29 Mayıs 2012 Salı

Türk Telekom Arena yanına 200 metrelik kule


Son dönemde iddialı projeler geliştiren Nurol GYO büyük bir sürpriz daha yaparak Seyrantepe’de anlaşmaya vardı. Birçok yatırımcıyı çeken ve gökdelenlerin yükseleceği bölgeye Nurol da 200 metrelik kule dikecek

2 yıl önce büyüme kararı aldıktan sonra ardı ardına projeler açıklayan Nurol GYO’nun son adresi Seyrantepe oldu. Firma, İstanbul’un gökdelenler diyarı olması beklenen Seyrantepe bölgesinde aldığı arsadaki projeyi ilk kez Milliyet okuyucularına duyuruyor.

Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, Seyrantepe’de 9 bin 500 metrekarelik arsada hasılat paylaşımı modeliyle yeni projeye başladıklarını belirterek, “Şu anda boş duran arsanın ruhsatı da hazır. Her an satışa başlayabiliriz” dedi. Aykaç projede ofis ve rezidans yapacaklarını ifade ederek, “200 metre yükseklikteki projenin inşaat alanı 107 bin 978 metrekare olacak. Ağırlıkla ofis yapacağız. Kısa süre içinde inşaata ve satışa başlamayı planlıyoruz” dedi. Mimari projesi Hakan Kıran tarafından çizilen projenin yüzde 54’ünün Nurol GYO’ya ait olduğunu anlatan Musa Aykaç, projeye yapacakları toplam yatırım bedelinin ise 105 milyon dolar olduğunu kaydetti.

Gökdelenler bölgesi olacak
Maslak’ın hemen arkasında yer alan Seyrantepe, Galatasaray’ın stadı olan Türk Telekom Arena’nın yapılmasıyla yükselişe geçti. Metro bağlantısı bölgeyi daha da yükseltirken, inşaatı süren Şişli Etfal Hastanesi bölgeyi çekim merkezi yapabilecek büyüklükte. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binası da hemen stadın karşısında yapılırken, bölge adeta özel sektörün akınına uğruyor. Seyrantepe’de Ağaoğlu, Avrupa Konutları, Eroğlu, Taşyapı gibi firmaların çok büyük projeleri bulunuyor.

Musa Aykaç, Nurol GYO’nun son iki yılda büyük bir gelişim gösterdiğini belirterek, Mecidiyeköy’deki Nurol Tower, Basın Ekspres Yolu’ndaki medya Towers ve son olarak aldıkları Seyrantepe projesinin bu büyümede önemli pay sahibi olduğunu söyledi.

600 milyon dolar yatırım
Bu üç projede toplamda 600 milyon dolara yakın yatırım yapacaklarını vurgulayan Aykaç, “Yatırımlarımızı aralıksız sürdürüyoruz. 2015 yılına kadar ilk 5 GYO arasına girmeyi hedefliyoruz. 2 yıl önce 23. sıradaydık, bugün ise 13. sıraya geldik. Hisse değerimiz de 6-7 kat arttı. Bu gidişle hedefimize ulaşacağız” dedi. Gayrimenkul piyasasının önemli oyuncularından biri olup dinamikleri değiştirmek istediklerini vurgulayan Aykaç, “Halka açık bir şirketiz ve küçük yatırımcılar bizim için önemli. Onlara da kazandırmak istiyoruz” diye konuştu.

NAKO’da hasılat paylaşımı
Musa Aykaç, gündemlerindeki bir diğer arsanın ise Zeytinburnu Ambarlar’daki İstanbul Nakliyat Ambarları İşletme Kooperatifi’nin (NAKO) arsası olduğunu söyledi. 232 nakliye ambarının bulunduğu arsayla ilgili görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Aykaç, projede Mesa Mesken ve TAO Gayrimenkul ile ortak olduklarını da açıkladı. Aykaç, anlaşma oranının epey bir yükseldiğini vurgulayarak, “Orada anlaşırsak hasılat paylaşımı yapacağız. 128 dönümlük arsada 340 bin metrekare inşaat alanı olacak” dedi.

Basın Ekspres’de ‘temapark’
Musa Aykaç, firmanın gayrimenkule ağırlık verme kararı almasıyla birlikte önemli projelere başladığını belirterek, “Politikamızı gelişmiş bölgeler üzerine kurguluyoruz. Şehrin merkezi yerlerinde sorunu olmayan arsaları satın alıp yatırım yapıyoruz. Gelişme potansiyeli olan bölgeler ilgi alanımıza girmiyor” dedi. Aykaç, geçtiğimiz aylarda satın aldıkları Hürriyet Medya Tower’ın arsasında ise temmuz ayında yıkımlara başlayacaklarını belirterek, yılsonuna kadar satışa başlayacaklarını açıkladı. Projede konut, ofis ve mağazaların yanı sıra, sağlık merkezi, otel ve temalı park da olacağını söyledi. Aykaç, Öncüoğlu Mimarlık tarafından çizilecek projenin bölgeye farklı bir dinamik kazandıracağını da söyledi.

Nurol Tower’a yabancı talip
Musa Aykaç, bir diğer projelerinin ise Çağlayan’daki Nurol Towers olduğunu belirterek, temel atma seviyesine geldikleri projeye yabancılardan toplu satın alma talebi de geldiğini anlattı. Ev-ofis konseptindeki projede toplamda 243 birimi satışa çıkaracaklarını açıklayan Aykaç, “70 ile 200 metrekare arasında ünitelere yer vereceğiz. Metrekare fiyatımız ise 6 bin 200 dolar seviyesinde. Projedeki çarşı ve ofisleri ise satmayacağız” dedi. Projenin adliye sarayına yakın olması nedeniyle avukatlardan yoğun talep aldığını anlatan Aykaç, projeyi 2014’te teslim etmeyi planladıklarını söyledi.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP