10 Temmuz 2010 Cumartesi

Ferforje Korkuluk Modelleri ve Fiyatlari

Ferforje Korkuluk Modelleri
Ferforje Demir Korkuluk Fiyatları
Merdiven Basamak Korkulukları
Pencere Demir Korkuluk
Ferforje Bahçe ve Bina Giriş Kapıları
Ferforje Demir Balkon Korkulukları
Modelleri - Fiyatları - Uygun Ödeme
Garantili İş Teslimi ...

FERFORJE NEDİR

Asıl yazılışı Ferforgé olan kelime Fransızcadır. Ocakta çalışılarak döverek işlenmiş demir manasındadır. Bugün ferforje demirlik imalatını daha ekonomik hale getirmek için birçok yerde hazır motifler kullanılmakta ve ancak özellik isteyen işlerin bir kısmı veya tamamı elde hazırlanmaktadır. Her ne olursa olsun Ferforje demirlik tasarımı ve imalatı, emek yoğun ve titizlik isteyen bir iştir. Ferforje imalatında önemli konular şunlardır:

Yerine uygun tasarım

Tasarıma uygun malzeme ve aksesuar seçimi

Malzeme ve Tasarımı bir araya getirecek optimum imalat yöntemi tesbiti

Ölçülerine ve tasarımına uygun imalat

İmalat sonrası temizlik (ürün yüzeyi ve birleşmeler)

Ürün yüzeyini korumak için önlemler

Boya ve dekorlama

Montaj

İyi bir ferforje işi yukarıda verilen konular ve maliyet göz önüne alınarak değerlendirildiğinde ortaya çıkacaktır.
ferforje Demir korkuluk - Merdiven Korkulukları - Basamak Korkulukları -

FİYATLANDIRMA:
Ferforje (ya da işlenmiş) demirlik uygulamaları için açık bir tanımlama yapılamadığı zaman kiloyla fiyat arayışı ortaya çıkmaktadır. El işçiliğinin kiloya dökülmesi zor olduğu için de haliyle problem yaşanmaktadır. Demir sanatına katkısı olmayan ve uygulamacıyı kiloyu artırıcı malzeme kullanmaya teşvik eden bu anlayışı terk ederek proje maliyeti üzerinden fiyatlandırma daha yaralı olacaktır.


MALZEME :
Malzeme ve aksesuar üreticisi gurupta oldukça büyük ve kurumsallaşmış üreticiler bulunmaktadır. Bu arada ferforje motif makinaları ve bazı motif kalıpları ile iş yapan ancak kurumsal olmayan bazı tedarikçiler genelde yerel piyasada ve hiçbir kalite belgesi olmadan imalat yaparak, düşük fiyatla pazarda yer edinmeye çalışmaktadırlar. Müşterinin kendi uygulamasında hangi ürünlerin kullanıldığını sorup, kalitesinden emin olduğu malzemelerin kullanımını talep etmesi ve bunu denetlemesi yararına olacaktır. METEKS FERFORJE kullandığı malzemelerin kurumsal bir üreticiden gelmesine ve kalitesine dikkat eder, müşterisini bu konuda bilgilendirir.

UYGULAMACILAR:
Uygulamacılar genelde hazır motifleri istenilen tasarıma bir demir işçiliği ile birleştirerek teslim ederler veya montajını yaparlar. Burada problem genelde bu işten anlamayan müşteriye herşeyin ferforje olarak pazarlanmasıdır. Özellikle yerine montaj isteyen ferforje demirlik işlerinde, insan sağlığını ve ergonomisini gözeten bir yaklaşım gerektirmekle birlikte, bunun eğitimsiz seyyar kaynakçılar tarafından bile yapıldığını görmekteyiz.

Hangi eve nasıl demirlik yapılabileceği ve standartlarının ne olacağı birçok kişi tarafından ya önemsiz ya da belirsizdir. Kanuni boşluklar ve yanlış anlamalar da bu karmaşaya katkıda bulunmaktadır. Müşterilerin talep ettikleri uygulamalarla ilgili detayları ve nedenlerini sorarak bu konuda tatmin edici bilgi almaları yararlarına olacaktır.

METEKS FERFORJE uygulamalarında hazır motiflerin yanısıra, kendi tasarımı olan motifleri de kullanarak, ürünlere ayrı bir özellik katar. Bunu yaparken, üretim ve uygulama standartlarına ayrı bir önem vererek müşterilerini bu konularda bilgilendirir

FERFORJE DEMİRİN TÜRKİYE’DE VE DÜNYA’DA ÖNEMİ
Asırlar boyu demirci bir ulus olma özelliğimize bir göz attığımızda, her kasabada bir demirci ocağı bulunmasının nedeninin genelde nal,pulluk,kazma-kürek, kilit ve menteşe yapımı olduğunu görürüz. Geleneksel Anadolu evinin ahşap yapısının ağır demir kaldıramaması nedeniyle, dekoratif pencere-kapı-merdiven-bahçe demirliklerinin ancak cami ya da saray gibi taş binalarda kullanıldığı görülmektedir. Bu nedenle demirlik desenleri Beton-taş binaların yeniden ortaya çıkmasına kadar kısıtlı kalmıştır.

Ferforje demirlik imalatı Avrupa’da halen çok önemli bir iştir. Ferforje demirlik imalatı bir binanın sanatsal-anıtsal yanı olarak görülmüştür. Bugün Ferforje imalatlarında kullanılan birçok desen, kalıp ve aksesuar; geçen birkaç asırda yaygın şekilde taş yapılarında demirlik kullanan ve bu nedenle desen ve aksesuarda zenginleşen Avrupa’dan (İtalya, Fransa, Almanya, İspanya ve İngiltere) gelmektedir.

Türkiye’de beton-taş binalarda önce gereksinimle başlayan ve sonra bir moda olarak devam eden ferforje demirlik işleri, birkaç motifin bir elektrik kaynakçısı tarafından birleştirilmesi olarak görülmemelidir. Gerek imalat kalitesi ve gerekse geleneksel desenler açısından, bir zamanlar sarayları bezendirmiş, en keskin ve işli kılıçlarını yapmış demirciliğimizi yeniden canlandırabilmek için çok çaba gerekmektedir.

Ferforje kısaca sıcak yada soğuk olarak dövülerek işlenmiş süslü demirlerdir. Ferforje nin hayatımızda çok geniş bir yeri vardır. Bahçe Korkulukları, Pencere Korkulukları, Balkon Korkulukları, Merdiven Korkulukları çeşitli süs eşyaları, Banklar, sandalyeler, masalar vs. olmak üzere bir çok alanda kullanılmaktadır.

Günümüzde Ferforje demirleri artık modern makinlarda standart model ve motifler belirlenerek fabrikalarda üretilmekte ve kullanıcıların hizmetine sunulmaktadır. Ülkemizde bir çok şehirde irili ufaklı çok sayıda firma kendine has ferforje motif ve modellerini üretmekte ve bunların satışını yapmaktadır. Hatta Başta keskinler FERFORJE olmak üzere bazı firmalar yurtdışına çok sayıda ülkeye ihracat yaparak ülke ekonomisine katkıda bulunmaktadırlar

Ferforje, denilince genellikle, maalesef klasik anlamda demircilik anlaşılmaktadır.(Burada kesinlikle klasik manada iş yapan demircileri küçük görme yoktur.)Fakat biz duruma daha farklı bakıyoruz, şöyle ki: Biz yaptığımız bütün işlerde olduğu gibi ferforje işini de yaparken sanat yaptığımızı, sanat icra ettiğimizi düşünüyoruz ve yaptığımız işlere de sanat eseri gözüyle bakıyoruz.Bu düşünce, işletmemizde çalışan herkesin düşüncesidir.Yaptığımız işleri de bu titizlikle yapıyor, imalatını yapıyor ve montajını yapıyoruz.

Aliminyum Küpeşte Ferforje Korkuluk Ferforje Merdiven Korkuluğu Pencere Korkulukları imalatı Parapet Üstü Ferforje Korkuluk uygulamaları Basamak Merdiven Pencere Ferforje Motifleri - Ferforje Bahçe Kapıları - Fiyatları -

2 yorum:

Sinan DOĞANAY 2 Kasım 2012 06:23  
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Sinan DOĞANAY 2 Kasım 2012 06:25  

Ferforje balkon korkuluğu modellerinizin görsellerini sergilermisiniz.

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP