24 Temmuz 2011 Pazar

Tasarımda Farklılaşan Mobilya Modelleri

Sezonun iddialı görselliğe sahip çalışmalarından biri de Allegro’dan geliyor. Markanın geniş bir yelpazede hazırladığı modüler mobilya serilerinde, farklılığı yakalamak için detaylara ağırlık verilmiş. Desen ve Hedef adlı modeller, bunlara en güzel örnekler arasında yer alıyor.
Yemek odasını ve yatak odasını bir bütün halinde ele alan Allegro, Desen adını verdiği konsepti ile beğeni topluyor. Modelin yemek odası çalışmasında masa, konsol, geniş ve yüksek vitrin ile bir duvar ünitesi ebatlarında çalışılan TV sehpası da yer alıyor.

TV ünitesinde ana çıkış noktasını, teknoloji ile birlikte sürekli yenilenen TV ölçüleri oluşturmuş. Hemen her ebattaki TV’nin rahatlıkla konumlandırılabildiği bu tasarımda, aksesuarlardan medya elemanlarına dek her ürün için geniş alanlar oluşturulmuş.

Modelin tüm ünitelerinde karşımıza çıkan kulp ve çekmece bütünlüğü, bir çizgi halinde yakalanan tasarım anlayışı ile değişik bir yapıda işlenmiş. Modüllerde kapaklı bölmeler için kullanılan şeffaf camlarda, modele adını veren desen çalışmaları karşımıza çıkıyor.

Masanın iki ayağının beyaz renkte düşünülmesi, hem ayrıntılarda kullanılan rengin daha da öne çıkmasını sağlıyor hem de sandalyelerin döşemeleri ile şık bir uyum sergiliyor. Genel anlamda geniş bir saklama alanı oluşturan yemek odası, hem gerekli aksesuarların yerleştirilmesi, hem de sergilenmek istenen aksesuarların göz önünde olması ile beğeni topluyor.

Geniş büfenin kapaklı ve raflı bölmeleri, mekanda yaratılmak istenen şıklığı tamamlayacak alt yapıyı sunmayı başarıyor. Konsolda yer alan dairesel iki ayna çalışması ile yemek odasının daha da modern bir görünüme kavuşması sağlanıyor.

Modelin yatak odası çalışması da genel konsepti devam ettiriyor. Beyazın yatak başlığında ve komodin çekmecelerindeki kullanımı, şifoniyer ve gardırop kapaklarında da karşımıza çıkıyor. Şifoniyerde hem çekmeceli hem de kapaklı bölümlere yer verilmiş. Bu mekanda da yemek odasındaki aynalardan kullanılmış. Aynanın şifoniyerden bağımsız olarak duvara monte ediliyor olması, modülün daha etkili bir görünüme kavuşmasında yardımcı olmuş.

Gardıropta da oldukça şık detaylara yer verilmiş. Ortada yer alan kapaklarda kullanılan desenler, yemek odasında karşımıza çıkan cam üstü çizimlerin aynısı… Dolabın oldukça geniş bir iç mekan düzenlemesi bulunuyor. Hacmin dengeli ve efektif kullanımı ile bir çok eşya için düzenli bir depolama alanı oluşturulabiliyor.

Allegro koleksiyonunda dikkat çeken bir başka tasarım ise Hedef adını taşıyor. Oldukça farklı formlarla karşımıza çıkan bu şık yatak odası çalışması; günümüz insanının farklılık arayışlarına da çarpıcı bir üslupla yaklaşıyor.

Modelin gardırobunda daha da belirgin hale gelen bu değişik tarz; özellikle kapak konfigürasyonlarında öne çıkıyor. Ünitenin altında yer alan bağımsız çekmeceler, işlevselliği artırıcı unsurlar arasında… Karyolanın şık başlığı ile tamamlanan konseptte, şifoniyer de dikkat çeken üniteler arasında… Tasarım olarak, gardırobun biraz daha küçüğü olarak tanımlayabileceğimiz modülde kapaklı ve çekmeceli alanlar oluşturulmuş. Yuvarlak ayna, duvara monte edilecek şekilde düşünülmüş.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP