25 Ocak 2011 Salı

Mimar Maaslari

Mimarlık mesleğinden bahsediyorsunuz. Yüksek sayısal puanla 4 yıllık bir emekten sonra elde edilen bu tür mesleklerde çalışılan kuruma, mimarın bilgi birikimine, donanımına, mezun olduğu üniversiteye ve mimarın kabul ettiği çalışma koşullarına göre alınan ücret ya da kazanılan bedel değişir. İmza yetkisi olan bir meslek olduğu için ve minumum imza bedelinin bile maaşla ölçülemeyecek kadar olduğu düşünülürse söylenen rakamları hiç önemsememenizi öneririm.

Tasarım yeteneğiniz, ek bilgi ve sunum beceriniz de konumunuzu yükselterek kazancınızı artıracaktır. Maaşlı devlet kurumlarında yeni mezun bir mimar yeni mezun 4 yıllık akademik eğitimlilerle aynı ücreti alırken, özel kurumlarda, kendi açabileceği proje bürolarında kazancın sınırı, mimarın özellikleriyle sınırlıdır.

Bence merak edip sormanız gereken maaş değildir. Sadece masabaşı bir meslek olmadığını ve şehir içi ve dışı yolculukların da yapılacağını, şantiyenin saati olmadığını, projeciliğin yarışmalara katılma vb. aşamalarını da düşünürseniz ve hayat standardı yüksek meslekler arasında olup, kendi ofisiniz olduğunda ona uygun vergi ödeyeceğinizi de bilmelisiniz.

Mimar olmak için nasıl bir eğitim almanız gerektiğini ve hangi ek özellikler,yetenek ve bilgi birikimi olması gerektiğini sorun.

Eğer bin lira maaşla çalışmayı hedefliyorsanız mimar değil memur olursunuz, hedef yüksek olursa da donanımlı,görgü ve bilgi olarak en üst seviyede kendinizi geliştirmeyi hedefleyin. O zaman maaşınızın ortalama hayat standardını aşacağını bilin.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP