1 Aralık 2010 Çarşamba

Yeşil Binalar

Gelişen sanayinin yol açtığı iklim değişikleri, azalan kullanılabilir su kaynakları ve doğal kaynaklar, çevre kirliliği, belirli hastalıklarda gözlenen artışlar gibi sayısını arttırabileceğimiz sebeplerden dolayı, insanoğlu daha az tüketmeye ve daha sağlıklı bir yaşama yöneliyor. İşte doğa dostu çevreci binaların çıkış noktası da bu sebeplerden oluşuyor. Bu konuda çok ciddi çalışma ve destekleri olan DÜNYA YEŞİL BİNALAR KONSEYİ’nin Türkiye’deki ayağını Çevre Dostu Binalar Konseyi Derneği (ÇEDBİK) oluşturmaktadır.

Güneş ışığını, yağmur suyunu, toprak altı ısı enerjisini kullanan, çok büyük oranda geri dönüşümlü…
malzem kullanılan evler tam anlamıyla çevre dostu. İşte binaların bazı özellikleri
Tam Bloklar, sıkıştırılmış toprak kullanılarak imal edilen, bilinen beton malzeme yerine kullanılan malzemelerdir. Bloklar %60′ın üzerinde geri dönüşümlü malzemeden yapılmakta olup, beton malzemeye göre %40 daha az enerji ile imal ediliyor. Taşıma kapasitesi olarak bütün standartları sağlaması kullanımında hiç bir tereddüte yer bırakmıyor. Ayrıca doğal toprak rengi, farklı mimari dizaynları mümkün kılmaktadır
Yağmursuyu H2OG, evin içerisindeki çok sık kullanılmayan merdiven altları, bahçe, bodrum ve hatta duvar içlerine bile yerleştirilebilen modüler yağmur suyu toplama tanklarıdır. Bu tanklar %15 geri dönüşümlü bitki hammadeli polietilenden yapılmaktadır. Boyutlarını kendinizin belirleyebileceğiniz tanklarda depolanan suyu, bahçe sulamasında, tuvalet temizliğinde ve hatta tanklar toksik madde içermediğinden içme suyu olarak bile kullanılabilir.

Güneş tutucu kollektör sistemi, çatıya monte edilerek ev içi sıcak su ihtiyacı için tasarlanmıştır. Su dolgulu, basınçsız, polietilen panel ve bakır sıcaklık değiştirici malzeme kullanılan sistem, 190 litre sirküle olmayan suyu ısıtmak için kullanılmaktadır. Sıcak su musluğu açıldığı zaman soğuk su hattındaki su panellere doğru akar ve ısınarak depoya dolar.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP