20 Haziran 2011 Pazartesi

Minimalist Tarz Dekorasyon Modelleri

Dekorasyonda son yılların moda tarzları olarak country tarzı, modern tarz, minimalist tarz ve klasik tarzlar hâkimdir. Ev dekorasyonlarında bu tarzların etkisi sıklıkla hissedilmekte, yeni tarzlar genelde 4 ana tarzın içine entegre edilmektedir. Son yıllarda tüketicilerin en çok tercih ettiği tarzlardan biri de minimalist tarzdır

Genişlik ve ferahlık üzerine kurulu bu tarz minimalist akımın bir parçası olarak evlerdeki yerini almıştır. Minimalist tarzın ana rengi beyazdır.

Beyaz renk dışında bir rengin kullanıldığı yerler çok azdır. Nötr siyahın örnek olarak bazı alanlarda kısıtlı olarak kullanıldığı görülebilir. Minimalist tarzın en önemli etkisi aksesuarlar üzerinde olmuştur. Tarzın doğası gereği aksesuarların dekorasyonun parçası değildir.

Genişlik ve ferahlık adına ne kadar az eşya kullanılırsa o kadar iyi olacağı düşünülür. Aydınlatma konusunda avizeler ve abajurlar kullanılmamaktadır. Bunun yerine sehpa üstü ve yerden uzanan aydınlatmalar kullanılır. Halılar genelde beyaz krem tarzıdır.

Lake boyalı sehpalar da minimal tarz mekanların tamamlayıcılarıdır. Dekorasyon uzmanları son yıllarda beyazın kirlenme ve göz yorma özelliği nedeni ile bu tarzı seçmekte kararsız kalmıştırlar.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP