1 Ocak 2012 Pazar

Her Duvar Bir Tuval

Özellikle son dönemin güzel sanatlar öğrencileri dekoratif resim alanında kendilerini çok geliştirdiler. Kendi kendinin reklamını yapan dekoratif duvar resmi yapmak, istikrarı olmayan bir iş olsa da iyi para bırakıyor.

Çocuk ve bebek odaları için duvar resimleri yaptırmanın maliyeti bin dolar ile 3 bin dolar arasında değişiyor. Gülay Kakşi ve Zerrin Uz, çocuk ve bebek odalarını dekoratif anlamda boyayarak her biri harikalar diyarı odalar yapan iki sanatçı. Kakşi, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Ertuğrul Ateş, İsmail Acar gibi ressamların atölyelerinde çalışarak teknik anlamda kendini geliştirmiş ve zamanla kendi atölyesini açmış. Bugüne kadar iç ve dış mekanlar olmak üzere yaklaşık 500 duvar boyamış. İpek üzerine el boyaması paravanlardan balkon korkuluklarına kadar her şeye boyasıyla farklı bir anlam katıyor. Halit Narin’in Martı Mira otelinde yaptığı çocuk kulübü ile ilk profesyonel denemesini gerçekleştiren Kakşi, Sezen Aksu ve Beyazıt Öztürk’ün evine yaptığı işlerle piyasada adını duyurmuş. Şimdilerde dizilere ve sinema filmlerine sanat yönetmenliği yapıyor. Bu ay sonunda vizyona girecek olan Mustafa Altıoklar’ın yönettiği Beyza’nın Kadınları adlı filmin dekor resimleri onun elinen çıkma.

10 yıldır duvar boyayan Zerrin Uz ise Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Adnan Çoker Atölyesi’nden mezun olmuş. Zeynel Abidin Erdem, Demet Sabancı, Gülben Ergen, Ajda Pekkan, Levent Kırca gibi ünlülerin evlerini boyamış.

Yaz döneminde daha yoğun çalıştığını söyleyen Uz, iç mekanlarda manzara resimlerinin, dış mekanlarda, hava şartlarından etkilenmeyen fresk tekniği ile yapılan manzaraların tercih edildiğini belirtiyor. Çocuk odalarının duvarlarını genellikle masal kahramanlarının resimleri süslüyor. Evlerin salonlarının yanı sıra giriş holünden banyolara ve yatak odalarına kadar her bölüme resim ve patine boya yapılıyor. Altın varak da kartonpiyer, tavan süslemesi ve mobilyalarda yoğun uygulama alanı buluyor. Bej, krem ve kahverengi tonları özellikle tercih edilen renkler. Ancak özellikle deniz manzaralarında canlı renkler istenebiliyor. Evin klasik veya modern yapıda olması, elbette yapılacak resmin seçiminde önemli bir yer tutuyor. Özellikle klasik tarzda döşenmiş evlerde tarihsel temalar tercih ediliyor.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP