2 Ağustos 2010 Pazartesi

Zorlu hava şartlarında dahi direkt olarak güneşten enerji alarak ısıtıyor

Permak şirketler grubuna bağlı Permak Enerji A.Ş. doğal kaynakları sürdürülebilir enerjiye dönüştürerek Türkiye’nin kurumları ve tüketicileri için değer yaratmaya devam ediyor. Permak Termodinamik bina ısıtma ve sıcak su sistemleri, güneş enerjisinin ısınma ve sıcak su sağlamak için en verimli şekilde kullanılmasını mümkün kılıyor.

Permak Enerji Satış Direktörü Gökhan Kalaylı, Türkiye’nin enerjide yenilenebilir kaynaklara odaklanmasının çok önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Enerji ihtiyaçlarımızı giderirken, kaynakları tüketmeye hakkımız yok. Çünkü bu kaynaklar bizden sonraki nesillere ait. Bu bakımdan enerji ihtiyacını en ekonomik ve verimli bir şekilde karşılayan yenilenebilir kaynakların başında güneş enerjisi geliyor. Permak Termodinamik güneş enerjisi bina ısıtma ve sıcak su sistemleri son derece ekonomik bir çözüm sunuyor. Kurulması kolay ve düşük maliyetli olan bu sistem 4 – 5 yıl içinde yapılan yatırımı amorti ediyor.”

Zorlu hava şartlarında dahi direkt olarak güneşten enerji alarak ısıtıyor
Enerjiyi doğrudan güneşten elde ederek hizmete sunan Permak Termodinamik, konfor sıcaklığında ısıtma yapabiliyor ve eksi 5 derece dış hava sıcaklığında bile verimli çalışabiliyor. Uygulama ve entegrasyonu çok kolay gerçekleşen Permak Termodinamik bina ısıtma ve sıcak su sisteminde Termodinamik Blok ve Sirkülasyon Pompası entegre edilmiş bulunuyor. Sistem, iklim koşulları nedeni ile Türkiye’de çok geniş bir kullanım alanına sahip.

Yılın değişen iklim koşullarında güneş her zaman ısı ve ışık vermiyor. Kış aylarında günün sadece 6 – 7 saati aydınlık geçerken, bunun da ancak 3 – 4 saatinde güneş yeterli ısı düzeyine sahip olabiliyor. Bu nedenle standart güneş panellerinin performansı iklim koşullarına bağlı olarak sınırlı kalıyor. Buna karşılık Termodinamik ısıtma sistemleri, termodinamiğin temel yasalarına göre tasarlandıkları gibi, ısı pompası ve güneş ısı kombinasyonlu çevrim teknolojisine sahipler. Bu sayede yılın 365 günü ve her gün 24 saat, yağmurlu, karlı, bulutlu ve kapalı hava koşullarında bile ısının absorbe edilerek kullanılması mümkün oluyor. Böylece verimli ve ekonomik bir şekilde yüksek sıcaklıklara ulaşılıyor.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP