibi yorup sıkabilir de. İyi aydınlatılmış bir ofiste, çalışmak daha kolaydır. Canlı kalırız ve ilgimiz hep yaptığımız işin üzerinde olur.

Bu yalnızca bir izlenim değildir. Işığın 'biyolojik saati' nasıl etkilediği araştırmasına yani Philips'in Dinamik Aydınlatma sistemi'ne dayanan sıkı bir bilimsel gerçekliktir. Günümüzde ofis aydınlatması enerji verimliliği ve esneklik sunabilmelidir ve bunlar ofis aydınlatma çözümlerimizin can damarıdır.

Işıkları açık bırakmayın
Esnek saatlerde veya evden çalışan çok sayıda kişi varken, ofisin her köşesini, her an aydınlatmak zorunda değilsiniz. Ve kira süreleri kısayken, bir binanın aydınlatma altyapısı, çok farklı ihtiyaçları olan yeni şirketlere uyarlanabilmelidir.

İyi tasarlanmış, zekice düzenlenmiş bir ofis aydınlatma çözümü, yalnızca gerekli yerlere ışık sağlayabilir. Para tasarrufu sağlar, ancak hepsi bu değildir. Gerçekten esnek bir çözüm, herkese kendi "lokal" aydınlatmasını, zihinlerini aktifleştirecek, gözlerini rahatlatacak biçimde, kendi eşsiz tercihlerine göre özelleştirme izni verir.

Enerji tüketimine tutulan ışık
Esneklik, enerji tüketimini düşürmek için de anahtar kelimedir. Bugün, bu çok önemli. Enerji maliyetleri giderek tırmanıyor. Çevre mevzuat talepleri de öyle. Tüm hükümetler 'daha çevreci' teknolojiler için ısrar ediyor.

Ayarlama (dim etme) sistemleri ve aydınlatma araçlarının otomatik kontrolü gibi teknolojilerle, elde edeceğiniz tasarrufa şaşıracaksınız. Yenilikçi çözümlerimize bir göz atın. Performansta kısıntıya gitmeden, enerji tüketimini kısmanıza yardımcı olur.

Read more...

Evinizde Aydınlanma Düzeni

Aydınlanma düzeni odanın genişliğini, dekorasyonunu, en önemlisi mekanın kullanım fonksiyonlarını etkileyen çok önemli bir detaydır. Doğru bir aydınlatmayla evinizde veya ofisinizde daha keyifli ve daha verimli saatler geçirebilirsiniz.

Işığın yoğunluğunu odanızın büyüklüğüne göre belirleyin. Eğer odanız büyükse daha fazla ışığa ihtiyaç duyarsınız. Aydınlatmada odanızın tavan yüksekliği ve büyüklüğü önemlidir. Alçak lambaderler ve sarkıtlar ışığı aşağı doğru verir ve yüksek tavanınızı daha alçak gösterir.

Tavandan spot aydınlatma ise dar olan odanızı dikey ve yüzey olarak vurgulayarak daha geniş görünmesini sağlar. Oturma odaları genellikle televizyon seyretmek, kitap okumak, rahatlamak, müzik dinlemek ve eğlenmek için kullanılır. Bu yüzden odada içinde bulunduğunuz ruh durumuna göre ışık kombinasyonu yaratabileceğiniz mobil aydınlatmalar kullanabilirsiniz.

Kitap okurken, çalışırken ihtiyaç duyulan ışık kişiden kişiye değişebilir. Bu nedenle aile bireylerinin farklı ihtiyaçlarını gözönünde bulundurmalısınız. Parlak yoğun bir ışıktan daha soluk bir ışığa girmek ya da tam tersi durum gözlere rahatsızlık verir. Bu yüzden odalar arasında aynı ton ışığı kullanmak faydalı olacaktır.

Planlı aydınlatma için...
Öncelikle odanın planını çizin.
Şömine pencere gibi taşınamayan eşyaların ışığını en son belirleyin.
Uzanmak, kitap okumak için kullandığınız büyük koltuğunuz varsa, önce koltuğu yerleştirin sonra ışık durumunu ayarlayın.
Kitap okuyacaksanız mutlaka ışığınızın yandan gelmesini sağlayın.
Genellikle yüzümüz televizyona doğru otururuz ya da sohbet için başka koltuğun karşısına. Bu durumda ışığın gözünüzü kamaştırmayacak şekilde olmasına dikkat edin.
Tablo, heykel gibi odada daha göze çarpar hale getirmek istediğiniz bir obje varsa, onu aydınlatmadan önce bulunduğu alandan alın ve ışığı boş alana verip deneyin.

Read more...

Tavan ve Duvar Aydınlatmaları

Ice-Ceiling membranları istenilen forma sokulabilen elastiki materyallerden oluşuyor. Bu elastikiyet membrana istenilen formun verilmesinde kolaylık sağlıyor. Tüm tavan ve duvar uygulamaları için ideal.

Ice-Ceiling Translüsid Seri, endirekt aydınlatma için ideal bir ürün. Doğal ve yapay aydınlatma sistemlerinde tek ya da çift tabanlı olarak kullanılabiliyor.

Aynı zamanda ikinci tabaka toz bariyeri olarak işlem görüyor. Bu sistemi alt tabakası perfore membran kullanılarak aydınlatma efekti almak amaçlı da kullanılabiliyor.

Ice Mat: İce-ceiling Mat Seri, eksiz ve istenilen formda kullanılabilen bir yüzey elemanı. Mat Seri’nin kullanım alanı ve avantajları çok geniş. Üzerine ankastre aydınlatma armatürü, klima gibi birçok malzeme takılabiliyor.

Ice Akustik: İce-Ceiling Akustik Seri, gözle görülemeyecek kadar küçük perforasyona sahip membranlardan üretilerek, akustik fitiller yardımıyla geriliyor. Bu perforasyon sesin yutulup membranın arkasına atılmasını sağlıyor.

Akustik fitil kullanılmaması durumun da İce-ceiling Akustik NRCs 50’de 1.0’a kadar akustik değer özgürlüğü sunuyor.

Read more...

Çalışma Odaları İçin Aydınlatma Önerileri

Çalışma odalarında doğru ışıklandırma çok önemlidir. Özellikle okuma ve izleme işlemlerinin çok fazla göz yorduğu düşünülürse bir de ışıklandırmanın bunun üstüne eklenmesi gözleriniz için tam bir felaket olacaktır. Çalışma odaları için aydınlatma dikkatli yapılması gereken hassas bir iştir. Duvarın rengi , seçtiğiniz ışık tonunun duvarda yansıması, ışığın yönü ve ampüllerin yeri çok önemlidir. Dekorasyon uzmanlarında göre çalışma odalarında yaratılması gereken ışık ambiyansı güneşin masaya vurduğu açının aynısı olmalıdır.

Çalışma odalarındaki aydınlatma çocuklar için de önemlidir. Ders çalışmak için çalışma masasına oturan bir çocuk kısa süre sonra gözlerinin ağrıdığından şikayet ediyorsa çalışma odasının aydınlatmasında bir sorun olabilir. Çoğu aile için çalışma odasındaki aydınlatma yoğun olmalıdır. Evlerini ve çalışma odalarını buna göre dizayn ederler. Ancak çalışma odaları bölgesel aydınlatmanın uygulanması gereken en önemli mekanlardan biridir ve çocuğunuzun ders çalışmaya daha çok gönüllü olmasını ve kitap okumayı sevmesini istiyorsanız çalışma odasındaki ışıklandırmaya dikkat etmeniz önerilir. Ayrıca iyi ışıklandırma çalışma odasında okumaya katkı sağlayan bir atmosfer de yaratacaktır.

Read more...

Geçmişteki Modalar Geri Dönüyor

Kristal avizeler mazide kaldı diyorsanız, yanılıyorsunuz. Bir zamanlar çok gözde olan kristal avizeler şimdi yine moda. Çağımızın dekorasyon anlayışına göre tasarlanan kristal avizeler artık daha modern.

Geçmişi temsil eden en önemli dekorasyon unsurlarından biri kuşkusuz kristal avizeler. İlk çıktığı zamanlarda sadece varlıklı kişilerin evlerini aydınlatan bu avizeler bir süre sonra birçok eve girerek adeta moda oldu.

Değişen dekorasyon anlayışıyla birlikte kristal avizeler insanlara rüküş gelmeye başladı, bir süre pabuçları dama atıldı. Taki günümüze uyarlanana kadar. 'Klasikleşmiş' kristal avizeler de artık modern çizgilere ayak uyduruyor.

Gelişen teknoloji ve değişen dekorasyon anlayışıyla birlikte her ürün gibi kristal avizeler de değişiyor. Günümüzün modern kristal avizeleri, saray avizeleri gibi çok taşlı ve iri hallerinden kurtulup, daha sade, isteğe göre renkli ve de zarif bir değişikliğe uğradılar.

Ayrıca avizlerle uyumlu kristal aplikler de üretilirken, isteğe göre özel tasarlanan kristal tavan aydınlatmaları da hayli ilgi çekiyor. Böylece modern parıltılara dönüşen kristal aydınlatmalar, her zevke ve de eve uyan modelleriyle tekrar rağbet görmeye başladı bile

Read more...

Boyanabilen Duvar Kağıdı

Son yıllarda ülkemizde de satılmaya başlanan boyanabilir duvar kağıtları evinizde dekorasyon değişikliği yapmak ve duvarları boyamak istediğinizde duvar kağıdı sökme zahmetinden kurtulmanızı sağlıyor. Farklı dokuları ile piyasada bulunan boyanabilir duvar kağıtları bu dokular sayesinde düz yüzeylere boyut ve hareket kazandırıyor.

Yüzlerce farklı dokuda boyanabilir duvar kağıdı bulmanız mümkün. Üzerinde çiçek desenli olanlarda kare, üçgen, daire gibi geometrik şekiller bulunanlara kadar zevkinize göre bir model bulabilirsiniz. Normal duvar kağıtları gibi duvarlara alçı sıva yapmanıza gerek kalmadan uygulanan boyanabilir duvar kağıtları az leke tuttukları için ofis gibi yoğun trafikli alanlarda da rahatça kullanılabilmektedir. Normal duvar kağıtlarına göre daha ağır olan boyanabilir duvar kağıtları uygulama sırasında çok fazla eğilip bükülmeyerek daha kolay yapıştırılabilmektedir.

Read more...

Duvarlar Rasch İle Yeniden Tanımlanıyor

HannaHome’un temsilcisi olduğu dünyaca ünlü duvar kağıdı markası Rasch’ın banyolar ve mutfaklar için özel olarak tasarlanan yeni koleksiyonu Aqua Deco, sahip olduğu desen çeşitliliği ve dayanıklı yapısı ile dikkat çekiyor.

Duvar kağıdında trendleri belirleyen Rasch markasının özel olarak tasarladığı yeni koleksiyonu Aqua Deco, biribirinden farklı konseptte birçok desen seçeneği ve dayanıklı yapısı ile banyolara ve mutfaklara yeni bir soluk getiriyor.
Silinebilme özelliği ve neme dayanıklılığı sayesinde kullanım kolaylığı sağlayan Aqua Deco, modern çizgilere sahip desen çeşitliliği ile banyolar ve mutfaklar başta olmak üzere tüm yaşam alanlarında da uygulanabiliyor.

Mutfak araç gereçleri, kahve fincanları ve renkli şekerlemelerle bezenmiş duvar kağıtları ile mutfaklarda alışılmışın dışında sımsıcak bir ortam yaratabilir, renk paletinden beyaz, kırmızı, somon, siyah, mavi ve tonlarının farklı kombinasyonlarla kullanıldığı balık, kaplumbağa, deniz yıldızı ve mercan desenli duvar kağıtları ile banyolara denizin ferah etkisini taşıyabilirsiniz.

Read more...

Tabloları Nasıl Asmalı

Şu veya bu sebeple alınmış, hediye gelmiş resimleri, posterleri değerlendirme zamanı geldi. Üstelik bir örnek çerçeve yaptırma ya da her resim için başka bir duvar bulma adetleri de çok gerilerde kaldı. Birkaç dakikalığına tasarımcı rolü oynayın ve duvarınıza hareket katın.

Çivilerinizi çakmadan önce ufak bir prova yapmanız iyi olur. Bunu yapmanın iki yolu var. İlk olarak kağıt kalem kullanarak bir eskiz çalışması yapabilirsiniz. Kağıt üzerinde tablolarınızın ebadına sadık kalmaya özen gösterin. Ya da tablolarınızı ilk önce yerde yan yana getirerek, dizilişin bir provasını yapabilirsiniz.

Büyük boy tablonuzu mihenk taşı olarak kullanın. Onu merkeze koyarak diğerlerinin etrafını çevrelemesini sağlayın. Büyük parçanın merkezde olması tasarımda denge sağlayacaktır.

Tabloların hepsi asıldığında, kompozisyonun duvarı ortalaması da önemli bir ayrıntıdır. Tabloların duvarda sağa ya da sola doğru fazla kaymış görünmesi göze hoş gelmez.

En alttaki tablonun koltuk, masa, sehpa ya da televizyon gibi eşyaların arkasında kalmamasına dikkat edin. Ancak alt sınırı çok yukarıdan da başlatmayın. Koltuk ya da kanepenin dayalı olduğu duvarı kullanıyorsanız, baş hizasını da göz önünde bulundurun. Kanepede oturulduğunda tabloların başlardan biraz daha yukarıda olması yerinde olur.

Read more...

Duvar Rengimi Nasıl Seçmeliyim

Eviniz çok mu dar ya da çok mu geniş? Hangi renk boyanın yaşam alanınız için doğru seçim olduğuna karar veremiyorsanız, bu önerilere bir göz gezdirmenizi tavsiye ederiz...

Hiçbir şey için geç değil! Boya seçimlerinizi arzu ettiğiniz gibi değiştirebilir, hayalinizdeki renklerle eşyalarınızı ve duvar renklerinizi uyum içerisine sokabilirsiniz.

İşte kusursuz bir duvar rengine kavuşmanın 10 pratik yolu...

1. Renklerin farklı tonlarını kullanarak daha ilgi çekici bir ortam yaratın. Sadece uçuk renkler kullanırsanız renkler zayıf ve sıradan kalır, sırf orta tonlar kullanırsanız monoton olur ve eğer sadece koyu tonlarla boyarsanız içerisi çok karanlık ve iç karartıcı olacaktır. Kombinasyonlar sayesinde dinamik ve dinlendirici bir dekora sahip olabilirsiniz.
2. Her bir odayı farklı renge boyarken, odalar arasındaki alanları; mesela koridor, merdivenler ya da hol gibi yerleri biraz daha açık renklerle boyayıp yumuşak bir geçiş sağlayın.
3. Eviniz için bir renk belirleyip her odada o renkten bir parça kullanın. Bu renk bir odaya hâkim olabilir, bir diğerinde ikinci planda kalabilir, hatta bir tanesinde sadece aksesuarlarda kullanabilirsiniz. Bu teknik evinizde güzel bir uyum yaratacaktır.
4. Açık renkler odayı daha geniş ve havadar gösterir. Ayrıca daha aydınlık bir mekân yaratmanızı sağlar. Koyu renkler ise daha sofistike ve sıcak bir etki yaratarak daha samimi bir ortam sağlar.
5. Eğer koyu ve yoğun renkli duvarlar istiyorsanız son katını astar renge aynı rengi katarak boyayın.
6. Duvarlardaki veya tavandaki mimari hataları nötr renkler kullanarak kamufle edebilirsiniz.
7. Duvar rengini tavana kadar devam ettirerek odayı daha yüksek tavanlı gösterebilirsiniz. Eğer tavanda ya da yerde kartonpiyer varsa aynı renge boyayın. Eğer bir odada açık bir renk kullanırsanız tavanın olduğundan daha yüksek gözükeceğini unutmayın.
8. Yüksek tavanlı bir odayı biraz daha alçak göstermek istiyorsanız duvar boyasını tavana gelmeden 15 santim kadar aşağıda bırakın. Tavanı koyu bir renge boyayarak da aynı etkiyi yaratabilirsiniz.
9. Uzun ince bir odayı daha geniş göstermek için kısa duvarları daha koyu bir renge uzun duvarları daha açık bir renge boyayabilirsiniz.
10. Odayı daha orantılı bir şekle sokmak için duvar renginin bir parçasını tavan için ayırdığınız beyaz boyaya katabilirsiniz.

Read more...

23 Ekim 2011 Pazar

Şimdi Moda Kır Evi Tarzı

Gerçekte "kır evi tarzı" olarak benimsediğimiz yaşanmışlık aslında. Hayatın içinden gelen bu stil, şehir yaşamından uzaklaşmak için sıcak ve davetkar havasıyla sizi kucaklıyor. Çeyrek asırdan biraz daha fazla bir zamandır var olan kır evi tarzı zaman içinde ağır ve kasvetli havasından uzaklaşarak çağa ayak uydurdu ve şimdi yeniden moda.

Kır evi tarzı kendi içinde dört farklı dekorasyon anlayışını birleştiriyor, ama günümüzde daha çok bir sahil evi havası taşıyor. Şehrin yorucu ve hızlı yaşam tarzından uzaklaşmak isteyenler bu stili yansıtan yumuşak renkler, romantik desenler ve ahşabın doğal dokusundan kolay kolay vazgeçeceğe benzemiyor.

Yeniden kazanılmış mobilyalar
Köy ya da kır evi tarzı bir dekorasyonda, yeniden kazanılmış mobilyalar ön plana çıkıyor. Aileden kalma bir konsol ya da eski bir ahşap ustasının elinde çıkmış yemek masası evin en önemli parçası haline gelebiliyor, eski bir bank şık bir çay sehpasına dönüşebiliyor. Eski mobilya satan dükkanlardan ya da fazla pahalı olmayan antika mağazalarından bulabileceğiniz, stili yansıtan ahşap mobilyaları yeniden cilalatarak ya da dokularını kaybetmeden, tamamen beyaza boyayarak değerlendirebilirsiniz.

Yumuşak tonlar ve romantik desenler
Günümüz kır evi tarzında açık yeşil, mavi ve sarının en açık tonları tercih ediliyor. Daha çok beyazla kombinlenerek kullanılan bu renklere, İngiliz tarzında, pembe ve yeşil tonları yanı sıra biraz canlılık katması için kırmızıda eşlik ediyor. Rustik kır evi tarzına ise daha çok orman renkleri hakim. Stilin ana teması evde doğal bir bahçe havasını yaratmak ancak bunu yaparken tek bir renk ve desen teması üzerinde durmanızı öneriyoruz. Minik çiçek desenli kumaşlar düz ve açık tonlarda kumaşlarla birlikte kullanıyor. Çizgili ve kareliler ise Amerikan tarzı kır evinin vazgeçilmez deseni.

Read more...

Geniş Bir Mekan İçin 15 Pratik Yol

Küçük metrekareli mutfak ya da banyoyu kullanışlı hale getirmek aslında çok kolay. Duvarlarda kullanılacak beyaz renk ve geniş aynalar, her iki mekânı da daha geniş gösterir. İşte ferah bir banyo ve mutfağa kavuşmanın 15 pratik yolu.

Mekânı daha iyi kullanabilmek ve depolama ünitelerine daha fazla yer ayırabilmek için dolaplarınızı tavana kadar yükseltin.
Mutfaktaki atıl alanları raf ya da çekmeceli dolaplarla değerlendirebilirsiniz. Bu üniteler, hem dağınıklığı ortadan kaldırmanıza yardımcı olur hem de sıcak ve samimi bir atmosfer yaratır.
Küçük bir mutfağı geniş göstermenin en etkili yolu depolama ünitelerinde, duvarlarda ve zeminde beyaz rengi tercih etmektir.
Tezgâhta, davlumbaz, evye ve bataryalarda paslanmaz çelik ya da krom elemanları kullanmak, ışığı yansıttığından mekâna daha aydınlık bir görünüm kazandıracaktır. Dolap kapaklarındaki cam yüzeyler ve ayna efektleri de aynı etkiyi verir.
Klozet rezervuarınızın üzerini ahşap bir üniteyle kapatabilir ve tavana kadar yükselteceğiniz üniteyi de dolap olarak kullanabilirsiniz.
Dolaplarınızın içine monte edilebilen pratik ve işlevsel çözümler yer kaybınızı önleyecektir. Örneğin, tencerelerinizi ve tabaklarınızı düzenli bir biçimde dizebileceğiniz metal üniteler çok işinize yarayabilir.
Dolaplarınızı akıllıca yerleştirmeye özen gösterin. Tabaklar, tencereler ya da daha farklı elemanlar için ayrı bölümler yaratın ve kullanmadığınız eşyalardan bir an önce kurtulun.
Tezgâhtaki notlar, yazılar vs. mutfakta kalabalık bir görünüm yaratır. Bunu önlemek için mutfak kapısının hemen arkasına bir pano asın ve ortalığa dağılmış ıvır zıvırdan kurtulun.
Mutfağınızın ışıktan mümkün olduğunca fazla yararlanabilmesi için pencerelerinizde, ışık geçirgen stor perdeler ya da jaluzi gibi açık renklerde ve sade bir tasarım tercih edin.
Duvara monte edilen bir lavabo ve asma klozetler, banyonuzu kesinlikle olduğundan daha geniş gösterecektir. Banyoda ağır ve kalın hatlı mobilya ve dolaplar yerine daha hafif ve ince hatlı olanları tercih edin.

Read more...

Evinizi Cennete Çevirin

Küçük ayrıntılarla büyük bir fark yaratmak ister misiniz? Peki yatak odanızın sıcak bir atmosfere dönüşmesini ister misiniz? İşte yaşam merkeziniz olan evinizi cennete çevirmenin sırları

Evinizin kapılarını neşeye açın
Sıcak, davetkâr bir ev yaratmak söz konusu olduğunda, ayrıntılara verilen önem elinizdeki paradan ya da boş alandan daha çok önem taşır. Örneğin, son derece zarif döşenmiş bir eve adımınızı atıp da kendinizi rahat hissetmediğiniz hiç oldu mu? Peki gösterişsiz bir daireye girdikten sonra oradan hiç çıkmak istemediğiniz oldu mu?

Neşenin en rahat yankılanabileceği yer sakin bir evin duvarları arasındadır. Evinize neşeyi getirmenin yollarını keşfedin. Örneğin aile fertlerinden birine doğum günü partisi düzenleyin ya da bir öğleden sonra CD’deki parçaya yüksek sesle eşlik edin. Evinize düzen ve sakinlik egemen oldukça bu havayı iç dünyanıza da taşıyabilirsiniz. Uzakdoğu bilgelerinin dediği gibi ‘İçerisi nasılsa, dışarısı da öyledir.’

Yatak odanızı sıcacık bir barınağa dönüştürün
Yatak odanızı her şeyden uzaklaştığınız bir kaçış mekanına dönüştürün. Çok fazla çaba ya da para harcamanıza gerek yok ama buna değdiğini göreceksiniz. Sonuçta, sıcacık bir yatakta arkanıza yaslanmaktan daha iyi ne olabilir? Kış için sıcacık, tüylü bir battaniyeniz yoksa hemen bir tane edinin. Yatak odanıza sıcak bir hava estirmenin en iyi yolu budur.

Ev düzenlemenin kadim sırlarından yararlanın
Mekanın düzenlenişine göre yaşam enerjisini (chi) çekmenin ve artırmanın yollarını öğreten eski kadim Çin öğretisi Feng Shui’den yardım alarak evinizi davetkar bir dinlenme köşesine döndürün. Feng Shui eviniz de dahil olmak üzere hayatınızın bir çok yönünde olumlu sonuçlar doğurabilir. Evinize çiçek, mum, rüzgar çanı ve yatıştırıcı renkler gibi pozitif ayrıntıları serpiştirmekle işe başlayın.

Küçük ayrıntılar büyük fark yaratır
Evinize bir parça ışık ve gülücük katmak için duvarlarını boyamanız ya da mobilyaları değiştirmeniz gerekmez. Küçük, hesaplı rötuşlarla büyük farklar yaratın! Çiçek saksılığına mumlar dizerek ya da kanepe ve sandalyelerin üzerine büyük örtüler sererek evinize yeni bir soluk getirebilirsiniz. Doğadan ödünç aldığınız sonbahar yapraklarıyla buketler yapın, ahşap kaplara çam kozalakları doldurun.

İçeride tomurcuklar açsın
Çiçekli bitkiler dışarının güzelliğini ve canlılığını evinizin içine taşır. Yasemin, begonya, hatta akçaağaç bile odanızın havasına aydınlık katabilir.

Read more...

Dekorasyon Anlayışınızı Değiştirin

İç dekorasyonda duvarları keşfetmemizin mazisi çok eski değil aslında... Ancak keşfinden sonra yaşanan değişim, kimi zaman şaşırtıcı boyutlara ulaşabiliyor. Farklı renkler ve dokularla tanışan duvarlar, tasarımcıların elinde sıra dışı bahçelere de dönüşebiliyor. Sanki dokunsanız gerçekmiş hissi uyandıran bu özel çalışmalardan birkaç öneriyi Prestij duvar kaplamaları koleksiyonundan derledik.

Burada gördüğümüz modelde doğaya yalın bir gönderme yapılmış. Fon üzerindeki irili ufaklı desen çalışmaları, abartıdan uzak olduğu için göz yormuyor. Mekanda yer alan diğer objelerin ışıkla doğru kullanımı, duvar üzerinde yumuşak geçişli gölgeler yaratmış. Bu da geniş yüzeyin vuruculuğunu artırıyor. Duvar kaplamasında çalışılan desen klasik akımın izlerini taşısa da renk olarak yılın modasına sadık kalınmış. Bu sayede farklı mekanlarda kullanılabilecek bir form elde edilmiş.

Oldukça sade çalışılan bu tasarımda geniş ölçekli ve odak noktası oluşturan desenler dikkat çekici... Desen renkleri ile fon rengi arasında ton geçişleri sağlanmış. Açık renklerin mekanı genişleten özelliğinden yola çıkılarak oluşturulan tasarım; iri desenlerine karşın küçük mekanlarda da farkını ortaya koyabilecek güçte görünüyor. Bunda en büyük pay sahibi ise, fon ile neredeyse bütünleşebilecek denli uyumlu figürler...

Bu çalışmada da açık renklerin dingin ve ferah dünyası karşımıza çıkıyor. Zeminde uygulanan açık tonlar ile sonsuzluk hissi yakalanmış. Fon ile son derece uyumlu desenler ise zarif ve narin bir bahçenin gözde çiçeklerini ağırlıyor. Desenlemede ayna görüntülü bir yapı oluşturulmuş. Bu sayede desenler, hem hareketliliğin anahtarı oluyor, hem de atmosferi yumuşatıyor.

Koyu renkler, iç dekorasyonda ve özellikle de duvarlarda sonsuz bir cesaret istiyor. Uygulaması ve öne çıkarması zor olan bu rengin duvar kaplamalarında, doğru efektlerle oldukça başarılı sonuçlara ulaştığını görmek şaşırtıcı... Çiçek desenlerinin renkli dünyası, duvarlarda etkili bir kontrast alanı yaratıyor.

Read more...

Renkli Evler İçin Yaratıcı Fikirler

Evlerinde keyifli yaşam alanları yaratmak ve duvarlarında renklerin diline kulak vermek isteyenler için Filli Boya, yaratıcı fikirler sunmaya devam ediyor

İnsana rahatlık ve huzur veren mavi renk Filli Boya’nın birbirinden güzel tonlarıyla mekânlarda dinginlik yaratıyor. Dinlendirici bir fonksiyona sahip olan mavi, düşüncelere ahenk veriyor, sinirleri telkin ediyor ve gözleri dinlendiriyor.

Gökyüzünün ve denizin simgesi
Paylaşım ve ilişki kurma duygularını anlayabilme yeteneğini de geliştiren mavi renk, sohbet ortamları için kusursuz bir renk niteliği taşıyor. Ancak Filli Boya, görüntü olarak sakinliği ifade etmesine rağmen mavinin geniş alanlarda kullanılmasını önermiyor. Çünkü mavi renk geniş alanlarda kullanıldığında kasvetli bir görüntü yaratıyor. Bu nedenle açık mavi tonları ofis ve ev ortamlarında ciddiyeti göstermek amacıyla sıkça tercih ediliyor. Açık mavi renk, mekânsal ferahlık sağlarken, koyu mavi ise serinlik veren bir etki yaratıyor. Mavi renk, kırmızının aksine, yeme içgüdüsünü engelleyen bir renk olduğu için yemek odalarında pek kullanılmıyor.

Meditasyon rengi mavi
Deniz ve gökyüzünü çağrıştıran mavi rengin kan basıncını ve nabız oranını yavaşlattığı biliniyor. Filli Boya, zihinsel sakinlik ve duygusal denge için çocuklarla ilgili her alanda mavi kullanılmasını öneriyor. Çocuk odalarında, turuncu veya sarı gibi uyarıcı renkler yerine mavi kullanıldığında çocukların daha sakinleştikleri gözlenmiştir, bu yüzden özellikle erkek çocuk odaları için mavi, en doğru seçimlerden biri olacaktır. Mavi renk, sinirleri yatıştırması ile bir çeşit meditasyon ve duygusal arınma yolu sayılabilecek kadar etkilidir.

Read more...

Romantik Mekanlar Yaratmanın Yolu

Canlı tonları ile şeker tadında, pastel tonları ile romantik mekanlar yaratabileceğiniz pembe, paletin en uyumlu renklerinden biri olarak her dekorasyon stilinde kendine yer buluyor. İşte pembe seçimler

Pembenin doğada birçok farklı tonu ile karşılaşırız. Toz pembe, çingene pembesi, şeftali pembesi, mercan pembesi ve gül pembesi ilk anda akla gelenlerden. Peki, dekorasyonda hangi pembe, hangi mekan için daha uygun? Nasıl bir tarz yakalamak istiyorsanız mekan içinde kullanacağınız pembenin tonunu buna göre seçmelisiniz.

Örneğin salonunuzda romantik bir hava yaratmak istiyorsanız daha çok gül pembesi, şeftali pembesi tonlarına yönelebilirsiniz. Çingene pembesi ya da toz pembe ise bebek ve kız çocuk odalarında tercih edilebilir. Ancak pembe kullanmayı seviyorsanız kendinizi sınırlamanıza gerek yok, her mekana uygun bir ton yakalamanız ve diğer renklerle kombinlemeniz mümkün.

Desende pembe kullanımı
Desenli kumaşlarınızda tercihiniz pembeyse seçeneğiniz çok fazla. Çiçekliler, modern desenler, damasklar, kelebekler ya da patchwork motifler ve çizgililer.

Seçiminiz hangisi olursa olsun pembenin sunduğu zarafet ve romantizmden kaçmanız mümkün değil. Birkaç deseni bir arada kullanarak daha eklektik bir tarz da yakalayabilirsiniz.

Ancak çok aşırıya kaçarsanız fazla boğucu olabilir. Eğer desen kullanırken tereddüt ediyorsanız çizgili ve kareli kumaşları tercih ederek olası bir karmaşayı da önlemiş olursunuz.

Pratik seçimler için
Pembe ve tonlarını kullanmak istiyorsanız ve yine de çok emin değilseniz, seçtiğiniz tüm desenli kumaşları, duvar kağıtlarını, boya renklerini, mobilyaların resimlerini ve hatta aksesuarları bir arada görebileceğiniz bir karton hazırlayarak işinizi basitleştirerek daha kolay seçimler yapabilirsiniz.

Modern pembe
Kullanacağınız pembe tonunu seçerken çok dikkatli olmalısınız. Örneğin pembenin içine karışmış yoğun mavi tonları soğuk ve steril bir ortam havası yaratabilir. Aynı şekilde pembenin vurgulu tonları da baskın ve yorucu bir ortam yaratacaktır.

Pembenin solgun ve tekdüze görünmemesi için boyayla gölge oyunları yapabilirsiniz. Üçü bir arada efekti yaratmaktan kaçının. Bu tarz bir efekt, düz ve desenli kanepe ile koltuk takımlarında işe yarayabilir, ama tasarım ağırlıklı bir dekorasyonda uygun olmayabilir.

Desenleri ve renkleri karıştırmaktan çekinmeyin, ancak bunu sadece mobilyalarla sınırlamayın. Aynı tarzı yansıtan aksesuarlarda da uygulayabilirsiniz.

Desenleri karıştırmak
Temel olarak üç ana desenden fazlasını tercih etmeyin. Örneğin çiçekliler, çizgililer ve ekoseliler. Desen seçimlerinizi perde ve döşemelerinize uygulamadan önce kırlent ve örtülerinizde denemeniz olası sorunları ortadan kaldırır.

Seçtiğiniz desenlerde farklı ölçekler ve kalınlıklar kullanırsanız mekanda derinlik hissi yaratabilirsiniz. Eğer çok fazla desen kullandığınızı düşünüyorsanız aralara düz ve açık renk pembeler katarak yoğunluğu kırabilirsiniz.

Kombinle ve kullan
Döşemelik kumaşlarda ya da nevresim takımlarınızda farklı desenleri birlikte kullanmak hoş sonuçlar doğurabilir. Örneğin puantiyeli yastık kılıfları ile pembe güllü bir nevresim şık durabilir.

Pembe ve diğer renkler
Pembe üzerinde yumuşak gölge oyunları, şık ve hoş bir hava yaratır. Pastel ve şeffaf tonlar ise daha taze, modern ve davetkar kılar.

Pembe ve yeşil: Bu ikiliyi kullanacaksınız soluk zeytin yeşili ve nostaljik pembeyi ya da şeker pembesi ile yağ yeşilini tercih edebilirsiniz.
Pembe ve mavi: Petrol mavisi ve koyu pembe ya da toz pembe ve gök mavisi birbirine yakışan renklerdir; canlılık katarlar.
Pembe ve sarı: Açık gül pembesi altın sarısı yansımalarla, yumuşak pembe tonları ise limon sarısı ile uyumludur.
Pembe ve kahve rengi: Vizon kahve ya da çikolata kahvesi ile koyu pembe tonlarını bir arada kullanabilirsiniz.

Pastel tonlamalar
Pembe rengi en güzel anlatan çiçek hiç kuşkusuz gül, ama siz krem rengi gül kabartmalı mumları şeker pembesi bir çanakta sunabilirsiniz.

Farklı pembeler, farklı etkiler...
Doğanın en romantik renklerinden biri olan pembe, kullanıldığı ortama aynı zamanda taze ve rahatlatıcı bir hava da kazandırıyor. Farklı tonlamalarla farklı tarzlar yakalayabileceğiniz pembe için sizin seçiminiz hangisi?

Oturma odanıza yumuşatmak ve daha sofistike bir hava katmak için bebek pembesi, süt beyazı ve pastel tonları bir arada kullanabilirsiniz.
Art deco stili göz alıcı bir yatak odası için duvarlarınızda inci pembesi ve duman grisini, parlak yüzeyli mobilyaları ve ışıltılı aksesuarları tercih edebilirsiniz.
Pembe, diğer pastel renklerle kullanıldığında banyonuzda tam bir romantizm rüzgarı estirir. Yumuşak ve dingin bir ortam için duvar seramiklerini açık tonlarda ve dekorasyonu daha parlak tonlarda yapabilirsiniz.
Çarpıcı ve dinamik bir balkon için pembeye biraz kırmızı katamaya ne dersinizş Örneğin içine kırmızı katılmış çiçek desenli sandalye minderleri ile çizgili masa örtüleri hoş bir kombinasyon yaratabilir.
Mutfakta biraz eğlence ve canlılık istiyorsanız pastel pembe tonlarına açık maviler, vurgulu turuncular ve limon yeşili katmayı deneyin, mutfağınızın enerjisinin yükseldiğini göreceksiniz.

Bahçede pembe keyif
Balkon ve bahçede açık renkler kullanmak herkesin tercihi değil belki ama pembe, doğanın en dingin renklerinden yeşille son derece uyumlu duruyor. Bahçe kanepeninzi açık pembe desenli minderlerle kullanmayı siz de deneyebilirsiniz.

Basit ve şık
Mevcut dekorasyonunuzu bozmadan da yılın moda rengi pembeyi evinizde kullanabilirsiniz. Örneğin farklı boylarda şeffaf cam şamdanları pembe cam boyası ile boyayarak renklendirebilir ve salon sehpanızın üzerinde dekoratif mumlarla şık bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Etkileyici duvarlar
Duvarlarınızda hafif pembe gölgeler ve desenler için daha pastel tonlar kullanabilirsiniz. Vurgulu pembe etkisi için duvar kağıdını bir panoya kaplayarak da kullanabilirsiniz.

Read more...

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP