19 Ağustos 2009 Çarşamba

Blok Tren Yola Cikti

İslamabad (Pakistan) - Tahran (İran) – İstanbul (Türkiye) arasında sefere konulan blok konteynır treni, 14 Ağustos 2009 tarihinde Pakistan’ın başkenti İslamabad’dan saat 19. 35’de törenle hareket etti.
Kerman-Zahedan demiryolu hattının tamamlanması ve Türkiye-Pakistan arasında doğrudan demiryolu irtibatı sağlanmasından sonra Türkiye (TCDD ) İran ( RAI ) ve Pakistan Demiryolları’nın (PR), Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) bünyesinde yürütülen çalışmaları neticesinde İslamabad (Pakistan) ile İstanbul arasında konteynır treninin işletilmeye başlatılması kararlaştırıldı.
Bu karar doğrultusunda: Türkiye, İran ve Pakistan arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğin yanı sıra yüzyıllardır devam eden kardeşliğin ve dostluğun gelişimine de katkı sağlayacağı düşünülen İslamabad-Tahran-İstanbul arasında sefere konulan konteynır blok treni ilk deneme seferine, Pakistan’ın da bağımsızlık günü olan 14 Ağustos’ta törenle İslamabad’dan başladı.



İslamabad-Tahran-İstanbul arasında işleyecek olan blok konteynır treni ile Pakistan’dan Türkiye’ye tekstil ürünleri (iplik, konfeksiyon, deri), pamuk, medikal el aletleri, oyuncaklar, oyun ve spor malzemeleri taşınırken, Türkiye’den Pakistan’a ise makine ve makine parçaları, kimyasal ürünler, kağıt ve kağıt ürünleri, oto yedek parçaları, tarım aletleri vb. yüklerin ihracatı gerçekleştirilecek.
Tren, İslamabad-İstanbul arasındaki toplam 6566 kilometrelik mesafeyi 13 günde tamamlayacak.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP