3 Temmuz 2009 Cuma

Perde Nasil Secilir?

Perdeler evimizi hem disaridan bakildiginda guzel gosterir hemde odanin havasini degistirir. Mesela bir cocuk odasinda cocugumuzun cinsiyetine gore bebekli, cizgi film kahramanli, arabali vb. perdeler kullanilarak hem cocuklarimizin istedigi sekilde mutlu olmalari , hemde o odanin bir cocuk odasi havasinda olmasi saglanir. Baska bir ornek daha verecek olursak salanumuzda genellikle beyaz kupurlu perdeler kullanilir bundaki amac cogunlukla salon takimlarinin modern veya klasik beyaz agirlikli olmasindan kaynaklanmaktadir, son yillarda her ne kadar modern cizgilerin coklugu ve salon takimlarininda renklenmesini dusunecek olsak bile agirlik genellikle beyaz perdelerden yana olmaktadir.



Peki evimizde yeni bir duzenleme dusunuyoruz ve perde seciminin de oneminin farkindayiz nasil bir perde secmeliyiz, perde seciminin puf noktalari varmidir? Iste bu ve benzeri sorulariniza yanit olabilmek icin biraz yardimci olamaya calisacagim.

Ilk olarak nasil bir perde istediginize karar vermelisiniz klasik, modern, guneslikli - gunesliksiz vb. Guneslikli perde secimini yaptiysaniz ilk dikat etmeniz gereken kornis ile duvar arasindaki boslugun ne kadar oldugudur eger o alan dar ise guneslik kullanmaniz zorluk yaratabilir.

Eger pencereleriniz dar ise pervazinizin dis tarafina guneslik ve perde asarsaniz bu biraz olsun bir genislik havasi verecektir. Guneslikler genellikle kotu manzaralari kapatmak icin cok yararli bir tarzdir :)



Eger eviniz bir binay yada kotu goruntuye bakiyorsa ozaman perdelerinizi desenli secmenizde fayda olacaktir boylece disarisi tam olarak secilemez.

Perde ve guneslik seciminde kumaslarda cok onemlidir her kumas guneslik icin kullanilmaz. Gunesliklerinizin katlandigini dusunursek bu durumda mumkun oldugunca agir ve koy ton desenlerden kacinmanizi tavsiye ederim cunku agir desenler katlandiginda cok guzel bir goruntu ortaya cikmiyacaktir.

Guneslik ve perdeleri bir arada nasil kullaniriz sorusunun cevabini ekolay sitesinin dekorasyon sayfasinda buldum ve sizlerle paylasmak istiyorum:

• Bırakın pencereleriniz size öncülük etsin. Hangi güneşliği kullanacağınızı onlar size söyleyeceklerdir; perde mi yoksa perde ve güneşlik birlikte mi?

• Güneşlikler hem pratik kullanım hem de dekoratif etki açısından iyidir. Serin tutar ve gün ışığından yararlanmanıza olanak tanır.

• Perde ve güneşlikler, bir odanın orantısını düzeltebilir. Örneğin pencereleri daha uzun ya da daha geniş gösterebilir.

• Çirkin manzaraları, buzlu cam kullanarak engelleyebilirsiniz ve stor güneşlikleri pencerenin yarısına kadar indirebilirsiniz.

• Stor güneşlikler, desenli kumaşları kullanmanıza olanak tanırlar. Modern uygulamalar için de son derece idealdirler.

• Güneşlik ve perde kombiniyle modern bir görünüm elde edebilirsiniz.

• Perde ve güneşlik kombinasyonunun nasıl asılmış olduğuna dikkat etmelisiniz. Perdelerin, radyatör ya da pencere pervazından uzakta bulunmasına özen gösterin.

• Eğer bütçenizi çok zorlayan bir perdelik kumaş beğenirseniz, bunu güneşlik olarak değerlendirmeyi deneyin. Daha uygun bir kumaşı perdelik olarak kullanın.



Yukaridaki bilgiler umarim perde nasil secilir ve hangi perde ve guneslik kullanmaliyim sorulariniza biraz yanit olabilmistir.

Eger sizinde perde ve guneslik ile ilgili yorum ve onerileriniz varsa lutfen asagida yer alan yorum bolumunden bizlerle paylasin.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP