26 Eylül 2011 Pazartesi

Yerden Isıtma Önerileri

Yerden ısıtma radyatörlerinizin sökülüp yerine zemin altına borular döşenmesi demektir. Yerden ısıtma tasarruflu bir yöntemdir. Çoğu doğalgaz faturasında %20 ye kadar düşüş sağlamaktadır.

Aradaki fark ise radyatör ve yerden ısıtma arasındaki metot farkından kaynaklanıyor. Radyatörlerin evi ısıtması için önce havayı ısıtmak gerekir. Tüm oda ısındıktan sonra radyatörler devreden çıkar. Sürekli düşen oda sıcaklıkları sürekli radyatör çalışması anlamına gelir ve bu doğalgaz faturanızı arttırır. Yerden ısıtmada ise zeminin ısınması gereklidir.

Yerden ısıtma aşağıdan yukarıya ısıtır. Ev daha çabuk ısınır. Yerler daha sıcak ve basılabilirdir. Böylece doğalgaz faturalarınızda da düşme yaşanır. Üstelik ev kolay soğumaz ve belirli bir sıcaklığı korur. Bu yöntemde evi ısıtmak biraz zaman alır ancak bir kez ısındığında kombi sürekli düşük seviyede yanacağından faturanız düşecektir.

Ancak yerden ısıtma ancak yeni yapılan evler için mantıklı ve karlı bir iş olarak gözükmektedir. Daha önceden yerden ısıtma sistemi döşenmemiş bir eve yerden ısıtma döşemek her şeyin kırılıp yeniden yapılması anlamına gelir. Bu da çok zor ve zahmetlidir.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP