11 Eylül 2009 Cuma

Gayrimenkul Degerleme Sinavi Kosullari

forumefc09-09-2008, 09:35
arkadaşlar şimdi gayrimenkul değelerleme sınavı hakkında baya bi araştırma yaptım ama bu sınava kimler katılabilir hakkında bilgiye ulaşamadım... mesela 4 yılıık herhangi bir bölüm mezunu bu sınava girebilirmi?

--------------------------------------------------------------------------------

Yaklaşım09-09-2008, 14:00
Sınava herhangi 4 yıllık lisans mezunu girebilir. Hatta bu şart sınava girme aşamasında aranmaz. Lisans belgesinin alımı aşamasında aranır. Yani lisans mezunu olmadan da sınava girebilirsiniz, ancak lisansı almak için başvuruda bulunduğunuz sırada lisans mezunu olmanız gerekir. Tabi lisansı alma aşamasında 3 yıllık deneyiminizi de belgelemeniz gerekmektedir.

--------------------------------------------------------------------------------

forumefc10-09-2008, 08:54
ancak lisansı almak için başvuruda bulunduğunuz sırada lisans mezunu olmanız gerekir. Tabi lisansı alma aşamasında 3 yıllık deneyiminizi de belgelemeniz gerekmektedir.

verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. yanlız gayrimenkul değerleme lisansını almak için 3 yıllık deneyim gerektirir... peki bu sektörde hiç çalışmamış biri mesela 4 yılıık tarih bölümü mezunu nasıl alacak değerleme lisansını? yani biraz saçma iş yapmıyorlarmı? hem sınava sokuyorlar hemde 3 yıllık deneyim arıyorlar. peki tarih mezunuyum değerleme lisansı almak istiyorum. bana bu konu hakkında ne önerirsiniz? 3 yıllı tecrubeyi nasıl edinebilirim? bir yolu varmı? bu konuyu birazdaha açarmısınız lütfen? teşekkürler.

--------------------------------------------------------------------------------

Yaklaşım13-09-2008, 23:29
SPK Tarafından alınan karar aşağıda yer almaktadır.
1) Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavı ile Konut Değerleme Uzmanlığı Sınavında başarılı olan ancak mesleki tecrübeleri yeterli olmayan adaylara eksik süreleri tamamlanıncaya kadar ilgili lisansları verilmeksizin, bu kişilerin gayrimenkul değerleme şirketlerinde, "Değerleme Uzmanı Yardımcısı" ve "Konut Değerleme Uzmanı Yardımcısı" unvanları ile tam zamanlı istihdam edilebilmelerine, bu kişilerin işe alınmakla birlikte tecrübe süreleri doluncaya kadar tek başına imza atmaksızın lisanslı bir değerleme uzmanı refakatinde değerleme raporu hazırlayabilmelerine,
2) Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavı'nda başarılı olan ancak, gayrimenkul değerlemesi alanında 3 yıllık mesleki tecrübeleri bulunmadığından Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisansını alamayan kişilere talepleri halinde en az 1 yıllık mesleki tecrübelerinin sağlanması kaydıyla Konut Değerleme Uzmanlığı Lisansı'nın verilmesine;
karar verilmiştir.

Dolayısıyla hiç tecrübeniz olmasa bile sınavı verip bir firmada uzman yardımcısı olarak tecrübe şartını yerine getirebilirsiniz. 1 yıl sonra konut değerleme lisansını, 3 yıl sonra da değerleme lisansını alırsınız.

--------------------------------------------------------------------------------

mnk27-12-2008, 15:34
Bankalarda expert olarak çalışan varmı aranızda

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP