3 Temmuz 2009 Cuma

Hazir Rulo Cim Nedir? Nasil Uygulanir?

Çim, bahçe dizaynlarının en önemli detayı. Bir ev için halı veya döşeme neyse çimde, bahçenin önemli dekor parçasıdır. Eskiden bahçe toprağına uygun tohum seçimleriyle yapılan bahçe dizaynları fazla uğraşı gerektiren işlerdi. Yaz aylarında çimler büyük zararlar görüyor. Verimi ve bakımı zor olduğu için son yıllarda hazır çimler üretilmeye başlandı. Hazır rulo çim, ekme çime göre daha pahalı. Taşıma, bakım, ekileceği yerin uygun hale getirilmesi vs. hazır rulo çim maliyetini arttırıyor. Yinede olmama riski ve bir sürü çaba yerine hazır rulo çim, tercih etmek daha masraflı olsa da büyük bir kolaylık.

Hazır rulo çim için özel ve büyük alanlar tahsis ediliyor. Çim tohumları ekilip uygun bakımları aksatılmadan büyüyüp kök salması sağlanıyor. Çimler, gelişme dönemlerini tamamladıklarında rulo haline getirilip satışa sunuluyor. Çimleri, rulo halleriyle döşeneceği bahçe veya alana uygulamak çok kolay.

Hazır rulo çimi uygulamada dikkat edilmesi gerekenler?

Çim tohumları, ekileceği yere uygun karışımlardan oluşmalı
Rulo çim ekilmeden önce çim toprağı serilmeli
Rulo çim uygulandığı günden itibaren her gün sulanmalı
Sulama işlemi güneşin tepede olmadığı vakitlerde yapılmalı
Zeminin düz olmalı
Su biriktirebilecek şekilde yapılandırılmaması
İnşaatı bitmiş alanlara uygulanmalı

Hazır rulo çimin uygulandığı yerler:

Şehir parkları, bahçeler, spor alanları gibi doğal görünümde ki bütün yaşam alanlarına döşenebilir.Hazır rulo çim fiyatları:Hazır rulo çim fiyatları metrekare hesabıyla yapılmakta. Ortalama metrekaresi 5 TL.Günümüzde rulo çime büyük bir ilgi var. Bu yüzden rulo çim konusunda kampanyalar zaten canlı olan piyasayı daha da canlandırıyor.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP