9 Aralık 2011 Cuma

Salon Takımları Alfemo

Salon, misafirlerimizi ağırladığımız en şık olması gereken mekanlardan birisidir. Salonlar, evin özel dekore edilmiş bölümleridir genelde çünkü daha fazla özen gösterilmektedir evimizin bu bölümüne.

Alfemo Mobilya, salonlarınızda şıklığı yaşayıp yaşatabilmeniz adına yepyeni tasarımlarını beğeninize sundu. Salon takımları sayesinde klasik ve şık, abartıdan uzak ancak zerafet göstergesi salonlar oluşturabileceksiniz.

Modern ve spor modellerinin bulunması da her kesime hitap edebilmesi açısından avantajdır. Görselliğe ve kaliteye önem verilmiş olan alfemo Salon oturma grupları, sade renklerde tasarlandığı gibi geometrik şekilli olarak da tasarlanmış modelleri vardır.

Daha genç kesim için tasarlanmış olan modelleri de göz dolduruyor doğrusu.Ağır havayı sevenler için klasik salon takımları da tasarladı ve sizlerin beğenisine sundu. Her zevke ve her mekana uyumlu olan Alfemo Salon takımlarıyla tanışmak için acele edin.

Read more...

Ev Dekorasyonunda Tablo Şıklığı

Dekoratif ürünlerin dekorasyonunuzun önemli parçalarından olduğu aşıkar. Peki dekoratif ürünlerinizi nasıl seçiyorsunuz ve neleri tercih ediyorsunuz?

Elbette dekoratif ürünleri seçerken bu ürünlerin mekanımızn büyüklüğüne uyup uymayacağı, mekanın hangı alanında kullanılacağına da dikkat etmek lazım. Bu dekoratıf ürünlerin en başında şüphesiz tablolar geliyor. Tablolar duvarlardakı ahengı tamamlayan. Mekanınızı bütünleyen önemli parçalardan birisi.

Odanıza yeni bir soluk getirecek olan tabloların mekanınızı eski halinden kurtaracağından emin olabilirsiniz.

Eğer mekanınızda birden fazla tablo kullanmak istiyorsanız, tablolarınızın anlatmak istedikleri aynı konuysa ve birbiriyle bütün ierçisindeyse aynı duvarda kullanabilirsiniz. Keza aynı şekilde irili ufaklı tablolara sahipseniz aynı duvarda şekillendirebilirsiniz. Ancak kombinasyonda yaratıcı olabilmek sizin elinizde olan bir şey.

Read more...

Bebek ve Çocuk Odası Dekorasyonu

Öncelikli olarak bir bebek veya cocuk odası dekore etmek istiyorsanız, renk tonlarının gözü yormayan renkler olmasına özen göstermelisiniz. Odanın rahat havalandırılabilir bir oda olması da ayrıca önem taşır. Çocuk odasında radyatör bulunuyor ise su koymayı ihmal etmemeniz de gerekir. .

Tabiî ki odayı dekore ederken cıvıl cıvıl canlı tonlar kullanmanız lazım. Ancak dediğimiz gibi fazla gözü yormayacak daha soft bir görünüm de elde etmeniz lazım.

Odayı dizayn ederken çocuğuuzun zevklerine, sevdiği çizgifilm kahramanlarına ya da hobilerine uyumlu bir dekorasyon da yapmalısınız. Renk tonlarındaki geçiş karışık ve bakıldığında rahatsız edici boyutta olmamalı. Renk geçişleri tonları, uyumlu ve birbiriyle bağlantılı olmalı.

Read more...

Tablo Örnekleri

Tablo örnekleri nelerdir.. ? Evinizin dekorasyonuna ruh katan bir detaydır tablolar. Duvarlarınızdan tutun da bir çok ayrıntıyla uyum içerisinde bulunan tablo ve resimlerinizi nereye, nasıl astığınız çok önemlidir. Tablolarınızdaki pozitif ve ya negatif etki, gelen konuklarınız üzerinde değişik etkiler bırakır. Bir nevi tablolarınızi sizi yansıtır.

Genel olarak tablolarınızı koltuk takımlarınızın arkasına yerleştirmeli ve ya mekan girişlerine asmalısınız. Tablonuz çok ise aynı anlamı ifade edenleri bir arada takabilirsiniz. Görsel açıdan da dizgün durması elbette önemli. Mekan kataloglarına ve ya 2011 salon takımı kataloglarına bakarak da fikir edinmeniz mümkün

Read more...

Yaz Partileri ve Davetleriniz' İçin Mekanlarınızı Süsleme Önerileri

Yaz geldi sıcaklar kendisini iyice hissetirmeye başladı dolayısı ile akşamları eve kapanıp televizyon başında tembellik yapma günlerinide birkaç aylığına erteleme, gecesi ve gündüzü ile yazın tadını çıkartma zamanı geldi Artık sevdiklerinizle birlikte olmak istiyoruz. Bunun bir yolu da onları evinize davet etmek ve hep beraber eğlenceli güzel saatler geçirmek bu davetlerinize renk katacağına sizlere yardımcı olabileceğini düşündüğümüz birkaç öneride sizlere biz sunacağız.

1.Taze sebzelerden oluşan orta masa süsü: Nasılmı? Evinizde bulunan dikdörtgen bir saksının içine kiraz domates, karnıbahar, turp, mini boy havuç ve salatalık gibi sebzeleri düzgünce yerleştirerek bir kompozisyon yapıp çok doğal ve güzel bir görüntü oluşturabilirsiniz.

2.Kum ve mumun birlikteliği: Plajlardaki doğal ortamı evinize getirmek için cam bir vazonun içine kum koyabilir ve ince beyaz mumları kuma saplayarak romantik ve loş bir ortam yaratabilirsiniz.

3.Deniz kabuklarından kompozisyon: Değişik şekillerdeki deniz kabuklarını bir araya getirerek ve araya mercanlar karıştırarak deniz ve yaz havasını masanıza taşıyabilirsiniz.

4.Vazolarda minimalim: Birkaç cam uzun vazoya aynı cinsten ayrı renklerde birer çiçek koyarak farklı bir tarz yaratmanız mümkün.

5.Saksılarınızda bulunan yeşillikleri sofranıza taşıyın: Hepimizin yemek yaparken kullandığı biberiye, fesleğen, nane ve kekik gibi otları küçük ve aynı büyüklükte saksılara ekerek soframızda sergileyebiliriz. Hem sunacağımız yemeğin türüne göre otlardan yemeğimize ilave etme, hem de harika kokular eşliğinde bir akşam yemeği yeme şansına sahip oluruz.

6.Masa aydınlatmasında fenerli çözüm: Masamızın üzerinde bulunan şemsiyeye, ağaca ya da pergolaya ascağımız küçük fenerler hem süs hem de aydınlatma vazifesi görebilir.

Read more...

Seramik'te Sadeliğin Şıklığı ve İhtişamı

Önceki büyük desenli çiçekli böcekli seramiklerin yerini şekil olarak sadeleşen fakat renkleri ve uygulamaları ile çok şık ve ihtişamlı bir görüntü oluşturan sade seramikler alıyor.
Küçüğü, büyüğü, karesi, yuvarlağı, dikdörtgeni, cam olanı, doğal taş gibi görüneni, parlağı, sadesi...

Bu liste böyle uzar gider; sonsuz bir seçenek denizi var karşınızda.

Son günlerde modernleşmenin ötesine geçen banyolara asıl ruhunu veren seramikler ise bu değişimin içinde şekilden şekilde girerek her mekanda farklı harikalar yaratıyorlar.

Bu sezon seramiklerdeki moda; griler, doğal taş görünümlü olanlar, cam yansımalı seramikler, büyük parçalar ve koyu tonlar...

Gri ve yeşilin tonları en çok tercih edilen renkler olmasının yanı sıra en kullanışlı ve en zarif görünenler arasında...

Canlı renkleri sevenler için ise farklı tasarım uygulamaları ile de aynı etkiyi yaratmak mümkün

Read more...

Büyük Parti Masaları

Kimi insanlar için hayatın vazgeçilmez bir parçasıdır davetler ve partiler. Bahçelerinde verdikleri barbekü partileri gibi partilerle, Amerikan Rüyası’nı yaşamak farklı bir zevktir. Ancak ülkemizde çok yaygın olmayan bu tip partiler için gerekli ortam bulmak biraz sıkıntılı olabilmektedir..
Özellikle kalabalık misafirlere aynı anda herkesin istediği gıda maddesine ulaşabilmesini sağlayabilecek tarzda masalar bulmak neredeyse imkânsızdır..

Bu konunun yarattığı sıkıntının farkına varan üniversite öğrencileri Şükran Günü pastası organizasyonu için tasarladıkları masayı biraz daha geliştirmişler ve parti vermeyi seven zenginlerin beğenisine sunmuşlar. Zikzak çizerek gelen masa modelinde, yiyeceklerin konulabileceği üst kısımlara, köşelerdeki çatal bıçak boşlukları eşlik ediyor. Şık masa örtüleri kullanıldığında dekoratif anlamda bir şaheseri ortaya çıkarabilecek potansiyeldeki bu masaları siz de bir mobilya mağazasından sipariş vererek oldukça uygun fiyata temin edebilirsiniz.

Read more...

2011 Oturma Grupları Modelleri

2011 yılına girmeye yaklaştığımız şu dönemde mobilya firmaları ardı ardına yeni modeller üretmekte, kalite ve dizayn açısından birbirleri ile yarışmaktadırlar.Tabi kalite ve dizayn dediğimizde istikbal mobiya aklımıza geliyor.Bu konumuzda istikbal mobilya hakkında bilgiler vereceğiz.

Tabi bu yarış biz tüketicilerin çıkarına bir durum haline geliyor. Daha çok model ve daha çok renk seçenekleri kullanımımıza çıkarılıyor. Birçok marka demişken İstikbal mobilya’dan bahsetmemek olmaz tabiî ki.

İstikbal mobilya kendi alanında öncü firmalardan bir tanesidir. Üretmiş olduğu birbirinden güzel ve kullanışlı mobilyaları sayesinde biz tüketicilerin beğenisini toplamaktadır. İstikbal mobilya’nın oturma grubu modelleri bakımından ve zengin renk seçenekleri ile oldukça rağbet görmektedi

Kullanıcılarının rahatlığını birinci planda tutan İstikbal mobilya oturma gruplarını üretirken rahatlık ve kaliteden ödün vermeden tasarlanmıştır. Evlerinde farklılık yaratmak isteyenler için oldukça zengin bir yelpazeye sahiptir. İstikbal mobilya oturma grupları, her kişinin zevkine uyabilecek kumaş seçenekleri ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Özellikle metal ayaklı oturma grupları odaları daha ferah göstermesi açısından oldukça kullanışlıdır.

Read more...

İstikbal Simena Koltuk Takımı Modelleri

İstikbal Koltuk Takımı Modeli tasarımcılarının sempatik rengi ve güzel desenleri nedeniyle “Sütlü Kahve Stilli Simena Koltuk Takımı Modeli” de dedikleri bu koltuk takımı, istikbal oturma grupları içerisinde en gözde olanlardan.

Açık renklerin hakimiyeti ile daha ağır bir tarz sergilemek istiyorsanız, bu model ihtiyacınızı karşılayacaktır. Salonunuzda farklı aksesurlar ile destekleyerek ürünün dekoratifliğini daha çok ön plana çıkarabileceğiniz de bir gerçek.

Read more...

İstikbal Grande Köşe Oturma Gruplar

Sony Füme, Sehpalı Sony Füme ve Uzatmalı Sony olmak üzere 3 farklı çeşidinin bulunduğu İstikbal Grande Köşe Takımı modeli, dekorasyonda estetik görüntünün ön planda tutulmasını sağlıyor.Sizlerde Oturma odanıa köşeli oturma grupları arıyor iseniz işte bu tam sizlere göre…

Gri ve tonlarının kullanılarak eşsiz bir tasarımın oluşturulduğu bu takımı eğer köşe takımı almayı düşünüyorsanız tercih etmenizi öneriyoruz.

Read more...

8 Aralık 2011 Perşembe

Yemek Odanızı İklime Göre Düzenleyin

Şu günlerde yaz mevsiminin etkilerinden kolay kolay kurtulamayacağız gibi gözüküyor. Bizleri bunaltan, nefes aldırmayan sıcaklardan kurtulmak için daha ferahlatıcı ortamlar yaratsak hiçte fena olmaz.

Yemek yerken bile sıcakların etkisinden boğazımızda düğümlenen yemek etrafımıza sağlayacağımız şıklığın ve düzenin ardından yok olacağına emin olabilirsiniz

Ev dekorasyonu, yemek odası dekorasyonunda öncelikle duvarlarınızda çok koyu bir rengin açık tonuyla boya yapabilirsiniz. Örneğin mor rengin en açık haliyle duvarlarınızı boyayarak rahatlatıcı etkisini görebilirsiniz.

Yemek masanız ufak ise masanın başında aile bireylerinize yapışarak yemek yemektense daha büyük ve evinizin dekorasyonuna daha uygun bir yemek masası alabilirsiniz.

Read more...

Dekorasyonda Zen Stili Örneği

Zen stili dekorasyonda sade,minimalist mobilyalar hakimdir.Bu stilin prensibi:az,çok şeydir.Zen tarzı dekorasyon Japon tarzı ev dekorasyonunun bir öğesidir.Zen stili oda, basit ve az miktarda şeylerle dekore edilmiş, az renk kullanılmış,sade çizgiler içerir.Minimalist bu tarzı en iyi şekilde ifade eder.Diğer dekorasyon tarzlarında olduğu gibi ıvır zıvır şeyler göze çarpmaz,yerlerde renkli kilimler kullanılmaz.

Zen tasarım stilinde,sakin bir ortam,temiz ve dağınık olmayan bir düzen sağlamak önemlidir.Bunun için iyi planlanmış dolaplar,kutular,kalabalığı ortadan kaldırmak için depolama alanları oluşturulmalıdır.
Zen dekorasyon şemasında,çok az miktar metal,krom,renklerden beyazlar,kremler ve çok sade çizgiler mevcuttur.

Zen dekorasyon tarzını, evinizin herhangibir odasında uygulayabilirsiniz.Sade ve basit çizgiler bulunduğu ortama sakin ve rahat bir hava verecektir.Özellikle günün yorgunlugunu atmak,rahat bir uyku uyumak istiyorsanız,yatak odaları için bu tarz,sakinleştirici atmosfer yaratır.Mutfak,banyo,çalışma odaları ve oturma odalarınızda da rahatlıkla uygulayabilirsiniz.,,

Read more...

Genç Odaları Dekorasyon Örnekleri

Gençler zamanlarını genellikle yatak odalarında geçirirler.Bu mekanlar,hem çalışma odası,hem yatak odası,hem de arkadaslarıyla sosyalleşme alaını olarak düzenlenmeli.Genç odaları, büyüklüğüne göre dekore edilmelidir.Yer uygunsa dinlenmek ve tv seyretmek icin bir kanepe konulabilir.

Gençlerin kendilerini ifade etmelerine izin verin.Genç odaları,onların kendilerini ifade edebilecekleri ilk yerdir.Odaları için istedikleri renkleri ve desenleri seçmelerine izin verin.Eski mobilyalarına , lamba,yastık,halı,poster,yatak takımları gibi yeni aksesuarlar ekleyin.

Read more...

Dekorasyonda Mavi Beyaz Uyumu

Mavi tonları.Gök mavisi,deniz mavisi,su mavisi,denim,marine,royal,çivit,kobalt,safir,pudra mavisi,turkuaz..saymakla bitmiyor..Açık tonlardan, en koyu lacivert tonlarına kadar..Dekorasyonda bu tonları kullanarak istediğimiz havayı verebiliriz.Koyu mavi tonları yatakodalarında kullanarak daha masculen bir hava yaratabilirsiniz…

Dekorasyonda dinlendirici,rahatlatıcı bir etki yaratmak istiyorsanız mavinin pastel tonlarını,pudra tonlarını kullanabilirsiniz.Yazlık evlerde modası geçmeyen klasik mavi-beyaz birlikteği.denizci mavisi dediğimiz marine rengini seçebilirsiniz.Beyaz renkle birlikte kullanıldığında mekana tazelik hissi verecektir.Çinilerde de vazgeçilmez renktir mavi-beyaz…

Read more...

2011 Dekorasyon Önerileri

2011 dekorasyon modasında turkuaz öne çıkmak üzere açık renkler tercih edilecek. Ev dekorasyonu olarak geniş ve rahat alanlar oluşturulup duvarlar açık renkler ile süslenecek.Bu sayede evlerimizde daha da geniş bir alan görüntüsü oluşturabileceğiz.

2011 dekorasyon modasının bir diğer yeniliği ise duvarların artık düz renk olmaması.. Duvarlarımızı çizimlerle de süsleyebileceğimiz 2011 modasında evimize hareketlilik, eğlence ve enerji getirebileceğiz. Müzik, doğa ve teknoloji gibi konseptler de duvarlarımızı süsleyecek ve evimize ayrı bir hava katacak.. Genel olarak renk seçiminde özgür olabileceğimiz bir trend olarak öne çıkan 2011 dekorasyon modası evimizden kasvetli ve sıkıcı havayı silip atacak.

Read more...

Kalorifer Peteklerinin Havası Nasıl Alınır?

Kış mevsimi ile kalorifer, ısınma ve tesisat gibi sorunlarda ortaya çıkabiliyor. Aslında mevsiminden önce kontrol edilmesi ve bakım yapılması önerilen bu konu maalesef alışkanlık haline gelmedi. Mevsimsel sorunlar mevsiminde çözülür yaklaşımı yüzünden üşüyerek sorun çözmeye ve faturaları daha da kabartmaya neredeyse alıştık… Bakım kadar kombi ve benzeri ısınma araçlarının doğru kullanımını da öğrenmek çok önemli. Dikkatsizce sadece düğmeyi çevirerek günlük hayata dalmak bazen ciddi sorunlara yol açabiliyor. Elbette ki her bakımı siz yapamazsınız fakat kullanıcı olarak bizlerinde yapabileceği şeyler var. Mesela kalorifer peteklerinin ısısını ve su derecesini kontrol etmek hatta havasını almak aslında hiçte zor olmayan yapılabilecek işler. Bu itina ev ısısını mutlaka arttıracak ve koruyacaktır

Kalorifer peteklerinin havası nasıl alınır? Kalorifer peteklerinin yan tarafında bulunan vidalar özel anahtarı ile hafifçe çevrilerek alınabilir. Peteklerin içinde hava varsa yavaşça dışarı salınacaktır. Vidayı hafifçe çevirmek kalorifer peteğindeki suyun azalmadan sadece havasını dışarı vermekte çok önemli. Biraz su görünceye kadar vidayı aynı konumda tutun ve su çıkmaya başlayınca tekrar sıkın. Bu şekilde ısınmayan ya da yarı ısınan kalorifer petekleri tam olarak ısınmaya başlayacaktır. Hava almak dışında mutlaka ısıtıcının üzerindeki su seviyesine de dikkat edin. Suyun azalması külfetli ve can sıkıcı sorunlara yol açabilir.

Read more...

İlginç Masa Tasarımları

Klasik masa modellerinden çok mu sıkıldınız.Bu yazımızda sizlere ilginç masa modelleri ni sizlere sunacağız.Umarım beğenirsiniz..Bu masalar görünüş olarak sıra dışı ve ilginç bir yapıya sahipler. Ahşap modellerinin yanı sıra cam masa modelleri de pratik ve görsel bir yapıya sahiptir.

Bu masaların dizaynları kimin aklına gelmiş bilmiyoruz ama, çok eğlenceli bir görünüm ve bir o kadar da şık olması, onu alternatifler içerisine almaya yetecek niteliktedir.

Belki karmaşık bir yapıya sahipmişçesine görünebilir ama, özünde çok hoş modellerdir. Ahşap modelleriyle de mekanınızda fark yaratabilirsiniz.

Read more...

Evlerde Perdenin Önemi

Perde denildiğinde akla güneş ve mobilyalarımız arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir savaş gelmektedir. Oysa ki güneş, hijyen ve sağlık açısından evimizin ve ailemizin dostudur.

Perdeler ise, mobilyalarımızı güneşin renk soldurucu etkilerinden korumalarının yanısıra, ailemizin özel hayatını da meraklı bakışlardan koruma görevini üstlenmektedir.

Read more...

Kitap Saklama Sandalyeleri

Herkezin birçok kitabı vardır.Helede dolaba o kitaplar sığmamış ise.Bu yazımzıda sizlere hem oturduğunuz hemde kitaplık olarak kullanabileceğiniz bir mobilya ürünü tanıtacağız.Kitap saklama sandalyeleri oldukça güzel ve akkıllıca dizayn edilmiş bir üründür..Özellikle kitap tutkunları için kitapların içeriği kadar, korunması da önemlidir... Bazı titiz okuyucular özellikle bir şeyler yiyip içmek istedikleri zaman kitaplarını koruyabilecekleri bir alan isterler. Bu hassas kullanıcı kitlesi için en güzel saklama alanları olan kitaplıklara erişmek her zaman kolay olmayabilir. Böyle durumlar için üretilmiş yeni ve pratik çözüm ise, bir kaç kitap kapasiteli yeni sandalyeler

Çok fonksiyonluluk amaçlanarak dizayn edilen ürün, oldukça rahat oluşunun yanısıra, kitaplarını dış etkenlerden korumak isteyenler için de oldukça güvenli bir alan barındırarak beğenileri topluyor. Özellikle evlerinde kitap okumayı seven insanlara ve dergilerin dağınık durmasından şikayet eden işyeri sahiplerine hitap edecek olan bu ürün, uygun bir marangozun elinde son derece hesaplı fiyatlarla size ulaşabilir. Ürünün tasarımcısının bir Çin’li olması da bu küçük alanda farklı işler yapabilen sandalye fikrinin nereden geldiğini “dergimin üzerine çay dökülmesini engellemek için her defasında kitaplığa kadar gitmek zorunda olmak sinir bozucuydu” diyerek açıklıyor.

Read more...

Dekorasyonda Renk Tercihi

Bu yazmızda sizlere evlerinizde dekorasyon önerilerinden renk seçimi ve renk uyumu hakkında bilgiler vereceğiz.Sizlerde evinizdeki duvar perde ve mobilya renkleri ile evinizin dekorunu renkli uyum içerisinde yapabilirsiniz..
Renkler çoğu insana önemsiz gelebilir. Ama insanoğlu bunu gösteriyorki renk insanların hayatında büyük bir öneme sahiptir.. Hayvanlar aleminde renklerler kendilerini kamufle edip gizlenen hayvanlar vardır, yada renkleriye kendini bir başka karşı cinsine aşık eden onu rengiyle büyüleyen hayvanlar mevcuttur. İnsan çok önemsiz gibi görünsede herhangi giydiği bir elbisedeki renkle içindeki o karakteri,duygusallığı yada psikolijik durumunu ifade eder.

Renklerin hayatımızdaki önemi tartışılmaz. Bunu yapılan araştırmalarda gösteriyor. Renklerin dünyamızdaki insanoğluna katkısı o kadar çoktur ki saymakla bitmez. Mesela içinde bulunduğumuz bu karmaşık dünyayı anlamamıza neden olabilir yada kendimizi başkalarına ifade etmekte bize destek olur. Renklerin insana terapi etkiside vardır. Mesela bir psikoloji terapisinde yapılan çizimdeki renkler ve tonlar insanın ne gibi ruhsal bozukluklar içinde olduğunu ne gibi sorunları olduğunu ortaya koyar

Read more...

7 Aralık 2011 Çarşamba

Ev Dekorasyonu İçin Aksesuarlar

Evlerimiz bizim zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz yaşam alanlarımızdır. Evlerimizi dekore ederken herşeyi en ince ayrıntılarına kadar düşünerek eşyalarımızı alırız. Ev dekrasyonunda aldığımız eşyalar kadar onları bir uyum haline sokacak olan aksesuarlarda önem taşımaktadır.


Odanızı iyice gözlemlemeden aksesuar seçimini yapmayın. Öncelikle büyük aksesuarları yerleştirin ki bulunduğunuz ortama renklilik, hareketlilik gelsin. Gerek görürseniz küçük parçaları yerleştirirsiniz

Read more...

Bambu Parkeler

Dekorasyonda parkeler her zaman önemli yer tutar. Şimdilerde ise, hızla yayılan bir trend dikkati çekiyor. Bambu parke… günümüz dekorasyon modasının en son gözdesi olan bambu parkeler, kullanımı yönünden de oldukça avantajlı. Hem doğal bir görünüme sahip, hem de çevreci bir özelliği var.

Bambu ürünleri her geçen gün çoğalmakta ve bu ağaç 3 ila 5 yıl arası bir sürede yetişiyor. Diğer parke ürünleri çok çok uzun yıllarda yetiştiği için, bambuya kıyasla daha avantajsız duruyorlar. Görünüşü ve doğallığı itibariyle diğer parkeleri solda sıfır bırakacak nitelikte. Sizi saran egzotik ve farklı bir havası var bu parkelerin.

Üstelik çok bakım gerektirmez ve son derece hijyeniktir. Dekoratif özelliğe sahiptir ve UV koruması bulunmaktadır. Uzun ömürlüdür, bir çok koşula dayanıklıdır. Maliyeti de diğer parke ürünlerine göre oldukça düşüktür.

Renk ve desen çeşitliliği de bulunmaktadır. Bambu parke renkleri arasında ahşap tonların yanı sıra, bal rengi ve kehribar sarıları da ön plandadır.

Read more...

Çok Amaçlı Orta Sehpa Modelleri

Evlerimizde kullandığımız tüm eşyaları alırken ilk görüntüsüne dikkat ederiz. Oysaki sürekli olarak kullanacağımız eşyaların görüntüsünden ziyade kullanışına ve kapladığı yere dikkat etsek eskise bile severek kullanmaya devam ederiz.


Çok amaçlı sehpalarda alan sorunu olan ya da geniş yere sahip olsa bile ufak tefek şeyleri içine koymak için saklama çözümü sunan bir üründür.


Diğer sehpa türüde masaya dönüşen sehpalar. Küçük evler için çok ideal olan bu sehpalar özellikle öğrenci evleri içinde oldukça kullanışlı görünüyor. Altındaki pufları çekerek üzerinde rahatça yemek yiyebilir arkadaşlarınızla kahve içerek keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

Read more...

Şık ve Modern Vestiyer Modelleri

Vestiyer modelleri kişinin zevkine ve ev dekorasyonunun yapısına göre değişiklik gösterir. Vestiyer dolabı, evlerde genelde kapı girişlerinde bulunan palto gibi eşyaların konulduğu dolap veya askılıklardır. Genellikle mobilya firmalarında dolap şeklinde bulabileceğiniz vestiyer çeşitleri, isteğe göre ve konulacağı yere görede imal edilebilmektedir.

Vestiyerlerde palto, şapka gibi günlük ev dışında giyilen eşyaların asıldığı bölüm haricinde, ayakkabı, terlik gibi eve girildiğinde lazım olabilecek eşyaların konulabileceği ufak bir dolap bölümünün olmasında fayda vardır. Mobilya firmaları farklı dizaynları ve işlevselliklerine göre bir çok vestiyer modelleri imal etmektedirler.

Read more...

Yeni Gardrop Modelleri

Gardrop, yatak odalarının şekil ve işlevsellik bakımından en önemli ürünlerindendir. Bu yüzden gardrop modelleri beğenilirken önce ihtiyaçları karşılanmasına özen gösterilmelidir. Gardrop içine koyacağınız eşyaların ve giysilerin boyutlarına, kapladıkları yerlere, ne kadar aralıkla giysileri yerleştireceğinize karar verip ondan sonra bir gardrop modeli tasarlamalısınız.

Gardropu belirlemeden önce koyacağınız yeri belirlemekte fayda vardır. İyi bir gardrop ihtiyaçlara her zaman en iyi bir şekilde cevap vermeli ve yerleştirilmelidir. Küçük odalarda ise gardrop yerleşimi ve seçimi oldukça zordur. Böyle alanlarda en iyi seçim katlanır kapı gardrop modelleri veya sürgülü gardrop modelleri kullanmak en mantıklı sonuca ulaştırabilir.

Read more...

Dekorasyonda Dikkat Edilmesi Gereken Kurallar

* Mobilyalarınızı her zaman rahatlık ön planda düşünerek seçmelisiniz.
* Mobilya sağlamlığı dışında kullanışlı olmaları gereklidir. Bundan dolayı da L koltuklar ve geniş olanlar daha popüler.
* Her zaman mobilyalarınızı takım olarak almak önemli değildir. Üçlü takımın yanına bir tane daha koltuk koyabilirsiniz. Bir araya geldiğinde uyumlu olmaları önemlidir.
* Düzgün bir aydınlatma seçmelisiniz.
* Az ışıklı ve tavandan yada duvarlardan yansıyan ışıklandırmalar kullanabilirsiniz.
* Asla kullanışsız türden eşyalar almayın.
* Kumaşlarınızı yıkanabilir türden seçin ve leke tutmayanlardan alın.
* Mekanlarınızın genişliğine göre de ışık alıp yada almadığına göre renkler belirlenmelidir. Daha küçük mekanlarda ise duvar ile yerlerin olduğu kadar birbirlerine yakın olması ise ortamı daha büyük gösterecektir.
* Açık renkleri seçmelisiniz.
* Daha küçük mekanlarda ise ayna kullanırsanız eğer büyük gözükebilir. Küçük odalarda ise uzun dolaplar kullanmayın.Bunların yerine ise daha alçak olanlar ve yatay çizgileri olanlardan alın.
* Mekanlarınızın tarzına görede dekor etmek gereklidir.

Read more...

Şık ve Modern Salon Tasarımları

Salonlar, en önemli ve en ince ayrıntılarla şık ve güzel bir şekilde döşenip, dekore edilmak istenilen odalardan biridir. Misafir ağırlanan bu odalarda dekorasyon çok önemlidir. Şık ve doğru bir dekorasyonla salonlarınızı düşlediğiniz bir şekilde modern bir tarzda dekore edebilirsiniz. Bunun için bazı tavsiyelerimiz olacak. İşe başlarken önce tarzınızı belirlemeniz gerekir. Daha sonra mobilyalarınıza ve perdelerinize uygun olarak salon rengini belirlemelisiniz.

Klasik bir solanda toprak tonları ve şampanya renklerini tercih ederken, daha cıvıl cıvıl bir salon için pastel tonlarının yanı sıra pembe, yeşil, turuncu ve lila renklerini, daha sakin ve rahatlatıcı bir salonda mavi ve turkuaz tonlarını seçebilirsiniz. Salon duvar renkleri insanı yoran renklerden uzak olmalıdır. Ayrıyeten renkler arasında geçiş sağlandığı için her ne kadarda ayrı olsalar diğer odaların renkleriylede uyum sağlamasına dikkat edilmelidir. Uyumlu ve hoş dekoratif aksesuarlar seçilerek dekorasyonu daha canlı ve daha modern hale getirebilirsiniz.

Read more...

Küçük Oda Dekorasyon Modelleri

Büyük odalı evler herkesin hayalinde yer edinmiştir bugüne kadar. Ama eğer eviniz ve odalarınız küçükse telaş etmeyin. Odalarınızı dekore ederken yapacağınız bazı ufak tefek değişikliklerle odalarınızı olduğundan daha büyük gösterebilir ve refah bir ortama kavuşturabilirsiniz.

Öncelikle odanızın şekline ve büyüklüğüne uygun pratik ve portatif eşyaları seçmelisiniz. Gereğinden fazla ve büyük eşyalarla odanızı hıncahınç doldurmanıza gerek yok. Seçtiğiniz eşyalarla odanızın içinde rahat hareket edebilecek durumda olmanıza dikkat edin.

Kullanacağınız mobilya açık renkte olmasında fayda var. Sandalyelerin ince ve uzun bacaklı olanlarını alırsanız odanız daha ferah bir havada olacaktır.

Read more...

2011 İç Dekorasyon Modelleri

İç dekorasyon yapılırken en öneli etken duvar boyalarıdır. Duvar boyaları mobilyalara uygun olmalıdır kesinlikle. Eğer mobilyalara uygun bir ton hoş olmayacağını düşünüyorsanız. Sade bir renk olarak açık sarı yada beyaz kullanabilirsiniz. Her renge eşlik ede bilecek kapasiteye sahiptir açık renkler. İlk olarak zevke uygun bir mobilya takımı seçilmelidir.

Çevresindeki aksesuarlar ise onlara eşlik edecek şekilde olmalıdır. Daha sonra duvar boyasını da ona uygun olarak seçmeleyiz. Tabi ki ev dekore ederken en önemli etkenlerden biride ışıktır. Işığın açısı çok önemlidir bunu da gözden kaçırmamak gerekir.

Read more...

Bilgisayar Masası Modelleri

Günümüzde biliyoruz ki Ofislerde, iş yerlerinde, bankalarda, hatta tüpçülerde bile artık bilgisayar üzerinden hizmet sağlanmakta. Bilgisayar günümüzün her alanına girmiş, hayatımıza kendini sokmuş ve benimsetmiş bir icat. Her icatın da bir masrafı var tabi. Bilgisayarlar için en önemli olan yerler bilgisayar masalarıdır. Eğer bir bilgisayarın masası yoksa vay onu kullanıcak kişinin haline.

Laptop kullananlarda laptop heryerde kullanılır diye güvenmesinler. Laptop dizüstü bilgisayar olarak adlandırılır evet ama vücuda zararınıda unutmamak gerekir .

Read more...

5 Aralık 2011 Pazartesi

Balkon Dekorasyon Fikirleri

Evlerimizin en renkli mekanları olan, yazın daha çok aktif olduğumuz balkonları dekore etmek aslında kolaydır. Akşamları çay sefası kimi zaman ise mangal sefası yapılan balkonlarımı daha güzelleştirmek elimizde…

Özellikle diğer ülkelerde Türkiye de ki kadar balkon görmenin neredeyse imkansız olduğunu söyleyebiliriz. Balkon kültürü bizde epey yaygın, zaten yaygın olmaması için hiçbir sebep yok…

Balkon’un ilk mimari amacı daha estetik hedeflere göre tasarlanmış olsa da, zaman geçtikçe işlevselliği artmış oldu. Örneğin roma mimarisinde katların yükselmesiyle ve arkların yaygınlaşmasıyla balkonlar yapılmış. Dini mimaride de balkonun yeri büyük. Bu da halktan uzakta olan fakat aynı zamanda ortada bulunan bir meydan olmasından kaynaklı. Balkonlar hakkında ki bu bilgilerden bahsettikten sonra gelelim asıl konumuza. Balkon dekorasyonu, balkonların en önemli dekor malzemesi (aslında malzeme demek yanlış olur) çiçeklerdir. Çiçeklerin, balkonlarımızın güneş alan bölgelerinde büyülü bir atmosfer yarattığını söyleyebiliriz. Ayrıca hemen hemen her balkonda bu güzel canlılar için bir yer bulabiliriz. Tercihlerinize göre balkon demirlerinize kasalar asıp daha fazla çiçeği oraya yerleştirebilir ve görsel bir şölen yaratabilirsiniz.

Read more...

Ev Dekorasyonu İçin Tüyolar

Hepimiz zaman zaman evimizi, odamızı yenilemek isteriz. Bu bazen eşyaların yerlerini değiştirerek olur, bazen yeni aksesuar alarak, bazen de evin eşyalarını tamamen değiştirerek. Tabi bu son söylediğim öyle her zaman olmaz. Oldukça maliyetli bir şeydir çünkü. Aslında her zaman yeni eşyalar almamız olanaksız ve gereksiz. Evde yapacağımız küçük değişikliklerde dekorumuzu tazelememize, yenilememize yardımcı olacaktır.

Örneğin odamızın bir duvarını farklı renge boyamakla işe başlanabilir. Eğer kotuklar eskidiyse ve değiştiremeyecek durumdaysak yeni koltuk örtüleriyle ve örtüye uygun minderlerle evde farkedilebilecek değişiklikler yapılabilir. Eve alınabilecek masa örtüleri, dekora uygun sehpa, evin havasını değiştirecek renkli bir perde, cıvıl cıvıl puflar, minderler ve aksesuarlar da bu konuda bize yardımcı olabilir.

Read more...

İç Dekorasyon Modelleri

İç dekorasyon herkez tarafından zarif ve göz çarpıcı bir havada olması gerektiği olgusu oluşturulmuş bir durumdur. Uygun boya renklerinin duvarlara işlenmesi, farklı mobilya seçimleri ile duvar kağıtlarının kullanılması ile birlikte tamamlayıcı unsurlar olarak yer verebileceğiniz objeler il iç dekorasyon görüntüleri desteklenerek loş bir ortam yaratılabilir. Dekorasyon oyunlar ile renk cümbüşü ortaya çıkarılıp mobilyalar ile kombine halinde bulundurulması gereklidir.

Aksesuarlar iç dekorasyon oyunlarında bambaşka bir yere sahiplerdir. Duvar renkleri ise odanın yapısına uygun şekilde incelenmelidir. Bu durumda dekorasyon tarzı büyük önem taşır kendinize bir odak noktası oluşturup o alanda yoğunlaşmanızda fayda vardır. Odalar için uygun renklerle ışıkların seçilmesi bu konuda ilk etapta ele alınmalıdır.

Read more...

Modern Büro Dekorasyonları

Ofisler, masa başı çalışanları için çok önemli mekanlardır. Ofis dekorları da gerek orada çalışanlar, gerekse dışarıdan gelen müşteriler için önemlidir. İlk izlenim çok önemlidir.

Ofisinize ilk kez gelen müşteri de sizin zevklerinizin, beğenilerinizin ve kişiliğinizin yansıması olan ofisinzden etkilenmeli ve size güven duymalıdır.

Read more...

Erkek Bebek Odaları

Bir anne için, bebek bekleme süreci son derece heyecanlı ve eğlenceli bir süreçtir. “Bebeğim ne zaman doğacak, bebeğim kime benzeyecek”.. ve daha pek çok soru annelerin aklını meşgul eder.Tabi bu arada bebeğin cinsiyeti öğrenilir öğrenilmez de bebek odası düzenlemek için bir telaş başlar.Bütün mağazalar gezilir, oda uygun renge boyanır.

Erkek bebeğe sahip olacaksak,odayı maviye mi boyasak diye düşünülür.Kısacası hoş bir telaş yaşanır bu süreçte.Ben erkek bebek odalarının mavi olmasından yana değilim.Turkuaz, yeşil, sarı, turuncu renklerde erkek bebek odaları için oldukça ideal tonlar.

Read more...

Prenses Kız Çocuk Odaları

Yıllarca, kız çocuklarımız için pembe odalar, erkek çocuklar için mavi odalar hazırladık.Halbuki bütün renkler güzel ve eminim hepsi de kızlarımızın odalarına yakışır.Tek renkte takılıp kalmayalım. Kırmızı, mavi, lila, yeşil, turuncu…

Hepsini dengeli kullanırsak,çocuklarımızın odaları cıvıl cıvıl, neşeli ve enerjik olur.Aslında gelin bu kararı onlar versin.Ne de olsa bu onların odası.Hem böyle bir tutum onların özgüvenlerini kazanmalarını sağlarken, sorumluluk duygularını da geliştirecektir.

Read more...

Banyo mobilyaları banyo dekorasyonunda önemli bir yer kaplamaktadır. Banyo mobilya modelleri arasında banyo dolapları, havlu ve bornoz dolapları, aksesuarlar, kirli sepeti sayılabilir.

Banyolar ev dekorasyonu yapılırken en çok önem verilen alanlarından biridir. Banyo keyfinin en güzel şekilde yaşanabilmesi ve rahat ve huzur verici bir ortam sağlanabilmesi için kullanılacak renkler, aksesuarlar ve mobilyalar oldukça önem taşımaktadır.

Banyo dolapları seçiminde dikkat edilmesi gereken bir takım noktalar vardır. Bunlardan ilki banyonun büyüklüğüne uygun mobilyaların seçimidir. Küçük banyolarda özellikle ufak bir banyo dolabı kullanılabilir. Banyolarda seçilecek mobilyalarda dikkat edilmesi gereken ikinci nokta ise zemin ile arasında mesafe bulunmasıdır. Yerden yüksek mobilyalar kullanılarak su teması mümkün olduğunca aza indirilir ayrıca banyo temizliği açısındanda büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Read more...

Banyo Dolapları ve Duş Kabin Modelleri

Günümüzde banyo dolapları ve duşakabin modelleri seçenekleri oldukça artmış durumda. Bu artışa paralel olarak duşakabin ve banyo dolabı fiyatları da farklılık göstermektedir.

Kozmetik ürünleriniz, havlularınız gibi hijyen gerektiren banyoda kullandığınız meteryalleri koyabilmek için banyolardaki dolapların önemi çok büyüktür. Hele ki banyonun küçük olması durumunda yaşanan sıkıntılar çok fazladır.Duşakabin modelleri

Banyonun alanına göre dolap ve sığıyorsa küvet yerletirilebiliyor ama küvetin sığmadığı durumlarda duşakabin devreye giriyor. Farklı boyutlara sahip olan duşakabinler alanda küvete nazaran daha az yer kapladığından mobilyalara daha geniş yer ayırılabiliyor.

Read more...

Swarovski Taşlı Aksesuar Modelleri

Pırıltılı ve ışıl ışıl taşlar hanımların en çok rağbet ettiği aksesuarlardır. Takılarında , kıyafetlerde hatta masa dekorasyonunda bile. Özellikle son dönemde swarovski taşlar en çok kullanılan ve söz edilen taşlar arasında.

Yaratıcılıkta sınır tanımayan tasarımcılar artık bu taşları sadece belirli yerlerde değil kapı kolu, kulplar hatta perde aksesuarlarında bile kullanmaya başladı.

Kullanıldıkları alanlarda şıklık, zerafet ve zenginlik kazandırmalarının yanı sıra ışıl ışıl görüntüsüyle evlerinizin havasını değiştirirler.

Read more...

Marshall Fashion Duvar Desenleri

Evlerimizi renklendiren Marshall, Fashion Duvar Desenleriyle ev dekorasyonuna yenilik getirmiştir. Duvarlarda kullandığımız renkleri evimizin dekorasyonuyla uyumlu olmasına özen gösteririz. Odanın genişliği, aldığı ışığı ve dekorasyonun tarzına ve rengine uygunluğu dikkate alınarak tercih yapılmalıdır.


Marshall Boya, evlerimizdeki sıradanlığı daha hareketli hale getirmek için Fashion Duvar Desenlerini üretmiştir. Dekorasyon alanında yeniliklerin öncüsü olmayı her zaman başaran Marshall bu ürünüyle yaşam alanlarımızı çok daha hareketli ve neşeli hale getirmeyi başarmıştır.

Evinize uygulayacağınız renk tonlarında kararsızlık yaşıyorsanız Fashion Duvar Deseni yardımıyla istediğiniz renklerle mükemmel uyumu yakalayabilirsiniz.

Read more...

4 Aralık 2011 Pazar

Yeni Yatak Ucu Bank Modelleri

Yatak odalarına dekorasyon anlamında şıklık kazandıran yatak ucu bankları görünümleriyle de sizleri mest edecekler..

Oldukça şık bir dekoratif aksesuar olan yatak ucu banklar aynı zamanda sizlerinde hayatınızı bir anlamda kolaylaştırmış oluyorlar

Read more...

Gerçek Manzaralı Duvar Kağıtları

Bu yeni nesil duvar kağıtları diğer eski duvar kağıtlarından çok farklı. Kullanımı ve duvara yapıştırması da son derece basit. Önce duvara mıknarıslı bir bant yapıştırıyorsunuz sonra da bu manzaralı kağıtları.

İstediğiniz zaman da manzara resmini bir yenisiyle değiştirebiliyorsunuz.Bu duvar kağıtlarıyla dilerseniz kahvaltınızı gerçek bir doğa manzarasına bakarak yapabiliyorsunuz, dilerseniz salonunuzun ortasına Paris’in en işlek caddesini taşıyabiliyorsunuz, dilerseniz de evinizi sarayın bir parçası haline dönüştürebiliyorsunuz. Hem pratik hem farklı bir ev dekorasyon ürünü.

Read more...

Kışlık Ev Dekorasyonları

Malum kış mervsimi kapıda. Havalar soğumaya başladı. Evlerimizde de kış hazırlıkları başladı. Yazlıklar yıkanıp sandıklara kaldırılırken kışlıklar giyinmek üzere dolaplarda yerini aldı. Ev dekorasyonunda da kış hazırlıkları başladı. Bu yıl evlerine o eski türk filmlerindeki kışlık dağ evlerinin havasını vermek isteyenler için bir iki seçenek sunmak istedim. O dağ evlerinin havası başkadır. Dışarıda lapa lapa kar yağarken siz şömine başında sıcacık kahvenizi yudumlayarak kitap okuyorsunuz. Bu hazzı başka hiç bir şey veremez. Her evde şömine yok tabi ama ister soba başında olsun, ister kalorifer yanında evinizde birkaç değişiklikle sizde kışa farklı bir ev dekorasyonuyla girin.

Örneğin kışın kanepelerinizin üzerine farklı renklerde polar battaniyelerden örterek, koltuk minderlerinize değişik tarzda kumaş geçirerek, sehpalarınızın üstüne ufak tefek aksesuar, mum vb. yerleştirerek sizde evinizde değişiklik yapabilirsiniz.

Read more...

Renkli Ev Dekorasyonları

Günlük hayatımızın daha enerjik, daha pozitif geçmesini istiyorsak evlerimize, hayatımıza renkleri katalım. Canlanalım. Yurdumuz insanı fazla renkli olmayı sevmez. Genelde kahve, siyah, krem gibi sade renkleri tercih eder. Nedendir bilinmez evlerimizde ya da giysilerimizde canlı, göz alıcı renkleri kullanmaktan çekiniyoruz. Halbuki dışarı çıktığımızda insanların üstünde turuncu, mavi, yeşil, pembe gibi canlı renkleri görmek insana ne kadar pozitif enerji verir bir düşünün. Aynı zamanda evlerimizde de canlı renkler kullanmak bizi olumlu yönde motive edecektir.

Çalışma Odalarımızda canlı renkleri tercih etmek bizi işimize karşı daha verimli kılar

Read more...

Ev Dekorasyonu İçin Püf Noktaları

İnsanın yaşadığı yer, mabedi tüm dünyasıdır. Çoğu zaman bütün zamanımızı evimizde geçiririz. Zaman geçirdiğimiz mekanımızın ruhumuzu yansıttığı kanıtlanmış bir gerçektir.. Duvar boyasından, döşemesine, tasarımından rengine kadar bizim zevkimizi yansıtır..

Küçük dokunuşlarla ve birkaç püf noktasıyla, sıkıldığımız dekorasyonu biraz değiştirebiliriz. Zamanınızı sürekli geçirdiğiniz odanıza, çok sevdiğiniz bir resim veya zevkinize göre aksesuarlarla süsleyebilirsiniz..

Eski zamanlarda moda olan duvar kağıtları, günümüzde tekrar ilgi görmeye başlamış ve tercih edilen duvar kaplama dekoru olarak evlerimizde uygulanmaya başlamıştır.. Modern klasik döşemeler, süslü takımlar son derece gösterişli dekoratif tercihleri arasına girmeyi başarmıştır. Evinizde değişiklik yapmak istiyor iseniz, her odayı değişik bir renge boyayıp aksesuarlarınızla bir bütünlük yaratabilirsiniz.

Read more...

Yatak Odası Dekorasyon Önerileri

Yorgunluğumuzu attığımız, dinlendiğimiz, huzur bulduğumuz ve en özel anlarımızı yaşadığımız yerlerdir yatak odaları. Bu sebeple yatak odalarını dekore ederken dingin ve huzurlu bir atmosfer yaratmalıyız ki yatak odasında kendimizi son derece rahat hissedelim. Çarşafından yastığına en küçük detaylara bile önem vererek dekorasyon işlemini yapmalıyız.

Eğer ki oluşturmak istediğiniz atmosfer sade ve sakin olacak ise beyaz rengini kullanmalısınız. Mobilyaları , saten çarşafları ve duvar kağıtlarını beyaz renginde tercih etmelisiniz… Seçeceğiniz mobilyalarda dikkat edeceğiniz önemli noktalardan biri dolap üzerinde uzunca bir ayna bulunup bulunmaması. Tercihinizi ayna bulunandan yana kullanmalısınız. Bu sayede yatak odanıza genişlik hissi ve şıklık gelecek ayrıca boy aynası almanız için bir sebep kalmayacak. Diyelim çok yoğun beyaz renklerden hoşlanmıyorsunuz, o zaman iki farklı renk olmak üzere duvar kağıdı kullanabilirsiniz. Birbirine kombine renklerle aldığınız aksesuarlar ve renkli duvar kağıdı sayesinde daha hareketli bir dekorasyon oluşturabilirsiniz…

Read more...

Ofis Dekorasyonları Için Masalar

Her yıl değişen moda ve tasarımlar, gün geçtikçe daha da ilginç tasarım örnekleriyle karşımıza çıkıyor. Farklılık ve orijinallik arayan insanların talepleri sürekli arttığından, tasarımcılar da boş durmuyor ve sürekli yeni tasarımlar üretebilmek için çaba harcıyorlar.

2011 yılı dekorasyon sektöründe oldukça farklı dekoratif örnekler ve tasarımlarla dolu olacağa benziyor. Daha çok ergonomik ve çok fonksiyonlu ürünlerin hakim olduğu 2011 yılında, ofis mobilyaları konusunda da tasarımcılar modanın sinyallerini yaktılar. Ofisinizi şık bir hale getirebilmek için işte 2011 yılı yeni ofis masa modelleri karşınızda

Read more...

Ofis Tipli Çalışma Odaları

Evde çalışmak sanıldığı kadar kolay olmayan, sabır gerektiren bir iştir. Bazen canınız çalışmak istemez. Eğer evde sizi engelleyen biri varsa – ki bu muhakkak çocuğunuzdur- önce onun okul ya da uyku saatlerinde çalışmakla işe başlayın. Ben evde çalışmak zorunda olanlar için bir kaç tüyo vermek istiyorum:

İlk önce işe, sizi motive edecek eşyalarla hazırlanmış,zevkinize göre, enerjik, canlı bir çalışma odası ya da köşesi edinerek başlayın. Çalışırken en çok neye ihtiyaç duyuyorsanız onları elinizin altında bulundurun. Günlük, haftalık hatta aylık çalışma programı çıkartın.Masa başına geçmeden önce güzel bir kahvaltıyla güne başlayın. Sonra da üzerinizi işe gidecekmiş gibi değiştirin ki bu beyninizi ve sizi işe hazırlamak için işaret olsun.

Read more...

Duvara Monteli Şömine; Kümbet

Şubat ayının ortalarına geldik. Artık havalar iyice soğumaya başladı. Kışın gelmesiyle her ne kadar geç gelse de evlerde ısınma teleşı da ortaya çıktı. Kimileri kaloriferin tüm odaları ısıtma özelliğinden faydalanırken, kimileri odalarındaki klimadan veya elektrikli ısıtıcılardan yararlanacak. Kimileri de eski ama vazgeçilmez ısınma yöntemi olan kömür sobalarıyla iliklerin kadar ısınacak. Hatta soğuk kış günlerinde sıcacık sobanın başında kestane keyfi bile yapacak

Ben sizi yeni nesil ısınma yöntemi olan şu duvar şöminelerinden bahsetmek istiyorum. Aslında şömine yeni bir ısınma şekli değil. Yıllardan beri var olan bir yöntem ama duvara monte edilebilen, ısınırken aynı zamanda evinize de dekoratif bir hava verecek olan “Kümbet” yeni bir yöntem.

Read more...

Yeni Model Kitaplıklar

Bugün size şimdiye kadar karşılaştığım ilginç, son derece yaratıcı, estetik ve modern bir kitaplık tanıtmak istiyorum. Evinizde dekoratif bir kitaplığınız olsun istiyorsanız bu renkli figürlü kitaplıktan edinin bence. Lagolinea’nın tasarladığı bu ürünün duvarlara canlılık getireceği kanaatindeyim. Görünce sizde bana hak vereceksiniz.

Çalışma odaları veya salonları canlandıracak mükemmel bir ürün. Bu farklı dizayn edilmiş kütüphaneye hem kitaplarınızı, hem dekoratif süs eşyalarınızı koyun. Dağınıklıklardan kurtulurken bir yandan da evinizin havasını değiştirin

Read more...

3 Aralık 2011 Cumartesi

Modern Evlerde Ruh Eksik

Fransa, Hollanda ve Belçika'daki antika fuarlarına gitmeyi ihmal etmeyen Gürsoy, evlerin klasik döşenmesinden yana. Modern döşenmiş evleri ruhsuz bulduğunu ifade eden Gürsoy, antikanın çok pahalı olmadığını da söylüyor. Gürsoy, antikaya ilgisi olan kişinin eski bir ütü ya da sobayla bile antika isteklerini karşılayabileceğini anlatıyor.

Antika benim çocukluğumdan beri içimde olan bir tutku. Çocuk yaşlarda ilk olarak para ve pul koleksiyonları yapmaya başladım. 16-17 senedir bu işle uğraşıyorum. Taksim'deki mağazamın dışında Horhor'da da iki ayrı dükkanım var. Taksim'de böyle bir yer açmaya durup dururken karar verdim. Ardından hiç olmayacak bir yer de bu mağazayı tuttum. Burası hurda vaziyetteydi, iç dekorasyonunu tamamen değiştirdim

Evleri dekore ederken ben de bazen düz hatlı mobilyalar kullanıyorum. Ancak antika avize ve aydınlatma elemanları kullanarak bunu farklılaştırıyorum. Ev aynı zamanda bir yatırım mekanı. Bence eve aldığınız her şey sonrasında yatırıma da dönüşmeli. Bir tablo alıyorsunuz o tablonun değeri bir sene sonra ikiye katlanıyor.

Read more...

Şark Köşesi Modelleri

Geçen yıllarda çok moda olan şark köşesi modelleri son yıllarda geçerliliğini yitirmeye başladı. Odaların bir bölümü ya da bir odayı şark köşesi olarak dekore edilirdi. Kenarlara sedir ya da minder ortaya gümüş sini, yerler kilim, duvarlara köylerde kullanılan gereçleri aksesuar olarak kullanılırdı.Son yıllarda bu trendin yerini zamana uygun şık ve dekoratif bir modern şark köşesi modelleri aldı. Bu haliyle çok modern tarzda dekore edilen odalarda sedir yerine yere yakın şık köşe oturma grupları ya da renkli minderler, Ortaya şark sofrası yerine hem dekoratif hem de kullanışlı bir sehpa, duvarlarda desenli duvar kağıtları ya da tarza uygun boya, tablolarla zenginleştirilmiş duvarlar.Bu kişiye göre değişen br zevktir. Ama her şeyde olduğu gibi burda da zamanın hızlı akışına yenildik galiba.

Modern tarzdan hoşlanıyorsanız bu dekorasyon hem çok rahat hem de çok şık duruyor. Sıradışı gençlere hitap eden modern şark köşesi ilginç ve rahatlığına düşkün olanlar için ideal bir tasarım.

Read more...

Lazzoni Mobilya Modelleri

Lazzoni yeni mobilya koleksiyonunu tamamlamış müşterilerinin beğenisine sunmuştur. Türkiye’de ve dünyanın bir çok noktasında iyi satışlar yapmıştır. Lazzoni’nin yeni mobilya koleksiyonunu merak ediyor ve sahip olmak istiyorsanız İstanbul, Ankara, İzmir ve bir çok mağazasına gidip görebilirsiniz.
Lazzoni yeni mobilya koleksiyonunda ilk göze çarpn üretilen ürünlerin sade ve şıklığının yanında modern bir tarz olmasıdır.

Yatak odasından, oturma odasına, yemek takımından Tv gruplarına bu ürünlere uygun aksesuarlara kadar pek çok çeşidiyle müşterilerinin beğenisine sunmaktadır.

Read more...

Gösterişli Ev Dekorasyonları

Gösterişli Ev Dekorasyonu ipeksi dokunuşların yumuşak tasarımları ile ortaya çıkarılmış eşsiz bir uygulamadır. Hayatınızda hiç bu kadar şahşalı, gösterişli ve kokoş (artık ne derseniz) bir iç tasarım gördünüz mü bilemiyorum.

AltaModa adında İtalyan bir iç tasarım firması böyle bir ev dekore etmiş. Gösterişi, abartıyı sevenler için çok şık bir dekorasyon.Tüylü kraliyet koltukları, boncuklu avizeler, gösterişli ve çekici şamdanlar, özenle ve abartıyla döşenmiş dolaplar.

Read more...

Değişik Banyo Dekorasyonu

Bu yazımızda sizlere ilginç ve değişik bir banyo dekorasyonu tanıtacağız..Bilimkurgu dünyası kimsenin bilmediği uzayı tema olarak aldığından, son derece ilgi çekici bir dekorasyon tarzıdır. İlginç cihazlar, garip bitki ve nesneler ile uzay konusunda tahmin yürüten araştırmacıların ve sanatçıların hayal güçleri ile biçimlenen bir başka dünyadır bilimkurgu.

Bilimkurgu filmleri ve geleceğe ilginin iyice artmakta olduğu şu son dönemlerde, dekorasyon dünyasıda bilimkurgu ve teknolji temalarından nasibini almıyor değil… Jaime Hayon imzası taşıyan bu ilginç banyo dekorasyonu da, bilimkurgu etkisindeki dekoratif örneklerden birisi. Sıra dışı objelerle süslenen banyo ve bir uzay taşıtını andıran küveti ile bir hayli ilgi görüyor. Oldukça ilginç renkler seçilerek hazırlanan bu tasarım çeşitli kitlelerin zevkine hitap edeceğe benziyor. Özellikle parlament mavisi banyo dolaplarıyla gönülleri cezbeden ve lavabo konusunda oldukça ilginç bir yaklaşımda bulunmuş ve düz tipik banyo lavaboları yerine, uzay filmlerindeki dalgalı yıldız kümelerinden esinlenen bir dekorasyon tarzını tercih etmiş.

Read more...

Artema Banyo Armatürleri

Evlerimizde vakit geçirmekten en fazla keyif aldığımız mekanlardan biri de banyolardır. Artık günümüzde banyo modası da başlı başına farklı bir yer tutmaktadır…

Kullanışlı, estetik ve keskin çizgileri ile banyolara ayrı bir hava katan Artema banyo armatürleri gösterişten uzak durup, sade modelleri ile kullanımı kolay ve göze hitap eden serisini kullanıma sunmuştur

Artema Diagon armatürleri sadeliğinin yanı sıra keskin hatları ile banyonuza farklı bir hava katacağı gibi, kullanımındaki rahatlık bakımından da kendini diğer markalar arasında farklı bir çizgiye çekmektedir.

Görüntüsündeki estetik ve şıklık bakımından kullanırken kendinizi özel hissettirecek olan Artema Diagon serisi her bakımdan güveninizi boşa çıkarmayacak.

Read more...

Katlanabilir Perde Modelleri

Özel hayatımızı komşulardan ve meraklı gözlerden gizleyen, çok sevdiğimiz mobilyalarımızın güneş nedeniyle renklerinin solmasını önleyen fedakar bir kalkandır adeta perdeler..Perdeler hem misafirler hemde ev halkı için çok önemlidir..

İç dekorasyona sağladıkları büyük katkılarla da evini dekore etmek isteyen insanların en iyi dostlarından birisi olan perdeler konusunda günümüzde seçenekler bir hayli geniştir. Kalın perdeler, klasik perdeler, renkli perdeler derken çeşit çeşit perde modeli ortaya çıkmış, seçim yapmak zorlaşmıştır..

Read more...

Işıltılı Mağaza Dekorasyonları

Mağaza dekorasyonuna farklı ve ışıltılı bir bakış açısı. Gayet şık, sade ama bir o kadarda gösterişli bir showroom dizaynı… Fikir edinebilmeniz için paylaştım sizlerle.

Bir giyim mağazası oldukça sade dekore edilmiş, tavandan asmalı ışıklandırma sistemiyle ise ortam daha gösterişli hale gelmiş.

Read more...

Ev Dekorasyonu Aksesuarları

Everimiz bizim zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz yaşam alanlarımızdır. Evlerimizi dekore ederken herşeyi en ince ayrıntılarına kadar düşünerek eşyalarımızı alırız. Ev dekrasyonunda aldığımız eşyalar kadar onları bir uyum haline sokacak olan aksesuarlarda önem taşımaktadır.Aksesuarlar sadece görüntü olarak değil kullanış açısındanda işlevsel olmalıdır. Ya da evlerimizde var olan bazı objeleri değiştirerek farklı bir havaya katabiliriz. Sıkıldığınız veya eskiyen aksesuarlarınıza farklı bir sunumla yenileyebilirsiniz.

Örneğin odanızın bir kenarında bir boşluk var ama nasıl doldururum diye düşünüyorsunuz. Böyle köşelere daha çok büyük yapraklı canlı çiçeklerle ya da uzun, dekoratif ferforje şamdanlarla odanızın boyutuna uygun objelerle dekore edebilirsiniz.


Evinizde kullandığınız eşyalarınızla uyumlu aksesuarları tercih etmelisiniz. Örneğin klasik tarzdaki mobilyalara sade bir aksesuar hoş olmayacağından modern tarzda dekore edilmiş bir evde sade ve düz aksesuarları tercih etmenizde fayda olacaktır.

Read more...

Evlerinizi Ofislerinizi Renklendirin

Dekorasyonda bir çok obje önemlidir fakat, çerçevelerle nasıl şaheserler yaratabileceğinizi tahmin edemezsiniz.
Küçük ve farklı ebatlarda satılan renkli çerçeveler, sizin için farklı bir köşe oluşturmaya fazlasıyla yeter bile.

Dekoratif eşyalar

Çoğu zaman ne boyutta ve türde alırsanız alın, önemli olan hayal ve tarım gücünüzün büyüklüğü… bu mekan sizden izler taşıyacaktır. Nasıl astığınızın bir önemi yok. Onun ambiyansını sağlamak sizin elinizde olan bir şey. Bu çalışmalarla size en ölü görünen alan bile son derece ferah ve canlı görünmeye başlayacaktır.

Read more...

2 Aralık 2011 Cuma

Duvar Sticker Modelleri

2011 yılına girmeye hazırlandığımız şu günlerde evinizde farklı bir dekoratif çalışma yapmak isteyenler için önerimiz yeni 2011 yılına ait olanduvar stickerları olacak…Sizler için birkaç tane örnek olarak göstereceğiz.Sizler bunların aynısını bulmanız imkansız ama sizlerde farklı fikirler ile evinizin duvarlarını şenlendirebilirsiniz

Birbirinden güzel duvar yapıştıurıcıları ile evinizin havasını değiştirerek evinizin duvarlarını daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz…Sizlerde farklı modellerde salonunuzu çocuğunuzun odasıni hatta mutfağınızdan banyonuza kadar sticker kullanabilirsiniz

Özellikle çocuklarınızın odalarında kullanıcağınız sticker modelleri bir çok farklı modelde evlerinizin duvarlarını süsleyecekler

Read more...

2011 Duvar Tabloları

Evinizin dekorasyonunu birebir tamamlayan duvar tabloları 2011 yılında da evlerinizi renklendirmeye devam ediyor…Peki 2010 yılından farkı ne farklı farklı dizayn şeklinde daha orjinal eserler çıkması. Oldukça kaliteli ve renkli olan bu duvar tabloları ile evleriniz oldukça zevkli döşenmiş bir yapıya dönüşecek

2011 yılında evlerinde anlam yüklü ve farklı bir dekoratif çalışma gerçekleştirmek isteyenler için sunduğumuz bu tablolar oldukça kaliteli olmasının yanı sıra yapısındaki anlam yüklü karakteristik özellikleriyle de evinize gelen misafirleri büyülüyor.

Read more...

2011 Çocuk Odası Modelleri

Çocuğunuz için bir çocuk odası düşünüyorsanız burada yapmanız gereken çocuğunuzla beraber uyumluluk içerisinde hareket etmeniz olacaktır.. Onun istediği tarzda bir oda almanız onun hem istediklerini gerçekleştirmesi hem de odasını daha çok sevmesini ve orada zaman geçirmesini sağlayacaktır

Evinizdeki çocuk sayısı da önemlidir. Her ikisine de ayrı ayrı bir çocuk odası alamayacağınıza göre ranzalı yada çift kişiliklikli çocuk odalarından birisini tercih edebilirsiniz…Bu sizler için hem daha uygun olabilir

Read more...

2011 Genç Odaları

Yeni sezonda genç odalarından da bazı değişimler gözlemliyoruz.. bir çok ünlü mobilya markasının 2011 yılı için hazırlamış olduğu genç odaları gerek erkek gerekse kız odaları oldukça zevkli dizayn edilerek tam gençlerin hayal ettikleri tarzlarda oluşturulmuş

Renkleri ve dekorasyondaki uyumu ile genç ve genç kalanlara hitap eden tarzı ile yeni sezon genç odalarına kesinlikle bir göz atmanız gerekir…2011 Yılına baktığımızda mobilyalar da bile kesinlikle bir değişimi görmemiş mümkün

Eğer evinize ve büyüyen çocuğunuza 2011 yılında bir oda düşünüyorsanız bu modelleri görmeden kesinlikle karar vermemenizi öneriyoruz

Read more...

Dizayn Sehpa Modeli

Sehpalar özellikle salonlar için dekorasyonun vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır.. Salonlarda orta kısımda kalan boşluğu koltuk takımlarınızın kendi sehpaları ile doldurabileceğiniz gibi farklı alternatiflerden faydalanarak son derce farklı tarzlar da yaratabilirsiniz

Özellikle son yıllarda sehpalar konusundaki favori seçimler göz önünde bulundurulduğunda cam sehpalara yönelen ilgiyi görmek çok da zor değil.. Gittikçe daha da çok tercih edilen cam sehpa modelleri hem dayanıklı oluşları, hem görsel açıdan çok daha göze hitap eden havaları ve temizlik konusunda sağladıkları kolaylıklar sayesinde daha çok tercih edilmektedirler.. Bu konuya Çin felsefelerindeki Ying- Yang tarzı bir yaklaşım sunan tasarımcı Isamu Noguchi birbirini tamamlayan parçaların oluşturduğu bir denge düzeneği üstüne yerleştirdiği çerçevesi kumlu cam ile oldukça şık ve modern bir tarzı yakalamayı çok güzel bir şekilde başarmış

Read more...

Modern Kanepeler

Evimizin merkez noktası gibidir oturma odaları. Uzun vakitleri kanepemizde oturarak geçirdiğimiz, evimizin belkide içimizde en sıcaklık hissi uyandıran bölümüdür…


Okuduğumuz kitabın büyüsünü, izlediğimiz filmin korkusunu, romantizmin gözyaşlarını çoğu zaman kanepemizle paylaşırız. En yalnız ve mutsuz halimizde bize kucak açan ve sıcaklığıyla uyku dünyasına bizi çeken, aklımızdakilerden uzaklaşmamızı sağlayan kanepelerimizin şekil ve dizaynı da oldukça önemlidir.

Fransalı mobilya tasarımcısı Oliver Gregoire fermuarın gücüyle marifetlendirerek biçim verdiği yeni tasarımıyla, kanepelerin işlevselliğini de ön plana çıkartmış. İlk etapda açık fermuarıyla son derece dekoratif bir koltuk olarak görülen kanepemiz, fermuarı kapandığında son derece şık ve rahat bir yatak haline gelerek, bizi huzurlu bir uykuya davet ediyor. Özellikle evindeki eşyaları çok fonksiyonlu olarak kullanıp, gereksiz masraflardan kaçınmak ve evini mümkün olan en iyi şekilde değerlendirmek isteyen bireyler için mükemmel bir tercih olan bu dekoratif koltuklar, bu yılın yeni kanepelerinde bambaşka bir esintiyi doğuracağa benziyor

Read more...

Çocuk Odaları İçin Sevimli Aksesuarlar

Son zamanlarda, mağazada, çarşıda her neyle karşılaşıyorsak geneli çocuklar üzerine oluyor. Biz ebeveynler de, ayrı çocuk odası hazırlıyor, onu en huzurlu ve sevimli hale getirmek için neler yapmıyoruz ki? Artık her şeyin çocuk ve bebekler için olanı da düşünülüyor ve özellikle dekoratif ürünler daha yoğun ilgi görmekte. Özellikle, odanın görünümüne renk hatan dekoratif lambalar son derece cazip.

Çocuk odaları, onların kendilerini huzurlu hissedebilecekleri en önemli ve birincil mekan olmalıdır. Örneğin; odanın lambası odayı tam anlamıyla aydınlatabilmelidir. Bu oyun oynarken oynadıkları oyundan yeterince keyif alabilmeleri için idealdir. Tabi çeşitli durumlar için farklı lambalarda mevcuttur. Kaldı ki ders ortamı için loş bir ışık, oyun için daha aydınlık bir ışık gereklidir. Çeşitlerinin yanı sıra sizi görselliği ile büyüleyecek ürünler de bolca mevcut.

Read more...

2011 Yeni Plazma Üniteleri

Plazma üniteleri ev dekorasyonuna tamamlayıcı bir özellik getiriyor. Teknolojinin hızla gelişmesiyle televizyonlar karşısına oturup film seyrettiğimiz bir gereç olmaktan çıkmıştır. Televizyonlar salonlarımızın aksesuarı haline gelmiştir. Önceden bir sehpa veya vitrin içine sıkışmı bir görüntü sergilerken şimdi yeni teknolojilerle kullanıldığı alanlara şıklık katıyor.Plazmalarda kullanılan plazma üniteleri salon dekorasyonlarının bir parçası oldu. Plazma ünitelerinin birbirinden şık ve göz alıcı modelleri bulunmaktadır. Odanızın büyüklüğüne uygun modeller seçerseniz kapladığı alan bakımından sizin için kullanışlı olur.

Plazma ünitelerinin evin tarzına uygun ahşap ve metal modelleri bulunmaktadır. Plazma üniteleri modern tarzıyla evinize göz alıcı bir şıklık katar

Read more...

Modern Ofis Mobilyaları

Çalışma alanlarında çalışan ve gelen müşteriler için ilk göze çarpan şey dekorasyondur. Çalışanlar açısından çalışma alanları vaktinin çoğunu geçirdiği bir yerdir. Buranın şık ve modern tarzda dekore edilmesi rahat bir çalışma alanı sağlar. Bu da çalışanda iyi bir motivasyon ve iş olarak size geri döner.Gelen müşterilerinizi yapacağınız iş kadar görsellikte önem sağlamaktadır. Doğru bir dekorasyonla gelen müşteriye hem psikolojik olarak etkileyebilir hem de güven sağlarsınız.Ofis ve büro dekorasyonu sizin zevkinizle doğru orantılıdır. Fakat ofisinizi gereksiz eşyalarla doldurmak yerine sade ve düz eşyaları tercih etmelisinzi. Renk olarak çalışanlarınızı motive etme gelen müşterilerinizi etkileme adına canlı renkleri seçebilirsiniz.

Tabi ki oluşturulan ortamın ciddiyet ve otoritesini bozmama adına cıvıl cıvıl değil ama renkleri kullanırken arasına sade tonları da sıkıştırmanızda fayda var.

Read more...

Modern Büro Dekorasyonları

Ofisler, masa başı çalışanları için çok önemli mekanlardır. Ofis dekorları da gerek orada çalışanlar, gerekse dışarıdan gelen müşteriler için önemlidir. İlk izlenim çok önemlidir.

Ofisinize ilk kez gelen müşteri de sizin zevklerinizin, beğenilerinizin ve kişiliğinizin yansıması olan ofisinzden etkilenmeli ve size güven duymalıdır.

Read more...

1 Aralık 2011 Perşembe

Depreme Dayanıklı Duvarlar

Depremi yaşadığımız o kötü günlerde bize söylenen tek bir şey vardı, “depremle yaşamayı öğrenmek” bunu ne kadar öğrendik bilinmez ama her gün yeni bir önlem fikri ile karşılaşıyoruz. Bunlardan birisi de Lirefa firmasının ürettiği DDS sistemli duvarlar. Lirefa bir Alman firması. Yapılan sayısız testten başarı ile geçen DDS depreme karşı sistem bu gün gerekli bütün merciler tarafından onaylanmıştır. Bu duvar sisteminin keşfi, geliştirilmesi ve Türkiye’ye gelmesi uzun yıllar aldı, neyse ki bizim ülkemizde de bu sistem sıklıkla kullanılmaya başlandı. Özellikle yeni yapılan halka açık yapılarda DDS duvar sistemleri çok kullanılıyor.

DDS duvar sistemi nedir?

DDS, cam liflerden dokunmuş, esnek ve son derece dayanıklı bir kumaş. Japon ve alman teknolojisi ile geliştirilen bu dokuma sarsıntı anında esneyerek duvarların dağılmamasını sağlıyor. Çok şiddetli bir depremde duvarların yıkılmasını geciktirir ama bu aşamada DDS kaplı duvarlar yinede dağılmaz. Üstelik uygulanışı da çok kolay. Lirefa DDS duvar sistemi tıpkı bir duvar kağıdı gibi döşeniyor. Sadece birkaç saat alan bu işlem hayat kurtarabilir. Kokusuz, alev almayan ve temiz bir hammadde olan DDS duvarların hiçbir yan etkisi görülmemiştir. Dekorasyonu evinizin hatta hayatınızın bir parçası haline getirirken ilk düşünmeniz gereken detay depreme kaşı nasıl önlem alabilirim olmalı. Gerisi sadece görsellik. Önce can güvenliğinin önemli olduğunu unutmayın

Read more...

Bu Sonbahar Duvar Lokum Tadında

AkzoNobel Marshall Boya’nın, asırlardır canlılığını koruyan renklere, çağdaş mekanlarda yeniden hayat vermek üzere ile Osmanlı Sanatı Uzmanı Serdar Gülgün işbirliği ile hazırladığı Marshall Osmanlı Renkleri Koleksiyonu, kültürümüzdeki çok renkliliğin en tatlı tarafından başlayarak, geçmişimizdeki renkleri bugüne taşıyor ve yaşam alanlarına çağdaş bir Osmanlı esintisi getiriyor. Koleksiyon, “Lokum, Akide, Şerbet ve Kahve” olmak üzere renk ya da tat olarak ifade edilebilecek 4 ana temadan oluşuyor. Ayrıca koleksiyonda, hikayeleri ile göz kamaştıran; Çintemani, Kündekari, Balık Pulu, Zencirek, Nar, Lale ve Karanfil olmak üzere 7 önemli Osmanlı motifi de bulunuyor. Bunlar da boyanabilir duvar desenleri olarak, Marshall Osmanlı Renkleri Koleksiyonu’nun ayrılmaz birer parçalarını oluşturuyor.

İster güllü, ister limonlu, ister fıstıklı... Marshall’ın lokumları duvarlarınıza layık!
Osmanlı’nın hoş kokulu şekerlemesi olan lokum, Marshall Osmanlı Renkleri Koleksiyo’nun ana temalarından biri. Koleksiyonda, gül, limon, fıstık ile lezzetlendirilerek yapılan bu rengarenk şekerlemenin temsil ettiği pudralı renkler kullanılıyor. Rahatü’l – Hulkum, “boğazı rahatlatan” anlamına gelen bu kelime, zaman içinde “latilokum” ve “lokum”a dönüşerek, günümüze ulaşıyor. Uluslararası şöhreti olan lokumun tarifini Avrupalılar senelerce merak ediyor ve bu tarifi ilk ele geçiren kişi Yunanistan Kralı I. Otto’nun şekercibaşısı oluyor. Doğu şekerciliğini araştırmak için İstanbul’a gelen şekercibaşı, esrarengiz olarak tanımladığı Türk Lokumunun nişasta, su, limon suyu ve gülyağından ibaret olduğunu keşfederek, 1838’de kitabında yayınlıyor. Bugün bile pek çok lokum imalatçısı yaptıkları lokumun tarifini bir sır olarak saklamaya devam ediyor. Marshall Osmanlı Renkleri Koleksiyonu’ndaki lokum ise içinde, kullanıldığı mekanlara, romantizm ve masumiyet katan rüya gibi renkler barındırıyor.

Read more...

Çocuklar İçin Modüler Puzzle Kanepe

Kids Modüler Puzzle Kanepe yatak olabilme dönüşümü sayesinde çocukların üzerinde uzun vakitler yer alacağı güzellikde bir eşya potansiyeline sahiptir.Puzzle kanepe çocukların hayal dünyasını genişletebilmek amacı güdülerek özenle tasarlanmış hep oyun hemde farklı amaçlar üzerinde kullanılan ilginç bir mobilya parçasıdır.Her biri ayrı parçalar halinde bulunan kanepenin her şekile girebilmesi çocuklar için ayrı bir avantaj olmakla beraber oyun oynamaya birebir üründür.

Çocukların dilediği şekilde üzerinde yer alacağı ve farklı aktivitelere sürükleyici eşsiz bir mobilya kids modüler puzzle kanepe adı altında ele alınmıştır. Kalite ve estetiğin yüksek derece ele alındığı bu ürün çocuklara zarar vermeyecek özel malzemeler ile ortaya çıkarılmıştır.

Read more...

Modern Vestiyer Modelleri

Vestiyer evin giriş bölümünde bulunan dolaplardır. Genellikle mont, ayakkabı, terlik, şapka gibi eşyalarımızı buraya koyarız.

Vestiyer modelleri evinizin tarzına uygun bir çok çeşide sahiptir. Modern vestiyer modelleri ve klasik vestiyer modelleri olarak değişmektedir.Modern vestiyer modelleri, özellikle son yıllarda çok talep gören modellerdir. Bu modellerde kullanılan malzeme ve renk konusunda çok sayıda çeşide sahiptir.Modern vestiyer modelleri fiyatları malzeme ve modele göre değişmektedir

Read more...

Alfemo Genç Odaları

Alfemo genç odası ile gençlerin zevkine isteğine uygun modellerle odalarını dekore etmektedir. Alfemo mobilya genç odaları modelini tasarlarken gençlerin yaşına ve ruh hallerini göz önüne alarak yapmıştır. Renk konusunda geniş bir yelpazeye sahiptir.

Modern tarzda dekore edilmiş modeller gençlerin her zaman ilk tercihi olmaktadır.Alfemo genç odası özelliği iki ya da üç kapaklı geniş iç hacimli dolap, kullanışlı bilgisayar masası, kitaplık, çekmeceli komodin, ayrıca şifonyer, günün yorgunluğunu atmak için yatak.

Read more...

Beyaz Koltuk Modelleri

Beyaz koltuk modelleri, renk olarak kullanımı zor gibi görünsede odanıza şık bir görüntü kazandıracaktır. Beyazın asil, zarif ve sade şıklığını yaşam alanlarınıza taşımalısınız. Odanızı olduğundan daha ferah ve geniş gösterecektir.

Renginden dolayı kullanımı zor gibi olsa da artık kumaşlarda kullanılan teknoloji sayesinde bu zorlukta aşılmıştır. Böylesine zor renklerde kullanılan kumaşların özelliği sayesinde lekeler ve kirlerin temizliği oldukça kolaydır. Leke tutmama ve su geçirmeme özelliği kullanım kolaylığını beraberinde getirmektedir.

Read more...

Evlerde Mor Renk Dekorasyon

Mor, özel bir renktir. Egonun, özgüvenin rengidir. Tarih boyunca ihtişam ve gücü temsil etmiştir. Ayrıca mor rengin mistik özelliği vardır. Alternatif Bilimi ve Astrolojiyi simgeler. Mor rengin diğer bir özelliği de konsantrasyonu sağlamasıdır. Böylece mor renk bulunan alanlar, meditasyon için uygun mekanlardır. Saray insanının, yüksek tabakadaki kişilerin morla donatıldıkları bilinir. Morun bir açık tonu olan eflatun ise zeka düzeyini arttırır.

Ev dekorasyonu için de uygun bir renk olduğunu düşünüğüm mor, bütün oda da kullanıldığı zaman çok boğucu olabilir. Beyaz ya da özellikle sarı renkle beraber kullanıldığındaysa çok şık ve asil bir görüntü sergiler.

Read more...

Modern Portmanto Modelleri

Portmanto evlerin antre bölümünde, giysi, ayakkabı, terlik, şapka, şemsiye gibi bir çok eşyamızı koyduğumuz dolaplardır. Modern ve klasik tarzda portmanto modelleri bulunmaktadır. Zevkinize ve evinizin genel dizaynına uygun olan tarzda bir modelle evinizin girişini bu dolaplarla dekore edebilirsiniz.

Portmanto evlerin antre bölümünde, giysi, ayakkabı, terlik, şapka, şemsiye gibi bir çok eşyamızı koyduğumuz dolaplardır. Modern ve klasik tarzda portmanto modelleri bulunmaktadır. Zevkinize ve evinizin genel dizaynına uygun olan tarzda bir modelle evinizin girişini bu dolaplarla dekore edebilirsiniz.

Read more...

Giysi Odası Dolapları

Giysi odası dolapları son yıllarda daha çok önem kazanmıştır. Özellikle büyük evler ve villalarda mutlaka bir oda giysi odası olarak ayrılmakta ve ona göre dekore edilmekte. Evlerin büyümesi sayesinde bu sektördeki taleplerde artış görülmeye başlandı.Giysi odasını dekore ederken seçeceğiniz dolap modelini hem çok fonksiyonel hem de şıklığına önem vererek tercih yapmanız daha doğru olur. Sonradan pişmanlık duyacağınız bir seçim yapmamanız için bu konuda hizmet veren mobilya satıcılarını gezmekte ve önerilerine kulak vermekte fayda var.

Giysi odasını şekillendirirken öncelikle ne kadar eşyanız olduğunu iyice bilmeli ve ihtiyacınıza göre projelendirmelisiniz. Eğer eşyanız çok fazlaysa ve siz estetiğe önem verip kullanışsız bir dolap yaptırmışsanız eşyalarınızın itiş kakış kırışık olması sürpriz olmamalı. Giysi odanızın estetiğine elbette önem vermelisiniz. Fakat sadece dış görünüşüne aldanıp küçük bir dolap yaptırmanız hiç doğru olmaz.

Read more...

Erkek Bebek Odası Dekorasyonları

Erkek bebek odaları dekorasyonunda genellikle mavi renk tercih edilse de alternatif olarak turuncu, sarı, açık yeşil tonlarını da kullanablirsiniz. Eğer duvarlarda kağıt kullanmak isterseniz ayıcıklı desenleri de kullanmak doğru olur.Erkek çocuk odaları dekorasyonunda duvarlarda alt tarafı sade bir renge üst kısma desenli duvar kağıdı uygulayabilirsiniz. Bu sayede bebek odasında çok şık bir tasarım yapmış olursunuz. Beşik rengini duvarda kullandığınız rengin açık tonunda almalısınız.

Duvarlarda koyu renk kullanırsanız mobilyaları açık renkte almanız bebeğinizin odasına derinlik ve şıklık katar.Bebek odası aydınlatmasında loş ışık veren abajurları seçmeniz bebeğinizin uykuya geçişini çabuklaştıracaktır. Abajur modellerini seçerken bebeğinizin odasında kullandığınız rengi dikkate almalısınız.

Read more...

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP