3 Aralık 2010 Cuma

TOKİ 500 bin konut hedefliyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), en büyük iştiraki olan Emlak Konut GYO'nun halka arzıyla sermaye piyasasında da lider olmaya hazırlanıyor. TOKİ, Ayazağa ihalesinde elde ettiği başarıyı, halka arz işleminde de tekrarlamayı hedefliyor. Ayazağa ihalesinde 850 milyon lira gelir hedeflerken, 1 milyar 251 milyon lira değere ulaşılmasının, TOKİ'ye ve Emlak Konut GYO'ya duyulan güvenin en büyük kanıtı olduğunu belirten TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, şunları söyledi:
Yatırımların önünü açacak
"Yaptığımız son arsa satışlarında elde ettiğimiz başarı, Emlak Konut'a yapılacak yatırımın ne kadar cazip olduğunun bir göstergesi. Emlak Konut GYO'nun halka arzı için en doğru zamanı seçtik. Gayrimenkul yatırım ortaklıkları arasında çok daha iyi yere geleceğiz. Hedefimiz dünyanın ilk 10 ismi arasında yer almak. İlk beş arasında da yer alabiliriz."

Hedefi 500 bin konut olan TOKİ'nin, bugün itibarıyla 450 bin konutu geçmiş olduğunu belirten Bayraktar, Emlak Konut GYO'nun yüzde 25'inin halka arzından elde edilecek gelirin, yeni toplu konut yatırımları ile yeni arsa projelerinde kullanılacağını açıkladı. Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri nedeniyle arzuladıkları yatırım projelerinin bir kısmını ertelemek zorunda kalmalarına rağmen rekor başarılar elde ettiklerini hatırlatan Bayraktar, şöyle devam etti:

"Asıl görevi arazileri arsa haline getirmek olan Emlak Konut GYO, yaklaşık 50 bin konut rakamına ulaştı. Hasılat paylaşımı projeleriyle 14 milyar lira yatırım portföyüne ulaşan Emlak Konut GYO'nun kasasına kısa zamanda 5 milyar lira girecek. Bugüne kadar bu paranın 1 milyar 600 milyon liralık kısmını tahsil eden Emlak Konut, Ankara, İstanbul, İzmir ve Tekirdağ'da arsa satışı karşılığı hasılat paylaşımı projelerinde de 4 milyon metrekare arsayı ihale etti. Projelerimiz giderek artıyor."

Türkiye'de hane halkı harcamalarında en yüksek payın konut harcamalarına ayrıldığını ve 2010-1015 yılları arasında ‘Hane halkı artışı, yenileme ve kentsel dönüşüm kaynaklı' konut ihtiyacının 3.4 milyon seviyesinde olmasının beklendiğini açıklayan Erdoğan Bayraktar, önümüzdeki süreçte Emlak Konut'un daha büyük bir cazibe merkezi haline geleceğini vurguladı.

‘Cazibe merkezi olacak'
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, "Emlak Konut GYO, sağlam mali yapısı, halka arzla sağlanacak yüksek gelir avantajı, gelir paylaşım modelinin getirdiği kolaylıklar, geçmiş deneyimlerinden elde ettiği tecrübeler ve sektörde ortalama 25 yıl deneyime sahip üst yönetimiyle büyümesini güçlenerek sürdürecek" diye konuştu.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP