1 Aralık 2011 Perşembe

Bu Sonbahar Duvar Lokum Tadında

AkzoNobel Marshall Boya’nın, asırlardır canlılığını koruyan renklere, çağdaş mekanlarda yeniden hayat vermek üzere ile Osmanlı Sanatı Uzmanı Serdar Gülgün işbirliği ile hazırladığı Marshall Osmanlı Renkleri Koleksiyonu, kültürümüzdeki çok renkliliğin en tatlı tarafından başlayarak, geçmişimizdeki renkleri bugüne taşıyor ve yaşam alanlarına çağdaş bir Osmanlı esintisi getiriyor. Koleksiyon, “Lokum, Akide, Şerbet ve Kahve” olmak üzere renk ya da tat olarak ifade edilebilecek 4 ana temadan oluşuyor. Ayrıca koleksiyonda, hikayeleri ile göz kamaştıran; Çintemani, Kündekari, Balık Pulu, Zencirek, Nar, Lale ve Karanfil olmak üzere 7 önemli Osmanlı motifi de bulunuyor. Bunlar da boyanabilir duvar desenleri olarak, Marshall Osmanlı Renkleri Koleksiyonu’nun ayrılmaz birer parçalarını oluşturuyor.

İster güllü, ister limonlu, ister fıstıklı... Marshall’ın lokumları duvarlarınıza layık!
Osmanlı’nın hoş kokulu şekerlemesi olan lokum, Marshall Osmanlı Renkleri Koleksiyo’nun ana temalarından biri. Koleksiyonda, gül, limon, fıstık ile lezzetlendirilerek yapılan bu rengarenk şekerlemenin temsil ettiği pudralı renkler kullanılıyor. Rahatü’l – Hulkum, “boğazı rahatlatan” anlamına gelen bu kelime, zaman içinde “latilokum” ve “lokum”a dönüşerek, günümüze ulaşıyor. Uluslararası şöhreti olan lokumun tarifini Avrupalılar senelerce merak ediyor ve bu tarifi ilk ele geçiren kişi Yunanistan Kralı I. Otto’nun şekercibaşısı oluyor. Doğu şekerciliğini araştırmak için İstanbul’a gelen şekercibaşı, esrarengiz olarak tanımladığı Türk Lokumunun nişasta, su, limon suyu ve gülyağından ibaret olduğunu keşfederek, 1838’de kitabında yayınlıyor. Bugün bile pek çok lokum imalatçısı yaptıkları lokumun tarifini bir sır olarak saklamaya devam ediyor. Marshall Osmanlı Renkleri Koleksiyonu’ndaki lokum ise içinde, kullanıldığı mekanlara, romantizm ve masumiyet katan rüya gibi renkler barındırıyor.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP