22 Mayıs 2012 Salı

Tarsus'a ödüllü AVM: Tarsu


Yaklaşık 7.5 milyar Euro'luk pörtföyüyle Avrupa'nın en önemli yatırım şirketlerinden Corio, Türkiye'deki 7'nci AVM'sini Tarsus'ta kurdu. 1 Mart Perşembe günü Bugün açılacak olan Tarsu AVM, inşaat ve yatırım konusunda dünyanın en saygın yeşil kuruluşları arasında yer alan Breeam'den 'çok iyi' derecesini aldı. 52 milyon Euro'ya mal olan Tarsu AVM, enerji tasaruffu, su tasarrufu ve doğal kaynaklar tasarrufunda bir çok ilkleri bünyesinde barındırıyor.

Corio Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Nilüfer Özlem “suyun keyfe dönüştüğü yer” olarak tanımladığı Tarsu'da, Kaliforniyalı Altoon&Porter ile birlikte geliştirdikleri bu projenin tasarımında “su” konseptinin ana tema olduğunu vurguladı. Tarsu AVM'nin Tarsus ve güney iklimine uygun olarak tasarlandığını belirten Özlem, “Biri açik diğeri yarı kapalı teras var. Katlababilir camlar sayesinde (bu uygulama Türkiye'de ilk kez yapılmıştır) yazın veya ilk baharda doğal havalandırma ile içeriye havayı alabilecek, gerektiğinde kışın kapatıp kapalı teras haline getirilebilecek yönde tasarlanmıştır. Yine teraslarımızda güneyin sıcaklığını kırmak için Türkiye'de ilk defa kullanılacak küçük su püskürtme alanları var. Yaklaşık bin metrekarelik açık alan moleküller halinde su püskürterek serinleten sistemler üzerinde kurulmuştur” dedi.

Tarsu AVM'nin 2009 Aralık'da Avrupa'nın en saygın yeşil kuruluşları arasında yer alan çevreye saygılı, yeşil bina sartifikasyon kuruluşu Breeam'a başvurduğunu bildiren Özlem, “Tarsu şu an Türkiye'de tek 'çok iyi' derecesine sahip AVM'dir. Bu inşaat ve yatırım anlamındaki 'çok iyi' derecesidir. Ve şu ana kadar Türkiye'de ve Breeam'ın bulunduğu diğer ülkelerde de alınmış ender derecelerinden biridir. Tarsu, özellikle enerji tasaruffu, su tasarrufu ve doğal kaynaklar tasarrufu üzerine yapılandırılmıştır. Örneğin gri sularımız, yani kullanılan suları temizleyip tekrar kullanarak yüzde 99'a varan tasarruflar elde ediyoruz. Havalandırma ilk defa , doğal havalandırma sistemi AVM'izde yer almaktradır. Bu demektir ki yanan ışıklarlandırma ve yanan havalandırmalarla ciddi bir enerji tasarrufu elde edilmektedir” diye konuştu.


0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP