5 Eylül 2012 Çarşamba

Uşak Üniversitesi Çarşı Projesini 2013 Yılında Hayata Geçirecek


Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Bir Eylül Yerleşkesi'nde inşası devam eden çarşı projesinin kısa sürede hayata geçirileceğini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, gazetecilere Bir Eylül Kampusü içinde devam eden çarşı projesi hakkında bilgi verdi. Fiziki yeterlilik projelerinin hazırlanan stratejik plana uygun olarak sürdürüldüğünü ve önceliğin derslik ihtiyaçlarını gidermek için hazırlanan projeler olduğunu kaydeden Rektör Çelik, çarşı projesinin kendilerinden önceki dönemde hazırlandığını belirterek projeyi kısa süre içinde tamamlayacaklarını söyledi. Çarşı projesinin kentle üniversiteyi bütünleştireceğini de ifade eden Prof. Dr. Sait Çelik, yaklaşık 5 bin metre karelik bir alanda kurulacak ve inşaatı kısa süre içinde tamamlanacak çarşı projesinde yer alan dükkanları ihale yoluyla kiralamayı planladıklarını ifade etti.

Çarşı projesinin içerisinde bir adet açık hava sineması ile bir adet cep sineması bulunduğunu da söyleyen Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, inşaat halindeki alanı gazetecilere gezdirerek şu bilgilerdi verdi, "Çarşı projesinin içinde Ptt, banka şubesi, internet cafe, müzik market, lokantalar ve alışveriş mekanları gibi alanlar bulunacak. Çarşı içerisinde 17 ayrı dükkan planladık. İnşaatı devam eden proje 2013 yılında tamamlanacak. Proje yaklaşık olarak 3 milyon TL'ye mal olacak" dedi.

Uşak Üniversitesi'nin her geçen yıl büyüdüğünü, öğrenci ver akademisyen sayılarının artmaya devam edeceğini de ifade eden Rektör Çelik, "Derslik inşasının yanında bu tür sosyal projelere de hızla yapma gayreti içindeyiz. Amacımız öğrencilerimize ihtiyaç duydukları her imkanı sunabilmek. Genç bir üniversite olmamıza rağmen ana kampüs alanımızı belli bir noktaya getirdik. Bu yıl çarşı projesi, spor salonu ve peyzaj düzenlemeleri gibi çalışmaları bitireceğiz. Bu da kampusü inşaat görünümünden kurtarak" dedi.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP