26 Eylül 2011 Pazartesi

Perde Tasarımı

Perdeler evlerin içinden dış dünyaya uzanan bir elçi gibidir normal şartlar altında. Eğer çok klasik perdelerden kullanmıyorsa kişi ve hayat tarzı konusunda ipuçları verecektir seçtiği perdelerin tarzı bizlere. Hal böyle olunca gün geçtikçe farklı ve değişik stilleri yansıtmaya yönelik perde tasarımları dekorasyoncular ve iç mimarlar tarafından insanların beğenisine sunulmakta.

Bu konuya oldukça farklı bir yaklaşım getiren yabancı bir tasarımcı ise, olaya son noktayı koymuş adeta. Zıtlığın ve aykırılığın savunucularına doğrudan hitap edecek bu perde tasarımının nereden aklına estiği ise şüphe duyulan bir konu olarak akıllara takılıyor..

Neden tüm perdeler içeride olmak zorunda?

Hayır, tüm perdeler içeride olmak zorunda değildir. Tasarımcıya göre, bu durum oldukça farklı. “Madem biz perdelerimizi açıp kapatıyoruz ki perdelerimizi genelde penceremizle birlikte açıp kapatıyoruz, neden iki iş yapma gereği duyalım?” diyen tasarımcı olayın bir de kirlenme ve temizlik yönünü düşünmüş olacak ki, bu konuda da son derece pratik ve etkili bir çözümü var. Bu yeni perde, zevkinize göre seçtiğiniz bir kumaş ve pencereleriniz ebatında camlardan oluşuyor. Seçtiğiniz kumaş dışarıdan camınıza yapıştırılıyor ve ikinci bir cam da perdenizin üstünden camınıza monte ediliyor. Böylelikle pencerenizle birlikte otomatik olarak açılıp kapanan ve hiçbir zaman kirlenmeyen perdelerinize merhaba diyorsunuz.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP