21 Mayıs 2010 Cuma

Gardrop, Portmanto, Vestiyer Modelleri

Bu konumuzda gardrop modelleri, portmanto modeller ve vestiyer modelleri hakkında resimler sunacağız:


Gardrop Modelleri
Hoş menteşeli kapıları ve kendi fabrikasında ev ve ofisiçin ölçülerek ve mobilya uzmanları tarafından monte yapılan sürgülü bir seçim olan gardrop ev ve ofisler için idealdir.


Portmanto Modelleri
Bu gördüğünüz birbirinden güzel ve hoş portmanto modelleri designspongeonline.com adlı tasarım ve mobilya, dekorasyon sitesinden alınmıştır.


Vestiyer Modelleri
Değişik tarzlarda vestiyer modelleri Taş-han mobilya firmasına aittir.

Gardrop modelleri, portmanto modelleri ve vestiyer modelleri hakkında başka resimler internet kaynaklarında bulmanız mümkün.

Read more...

Bellona 2010 Genc Odasi Koleksiyonu

Ev modasında öncü olan Bellona her yaşa uygun yeni ürün grupları Slide,Favori,Nova ve Loft ile gençlere ve çocuklara hayal ettikleri odayı mükemmel tasarımı ile sunuyor.


Bellona Genç Odası
Modern tasarımları,gençlerin enerjisini yansıtan modelleri ve rahat kullanım özellikleri ile Bellona genç odalarını bu sene de yanlız bırakmıyor.Karyola üzerine yerleştirilen alarmlı saat ve ranza üzerinde bulunan kayak ile çok özel tasarımlar da sadece gençler ve çocuklar için hazırlandı.


Bellona Genç Odası Koleksiyonu
Genç kızların favori rengi olan pembe odaları süslemeye devam ediyor.Kırmızının pembeyle olan buluşması ise görenlerde hayranlık uyandırıyor.Üç kapılı gardrop,ergonomik yatak ve fonksiyonel üç çekmeceye sahip şifonyerden oluşan koleksiyon kızların odalarına yerleşti bile.Aynı desen ve renklerin tüm ürünlerde kullanılmasıyla oluşan bütünlük Favori genç odasının dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor.


Bellona Genç Kız Odası Takımı
Gençlere ve enerji dolu çocuklara hitap eden Slide genç odası eğlence,ergonomi ve fonksiyonelliği bir araya getiriyor.Ürünlerde tercih edilen canlı renkler sarı,mavi ve yeşilin yarattığı enerji ranzanın baş ucunda bulunan kaydırak segmetinde bir ilki temsil ediyor.

Çalışma masası ise bilgisayar kullanımına uygun bir biçimde tasarlanmış ve kitaplar için de ayrı bir raf bulunuyor.Beyaz ve yeşil renklerse çalışma masasının şıklığını tamamlıyor.İki kapılı gardropun ortasında yer alan raf ve çekmeceler fonksiyonelliği daha da artırıyor.


Bellona 2010 Genç Odası Koleksiyonu
Nova ve Loft ise hobileri ve ilgi alanları yoğun olan çocuk ve gençler için ideal.Modern ve özel bir tasarıma sahip olan ürünler ,fark yaratıyor.Ahşap renklerin kullanıldığı ürünlerde ferahlıkta gözlerden kaçmıyor.Fonksiyonelliğin de ön planda olması gençleri baya bir sevindiriyor.Ürünün pratikliğini karyolanın başına konulan alarmlı saatten anlayabilirsiniz.


Bellona Genç Odası
Ürünü farklılaştıran diğer faktörlerse çalışma masasında bulunan bardaklık,kitaplık ve raf.Dört çekmeceli şifonyer ve üç kapılı gardrop gençlere ve çocuklara kullanım rahatlığı sağlıyor.

Özenle tasarlanmış bu ürünler Türkiye çapında sekiz yüze yakın Bellona mağazalarında çocuklarınızı sevindirmek için sizleri bekliyor.

Read more...

2010 Yeni Sezon Yatak Odasi Takimlari

Dekorasyonda 2000 yılların gelmesiyle birlikte tasarımlarda farklılık göstermeye başladı. Tasarımlarda daha çok rahatlık ve kullanışlılık olması dikkat çeken unsurlar arasında yer alıyor. Eskiden kocaman ya da ağır işçiliği olan mobilyalar tercih edilirken şimdiler de daha sade ve sadece işleve yönelik modeller tercih ediliyor.


2010 yatak odası
2010 Yeni Sezon Yatak Odası Takımları da bu sadelikten nasibini almış durumda. Ahşap ya da kumaşla süslenmiş yatak başları, çok gözlü ve çekmeceli gardroplar ön plana çıkıyor. Ayrıca 2010 Yeni Sezon Yatak Odası Takımlarında renklerde daha soft ve açık olarak seçilmiş.


2010 yatak odası takımı
Bu renkler hem evinizi daha büyük gösteriyor hem de odanıza ferahlık vererek daha rahat uyumanızı sağlıyor. Eskilerin koyu kahverengi yatak odası yerine artık bej rengi ya da onu canlandıracak renkli kırmızı pembe gibi renkler tercih ediliyor.

Read more...

Sarev Nevresim Takimlari

Ev tekstili alanında genç bir marka olmasına karşın, Sarar Grubu’nun yıllara dayanan deneyimini ardına alan Sarev; 2009 yılını yeni tasarımcısı Gökşen Gökgezer’in düşlediği dünyalar ve bu dünyaların evlere sunduğu farklılıklar ile karşılıyor.


Sarev Nevresim Takımları
Markanın geniş koleksiyonunda yer alan Viola; pastel tonların gizemli güzelliğini, yazın coşkulu yansımaları ile bütünleştiren bir çalışma olarak karşımıza çıkıyor. Modelin ana zemininde yer alan incelikli desenlemeler, derinlik duygusunu ön plana alarak, ana fikri şekillendiren çizimi belirginleştiriyor.

Tasarım; zarif dekoratif yastık kılıfları ile birlikte mekanın merkezi haline gelirken, bir yandan da işlevsel bir sunum sergileyebiliyor. İddialı desen çalışması Viola’yı aynı zamanda güçlü görünüme sahip bir yatak örtüsü pozisyonuna da getirebiliyor.

Vicenza ise markanın yeni pamuk-saten nevresim takımlarından biri… Duru görünümü, zarif ve narin desenleri; yaz aylarının romantik ve sevecen gecelerine göndermeler yapıyor.


Sarev Uyku Setleri
Hafif bir meltemin okşadığı yatak odaları yaratan çalışma; kibar görünümü ile de büyük beğeni topluyor. “Matweiss Baskı” ve “Sedef Baskı” gibi farklı baskı teknikleri kullanılarak, desenlerle kumaşın bir bütün olması sağlanan Vicenza, genç ve modern bir form üzerinde şekilleniyor.

Branch adıyla Sarev koleksiyonunda yer bulan bu çalışma da markanın yeni pamuk-saten nevresim takımları içinde yer alıyor. Yazın coşkusunu iddialı renk seçimleri ile daha da belirginleştiren model; zemin üzerinde bir anda fark edilen ve etkisini bu güzel sürprizle bağdaştıran desenlerle donatılmış.

Read more...

Linens Banyo Takimlari

Linens ev tekstili firması 2009 banyo takımları..


Linens Banyo Takımları
Linens 2009 banyo takımları; özenle seçilen temaların bütünleştirdiği bir konsept üzerinden yola çıkıyor. Güney Amerika, Akdeniz Adaları ve İngiltere etkisinin hakim olduğu ve bu etkilerin ustaca yorumlandığı koleksiyonda; evin ev tekstili alanında gereksindiği tüm ürün çeşitliliğine ulaşılabiliyor. Bunlardan biri de kuşkusuz banyolar…

Linens banyo takımları; içgüdüsel bir yaklaşımla ve kabile stili ön planda tutularak tasarlanmış. Ürünler el işi görünümüne sahip fakat her zaman şık, zarif, rafine ve sofistike bir yaklaşımla şekillendirilmiş. Banyo ürünlerinde bu yaklaşımların tüm izlerine rastlamak mümkün oluyor.


Linens Banyo Takımları
Shadow Dots adıyla satışa sunulan banyo seti, bunun en güzel örneklerinden… Duru ve yalın güzellik, modelde narin ve içten dokunuşların izler bıraktığını fısıldıyor. Lady havlu seti ise kibarlığı ve romantizmi aynı anda duyumsatabilen, estetik açıdan da son derece tatminkar bir tasarım olarak belirginleşiyor.

Linens’in bu sezonda gözde ürünleri arasında yerini alan Seremoni hamam seti ise günümüz modern yaklaşımlarını, yakın geçmişin zarif sadeliği ile buluşturmayı başarıyor.

Read more...

Bernardo Porselen Yemek Takimi

Sofraların büyük bir özenle hazırlandığı evlerimizde,vazgeçemediğimiz şıklıklardan biride porselen…
Bunu düşünerek birbirinden zarif koleksiyonlar sunan Bernardo,inceliği ve zerafeti masalarımıza sunuyor.


Bernardo Porselen Yemek Takımı
Yüzyıllardır özenerek hazırladığımız sofralarımızın baş tacı olan porselen Bernardo’nun tasarım gücü ile birleşiyor ve ortaya zevkli,modern ve kişiye özel koleksiyonlar çıkıyor.Bu koleksiyonlarda şıklığın ve zerafetin sınırları zorlanırken,kullanım rahatlığıda dikkat çekiyor.

Modellerinde sınır olmaması,klasikten moderne kadar uzayan çizgisi ile mutfağını yenilemek isteyenlere yada yeni evlenen çiftlere farklı seçenekler sunabiliyor.

Alışılageldik,dairesel formların yanısıra geometrik şekillerle de çalışılabilen bu şık tasarımlar arasında Alice, Dan, Lwo, Isis gibi çalışmalar özellikle dikkat çekiyor.Kimi zaman motifli kimi zaman da çizgisel desenlerle karşımıza çıkan modeller,porselenin yüksek kalitesi ve duruluğunu gözler önüne seriyor.

Sadece porselen yemek takımları ile sınırlı kalmayan marka,çeşitli aksesuarlar.Çatal kaşık takımları,kadeh setleri gibi ana ürünlerle de yelpazesini genişletiyor.Tüm bu ürünleri ,Türkiye geneline yayılmış 42 Bernardo mağazasında görebilir,mutfağınızı yenileyebilirsiniz.


Bernardo Porselen Kahvaltı Takımı
Bernardo’nun birçok mağaza zinciri ile bize ulaşması sofra hazırlama zorunluluğunu zevk haline getirmesi ve aynı zaman da şık ve zarif tasarımları günlük hayata taşıması birçok kadının gönlünü fethediyor.Zaman zaman da avantajlı kampanyalara imza atarak bu şık çalışmaları özel koşullarla tüketicisine ulaştırıyor.

Yüksek kalite uygun fiyata nerde olur derseniz Bernardo mağazalarını görmelisiniz…

Read more...

Modern Yemek Odasi Takimlari

Modern tasarımlı yemek odası takımları, masaları ve sandalyeleri..

Her akşam kullandığımız dostlarımız ile keyifli sohbetler yapıp yemek yediğimiz yemek masaları geçmişten günümüze her zaman ayrı bir önem taşımaktadır. Her kültürün ayrı yemek zevki olsa da aynı olan şey herkesin yemek masalarına gösterdiği özendir.


Modern Mutfak Odası Takımları
Modern tasarımların ilgi gördüğü günümüzde her şey gibi yemek masaları da farklı tasarımları ve renkleri ile göze çarpıyor. Salonunuzun veya mutfağınızın genişliğine göre her zevke ve her ebatta bulunan uygun yemek masaları ve sandalyeleri ilgi çekici tasarımları ile size sunuluyor.


Modern yemek odası takımları
Ahşap modellerin dayanıklılığı ve modası hiç geçmediği için popüler olduğu günümüzde metal, cam, plastik masa ve sandalyeler de oldukça ilgi görüyor. Salon ve mutfağınıza daha modern hava katan masa ve sandalyeler mobilyalarınızla uyumlu havası ile misafirlerinizle keyifli yemeklerinizde size eşlik edecek.


Modern Yemek Odası Takımları
Küçük mutfaklar için tercih edilebilecek plastik masa sandalyeler mutfağınız ile uyumlu renkte bulunması ve kullanışlı olması sebebiyle sabah kahvaltıları ve aile yemekleri için uygun olacaktır. Değişik geometrik şekillerde bulunan plastik mutfak masaları her mutfağa uygun oluşuyla da tercih sebebi olmaktadır.

Read more...

2010 Mutfak Tasarimlari

2010 Mutfak Tasarımları

Zaman değişim etkisini, dekorasyon üzerinde de göstererek; mutfakların yemek hazırlama yahut yemek tüketme mekanı olarak kullanılmasının yanında mutfaklara ayrı bir misyon da eklendi.


2010 mutfak tasarımı
Artık üretici firmalar mutfak modellerini oturma odası materyalleri ile birleştirmeye başladılar.

İdeal mutfak modeli değişim gösterince üretici firma kataloglarındaki oturma odası mutfak karışımı yeni mutfak modeli resimleri sayısı hızla artmaya başladı.


mutfak modelleri
Yaşanan bu gelişmelerin ardından dolayısıyla mutfak fiyatları da değişim göstermek zorunda kaldı.

Read more...

2010 Dekorasyon Fikirleri

2010 dekorasyon mutluluk getiriyor

2010 yılı dekorasyonda gelişmiş doğallık ve zevkle birleşmiş trendleri ile bizleri karşılıyor. İçinde bulunduğumuz yıl içerisinde oda ve mekân dekorasyonları değişiklik ve yenilik gösteren tarzları yansıtıyor. Mutluluğunuza mutluluk katıyor. Dekorasyon; Yaşanan mekânların kullanım amaçlarına uygun olarak en verimli, estetik ve sanatsal bir şekilde düzenlenmesidir.


2010 dekorasyon
Mobilya dekorasyonunda yapılan temel hatalar. Plan yapmamak aydınlatma hataları ışık ve renk uyumsuzluğu odanın ne amaçla kullanılacağını hesaba katmamak Çok fazla tarzı karıştırmak Ses dağılımını göz önünde bulundurmamak renk karmaşası mobilya seçimi v.s dir.


2010 yılı dekorasyonda size mutluluk getirecek birkaç tavsiye yapacaklarınızı planlayın. Plan aşaması bittikten sonra temel dekorasyonda odanızda ağırlıkla görmek istediğiniz renk ve desenlere karar verin. Kullanışlı bir planla bu odanızı hem rahat, hem de şık bir görüntüye kavuşturabilirsiniz.

Eğer L kanepeyi kullanmayı seçiyorsanız kanepeleri televizyonun tam karşısına yerleştirmeniz dekora güzellik katar. Televizyon duvarınızda CD kaset ve benzeri eşyalarınız içinde bir bölme ayırmalısınız. Mutluluk getirecek dekorlar ve rahat döşenmiş mekanlar için 2010 tam bir restorasyon yılı

Read more...

Ikea Izmir Magazasi

Ülkemizde ikinci ikea mağazası tam olarak 40 milyon dolar yatırım ile İzmir ilimizde başlatılmıştı. 6 Nisan tarihinden beri ziyaretçilerine kapısı açık olan İkea İzmir mağazası, yine evleriniz için en ucuz rakamlarla muhteşem ürünleri bir araya getiriyor…

Evinizi seviyorsanız ve tam bir dekorasyon aşığı bir insansanız mutlaka uğramanız gereken mağazalardan biri olan İkea Mağazaları oldukça popüler halde diyebiliriz. Çok büyük bir yatırım olan ve ikea 2010 kataloğu ile büyüleyici bir yıla hazırlandığımızı belirten İkea yetkilileri yatırımlarının devam edeceğini dile getiriyor…

Bornova`da kurulan mağazanın açılışından önce mağazayı gerçekleştirilen basın toplantısıyla tanıtan İsveçli mobilya ve ev aksesuarı mağazalar zinciri İkea`nın Türkiye Genel Müdürü Mikael Bartroff, mağazalarının en büyük özelliğinin müşteriyle işbölümü yapmaları olduğunu, fiyatların düşük tutulmasının en büyük sebebinin de bu işbölümünden kaynaklandığını söyledi.


ikea 2010 fiyatları
Bartroff, “Müşteri ve bizler üzerimize düşeni yaparsak daha fazla tasarruf etmiş oluruz. İkea mağazasında alışveriş yapmak için gerekli tüm kolaylıklar tüketicilere sağlandı. İkea mağaza konseptine uygun olarak girişte kalem, not kağıdı, mezura, mağaza planı, mağaza içi katalog ve sarı torba gibi malzemeler bulunmaktadır. Bu malzemeler alışveriş yaparken tüketicilere satın almak istedikleri ürünü evlerine göre ölçüp seçmeleri ve gerekli bilgileri not alma imkanı sunmaktadır” diye konuştu.

Farklı renk ve seçeneklerdeki 6 bin 500 ürün, 53 adet örnek yaşam alanı ve çözüme yönelik olarak döşenmiş farklı metrekarelerde 3 evle ziyaretçilere kendi yaşam alanlarını yaratma konusunda fikir ve ilham verdiklerini de kaydeden Bartroff, “Tüketiciler evleri için gerekli tüm malzemeleri İkea mağazasında aynı çatı altında bulabilecek ve gazel tasarımlı, kullanışlı, kaliteli ve düşük fiyatlı mobilya ve ev aksesuarlarını satın alma imkanı bulabileceklerdir.

Çoğu yassı kutularda demonte halde paketlenmiş olan İkea ürünlerini tüketiciler rahatlıkla alıp, arabalarına yerleştirip kendi evlerine nakledip montaj yapabileceklerdir. Böylelikle nakliye ve montaja ekstra para vermeyecekler” şeklinde konuştu.

Dünyadaki 232. mağazalarını 23 bin metrekarelik alanda Bornova`da açtıklarını ifade eden Bartroff, 2007`de Ankara`da da bir mağaza açmayı düşündüklerini, İzmir`in çevresinde yazlıkların çok olmasından dolayı İzmir`i tercih ettiklerini belirterek, “Tedarikçilerimizi çoğu yurtdışından. Şimdilik yerli tedarikçi oranımız yüzde 5, ancak bu oranı artırmaya çalışıyoruz.

İyi kalitede, iyi tasarımlı, herkese satılabilecek fiyatta ürün üreten yerli tüketiciyi tercih ederiz” derken bundan sonra yerli üreticinin daha dikkatli ve kaliteli üretim yapacağına inandığını ifade etti.

Read more...

20 Mayıs 2010 Perşembe

Atasman Defteri

Plan ataşman defteri ve projeleri bulunmayan işlerle ilgili imalatlara ait kroki,bilgi barbakan ve hesaplamalar ile tartı,ölçü tutanakları gibi hususların kayıt edilmesi için kontrolllükçe imzalanarak müteahhide verilen defterdir. Bu deftere; röle batardo ve defterine kaydedilen işlerden; plan birim fiyat listesi ve projelerinde ölçülerinin tahkik birim fiyat no ve kontrolü mümkün olmayan işler kaydedilir. Ayrıca, sözleşme eki şartnamelerine göre zamanında tutulması gereken, tartı, yerinde ölçü, tespit birim fiyat tarifleri ve benzeri diğer tutanaklar, tarihleriyle birlikte ihtiva ettikleri hususlar da belirtilmek suretiyle ataşman defterine geçirilir.

Ataşman defteri, inşaatın seyrini takiben günü gününe düzenlenir. Müteahhit, taahüdüne ilişkin olarak düzenlenen her türlü hesap cetvelleri, rüle çap ve çörten ve ataşman defterlerini imzalamak zorundadır dal döşeme ve bu şekilde içerdikleri bilgilerin doğruluğunu kabul etmiş sayılmaktadır.


--------------------------------------------------------------------------------
1. İşyerinde mevcut veya sonradan gereksinime göre konulan veya konulacak röper ve mihver kazıları, işin sonuna kadar değişmeyecek noktalarla saptayıp, kroki, tarif ve gerçek ve itibari kotları ile birlikte işbu ataşman defterinde gösterilir.

2. Yapının (uygulama proje ve planlarında) +- 0.00 itibari kotu ile gösterilen yerleri (yukarıda saptanan) röper kotuna göre kotlandırılır.

3. İnşaatın yapımı sırasında, plankote yapılması, doğal zemin, temel tabanı, su düzeyi, kazı tesviye kotları gibi kotlandırma işlemi ile ilgili tüm işlerin kotları, iş bu ataşman defterinde saptanan (Röper) kotlarına uyularak saptanır.

4. Kontrol mühendisi, yukarıdaki esaslara uyulmadan yapılan kotlandırmaların sonuçlarından sorumlu tutulur.

5. Ataşman defterine geçirilecek ölçüler, bilgiler, kroki ve şekiller, defterin sol sahifesindeki milimetrik bölümlü kısımda gösterilir. Şekil ve krokiler ölçekli olarak çizilerek ve teknik resim kurallarına uygun olarak boyutlandırılır.

6. Defterin sahife numaraları basılı olduğundan hiçbir nedenle yaprak koparılmayacaktır. Yanlış yazılan yazı ve hesaplar aynı renkli mürekkeple okunabilecek şekilde üzeri çizilip aynı renkli mürekkeple parafe edilecektir.

Tam sahifenin bozulması ise, köşeden köşeye aynı renkli mürekkeple çizilip geçersiz sayılmanın nedeni yazılarak imza edilir.

7. Her ne sebeple olursa olsun, şekil, yazı ve rakamlarla hiçbir silinti veya kazıntı yapılmayacaktır. Düzeltilmesi istenen yazı ve rakamlar, okunmasına zarar verilmeyecek şekilde tek çizgi ile çizilerek doğrusu yazılır ve o kısım müteahhitle birlikte parafe edilir.

8. Ataşman defteri, müteahhitle birlikte imza edildikten sonra, tek taraflı olarak hiçbir şekilde düzeltme yapılamaz. Herhangi bir yanlışlığın sonradan anlaşılması halinde bu düzeltme yine birlikte ve yukarıda açıklandığı gibi yapılır.

9. Bütün şekillerle yazı ve hesaplar, öce yumuşak kurşun kalemle düzenlenip ve kontrolü yapıldıktan sonra üzerinden mürekkeple geçilebilir.

Ataşman defteri, inşaatın gidişini takiben günü gününe düzenlenir. (Bu husus Bayındırlık İşleri Genel Şartnamesinin 32. Maddesinde açıkça belirtilmiştir.)

Bitirilen işler, yapılan son röleve tarihinden itibaren en çok 10 gün içinde ve bitiş tarihleri de yazılarak ataşman defterine geçirilir.

10. Müteahhit, taahhüdüne ilişkin olarak düzenlenen her türlü hesap cetvelleri, röleve ve ataşman defterlerini imza etmek zorundadır.
Bu defteri imza etmekle de, içindekileri hesabın doğruluğunu ve başkaca hiçbir iddiada bulunmadığını kabul etmiş olur. Müteahhit, adı geçen hesap ve defterleri itirazı kayıtla imza ederse, imza ettiği tarihten itibaren Bayındırlık İşleri Genel Şartnamesi gereğince on gün içinde açık ve belirgin itirazlarını yazı ile birlikte bildirmek zorundadır.

Müteahhit bu müddet içinde itirazlarını yazı ile bildirmediği takdirde itirazsız imza etmiş sayılır.

Müteahhit, adı geçen hesap ve defterleri imza etmekten kaçınırsa bu durum bir tutanakla saptanır ve Bayındırlık İşleri Genel Şartnamesinin 32. Maddesine göre işlem yapılır.

11. Röleve ve ataşman defterleri, değerli belge niteliğinde olup, kaybolmasından kontrol mühendisi sorumludur. Herhangi bir nedenle kontrol mühendisi görevinden ayrılmak zorunda kaldığı takdirde veya işin sonunda işbu defterleri idareye veya kontrol amirine tutanakla devir ve teslim etmekle yükümlüdür.

Read more...

Galvenizli Çati Kaplama

Galvaniz kaplama çatı materyali, ondolün veya kiremite göre daha uygun bir çatı kaplama malzemesidir. Galvaniz kaplama çelik çatı oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Galvaniz kaplama çatı malemesinin özellikleri, bu malzemeyi çatı kaplama işlemlerinde daha cazip hale getirmektedir. Galvaniz kaplama çatı her türlü unsurlara karşı diğer çatı kaplama malzemelerine göre daha iyi bir koruma sağlamaktadır.

Galvaniz kaplama çelik, fiyat olarak paslanmaz çeliğe göre daha uygundur. Cazip fiyatı ve avantajları nedeniyle arabalarda bile galvaniz kaplama çelik kullanılmaktadır. Sıcak daldırma galvaniz kaplama çelik korrozyona dayanıklıdr ve aynı zamanda geri dönüşümü mümkündür.

Galvanize çelik, korozyona karşı korunması için çinko tabakayla kaplanır. Daldırma Galvanize çelik farklı renklere boyanıp, farklı şekillerde üretilebilir. Bu ürünlerde bir çok seçenek bulabilmeniz mümkündür.

Çatınızı galvaniz kaplama çelikle kapladığınızda bazı noktalarda darbelerden dolayı paslanma oluşabilir. Bu durum meydana geldiğinde yapmanız gereken oksalik asitle o bölgedeki pası temizlemek olacaktır. Paslanmaya karşı korumayı daha fazla artırmak istiyorsanız çatınızı boyamalısınız.

Galvaniz kaplama çatı malzemenizi boyamak zekice bir fikir olacaktır. Hem çatınız o renksiz görüntüsünden kurtulacaktır hemde çeliğin ömrü daha fazla uzatılmış olacaktır. Tabiki boyamaya paşlamadan önce paslı ve lekeli alanları iyice temizlemeniz gerekecektir. Temizleme işlemi bittikten sonra çatınızı istediğiniz renge boyayabilirsiniz.

Read more...

Ucuz prefabrik evler

Ucuz prefabrik evler

Ev almaya karar verdiniz ama maddi gücünüz elvermiyor. Daha önce de yazdığımız gibi prefabrik evleri çok ucuza maledebilirsiniz. Paranız kadar yaptırabilir, sonradan ekleme olacak şekilde küçük bir prefabrik ev monte ettirebilirsiniz.

Read more...

Ikinci El Prefabrik Ev Fiyatlari

İkinci el prefabrik ev

Tıpkı otomobiller gibi prefabrik evlerin de ikinci elleri var piyasada. Başka bir şehre taşınanlar genellikle evini satıp yenisi alıyorlar. Sökülüp taşınması da mümkün ama demek ki taşınma masrafı yerine kullandığı evi satıp yenisini alıyor. Daha ekonomik oluyor kimi zaman.

Read more...

Prefabrik celik villa fiyatlari

Prefabrik çelik villa fiyatları

 Çelik prefabrik villa metrekare fiyatı verilmiştir şağıda 25 metrakare 15000 ise 50 metrekare 30000 tl arası değişiyor metra kare yükseldikçe fiyat biraz daha aşağıya düşer ama isteklere bağlı ayriyetten birşeyler eklerseniz eve fiyat değişebilir prefabrik villa fiyatları ne kadar büyük ev olursa metre kare fiyatı o kadar düşer.,


Çelik villalar dayanıklı yapısı ve kolay kurulumuyla büyük bir kesimin tercihi ancak fiyatlar da kullanılan yapı malzemesi çelik olunca yüksek oluyor. Yine de betonarme apartmanlara verilecek parayla kaliteli bir çelik konstrüksiyon villa kurulabilir. Çelik villalarda fiyatlandırma firmadan firmaya değişiyor ancak ortalama olarak 25 metrekare için 15000 – 30000 TL arasında fiyat alındığını söyleyebiliriz.

Read more...

Konteyner Ev Modeli ve Fiyatlari

Konteyner ev modeli, mobil prefabrik yapı

Lot-Ek, New York’da Ada Tolla ve Giuseppe Lignano tarafından oluşturulmuş bir dizayn stüdyosu. Mobile Dwelling Unit [MDU] olarak adlandırdıkları prefabrik yapı ise bu firmanın 1999′da deneysel olarak, gezici bir sergiye evsahipliği yapması amacıyla oluşturdukları bir prefabrik ev.

MDU, taşımacılıkta kullanılan konteynerlerin yaşanabilir bir yer edinmek amacıyla yeniden modifiye edilmesiyle ortaya çıkmış. Orjinal yapıda gerçekleştirilen fonsiyonel değişikliklerle yemek, temizlik ve uyku alanları oluşturulan bu özel prefabrik ev birden fazla konteynerden meydana getirildiği için, aradaki metal duvarlar kesilerek birbiri içinden geçilebilen bir yapı grubuna dönüşmüş. Bu prefabrik evin taşınma işlemleri ise aynı konteyner taşımacılığı işinde olduğu gibi yapılıyor. Tek fark, yapıyı oluşturan modüllerin önce birbirinden ayrılması ve varılan yerde yeniden birleştirilerek yaşanılabilir bir prefabrik ev haline getirilmesi.

Read more...

Yalitim Nasil Yapilir ?

Yalıtım Nasıl Yapılır ?

yalıtımı, kış aylarında soğuğa karşı, yaz aylarında da sıcağa karşı alınabilecek en etkili önlemlerin başında geliyor. Antalya, İstanbul, Ankara ve Erzurum’da yapılan bir araştırma, yalıtımlı binaların yakıt giderlerinin yalıtımsızlara oranla yüzde 60’tan fazla tasarruf sağladığını ortaya çıkardı.

Bahar aylarına yaklaştığımız kışın bu son günlerinde, rahatımızı kaçıran yüklü yakıt faturalarından kurtulacağımız düşüncesi hepimizi sevindiriyor. Gelecek yıl, tüm bu sıkıntıları tekrar yaşamamak için yalıtım yaptırmanın tam zamanı! Evlerinde ısı yalıtımı olmayanlar, kış ayları boyunca her ay en az yüzde 50 daha fazla yakıt faturası ödediklerini unutmamalı. Şimdiden bir sonraki kış mevsimini düşünerek önlem almak şart. Bunun yanında bahar aylarında yaptırılacak ısı yalıtımı, önümüzdeki yaz mevsiminde evlerimizi aşırı sıcaklardan da koruyacak.

Standartlara göre tasarlanan ve yapılan ısı yalıtım uygulamaları ile klima kullanımı sonucu ortaya çıkan enerji sarfiyatları önemli miktarlarda azaltılıyor. Böylece iklim değişikliği ve küresel ısınma nedeniyle son yıllarda yaz aylarında daha da fazla kullanmaya başladığımız klimalar ve beraberinde getirdiği elektrik enerjisi tüketimindeki ciddi artış da cebimizi yakmayacak.
Isı yalıtımı, hem çoğunu ithal etiğimiz enerji için ülkemizin ödemek zorunda kaldığı maliyetleri hem de cebimizden çıkan ısıtma ve soğutma amaçlı harcanan miktarı azaltmak için alınabilecek en etkili önlem. Isı yalıtım uygulamalarında bahar ve yaz ayları en uygun dönemler olarak karşımıza çıkıyor. Kış aylarından çıkılıp yenilenme ve tadilat işlerinin yapılabileceği bu dönemde dış cephe uygulamaları rahatlıkla yapılabiliyor.
Yalıtım uzmanı yapmalı Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Başkanı Sedat Arıman; baharla birlikte tüketicilerin evlerinde, işyerlerinde, binalarında mutlaka yalıtımla ilgili önlemleri almaları gerektiğine değinerek: “Binanız mutlaka uzmanlarca incelenmeli ve sorununuzun çözümüne yönelik olarak yapılacak yalıtım uygulamaları, konusunda bilgi birikimi olan yalıtım firmalarınca uygulanmalıdır.” dedi.

Sorunsuz bir yıl geçirmek için yalıtım uygulamaları konusunda uzman firmalara, Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği İZODER’in 0800 211 33 67 numaralı ücretsiz telefonundan veya www.izoder.org.tr internet sitesinden ulaşılabiliyor.
Yalıtımlı, yalıtımsız bina farkı Yalıtım, yakıt giderlerinde ortalama yüzde 50 tasarruf sağlıyor. Bu gerçeği, yapılan hesaplar da ortaya koyuyor. İZODER, toplam oturma alanı 500 metrekare olan 4’er dairelik 5 katlı örnek bir binanın sıcaktan soğuğa doğru (Isı Yalıtımı Yönetmeliği’nin dört bölgesini temsilen); Antalya, İstanbul, Ankara ve Erzurum’da yalıtımsız ve yalıtım standardına uygun yalıtılmış biçimde yakıt giderlerini hesapladı. Buna göre çıkan rakamlar, yalıtımın yüzde 60’ın üzerinde tasarruf sağladığını ortaya çıkardı. Örnek binada seçilen kentler ve yakıt sarfiyatları şöyle gerçekleşti:
Hesaplamalarla oluşturulan bu tablo, yalıtımlı binaların enerji sarfiyatında yüzde 60 oranında tasarruf sağladığını ortaya koyuyor. Bu hesabı 1 Mart 2009 tarihli İGDAŞ’ın konut doğal gaz tarifesi esas alınarak, metreküpü 0,7829 TL’den paraya çevirdiğimizde ulaşacağımız sonuçlar şöyle olacaktır:
Antalya’da yalıtımsız binanın yıllık yakıt gideri 16 bin 42 TL, yalıtımlı binanın yıllık yakıt gideri 6 bin 447 TL. İstanbul’da yalıtımsız binanın yıllık yakıt gideri 29 bin 101 TL, yalıtımlı binanın yıllık gideri, 10 bin 696 TL. Kışın daha soğuk geçtiği Ankara’da yalıtımsız binanın yakıt gideri yıllık 38 bin 503 TL, yalıtımlı binanın ki ise 13 bin 944 TL’dir. Türkiye’nin en soğuk kentlerinden Erzurum’da ise yalıtımsız binanın yakıt gideri yıllık 61 bin 374 TL, bu binaya yalıtım yapıldığında yakıt gideri 21 bin 965 TL olmaktadır.
Bu hesaplamalar doğrultusunda Antalya’da tasarruf edilen rakam 9.595 TL, İstanbul’da 18.405 TL, Ankara’da 24.559 TL ve Erzurum’da ise 39.410 TL’dir.
ISI YALITIMI KONUSUNDA SIKÇA SORULAN SORULAR Bina duvarlarında dışarıdan ısı yalıtımı mı yoksa içeriden ısı yalıtımı mı tercih edilmeli?
Duvarlarda, dışarıdan yapılan ısı yalıtım uygulamaları tercih edilmelidir. Böylece hem cephe malzemesinin ısı depolama kapasitesinden yararlanılır, hem de ağır kütlenin yüksek sıcaklıkta kalması nedeniyle duvar iç yüzeyi ile birlikte duvar kesiti içinde de yoğuşma riski ortadan kalkar. Ayrıca cephenin tümü yalıtım malzemeleri ile korunduğundan ısı köprüleri meydana gelmez. Buna karşılık, kısa sürede ısıtmanın zaruri olduğu yerlerde ise içten yalıtım tercih edilmelidir.
Binamız özellikle kuzey tarafından soğuk alıyor. Sadece kuzey cephesine yalıtım yaptırmamız yeterli olur mu?
Yalıtım uygulamaları mutlaka binanın tümüne kesintisiz olarak uygulanmalıdır. Sadece tek cephede yapılan yalıtım uygulamaları neticesinde ısı köprüleri oluşacak ve yalıtımın yapılmadığı diğer cephelerde ısı kayıpları devam edecektir. Bu nedenle tüm yapı bileşenlerinde (çatı, duvar, döşeme, çıkma, cam ve doğrama) yalıtım yapılmalıdır.
Binamız dışarıdan su alıyor, yüzeye sıva veya zift sürerek kalıcı bir çözüm elde edebilir miyiz?
Öncelikle duvarınızda su bulunmasına neden olan etkenlerin araştırılması ve bunlara karşı önlem alınması gerekir. Duvarınızda gözle görülür derin bir çatlak veya boşluk yoksa ve iç yüzeyinde sıva kabarmaları, siyah lekeler, küf ve benzeri oluşumlar varsa, bu; binanızda ısı yalıtımı olmadığını gösterir. Bu durumda, öncelikle dıştan veya içten ısı yalıtımı yapılarak sorun çözülmelidir. Sadece yağışlı günlerde dışarıdan su sızması söz konusu ise yapınızdaki çatlaklar veya boşluklar, su sızdırmaz malzemeler kullanılarak tamir edilmelidir.
Boya ile ısı yalıtımı yapılabilir mi?
Boya, sıva gibi düşük kalınlıklarda uygulanan malzemelerle, ısı yalıtımı uygulamalarından beklenen yüksek performansa ulaşılamaz. Isı yalıtımı, ısı iletkenlik katsayısı düşük ve standartlara uygun kalınlıkta ısı yalıtım malzemeleri ile yapılır. Bir ısı yalıtım malzemesinin kalınlığı arttıkça, yalıtım performansı da artar.
Binamızın duvarları gaz beton, tuğla duvar veya bims blok gibi malzemelerle örülmüşse ayrıca ısı yalıtımı yaptırmamıza gerek var mı?
Gaz beton, her türden tuğla ve bimsblok, birer yapı malzemesi olup ısı yalıtım malzemesi değildir. Bina hangi malzemeden yapılmış olursa olsun, kolon ve kirişler dáhil olmak üzere tüm cepheler, çatı ve taban mutlaka ısı yalıtım malzemeleri ile yalıtılmalı ve pencerelerde özel kaplamalı yalıtım camı üniteleri ve yalıtımlı doğramalar kullanılmalıdır.
Dış cepheme cam mozaik, PVC, alüminyum vb. kaplama malzemeleri yaptırırsam ısı yalıtımı yaptırmama gerek kalır mı?
Dış cephe kaplamaları ısı yalıtımı sağlamazlar. Genel hatları ile bu malzemeler isteğe bağlı olarak cephenin dış görünüşünü oluşturur ve kimi durumlarda insanların erişebilecekleri yüksekliklerde darbelere karşı mukavemet sağlar. Binalarda enerji verimliliği, bu kaplamaların arka tarafında bulunan ısı yalıtım malzemeleri ile sağlanır.
Isı yalıtım malzemeleri nelerdir?
Isı yalıtım malzemeleri, ısı kayıp ve kazançlarının azaltılmasında kullanılan hafif ve ısı geçişine karşı yüksek direnç gösteren özel malzemelerdir. Ülkemizde yaygın olarak;
- Duvar, döşeme ve çatılarda; camyünü, taşyünü, EPS, XPS, poliüretan ve ahşapyünü,
- Pencerelerde; yalıtımlı doğramalar ve kaplamalı yalıtım camları,
- Hava kanalları, borular, vanalar gibi tesisat elemanlarında; camyünü, taşyünü, polietilen köpüğü, elastomerik kauçuk köpüğü, poliolefin köpüğü gibi ısı yalıtım malzemeleri kullanılır.
Tesisatlarda ısı yalıtımı yaptırmak enerji tasarrufu açısından gerekli mi?
Tesisatta ısı yalıtımı; en genel olarak sıcak hatlarda ısı kaybını, soğuk hatlarda ise ısı kazancını önlemek için alınması gereken tedbirler olarak tarif edilir. Tesisat yalıtımı ile enerji kayıp veya kazançları dışında, hattı oluşturan boruların yoğuşma sebebiyle korozyona uğraması da önlenir.
Cam kalınlığı artırılarak ısı yalıtımı sağlanabilir mi?
Cam kalınlığının artırılmasının ısı yalıtımına katkısı yoktur ve bu yolla ısı yalıtımı sağlamak mümkün değildir. Camla ısı yalıtımında ilk çözüm, yalıtım camıdır (çift cam). Aralarında kuru hava barındıracak şekilde iki camın fabrika şartlarında birleştirilmesi ile oluşan yalıtım camları tek cama göre ısı kayıplarını yarı yarıya azaltmaktadır.
Mevcut doğramayı değiştirmeden pencere sistemlerinde ısı yalıtımı uygulanması mümkün müdür?

Mevcut doğrama yeterli özelliklere sahip ise, cam montaj yuvalarında yapılacak basit revizyonlar ile mevcut camlara göre daha geniş ara boşluk (12 veya 16 mm), daha üstün yalıtım özelliklerine sahip ısı kontrol veya ısı ve güneş kontrol kaplamalı yalıtım camları kullanılması mümkündür. Tek cama uygun ahşap doğramalara ise çıta ilave edilerek yalıtım camına uygun hale getirilebilir.
Sıcak bir bölgede yaşıyoruz. Isı yalıtımı yaptırmalı mıyız?
Isı yalıtımı kışın ısınmak, yazın serinlemek için harcadığımız enerji ve yakıttan tasarruf sağlar, konforlu bir yaşam ortamı oluşturur. Bir binanın soğutulması, ısıtılmasından daha fazla enerji gerektirdiği için sıcak iklim bölgelerinde de mutlaka ısı yalıtımı yapılmalıdır.

Read more...

Prefabrik ev fiyatlari ve avantajlari

Merhaba sevgili dostlar;

Prefabrik evler ve prefabrik ev fiyatları biliyoruzki marmara depremi sonrasında rağbet görmesi ile birazda olsa yükseldi fakat bu fiyat yükselişi beraberinde prefabrik evlerin yaygınlaşması ile birlikte bir kalite prefabrik ev fiyatları rekabetine dönüştü.

Şöyle bir düşünecek olursak.

Makalenin devamını okumak için aşağıdaki devamını oku linkine tıklayınız!


■Prefabrik evler ekonomiktir.
■Prefabrik ev fiyatları çok büyük değişikliklere uğramadan yeniden satılabilir.
■Prefabrik evler taşınıp istediğiniz herhangi başka bir temel üzerine kurulabilir.
■Prefabrik ev fiyatları taksitlendirilebilir.
■Prefabrik evlerin bakım ve onarımı çok basittir.
■Prefabrik evlerin kurulumu ve teslim edilmesi sadece 4 – 10 gün arasında bir zaman alır.
■Prefabrik evler sağlıklı ve güvenlidir.
■Prefabrik ev fiyatları ile normal betonarme binaların araların büyük farklar olmasına rağman güvenlik ve sağlık açısından prefabrik evler daha üstündür.
Bu maddeler daha da arttırılabilir. Genel olarak bir bilgi vermek istedim.

Ayrıca ortalama olarak;

Prefabrik ev fiyatları : 1 m2 = 180 TL – 200 TL arasındadır.
Bu prefabrik ev fiytlarına göre düşünecek olursak. Ortalama 100 m2 bir ev temel dahil.
Prefabrik evlerin fiyatları: 27.000 TL gibi çok avantajlı bir rakam ortaya çıkıyor.
Tabi buna arsanızın bedelinide eklediğinizde prefabrik ev fiyatları birazdaha yükselmiş olacak diğer ev olanaklarına göre.

Fakat kendinize ait bahçeli, istediğiniz renk ve şekilde bir eve sahip olacağınızı unutmayın!

Umarım faydalı bir makale olmuştur soru ve yorumlarınızı bekliyorum!


Konteyner fiyatları ve Prefabrik evler hakkında detaylı bilgi.

Read more...

plastik lambiri fiyatlari

plastik lambiri fiyatları

Daha önce Labiri hakkında ve lambiri fiyatları hakkında bilgiler sunmuştuk. Gelen istekler üzerine plastik lambiri konusada değinmeye karar verdik. Plastik lambiri fiyatları , kullanılan malzemeden dolayı normal lambirilere göre biraz daha uygundur.Ucuz lambri kullanmak isteyenleri neredeyse ilk tercihidir

Read more...

Jakuzi model ve fiyatlari

Jakuzi model ve fiyatları
Banyolarda lüks kullanımlar için tercih edilen jakuziler küvetlere oranlar biraz pahalıda olsa zevkine düşkünler için idealdir.

See more here:
Jakuzi model ve fiyatları

Read more...

Klozet Modelleri

Klozet modelleri , klozet çeşitleri nasıl klozet alınmalı?

Klozet fiyatları konusunda kısaca bahsetmiş olduğumuz banyo klozet modelleri kullanılan sermaik yapısına ve süslemesine gör birçok farklı şekilde çeşitlenmektedir.

Read more...

Mantolama Fiyatlari

Mantolama Fiyatları

Sitemizde birçok firmaya ait istanbul ankara izmir ve bursa gibi büyük şehirlerdeki mantolama ücretlerini, maliyetini bulabilirsiniz. Bunları site arşivimize ekleyerek bu tarza uygulama düşüncelerine sahip olanlara yardımcı olmaya çalıştık.

Mantolama maliyeti hakkında ya da mantolamanın nasıl yapılacağı hakkında daha detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa mutlaka sağdaki menuden site arşivimize bir göz atın derim. işinize yarayacak pek çok bilgi bulabilirsiniz.

Read more...

Sivalar ve Siva Cesitleri

SIVALAR VE SIVA ÇEŞİTLERİ

1.Genel Bilgi 1
2.Sıvacılık Takımları, Makineleri Ve Takviye Malzemeleri 1-3
3. Yüzeylerin Sıvaya Hazırlanması 3-5
4. Sıvaların Genel Özellikleri 5-7
5. Sıva Çeşitleri 7
5.1. Geleneksel yöntemlerle yapılan sıvalar 7
5.1.1 Kaba sıvalar 7-9
5.1.2. İnce sıvalar 10
5.1.3. Rabitz sıvalar 10
5.1.4. Bağdadî sıvalar 11
5.1.5. Ahşap ve metal yüzeylere yapılan sıvalar 11-12
5.1.6. Alçı sıvalar 12-13
5.1.7. Çarpma sıvalar 13-14
5.1.8. Edelputz sıvalar 14
5.1.9. Mermer tozu sıvalar 14-15
5.1.10. Mermer pirinçli veya doğal taş pirinçli sun’î taş sıvalar 15
5.1.11. Püskürtme sıvalar 15
5.1.12. Perdah sıvalar 15-16
5.1.13. Desenli sıvalar 16 5.1.14. Alaturka sıvalar 16
5.2. Modern hazır sıvalar 17
5.2.1. Mineral esaslı düz veya desenli görünen hazır sıvalar 17-18
5.2.2. Granit tipi hazır sıvalar 18
5.2.3. Hazır ipek sıvalar 18
5.2. 4. Perlit sıvalar 18-19
5.2.5. Hazır kenitex püskürtme sıvalar 19-20
5.2.6. Sentetik reçine bağlayıcılı sıvalar 20
5.2.7. Anti nem sıvalar 20-24
6. Sıvada Çatlakların Önlenmesi 24-25
7. Dekoratif Pratik Sıva Yöntemleri 25-28
8. Sıvacı ve Özellikleri 28-30
SIVALAR VE SIVA ÇEŞİTLERİ

1. Genel Bilgi
Sıvaların çeşitli yapım amaçları vardır. Bu amaçlar, bina içinde ve dışında pürüzsüz yüzeyler elde etmek, binayı ve onu teşkil eden yapı elemanlarını dış tesirlere karşı koruyarak yapıya güzel bir görünüş temin etmektir. Dış tesirler arasında soğuk, sıcak, kar, yağmur gibi iklimsel değişiklikler ile yangın tehlikesi sayılabilir. Sıva için en elverişli mevsim, ilkbahar ve sonbahardır. İnşaat bitip duvarlar iyice kuruduktan sonra sıva işlerine başlanır.
Sıvalar malzeme zayiatının çok olduğu uygulamalar a…
Sıva, Prefabrik, Prefabrik Ev, Prefabrikyapı, Konteyner, grup inşaat, inşaat,

Read more...

Yemek Masasi Fiyatlari

Solanların veya mutfakların dekorasyonunda büyük bir yere sahip olan bir diğer unsur ise yemek masalarıdır. Geniş mutfakların ve salonların vazgeçilmezlerinden olan yemek masalarının dekorasyonla bir bütünlük oluşturmasına özen gösterilir. Yemek masası fiyatları ise normal olarak kullanılan malzemeye ve kazandırılan dekoratif özelliklere göre değişmektedir.

Fiyatlardan başlamışken, doların yükselmesiyle birlikte çoğu mobilya firmasının fiyatların bir miktar arttığını söylemek gerekir. Ancak masa fiyatlarındaki bu artış çeşitli kampanyalarla ve uygun taksit seçenekleriyle bir nebze de olsa hafifletilmeye çalışılıyor fakat bu ne yazık ki çok da yeterli olamıyor.

Yemek masası fiyatlarının düşmesine neden olan bir diğer unsur ise geçtiğimiz birkaç yıl içinde sayısı ciddi bir oranda artan mobilya ve dekorasyon firmalarıdır. Rekabetin artmasıyla birlikte çeşitlilik arttı ve fiyatlar biraz daha aşağıya indi. Tabi bu günümüzdeki kriz dolayısıyla tüketiciye ne derecede yansıyor ayrı bir konu.

Yemek masası alırken dikkat edilmesi gerekenlerin başında masada kullanılan malzeme geliyor. Sadece görünüme bakılarak alınan masalar kısa süre içinde sorun çıkartabiliyor. Bu nedenle uygun fiyata masa almak istiyorsanız seçkin markalara ait düşük modelleri tercih etmek ya da iyice araştırma yapmak gerekiyor. Ucuza alınan bir yemek masasının size sonradan açabileceği masrafları göz ardı etmek pek de mantıklı bir karar olmaz gibi duruyor.

İlerleyen günlerde masa modellerine ve fiyatlarına ait daha kapsamlı incelemeler yapacağız. Şimdilik bu kadar.

Read more...

Salon Kapi Cesitleri

Salonlar ev gibi mekanların hep göz önünde olan yerlerinden olduğu için buralarda kullanılan kapı çeşitleri de oldukça önemlidir. Dekorayonun oluşturulmasında büyük etkisi olan kapıları salon gibi yerler için seçerken özen göstermek gerekir. Özellikle duvar renklerinize, dekorasyon stilinize ve zemin kaplamalarınıza göre bir tecih yapmanız, yerinde bir karar olur.

Read more...

bolme duvar fiyatlari

Bölme duvarlar daha çok alçıpan yapısında olan, cam tuğlalar ile birlikte ofis gibi ortamlarda sık sık tercih edilen sismtelerdir. Tabi bölme duvar nasıl yapılır, fiyatı ne kadardan başlar gibi detaylı soruların cevabını burdan veremiyorum. Ama bulunduğunuz ile de bağlı olarak ufak bir araştırma yaparak internetten elle tutulur sonuçlar elde edebilirsiniz.

Read more...

Aplik Fiyatlari ve Modelleri

Bu yazımızda alçı, artbeton, polyester apliklerin fiyatlarını ve modellerini inceleyeceginiz. Artantik yapının birbirinden farklı modellerini göreceğiz . Unutmadan belirtmek istediğim bir diğer nokta da Aplik alırken dikkat edilmesi gerekenler… Aplikte her şeyden önce kullanılan malzeme 1. derecede önemlidir. Çoğu kişi dekorasyonla uyumlu olması açısından genelde alçı tercih ediyor ama bunun dayanıklığı azalttığı da göz ardı edilmemelidir.

Read more...

1 Mayıs 2010 Cumartesi

Prefabrik Ev ve Konteyner Fiyatlari

MODEL Pauline Prefabrik ev 64 800 € 95 M ² – Konteyner Fiyatları (Ev)



MODEL Pauline

Fiyat 64 800 € dan TTC

95 M ² alan Yaşam

TOPLAM ALANI 106M ²

Prefabrik ev Ahşap Yapı modern mimaride. Büyük bir mutfak fazla 31 m² açık ambiyans seveceksiniz.

Prefarbik ev Özellikleri ahşap inşaat kiti:
Üzerinde 12 m² – 2 yatak odası
- 7,9 m² 3. Oda
- Stay fazla 31 m²
- 2 WC ve depolama alanı ile ayrı bir el yıkama,
Ayrı küvet ve duş imkanı ile – Büyük banyo,
- Çamaşırhane,
- Koridor depolama,
Üzerinde 10 m² – Kapali teras
Gerçekten güzel ve fiyat olarakta iyi bir prefabrik ev fiyatları.
Yapı ev kitleri nedeniyle, iç tam olarak rahatlık ve kendi zevkinize göre donatılabilir yüzeyler

Konteyner fiyatları ve Prefabrik evler hakkında detaylı bilgi.

Read more...

En yeni mutfak modelleri ve 2010 mutfak modelleri fiyatları hakkında

Mutfak modelleri dediğimiz zaman aklıma ilk olarak mutfak dolapları ve mobilyaları gibi aynı zamanda banyolarda da önemli role sahip olan elemanlar geliyor. Bunların dışında mutfak perdesi gibi elemanlarda mutfak modelleri üzerinde büyük bir etkiye sahip. Tüm bunlarla ilgili olarak çeşitli fiyatları ve resimleri sitemizde bulabilirsiniz.

Read more...

Yuzme Havuzu Fiyatlari

Yüzme Havuzu

Havuz yapım, yüzme havuzu modelleri gibi aramlarınız varsa, yüzme havuzları hakkıdna detaylı bilgi, resimler arıyorsanız bu yazı sizlere yardımcı olacaktır.

Öncelikle yüzme havuzu modellerini tanıtan resimlerle başlamak istiyorum:


Eğer daha detaylı bilgi isterseniz bu sektörde lider olan firmaların havuz detaylarının yer aldığı web sitelerini ziyaret edebilirsiniz.

Read more...

Dusakabin Modelleri, Cesitleri, Ornekleri ile Dusakabin Fiyatlari Listesi

Duşakabinlere de sitemizde yer vermek istedik. Gördüğünüz duşakabin örnekleri pek unique olmasa da Global Yapı‘dan listelenmiştir. Daha detaylı bilgiler ve duşakabin montaj bilgisi veya duşakabin fiyat listesi almak isterseniz Global Yapı ve Dekorasyon ile irtibata geçiniz.

Read more...

Panjur Modelleri ve Fiyatlari

Panjur çeşitleri ve panjur fiyat listesini (2010) yayınlamak istedik. Global yapının panjur örneklerini ve çeşitlerini de resimlerde görebiliriniz.

Read more...

Panel Kapi Cesitleri ve Fiyatlari

Panel Kapı Çeşitleri
Kapı incelerimize Amerikan Panel Kapı çeşitleri modelleri ve fiyatlarıyla devam ediyoruz. Panel kapılar uygun fiyatları ve rahat mantolamalarıyla dikkat çeken kapılar. Gerçi daha sonra kapı nasıl mantolanır üzerine hazırlayhacağımız dökümanla bunları daha detaylı olarak inceleyeceğiz.

Sözü fazla uzatmadan amerikan panel kapı modellerinin örnek resimlerine bakalım.


Eğer panel kapı uygulamaları hakkında daha detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa ya da daha fazla panel kapı modeli ve fiyatı görmek istiyorsanız netteki diğer sitelere de bir göz atabilirsiniz.

Read more...

Asma Tavan Fiyat Listesi ve Tanitim

Global yapı ‘nın asma tavan modellerini, çeşitlerini tanıtmaya devam ediyoruz. Bunların dışında sitemizde Asma Tavan Listesi ni (2010) bulabilir, download edebilirsiniz.

Read more...

Stropiyer Modelleri ve Fiyatlari

Tavan için stropiyer modelleri

Kartonpiyer ve stropiyer gibi alçıpan tabanlı ürünler ile tavan dekorasyonunun oldukça şık bir görünüm aldığını önceki yazılarımızda da sizlerle paylaşmıştık. Bir çok örnek resimde de gördüğümüz gibi bu tarz uygumalar hem montaj kolaylığı hem de uygun fiyat aralıkları nedeniyle çeşitli mekanlarda sürekli kullanılıyor. Ucuza stafor tazı bir sisteme sahip olmak isterseniz sizler de asma tavan ve kartonpiyer tarzı uygulamalara göz atabilirsiniz.

Read more...

Mutfak Tezgahi Fiyatİ

Mutfak Tezgahı Fiyatı

Çimstone Arcadia Mutfak Tezgahı – 320,00 TL + KDV

Firma adı :

Kurt Granit & Çimstone
Ülke :

Türkiye
Şehir :

İstanbul
Adres :

Sultançiftliği mah 14 sok no: 32 Sultangazi İstanbul
Telefon :

0212 667 35 60
Faks :

0535c498 28 37
E-posta :

info@kurtgranit.com
Web adresi :

http://www.kurtgranit.com
Açıklama :

Firmamız Çalışma politikası müşteri memnuniyeti üzerine kuruludur.Biliyoruzki en iyi referans müşteridir.Şuan Kurt Granit olarak Çimstone Uygulamalarında İstanbul genelinde en çok uygulama yapan firmalardan biriyiz.Sitemizin referanslar bölümünde daha önce yapmış olduğumuz çimstone granit mermer technistone uygulamalarını inceleyebilirsiniz. Bu kadar geniş ürün yelpazesine hükmeden sektörde tek firmayız.Kurt granit çalışma prensipleri arasında kaliteyi ucuza uygulamak prensibini ilke edinmiştir

Read more...

Çanakkale seramik banyo seramikleri 2010 modelleri

Dün, yazımda da Yurtbay’ın veya Çanakkale seramik’in dekorasyon alanındaki liderliklerini kolay kolay bırakmayacaklarından bahsetmiştim.



Özellikle çanakkale seramik 2009 model banyo seramikleriyle oldukça şık bir çizgi yakalamış gibi duruyor. Eğer mutfak ve ya banyo gibi alanlarınızda tadilat vs. gibi bir işlem yapmayı planlıyorsanız bu firmaların ürünlerine mutlaka göz atın.



Bunun dışında lavobo vs. gibi değişikliklere de girmeyi düşünürseniz vitra’nın ürünlerini inceleyebilirsiniz. Olduça estetik tasarımlara sahipler.

Read more...

Praktiker urunleri ve fiyat listesi

praktiker urunleri ve fiyat listesi

türkiye’nin en büyük yapı marketlerinden biri praktiker, ikea ve koçtaş‘ın ağırlığı altında biraz ezilse de uzun süredir kemiklemişmiş bir müşteri kitlesine sahip oldu ve mağazaları geç saatlerde bile dolu bir halde. özellikle avize, gardrop, dolap modelleri, duvar kağıdı modelleri, ofis mobilyaları, çalışma masaları, stor perde modelleri, jakuzi ve tv ünitesi konusunda kaliteli ürünlere sahip olan praktiker’in 2010′un ilk ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde müşterileri için %30′a varan indirimleri mevcut. bu indirimler henüz tüm şehirlerde geçerli değil ancak en azından üç büyük şehrimizde geçerli olduğunu söyleyebilirsiniz. praktiker’in en şık 2010 mobilya modelleri ve güncel fiyatları için sitemizdeki ilgili bağlantılara göz atabilirsiniz.

Read more...

Gaysan Mobilya Fiyatlari

Gaysan Mobilya Fırsat Ürün Fiyatı Duvar Ünitesi

DAR MEKANLARA PRATİK ÇÖZÜMLER sıloganıyla ilginç ürünlere imza atan Gaysan Mobilya da Bu ay bir fırsat ürünü değerinden oldukça düşük fiyata müşteriye sunuluyor.
Sunulan Ürün Duvar ünitesi

Bu ünitenin Genişliği 350 cm , yüksekliği 200 cm . Fiyatı ise 690 TL dır.
Bİzden duyurması…

Read more...

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP