28 Temmuz 2010 Çarşamba

Gökdelenlerin Önü Açılıyor

İzmir 3. İdare Mahkemesi’nin iptal ettiği Alsancak -Turan arası 550 hektarlık araziyi kapsayan Yeni Kent Merkezi planı yeniden yürürlüğe girecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin gökdelenler bölgesi olarak tespit ettiği kentin geleceğini etkileyecek en önemli planlama çalışmalarından biri olan Turan -Alsancak liman arası Yeni Kent Merkezi Planı bir türlü yaşama geçmedi.

Yeni Kent Merkezi Planı bu kez Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Yüksel Çakmur ve arkadaşlarının İzmir 3. İdare Mahkemesi’ne açtığı davayla gündeme geldi. Mahkeme, jeolojik ve zemin etüdlerinin bulunmayışı, analizlerde eksik olması nedeniyle 1/5000 ve 1/1000 ölçekli planların yürütmesini durdurdu. Büyükşehir, Bölge İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma kararının iptali için başvurdu. Ancak, itiraz reddedildi.

Büyükşehir Belediyesi, mahkemeden plan iptal kararı çıkmadan jeolojik etüdleri tamamlamak için harekete geçti.

Yeni Kent Merkezi etüdlerini ihaleyle özel firmaya yaptırdı. Afet İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderilen planlar onaylandı. Eksiklikleri tamamlanan plan, onaylanması için bu ay Büyükşehir Belediye Meclis toplantısı gündemine alınacak. İmar Komisyonu raporuna göre onaylanması durumunda askıya çıkacak plan yürürlüğe girecek. Böylece gökdelenler bölgesindeki yatırımların önü açılacak.

Planı bekleyen çokİzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, zemin etüdü nedeniyle ortaya çıkacak farklı kararlar haricinde değişiklik öngörmediklerini söyledi. Kocaoğlu, “Ufak, tefek hatalar varsa düzeltilir. Özünde bir değişiklik yapmayacağız. Planı bekleyen pek çok hak sahibi var. Kimseyi mağdur etmek istimiyoruz” dedi.

Manisa’da dev projeler yolda

Manisa Valiliği bünyesinde ‘İl AB Daimi Temas Noktası’ ve ‘Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu’ oluşturuldu. İl AB Daimi Temas Noktası’na görevlendirilen Vali Yardımcısı Kadri Canan, “Ülkemizin AB katılım süreci, sadece merkezi yönetimi değil, yerel yönetimleri ve toplumun tüm kesimlerini de içine alan kapsamlı bir süreç olup, ciddi bir gayret ve koordinasyon gerekmektedir. Bu çerçevede, gerçekleştirilen yasal ve idari reformların tam olarak hayata geçirilmesi, AB mali kaynaklarının kamu kurumları, sivil toplum örgütleri tarafından kullanılmasının zarureti doğmuştu. Bu zaruretten dolayı kurul oluşturulmuştur” diye konuştu.

Hülya Güven danışman oldu

Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hülya Güven, bu görevinden istifa etti. CHP Parti Meclisi üyesi olan Güven, bundan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun danışmanı olarak görev yapacak. Güven, Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’nden, Büyükşehir Belediyesi’ne görevlendirmeyle gelmişti. Asıl kadrosu üniversitede olan Güven’in, Parti Meclisi üyeliğinden dolayı başhekimlik görevinden ayrılması beklendi. Hülya Güven’den boşalan başhekimlik görevine ise Başhekim Yardımcısı Bora İrer atandı.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP