1 Ocak 2012 Pazar

Ofis Dizaynı ve Renk Seçimi

Ev eşyaları yada erkek giyimi ile ilgili bir işyeriniz varsa gri, gri-yeşil, mavi-yeşil, mavi-eflatun gibi serin renkleri tercih edebilirsiniz.

Kuyumcular ve iç giyimle alakalı işyerlerinde leylak, şeftali ve lavanta gibi pastel tonları kullanabilirsiniz.

Spor giyim, ev eşyaları veya çocuk giyimiyle alakalı bir mekansa kırmızı, turuncu ve sarı gibi ılık renkleri tercih edebilirsiniz. Ilık renkler bulunduğu mekana heyecan katar, canlı ve samimi renklerdendir.

Kadın giyimle alakalı mağaza yada reyonlarda renkler değişken olabileceğinden giysilerle uyumlu olanlar seçilmelidir. Şeftali, kırmızı, turuncu yada sarıyı seçebilirsiniz.

Erkek giyim mağazalarında yada reyonlarında ise kahverengi, yeşil veya ağaç renklerini tercih etmelisiniz. Gençlere hitap eden kısımda daha parlak ve canlı renkler kullanılabilir.

Duvar rengi mavi olan okullarda öğrencilerin yaramazlık yapma olasılığı daha azdır.

Yemek firmaları mavi rengi tercih etmez çünkü mavi renk yeme güdüsünü engeller. Fastfood tarzı restaurantlarda kırmızı, sarı ve kahverengi gibi renkler tercih edilir.

İşletme Bina Renkleri:

İşletme binalarında renk seçiminde dikkat edilmesi gereken işin iyileşmesi, kazaların önlenmesi ve verimin arttırılması önemli noktalardır. Bütün çalışanların memnuniyeti artar ve herkesin psikolojisi de iyi olur.

Renk kullanımı görüşü iyileştirir, ve göz yorulmasını önler. Kaza oranlarını azaltır. Aynı zamanda özgürlük hissi uyarır.

Çalışma alanlarında gözü yormayan açık tonlar ve parlaklık oranı düşük renkler tercih edilir. Dikkatin dağılmaması için koyu renkler tercih edilmez. Tavanlarda ve duvarların üst kısımlarında beyaz renk kullanılır. Duvarlarda yada koridorların alt bölümlerinde ise tavandan koyu tonlar tercih edilir.Zeminde kullanılan renkler açık tonlarda olmalıdır. Duvar ve masa renkleri mavi, yeşil, gri ve kahverengi tonlarında olmalıdır.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP