25 Ekim 2009 Pazar

Akustik Lamine Camli Ses Yalitim sistemleri

Akustik Lamine Camli Ses Yalitim sistemleri


Gürültü Nedir? Ses Yalıtımı nedir?

İstenmeyen ve rahatsızlık hissi uyandıran seslere gürültü denir. Ses yalıtımı; yaşanan ortamı istenmeyen seslerden yalıtarak gürültünün zararlı etkilerinden korunak, gürültülü alanlardan çevreye yayılan sesi azaltmak veya gürültülü mekanlarda, uygun kullanım koşulları oluşturmak amacı ile yapılan uygulamalardır.

Ses yalıtımı yaptırmaz ve gürültüden korunmazsak ne olur? Gürültü pek çok sağlık sorununa yol açmaktadır. İnsan gürültüyü zamanla kanıksamış olsa bile zararları artarak devam edecektir. Ses yalıtımı; - Gürültünün zararlı etkilerinden korunması gereken alanlarda ( Konutlar, Okul, Hastane, Yurt, Otel, Dinlenme Tesisleri, ofis vb.) - Çevrelerine yaydıkları gürültünün önlenmesi gereken alanlarda ( Bilgisayar Server odaları, Jeneratör, Hidrofor, Kalorifer/ Kombi, yüksek ses düzeyine sahip eğlence yerleri vb.) - Kullanım koşulu sese bağlı alanlarda ( Sinema, tiyatro, konser ve konferans salonu, TV ve ses kayıt stüdyosu vb.) yapılmalıdır. Cam ve doğrama gibi elemanlar belirlenirken ses yalıtım özelliği yüksek olan malzemeler kullanılmalıdır. Ses şiddeti, birim alana gelen ses enerjisi miktarıdır. Büyüklük olarak ise dB ( Desibel ) ile ifade edilir. Camlı Bölmelerde Ses yalıtımının pratik yolu; Cam kalınlığının arttırılması ve özel amaçlı hazırlanmış yalıtım camı ünitelerinin kullanılmasıdır. İkili yalıtım camı ünitelerinde, farklı cam kalınlıklarının seçilmesi veya camlardan birinin laminasyonlu olması gürültü kontrolüne katkı sağlar. Daha iyi gürültü yalıtımı için özel geliştirilmiş ses emici ve bağlayıcı bir tabakayla, iki Cam plakanın, ısı ve basınç altında birleştirilmesiyle elde edilir.
Akustik laminasyonlu Camların tek pano olarak veya IsıCam üniteleri bünyesinde kullanılmalarıda mümkündür.
Cam kalınlıkları ve kombinasyonu için gürültünün türüne ve şiddetine göre değişik varyasyonlar önerilebilir.
Mavi Nokta Limited olarak, Gürültü Problemlerinizde öncelikle şikayetçi olduğunuz Lokasyonda, SES ölçümleri yaparak, şu anki ses düzeyinizi tesbit edip, size en uygun seçenekleri hizmetinize sunuyoruz.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP