23 Mayıs 2012 Çarşamba

12. Gayrimenkul Zirvesi ve İstanbul REstate Gayrimenkul Fuarı gerçekleşti


Gayrimenkul sektörünün ulusal ve uluslararası en önemli oyuncuları, İstanbul’da düzenlenen 12. Gayrimenkul Zirvesi ve ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı’nda buluştu. GYODER tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı himayelerinde, DenizBank’ın Zirve Sponsorluğunda 10-11 Mayıs tarihlerinde düzenlenen Zirve ve Fuar, iki gün süre ile gayrimenkulün nabzını tuttu.

Yaşanan önemli gelişmelere paralel olarak bu yıl farklı bir konsept ve özel bir mekanda düzenlenen 12. Gayrimenkul Zirvesi ve ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı, “Değişim, Dönüşüm; Devamlılık” teması ile Hasköy İplik Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Zirve ve Fuar, iki gün süre ile gayrimenkulün ulusal ve uluslararası buluşma noktası oldu.

“Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu” GYODER (Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği) tarafından düzenlenen 12. Gayrimenkul Zirvesi ve ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı’nda, gayrimenkul ile ilgili tüm taraflar; kamu – özel sektör, ulusal ve uluslararası önemli isimler bir araya geldi. Zirve ve Fuar, 13 ülkeden 1.224 katılımcıyı ağırladı. Fuar alanında yer alan 64 stantta ise ulusal ve uluslararası firmalar iki gün süre ile projelerini tanıttı.

Gayrimenkul sektörünün öne çıkan konularının, birbirinden önemli konuşmacılar tarafından 7 ayrı oturumda ele alındığı 12. Gayrimenkul Zirvesi ve ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı, GYODER Başkanı Işık Gökkaya, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş ile T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın konuşmalarıyla açıldı.

“YAŞAMDA DÜN, BUGÜN, YARIN: KENTSEL DÖNÜŞÜM”

Zirve’nin Doğan Media International Başkanı Nuri M. ÇOLAKOĞLU’nun yönetiminde gerçekleştirilen ilk oturumunun konusu “Kentsel Dönüşüm” oldu. “Yaşamda Dün, Bugün, Yarın: Kentsel Dönüşüm” başlıklı oturumda; GYODER Başkan Yardımcısı Özlem GÖKÇE, İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Prof. Dr. Mehmet Emin BİRPINAR, Kentsel Strateji Kurucu Ortağı ve Şehir Plancısı A. Faruk GÖKSU, Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan GÜLDAĞ, Tabanlıoğlu Mimarlık Ortağı Melkan Gürsel TABANLIOĞLU kentsel dönüşümü farklı açılardan ele aldılar. Oturum sonrasında IMSAD Başkanı Hüseyin Bilmaç da, konuk konuşmacı olarak “İnşaat malzemelerinde Türkiye’nin bölgenin en güçlü oyuncusu olduğunu” vurguladı.

“GAYRİMENKUL SEKTÖR RAPORU: 2023 VİZYONU”

12. Gayrimenkul Zirvesi ve ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı’nın ilk gününde, GYODER tarafından hazırlanan 100 sayfalık “Gayrimenkul Sektör Raporu: 2023 Vizyonu” sonuçları, GYODER Yönetim Kurulu Üyeleri Neşecan Çekici ve Cansel Turgut Yazıcı, tarafından gerçekleştirilen bir özet sunumla ilk defa kamuoyuyla paylaşılmış oldu.

Oturum başkanlığını İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Deniz Ülke ARIBOĞAN’ın yürüttüğü “Geleceği Yapılandırmak: 2023 Vizyonunda Gayrimenkul Sektörü” başlıklı ikinci oturumda ise rapor sonuçları; GYODER Yönetim Kurulu Üyeleri Neşecan ÇEKİCİ ve Cansel Turgut YAZICI’nın yanı sıra Jones Lang LaSalle Türkiye Genel Müdürü Avi ALKAŞ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürü Mehmet Ali KAHRAMAN ile Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Mete SARAÇOĞLU tarafından değerlendirildi.

“DEĞİŞEN YAŞAMLAR, DÖNÜŞEN KENTLER: DÜNYA UYGULAMALARI”

Öncesinde Yapı Endüstri Merkezi Başkanı Doğan Hasol’un konuk konuşmacı olarak yer aldığı, “Değişen Yaşamlar, Dönüşen Kentler: Dünya Uygulamaları” başlıklı ilk günün 3’ncü oturumunu ise GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre Çamlıbel yönetti. Oturumda, Broadway Maylan Master Planlama ve Kentsel Tasarım Departmanı Direktörü Monika Bik, Barselona Belediye Meclisi Pazarlama ve Uluslararası Ekonomik Reklam Direktörü Jordi Sacristan, SPH Newsletter Başyazarı Andreas Schiller ile Affordable Housing Institute Kurucu Başkanı David Smith, farklı kentsel dönüşüm uygulamalarından örnekler sundu.

12. Gayrimenkul Zirvesi ve ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı’nın ilk günü, düzenlenen Gala Resepsiyonu ile sona erdi.

“İSTANBUL FİNANS MERKEZİ”

Zirve ve Fuar’ın ikinci günü ise Sermaye Piyasası Kurulu 2. Başkanı Mehmet Emin Özer’in açılış konuşması ile başladı. “İstanbul Finans Merkezi” başlıklı ikinci günün ilk oturumu ise, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım EKREN başkanlığında gerçekleştirildi. Oturumda; DenizBank Genel Müdürü Hakan ATEŞ, Reidin.com CEO’su Ahmet KAYHAN, Immofinanz AG Gayrimenkul Yatırımları Müdürü Marco KOHLA, TSPAKB Başkanı Attila KÖKSAL, İTİCÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Mali İşler Koordinatörü Prof. Dr. Yusuf TUNA, İstanbul’un Finans Merkezi olma sürecini farklı açılardan değerlendirdiler.

“STK’LAR GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNÜ MERCEK ALTINA ALIYOR”

GYODER Başkanı Işık GÖKKAYA yönetiminde gerçekleştirilen “STK’lar Gayrimenkul Sektörünü Mercek Altına Alıyor” başlıklı ikinci günün ikinci oturumunda ise KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk ÇELİK, İNDER Yönetim Kurulu Başkanı A. Nazmi DURBAKAYIM ve TDUB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Yener YILDIRIM, farklı açılardan sektörü değerlendirdiler.

“ULUSLARARASI YATIRIMCILAR NEDEN TÜRKİYE’Yİ TERCİH EDİYOR?”

T.C. Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı Başkan Yardımcısı Arda Ermut’un konuşmasının ardından başlayan “Uluslararası Yatırımcılar Neden Türkiye’yi Tercih Ediyor?” başlıklı günün üçüncü oturumu ise, ULI Başkanı Haluk SUR yönetiminde gerçekleşti. Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyüklerinden Tharaa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tariq RAMADAN, dünyanın en büyük 50 fonundan biri olan Abraaj Capital’in birinci adamı Faisal KHAN, dev yatırımlarıyla tanınan Mısır’dan Oriental Petrochemicals Company Kurucu Ortağı Karim HELAL, Malezya’nın en büyük GYO’larından Axis Reit CEO’su, sukuk ve İslamic GYO’lar uzmanı Stewart LaBROOY, yabancı gözüyle Türkiye gayrimenkul sektörünü değerlendirdiler.

“GAYRİMENKUL SEKTÖRÜNDE PAZARLAMA VE SATIŞTA NASIL YENİLİKÇİ OLUNUR?”

Zirve, sanatçı Ali POYRAZOĞLU’nun renkli yönetimi ile gerçekleştirilen “Gayrimenkul Sektöründe Pazarlama ve Satışta Nasıl Yenilikçi Olunur?” başlıklı oturumla sona erdi. Prometheus Genel Müdürü Yücel ATIŞ, Euro RSCG CEO’su Levent ERDEN ve TTBOOM Kurucu Ortağı Cüneyt KARAKAYA, Ali Poyrazoğlu’nun ‘güldüren – düşündüren’ katkılarıyla, gayrimenkul sektöründeki pazarlama ve satış yöntemlerindeki gelişmeleri ele aldılar.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN OTEL SEKTÖRÜNE ETKİSİ”

Zirve’nin ikinci gününde ise PKF işbirliği ile düzenlenen paralel panel ve workshoplarla “Kentsel Dönüşümün Otel Sektörüne Etkisi” ele alındı. PKF Hotel Experts Vienna & Istanbul Managing Direktör’ü Cristian Walter, 12. Gayrimenkul Zirvesi ve ISTANBUL REstate, iki gün boyunca Türkiye gayrimenkul sektörünün ‘merkez üssü’ oldu. Zirve ve Fuar, aynı zamanda otel, turizm profesyonellerinin, iş olanaklarını, EMEA Bölgesi’nin stratejik olarak büyüyen pazarını tartışmaları için ideal bir platform oluşturdu” dedi.

12. Gayrimenkul Zirvesi ve ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı’na, bu yıl 13 ülkeden 1.224 katılımcı ilgi gösterirken, 64 stantta da ulusal ve uluslararası firmalar projelerini tanıttılar.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP