21 Ekim 2009 Çarşamba

Guclendirme Nasil Yapilir

Bina Nasıl Güçlendirilir_?

Mantolama ve Perde Oluşturma:

Mantolama ve Perde Oluşturma Taşıyıcı elemanlarda kesit yetersizliği ve zayıflığı nedeniyle oluşturulan yapısal güçlendirme projesi kapsamında, zayıf perde duvarlarının yıkılarak temelden çatıya veya taşıyıcı kolon sisteminin belli bir kısmında yapılan kesit yenileme ve perde oluşturma malatıdır. Eski taşıyıcı elemana epoksi kimyasallar kullanılarak sabitlenen nervürlü inşaat demirleri, projede belirtilmiş donatılar bağlanıp kalıp kurulup beton dökme imalatıdır.


Kompozit Güçlendirme:

Kompozit Güçlendime Karbon Esaslı Lif ve Dokumalarla Yapılan Güçlendirme Yapısal güçlendirmeye ihtiyaç duyulan ve güçlendirme projesi kapsamında karbon lifli şeritler ve dokumalar kullanılarak yapılan takviye yöntemidir. Bu elemanlar etriye donatı görevi üstlenmektedir. Çekme yükü dayanımı fazlalığı, hafifliği, paslanmazlığı özellikleriyle yığma ve betonarme binalarda kullanım kolaylığı sağlamaktadır.


Çatlak Enjeksiyonu:

Çatlak Enjeksiyonu Hasar görmüş yapıların, tarihi binaların kiriş, kolon, perde, bağlantı noktalarındaki muhtelif noktalarının reçineli enjeksiyonla yapıştırılıp mukavemet artırımı bu onarımın amacını teşkil eder. Yapılar çatlamış kesitlerine özel yapı kimyasalları enjekte edilerek, taşıyıcılık sürekli hale getirilir.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP