2 Aralık 2009 Çarşamba

Tünel Kalıp Sistemleri

Tünel kalıp sistemleri
SİSTEMİN AVANTAJLARI :

HIZ

İnşaat süresini diğer sistemlerle mukayese edilmeyecek kadar kısaltır. Başka hiçbir sistemde yapılamayacak bir hızda üretim yapmanızı sağlar. Örneğin şartlar yerine getirilirse her gün bir kat üretebilme imkanını size sağlar yani 10 katlı bir bina 10 günde bu sistemle üretilebiliniz. İşte bu sebeple iş gücü ve anapara kaybını önler, yatırımın en kısa zamanda amortismanını sağlar...

EKONOMİKLİK

Kalıbın yüzlerce kere aynı kalitede kullanılması yapım maliyetini çok azaltır. Yapılarda ahşap kullanılmaması, sınırlı ahşap kaynaklarına sahip ülkemiz için çok önemlidir.

ÜSTÜN NİTELİKLERİ

Sıva gerektirmeyen düzgün yüzeyler elde edilir. Ölçülerin kesin oluşu hem prekast elemanların standartlaşmasını hem de konut yan sanayinin fabrikasyonlaşmasını sağlar, bu da yapı üretiminde kalite ve ekonomiklik demektir.

UYGULAMA KOLAYLIĞI

Her yerde kullanılabilir. Kalifiye eleman gerektirmez. 8 kişilik bir ekip bir kalıbı bir günde rahatlıkla tamamlayabilir.

DEPREME DAYANIKLILIK

Sistemin özelliğinden dolayı sonuçta monolitik bir yapı elde edilir. Bu ise ülkemiz gibi deprem kuşağında olan bölgeler için en uygun sistemdir

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP