3 Aralık 2010 Cuma

Campeon Infineon , peyzaj proje !

Peyzaj tasarımı Rainer Schmidt Landscape Architects tarafından yapılan Campeon Infineon Merkez Ofisi, Almanya'nın Neubiberg bölgesinde yer alıyor.

“Campus” ve “Infineon” kelimelerinin birleşimi ile ortaya çıkan Campeon, üniversitenin gücü ve yaratıcılığını simgeleyen bir ofis alanıdır. Yaklaşık 15.000 m2 dahili kullanım alanı olan, 62 hektarlık açık alana adeta bir zar gibi atılmış yapıların açık alanları da adı gibi yaratıcı olmalıydı. U seklindeki göletle sınırlanan ana akslara takılarak bağlayıcı servisler veren, içinde motorlu taşıt istenmediği için otoparkların yer altına alındığı ayrıca, bütün açık otoparkların da yapılardan görünmeyecek ya da sesleri duyulmayacak şekilde yerleştirilmiştir.

Birbirinden farklı 6 modülün bir araya gelmesi ile oluşmuş alanın en önemli özelliği, içerisinde bulundurduğu alışveriş merkezi ve kafelerin yerel halka ve ziyaretçileri açık olması; yani herkesin açık alan dahil her yeri özgürce kullanabilmesi. Genişletilmiş bağlantısının Unterhachinger Sport Park’a bağlanarak, park ziyaretçilerini de buraya çekmek, kullanım ve sürdürme planın bir parçasıdır. Buradaki amaç ise alanı aktif kullanarak peyzajı korumak ve uzun yıllar sürdürmek

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP