21 Ocak 2010 Perşembe

Klozet Fiyatlari

Yapı ve dekorasyon adına çok ön planda olmayan klozetler daha çok fiyatları söz konusu olduklarında gündeme gelen meselelerden oluyorlar. Birçok kişiye göre fazla önem gösterilmeyi hak etmeyen konulardan olan klozetler aslında yapının sahip olduğu dekorasyonu bütünleme de büyük bir öneme sahip.
Daha önceki makalelerimizde de sizlerle klozet fiyatları üzerine bir takım bilgiler paylaşmıştık. Bu alanda hizmet veren firmaların İstanbul, Ankara, İzmir klozet fiyatlarına değinmiştik ve liste, tablo bulabileceğiniz adreslere sizlere yönlendirmeye çalışmıştık. Bu yazılarda ayrıca elimizden geldiği kadar, farklı firmalardan toparladığımız klozet modellerine, çeşitlerine ait resimleri sizlerle paylaşmaya çalışmıştık. Bu nedenle bu yazımda bunları tekrar etmektense, klozetlerin piyasa boyutundan uzaklaşıp farklı noktalarına değinmek daha yerinde olur diye düşündüm.
Bu yazıda daha çok klozetlerin çeşitlerine bağlı olarak sahip oldukları artıları, eksileri tartışmak daha uygun olur diye düşündüm.
Klozetlerle ilgili kıyaslama yapmaya kalktığımızda akla genel diğer bir çeşit alaturka tuvaletler oluyor ama bu ikisinin çok büyük farkları olduğundan bunları kıyaslamaktansa son zamanlarda gündeme gelen arkası olmayan altlıksız klozetlerle kıyaslama yapmak daha mantıklı olur diye düşündük.
Öncelikle uygulama rahatlığı bakımından klasik klozetler büyük bir artıya sahip. Su haznesi dışarıda olduğundan dolayı fazla bir kırıp dökme işlemi yapmaya gerek kalmadan montaj tamamlanabiliyor. Modern tiplerde ise su haznesini gizlemek için duvarda yer açmak gerekebiliyor ki bu hem her yapıda mümkün olmuyor hem de büyük bir işçilik gerektiriyor. Pratikte modern klozetler her ne kadar temizliği kolay olduğu için bakımı daha kolay gibi görünse de sorun yaşandığı zaman bakımı daha zor olabiliyor.
Tabi ki tüm bunlar zamanla aşılabilecek noktalar. Eğer klozet almayı düşünüyorsanız şuan için bütçe ayırma şansınız varsa modern klozet fiyatları bakımından da daha mantıklı gibi duruyor.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP