28 Haziran 2011 Salı

Tercihiniz Ahşap mı,Aluminyum mu?

Ahşap Jaluzi

Ahşap jaluziler mekana sıcak ve rahat bir ambians katarlar. Sadece işlevsel değil aynı zamanda dekoratif bir üründürler. Kullanıldığı yerlerin genel dekorasyonuna uyum sağlarlar. Mobilya ve parkelerle bütünleştirilip şık bir görüntü sağlanabilir.
Zararlı güneş ışınlarını süzüp ahşabın ısı yalıtımının daha iyi olmasından ötürü aluminyum jaluzilere göre içerisini daha serin tutarlar. Ahşap jaluzilerde ceviz, maun, kayın gibi doğal ağaç renkleri mevcuttur. Uzakdoğu ağaçları kullanılır. Ahşap görünümüne yada rengine sahip plastik türevlerinden değil, tamamen doğal ağaçlardan üretilirler. İp ve ayar çubukları estetik ve renk olarak perdenin bütünüyle uyumludur. Yurtdışında bantların dönmemesi için fırınlama işlemi yapılır. Amerika, Danimarka gibi ülkelerden ithal edilip, ülkemize standart ölçülerde gelmektedir. Burada istenilen ölçülere göre kesilmesi, toplanması ve gerekli el işçilikleri gerçekleştirilmektedir.
25 mm – 35 mm – 50 mm bant genişliği seçenekleri mevcuttur. Mekanın büyüklüğüne göre farklı bant genişliğindeki ahşap jaluziler tercih edilebilir. Ahşap jaluziler en az 35 cm eninde en fazla 180 cm eninde üretilmektedir. Birçok mekanizmalı perdeye göre ağır olduğundan büyük ölçülerde kullanım zorluğu yaşatabilir.Tavanla açılan pencerelerin arasında az mesafe olan yerlerde ahşap jaluzinin toplanmış yüksekliğinin fazla oluşu göz önünde bulundurulup, engel teşkil edebileceği göz önüne alınmalıdır. Mekanınızın büyüklüğüne ve dekoratif bileşenlerine göre en uyumlu bant genişliğindeki, rengindeki ve enindeki perde kombinasyonunu oluşturmanız için firmamızın tecrübeli personeli size tavsiyeleriyle yardımcı olacaktır. Ahşap jaluziler tavana, duvara veya hareketli kanat üzerine monte edilebilir.

Hareketli kanat üzerinde alt çıtayatakılan sabitleme parçasıyla perdenin sallanması kısıtlanabilir. İki cam arası, uzaktan kumandalı veya motorlu sistemler ahşap jaluzilere de uygulanabilir. Ahsap jaluzilerin temizliği kuru bezle veya elektrik süpürgesinin ucuyla tozu alınmak suretiyle gerçekleştirilebilir.

Aluminyum Jaluzi
Jaluzi Perdeler kullanışlı,dayanıklı,uygulama alanı geniş,birçok renk ve farklı materyal çeşitliliğine sahip bir ürün grubudur.Ev ve ofislerde kontrolünün pratik olması sebebiyle sıklıkla tercih edilmektedir.Pratikliğinin yanında aynı zamanda dekoratif ve estetik bir üründür.Motorlu ve uzaktan kumandalı da üretilebilir.16-25-50 mm bant genişliği seçenekleri bulunmaktadır. Perde temel olarak yüksek mukavemetli çelik üst kasa, birbirine paralel hareket eden ve merdiven ipleriyle yönlendirilebilen bantlardan, alt kasa, kontrol çubuğu ve çekme ipinden oluşmaktadır. Elastikiyet kabiliyeti yüksek bantlar, aluminyum oranı fazla özel bir alaşımdan üretilmektedir. Bantlara kazandırılan bombeli yapı, perdenin kapandığında daha örtücü olmasını sağlamaktadır. Bantların oldukça ince oluşu toplandığında diğer perdelere göre daha az bir hacim kaplamasına, esnek oluşu ise yıkanmasının ve temizliğinin kolaylıkla yapılmasına olanak sağlar.

Çubuk ve ip mekanizmaları isteğe göre perdenin sağına veya soluna monte edilebilir. İp mekanizması perdenin toplanmasını, çubuk mekanizması ise bantlardan içeri sızan ışık yoğunluğunun kontrolünü sağlar. Perfore (tül) ve ondulette (özel kesimli) seçenekleride vardır. Perfore jaluzilerde bant üzerindeki sık ve küçük delikler, bantlar kapalıyken perdeye tül görünümü vermektedir.5 adet renk seçeneğine sahiptir, ve bant genişlikleri 25 mm’dir. Ondulette jaluzilerde ise bant genişliği 35 mm’dir ve bant kenarları dalgalı formdadır. Kenar kesimleri yurtdışında yapılan ve istenilen ölçülerde Türkiye’de imalatı gerçekleştirilen Ondulette perdeler sadece Luxaflex ürün kataloğunda yer alır.

Kumandalı Sistem: İsteğe bağlı olarak takılan uzaktan kumanda aparatıyla 1-8 arası perde tek kumandadan organize edilebilir. Kumanda sistemi perdenin içine monte edilen bir motor, elektronik kontrol kartının yeraldığı dış modül ile kumanda cihazından oluşur. Motor, pil yada elektrik enerjisiyle çalıştırılabilir.

İki cam arası uygulama: Bu uygulama türünde 16-25 mm bant genişliğine sahip jaluziler doğramanın iki cam arası boşluğuna monte edilmektedir.Perde doğramayla bir bütün oluşturarak kontrol özelliklerini korur.Doğrama içindeki jaluzi perdelerin hem temizliği hem de dış etkenlerden korunması sağlanmış olur.Uygulama alanları ofis ara bölmeleri ve özel imal edilmiş çift camlı doğramalardır.

Telli (Zeygil Uygulama): Genellikle yatay yada dikey açılan pencere kanatlarında kullanılan bir sistemdir. Bütün bantlardan ve alt raydan geçen sağlı sollu iki adet ince çelik telin doğramaya sabitlenmesi esasına dayanır. Böylelikle teller klavuz görevi görerek perdenin kanat üzerinde sallanmasını engeller.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP