28 Temmuz 2010 Çarşamba

oki Konutları > 22-04-2010 Elazığlılar TOKİ Konutlarının Yerini Beğenmedi

Elazığ'da, 8 Martta meydana gelen depremde 19 vatandaşın öldüğü Okçular Köyü'ndeki vatandaşlar, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımına başlanan deprem konutlarının yerinin uygun olmadığını iddia etti.

Yapımına başlanan deprem konutlarının dere ağzı ve heyelan bölgesine yapıldığını öne süren köylüler adına gazetecilere açıklama yapan Nihat Ersöz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından kendilerine ''Okçular örnek bir köy olacak'' sözü verildiğini söyledi.

Köy halkı olarak Başbakan Erdoğan'a güvenlerinin sonsuz olduğunu dile getiren Ersöz, ''Ama ne yazık ki burada yapılanlar onu göstermiyor. Birkaç ev derede, suyun içinde yapılıyor. Birkaç tanesi de diğer tarafta, kuzey tarafta, heyelan bölgesinde yapılıyor'' diye konuştu.

Başbakan'dan bu duruma bir çare bulmasını istediklerini söyleyen Nihat Ersöz, ''Çünkü hepimiz eşit seviyede ev sahibi olmak istiyoruz. Bazılarınınki eğer derenin içinde ve heyelan bölgesinde çıktığı zaman biz vicdanen rahatsız oluyoruz. Çünkü bize daha önce söz verilmişti. Bizim istediğimiz budur'' dedi.

Bazı köylüler ise köydeki jandarma karakolunun yapılacak yeni konutların tam ortasında kaldığını söyleyerek, ''Biz çiftçiyiz. Yarın bir gün evde olamayacağız, ailelerimiz burada kalacak. Karakolun bizi koruması lazım ama köyün içinde kalırsa nasıl olacak bu iş? Bir sürü uygun arsamız var, feda olsun askerlerimize ama karakolu taşısınlar buradan'' şeklinde konuştular.

Yetkililer, konutların yapılacağı yerin jeoloji mühendislerinin verdiği rapor doğrultusunda belirlendiğini dile getirirken, konutları yapacak firmanın yetkilileri ise konu hakkında konuşmak istemediler.

Elazığ'da, 8 Martta meydana gelen, merkez üssü Karakoçan ilçesinin Başyurt Beldesi olan, Richter ölçeğine göre 6 büyüklüğündeki depremde, 6 köyde evler yıkılmış, 5 köyde 42 kişi hayatını kaybetmiş, 74 kişi yaralanmıştı.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP