29 Ekim 2009 Perşembe

Karayolu Insaati Insaat - Harita - Jeoloji - Maden Muhendisi

ŞİRKETİMİZE Aksaray bölgesinde çalıştırılacak; Karayolu İnşaatı ve İnşaat Kontrollüğünde deneyimli İNŞAAT- HARİTA- JEOLOJİ MADEN MÜHENDİSLERİ MİMAR TOPOĞRAF LABORANT SÜRVEYAN ŞENÖRLER Adayların iletişim bilgilerinide içeren ayrıntılı özgeçmişleri için Fax: 0312.441 25 77 TÜRKİYE

Read more...

Ince Islerde Deneyimli Insaat Teknikeri

İNCE İşlerde Deneyimli,
İNCE İşlerde Deneyimli, İnşaat Teknikeri ve Mimar Alınacaktır ufuksaral@yahoo.com AKDENİZ

Read more...

Etimegut Proje Firmasina Elektrik Muhendisi

ETİMESGUT Proje Firmamıza
ETİMESGUT Proje Firmamıza Elektrik Mühendisi aranıyor. 0312.226 70 60 ANKARA

Read more...

Proje Burosuna Tecrubeli Makine Muhendisi

PROJE Bürosuna Tecrübeli
PROJE Bürosuna Tecrübeli Makina Mühendisi 0312.395 77 84 ANKARA

Read more...

3D Max Bilen Eleman Alinacaktir

ALÜMİNYUM firmamıza Autocad
ALÜMİNYUM firmamıza Autocad ve 3D-MAX bilen Bay eleman alınacaktır. 0312.394 31 04 ANKARA

Read more...

Giydirme Cephe Mimar & Insaat Teknikeri

ŞİRKETİMİZDE Giydirme cephe UYGULAMALARI konusunda yetiştirilmek üzere MİMAR ve inşaat teknikerleri alınacaktır. ŞAHSEN başvuru adresi: 6. cadde No: 12 ÖVEÇLER / Ankara ANKARA

Read more...

Ingilizce Bilen Makine Muhendisi Araniyor

İNGİLİZCE bilen Makina
İNGİLİZCE bilen Makina Mühendisi alınacaktır. 0312.385 60 74 ANKARA

Read more...

AutoCad - Solidwork Bilen Makine Muhendisi

AUTOCAD, Solidword bilen
AUTOCAD, Solidword bilen tecrübeli Makine Mühendisi veya Teknik Ressam 0312.395 70 38 ANKARA

Read more...

Istanbul Insaat Muhendisi Araniyor

İSTANBUL Anadolu yakası Akasya projesinde çalışacak en az 5 yıl deneyimli, kaba inşaat tecrübeli inşaat mühendisi ve topoğraf. 0533.330 38 27- 0533.772 89 80 Cv için: bilgi@yapim.com.tr İSTANBUL

Read more...

Elbistan Santiyesine Insaat Muhendisi Araniyor

ELBİSTAN'da çalıştırılmak üzere
ELBİSTAN'da çalıştırılmak üzere 15 ve 5 yıllık tecrübeli İnşaat Mühendisleri müracaat şahsen 0533.436 55 76 ANKARA

Read more...

Rusca - İngilizce Bilen Mimar Araniyor

RUSÇA İngilizce bilen
RUSÇA İngilizce bilen yeni mezun deneyimli deneyimsiz Mimar aranıyor. 0242.322 66 33 AKDENİZ

Read more...

Hastane Insaati - Santiye Sefi Alinacaktir

HASTANE İnşaatı İşinde Tecrübeli Fransızca veya Arapça bilen Şantiye Şefi olarak görevlendirilecek İnşaat Mühendisi alınacaktır.

0312.473 71 56 ANKARA

Read more...

25 Ekim 2009 Pazar

Akustik Lamine Camli Ses Yalitim sistemleri

Akustik Lamine Camli Ses Yalitim sistemleri


Gürültü Nedir? Ses Yalıtımı nedir?

İstenmeyen ve rahatsızlık hissi uyandıran seslere gürültü denir. Ses yalıtımı; yaşanan ortamı istenmeyen seslerden yalıtarak gürültünün zararlı etkilerinden korunak, gürültülü alanlardan çevreye yayılan sesi azaltmak veya gürültülü mekanlarda, uygun kullanım koşulları oluşturmak amacı ile yapılan uygulamalardır.

Ses yalıtımı yaptırmaz ve gürültüden korunmazsak ne olur? Gürültü pek çok sağlık sorununa yol açmaktadır. İnsan gürültüyü zamanla kanıksamış olsa bile zararları artarak devam edecektir. Ses yalıtımı; - Gürültünün zararlı etkilerinden korunması gereken alanlarda ( Konutlar, Okul, Hastane, Yurt, Otel, Dinlenme Tesisleri, ofis vb.) - Çevrelerine yaydıkları gürültünün önlenmesi gereken alanlarda ( Bilgisayar Server odaları, Jeneratör, Hidrofor, Kalorifer/ Kombi, yüksek ses düzeyine sahip eğlence yerleri vb.) - Kullanım koşulu sese bağlı alanlarda ( Sinema, tiyatro, konser ve konferans salonu, TV ve ses kayıt stüdyosu vb.) yapılmalıdır. Cam ve doğrama gibi elemanlar belirlenirken ses yalıtım özelliği yüksek olan malzemeler kullanılmalıdır. Ses şiddeti, birim alana gelen ses enerjisi miktarıdır. Büyüklük olarak ise dB ( Desibel ) ile ifade edilir. Camlı Bölmelerde Ses yalıtımının pratik yolu; Cam kalınlığının arttırılması ve özel amaçlı hazırlanmış yalıtım camı ünitelerinin kullanılmasıdır. İkili yalıtım camı ünitelerinde, farklı cam kalınlıklarının seçilmesi veya camlardan birinin laminasyonlu olması gürültü kontrolüne katkı sağlar. Daha iyi gürültü yalıtımı için özel geliştirilmiş ses emici ve bağlayıcı bir tabakayla, iki Cam plakanın, ısı ve basınç altında birleştirilmesiyle elde edilir.
Akustik laminasyonlu Camların tek pano olarak veya IsıCam üniteleri bünyesinde kullanılmalarıda mümkündür.
Cam kalınlıkları ve kombinasyonu için gürültünün türüne ve şiddetine göre değişik varyasyonlar önerilebilir.
Mavi Nokta Limited olarak, Gürültü Problemlerinizde öncelikle şikayetçi olduğunuz Lokasyonda, SES ölçümleri yaparak, şu anki ses düzeyinizi tesbit edip, size en uygun seçenekleri hizmetinize sunuyoruz.

Read more...

Mobil Cam - Cam Balkon - Panel Cam

MOBİL CAM / CAM BALKON / PANEL CAM SİSTEMLERİ..........:

Bilinen en eski malzemelerden biri olan Cam, uzun bir gelişim süreci sonunda günümüz mimarlığındaki yerini almıştır. 20. Yüzyılın ilk yarısından itibaren sadece pencerelerde kullanılmayıp, Modern bir yapı malzemesi olarak cephelerin tamamına taşınmıştır. İleri teknoloji ürünü camların kullanıma sunumu ile birlikte, saydam elemanlardan oluşan kısımlar, yapı kabuğunda ısı geçirgenliği açısından zayıf noktalar olmaktan kurtulmakta ve Cam Malzemeler, yapıdaki önemi her geçen gün artan, vazgeçilmez bir yapı malzemesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Günümüz mimarisinde tüm cephelerde Doğal taş, Yapay taş, Alüminyum kompozit Paneller ve metal levhalar vb. birlikte kullanılan Cam Malzemeler, mimarinin barınak olduğu kadar, aynı zamanda bir iletişim biçimi ve bir simge olduğunu da ortaya koyarcasına, prestij binalarının vazgeçilmez malzemesi olarak yapı vizyonlarında yapılacak konsept çalışmalarında nirengi noktası olmakta ve gelecekte de olmaya devam edecektir.

MOBİL CAM KEŞİF DETAYLARI....: *Ölçümleme aşamasında Terazileme yapılmalı ve Terazileme işleminde mutlaka 100Cm. lik su terazisi / Lazerli Gönye-Terazi kullanılmalı, *Dikey ve yatayda sadece hassas ölçümleme yeterli değildir, gereğinde dikey ve yatayda zemin tasviye işleminden kaçınılmamalıdır. ( Fazladan masraf yada zaman kaybı olabilir amacıyla Tüketicilerin bu konuya çekince gösterebileceği endişesi ile maalesef bu konu tüketicilere açıklamalı olarak anlatılmıyor ) *Yukarıda açıklanan konularda yapılacak ihmaller, kısa vadede, tüketicilerin ve üreticilerin gereksiz zaman kaybı ve maddi kazanç kaybına uğramalarına neden olmaktadır. *Cam Balkon veya Mobil Cam Sistemlerinde kullanılan Temperli camların 8mm. 20Kg/M2. 10mm.25Kg/M2. ( Yaklaşık ) Ağırlıkta olduğu ve montajlanacak lokasyonun rüzgar yüküde hesap edilmelidir. Genelde “Hafif Asma Giydirme Cephe” (100kg./m2 den az ) Sınıfına giren Panel Mobil Camlama sisteminde sistemin işleyeceği baza ve taşıyıcı Alüminyum kasaların et kalınlıklarının iyi hesaplanması gerekmektedir. ( Minimum 2,5mm ) *Sistemlerin montaj aşamasında yalıtım amacıyla kullanılan izolasyon malzemelerinin kaliteli ürünlerden seçilmesine özen gösterilmesi gerekmektedir. *Tüketicilere, kullanım şekilleri ve olası problem durumlarında yapılacak davranışlar pratik olarak mutlaka açıklanmalı ve montajlanan sistemi tükecinin mutlaka bir kaç kez pratik olarak prova etmesi tavsiye edilmelidir. *Cam Balkon veya Mobil Cam Sistemlerinde kullanılacak camların float özellikli yatay Temperlenmiş olmaları, tam temperlenme dereceleri olan 600C ile 750C, Isı aralıklarında ısıl işlem görmüş olmaları,Temperleme yanıklarına sahip olmayan camlar kullanılmalıdır. *Cam Balkon veya Mobil Cam Sistemlerinde kullanılacak Alüminyum materyallerin ve diğer aksesuarların uygulanan sistemin parmak hareketiyle bile kullanılabilmesine olanak verecek kabiliyette olmaları, *Cam Balkon ve Mobil Cam Sistemlerinin garantilerinin 3 Yıl olması, *Montajları yapılacak Cam Balkon veya Mobil Cam Sistemlerinin montajının SADECE Alüminyum veya Plastik Ustaları tarafından değil, Cam ve Cam Sistemlerinin genel dinamiklerini iyi bilen Cam uzmanları tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Read more...

Temperli Cam Ozellikleri

DÜZ CAMLAR Isı ve darbeye dayanıklı hale gelmesi istendiğinde Cam Temperleme denilen bir işlemden geçirilir. Temperleme prosesi cam panoların özel fırınlarda erime noktasına yakın derecelerde ısıtıldıktan sonra hızla soğutulması esasına dayanır. Cam 700°C’ye kadar ısıtılır ve hava üflenerek soğutulur. Sıcaklığın azalması ile yüzey büzüşür ve sertleşir. Ancak iç kısım sıcak kalır ve yüzeydeki büzülmeye kendini uydurur. İç kısmın soğumasıyla Camın her iki yüzünde basınç, iç kısımda ise çekme gerilmeleri oluşur. Ani soğutma uygulanarak temperleme işlemlerinden geçen Cam 300°C’lik bir ısıl şoka dayanıklı hale gelmekteyken temperlenmemiş Camda 30-50°C’ lik bir ısıl şok Camın kırılmasına neden olmaktadır. Temperlenmiş Camların mekanik olarak test edilmesinde uygulanan “Yüksekten Bilye düşürme deneyi” nde Temperlenmiş 6 mm. lik bir Cam 2 m. yükseklikten düşen 500 gr. Ağırlığındaki bir çelik bilyenin etkisi ile kırılırken Temperlenmemiş Cam aynı deneyde 30 cm. yüksekten düşen aynı ağırlıkta bilye ile kırılmaktadır. KISMİ TEMPERLENMİŞ CAMLAR Tam Temperlenmiş Camlardan başka, kısmi temperlenmiş ( Heat Strenghened ) Camlar da dış zorlamalar ve ısıl gerilimlere karşı dayanıklıdır. Kısmi Temperlenmiş Camların mukavemeti Temperlenmiş Camların yarısı kadardır. Kısmi Temperleme de aynı fırınlarda ve aynı sıcaklık derecelerinde gerçekleştirilir. Bu işlemdeki tek fark soğutmanın nispeten daha yavaş yapılmasıdır. Daha yavaş soğutulan Camların yüzey ön gerilimi daha az, dolayısıyla spontane kırılma riski daha düşüktür. Kısmi Temperlenmiş Camlar, kırılma anında büyükçe parçalara bölünmesi, Camların doğrama boşluğunda kalabilmesi ve spontane kırılma risklerinin düşük olması nedeniyle, özellikle A.B.D.’ndeki giydirme cephelerde tam temperlenmiş camlara tercih edilmektedir. DÜZGÜN STATİK YÜKLERE ve PROJE İHTİYACINA GÖRE CAM KALINLIĞININ TESPİTİ Giydirme cephelerde kullanılması düşünülen Camların kalınlığı ve boyutları dikkatli seçilmelidir. Öte yandan rüzgar yükleride hem değişken hem de dinamiktir. Bu nedenle Cam kalınlığı veya boyutu tespitinden sorumlu birimlerin bu faktörleri de göz önüne almaları gereklidir.

Read more...

21 Ekim 2009 Çarşamba

Santiye Sefi Insaat Muhendisi

TOPLU konut ve okul inşaatlarımızda görev alabilecek EN az 5 yıl deneyimli ŞANTİYE şefi olarak çalışacak İNŞAAT MÜHENDİSİ ALINACAKTIR. CV için faks: 0312.491 68 00 EMAİL: sec-yapi@hotmail.com ANKARA

Read more...

Yapi Denetime Insaat Muhendisi Araniyor

YAPI Denetime araç kullanabilen deneyimli yardımcı kontrol inşaat mühendisi. 0533.664 33 88- 0312.434 00 18 ANKARA

Read more...

Harita Muhendisi Araniyor

FİRMAMIZA Harita Mühendisi

FİRMAMIZA Harita Mühendisi alınacaktır. 0312.472 87 01- 0312.472 87 02 ANKARA

Read more...

Proje Burosuna Insaat Muhendisi - Ankara

PROJE bürosuna deneyimli İnşaat Mühendisi ve Betonarme Teknik Ressam alınacaktır. CV Faks: 0312.419 82 75 ANKARA

Read more...

Mühendis Araniyor

22 Ekim 2009 - İş İlanları

- İŞ Deneyim belgeli veya Şirketli Mimar Mühendis
0532.543 52 32- 0216.417 31 95 TÜRKİYE

- MERSİNDE oturan, altyapıda deneyimli, hakediş yapabilen inşaat mühendisi aranmaktadır. 0507.318 25 83 ÇUKUROVA

- ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ TEDAŞ BALIKESİR (KEPSUT DURSUNBEY) BİLECİK (MERKEZ, BOZÜYÜK, OSMANGAZİ) ARIZA BAKIM ONARIM İŞİNDE ÇALIŞACAK TEL: 0312.211 11 99 CV FAKS: 0312.211 10 43 TÜRKİYE

- ZİRAAT Mühendisi aranıyor.
ZİRAAT Mühendisi aranıyor. Bodrum'da çalışacak 0549.899 48 48 EGE

- OFİSİMİZE Betonarme projesinde
OFİSİMİZE Betonarme projesinde deneyimli, inşaat mühendisi aranmaktadır. 0242. 313 00 80 AKDENİZ

- KESKİN Yapı Denetime;
KESKİN Yapı Denetime; Yardımcı Kontrol İnşaat Mühendisi Alınacaktır. 0242.248 10 00 AKDENİZ

- BEYAZ İNŞAAT AUTOCAD, 3DMax, Photoshop V.b, SUNUM programlarına hakim, DENEYİMLİ İç Mimar alınacaktır. CV ve Portfolyo için; beyazmesut@hotmail.com TEL: 0212.270 03 80/ Faks: 0212 269 41 99 İSTANBUL

Read more...

Fayans Nasil Dosenir

Fayans Nasıl Döşenir_?

Su dolu kaba yapıştırıcı harcı karıştırılıp iyice dinlendirildikten sonra tarak spatula yardımı ile duvara sürülür.

Seramikleri alt kısımdan başlayarak istenilen ölçüde derz artısı kullanılarak duvara yerleştirilmeye başlanır.

Priz ve anahtar boşluklarına denk gelen seramiklerin kenarları dikkatlice kerpeten ile kırılır.
24 saat kuruma işlemi beklendikten sonra derz artıkları ve kalan harç artıkları spatula ve ıslak bir bez ile temizlenir.
Karoların duvarda kuruma işlemi tamamlandıktan sonra derz dolgu harcı bir kaba dökülerek üzerine yavaş bir şekilde su ilave edilerek hazırlanır.
Dolgu harcı seramik aralarında kalan boşluklara tarak veya spatula ile iyice bastırılarak yedirilir.
Fazla harç ıslak sünger ile yüzeyden silindikten sonra kurumaya bırakılır.
Kaynak: tekzen com.tr

Read more...

Asfalt Nasil Kesilir

Beton Kesme Teknikleri Nelerdir_?

Raylı Kesme - Asfalt Kesme – Derz Kesme


Betonun ve asfaltın zamanla çıkarılması, onarılması gerekebilir. Derz kesme tekniğiyle, yatay beton veya asfalt çevresine zarar vermeden kesilerek alınabilir ve yapısal değişiklikler uygulanabilir. Ayrıca hidrolik beton kesme tekniğiyle betonarme perde ve döşemelerde, proje değişikliği itibariyle, projeye uygunluğuna göre açılması, yerleri değişmesi gereken perde ve döşemeler, kapı, pencere, asansör, merdiven vs. açılımlar gerekli muhtelif derinliklerde açılabilir. Bu sistemle, geleneksel yöntemler yerine, binaların beton elemanları kolon, kiriş, perde döşeme bağlantıları ayrıştırılarak, tedbirli parçalara ayrılıp kontrollü yıkımları sağlanmaktadır.

Read more...

Karot Nasil Alinir,Teknigi nedir

Beton Karot Nasıl Alınır_? Karot Alma Tekniği

Özellikleri, kullanım alanları, avantajları.
Muhtelif çaplarda, darbesiz, istenilen yerde, sessiz ve temiz, demir donatısıyla birlikte, betonarme döşeme ve perdelerde, her türlü açılım ve tadilat için karot delme tekniğinden yararlanırız. Bu sistemle kalorifer tesisatı, pis-temiz su, baca delikleri, doğalgaz delikleri, kapı-pencere-havalandırma-asansör merdiven boşluğu açılımları, demirli-demirsiz her türlü betonda istediğiniz açıda, duvarda, yerde, çatıda, balkonda, her noktada çalışmak mümkündür. Bu sistemin avantajları çok fazladır. Önceden bırakmalarda, yanılmalar çekiçle murçla çalışmada kaymalar, büyük delik açılması beraberinde matkapla çalışmada uç kırılması, kayma, makine arızası, en başta esas problem olarak demir engeli, zaman kaybı ve işçilikte yüksek maliyet getirmektedir. Halbuki karot sistemi, bu maliyetleri düşürmekte, zamandan ve işçilikten tasarruf sağlamakta; temiz, düzgün satıhta, istenilen çapta delme imkanı sağlamaktadır.

Read more...

Guclendirme Nasil Yapilir

Bina Nasıl Güçlendirilir_?

Mantolama ve Perde Oluşturma:

Mantolama ve Perde Oluşturma Taşıyıcı elemanlarda kesit yetersizliği ve zayıflığı nedeniyle oluşturulan yapısal güçlendirme projesi kapsamında, zayıf perde duvarlarının yıkılarak temelden çatıya veya taşıyıcı kolon sisteminin belli bir kısmında yapılan kesit yenileme ve perde oluşturma malatıdır. Eski taşıyıcı elemana epoksi kimyasallar kullanılarak sabitlenen nervürlü inşaat demirleri, projede belirtilmiş donatılar bağlanıp kalıp kurulup beton dökme imalatıdır.


Kompozit Güçlendirme:

Kompozit Güçlendime Karbon Esaslı Lif ve Dokumalarla Yapılan Güçlendirme Yapısal güçlendirmeye ihtiyaç duyulan ve güçlendirme projesi kapsamında karbon lifli şeritler ve dokumalar kullanılarak yapılan takviye yöntemidir. Bu elemanlar etriye donatı görevi üstlenmektedir. Çekme yükü dayanımı fazlalığı, hafifliği, paslanmazlığı özellikleriyle yığma ve betonarme binalarda kullanım kolaylığı sağlamaktadır.


Çatlak Enjeksiyonu:

Çatlak Enjeksiyonu Hasar görmüş yapıların, tarihi binaların kiriş, kolon, perde, bağlantı noktalarındaki muhtelif noktalarının reçineli enjeksiyonla yapıştırılıp mukavemet artırımı bu onarımın amacını teşkil eder. Yapılar çatlamış kesitlerine özel yapı kimyasalları enjekte edilerek, taşıyıcılık sürekli hale getirilir.

Read more...

Ihalelere Nasil Katilabilirim-Neler gerekli

Bir İhaleye Nasıl Katılabilirsiniz_?

Bu konu baslığında ihalelere katılmak isteyen fakat nasıl bir yol izlemesi gerektiği konusunda fazla bir bilgiye sahip olmayan üyelerimize bilgi vermeye amaçladık. Aşağıda maddeler halinde de elimizden geldiğince faydalı bilgiler vermeye çalıştık. Umarız bu bilgiler işinize yarayacaktır.
Öncelikle şirketler kendi analizlerini iyi yapabilmelidirler. Yapabilecekleri iş alanını , büyüklüğünü , mahallini , kendi kapasiteleri doğrultusunda belirleyerek bunlarla ilgili hazırlıklar yapılmalıdırlar. Örneğin 1.000.000 TL üzeri bir iş almak için yola çıkmış bir firmanın anahtar teknik personel barındırması, konusuyla ilgili ISO belgelerini sağlamış bir banka ile teminat mektubu ve referans sorunlarını çözmüş bir konumda olması gerekiyor. Tabi ki bir de iş bitirme ve bilanço gibi sorunlar karşımıza çıkmaktadır. Bunlarda göründüğü gibi çözümlenmesi mümkün olmayan şeyler değil tabi ki ama tabi ki zor şeyler. Bu konumdaki bir firmanın makalemize ilgi göstermeyeceğini düşünerek daha küçük ölçekli firmalar için bilgi aktarmaya devam edelim.
İş Bitirme Belgesi: Daha önce herhangi bir iş almamış bir firmanın ihalelere katılabilmesindeki en önemli sorun iş bitirme belgesidir. Bu belge(formatını faydalı belgeler klasoründe bulabilirsiniz) resmi makamlar tarafından onaylanmış bir iş denetleme, iş yönetme veya iş bitirme olarak üçe ayrılan üç ayrı formatta hazırlanan bir belgedir. Ve tabi ki bu belgeye sahip olmak için daha önce resmi bir makama ait işi ya kontrol etmiş, ya yönetmiş , yada iş sahibi olarak bitirmiş olmak gerekli. Bu belgeye sahip olmayan isteklilerin uyguladıkları iki türlü metot var. Birincisi şirket ortaklığına iş bitirme belgesi sahibi birisini en az % 50 oranında alarak onun şahıs iş bitirmesi ile yeni bir işin tamamını bitirmek. İkincisi ise doğrudan temin ihaleler ile (bütçesi yaklaşık 30.000 TL yi geçmeyen kamu alımları) iş bitirme belgesi sahibi olup, sürekli daha büyük bir işe girerek bu belgeyi büyütmek. Birde şunu belirtmeliyiz ki Kamu İhale Kanununun Mühendis ve Mimarlara verdiği hak ile şahıs firması sahibi mühendis ve mimarlar diplomalarını iş bitirme belgesi olarak kullanabilmektedirler.

Teminat Mektubu: Bundan sonraki problem ise teminat mektubu ve banka referans yazılarıdır.( formatlarını faydalı belgeler klasorunde bulabilirsiniz) Teminat sorunu ihale kurumunun veznesine nakit yatırarak çözebileceğiniz bir durum. Fakat burada bir banka ile çalışmanız çok daha profesyonel olacaktır. Çünkü ihale sonucu ikinci olmanız durumunda sözleşme imzalanana kadar teminatınızı geri alamazsınız. Ve böyle oluşabilecek bi kaç ihale sonucunda fazla yol alamayabilirsiniz. Aynı zamanda teminat yatırmaya gitmeniz yatırdığınız teminatın bilinebilmesi anlamına , bu da yaklaşık teklifinizin bilinmesi anlamına gelebilir. Ayrıca banka referans mektubu istenen bazı ihaleler vardır ki bu belgeyi çalıştığınız bir bankadan almak zorundasınızdır.

Read more...

10 Ekim 2009 Cumartesi

Mermer&Granit Cila Tasi Fiyatlari

Mermer ve Granit Malzemeleri Fiyatlari

Cila Taşı (İnterflex) - 5,5 TL/ADET
Perdah Cila Taşı(Menkoni) - 6 TL/ADET

Sipariş: 0 536 795 25 69

Read more...

Karbon Canak Tasi Fiyatlari

Mermer ve Granit Malzemeleri Fiyatlari

Karbon Çanak Taşı (İnterflex) - 10 TL/ADET

Sipariş : 0 536 795 25 69

Read more...

Granit SeSsiz Makina Testeresi (40'lik)

Mermer ve Granit Malzemeleri

40'lık Granit Sessiz Makina Testeresi 230 TL/ADET

Sipariş : 0 536 795 25 69

Read more...

Granit Akemi Fiyati


Granit Akemi Fiyatı - 6 TL/ADET


Sipariş : 0 536 795 25 69

Read more...

Paledyen Silim Tasi

Mermer ve Granit Abrasivleri


Paledyen Silim Taşı (3 Adet) 7 TL/TAKIM


Sipariş: 0 536 795 25 69

Read more...

Pence Tipi Silim Tasi

Mermer ve Granit Abrasivleri


Pençe Tipi Silim Taşı - 1.5 TL/ADET
SİPARİŞ: 0 536 795 25 69

Read more...

9 Ekim 2009 Cuma

Granit & Mermer Kaplama

Granit & Mermer Kaplama

Doğal granit ince bir kaplama malzemesi olmayışının yanı sıra masif bir malzeme olup uygulanacağı yer ve projedeki kalınlığa uygun olarak kesilebilmektedir.

Read more...

Kompakt Laminant Kaplama

Kompakt Laminant Kaplama

Compact laminat , fenol esaslı reçine emdirilmiş kraft kağıtları ile en dışında melamin esaslı reçine emdirilmiş dekor kağıdının 150 oC sıcaklıkta 100 kg/cm2 basınç altında 90 dakika preslenmesiyle oluşan panellerdir.

Read more...

Terra Cotta Cephe Kaplama

Terra Cotta Cephe Kaplama

Tamamen doğal kil malzemeden üstün teknolojik yöntemlerle ortalama 1200 C ısıda pişirilerek elde edilen terra cotta malemeler hava katmanlı giydirme cephe sistemlerinde dekoratif ve tamamlayıcı eleman olarak uzun yıllardır mimarların tercihi olarak kullanılmaktadır.

Read more...

Wire Mesh Levha Kaplama

Wire Mesh Levha Kaplama

Bu bölümümüzdeki resim ve avatarlarımızı, msn messenger de kullanabileceğiniz gibi, forum sitelerinde avatarınız olarakta kullanabilirsiniz

Read more...

Sinuzoidal Sistem Kaplama

Sinuzoidal Sistem Kaplama

Bu bölümümüzdeki resim ve avatarlarımızı, msn messenger de kullanabileceğiniz gibi, forum sitelerinde avatarınız olarakta kullanabilirsiniz.

Read more...

Silikon Giydirme Cephe

Silikon Giydirme Cephe

Silikon giydirme cephe sistemleri, kendi aralarında da ayrılırlar.Strüktürel Silikonlu Cam Cepheler,Klasik Yatay ve Düşey Kapaklı Cepheler,Transparan Cam Cepheler,Cam ve Polikarbonat Işıklık Sistemleri

Read more...

American Siding Kaplama

Amerikan Siding Kaplama

American Siding ısı ve suya dayanıklı bir dış cephe kaplama şeklidir. Siding; polistren plakaların fabrikalarda siding yani yalı baskısı formunda üretilip üzeri özel dış cephe kaplaması ile kaplanarak imal edilen bir malzemedir.

Read more...

Kompozit Panel Kaplama

Kompozit Panel Kaplama
Giydirme cephe sistemlerinden biri olan kompozit levha kaplama sistemleri diğer cephe kaplama sistemleri ile de kullanılabilmesi ve temizlik açısından kullanılışlı bir cephe kaplama sistemidir. Marka olarak çok fazla bulanabilmektedir. Alucoband,albond,lorenzobond,naturelbond

Read more...

Kum & Cakil Fiyatlari - 2009

Güncel Kum & Çakıl Fiyatı - 2009

1 m3 Kum - 50 TL
1 m3 Çakıl - 60 TL

Nakliye Hariç

Firma
Akın İnşaat
Bilgi
Demir,Çimento,Tuğla,Kum,Mozaik,Eternit ve bilimum inşaat malzemeleri pazarlama ve satışı.
Adres
Terminal Karşısı - Sinop/Ayancık
Telefon
0 (368) 613 11 63 - 0 (368) 613 44 85
Fax
---
Web Sitesi » www.akininsaat.com

Read more...

Celik Kapi & Amerikan Hazir Panel Kapi Fiyatlari

Çelik Kapı & Amerikan Hazır Panel Kapı Fiyatları - 2009


Amerikan Hazır Paket Kapı 70 cm beyaz 70x203 cm kanat 16 cm kasa 4 gobek 70x203 cm 144,99 TL (Kdv Dahil)

Hazır Paket Kapı Duz Renk Montajsız 87x208 cm 49,99 TL (Kdv Dahil)

Una Katlanır Kapı Beyaz 205x84 cm 59,99 TL(Kdv Dahil)

Akordion Kapı - beyaz 190x80 cm 69,90 TL(Kdv Dahil)

Celik kapı / Ahsap K 01-02-03-04-08 (on modelli,arka duz) 2,400 TL(Kdv Hariç)

Celik kapı / Ahsap K 39-40 (on modelli, arka duz) 2,750 TL(Kdv Hariç)

Laminat B 02 (on modelli, arka duz) 2.350 TL (Kdv Hariç)

Kapı Yangın Kapısı (Toplu Siparisler icin) 100x210 cm 980 TL (Kdv Hariç)

Celik kapı / Laminat K42 Camlı (on modelli, arka duz) - cam dahil 3,010 TL (Kdv Hariç)

Celik kapı / Aluminyum panel K 61 (on modelli, arka duz) 3,445 TL (Kdv Hariç)

Đc kapı - MA 005 490 TL (Kdv Hariç)

Đc kapı - CM 084 G (camlı) 537 TL (Kdv Hariç)

Mood Door kapı (Elegant Kasa, Melamin kanat) - alcıpan duvar icin 90x210 cm 500 € (Kdv Hariç)

Firmalar;

Kale Celik Esya San. A.S / Kale Celik Kapı
Praktiker
Tezken
Dortek Kapı San. Ve Tic. AS.
Mood Door

Read more...

Ozel Sektor Maaslari

Belediyelerde çalışan 657 ye tabi mühendisler encümenin kararıyla belirlenen maaşı alır. Bu yüzden ücret aralıkları belediyelerce değişkenlik göstermektedir. Bu günümüz şartlarında 1500-1900TL

Askeriyede Teknik Hiz. Biriminde sivil memur inşaat mühendisi 1950TL, evli ve çocuklu personel 2100 TL

Gayrimenkul Eksperi (SPK lisanslı) 3.000TL
Gayrimenkul Eks. Yardımcıları 1.000-1500TL
Devlet Memuru 4B'ye tabi (1/4 ) 2.070TL
Yapı Denetim kanunu uygulanan illerde Şantiye Şefi; Bazı mühendis arkadaşlar İnşaat başına tek sefer için 500TL'ye imza atıp piyasayı maalesef ayaklar altına düşürdüler. Sözleşmelerinde kabul edilen net ücret 1350TL/Ay brüt ücret 1650TL/Ay
Taahhüt Firmalarında (Tecrübe ve işin proje büyüklüğüne göre) Saha Mühendisi 1.250-3.000TL, Kesin Hesap 1.750-3.500TL, Şantiye Şefi 2.000-4.500TL, Proje Müdürü 4.000-7.000TL
Yapı Denetim Firmalarında;
Kontrol elemanı inşaat mühendisi 800-1500TL
Kontrol elemanı elektrik mühendisi 1250-1500TL
Kontrol elemanı makina mühendisi 900-1250TL
Proje Denetçisi inşaat mühendisi 1000-1500TL
Yapı Denetçisi inşaat mühendisi 800-1200TL
Yapı Denetçisi elektrik mühendisi 1500TL
Yapı Denetçisi makina mühendisi 800-1200TL
Denetçi Mimar 1000-1500TL
Sekreter: Askari ücret
Evrak Takip: 600-700TL
Ruhsat: 700-1000TL
Hakediş Evrakları Elemanı: 800TL

Gerçek Örnekler:
Antalya Hafif Raylı Sistem Projesi (2008 yılı)
Taşeron Firma: Saha Mühendisi 1.250 ve 1.750TL, Şantiye Şefi 2.500TL
Ana Firma: Formen 1.000TL, İnşaat Teknikeri 1.500TL, Saha Mühendisi 3.000TL, Şantiye Şefi 5.000, Proje Müdürü 7.000TL
Müşavir Firma: Saha Mühendisi 3.500TL

Antalya Belek Adam&Eva Oteli projesi saha mühendisleri 2.250TL (2006 yılı)

Gazete İlanlarının Anlamları:
Yeni mezun, genç, dinamik, yetiştirilmek üzere; Mühendisliğe yakışmayacak ücret verilip, her iş yaptırılacaktır. İş tecrübesi kazanma adına dişinizi sıkarsanız, verdiğimiz üç kuruş para, evrak getir götür, mühendislik bürolarından proje taşıma ve bazı ayak işlerini öğrenir, kullanıldığınızı anladığınızda da hemen yerinize gözleri açılmamış yeni bir eleman alırız.
30 yaşını aşmamış mühendis: SGK priminde 30 yaş altı prim indirimini kullanmak istiyorum, bu kadar ince düşünen bir firmayız, çok çalıştırıp az maaş veririz, 30 yaşını geçtiğin an bizim için bitmişsin demektir.
Yeni aldığımız ihaleye uygun en az 5 yıl deneyimli 2 adet inş müh, 1 adet elektrik müh. 1 adet makina müh.:
Aslında mühendisle çalışmak istemiyorum ama yapı teknik şartnamesinde en az 2 adet 5 yıl deneyimli mühendis çalıştırmak zorundasın dediği için mühendis alıp değer kıymet bilmeden çalıştıracağım. Alt yapı firmasıysam eğer, formenler ve operatörleri mühendisten üstün tutarım, ilkokul mezunu cahil patronum ve sahada beni senden daha çok dinlerler, çünkü maaşları ben veriyorum.
Mimar, mühendis satış elemanı; Onca yıl okudunuz, benim firmam satış yapamıyor, lise mezunu alsam beni oda kurtarmaz, piyasada da boşta epey mühendis-mimar var, gelin beni kurtarın, ancak çok kazanmadığım için ücretide çok beklemeyin..
En az 10 yıl deneyimli mühendis Biz işi aldık, ama ne işin nasıl yapılacağını biliyoruz, ne de bunu başkasına öğretebiliriz. Mühendisim diyorsan gel, işi bütün sıkıntılarıyla sorun çıkarmadan yap ve iş bitincede çek git.

Read more...

Asmolen Tugla ile Asmolen Strafor Karsilastirmasi

Asmolen Tuğla ile Asmolen Strafor Karşılaştırması

ASMOLEN TUĞLA 25 (25X40X20) 0,60 YTL + %18kdv
Yaklaşık Fiyatı 0,85TL/adet
1metre uzunluğa 5 adet kullanılıyor. 5x0,85=4,25TL/m

Dezavantajları:

1. Nakliyeden kaynaklı %2'den fazla fireleri satıcı garantisinde. Ancak çok fazla fire olduğu düşünülürse zaman ve iş gücü kaybına yol açar.

2. Ağırlığı 10kg/adet olduğu için yapı ağırlığını çok fazla artırır

3. Nakliyesi zor ve tabliyeye yerleştirme işliği zaman alır.

Asmolen Straforu 23x40x1m Fiyatı 3,35~3,50+%18kdv
Yaklaşık Fiyatı 4,30TL/adet

Avantajları:

1. Hafif olduğu için yapıya ek ağırlık getirmez, nakliyesi kolaydır, tabliyeye yerleştirme işçiliği hızlı ve zaiyatsızdır.

2. Nakliye zaiyatı yoktur.

3. Taze betonun suyunu çekmediği için betonda çatlağa yol açmaz.

Read more...

1 Ekim 2009 Perşembe

Insaat Muhendisi Araniyor

ANKARA Şantiyelerimizde görevlendirilecek alt yapı işinde tecrübeli harita mühendisi ve topograf(alet operatör)leri alınacaktır. Kesif metraj ve hak ediş konularında tecrübeli inşaat mühendisi ve inşaat teknikerleri alınacaktır. İş makinelerinde tecrübeli Makine mühendisi alınacaktır. Tecrübeli Elektrikçi alınacaktır. Telefon : 0312.346 18 61 e-Mail : info@sayginlarinsaat.com

ANKARA Yalıtım sektöründe çalışmakta olan firmamıza İnşaat teknikeri ve İnşaat Mühendisi alınacaktır. Müracaat Şahsen: G.M.K Bulvarı No: 123-1/26 Maltepe 0312.000 00 00

ANKARA YAPI denetim firmasına denetçi mimar, yardımcı kontrol inşaat mühendisi 0312.473 72 74

??? BİRİMLERİMİZDE görevlendirilmek üzere inşaat mühendisi, Restratür, mimar ve harita mühendisi alınacaktır. 0533.373-43-96

İZMİR MUHTELİF YERLERDEKİ ŞANTİYELERİMİZDE GÖREVLENDİRİLECEK TECRÜBELİ İNŞAAT MÜHENDİSİ ALINACAKTIR. 0232.347-37-26

ÇEŞME Şantiyelerimizde çalışacak mimar ve inşaat mühendisi aranıyor. 0232.716-02-22

ANKARA YAPI denetim şirketine denetçi İnşaat Mühendisi, 0312.270 75 05

İSTANBUL İNŞAAT Mühendisi en az 5 yıllık bilgisayar kullanabilen bayındırlık mevzuatını bilen şantiye Muhendisi aranmaktadır. Özgeçmiş Fax: 0216.337 05 92 Tel: 0216.338 33 77

ANKARA HARİTA TEKNİKERİ Netcad bilen İNŞAAT MÜHENDİSİ Su yapılarının projelendirilmesinde tecrübeli, Autocad bilen ŞANTİYE SORUMLUSU Regülatör tipi yapılarda tecrübeli, Sorumluluk alabilecek FAX: 0312.466 07 69 yeni.santral@gmail.com

İZMİR ARAÇ kullanabilen yapı denetçi ve yardımcı kontrol inşaat mühendisi 0232.251-82-22

İSTANBUL ŞANTİYEMİZE 35 yaşını aşmamış İnşaat Mühendisi veya Teknikerleri, 0312.481 05 57

İSTANBUL ÇELİK konstrüksiyon imalat- montaj deneyimli, Xsteel, Sap2000 kullanabilen İnşaat Mühendisi Fax: 0216.457 99 60 info@uzaysistem.com

İSTANBUL Şirketimizde görevlendirilecek İNŞAAT MÜHENDİSİ (Yurtdışı) İNŞAAT TEKNİKERİ (Yurtdışı) ÖN MUHASEBE ELEMANI (İstanbul Büro) Başvurular fotoğraflı özgeçmişle isbasvurusu09@gmail.com adresine yapılacaktır. 0216.467 38 92

Read more...

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP