21 Haziran 2011 Salı

Ametist Taşları Huzur Veriyor

Daha önce ağırlıklı olarak takı ve obje olarak karşımıza çıkan doğal kristaller ve yarı değerli taşlar artık dekorasyonun bir parçası olarak kullanılıyor. Kimi huzur veriyor, kimi eksik enerjinizi tamamlıyor. Doğal taşlara ve kristallere olan ilgi son yıllarda reiki, meditasyon ve yoga gibi Doğu’ya ait kültür ve inanışların Batı’da moda olup yaygınlaşmasına paralel olarak arttı.
Çünkü Doğu felsefesinde taşlar hep yer buldu, enerjilerinden etkilerine kadar taşlara pek çok anlam yüklendi. İşte o taşlar şimdi de dekorasyonun bir parçası oldu. Taşların seçiminde ve kullanıldığı yerlerde evin stili ve kişinin fiziksel ihtiyaçları yönlendirici oluyor. Kristallerin enerjisinden en iyi şekilde faydalanabilmek için cinslerine ve kullanım alanlarına dikkat etmek gerekli. Çünkü sadece doğru şekilde kullanılan taşlar, ruhsal ve fiziksel rahatlık sağlıyor. Kristallerin dekorasyonda nasıl kullanılacağını Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi mimar Sevinç Ormancı anlattı.

Evin her yerindeler
Kristaller ve yarı değerli taşlar dekorasyonda bazen bir heykel, bazen duvara gömülmüş bir pano olarak, bazen de bir mobilyanın sabit bir parçası olarak çıkmaya başladı karşımıza. Bunları dekorasyonda kullanmanın amacı, enerjileriyle yaşamımızdaki enerjiyi yükseltmek ve tıkanıklıklardan kurtulmak. Örneğin, en beğendiğiniz kristali sehpanıza monte ettirebilir, daha büyük bir parçayı masa ayağı olarak bile kullanabilirsiniz.

Hangisini seçeceksiniz
Bu kristallerin insan bedenine etkileri farklı. Bu yüzden seçimi esnasında dikkatli olmak gerekiyor. Hangi enerjiye daha çok ihtiyacınız varsa dekorasyonda onu ön plana çıkarmanız lazım. Huzura ihtiyacınız varsa, enerji akışını hızlandıran bir seçim sizi mutsuz edecektir. Bu taşlar 30 ila 100 santim mesafeden etki ediyor, o yüzden ne çok yakına ne de fazla uzağa yerleştirmelisiniz.

Nasıl kullanacaksınız
En çok ilgiyi görenlerin başında arındırma özelliği olan sedef, aşk taşı quartz ve cinsel gücü artıran yakut geliyor. Bunların değersiz taşlarla bileştirilecek yapılan mozaik uygulamaları ise en çok tercih edilen yöntemlerin biri. Kristalleri ve yarı değerli taşları yerleştirmek için özellikle enerjinin en çok yayıldığı oturma ve yatak odaları öneriliyor. Örneğin yakut, cinselliğe olan etkisinden dolayı yatak odalarında kullanılıyor. Zemine yakutla motifler yapmak çok tercih ediliyor. Çünkü bu desenlerin üzerinde çıplak ayakla dolaşmak, enerjiyi rahatça almayı sağlıyor.

Banyoya sedef masaya kalkedon
Sedef, iyileştirici özelliğiyle banyolarda ve ıslak alanlarda çok kullanılıyor. Narin bir malzeme olduğu için obje olarak görmekten ziyade, daha çok mobilyalarda kakma olarak tercih ediliyor. Dolap kapağında, sehpada motifler gibi. Taşlar, iş yerlerindeki enerjiyi yükseltmek için de kullanılıyor. Örneğin, toplantı masalarını kalkedon taşıyla kaplamak veya masada kalkedon objeler kullanmak, topluluk karşısında rahat konuşma olanağı veriyor. Mozaik uygulamaları ise, özellikle sağlık merkezlerinin romatizmal ve hormonal rahatsızlıklarının tedavi edildiği bölümlerinde, eğlence ve alışveriş merkezlerinin dekorasyonunda sıklıkla kullanılıyor. Çünkü bu uygulamadan ortaya çıkan enerji, huzur veriyor, kan akışını dengeliyor ve metabolizmayı aktive ediyor. Mozaikte en çok sevilen yöntemlerin biri de, altın tozu kullanmak.

Nereden bulacaksınız?
Yarı değerli taşlar evlerin her bölümünde kullanılıyor ama tabii ki doğadaki natürel halleriyle değil. Evlerimize gelene kadar belirli aşamalardan geçiyor. İşlenen taşlar, değerli konuma getiriliyor, dekorasyonda kullanılacak alana göre form veriliyor. Piyasada yarı değerli taşlara ve kristallere çok kolay ulaşılabiliyor. Sadece bu alanda uzmanlaşmış dükkanlar bile var. İstanbul’daysanız, Kapalıçarşı çevresinde bulabilirsiniz bu dükkanları. Ama özel tasarımlarda kullanmak istediğinizde biraz sabır gerekiyor. Taşların yapımı için yurtdışından gelip işlenmesini beklemek lazım. Bu da yaklaşık iki aylık bir süre alıyor. Aynı şekilde, mobilyanın bir parçası olmasını istediğinizde veya örneğin duvarda pano şeklinde kullanacağınız zaman bir içmimarla birlikte çalışmanızda fayda var. Yarı değerli taşlara ve kristallere farklı fiyatlarda ulaşmak mümkün. Bir dükkanda 20 YTL olan bir taş başka yerde 300 YTL’ye de bulunabiliyor. Bu fiyat farkını taşın enerjisi, kaç yıllık olduğu ve oluşumu belirliyor. Bu da ancak uzmanlar tarafından anlaşılıyor.

Hepsinin temizliği farklı
Kristaller ve yarı değerli taşlar kir, toz ve negatif enerji ile yüklendikleri zaman matlaşıp, bulanıklaşıyor ve değerlerini kaybediyor. Bu yüzden temizliğine ve bakımına özen göstermelisiniz. Ametist, ayda bir ılık suyla temizlenerek arındırılıyor. Turkuvazın, güneş gören yerlerde kullanılması gerekiyor ki aktive olsun ve kendi kendini arındırsın. Kalkedon ayda bir, akan suyla yıkanarak temizlenebilir. Lapis lazuli taşının arındırılması ise ayda bir kere hematit taşlarından yardım alarak yapılıyor. Lapis lazulinin güneşten uzak durması gerekiyor.

Birkaç öneri
Dişi kuvars ve sarı topaz, uykusuzluğa iyi geldiği için yatak odalarında tercih edilmeli. Dişi kuvarsı, erkek kuvarsla aynı ortamda kullanmayın. Çünkü erkek kuvars, ayın enerjileri tarafından uyarıldığı zaman çok güçlü bir enerji yayıyor ve rahat uyumayı engelliyor. Sitrini, mide rahatsızlıklarına iyi geldiği için mutfak ve yemek odalarında bulundurabilirsiniz. Ametist, göz hastalıklarına iyi gelen bir taş. Gözlerinizi dinlendirmek için bilgisayar odalarında kullanmak ideal. Negatif enerjiyi uzaklaştırmak için de kullanılıyor. Bunun en kolay yolu, doğal formdaki heykelimsi ametistlerden edinmek. Olivin, kalp çarpıntılarını azaltma özelliğiyle dinlenme odalarında faydalı. Lapis lazuli, solunum yolları hastalıklarında etkili. Negatif enerjiden koruma özelliği de var. Yatak odalarında kullanılabilir. Kristal, kötü enerjiyi geri yansıtıyor. Kapı girişlerine kullanırsanız, negatiflikleri uzak tutabilirsiniz.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP