1 Ocak 2012 Pazar

Duvar Kağıtları Geri Mi Dönüyor

Her sene yapılan boyadan kurtulma ve desenli duvarlar tasarlama temasıyla başlayan duvar kağıtları furyası 90’lı yıllarda yerini saten boyalara bıraktı.

Saten boyalar da silinebilir ve pürüzsüz, parlak duvarlar edinmemizi sağlıyordu. Fakat zamanla yeni arayışlar ve dekorasyon yenilikleri arayan tasarımcılar değişik malzemeler üretmeye başladılar. Bunlardan biri de son dönemlerde tekrar revaçta olan duvar kağıtları ve duvar kaplamaları.

Son yıllarda geçirdiği hızlı değişimle rutubete dayanıklı duvar kaplamaları hem çok sık hem de çok kullanışlı hale geldi. Cam elyaf ya da duvar tekstili de denilen malzeme, özellikle odalardaki rutubetli duvarlarda uygulanabilir. Tek renk ve birçok desen seçeneği bulunan bu malzeme duvarlarda kendinden desenli, modern, sağlıklı bir görüntü veriyor. Normal kağıt kaplamalarda rutubet kağıdın üstüne çıkar ve kağıdımızın kabarıp, siyahlaşarak çok fena bir görüntü almasına daha önemlisi sağlıksız ortam oluşmasına neden olur.

Read more...

Duvar Kaplamaları ve Çeşitleri

Bu nedenle duvarlarda kullanılan malzemelerdeki çeşitlilik mümkün olduğunca çoğalmaktadır. Bu seçeneklerden biri de duvar kağıtlarıdır. Görsel açıdan incelendiğinde; uygulanacak renk, desen, doku gibi öğeler uygulama öncesi birebir müşteriye sunulur. Müşteri çıkacak sonucu önceden bilir. Kullanılacak desenlerde ise alternatif çokluğu, müşteriye sonsuz seçenek sunar.

Duvar kağıdı çeşitleri
# Vinil Duvar Kaplamaları
# Doğal Duvar Kaplamaları
# Tekstil Duvar Kaplamaları
# Kağıt Esaslı Duvar Kağıdı
# Boyanabilir Duvar Kağıdı


Vinil duvar kaplamaları
Kağıt arkalı vinil duvar kağıdı: En yaygın kullanılan duvar kağıdıdır. Kaliteli kağıt üstüne çeşitli metodlarla desen basılır ve pvc ile yekpare kaplanır (Solid veya Expanded). Çok geniş desen ve renk seçeneği ile her türlü mekanlarda kullanılabilinir. Dayanıklı, su geçirmez ve kolayca silinebilirler. Bazı ürünlerin yapışkanı sürülmüştür. Bazı özel üretimler hariç genellikle rulo olarak satılır ve rulolar 52/53 cm eninde ve 10 m boyundadır. Avaraj ağırlıkları 150/250 gr/m2 dir. Rulolar üretim sırasında düzgün kesilmiştir, üst üste bindirmeden ve arada boşluk bırakmadan yanyana yapıştırılır.

Kumaş arkalı vinil duvar kağıdı: Daha çok yoğun trafik olan mekanlarda tercih edilir. Çok uzun seneler uygun bakım ile yeni gibi kalabilir. Islak sünger ve sabunla temizlenir, darbe ve güneş ışığına karşı dayanıklıdır. Enlerin geniş olması uygulama hızını artırır, ruloların uzun olması ise tavan yüksekliğinden bağımsız olarak zayiatın azalması anlamına gelir. Yatırım maliyeti diğer vinil kağıtlara göre fazladır, ancak işletme maliyeti çok düşüktür. Uzun seneler sonra bile aynı desen ve renk tekrar üretilebilir. Uluslararası yangın, ses ve dayanıklılık standardlarına uygun üretimlerdir. İşyerleri, otel, kafeterya-restorant ve hastanaler için önerilir. Talep halinde anti-mikrobik korumalı üretilebilir.

Read more...

Her Duvar Bir Tuval

Özellikle son dönemin güzel sanatlar öğrencileri dekoratif resim alanında kendilerini çok geliştirdiler. Kendi kendinin reklamını yapan dekoratif duvar resmi yapmak, istikrarı olmayan bir iş olsa da iyi para bırakıyor.

Çocuk ve bebek odaları için duvar resimleri yaptırmanın maliyeti bin dolar ile 3 bin dolar arasında değişiyor. Gülay Kakşi ve Zerrin Uz, çocuk ve bebek odalarını dekoratif anlamda boyayarak her biri harikalar diyarı odalar yapan iki sanatçı. Kakşi, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Ertuğrul Ateş, İsmail Acar gibi ressamların atölyelerinde çalışarak teknik anlamda kendini geliştirmiş ve zamanla kendi atölyesini açmış. Bugüne kadar iç ve dış mekanlar olmak üzere yaklaşık 500 duvar boyamış. İpek üzerine el boyaması paravanlardan balkon korkuluklarına kadar her şeye boyasıyla farklı bir anlam katıyor. Halit Narin’in Martı Mira otelinde yaptığı çocuk kulübü ile ilk profesyonel denemesini gerçekleştiren Kakşi, Sezen Aksu ve Beyazıt Öztürk’ün evine yaptığı işlerle piyasada adını duyurmuş. Şimdilerde dizilere ve sinema filmlerine sanat yönetmenliği yapıyor. Bu ay sonunda vizyona girecek olan Mustafa Altıoklar’ın yönettiği Beyza’nın Kadınları adlı filmin dekor resimleri onun elinen çıkma.

10 yıldır duvar boyayan Zerrin Uz ise Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Adnan Çoker Atölyesi’nden mezun olmuş. Zeynel Abidin Erdem, Demet Sabancı, Gülben Ergen, Ajda Pekkan, Levent Kırca gibi ünlülerin evlerini boyamış.

Yaz döneminde daha yoğun çalıştığını söyleyen Uz, iç mekanlarda manzara resimlerinin, dış mekanlarda, hava şartlarından etkilenmeyen fresk tekniği ile yapılan manzaraların tercih edildiğini belirtiyor. Çocuk odalarının duvarlarını genellikle masal kahramanlarının resimleri süslüyor. Evlerin salonlarının yanı sıra giriş holünden banyolara ve yatak odalarına kadar her bölüme resim ve patine boya yapılıyor. Altın varak da kartonpiyer, tavan süslemesi ve mobilyalarda yoğun uygulama alanı buluyor. Bej, krem ve kahverengi tonları özellikle tercih edilen renkler. Ancak özellikle deniz manzaralarında canlı renkler istenebiliyor. Evin klasik veya modern yapıda olması, elbette yapılacak resmin seçiminde önemli bir yer tutuyor. Özellikle klasik tarzda döşenmiş evlerde tarihsel temalar tercih ediliyor.

Read more...

Bu Duvar Can Kurtarıyor

İstanbul’da büyük bir deprem olacağı beklentisi her geçen gün artarken, Alman firma Lirefa, tehlike anında duvarın dağılmasını önleyici ve yıkılmasını geciktirici deprem duvar sistemini dünyada ilk kez Türkiye’ye getirme kararı aldı. 1999 yılından 2005 yılına kadar yapılan çalışmalar neticesinde geliştirilen Lirefa Deprem Duvar Sistemi (DDS), İTÜ’de yapılan testlerde de önemli başarı elde etti.

Türkiye nüfusunun yüzde 70’i 1. ve 2. derece deprem bölgesinde bulunuyor. Birinci derece deprem bölgesinde bulunan İstanbul’da beklenen deprem ve bu depremin büyüklüğüne dair söylentiler ise artmaya başladı. Alman firma Lirefa ise 1999-2005 yılları arasında geliştirdiği Lirefa DDS’yi ilk kez Türkiye’ye ihraç etme kararı aldı. Lirefa DDS, tehlike anında duvarın dağılmasını önlüyor ve duvarın yıkılmasını geciktiriyor.

Read more...

Dekoratif Bir Ofisin Önemi

İşverenler müşterilerini büroda ağırlar, işlerini buradan yönetir; müşteriler öncelikle büro tasarımınıza bakar ve sizin işinizde ne kadar ciddi, profesyonel olduğunuza ofisinize bakarak ilk kanaatlerini oluştururlar. Zaten müşteri için ilk kanaat çok önemlidir. Siz işinizde ne kadar iyi ve profesyonel olursanız olun, büronuz göze hitap etmiyorsa mutlaka taşlardan biri eksik demektir.
İnsanlar size yaptıracağı iş için bir ödeme yapacak, ama para ürkektir, nazlıdır; en ufak bir olumsuzlukta adeta bir kuş gibi avucunuzdan uçar gider. İnsanlar her zaman bir profesyonel şirketle çalışmak ister. Şayet büronuz uygun bir şekilde dekore edilmemişse sizin yapacağınız işin de uygun olmayacağı izlenimi doğacaktır. Bu tamamen psikolojik bir durumdur. İnsanların psikolojilerini çok iyi bilmek biraz da empati kurmak işin ciddiyetini anlamak için yetecektir.

Read more...

Ofis Dizaynı ve Renk Seçimi

Ev eşyaları yada erkek giyimi ile ilgili bir işyeriniz varsa gri, gri-yeşil, mavi-yeşil, mavi-eflatun gibi serin renkleri tercih edebilirsiniz.

Kuyumcular ve iç giyimle alakalı işyerlerinde leylak, şeftali ve lavanta gibi pastel tonları kullanabilirsiniz.

Spor giyim, ev eşyaları veya çocuk giyimiyle alakalı bir mekansa kırmızı, turuncu ve sarı gibi ılık renkleri tercih edebilirsiniz. Ilık renkler bulunduğu mekana heyecan katar, canlı ve samimi renklerdendir.

Kadın giyimle alakalı mağaza yada reyonlarda renkler değişken olabileceğinden giysilerle uyumlu olanlar seçilmelidir. Şeftali, kırmızı, turuncu yada sarıyı seçebilirsiniz.

Erkek giyim mağazalarında yada reyonlarında ise kahverengi, yeşil veya ağaç renklerini tercih etmelisiniz. Gençlere hitap eden kısımda daha parlak ve canlı renkler kullanılabilir.

Duvar rengi mavi olan okullarda öğrencilerin yaramazlık yapma olasılığı daha azdır.

Yemek firmaları mavi rengi tercih etmez çünkü mavi renk yeme güdüsünü engeller. Fastfood tarzı restaurantlarda kırmızı, sarı ve kahverengi gibi renkler tercih edilir.

İşletme Bina Renkleri:

İşletme binalarında renk seçiminde dikkat edilmesi gereken işin iyileşmesi, kazaların önlenmesi ve verimin arttırılması önemli noktalardır. Bütün çalışanların memnuniyeti artar ve herkesin psikolojisi de iyi olur.

Renk kullanımı görüşü iyileştirir, ve göz yorulmasını önler. Kaza oranlarını azaltır. Aynı zamanda özgürlük hissi uyarır.

Çalışma alanlarında gözü yormayan açık tonlar ve parlaklık oranı düşük renkler tercih edilir. Dikkatin dağılmaması için koyu renkler tercih edilmez. Tavanlarda ve duvarların üst kısımlarında beyaz renk kullanılır. Duvarlarda yada koridorların alt bölümlerinde ise tavandan koyu tonlar tercih edilir.Zeminde kullanılan renkler açık tonlarda olmalıdır. Duvar ve masa renkleri mavi, yeşil, gri ve kahverengi tonlarında olmalıdır.

Read more...

Sıkıntılı Alanlar İçin Pratik Çözümler

Garip kıvrımlara sahip köşeler, merdiven boşlukları, şöminelerin çevresi, holler ve merdiven sahanlıklarında çoğu zaman ne yapacağımızı bilemeyiz.

Oysa biraz yaratıcı düşünce ile bu alanlar yaşama alanlarına çevrilebilir; hatta evlerin vazgeçilmez köşeleri haline gelebilir. Pratik çözüm önerilerimize göz atarak evinizde saklı potansiyeli ortaya çıkarmaya ne dersiniz?

Sıkıntılı alanların şekline kolayca uydurabileceğiniz modüler mobilyaları tercih edebilirsiniz. İster uzun ve dar bir koridor, ister merdiven altındaki alanlar olsun kolaylıkla mekanın şekline uygun bir tarz yaratabilirsiniz.

Dar alana bir konsolu rahatlıkla sığdırabilirsiniz, böylece mektuplarınızı ve faturalarınızı saklamak için akıllıca bir depolama yöntemi geliştirmiş olursunuz. Duvarlarınızı da kullanmayı ihmal etmeyin.

Radyatörlerinizi gizleyebileceğiniz dolaplar kullanın. Hoş olmayan bir görüntüyü ortadan kaldıracağınız gibi, değişik aksesuarlarınızı da bu dolapların üzerinde kullanabilirsiniz.

Kapıların ve pencerelerin üstlerinde, merdivenlerin yanlarında kullanmadığımız bir sürü alan vardır. Bu alanları kitaplık olarak değerlendirebilirsiniz. Giriş holü, merdiven ve koridoru aynı tarzda düzenleyebilir; aynı ya da benzer duvar rengi ve yer döşemesi kullanabilirsiniz. Hole açılan odaları tamamlayıcı tonlarda boyayarak bütünlük yakalayabilirsiniz. Kapı ve mobilyaları da aynı tonlarda boyayarak uyumlu havayı tamamlayabilirsiniz.

Holünüzü yeniden keşfedin
Evler hakkında ilk izlenimi genellikle hollerden elde ederiz. Ancak holler aydınlık, davetkar ve sıcak olmak yerine genellikle karanlık, çok sayıda kolonu barındıran ve bir çok kullanılmayan eşyaya ev sahipliği yapan alanlar olarak görünür. Oysa ki, fazlalıkları ortadan kaldırıp akıllı depolama çözümleri üreterek ve birkaç ufak dekorasyon hilesiyle çoğu kez gözden kaçırdığımız ve değersiz gördüğümüz bu alanları en iyi şekilde değerlendirmek mümkün.

Read more...

Siyah Beyaz Modern Mutfak Dekorasyon Tasarımları 2011

Geçmiş tarihlerde mutfaklarımızın yapı itibarıyla küçük tutulduğu, bilinen bir gerçek. Günümüz mutfak dekorasyon tasarımları ise, aksine geniş hacim, yüksek teknoloji içeren ve daha hijyenik olarak göze çarpmakta. Sizler için aşağıda görsellerini sunduğumuz siyah ve beyaz renk kombinasyonlarına dayalı, mutfak dekorasyonları eminiz ki günümüzün ideal mutfakları olarak algılanacaktır. Çağdaş mutfak dekorasyonlarının dikkat çektiği, siyah/beyaz mutfak dolaplarının yer aldığı bir o kadar da sade, basit mobilya yerleşim planı ön planda tutulmuştur.

Read more...

Pratik ve Neşeli Bir Oda

Özgürce yazıp çizsin
Çocuklarınızın duvarlara resim yapmasından rahatsız oluyorsanız, duvarı, istediği gibi yazıp çizmesini sağlayacak bir kara ya da beyaz tahtaya dönüştürebilirsiniz.

Böylece evin duvarlarına resim yapmayı bırakıp, sadece odasındaki duvara özgürce resimler yapabilir, hatta ders çalışırken unutmaması gereken notları yazarak, uyumadan önce veya sabahları uyanır uyanmaz onları okuyabilir.

Tematik odalar
Evinizin bir tarzı varsa çocuklarınızın odasının neden olmasın? Yaşı küçük de olsa onun da bir stili vardır. Dekore ederken onun da fikrini alıp, hayal ettiği odayı yapmak hiç de zor değil. Tematik odaların pek çok çeşidini çocuk mobilyaları satan firmalarda bulabilirsiniz.

Erkekler daha çok favori sporları, hayvanları ya da tırmanmaya müsait ormanlı dekorasyon stillerini tercih ederken, kızlar çiçekli, kelebekli, prensesli odaları istiyor. Tabii renklerde de büyük farklar var. Erkeklerin favori rengi mavinin tonları olurken, kızlar pembe gibi pastel tonları tercih ediyor.

Bebeğin ilk odası ve temel parçalar
Bebek odasını bebek gelmeden iki ay önce hazırlamak yeterlidir. Renkli bordürler ya da canlı duvar kağıtları, çocukların hayal güçlerini harekete geçirir. Karyola, kıyafetler için bir dolap ve alt değiştirici birimi ilk etapta alınacak temel parçalardır. Perde seçiminde ışığı kesen perdeleri tercih etmek uygundur.

Hesaplı ve uzun süre kullanılacak bir oda
Çocuklar hızla büyüdüğü için odalarında da sık sık değişikliğe ihtiyaç duyuluyor. Ancak çok fazla masrafa girmeden uzun süre kullanılacak eşyalar almak istiyorsanız yatağa dönüşen karyolaları tercih edebilirsiniz.

Yine mobilyaların renk seçimlerini yaparken daha klasik renkleri seçebilir ve sadece aksesuvarları değiştirerek odanın havasını da çocuğunuzun yaşına göre değiştirebilirsiniz. Erkek çocuklar için kahve tonlarında doğal mobilyalar, kızlar için ise beyaz mobilyalar alınabilir.

Dar mekanlar için basit çözümler
Birkaç küçük ayrıntı ile çocuklarınızın odalarındaki dağınıklığı toplayabilirsiniz. Çocuklar eşyalarına önem verirler ve hepsini saklamak isterler. Bu tür durumlarda en iyi çözüm bolca çekmece ve dolaptır. Yatak altlarına konan tekerlekli kutular ve altı sandıklı sedirler de işe yarar.

Duvarlara monte edeceğiniz raflar, küçükken oyuncaklara, büyüyünce de kitaplara yer sağlayacaktır. Odanın dekorasyonunda açık renk kullanmak da odayı daha geniş ve ferah gösterir. Eğer çocuğunuzun yatıya gelen arkadaşları varsa ona içinden arkadaş yatağı çıkan bir karyola alın

Nefes alan duvarlar
Japon seramik devi Inax tarafından nanoteknoloji ile üretilen kil bazlı iç cephe kaplaması, çocukların hastalıkları birbirine bulaştırmasını önlemek, mikrop ve bakterileri etkisiz hale getirmek için tasarlanmış bir ürün.

Dünyada ilk ve tek formaldehit içermeyen ürün olan Ecocarat, ortamdaki nem seviyesini yüzde 40 ile yüzde 70 arasında tutarak gerektiğinde fazla nemi alıyor ya da ortama nem veriyor. Malzeme bu şekilde rutubet ve bakteri oluşumunu engelliyor.

Read more...

Odalarınızda 3 Boyutlu Manzara

PDM dekoratif malzemesi duvarın yanı sıra tavan ve tabana da uygulanabiliyor. Ülkemizde çok yeni olan bu malzeme ile mekanlarınızı 3 boyutlu resimlerle kaplayarak bir akvaryuma, antik bir merkeze, alplerde bir yaylaya dönüştürebilirsiniz.

Özellikleri
Tamamen üç boyutlu resimlerden oluşan dekorasyon malzemesi, tekstil esaslı (ressamların kullandığı tual) 1,35 m yüksekliği sabit olup boyu resmine göre 1,80m ile 5,40m arasında değişmekte (isteğe göre sabit olan yatay uzunluk kesintisiz 55m ye kadar uzatılabiliyor) Tekstil esaslı olduğundan diğer duvar kağıtları gibi kesinlikle hava alışverişini kesmiyor.

Temizlik sırasında ıslak bezle dahi silinebiliyor. Malzemenin en büyük özelliği resimde kullanılan özel boyadan dolayı BLB Lamp dediğimiz (Black Light Blue) florasan altında muhteşem fosforlu görünüm kazanması.

Çeşitleri
Ürün çeşitlilik bakımından çok geniş bir yelpazeye sahip. Yaklaşık 80 çeşit resimden oluşmakta. Uzay resimleri, manzara resimler, Nü resimleri ve deniz altının muhteşem görüntüleri bunlardan sadece bir kaçı. Bir mekanın duvar ve tavanı komple kaplanabildiği gibi tablo gibi düşünülerekte uygulanabilmekte.

Read more...

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP