8 Aralık 2011 Perşembe

Dekorasyonda Renk Tercihi

Bu yazmızda sizlere evlerinizde dekorasyon önerilerinden renk seçimi ve renk uyumu hakkında bilgiler vereceğiz.Sizlerde evinizdeki duvar perde ve mobilya renkleri ile evinizin dekorunu renkli uyum içerisinde yapabilirsiniz..
Renkler çoğu insana önemsiz gelebilir. Ama insanoğlu bunu gösteriyorki renk insanların hayatında büyük bir öneme sahiptir.. Hayvanlar aleminde renklerler kendilerini kamufle edip gizlenen hayvanlar vardır, yada renkleriye kendini bir başka karşı cinsine aşık eden onu rengiyle büyüleyen hayvanlar mevcuttur. İnsan çok önemsiz gibi görünsede herhangi giydiği bir elbisedeki renkle içindeki o karakteri,duygusallığı yada psikolijik durumunu ifade eder.

Renklerin hayatımızdaki önemi tartışılmaz. Bunu yapılan araştırmalarda gösteriyor. Renklerin dünyamızdaki insanoğluna katkısı o kadar çoktur ki saymakla bitmez. Mesela içinde bulunduğumuz bu karmaşık dünyayı anlamamıza neden olabilir yada kendimizi başkalarına ifade etmekte bize destek olur. Renklerin insana terapi etkiside vardır. Mesela bir psikoloji terapisinde yapılan çizimdeki renkler ve tonlar insanın ne gibi ruhsal bozukluklar içinde olduğunu ne gibi sorunları olduğunu ortaya koyar

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP