5 Temmuz 2009 Pazar

Laminant Giydirme Cephe Sistemleri

Compact Laminat (Masif Laminat); termosetting reçine emdirilmiş çok sayıda kraft tabakalarının ön ve arka yüzeyine melamin esaslı dekor tabakasının gelmesiyle yüksek ısı (170°C) ve basınç (100 -120 bar kg/cm2) altında 60-90 dakika çok katlı preslerde preslenmesi sonrasında meydana gelen homojen cephe giydirme levhalarıdır.

MECOLAM Compact Laminat Paneller ISO 9001 ve EN 438 standartlarında CGF kalitesiyle üretiliyor. Compact Laminat cephe kaplama sistemi ile giydirilmiş binalarda, bina yüzeyi ile kaplama tam olarak ayrıldığından, maksimum düzeyde havalandırma sağlandığı gibi, rutubet, ısı kaybı ve ısı farklılıkları da önlenmiş oluyor.

Geniş renk ve desen seçeneği ile metal ve kompozit türevi diğer giydirme cephe levhalarına oranla daha esnek ve yaratıcı çözümler sunuyor.

Yarı havalandırmalı giydirme cephe sistemleri kategorisine giren sistem, temel olarak uygulama teknikleri açısından, malzeme kalınlığına bağlı olarak 4 grupta toplanıyor.

Yapıştırma Sistemi: (6 - 8 mm panel için)
Agraflı Askı Sistemi: (8 -10 mm panel için)
Perçinli Sistem: (6 - 8 mm panel için)
Yalıbaskısı Sistemi: (4 - 6 mm panel için)

SikaTack panel yapıştırma sistemi
6 veya 8 mm et kalınlığındaki compact laminat panellerin, bina cephesine braketler vasıtasıyla monte edilmiş alüminyum T ve L profillere veya çelik profillere yapıştırılması şeklinde uygulanıyor.

Panel kalınlığı tamamen iklim koşulları ile ilgili olup, paneller arasındaki derz boşlukları isteğe bağlı olarak açıktır. Çatı parapetlerinde derzler plaka altından klape şeklinde kapatılarak derz üzerinden hava şartlarına mukavim elastik mastik uygulaması yapılıyor.

Derz aralığı mesafesinin panel kalınlığı kadar olması gerekiyor. Yapıştırma sisteminin ekonomik ve hızlı montaj avantajları dışında sağladığı en büyük olanak, 6 mm panelin bombelenme kabiliyetinden yararlanarak dairesel formda yapıştırma yapılabilmesi.

Diğer uygulama sistemlerinde dairesel uygulama yapılamıyor. Altyapıda kullanılan alüminyum profiller dışında yapıştırma işleminde kullanılan tüm malzemeler SİKA ve İsviçre’de üretiliyor.

Yapıştırma sistemi dünyada üretilen tüm dış cephe compact laminatları için geçerli değil, bu nedenle yapıştırma test raporu (yaşlandırma) istenmesi gerekiyor.

Agraflı askı sistemi
8 veya 10 mm et kalınlığındaki compact laminat paneller için uygulanabilen mekanik montaj sistemi. Bina cephesine düşeyde braketler vasıtasıyla bağlanmış alüminyum köşebent profillerine, yatayda özel kesitli alüminyum raylar monte ediliyor.

Compact laminat panellerin derz oluşturulacak kenarlarına derz çıtasının geçirilebilmesi için kanallar açılıyor. Panellerin arkasına takılan agraflar, ayarlı vidalar ile alüminyum raylara takılıyor.

Derz aralarına 3 mm et kalınlığında compact laminat derz çıtası geçirilerek derzler kapatılıyor. Bu sistemin seçilmesindeki esas prensip derz aralıklarının kapatılması olanağı ve/veya iklim koşulları. Yapıştırma sisteme oranla daha pahalı, uygulama süresi ve işçiliğin yarı yarıya arttığının unutulmaması gerekiyor.

Renkli perçin sistemi
6 veya 8 mm et kalınlığındaki compact laminat paneller için uygulanabilen yarı görünür montaj sistemi. Diğer sistemlerde olduğu gibi alüminyum altyapıya panellerin özel renkli perçinler vasıtasıyla montajından oluşuyor. Stadyum veya benzeri geniş cepheli yüzeylerde tercih ediliyor. (Perçin başlarına takılan cap’ lerin algılanması zor.)

Yalıbaskısı sistemi
Villa türü yapılarda kullanılan, 4 veya 6 mm et kalınlığındaki compact laminat paneller için uygulanabilen gizli montaj sistemi.

MECOLAM compact laminatın teknik ve fiziksel özellikleri

UV ışınlarına karşı dayanıklılık
Atmosfer koşullarına dayanıklılık
Yangına karşı dayanıklılık
Darbe, çizilme gibi etkilere dayanıklılık
Asit yağmuru, hava kirliliği gibi etkilere karşı kimyasal dayanıklılık
Renk ve desen zenginliği
Bakım gerektirmemesi
ISO 9001 kalite sistemi
Sağlığa zararlı madde içermemesi
Estetik bir görüntü elde etme imkanı vermesi
Ekonomiklik, ileri teknoloji.

Compact Laminat paneller, ahşap esaslı malzeme kategorisine giriyor ve özellikle dış cephe uygulamasında deneyimli uzman bir firma tarafından yapılması kullanıcının seçim yaparken dikkat etmesi gereken bir nokta.

Türkiye’ye Suriye, Hindistan, İsrail, Çin gibi ülkelerden hiçbir norma uymayan compact laminatlar getiriliyor. Bu nedenle dikkat edilmesi gereken başlıca hususlar şunlar:


UV ışınlarına karşı solmazlık garantisinin süresi
E.B.C Curing Yüzey işlemi ile üretilmiş olması
ÖNORM B 3800/1'e göre yangına karşı dayanıklılık
Malzemenin çift yüzlü olması (her iki tarafınında dekor kağıdı kaplı olması)
Malzemenin yapıştırma sistem için test raporunun olması


Web: www.meridyenyapi.com.tr

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP