1 Ocak 2012 Pazar

Sıkıntılı Alanlar İçin Pratik Çözümler

Garip kıvrımlara sahip köşeler, merdiven boşlukları, şöminelerin çevresi, holler ve merdiven sahanlıklarında çoğu zaman ne yapacağımızı bilemeyiz.

Oysa biraz yaratıcı düşünce ile bu alanlar yaşama alanlarına çevrilebilir; hatta evlerin vazgeçilmez köşeleri haline gelebilir. Pratik çözüm önerilerimize göz atarak evinizde saklı potansiyeli ortaya çıkarmaya ne dersiniz?

Sıkıntılı alanların şekline kolayca uydurabileceğiniz modüler mobilyaları tercih edebilirsiniz. İster uzun ve dar bir koridor, ister merdiven altındaki alanlar olsun kolaylıkla mekanın şekline uygun bir tarz yaratabilirsiniz.

Dar alana bir konsolu rahatlıkla sığdırabilirsiniz, böylece mektuplarınızı ve faturalarınızı saklamak için akıllıca bir depolama yöntemi geliştirmiş olursunuz. Duvarlarınızı da kullanmayı ihmal etmeyin.

Radyatörlerinizi gizleyebileceğiniz dolaplar kullanın. Hoş olmayan bir görüntüyü ortadan kaldıracağınız gibi, değişik aksesuarlarınızı da bu dolapların üzerinde kullanabilirsiniz.

Kapıların ve pencerelerin üstlerinde, merdivenlerin yanlarında kullanmadığımız bir sürü alan vardır. Bu alanları kitaplık olarak değerlendirebilirsiniz. Giriş holü, merdiven ve koridoru aynı tarzda düzenleyebilir; aynı ya da benzer duvar rengi ve yer döşemesi kullanabilirsiniz. Hole açılan odaları tamamlayıcı tonlarda boyayarak bütünlük yakalayabilirsiniz. Kapı ve mobilyaları da aynı tonlarda boyayarak uyumlu havayı tamamlayabilirsiniz.

Holünüzü yeniden keşfedin
Evler hakkında ilk izlenimi genellikle hollerden elde ederiz. Ancak holler aydınlık, davetkar ve sıcak olmak yerine genellikle karanlık, çok sayıda kolonu barındıran ve bir çok kullanılmayan eşyaya ev sahipliği yapan alanlar olarak görünür. Oysa ki, fazlalıkları ortadan kaldırıp akıllı depolama çözümleri üreterek ve birkaç ufak dekorasyon hilesiyle çoğu kez gözden kaçırdığımız ve değersiz gördüğümüz bu alanları en iyi şekilde değerlendirmek mümkün.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP