31 Temmuz 2011 Pazar

Evinizde Sağlıklı Bir Ortam Oluşturun

Sıcaklık Eviniz sizi dış ortamdaki ısı değişikliklerinden korumalı. Yalıtım yapılmış evler daha korunaklıdır. Evde ideal ortam ısısı 20-21 derece olmalı.

Nem: Evinizin nemli olması romatizma, soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıklara davetiye çıkarır. Ayrıca duvarlara yapışan nem, evinizde bakterilerin üremesine de neden olur.

Aydınlatma: En ideal aydınlatma elbetteki gün ışığından maksimum derecede yararlanmak. Gün ışığı bakterileri öldürürken, vücudumuzda D vitsmini oluşmasını da sağlar. Açık renklerde boyanmış mekanlar, az eşya kullanımı ve camların temiz olması da etkili.

Havalandırma: Sağlıklı bir ortam için hava kalitesi de çok önemli. Çöpleri kapalı kaplarda tutmak, kirli çamaşırları temizlemek, kötü koku kaynaklarını gidermek evinizdeki havanın kalitesini de artırır. Evi temizlerken kalkan tozlar havada 4 saatten fazla kalır. Bu yüzden evler düzenli temizlenmeli ve sık sık havalandırılmalı.

Gürültü: Dairenizde ses yalıtımı yaptırmak ve çift cam kullanmak sesi azaltır. Sesi yansıtan mermer, taş, cam gibi yüzeyler yerine halı, perde gibi sesi tutan yumuşak yüzeyler kullanmak sessiz bir ortam sağlar.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP