31 Temmuz 2011 Pazar

Dekorasyonda Geçmişe Yolculuk

Modern tasarımlardan sıkıldıysanız Vintage tarzı geçmişe dönük dekorasyon trendleri size oldukça iyi gelecek, Vintage anlayışı sizi geşmişe yolculuğa çıkatacak vintage tarzı ile 60’lı, 70’li yılların nostalji kokan geometrik desenli, yuvarlak formlu eşyalarını günümüzün modern mobilya çizgileri ile birleştirip evimizde nostalji rüzgarı estirebiliriz. Tasarımda zıtlığın enerjisini hissetmek ve eskiye renk katmak istiyorsanız, hızla yükselen vintage modasına siz de kendinizi kaptırmakta tereddüt etmeyin.

Tüm dünyada yaygınlaşan vintage modası ile hikâyesi olan yaşam alanları yaratmak sizin elinizde. Modern yaşam alanlarında gördüğünüz sade formların ve soğuk renklerin içine katacağınız bu koltuklar insana o dönemin coşkusunu hatırlatan renklerle süslenerek evinize eski ile yeninin uyumunu ve en önemlisi de yaşanmışlık hissini getiriyorlar. Büyükannelerinizin evlerinde eski gibi duran ama sonra marifetli ellerde şeker kıvamına gelen bu özel eşyalara evinizin en güzel yerini ayırın.

Geçmişten günümüze kalan ve eskinin ihtişamını hatırlatan, zamanında kullanıldığı salonlara zenginlik ifadesi katan bu tarz vintage eşyaları, modern mobilyalarla kombine ederek evinize, ofisinize ve yaşam alanlarınıza renk ve hareket getirebilirsiniz. Oturma gruplarından, dolaplara, cam aksesuarlardan, aydınlatmalara kadar vintage modasının uygulanabileceğini düşündüğünüz her eşyayı geçmişin izlerini taşımasına izin vererek marifetli ellere teslim edip, ruhu olan mekânlar yaratmak çok kolay.

Rengârenk formuyla insanın içini ısıtan ve enerji veren bu koltuklara, yine eskitme ahşap bir masa ve sandalyeler, dore duvar kâğıtları, renkli bombeli, püsküllü abajurlar, küçük kısa ayaklı büfeler ya da renkli kadife perdeler eşlik edebilir. Bu tamamen sizin zevkinize ve hayal gücünüze kalmış. Ya da zaten vintage tarzı eşyalar bulunan bir eviniz ya da ofisiniz varsa rengarenk bir koltuk ile mekana daha da neşe ve nostalji katabilirsiniz.

Vintage Mobilyaların Artıları
Vintage mobilyalar ile evler birbirinin aynısı olmaktan kurtuluyor.
Teknolojinin yaşam alanlarında her şeyi ele geçirdiği bugünlerde, anılarımızı kimi zaman gülerek kimi zaman hüzünlenerek anımsatan, maziye renkli bir yolculuk yapmamızı sağlayan çizgiler evlerimize huzur getiriyor.
Her evde geçmişin farklı kareleri ve bambaşka halleri bizi karşılıyor.
Ayrıca vintage tarzı eşyalar yeniden değerlendirme ürünleri oldukları için çok da ekolojik

Read more...

2011'e Özgü Ahşap Stickerler

Son dönemlerde yükselen trend olarak gördüğümüz özellikle iç mekanlarda her zevke hitap edebilecek dekoratifürünleri (Ahşap Stickerler ve Dekoratif Ayna modelleri ) sizlerin beğenisine sunuyor. Tüm tasarımları kendi bünyesinde oluşturmaktadır.

Dekoratif Ahşap Stickeri, firmanın bünyesinde oluşturduğu ürünlerden olup, piyasadaki diğer emsallerinden ayrılan en önemli özelliği, hammaddesini doğal ahşap kaplamanın oluşturmasıdır.

Bunun yanında Dekoratif Ayna çeşitlerininde de kullanılacağı yerlere değişik bir hava katacağından hiç şüphe duymamaktayız. Bu ürünlerde 1 – 3mm kalınlığında çeşitli renklerde malzemeden yararlanılmakta.

Ürünlerinde desen çeşitliliği sınırsız olup, ebatlarda da istenilen ölçülerde üretim yapılmaktadır.

Read more...

Televizyonu'nuzu Evinizin Hangi Köşesine Yerleştireceğinize Karar Veremediniz mi ?

Televizyonu koyduğumuz yer, en uzak ve en yakın koltuktan rahatlıkla görülebilmelidir. Televizyonu yerleştirirken, oturma anındaki göz hizasını düşünmek ve ona göre bir yüksekliğe koymak gerekir.

Ayrıca televizyonu koyacağınız noktaya gün ışığının direkt gelmemesi önemlidir çünkü ekran üzerinde parlama yapacaktır. Eğer televizyonu gizlemeyi sevenlerdenseniz, kapaklı raf veya dolap içine de yerleştirebilirsiniz.

Televizyon ünitesi olarak hareketli mobilyalar kullanırsanız, mekanda görsel bir denge sağlarsınız. Eğer odanız iki bölümlü ve televizyon sadece bir tarafa hitap ediyorsa, tekerlekli bir sehpa üzerine yerleştirerek, hareket alanı kazandırabilirsiniz.

Ayrıca sabit bir dolabın kendi içinde dönen bölümü de iş görecektir. Plazma veya LCD’leri özel aparatlarıyla duvara asabilirsiniz.

Televizyonun seyrettiğiniz noktaya uzaklığı, ekran ölçüsünün 5 katıdır. Ancak 16/9 formatındaki televizyonlarda bu ölçü 3 katı oluyor. Klasik televizyonlar, televizyon dolaplarına konulabiliyor. Ancak LCD ve plazmalar, ısınmayı engellemek ve hava sirkülasyonu sağlamak için, arkalarında 10-15 santimlik bir boşlukla konulabiliyorlar.

LCD televizyonlar, ince yapılarından dolayı hem rahat taşınırlar, hem yerden tasarruf etmenizi sağlarlar. Görüntü kalitesi çok yüksektir. LCD televizyonlarda ekranın nokta aralıklarını göremezsiniz. Ayrıca gözü yormazlar. Hem televizyon, hem monitör olarak kullanılabilme özelliklerinden dolayı, pek çok kişi tarafından tercih edilirler.

LCD televizyon alırken dikkat edilmesi gereken iki önemli nokta vardır. Birincisi kontrast oranıdır. Yüksek kontrast ve parlaklık oranı, detayların daha net görünmesine ve aydınlık ortamlarda bile mükemmel izlenmesine olanak sunar. İkinci detay ise, ekran tazeleme süresidir.

Tazeleme süresi, LCD televizyonun bir saniyede gösterebileceği kare sayısı ve performansını ifade eder. Yüksek hızda ekran tazeleme özelliği, görüntülerin ardında oluşabilecek gölgeleri engeller ve daha keskin, gözü yormayan bir görüntü kalitesi sunar.

Read more...

Kışa Hazırlık İçin 7 Öneri

Sonbaharın kendini hissetirmesiyle birlikte kışa hazırlık için zaman gelmiş demektir ,
Evleri yenilemenin yanı sıra mevcut mobilyaları da özel bir bakımdan geçirme vakti geldi. Peki, kışa girerken mobilyalarınızın bakımı konusunda ne yapılabilir diye hiç düşündünüz mü? Dünyanın en büyük mobilya kenti Masko, soğuk ve yağışlı günlerde evinizdeki mobilyaların kontrolü ve bakımı ile ilgili tüyolar veriyor. Özellikle ahşap mobilyaların ve doğramaların ömrünü uzatmak için yapmanız gerekenler sıralanıyor.

İşte 7 adımda mobilya bakım tüyoları:
1: İşlenmiş ağaçtan yapılmış modern mobilyanın bakımı için nemli bir şifon kumaş yardımı ile eşyaların üzeri silinebilir, toz ve kirden temizlenmeleri sağlanabilir.

2: Cilalanmış eşyaların üzerinde oluşmuş çizikleri yok etmek mümkün. Cilası kalkmış ya da yıpranmış bölgelere kulak pamuğu yardımı ile yeniden cila sürme işlemi gerçekleştirilebilir. Ardından, başka bir kulak pamuğu yardımıyla 90 derecelik alkolle üzerinden geçmek gerekiyor. Cila kuruduğunda ise mobilyanın ahşap bölgelerine zeytinyağı sürebilirsiniz.

3: Deri koltuklarınızın uzun ömürlü olmaları için temiz bir bezi suya bandırdıktan sonra üzerini silmek yeterli olacaktır.

4: Kitaplıklar ve bahçe mobilyaları genellikle tik ağacı gibi egzotik ağaçlardan yapılmaktadır. Çok tozlu ortamlarda kullanılan, kirliliğe maruz kalan veya yoğun olarak kullanılan bu mobilyaları, bu amaçla üretilen özel temizleyicilerle temizleyin ve sonrasında özel olarak üretilen özel yağı ile yağlayın.

5: Mobilyalarınızı kuru ve havadar bir ortamda saklayın. Ahşabın sürekli nemli ortamda ya da ıslak kalması da küf ve mantar oluşumunu tetikler. Bu nedenle mobilyalarınızı iyi havalandırılan bir ortamda saklayın.

6: Fiskoslar genellikle hint hurması dalından yapılmaktadırlar. Suyun içerisine keten yağı ekleyerek, bir bez yardımıyla fiskosunuzu silebilirsiniz. Bu tarz eşyaların her iki haftada bir bakımlarının yapılması gerekiyor.

7: Özellikle, yaz sezonu boyunca yüzeylerde oluşan yiyecek ve insan cildi kaynaklı yağları temizlemeye özen gösterin. Bu tip yağlar, küf, mantar ve bakteriyel oluşumunu tetikleyerek mobilyaların göze hoş gelmeyen bir görünüme bürünmesine neden olur.

Read more...

Küçük Evlerde Rahatlığı Sağlamak İçin Öneriler

Şehir hayatının en önemli problemlerinden biri, şehir merkezinde fahiş kira vermeden oturabilmektir. Bu sorunun en kolay çözümü küçük evlerde ya da stüdyolarda yaşamak. Peki, bu küçük evlere, dar mekanlara nasıl sığacağız. Inside Mimarlık'ın sahibi mimar Koray Yavuzer'in önerileri şöyle:

Mobilya seçimi
Bir kere en önemli unsur, evlerin metrekaresinden ziyade kullanım alanının nasıl olduğudur. Yemek masaları her zaman kullananların sayısını ağırlayacak kadar olmalı, sadece misafir geldiğinde açılacak cinsten seçilmeli. Ek sandalyeleri ana sandalye renklerine uygunkatlanabilen ya da iç içe giren sandalyelerden kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta her gün kullandığınız eşyaların göz önünde olmasıdır. Yatak olan kanapeleri rahatlıkla salonda kullanabilir, kanape kol içlerini sandıklı tercih edebilirsiniz. Yan sehpaların altından puflar çıkabilir, yatak başlarının yanları kitaplıklı olabilir.

Duvarları değerlendirmek
Duvarları da metrekareye katmak gerekir. Yaşam üniteleri diye adlandırdığımız kütüphane, dolap, büfe gibi ihtiyaçları tek bir duvarda toplayıp yerden tasarruf edebilirsiniz. Uygunduvarlara raflar veya dolaplar yerleştirebilir, merdiven altlarını dolap olarak değerlendirilebilirsiniz.

Mobilyaların yerleşimi
Kütüphaneyi ve aksesuarları, klişeleşmiş bir şekilde duvarda düşünmemek gerek. Boş kalmış atıl köşelere, dönebilen kütüphane veya dolaplar yerleştirebilirsiniz. Kapı arkalarına dresuar konulacaksa mutlaka saklama alanı olan bir ünite seçmelisiniz. Kanapenin kolçak kısmına bir ahşap parçası koyup sehpa görevi görmesini sağlayabilirsiniz. Aynı şekilde puflarınıza evinizde yer yoksa üstlerine tepsi koyarak sehpa olarak değerlendirebilirsiniz. Orta sehpaları parça parça yapmak servis açısından hem kolaylık sağlayacak hem de sizi ayrı servis sehpalarından kurtaracaktır.

Read more...

Evinizde Sağlıklı Bir Ortam Oluşturun

Sıcaklık Eviniz sizi dış ortamdaki ısı değişikliklerinden korumalı. Yalıtım yapılmış evler daha korunaklıdır. Evde ideal ortam ısısı 20-21 derece olmalı.

Nem: Evinizin nemli olması romatizma, soğuk algınlığı ve bronşit gibi hastalıklara davetiye çıkarır. Ayrıca duvarlara yapışan nem, evinizde bakterilerin üremesine de neden olur.

Aydınlatma: En ideal aydınlatma elbetteki gün ışığından maksimum derecede yararlanmak. Gün ışığı bakterileri öldürürken, vücudumuzda D vitsmini oluşmasını da sağlar. Açık renklerde boyanmış mekanlar, az eşya kullanımı ve camların temiz olması da etkili.

Havalandırma: Sağlıklı bir ortam için hava kalitesi de çok önemli. Çöpleri kapalı kaplarda tutmak, kirli çamaşırları temizlemek, kötü koku kaynaklarını gidermek evinizdeki havanın kalitesini de artırır. Evi temizlerken kalkan tozlar havada 4 saatten fazla kalır. Bu yüzden evler düzenli temizlenmeli ve sık sık havalandırılmalı.

Gürültü: Dairenizde ses yalıtımı yaptırmak ve çift cam kullanmak sesi azaltır. Sesi yansıtan mermer, taş, cam gibi yüzeyler yerine halı, perde gibi sesi tutan yumuşak yüzeyler kullanmak sessiz bir ortam sağlar.

Read more...

Modern Evlerde Ruh Eksik

Fransa, Hollanda ve Belçika'daki antika fuarlarına gitmeyi ihmal etmeyen Gürsoy, evlerin klasik döşenmesinden yana. Modern döşenmiş evleri ruhsuz bulduğunu ifade eden Gürsoy, antikanın çok pahalı olmadığını da söylüyor. Gürsoy, antikaya ilgisi olan kişinin eski bir ütü ya da sobayla bile antika isteklerini karşılayabileceğini anlatıyor.

Antika benim çocukluğumdan beri içimde olan bir tutku. Çocuk yaşlarda ilk olarak para ve pul koleksiyonları yapmaya başladım. 16-17 senedir bu işle uğraşıyorum. Taksim'deki mağazamın dışında Horhor'da da iki ayrı dükkanım var. Taksim'de böyle bir yer açmaya durup dururken karar verdim. Ardından hiç olmayacak bir yer de bu mağazayı tuttum. Burası hurda vaziyetteydi, iç dekorasyonunu tamamen değiştirdim. Dekorasyonu yüksek tavanlar ve detaylarla farklılaştırdım. 3 senedir Taksim'deyim.

İnsanların dönem dönem zevkleri değişiyor. 5-6 seneden beri insanlar minimal tasarımlara yöneldi. Evlerinin daha düz hatlı olmasına önem vermeye başladı. Ancak geçenlerde duydumAmerika'da yapılan bir araştırmaya göre, evli çiftler arasında en büyük boşanma nedeni evlerin minimal ve düz renk döşenmesinden kaynaklanıyormuş. Çünkü bu evler ruhsuz oluyor. Örneğin; düz evlerde konuşacak konu bittiği zaman her şey bitmiş oluyor. Fakat klasik bir evde öyle değil. Osmanlı bir tavan göbeğini misafirlerinize saatlerce anlatabilirsiniz.

Ev bir yatırım
Modern döşenmiş evler de pek ruh göremiyorum. Bana göre; antika mekanlara ruh katıyor. Modern evler hep aynı oluyor. Ayrıca bazen piyasayı dolaşıyorum da tek bir kanepe 4-5 bin euro (yaklaşık 7 bin YTL). Onu imal etmeye kalksanız en fazla bin YTL'ye mal olur. İnsanlar o evleri bu paralara dekore ediyor. Ancak evi bozup satmaya kalktığında hiçbir şey satamıyor. Hepsini ikinci el eskiciler alıyor. Bana göre yanlış yatırım.
Evleri dekore ederken ben de bazen düz hatlı mobilyalar kullanıyorum. Ancak antika avize ve aydınlatma elemanları kullanarak bunu farklılaştırıyorum. Ev aynı zamanda bir yatırım mekanı. Bence eve aldığınız her şey sonrasında yatırıma da dönüşmeli. Bir tablo alıyorsunuz o tablonun değeri bir sene sonra ikiye katlanıyor.

Dekorasyon konusunda hiçbir eğitimim yok. Ancak ben eğitimli kişilerin çalışmalarını da takip ediyorum. O kadar zevksiz evler ortaya çıkarıyorlar ki... Dekorasyon dergilerine bakıyorum da bir sürü sıradan ev var. O kişiler Amerikan dergilerinden gördüklerini mekanlara

Read more...

Balkon ve Teras Dekorasyonu İçin Öneriler

Sürgülü kapılar ya da akordiyon gibi katlanabilir camlarla mevsime göre mekân değişebiliyor. Birçok avantajıyla rahatlık sağlayan balkon ve teras dekorasyonlarıyla yaşam standart’ını yükseltmek mümkün. Manzaraya bakan büyük camlar kullanmak doğal bir tabloyu seyretmekten farksız. Bu camların ışığı kullanabilen ve mekâna yansıtan özellikleri insanı hayran bırakıyor. Dekorasyonda fikrin sonu yok. Çatı penceresi fikirleriyle de ışığı kullanabilirisiniz. Yağmuru ve yıldızları yattığınız yerden izleme keyfini yakalayabilirsiniz.

Eğer bir teras yaratma imkânınız varsa, bu terası hayal etmekten kendinizi alıkoymayın. Gözünüz evi görmeyip artık terasta yaşamaya başlayabilirsiniz. Teraslar balkonlardan farklı bir alan ister. Mekânın uygun olmasıyla alakası olan teraslar, duruma göre şekillenir. Şehir içinde bahçe şansı olmayan insanlar teras ya da büyük balkonların ışığından ve keyfinden yararlanabilir.

Modern tarzda stüdyo daireler için teras manzarası şehir görünümü olurken, doğa ya da deniz manzarası olan evlerin terasları ya da balkonları daha geniş olur. Genellikle yalı ve villa tipi evlerde kullanılan teras ve büyük balkonlar, hem lüks hem de çok iç açısı yaşam alanları kazandırıyor.

Cam balkon ve cam teras yapılan malzemeler, kar, kış, yağmur, fırtına demeden sizi bütün kötü hava şartlarına karşı koruyacak kadar güvenli ve dayanıklıdır, eskimez. Montajda zorluk yoktur. Taşıması kolaydır.

Teras, büyük cam balkonlar ve çatı pencereleri evi daha estetik ve kullanışlı kılar. Balkon ve teras düzenekleri elektronik olabilir. Açma, kapama ve ışık ayarları gibi işleri uzaktan kuman da ile yapılabilir. Elektronik modeller hem göz zevki hem de büyük rahatlık sağlıyor.

Read more...

Dağınık Kitapları Toparlayalım

Kitaplarınız darma dağın ve nasıl düzenleyip bir araya toplayacağınızı bilmiyorsanız,ne tür bir raf seçeceğinizi düşünüyorsanız karar vermeden önce yazımızı okumanızı öneririz.
Kitaplarınız ortalıkta duruyor ve onları nereye koyacağınızı bilemiyorsunuz. Kitaplarınızı düzenli bir şekilde bir arada tutmanın çeşitli yolları var. Ancak ilk etapta onları nasıl bir sistem içerisinde düzenleyeceğinize karar vermeniz gerekiyor. Kitaplarınızı kütüphane, kitaplık ya da açık raflarda saklayabilirsiniz.

Eğer montajı yapılmış bir kütüphane ya da kitaplık alacaksanız, bu üniteyi dar kapılardan ve koridordan nasıl geçireceğinizi önceden planlamanız gerekiyor. Odanızda kütüphane koyabilecek kadar yeterli boş bir alanınız yoksa duvarlarda açık raflardan da yararlanabilirsiniz. Ayrıca odanızdaki kullanılmayan köşe alanları da bu üniteleri yerleştirmek için kullanabilirsiniz.

Böylece bu alanlardan da yararlanma şansınız olacaktır. Kitaplığınızın raflarının yükseklik ve derinlik ölçüleri de önemli. Çünkü bu raflara koyacağınız kitapların hepsinin ölçüsü aynı olmayabilir. Ciltli büyük ebatta kitaplarınız varsa onları da düşünmelisiniz. En yüksek kitabınızla üst raf arasında birkaç cm.'lik boşluk olmasına dikkat edin. Böylece ayarlanabilir bir raf sistemine ihtiyacınız olup olmadığına da karar verebilirsiniz. Eğer küçük çocuklarınız varsa kitaplığınızı duvara sabitlemeniz onları tehlikelerden koruyacaktır.

Kitaplığınızı seçerken
Kısa raflar üzerine ağırlık konulduğunda bombe yapmazlar. Eğer uzun raflı bir kitaplık alacaksanız, aralarının bölümlü olmasına dikkat edin. Ağır kitaplarınızı alt raflara koyduğunuzda da bu sorundan kurtulabilirsiniz. Eğer daha uygun fiyatlı bir kitaplık almak istiyorsanız, modüler sistemleri tercih edebilirsiniz.

Ancak bu tarz kitaplıklarda da bağlantıların güçlü olmasına dikkat edin. Açık raflar geleneksel kitaplıklardan daha pratiktir. Ayrıca modüler olduklarından alanınıza göre istediğiniz şekilde uygulama kolaylığı vardır. Açık raf ünitelerini alan ayırıcı olarak da kullanabilirisiniz. Böylece her iki tarafından da kitaplarınıza ulaşmanız mümkün olacaktır.

Read more...

Romantik Mekanlar Oluşturmanın Yolu

Romantik mekanlar oluşturabileceğiniz pembe, paletin en uyumlu renklerinden biri olarak her dekorasyon stilinde kendine yer buluyor. İşte pembe seçimler
Pembenin doğada birçok farklı tonu ile karşılaşırız. Toz pembe, çingene pembesi, şeftali pembesi, mercan pembesi ve gül pembesi ilk anda akla gelenlerden. Peki, dekorasyonda hangi pembe, hangi mekan için daha uygun? Nasıl bir tarz yakalamak istiyorsanız mekan içinde kullanacağınız pembenin tonunu buna göre seçmelisiniz.

Örneğin salonunuzda romantik bir hava yaratmak istiyorsanız daha çok gül pembesi, şeftali pembesi tonlarına yönelebilirsiniz. Çingene pembesi ya da toz pembe ise bebek ve kız çocuk odalarında tercih edilebilir. Ancak pembe kullanmayı seviyorsanız kendinizi sınırlamanıza gerek yok, her mekana uygun bir ton yakalamanız ve diğer renklerle kombinlemeniz mümkün.

Desende pembe kullanımı
Desenli kumaşlarınızda tercihiniz pembeyse seçeneğiniz çok fazla. Çiçekliler, modern desenler, damasklar, kelebekler ya da patchwork motifler ve çizgililer.

Seçiminiz hangisi olursa olsun pembenin sunduğu zarafet ve romantizmden kaçmanız mümkün değil. Birkaç deseni bir arada kullanarak daha eklektik bir tarz da yakalayabilirsiniz.

Ancak çok aşırıya kaçarsanız fazla boğucu olabilir. Eğer desen kullanırken tereddüt ediyorsanız çizgili ve kareli kumaşları tercih ederek olası bir karmaşayı da önlemiş olursunuz.

Pratik seçimler için
Pembe ve tonlarını kullanmak istiyorsanız ve yine de çok emin değilseniz, seçtiğiniz tüm desenli kumaşları, duvar kağıtlarını, boya renklerini, mobilyaların resimlerini ve hatta aksesuarları bir arada görebileceğiniz bir karton hazırlayarak işinizi basitleştirerek daha kolay seçimler yapabilirsiniz.

Modern pembe
Kullanacağınız pembe tonunu seçerken çok dikkatli olmalısınız. Örneğin pembenin içine karışmış yoğun mavi tonları soğuk ve steril bir ortam havası yaratabilir. Aynı şekilde pembenin vurgulu tonları da baskın ve yorucu bir ortam yaratacaktır.

Pembenin solgun ve tekdüze görünmemesi için boyayla gölge oyunları yapabilirsiniz. Üçü bir arada efekti yaratmaktan kaçının. Bu tarz bir efekt, düz ve desenli kanepe ile koltuk takımlarında işe yarayabilir, ama tasarım ağırlıklı bir dekorasyonda uygun olmayabilir.

Desenleri ve renkleri karıştırmaktan çekinmeyin, ancak bunu sadece mobilyalarla sınırlamayın. Aynı tarzı yansıtan aksesuarlarda da uygulayabilirsiniz.

Desenleri karıştırmak
Temel olarak üç ana desenden fazlasını tercih etmeyin. Örneğin çiçekliler, çizgililer ve ekoseliler. Desen seçimlerinizi perde ve döşemelerinize uygulamadan önce kırlent ve örtülerinizde denemeniz olası sorunları ortadan kaldırır.

Seçtiğiniz desenlerde farklı ölçekler ve kalınlıklar kullanırsanız mekanda derinlik hissi yaratabilirsiniz. Eğer çok fazla desen kullandığınızı düşünüyorsanız aralara düz ve açık renk pembeler katarak yoğunluğu kırabilirsiniz.

Kombinle ve kullan
Döşemelik kumaşlarda ya da nevresim takımlarınızda farklı desenleri birlikte kullanmak hoş sonuçlar doğurabilir. Örneğin puantiyeli yastık kılıfları ile pembe güllü bir nevresim şık durabilir.

Pembe ve diğer renkler
Pembe üzerinde yumuşak gölge oyunları, şık ve hoş bir hava yaratır. Pastel ve şeffaf tonlar ise daha taze, modern ve davetkar kılar.


Pembe ve yeşil: Bu ikiliyi kullanacaksınız soluk zeytin yeşili ve nostaljik pembeyi ya da şeker pembesi ile yağ yeşilini tercih edebilirsiniz.
Pembe ve mavi: Petrol mavisi ve koyu pembe ya da toz pembe ve gök mavisi birbirine yakışan renklerdir; canlılık katarlar.
Pembe ve sarı: Açık gül pembesi altın sarısı yansımalarla, yumuşak pembe tonları ise limon sarısı ile uyumludur.
Pembe ve kahve rengi: Vizon kahve ya da çikolata kahvesi ile koyu pembe tonlarını bir arada kullanabilirsiniz.

Pastel tonlamalar
Pembe rengi en güzel anlatan çiçek hiç kuşkusuz gül, ama siz krem rengi gül kabartmalı mumları şeker pembesi bir çanakta sunabilirsiniz.

Farklı pembeler, farklı etkiler...
Doğanın en romantik renklerinden biri olan pembe, kullanıldığı ortama aynı zamanda taze ve rahatlatıcı bir hava da kazandırıyor. Farklı tonlamalarla farklı tarzlar yakalayabileceğiniz pembe için sizin seçiminiz hangisi?


Oturma odanıza yumuşatmak ve daha sofistike bir hava katmak için bebek pembesi, süt beyazı ve pastel tonları bir arada kullanabilirsiniz.
Art deco stili göz alıcı bir yatak odası için duvarlarınızda inci pembesi ve duman grisini, parlak yüzeyli mobilyaları ve ışıltılı aksesuarları tercih edebilirsiniz.
Pembe, diğer pastel renklerle kullanıldığında banyonuzda tam bir romantizm rüzgarı estirir. Yumuşak ve dingin bir ortam için duvar seramiklerini açık tonlarda ve dekorasyonu daha parlak tonlarda yapabilirsiniz.
Çarpıcı ve dinamik bir balkon için pembeye biraz kırmızı katamaya ne dersinizş Örneğin içine kırmızı katılmış çiçek desenli sandalye minderleri ile çizgili masa örtüleri hoş bir kombinasyon yaratabilir.
Mutfakta biraz eğlence ve canlılık istiyorsanız pastel pembe tonlarına açık maviler, vurgulu turuncular ve limon yeşili katmayı deneyin, mutfağınızın enerjisinin yükseldiğini göreceksiniz.

Bahçede pembe keyif
Balkon ve bahçede açık renkler kullanmak herkesin tercihi değil belki ama pembe, doğanın en dingin renklerinden yeşille son derece uyumlu duruyor. Bahçe kanepeninzi açık pembe desenli minderlerle kullanmayı siz de deneyebilirsiniz.

Basit ve şık
Mevcut dekorasyonunuzu bozmadan da yılın moda rengi pembeyi evinizde kullanabilirsiniz. Örneğin farklı boylarda şeffaf cam şamdanları pembe cam boyası ile boyayarak renklendirebilir ve salon sehpanızın üzerinde dekoratif mumlarla şık bir atmosfer yaratabilirsiniz.

Etkileyici duvarlar
Duvarlarınızda hafif pembe gölgeler ve desenler için daha pastel tonlar kullanabilirsiniz. Vurgulu pembe etkisi için duvar kağıdını bir panoya kaplayarak da kullanabilirsiniz.

Read more...

30 Temmuz 2011 Cumartesi

Çeşitlerine Göre Perdeyle Alakalı Pratik Bilgiler

Aluminyum Jaluzi
25 mm jaluzide bant aralıkları 16 mm perdeye göre daha fazla olduğu için bantlar açık konumda iken mekan daha çok ışık alır.
25 mm jaluzi perde, bantlar geniş olduğu için darbelerden daha az etkilenir,dolayısıyla temizliği daha kolaydır.

25 mm jaluzinin toplanmış yüksekliği 16 mm jaluziye göre daha azdır.

Ahşap Stor
Ahşap storlarda katlanarak toplanan sistemle rulo olarak toplanan sistem arasında, perdenin toplanmış yüksekliği olarak oldukça fark vardır.

Ahşap Jaluzi
Büyük ebatlarda yapılan ahşap jaluzilerde kullanım zorluğu yaşanacağı unutulmamalıdır.

50 mm Ahşap jaluzilerde bantların çubuk kontrollü değil ip kontrollü olması kullanım kolaylığı sağlar.

Katlamalı Perde
Aynı mekan içindeki çubuklu katlamalı perdelerde farklı yükseklikte camlar varsa çubuk hizaları tutmayacağından arkadan çubuklu dikim yapılması gerekir.

Kumaş Stor
Kumaş storlarda her perde arasında 3-4 cm standart boşluk olduğundan çok parçalı yapılmaması tavsiye olunur.

Ahşap Jaluzi
Ahşap Jaluzilerde bantlar düz olduğundan aluminyum jaluziye göre daha az kapatma yapar.
Genel
Hareketli kanat üzerine uygulanacak jaluzi,stor gibi perdelerde perdenin sallanmaması için sabitleyici kullanılması tavsiye edilir.

Katlamalı Perde
Kumaş katlamalı perdelerde ( ithal kumaş, tül gibi kumaşlar hariç ), eni 150 cm’den fazla olan camlarda tek parça yapılamayacağı göz önünde bulundurulmalıdır.

Kumaş Stor
Kumaş stor perdelerde zincirli mekanizma, yaylı mekanizmaya göre daha az arıza teşkil edebileceği düşünülerek tercih edilebilir.

Ahşap Stor
Ahşap stor perdeler doğal malzemelerden imall edildiği için ahşap kumaşın üzerinde doku ve renk farklılıkları olabilir.

Ahşap stor perde kataloğundan seçilen örnek parçanın, üertimi yapılan perdelerle arasında ton farkı olabileceği dikkate alınmalıdır.

Aluminyum Jaluzi
Aluminyum jaluzilerde kenar klavuz (zigıl) kullanımı, aluminyum bantların uçlarının bozulmasını önleyici bir faktördür.

Gerdirme Perde
Gerdirme perde sisteminin, gerdirilen telin hava değişimine göre yapacağı genleşmeden yada büzülmeden dolayı zamanla kontrolü yapılması gerekir.

Gerdirme perde sistemlerinde genellikle hafif perdeler kullanılmalıdır.

Panel Perde
Panel perde mekanizması kullanım kolaylığı ve mekanınızın uygunluğuna göre tek tarafa veya ortadan açılır şekilde uygulanabilir.

Panel perde estetik açıdan genellikle geniş alanlarda tercih edilmelidir.

Dikey Perde
Dikey perdelerde PVC ve Aluminyum bantlı olanlar temizliği açısından tercih edilebilir.

Katlamalı Perde
Kumaş katlamalı perdelerin temizliği için sökülmesi sırasında perdenin tamamen indirilmiş olmasına dikkat edilmelidir.
Kumaş katlamalı perdelerde perde katlarının düzgün toplama yapması için önceden alıştırılması gerekmektedir.Alışma, kumaşın cinsine göre farklı zamanlarda gerçekleşir.

Read more...

Seçmekte Zorluk Çekenlere

Broderi Narinin 21 ürün grubundan oluşan Tematik Koleksiyonumda, her tema başlığının farklı bir öyküsü bulunuyor. Renk ve doku bazında gruplanan tül ve perde seçenekleri, Natura, Zen, Safran, Viola gibi tema başlıkları altında sunuluyor.
Seçim yapmakta zorlananlar bile, temaya karar verdikten sonra, o tema altında hayal ettikleri ürünleri kolayca seçebiliyorlar. Müşteriler, birbiriyle uyum içindeki tül ve perde gruplarını aynı kartelâ üzerinde görüp değerlendirebilme olanağına sahip bulunuyorlar. Böylece doğru kombinasyonlar arasından, kişisel beğeni ve beklentilere en uygun tercihi kolayca yapabilme avantajı elde ediyorlar.

Broderi Narinin Tematik Koleksiyonumda, farklı renk, doku ve desen armonisine sahip 500′den fazla ürün yer alıyor. Broderi Narin, Tematik Koleksiyonumu İstanbul’da Mahmutbey Taşocağı Caddesi üzerindeki Broderi Narin Fabrika Satış Mağazası ile tüm Türkiye’ye yayılmış, 60′a yakın Broderi Narin satış noktasında müşterilerine sunuyor.

Broderi Narinin, diğer koleksiyonları ise, Türkiye çapında 250′den fazla bayi ve satış noktasında tüketici ile buluşuyor. Broderi Narin, tüm satış noktalarında 80 yılı aşan birikimiyle, dikişten, montaja ve evdeki son ütüye kadar her aşamada, koşulsuz müşteri memnuniyetini esas alan bir anlayış içinde hizmet veriyor.

Read more...

Perdede Çiçek ve Çizgi Modası

İlkbaharın gelmesiyle perde modası da değişti. Bu sezon çizgili ve çiçekli desenlere sahip rengarenk perdeler çok moda. Ayrıca simli organze ve ipekli tafta gibi parlak kumaşlar da çok tercih ediliyor.
Perde, günümüzde sadece pencereleri örtmek için kullanılmıyor. Yaşadıkları mekanın dekorasyonuna önem verenler, en az mobilya kadar perde seçimine de dikkat ediyor. Perde ve tül firmaları da tüketicilerin bu ihtiyaçlarına cevap vermek için modern ve klasik evlere uyum sağlayacak onlarca tasarımın bulunduğu koleksiyonlar hazırlıyor.

Hatta bazı markalar, tül ve perdelerle uyumlu yatak örtüleri bile tasarlıyor. Bu sezon tüm canlı renkler, çizgili ve çiçekli desenler çok moda! Perde seçerken pencerelerin tipine, duvarların rengine, mekanın büyüklüğüne ve manzaraya dikkat etmek gerekiyor. 1923′ten beri tül ve perde sektöründe hizmet veren Broderi Narin’in yetkilileri perde seçimi ve modası hakkında bilgi verdi.

İpekli taftalar
# Perde seçerken model ve kumaşa dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle modele karar verilmeli. Modeller arasında, kendimize uygun olanı ararken de evin stili, bulunduğu cadde, manzara ve pencerelerin tipi gibi etkenler göz önünde bulundurulmalı. Ayrıca kullanım kolaylığına da dikkat edilmelidir. Satın alınacak ürünün ütü gerektirip gerektirmediği çok önemli. Yüzde yüz polyester, kullanımı en kolay ve en çok tercih edilen kumaş cinsidir.
# Günümüzde en çok parlak ve simli organzeler, ipekli taftalar, ışıltılı kumaşlar tercih ediliyor.
# Küçük odalarda daha küçük desenli kumaşlar, düz renkler tercih edildiğinde daha ferah bir görüntü sağlanıyor. Ayrıca kumaş şeffaf olursa karartma engellenerek daha aydınlık bir görüntü oluşur.
# Mekanizmalı sistemlerin kullanımı çok pratiktir. Ayrıca mekanı boğmazlar. Odaya geniş ve ferah bir hava verirler. Bir diğer yöntem ise duvardan duvara uzanan perdeler. Bu tarz perdeler, tıpkı mekanizmalı sistemlerdeki gibi odaya ferah ve geniş bir görünüm kazandırır.
# Çizgili ve çiçek desenli ürünler bahar sezonunda revaçta. Keten tarzı kumaş isteyenlere, keten üzerine çizgili, çiçek desenli modelleri önerebiliriz. Organze ve ipek gibi daha iddialı kumaşları tercih edenlere ise daha desensiz modeller tavsiye ediyoruz. Kumaşlar görünüm bakımından oldukça iddialı olduğu için üzerinde desen olduğunda odayı boğabiliyor.

Read more...

Pabetlandla Yaz Devam Edecek

İç mekanlarda da fenerler ve canlı renklerle bahçenizin keyfini sürdürebilirsiniz. Evet, yaz bitti. Ama yaza veda etmek için acele etmeyin. Yeşilin, sarının, turuncunun en güzeli Eylül ayında ortaya çıkar. Eylül sapsarı limonların, yemyeşil elmaların, sulu şeftalilerin ayıdır.
Masanızın, sehpanızın üzerinde kocaman bir tas meyveye her zaman yeriniz olsun. Hem gelip geçerken bir tane alır, yersiniz hem de bu canlı renkler sonbaharın hüznünü biraz olsun hafifletir.

Ağaçlara asmak üzere aldığınız rengarenk fenerleri de boy boy dizin masa üstlerine. İçlerinde yanan mumlar sizi yaz gecelerine geri götürmekle kalmayacak fenerlerinizin bir kenarda unutlup toz tutmasını da önlemiş olacaksınız.

Read more...

Vitradan Klozet, Lavabo, Küvet ve Pisuvar Modelleri 2011

Blue Life; Vitra, artema, Vitra Therm’den oluşan tüm Eczacıbaşı Yapı ürünleri Grubu markalarının üretim felsefesidir.. Gelişen teknoloji sayesinde artık az su , az enerji harcayan ürünler artık bilinçli tüketiciler tarafından tercih edilmekde. Bizlerde bu ürünleri sizlere sunma çabası içersindeyiz. Şimdi bu ürünler hakkında hep beraber bilgi sahibi olalım , evini yeniden dekore eden , evlenen yeni çiftlere yeniliklere açık olan herkese gelsin bu bilgiler o halde..

Blue Life Ürünler:
Dünyanın en az su harcayan klozeti:
2,5/ 4 lt klozet Dünyadaki ilk LGA onaylı 2,5/ 4 lt yıkama yapabilen klozet ile % 60 ‘ a varan su tasarrufu gerçekleşiyor.Ve böylelikle düşünün kullanılan her 250 klozet ile 1 yılda 3 olimpik havuz kadar su tasarrufu…

Sıçratmayan pisuvar:
Sıçratmayan yüzey ve sensörlü yıkama teknolojisi sayesinde pisuvarlarda gereksiz su tüketimi engelleniyor, daha az su ve deterjanla temizlik sağlanıyDaha az su ve kullanan lavabo ve küvet:
MOD lavabo, 6 cm derinliğindeki tasarım sayesinde hem daha az kaynak kullanarak üretiliyor hem de kullanıcısının tükettiği su miktarını azaltıyor.
Water Jewels koleksiyonunda bulunan küvet, sektör standartı olan 38- 44 cm arasında değişen iç yüksekliği 30 cm ‘ye düşürerek daha az su tüketilmesini sağlıyor . 42 cm’lik dış yüksekliğiyle ise özellikle yaşlı ve bedensel engelli kullanıcıların giriç/ çıkışlarını kolaylaştırıyor.Su harcamadan hijyen sağlayan pisuvar:
Susuz pisuvar içindeki özel kartuşu sayesinde hiç su harcamıyor. Kanalizasyon sistemindeki kötü kokuların banyo ortamına dağılmasını engelleyerek hem hijyen sağlıyor hem de koku önleyici özelliğiyle banyoda konforu artırıyor. Vitra pisuvar modelleri, ile banyonuzun köşesini tutuyor.

Read more...

Dekorasyonda Mavi'nin Önemi

Mavi en sempatik en neşeli en alımlı en romantik
en sıcak en şık bütün enleri toplamayı başarabilen en güzel renk bu güzel renge bizlerde burada yer vermek istedik Mavi rengi ve tonları ile çok şık çok romantik iç açıcı ve hoş ortamlar oluşturabilirsiniz işte sizze önerilerimiz.
Rahatlatıcı özelliğe sahip olan sıcak maviler, içerisinde biraz kırmızı barındırır. Güven ve samimiyet duygusunu arttıran bu tonlar, evlerde özellikle salon ve mutfaklarda kullanılmalıdır.

Soğuk maviler:

Sarı tonları içeren soğuk maviler, sakinleştirici etkileri sayesinde zamanın daha kolay geçmesini sağlar ve uyumanıza yardımcı olur. Soğuk mavi tonları, yatak odası ve banyolar için idealdir.

Feng Shui’de mavi:

Evinizi dekore ederken Feng Shui’den yardım almayı unutmayın! Mavinin hangi tonunu nerede kullanmanız gerektiğini bilirseniz, evinizde huzuru kısa sürede yakalarsınız. Eski bir Çin öğretisi olan Feng Shui, renk ve desenlerin yaşam enerjisi üzerindeki etkilerine dikkat çeker. Evinize gökyüzünün sonsuzluğunu ve mutluluğunu getiren mavi, muhteşem bir Feng Shui rengi olarak bilinir. Feng Shui’ye göre sıcak mavi tonlar, sağlıklı yaşamı ve aileyi simgelediği için evin özellikle doğu cephesinde, soğuk mavi ve tonları ise zihni açtığı için daha çok çalışma odalarında kullanılır.

Maviyi Hangi Renkler İle Kombine Edebilirsiniz?

Doğal hayat (Mavi – yeşil – gri)

Yaşam alanlarınıza doğal bir görünüm katmak için maviyi yeşil ile bir arada kullanın. Daha gösterişli bir görünüm elde etmek için griden faydalanın.

Çarpıcı (Kırmızı – mavi – sarı)

Sıcak kırmızı tonlarını yumuşatmak için deniz mavisini tercih edin. İddialı mekanlar yaratmak istiyorsanız, mavi ve sarının cüretkar zıtlığı tam size göre!

Marin etkisi (Mavi – beyaz)

Ferah mekanlar için koyu maviyi mutlaka beyaz ile hareketlendirin. Aksesuarlarda sarı, pembe, griyi kullanabilirsiniz.

Arkadaş canlısı (Turkuaz – bej) Gökyüzü mavisi ya da turkuaz rengini açık kahverengi ve bej ile kombine ederek daha sıcak ve samimi yaşam alanları yaratın.

MAVİ MOBİLYA ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

• Geniş mekanlar için satın alacağınız mobilyalar, koyu mavi tonlarda olabilir. Dar alanlarda daha geniş ve havadar bir görünüm elde etmek için mavinin açık tonlarını tercih edin.

• Mavinin beyaz ile olan muhteşem uyumunu görmezden gelemeyiz. Fakat ahşabın sımsıcak dokularının da mavilerle muhteşem bir görünüm kazanacağını aklınızdan çıkarmayın.

• Mavi koltukları açık duvar renkleri ile bir arada kullanarak yalın bir görünüm elde edebilirsiniz. Zaman zaman arzuladığınız hareketi ise yerleştireceğiniz kontrast renklerdeki yastıklarla yakalayın.

Mavi Ev Aksesuarları Seçmenin İncelikleri

• Evinizde bulunan parçalar ile kombinlemek üzere mavi bir aksesuar satın alacaksanız, malzemelerinin aynı olmasına özen gösterin. Gruplarken seramik ve camları ayrı köşelere yerleştirin.

• Seçtiğiniz mavi aksesuar büyük boyutlu ise onu tek başına sergileyin. Hem sade hem de iddialı bir görünüm elde edebilirsiniz.

• Aydınlık bir salonunuz var ise, özellikle cam aksesuarları tercih edin. Günışığı mavi ile buluştuğunda evinizde oluşan göz kamaştırıcı ışıltılar, yaşam alanınızın aurasını bir anda değiştirecek

Read more...

Yaz Partileri ve Davetleriniz' İçin Mekanlarınızı Süsleme Önerileri

Yaz geldi sıcaklar kendisini iyice hissetirmeye başladı dolayısı ile akşamları eve kapanıp televizyon başında tembellik yapma günlerinide birkaç aylığına erteleme, gecesi ve gündüzü ile yazın tadını çıkartma zamanı geldi Artık sevdiklerinizle birlikte olmak istiyoruz. Bunun bir yolu da onları evinize davet etmek ve hep beraber eğlenceli güzel saatler geçirmek bu davetlerinize renk katacağına sizlere yardımcı olabileceğini düşündüğümüz birkaç öneride sizlere biz sunacağız.

1.Taze sebzelerden oluşan orta masa süsü: Nasılmı? Evinizde bulunan dikdörtgen bir saksının içine kiraz domates, karnıbahar, turp, mini boy havuç ve salatalık gibi sebzeleri düzgünce yerleştirerek bir kompozisyon yapıp çok doğal ve güzel bir görüntü oluşturabilirsiniz.

2.Kum ve mumun birlikteliği: Plajlardaki doğal ortamı evinize getirmek için cam bir vazonun içine kum koyabilir ve ince beyaz mumları kuma saplayarak romantik ve loş bir ortam yaratabilirsiniz.

3.Deniz kabuklarından kompozisyon: Değişik şekillerdeki deniz kabuklarını bir araya getirerek ve araya mercanlar karıştırarak deniz ve yaz havasını masanıza taşıyabilirsiniz.

4.Vazolarda minimalim: Birkaç cam uzun vazoya aynı cinsten ayrı renklerde birer çiçek koyarak farklı bir tarz yaratmanız mümkün.

5.Saksılarınızda bulunan yeşillikleri sofranıza taşıyın: Hepimizin yemek yaparken kullandığı biberiye, fesleğen, nane ve kekik gibi otları küçük ve aynı büyüklükte saksılara ekerek soframızda sergileyebiliriz. Hem sunacağımız yemeğin türüne göre otlardan yemeğimize ilave etme, hem de harika kokular eşliğinde bir akşam yemeği yeme şansına sahip oluruz.

6.Masa aydınlatmasında fenerli çözüm: Masamızın üzerinde bulunan şemsiyeye, ağaca ya da pergolaya ascağımız küçük fenerler hem süs hem de aydınlatma vazifesi görebilir.

Read more...

Evimizdeki Hatalar ve Kusurlar Nasıl Gizlenir

Evlerimizde gözümüze ilişen bizleri huzursuz eden belli başlı görüntü bozucu hatta sinir bozucu hataları küçükmüdahalerler ile kapatıp gizlememiz mümkün.

Çirkin görünümlü radyatörleri duvarla bütün haline gelmesi için aynı renge boyayın. Parlak yerine saten boya kullanın.

- Alçak veya düz olmayan tavanları veya değişken düzeyleri ve açıları olan tavanları duvarlarınızdan bir parça daha açık renge boyayarak uyumlu olmalarını sağlayın (%50 beyaz ekleyin ev karıştırın).

- Pencerelerin boyutlarının birbirinden farklı olduğu gerçeğini onları duvarla aynı renge boyayarak saklayın. Bu taktik kapılarda da işe yarar.

- Düz olmayan ve pütürlü duvarları mat bir boya kullanarak saklayın: herhangi bir parlaklık çıkıntıların göze çarpmasına neden olur.

- Değiştiremeyeceğiniz iç mekan özelliklerini onları boyayarak güzelleştirin. Farklılaştırmak istediğiniz duvarı ve yanındaki duvarı boyayın ve daha sonra dördüncü duvara daha açık bir ton ekleyerek dikkati oraya çekin.

Read more...

Bahçelerdeki Seralar

Büyük bahçelerde sarmaşık ve ağaçlarla yapı arasında görsel bir denge kurma yolları aranmalıdır. Ancak ağaçların seranın ışığını engellememesi gerekir. Uyumsuz bir görüntüye yol açmaması bakımından küçük bir bahçedeki yerleşim çok daha fazla dikkat gerektirir. Kapalı alanlarda bitki yetiştirmenin keyfi ve bahçecilik dünyasının zevkleri, bu alana harcanan zaman ve emek miktarını kolayca telafi edecek kadar çoktur.

# Serayı bir binanın yanında veya iki bina arasına kurmak oluşacak rüzgar tünelinin yapıya vereceği zarar açısından önerilmez. Duvar dipleri de soğuk olacağı için bu tarz yerler sera için uygun değildir. Etrafı çokça açık bir alana yerleştirilen sera ise yazları çokca güneşe maruz kalır ve bitkilere zarar verebilir.
# Seraların önünde bırakılacak bir alan iç alana eşya taşırken el arabasının konması ve rahatlıkla eşya taşınması açısından çok önemlidir, sera yapılmaya karar verildiğinde bu alan düşünülmelidir. Bir diğer önemli konu da elektrik ve su tesisatlarının güvenli olmasıdır.
# Seralarda ışık camdan içerdeki her şeyi ısıtarak kısa dalgalar halinde geçer. Daha sonra çarpıp kırılarak uzun dalgalara dönüşür, dışarıya çıkmayarak seranın içini ısıtır.
# Sera malzemesi seçilirken estetik anlayıştan çok işlevselliği düşünülmelidir. Alüminyum en çok tercih edilen malzemedir, özenle bakım gerektirmez ve ahşaba göre ısı kaybı olsa da kayda değer değildir.
# Bir diğer seçilen malzeme de; galvaniz çelik konstrüksiyondur, hafif ve kurulmasının kolaylığı nedeniyle tercih edilir. Diğer malzemelere oranla belli aralıklarla boyanması-bakımı gerekir. Bunun dışında kişinin zevkleri doğrultusunda ahşap da tercih edilen bir malzemedir. Ahşap malzeme seçilecekse sert ağaçlardan olması gerekir. Alüminyum ve çelik çerçeveler dardır ve daha geniş cam kullanılmasına uygundur, bu da içeriye daha çok ışık girmesi demektir.
# Soğuk bir iklimde sıcak bir sera atmosferi amaçlanıyorsa izolasyon masrafı çok olacaktır. Arzulanan ısı değişimi makul oranlardaysa mevsimsel, kısa süreli izolasyon, sorunu çözebilir.
# En etkili ancak masraflı olan yöntemlerden biri de çift cam uygulamasıdır. Yere kadar cam kaplı seralarda kışın camın yere yakın bölümlerini polysitrin panellerle kaplamak ısı kaybını azaltır.
# Seralarda bir diğer dikkat edilmesi gereken havalandırmadır. Havalandırma pencerelerinin kapladığı alan, seranın kapladığı alanın en az altıda biri olmalıdır.
# Seraların ısınması ise dört çeşittir; soğuk, serin, ılık ve sıcak. Fanlı elektrikli ısıtıcılar herhangibir hastalığın yayılma olasılığını azaltacak iyi bir hava dolaşımı sağlamasından dolayı tercih edilir. Isı ayarlamaları sera için çok önemlidir ve soğuk bölgelerde seraya, ani ısı düşüşlerini bildirecek bir soğuk alarmı yerleştirmek yerinde olacaktır.
# Eğer alan uygunsa seraların yakınına veya içine mütevazi bir oturma grubu konabilir. Böylelikle emek vererek büyüttüğünüz ve büyümelerini yakından takip ettiğiniz bitkilerinizi izleyerek, dostlarınızla sohbet etme ve serada çalışırken kısa molalar vermeniz daha keyifli bir hale dönüşecektir.

Read more...

Hayalinizdeki Mutfağa Sahip Olabilirsiniz

İşte önemli noktalar:

- Sıra dışı renklerin kombinasyonunu çekinmeden deneyebilirsiniz. Mutfak yaşam alanınızdaki en renkli olmaz özelliğini, gururla taşıyabilecek tek mekandır. Bu nedenle zıt ve parlak renkler kullanmaktan çekinmeyin.

- Mutfağınızı bir laboratuar havasından çıkarın ve yaşam alanınıza dahil edin. Dahil edemiyorsanız, bir oturma alanı gibi tasarlayın. Tezgahınızın üzerine hoş bir vazo ya da aksesuar koyun ya da alan müsait ise küçük bir oturma grubu ya da bank ile bu etkiyi yaratın.

- Dolaplarınızı kapaklarından kurtarın. Sürgülü sistemi tüm mutfak dolaplarında kullanın. Bir köşe ayırın ve bu sürgülü dolabın içine elektrik aksamı yaptırın. Ve tüm elektrikli mutfak aletlerinizi (tost makinenizi, çay makinenizi, robotunuzu vs.) buraya koyun; böylelikle tezgahınızın üstündeki tüm dağınıklıkları ortadan kaldırmış olacaksınız.

- Mutfakta öyle bir tasarım uygulayın ki tüm araç gereçleriniz hem tek hareketle elinizin altında, hem de aynı şekilde tek hareketle anında ortadan kaybolacak halde olsun. Yani hem derli toplu hem de işlevsel bir mutfak yaratın.

- Davlumbazı sadece davlumbaz olarak kullanmayın. Çok iyi bir raf ünitesi olabilir. Ve buraya koyacağınız renkli kavanozlar ile mutfağınız yeniden dekore edilmiş halde gözükebilir.

- Kesme tahtanız ile dolap ve çekmece içi ünitelerinizi doğru konumlandırdığınızda bahsedilen dağınık ve düzensiz görüntüden eser kalmayacak. Aynı zamanda raf içi aydınlatmalardan kullanırsanız, aradığınızı çok daha kolay bulabilirsiniz.

- Mutfağınızdaki alan müsait ise oturma alanındaki sandalye ya da tabureleri mümkün olduğunca çok tutmaya bakın ki misafirleriniz mutfakta iş yaparken size eşlik edebilsinler.

- Küçük ve renkli servisler, ufak kaktüsler, sevimli duvar saatleri ve tablolar ile de mutfağınızın dekorasyonunu tamamlayabilirsiniz.

Read more...

28 Temmuz 2011 Perşembe

Gençler Şimdi Çok Daha Özgür

Mobilyaları destekleyen nevresim takımları ve aksesuarlarla bütünlük yaratmak isteyenlere de sesleniyor. Bellona, genç odası takımlarında oluşturduğu fonksiyonel kullanım avantajları ve değişik renk alternatiflerini bir arada sunarak, onlara kendi dünyalarını özgürce oluşturma fırsatı sağlayan bir çizgi benimsiyor.

Koleksiyonda yer alan Time modelinde de temel tasarım prensipleri ortaya konmuş. Gardırop seçenekleri ile kullanım amacına uygun bir iç hacim yakalamak mümkün.

Çalışma masasının formuna eklenen raf ve çekmece detayları sayesinde, ayrıca kitaplık ünitesine gerek duyulmaması sağlanmış. Bilgisayar kasası için düşünülen tekerlekli aparat, kullanım konforunu artıran özel aksesuarlar ve şık tasarımlı komodin ile takım tamamlanmış. Modelin karyolası da ahşap ve metalin uyumunu gözler önüne seriyor.

Life genç odası; modern çizgileri ile form ve fonksiyonu dengeli bir şekilde birleştirmeyi başarıyor. Uygulandığı alana şık ve kişilikli bir ambiyans katan Life, farklı ebatlardaki odalarda uygulanabilme rahatlığını da beraberinde getiriyor.

Geniş iç hacmine sahip iki ya da üç kapılı dolap seçeneği, kitaplar ve dosyalar için ekstra alan yaratan kitaplıklar, ilave edilerek genişletilebilen bilgisayar masası gibi üniteler, Life modelinin işlevselliğini artırıcı özellikler içeriyor. Takımı bütünleyen komodin ve rahatlık sunan karyola da ergonomik yapıları ile dikkat çekiyor.

Sunlight adıyla modelleştirilen çalışmada hem bebekler hem de gençler için çözümler oluşturulmuş. Bebek odalarında yakalanan detaylar ile hem annelerin hayatı kolaylaştırılmış, hem de bebeklerin sağlıklı gelişimi ön plana alınmış. Çok amaçlı şifoniyerin üstünde, bebeklerin alt temizleme işlemi ile genel bakımlarının yapılabilmesi için alan yaratılmış. Yatağın altında ve gardıropta yer alan çekmeceler de depolama alanını artırmış.

Bellona nın genç ve bebek odaları için hazırladığı ürünler arasında lisanslı çalışmalar da yer alıyor. Ev tekstili grubunda etkin yanıtlar sunan bu modeller arasında yer alan Sindy Girls uyku seti, genç kızların rüyalarındaki yol arkadaşlarından sadece biri. Markanın bu grupta beğeniye sunduğu konseptlerde; mobilyadan ev tekstiline, halıdan aksesuara dek bir çok ürüne ulaşmak mümkün oluyor.

Read more...

Kendinden Isıtmalı Mobilya Sehba

Nasıl mı?

Kendinden ısıtmalı mobilya sehpa ile artık evinizdeki çay servisi hem daha kolay hemde sonderece pratik ve şık. Uzman ahşap mobilya sanayi yetkilisi Şahin Kaya nın geliştirdiği buluş sayesinde dilsiz gelin salonunuzda son derece kullanışlı ve şık bir görüntü sağlamakla birlikte boşalan çay bardaklarını doldurmak için mutfağa gidiş-gelişlerinize ve sohbetinizin bölünmesine de bir son veriyor.

Kaya nın yaptığı açıklamaya göre özellikle ev hanımlarının büyük ilgi gösterdiği bu ürüne sahip olmak ve artan telebi karşılayabilmek için yoğun mesai harcadıklarını bununla birlikte çok küçük bir noktadan yola çıkarak mevcut bir ihtiyacı tespit edip çaresine bakmak koşulu ile yaptığı bu geliştirmenin karşısında aldığı taktir ve gördüğü ilginin son derece memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

Read more...

Koltukların Yüzü Gülüyor

Evinizi ya da ofisinizi dekore ederken bütün ayrıntıları özenli bir şekilde düşünmeniz gerekiyor. Duvarların renginden halıya, koltuklardan perdeye kadar hepsi birbiriyle uyumlu olmalı. Özellikle döşemelik kumaş seçerken iyi düşünmenizde fayda var. Çünkü evinizin tarzına uygun bir kumaş seçmek, bütünlüğü sağlamak adına çok önemli. Modern tarzdaki bir mekân için sade kumaşlar seçerken, klasik bir evde daha çok gösterişli ışıltılı kadifeler kullanabilirsiniz.

Tabii sezonun trendlerine de göz atmayı ihmal etmeyin. Döşemelik kumaşta dünyaca tanınmış markalar olan Rubelli, Bises Novita, Lisio, Z+R (Zimmer & Rohde), Casamance,Camengo, Arte, Arve, Reynaldo, Bernard, Sheila Coombes, Collezione Cesaro ve Augusto Garavaglia firmalarının Türkiye distribütörü Homteks firması trendleri yakından takip eden bir isim.

Tasarım ve üretimdeki ileri düzeyleriyle dikkat çeken bu markalar, yanmazlık, güneşten solmama, leke tutmama, ekolojik ve akustik olma gibi özellikler taşıyor. Homteks in sahibi Jeff Mano bu sezona yaklaşık 200 yeni dizayn kumaşla girdiklerini söylerken sezonun favori renklerini şöyle açıklıyor: "Toprak renkleri geri geldi fakat bunun yanında mor, lila, patlıcan renkleri de çok var.

Özellikle turkuaz, petrol, açık yeşil ve açık mavi toprak renkleriyle kullanılıyor. Yenilik olarak göze çarpan üç boyutlu kadife kumaşlar, çok büyük brodelerle bezenmiş ipekler, fakat bunun yanında hafif çiçek motifleri çok revaçta. Lazer kesim tüller (lazerle desen verilmiş), deri dikişli panolar yenilikler arasında. İşin en ilginç yanı ise bu birbirinden çok farklı dokuların iç içe yani kombinli kullanılması."

Kendine özgü dizaynlarıyla adından söz ettiren Habitat ise koltuk formlarındaki sıradışılığı, birden çok renk ve kumaş seçeneğiy le döşemelik kumaşlarda da sürdürüyor. Klasikten vazgeçemeyenler için tasarlanan deri kumaşlar ve her zaman moda olan çiçek desenlerinin yanı sıra; geometrik şekillerin ve fitilli kadifelerin yer aldığı döşemelik kumaşlar, bu yılki koleksiyonlarında çok kullanılmış. Habitat ın renk paletinde yaşam alanını zenginleştirecek gri, bordo, kahverengi, fuşya ve kırmızı göze çarpıyor. Koleksiyon un döşemelik kumaş serisi ise farklı tarzlara yönelik seçenekleriyle dikkat çekiyor.

Read more...

Sonbahar Renklerinin Coşkusu Turuncu Dizaynda!

Turuncu Dizayn’da Sonbahar mevsimi başladı bile! Yaprakların çıtırdayışlarını, rüzgarın hafif ve tatlı esintisini duyumsayacağınız bir ortam sunan mağaza, bu güzelliği evlerinize taşımaya kararlı… Mağaza, konseptinde yaptığı yeniliklerle, dekorasyondan, müşterilerine teklifte bulunduğu sürprizlere kadar pek çok değişiklik ile sizleri bekliyor olacak…
Yaprak dökümü ve güz renklerindeki baharat tonlarını koleksiyonundaki yeni jakar grubu fonluklarda keşfedebilirsiniz. Yepyeni tüller ise jakar kumaşlara eşlik edecek şekilde tasarlandı. Çok beğenilen Çin ve Japon gül motifleri, tarçın, taba, kiremit, kahve, bakır, yeşil ve hardal renkleriyle tamamlanıyor ve yeni trendlerin arasında egzotik görünümüyle ön plana çıkıyor. Canlı ve modern renklerle klasik modellerin karışımı sayesinde ise yepyeni bir tarz oluşturarak farkını yeni sezonda da ortaya koyan marka, evlerini dekore etmek isteyenlerin öncelikli tercihi olmayı sürdürüyor.

Turuncu Dizayn’da esen farklı hava çok hoşunuza gidecek. Fabric marka ürünlerini bulabileceğiniz mağaza, baştan yaratılmış haliyle bu sezon da mekanları kaliteli, özel kumaşlarıyla renklendirecek.

Fabric… Mekanlar şimdi pek çekici…

Fabric yeni hikayelerle karşınızda… Modayı takip ederek tasarımlarını değişen teknolojiyle birleştiren marka, Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarından biri. Ürün çeşitleri, tarzları birbirinden ne kadar farklı olursa olsun, müşterilerin farklı beğenilerine cevap sunar nitelikte. Kendine hayran bırakan renk varyasyonuna ve farklı desenlerine çekimser kalamayacaksınız.

Gelecekle buluşmak için geçmişi çağıran Osmanlı motiflerinden, tatlı düşlerin buğulu renklerini anımsatacak kumaşlara, canlı ve enerjik renklere açılan bir yelpazede, sahip olmak isteyeceğiniz bin bir masal, bin bir hikaye ile karşılaşacaksınız. Çağdaş mekanlar yaratmak için pek çekici alternatifler sunan Fabric, evlerinizin dekorasyonu için ipuçlarını sizlerle paylaşıyor. Size de Fabric’ten aldığınız ilhamla yaratıcılığınızın sınırlarını zorlamak kalıyor. Hayatı şekillendiren alışkanlıklara imzasını atan marka mekanlardaki ifade biçiminizi yansıtmaya devam edecek…

Read more...

Perdede En Yeni Trend,Zincir Perde

Zincir perdeler, alışılmış perde uygulamalarından sıkılan ve sıra dışı alanlar için sizlere tavsiye edebileceğimiz yeni bir ürün. Farklı renklerde metal boncuklardan oluşan zincir perdeler, istenilen en ve boyda hazırlanabilir.
Kullanım alanları; mağaza vitrinleri, galeri, gece klubü, kuaför salonları, büyük alışveriş merkezleri, sahne, otel, fuar standları, restaurant, cafe, pub, bar, eğlence yerleri, evler, işyeri ve hayal gücü ile sınırlı kullanıma açık birçok alan. Farklı çapları ve renkleri bulunur. Stoklu renklerimiz; parlak nikel, koyu nikel, paslanmaz çelik, parlak altın, mat altın ve antik kahvedir.

Read more...

Persan Home Studio Serisi

Dünyadaki her şey hızla, akıl almaz bir şekilde değişiyor. Her birimizin renkli yada siyah-beyaz ama mutlaka bir hikayesi var. Ve artık hepimiz kendi hikayemizi anlatan tasarımlarla sıradanlıktan uzaklaşmak istiyoruz. Artık birey olarak algılanmak ve bu doğrultuda hizmet almak istiyoruz.
Bireyselliğimizi ve yaratıcılığımızı dış görünümümüzde olduğu kadar evlerimize de yansıtıyoruz. Bu yaklaşım, 1975 yılında kurulan ve yurtiçi ve yurtdışında, bir Türk markası olarak koleksiyonları ile hayranlık uyandıran Persan Home Studio’nun yaratım felsefesidir; farklı örgülendirmeleri, renkleri ve desenleri, yeni ve farklı üretim tekniklerini beraber kullanarak tamamen bireysel, kişiye özel kumaşlar yaratmak.

Bu felsefe ile bireylerin kendi stillerini yaratacakları mekanların oluşumuna ilham verecek çeşitlilikte koleksiyonlar hazırlayan Persan Home Studio’nun koleksiyonlarının tek değişmeyen temeli kalite.

Persan Home Studio her yıl, yeni hazırladığı koleksiyonlarda, geçmişin köklü izleriyle günümüz form ve renklerini birleştirerek kendine has ve orijinal bir dil yakalıyor.Kültürünün zenginliğinden aldığı güçle, günümüz yaşam koşulları ve bireysel zevkler arasındaki uyumu sağlamış, sürekli araştırmaya, keşfetmeye ve üretmeye odaklı bir dil.

2006 Koleksiyonu
Pamuk ve keten gibi doğal elyafların yanı sıra polyester karışımların da kullanıldığı, naturel renklerde, dingin desenlerden oluşan kumaşlar…..

Yine çok alternatifli elyafların bir arada veya ayrı ayrı kullanıldığı, çok çeşitli doku ve renk seçenekleriyle zenginleşen düz kumaşlar….

Mat ve parlak kombinasyonların bir arada kullanıldığı klasik ve modern tarzda şık döşemelikler…

Alabildiğine parlak, ince, dökümlü, cazibeli perdelik kadifelerin yanı sıra, doğal ham keten zemin üzerine kullanılarak hem modern hem de klasik mekanlara kolaylıkla uyum sağlayabilecek, çarpıcı renklerde, heyecan uyandıran kadife döşemelikler…

Klasik renklerde, yumuşak dokunuşlu, altın, bakır ve gümüş varak baskılı lüx kadifeler…

Geçmişten kalan derin romantik duyguları harekete geçiren dantel tüller ve yine dantel desenli perdelikler…

Göz alıcı pırıltılı simli, altın, bronz ve gümüş ışıltılar yaratan, metal iplikler katılarak dokunmuş tafta perdelikler…

%100 ipek, zarif çizgili organzeler, keten, koton ve polyesterle örgülendirilen ipek perdelikler…

İnanılmaz renklerinin ahengiyle asalet ve ihtişamı çağrıştıran nakışlı ipek perdelikler…

Büyük desenli, baskı, kesme ve yakma tüller…

Desen ve parlak renklerin degrade geçişleriyle büyüleyici, kumaşların divası taftalar…

Hazırlanmakta olan 2007 Koleksiyonu hakkında ipuçları vermek gerekirse; Çok büyük klasik desenlerin ultra modern stilize edilerek modern renklerle yorumlandığı perdelikler. Çok renkli, örme tül ve perdelikler, danteller, kadife ve ipekte sıra dışı yaklaşımlar.

Read more...

Panjurda Yeni Trend

Sunflex alüminyum panjurları, günümüz modern yaşamının artan kalite ihtiyacına dekoratif bir çözüm sunar. Etrafınızdaki panjurlara bir göz atarsanız çoğunda sadece bir fonksiyonellik gözetilmiş, tasarımlarında estetik kaygılar taşınmadığı için kasaları büyük tutulmuştur. Renkleri ise binanın dış yüzeyleri ve çevre düşünülmeden seçildiğinden ve üstelik birkaç yıl içinde solduğundan, grileşerek, eski ve kötü bir görüntüye sahip olmaktadır.

Ayrıca bu panjurlara sahip olanlar, bozulan mekanizmaların yarattığı problemleri çok iyi bilirler. Sunflex alüminyum panjurlar, üstün ithal malzeme ile patentli tasarımlarına uygun olarak üretildiği için problemsiz çalışırlar. Sıkı lisans prosedürleri altında tecrübeli ve iyi eğitilmiş elemanlar tarafından üretilen, Sunflex alüminyum panjurlar, kaliteli, kullanımı kolay ve dayanıklıdır.

Read more...

Perde Süsleme Teknikleri

Perde süslemeleri, kullanmış olduğunuz perdelerinizin üzerinde ufak oynamalarla görüntülerini tamamen değiştiren kumaştan yapılmış efektlerdir. Perdelerinizin klasik ve modern görüntülerini süslemelerle belirleyebilirsiniz.
Perdede hayal sınırlarınıza ve tasarımcı ruhunuza bağlı olarak kumaştan kuşlar, deriden kuşaklar, tülden çiçekler yapabilirsiniz. İsterseniz MPS de perdelerinize kumaştan kuşlar kondurabilirsiniz.

Kanat pano
Pencerelerde tül, katlamalı veya diğer perde seçeneklerinin önüne gelecek şekilde, perde tasarımının sağına ve/veya soluna uygulanan, işlevselliği olmayan dekoratif amaçlı süslemelerdir. Kendi içlerinde farklı kalıp ve kesimleri bulunur.

Atma dolama
Rustik ve metal borulu perde tasarımlarının tamamlayıcı süslemeleridir. Kumaşlar yaratıcılığa bağlı olarak, el ile perde boruları üzerine dolanarak uygulanır. Kendi içlerinde farklı kalıp ve kesimleri bulunur.

Read more...

Farklılığı Fark Ediliyor

Dikey perde, 89 mm kalınlığında PVC ve kumaştan oluşan dikey perdeler, 127 mm genişliğinde kumaş dikey perdeler ve 89 mm genişliğinde metal dikey perdeler olmak üzere üç çeşittir.
iki seçeneği bulunur. Sağa-sola toplanır yada ortadan açılır olarak üretilebilir. Manuel dikey perdeler, ip ve zincir kontrollüdür. İpler, bantların sağa ve sola hareket almasını sağlar. Zincir ise, bantları kendi eksini etrafında döndürür.

Bantların çok ya da az ışık geçirecek şekilde ayarlanabilmeleri, pencereden Geniş bir ufukta dışarıyı seyretmek gibi bir duygu verir.Görme sınırı yoktur. Dikey perdelerde istenildiği kadar ışıktan faydalanılır. Kullanımı pratiktir, güneşe karşı en güzel yön verme yoludur. Tam örtücüdür.

Özellikle çatı katlarında eğimli pencerelere ve uygulama alanlarına çözümdür. Motorlu ve uzaktan kumandalı dikey perdeler, kullanım kolaylığı için çok idealdir. Uzaktan kumandalı dikey perdeler, tek tek ya da toplu olarak kontrol edilebilir.

Read more...

Seçmekte Zorluk Çekenlere

Broderi Narinin 21 ürün grubundan oluşan Tematik Koleksiyonumda, her tema başlığının farklı bir öyküsü bulunuyor. Renk ve doku bazında gruplanan tül ve perde seçenekleri, Natura, Zen, Safran, Viola gibi tema başlıkları altında sunuluyor.
Seçim yapmakta zorlananlar bile, temaya karar verdikten sonra, o tema altında hayal ettikleri ürünleri kolayca seçebiliyorlar. Müşteriler, birbiriyle uyum içindeki tül ve perde gruplarını aynı kartelâ üzerinde görüp değerlendirebilme olanağına sahip bulunuyorlar. Böylece doğru kombinasyonlar arasından, kişisel beğeni ve beklentilere en uygun tercihi kolayca yapabilme avantajı elde ediyorlar.

Broderi Narinin Tematik Koleksiyonumda, farklı renk, doku ve desen armonisine sahip 500′den fazla ürün yer alıyor. Broderi Narin, Tematik Koleksiyonumu İstanbul’da Mahmutbey Taşocağı Caddesi üzerindeki Broderi Narin Fabrika Satış Mağazası ile tüm Türkiye’ye yayılmış, 60′a yakın Broderi Narin satış noktasında müşterilerine sunuyor.

Broderi Narinin, diğer koleksiyonları ise, Türkiye çapında 250′den fazla bayi ve satış noktasında tüketici ile buluşuyor. Broderi Narin, tüm satış noktalarında 80 yılı aşan birikimiyle, dikişten, montaja ve evdeki son ütüye kadar her aşamada, koşulsuz müşteri memnuniyetini esas alan bir anlayış içinde hizmet veriyor.

Read more...

27 Temmuz 2011 Çarşamba

Nostaljik ve Etnik Görünümlü Desenler

Üretim ve ithalat konusunda 25 yıldır yer alan Kardeşler Tekstil bünyesinde hizmet veren Linder, dünyanın önde gelen üreticilerinin yeni sezon için tasarladığı çarpıcı renk ve desende perdelik ve döşemelik kumaş koleksiyonlarını sunuyor.
Linder’in yeni koleksiyonlarında döşemelik kumaşlarda nostaljik ve etnik desenlerin modernize edildiği naturel görünümlü kumaşlar ile parlak ve canlı renklerin kombine edilmesiyle ortaya çıkan farklı tarzlar göze çarpıyor.

Renk olarak toprak tonları cazibesini sürdürürken bu tonlarla kullanılan fuşya, pembe, kırmızı, mor, turkuaz, ve mürdüm gibi renkler büyük ve kabartma desenleriyle öne çıkıyor. Parlak, ipek kadifeler, çift katlı tafta kumaşlarmobilyalarında şık ve gösterişli hava yaratmak isteyenlerin gözdesi.

Perde de ipek ve polyester organze tüller cazibesini devam ettirirken, kalın ve dökümlü görünümde polyester ve keten tüller öne çıkıyor. Perdelik kumaşta da tafta ve ipek kumaşlar alternatifsiz öncülüğünü sürdürüyor.

Read more...

Pencerelerde Kayan Ahşap Paneller

Yere kadar olan cephelerinizde ahşap panel perdeler kullanarak, diğer, ahşap perdeleriniz ile birlikte daha işlevsel ve dekoratif mekanlara sahip olabilirsiniz.


Panel perdelerinizin bantlarını, jüt, bambu ve ahşap örgülü natürel malzemelerden tercih edebilirsiniz. Klasik uygulamalardan sıkılanlar için iyi bir tavsiye.

Read more...

Kış Bahçeleri İçin Perde Seçimi

Evinizde kış bahçeniz veya çok özenle yaptırdığınız cam tavanınız var. Ancak perde yaptırmaya karar verdiğinizde çözüm bulamıyorsunuz. Bu tip pencerelerin kesin ve en basit çözümü pilise ve düet perdelerdir.
Modern görünüşleri, çok geniş renk, desen seçenekleri, dairesel, açılı, yatay pencerelere eşssiz uyumları ile tam bir çözüm perdeleridir. Tasarlanma nedenlerinin amacıda budur aslında.

Toplama paylarının çok düşük oluşu, pencerelerin temizliğinde ve doğayı doyasıya seyretme çabanızda düşüncelerinizle paralel çalışacaktır pilise perdeler. Ayrıca amacınıza özel üretilen kumaş çeşitleriyle hedefinizi tam 12 den vurabilirsiniz.

Read more...

İstikbalden Renga Renk Mobilyalar

Mobilya sektörünün öncüsü İstikbal, hayalgücü ve tasarımın sınırlarını zorlayan yeni mobilya ürün grubu ile, RENGOKİ çılgınlığını başlatıyor. Yenilikçi yaklaşımıyla çocuk ve genç odalarında Rengoki ile yeni bir dönem açan İstikbal, 3 sıradışı mobilya kahramanının yarattığı cıvıl cıvıl renkler ve modeller ile yepyeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. Gençler ve çocuklar artık odalarını İstikbal ile hayal ettikleri gibi özgürce tasarlayabilecekler.

Her yıl sunduğu yenilikçi konseptler ile mobilya sektörünün lideri olmayı başaran İstikbal, çocuk ve genç odalarında yeni bir dönem yaratacak yeni koleksiyonu ile sektöre damgasını vuruyor.

Çocuk ve gençlere yeni bir odada yeni bir dünya konsepti sunmak için tasarlanan Rengoki, kırmızıdan yeşile, maviden turuncuya çocuk ve gençlerin yaratıcılığını ve hayal güçlerini odalarında yansıtmaları için en güzel örneklerinden oluşuyor. Birbirinden dinamik ve enerjik kombinasyonlar ile fonksiyonellik ve tasarım özelliklerinde maksimum performans sergileyen koleksiyonda bulunan Oscar, Speed, Puzzle, Line, Melodi ve Rainbow ürünleri çocuk ve gençlere odalarında yeni dünyalar yaratacak kadar iddialı.

Koleksiyonun en gözde modellerinden Oscar, turuncu, mavi ve sarının göz alıcı tonlarını led ışık sisteminin görkemli ışıltısı ile yansıtırken, iki veya üç kapılı gardırobu, modern karyolası, komidini, kullanışlı kitaplığı ve çalışma masası üniteleri ile birbirini mükemmel bir uyum içerisinde tamamlıyor. Havalı ve şık çalışma masasının kapaklarının arkasına gizlenmiş fonksiyonel raflar ise kullanım kolaylığında sınır tanımıyor.

Spor otomobil görünümü ile çocukların gönüllerini fethetmek için tasarlanan Speed, havalı tekerlekleri ve açıp kapanabilen farları yeni maceralara yelken açıyor. Özel çıkartmalar ile süslenen kabartmalı üç kapılı gardırobu ve komodini, şifonyeri ve özel tasarlanan fonksiyonel çalışma masasıyla Speed, koleksiyonun en dikkat çekici ürünleri arasında yer alıyor.

Aynalı gardırobu cıvıl cıvıl renkleri ile Puzzle, yeşil ve lilanın en güzel örneklerinden oluşan Line, tek kişilik karyola ve ranza olarak kullanılabilen Melodi, gökkuşağının renk cümbüşünü yansıtan Rainbow; Rengoki dünyasını tamamlayan heyecan dolu ürünler arasında yer alıyor. Rengoki’nin maceralı dünyası ile tanışmak isteyenler Türkiye çapında bine yakın bayiye uğramaları yeterli.

Read more...

Bilardo Yemek Masası Modelleri

Gelişen teknolojiyle farklı konseptlerin yanı sıra son derece müthiş tasarımlarda biz üreticilerin beğenisine sunulmaktadır. Bilardo yemek masası, yeni jenerasyonda hoş bir tasarım harikası olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yemek masası bilardo sistemleri gerektiği zaman şık bir yemek masası olmaktadır. Gerektiğinde ise eğlenceli ve hoş vakit geçirmek için bilardo masası olmaktadır. Hem yemek masası hem de bilardo masası olarak tabir edilen modelleri bulmak günümüzde oldukça güçtür. Ama son yıllarda çoğu kişi tarafından aranan modeller arasında yer almaktadır. Bu nedenle de tasarımcılar tarafından çok sayıda üretilmektedir. Dekoratif şekilde tasarlanmış bilardo masası evinizin dekorasyonunda muazzam bir görünüm yaratmaktadır.

Read more...

Güzelim Kanepeleriniz Hemen Eskimesin 2011

Yeni, yepyeni bir oturma grubu aldınız ve oldukça da güzel bir bedel ödediniz. Her ne olursa olsun, yeni aldığınız ve kullanımınızda olan bir ürünü dikkatle ve özenle, koruyucu bir şekilde kullanmalısınız. Kullanmalısınız ki o ürün, söz gelimi 2 yıl yerine 4 yıl kullanılabilsin.

Sürekli eskilere, eski insanlara bu konuda dikkat etmişimdir. Yeni bir cep telefonu almışlar ise o telefon muhakkak kılıflı bir şekilde kullanılır.

Kanepe örtülerinin bu konudaki rolü ise oturma grubunuzdaki koltukları dışarıdan gelecek herhangi bir kirlilik yada deforme gibi etkileri önleyecek olmasıdır. Gerek çekyat, gerekse orta puf yada bir sandalye örtülenerek daha şık ve korunmuş olarak durabilir. Evinizdeki küçük afacanların koltuklarınız üzerinde her an ne yapacağını kestiremeyebilirsiniz. Bu yüzden kanepe örtüsü modellerinden size uygun olanını kullanabilirsiniz.

Hangi tarzda, hangi desen ve renklerde koltuk örtülerini seçmeniz açısından siz için bazı yatak örtüsü resimlerine yer vemiş bulunduk.

Read more...

Ev Ofisler İçin Çalışma Masaları 2011

Bir çoğumuz eve iş getirmeyi yada evde ofis şeklinde çalışmayı seçerken, bazılarımız ise evini sürekli olarak ofis şeklinde kullanmayı seçer. Bu durumda evinde sürekli çalışanlar yada akşamdan akşama çalışmayı seçenler için, çalışma ortamının rahatlığı, konfor ve dekorasyonu büyük önem taşır.

İşe çalışma masanızın ihtiyaçlarınıza uygunluğu ve odanızdaki duruşundan başlayabilirsiniz. Siz sevgili okurlarımıza ev ofis çalışma masalarından birkaçına yer veriyoruz.

Read more...

Bellonadan Suena Yatak Odaları 2011

Geniş yatak odalarının ihtiyaç çığlıklarını dindirecek olan, Suena Yatak Odası Takımları şimdi Bellona ‘dan çeşitli imkanları ile ayağınıza geliyor.

Suena yatak odalarında gardırop sürgü kapakları hem göze hoş üretilmiş, hem de stoplama mekanizması ile kullanım kolaylığı içinde. Aynı şekilde şifonyer ünitesi de üst aynalı kapağı ve çok amaçlı kullanımlar için içerisindeki bölmeleri ile dikkatleri üzerinde topluyor. Gardrop kapağınızın boy aynası için söylenecek birşey yok lakin içerisindeki askılık, pantolonluk ve kullanışlı raf üniteleri işinize fazlası ile yarayacak.

Read more...

Milano Mobilyadan Şık Kanepe Modelleri 2011

Milano Mobilya ‘dan birbirinden şık kanepeler. Gerek salon, gerekse oturma odalarınız için uyumlu duran bu modelleri ofisleriniz yada bekleme odaları içinde kullanabileceksiniz. Ayrıcalığın ayrıcalığını hayatınızda, özellikle yaşam alanlarınızda görmek istiyorsanız Milano Mobilya Mağazalarında ilgili kanepe modellerini görmenizi önerriz.

İstanbul Dekorasyon okuyucuları için, Milano kanepe modellerinden sizler için bir kaç görseli seçiyor ve sizlerin görüşlerine bırakıyor.

Read more...

Sağlığınız İçin Doğru Yatağı Seçin

Yatak alınırken, sert bir yatak olması gerektiği iradesi tamamen yanlıştır. Vücudun doğal bir şekilde eğrilmelerine uyum sağlayan yataklar, tercih edilmelidir. Böylece bu tarz yataklar, vücut ağırlığını yatak üzerinde eşit bir şekilde dağıtır ve omurgadaki “S” eğimini bozmaz.Alacağınız yatağın üretiminde viskolelastik, sünger gibi dolgu malzemelerin kullanılıp kullanılmadığını sorun. Çünkü bu malzemeler sizi yatağınızda rahat ettirecek önemli unsurlardır. Uykunuzda yavaşlamış olan kan akışınız, bu malzemelerin kullanıldığı yataklarda seri olarak sağlanacaktır.%100 silikon, pamuk ve yün vatkaların kullanılmış olması ise, 4 mevsim boyunca vücut ısınızı yatağınızda koruyabilmesi anlamını taşımakta.
Evinizin yatak odasında kullanmış olduğunuz bir yatağın, ortalama kullanım süresi 8 ila 10 yıl arasındadır. Aksi halde bahsi geçen sürelerin aşımındaysa, o yatağın vücudunuzu destekleme gücü ve bünyesinde çeşitli, zararlı bakteriler bulundurması kaçınılmazdır.
Herhangi bir mağazada, alacağınız yatağı test ederken onun kenar kısmına oturmanız yetmez.

Read more...

26 Temmuz 2011 Salı

Salonlarda Bahar Kokusu Esiyor

Sektörün köklü firmalarından İdaş, salonlarda bahar rüzgarı estiriyor. Koleksiyonda yer alan modellerde; estetik ve işlevsel özelliklerin başarıyla buluşturulduğu gözlemleniyor.
Salonun evdeki yaşamın odak noktasında olduğu düşünülürse; bu alanda kullanılacak eşyaların da ne denli önemli olduğu açıkça görülüyor. Özellikle oturma üniteleri ile sağlanan rahatlık çıtası, salonda geçirilen zamanın kalitesini de doğrudan etkiliyor. Kaldı ki estetik açıdan kullanıcısının beklentilerini karşılaması da cabası.

Bu alanda etkileyici tasarımlara imza atan markalardan biri de İdaş. 2008 yılına bahar kokulu koleksiyonlarla merhaba diyen kuruluş; yüksek kaliteli ve ulaşılabilir fiyatlı sunum ilkesinden yola çıkıyor.

Markanın geniş ürün gamında oturma gruplarından köşe takımlarına ve kanepelere dek uzayan bir seçim serbestliği yaşamak mümkün. Modellerde yer alan yatak olabilme ve gizli sandık gibi uygulamalar da salonun, evin yükünü omuzlamasına yardımcı oluyor. Ahşabın doğallığını ve sıcaklığını, modern görünümü ile birleştiren İdaş; şık ve kolay kullanım imkanları sağlıyor.

Read more...

Corners Köşe Takımları Göz Alıcı Tasarımları

Yataş’ın yeni markası Corners, salonunuzun en güzel köşesini kimseye kaptırmayacak. Çarpıcı renkleri, modern ve şık tasarımlarıyla Corners Köşe Takımları evlerinizdeki yerini almaya hazırlanıyor.
Birbirinden farklı model ve renklerde tasarlanan Yataş Corners Köşe Takımları, rahatlığı salonunuzun köşesine taşıyor, size keyifli vakitler vaat ediyor.

Çarpıcı Köşe Takımlarından dilediğinizi seçiyor ve keyfinize bakabiliyorsunuz. Yataş Corners Köşe Takımları hem az yer kaplıyor hem de birçok kişiyi aynı anda ağırlayabiliyor.

Evinize Corners’ın çarpıcı şıklığı yakışır
Eviniz için yıllardır her ayrıntıyı düşünen Yataş, çarpıcı tasarımları ve fonksiyonelliğiyle dikkat çeken Corners Köşe Takımları sayesinde evinize yeni bir görünüm kazandırıyor.

Corners Köşe Takımları; yüksek ergonomi, kalite, estetik ve yalınlığı bir arada sunan modelleri ile evinize rahat edeceğiniz, keyifle dinleneceğiniz ve sohbet edebileceğiniz zamanlar sunuyor.

Evinizin her köşesine uyum sağlayan Yataş Corners Köşe Takımları, renk uyumları, çağdaş ve rahatlık vaat eden tasarımları ve sizi dinlenmeye davet eden yönüyle hemen kalbinizi çalacak.

Astoria, Boogie, Loft, Tommy, Tina, Weston, Monroe ve Hera L köşe kanepelerinin her biri farklı çizgilerde tasarlanan, modern ve farklı şıklığıyla sizi alıp götürüyor ve bambaşka dünyaların kapılarını açıyor.

Türkiye’nin en çarpıcı köşe takımları sadece Yataş mağazalarında ve çok uygun fiyatlarla sizi bekliyor. Farklı renk ve modellerde tasarlanan ve özgün bir şıklığa sahip olan Corners Köşe Takımlarına çarpılacaksınız.

Read more...

Salonda Rengarenk Bir Stil

Pano; dinamik, canlı, kıpır kıpır ve sportif modelleri ile salonlarda yaşamın farklı renklerini bir araya getiriyor. Modern tasarımlardan oluşan seri, gençliğin coşkusunu duyumsatıyor.
Mito modeli, bir kanepede elde edilebilecek bir çok fonksiyonu içeriyor. Canlı kumaş seçenekleri ile desteklenen tasarım; sandıklı bazanın olması, sırt kısmındaki mekanizma sayesinde yatak pozisyonunu alması ile çok amaçlı kullanım olanağı sağlıyor.

Pratico; günlük yaşamın dinamizmini, sade bir sunumla sergileyen bir dizayna sahip… Geniş kumaş seçenekleri ile hareketlendirilen çalışmada, metal ayaklar tercih edilmiş. Modern görünümü ile beğeni toplayan ürün, çift kişilik yatak işlevini de üstlenebiliyor.

Brawo modelinin estetik kurgusu oldukça tatminkar. Ön ayaklarda metal kullanımına yer verilmiş. Modelin sırt kısmı ise yere kadar inerek, arka ayakları oluşturuyor. Yine bu alandaki mekanizma sayesinde, iki kişilik bir yatak elde edilebiliyor.

Pano’nun canlı renklerle donattığı modellerinden biri de Astro. Ayakların kol kısımları ile entegre kullanıldığı tasarım, geniş ve konforlu oturma bölümü ile dikkat çekiyor. Ürün, istendiğinde yatak pozisyonu alabiliyor.

Mono Maxi; oldukça fonksiyonel bir puf çalışması olarak karşımıza çıkıyor. Modelin iskelet kısmında yer alan sürgülü sistem, bu mekanizmanın açılması ile birlikte tek kişilik bir yatağa dönüşüm sağlıyor. Modelde farklı renk seçenekleri bulunuyor.

Read more...

Yatak Odalarında Yeni Tasarımlar

Koleksiyon’un estetik çizgisini kendine has yorumu ile şekillendirdiği yatak odaları, bu ayrıcalıklı mekanı daha da özel kılan bir atmosfer oluşturuyor.
Yaşanan mekanda bir tarzı yakalamak ve kişiliği yansıtmak büyük önem taşıyor. Koleksiyon’un 2008 yılında beğeniye sunduğu modeller, güçlü bir tasarım anlayışının yanı sıra, aynı zamanda çözümsel yaklaşımları da bünyesinde barındıran çalışmalar olarak belirginleşiyor.

Bu bütünlük, hem mekanı istenen görsel etkiye kavuştururken, hem de çağımızın beklentilerini karşılayan bir oluşum sergiliyor.

Faruk Malhan tasarımı olan Northerly’nin gövdesi tamamen kumaşla kaplanmış. Bu alan aynı zamanda, yatağın çevresi boyunca bir servis düzlemi olarak işlev görüyor. Evin huzurlu ve sıcak yanlarını açığa çıkaran bu tasarım, yalın ve çarpıcı çizgisi ile de dikkatleri üzerinde topluyor.

Paris adı verilen bu model, Faruk Malhan’ın kaleminden hayata geçirilen çalışmalardan biri. Kumaş seçimine göre kişilik değiştirebilen Paris; seçilen çiçekli desenli kumaşla yatak odasını kır evine çevirebiliyor.

Ya da grafik desenli kumaş ile modern bir mekanın başrolünü üstlenebiliyor. Çalışmanın en keyifli yanı ise kararsızlar için çok uygun olması.

Zira çıkabilen kumaş sistemi sayesinde, birden fazla seçeneği kullanma özgürlüğü veriyor. Paris modelinde yatak başları duvara monte ediliyor ve yatakla aynı ya da yataktan taşan ölçüleri ile farklı isteklere cevap verebiliyor. İstendiğinde başka yataklarla da kombinlenebiliyor.

Read more...

Romantizm Denince Brode Akla Gelir

Broderi Narin, yenilikçi ve modern tasarımlarının yanı sıra, klasik tutkunları için, dokunmaya ve bakmaya doyamayacakları brode seçenekleri sunuyor. Parlak, mat, yarı mat ve sedef iplikler ile çeşitlendirilen brode serisi, klasik dekorasyon tarzına ihtişam katarken, modern dekore edilmiş mekanlara da, sade ve asil bir görünüm kazandırıyor.



Broderi Narin, modada yeniliklere öncülük ederken, özgün çizgisini, geçmişten gelen tecrübesi ile bütünleştirerek, klasikleştiriyor. Broderi Narin Klasik Seri, dekoratif kenar işlemeleri ile girdiği her ortama şıklık katıyor. Pencerelerde zerafeti yansıtan Klasik Seri, modern uygulamalarda da mekanlara ayrıcalıklı bir hava katıyor. Brodelerle bezenmiş koleksiyonda çiçek motifli işlemeler romantizmi güçlendiriyor.

Read more...

Broderi Narinden Yaza İpeksi Dokunuşu Hissedin

Broderi Narin, 2009 yazını, kendinden desenli “Şantuk Koleksiyonu” ile karşılıyor. Şantuk Koleksiyonu, pastel ve canlı renklerle yılın modasını yansıtırken, yazın sıcak renkleri, pencerelere sıra dışı bir estetik katıyor.
Broderi Narin’in yaza özel hazırladığı Şantuk Koleksiyonu, kumaşın eskitilmiş görüntüsü ile hem klasik hem modern tarzdaki evlerin ruhuna dokunuyor. Koleksiyonda mavinin derinliği ağırlıklı olarak kullanılıyor. Renkler ve desenlerin çeşitliliği, kumaşın ipeksi dokusu, tok ve gösterişli duruşu ile koleksiyon girdiği her ortama uyum sağlıyor. Şantuk kumaşın üzerine uygulanan yaprak, damask ve çiçek desenleri koleksiyona zengin görünüm kazandırıyor.

Read more...

İpek Kadar Hafif, Perde Kadar Şık Tasarımlar

Luxaflex tarafından patenti alınan Silhouette Perdeler; ipek kadar hafif, perde kadar şık ve jaluzi kadar da kullanışlı…


Silhouette Perdeler, ön ve arka kısımlarda bulunan vual tül ile gelen ışığı filtreleyen kusursuz bir yapı sunuyor. Yumuşak kumaştan yapılan hareketli bantlar, açıkken sınırsız bir görüntü sunarken kapalıyken ise kusursuz bir mahremiyet sağlıyor.
Üç farklı kalınlıkta (50 mm, 75 mm ve 100mm) bant yapısı bulunan Silhouette®’in aynı zamanda zengin kumaş ve renk seçenekleri mevcut. Ayrıca devrim yaratan UltraLift™ çalışma sistemi de seçenekler arasında.

Read more...

Broderi Narinin Tütün Yaprakları Serisi 2011

Yenilikçi çizgisiyle ev tekstilinde trendlere öncülük eden Broderi Narin, geliştirdiği Tütün Yaprakları Serisi ile her türlü ortama uygun; tarzı, duruşu ve dokunuşu ile etkileyici seçenekler sunuyor. Broderi Narin Tütün Yaprakları Serisi, irili ufaklı yaprak desenleri, kahveli, bejli, tarçınlı ve kum pembeli yumuşak geçişleri ile şık mekanlar yaratıyor.


Broderi Narin’in Tütün Yaprakları Serisi’nde yer alan kumaşlar, metalsi parlaklığı ile kullanıldığı mekanları zengin kılıyor. Dökümlü ve dikişe uygun kumaşlardan oluşan seride yer alan seçenekler, kullanıldığı mekanda abartısız, zarif ve şık bir uyum sergiliyor. Seri düz ve tül kombinleri ile de, her ortamda rahat kullanım avantajı sağlıyor.

Read more...

Yeni Yılın Yeni Perde Koleksiyonu 2011

Desen ve tasarımlarıyla, perde dünyasının dikkat çeken markalarından biri konumunda bulunan Elvin Tekstil, yılbaşı için hazırladığı özel bir koleksiyon ile yeni yıla yenilenmiş yüzlerle giren evler tasarlıyor.
Bir evin görünümünü doğrudan etkileyen ürünler arasında perdelerin ayrı bir yeri var. Çünkü perdeler; evin içinden olduğu kadar, dışından da etkili bir görünüm elde etmesine yardımcı oluyor. Bu ayrıcalıklı ürünün güçlü yorumcularından Elvin Tekstil; Yeni Yıl koleksiyonu adını verdiği tematik çalışması ile dikkatleri bir kez daha üzerinde toplamayı başarıyor.

Markanın Yeni Yıl koleksiyonunda modern ve minimal alanlar için modern desenli taftaların yanı sıra, metal renginde fonluklar ve yumuşak dökümlü metalik tüller de yer alıyor. Zengin ürün yelpazesiyle öne çıkan kreasyon; metalik renkte, ıslak görünümlü perdeler, ketenli ve pamuklu ürünlerden oluşuyor.

Klasik mekânlarda, fonluk perdeler klasik çizgileri ile birlikte, bronz, gold ve gümüş ışıltılar taşıyor. Yeni Yıl koleksiyonundaki fonluk perdeler, birbiriyle uyum sağlayacak ışıltılı hafif tüller ile şıklığını ve ağırlığını hissettiriyor. Elvin Tekstil’in yeni yıl koleksiyonunda öne çıkan bir başka unsur ise; perdelerin aynı renk ve desenlerdeki yatak örtüsü ve yastıklık kumaşlarla kombinlenebiliyor olması…

Yeni Yıl koleksiyonunda tüllerin yarattığı ışık oyunları, şık desenler ve modern yaklaşımlar; mobilyalar ve diğer dekorasyon objeleri ile maksimum uyumu ve dengeyi sağlayabilecek tarzlar oluşturuyor. Bu sayede yaşam alanları ferah ve yalın bir görünüme kavuşuyor.

Read more...

Perde Temizliğinizi Doğru Yapmanın Püf Noktaları

Kumaş ve tül perde temizliği
Kumaş ve tül perdeleriniz sadece kuru temizleme özelliğine uygun olabilir. Viskon, şönil, ipek ve tafta gibi kumaşlar sadece kuru temzileme yapılabilirler. Konusunda uzman temizleme firmalarından hizmet alabilirsiniz. Yıkamaya uygun tüllerinizi 40 derece sıcaklığında çamaşır makinasında yıkayabilirsiniz.
Katlamalı perde temizliği
Katlamalı perdeler tül yada kumaştan dikilmiş olabilirler. Kumaşın cinsine göre yıkama veya temizleme yapılmalıdır. Mekanizma üzerindeki perdenin çıkarılıp takılmasında perdecinizden yardım alabilirsiniz. Yııkamaya uygun katlamalı kumaşlarınızı 30 derecede çamaşır makinanızda yıkayabilirsiniz.

Stor perde temizliği
Stor perdelerin temizliği için ilk önereceğimiz perdenin yerinde elektrik süpürgesinin fırçalı ucuyla tozunu almaktır. Stor perdeler aprelenmiş kumaşlardan hazırlandığı için yıkamayı fazla önermiyoruz. Fakat %100 polyester kumaşlar için yıkama uygun olabilir. Perdecinize danışarak kumaş hakkındaki bilgiyi almalısınız. Düzgün ve sert bir zemine perdeyi yayarak köpüklü süngerle temizleyebilirsiniz.

PVC dikey perde temizliği
PVC Dikey perde bantları su ve deterjandan etkilenmezler. Bantları perde üzerinde detarjanlı bezle silebilirsiniz. Daha detaylı temizlik için bantları taşıyıcı raydan çıkararak yıkama yapabilirsiniz.

Ahşap jakuzi ve ahşap stor perde temizliği
Ahşap perdeleri belli zaman aralıklarında kaz tüyü ya da fiber toz alıcılarla tozunu alarak temizleyebilirsiniz. Yağ veya sigara isi olmuş ahşap jaluzi ve storları nemli bezle de silebilirsiniz.

Metal jakuzi perde temizliği
Plastik veya alüminyum jaluzilerinizin şeritlerini kapayıp toz alıcı tüylerle temizliğini yapabilirsiniz. Diğer bir temizleme şekli olarak metal jaluzileri düzgün bir zemine yayarak sabunlu su püskürterek yıkayabilirsiniz. Perde bantları alüminyum veya plastik olduğu için paslanmaz ,fakat jaluzinin alt ve üst kasasını yıkama işleminden sonra kurulayınız.Yıkama sırasında detarjan kullandıysanız perdeyi yerine asarak bantları açık şekilde kurumaya bırakınız. Aksi taktirde birbirine yapışan bantları ayırma esnasında bant üzerindeki boyalarda bozulma olabilir.

Screen stor perde temizliği
Kumaş yapısı cam elyafı olan screen stor, yıkama için uygun bir perdedir. Perdeyi mekanizmasından ayırarak düz bir zeminde fırçalayarak yıkayabilirsiniz.

Pilise – düette perde temizliği
Pilise ve düet perdeler narin perde çeşidi olduğundan kumaş katlarının bozulma riskine karşı sadece susuz bol köpüklü süngerle temizlemesini yapabilirsiniz.Yıkama talimatını kontrol ederek polyester içeriği fazla ithal kumaşları da 30 C’deki bulaşık makinesinde yıkayabilirsiniz.

Read more...

25 Temmuz 2011 Pazartesi

Elit Bir Yemek Atmosferi

İpek Mobilya’nın Tosca adını verdiği yemek odası takımı; ağırbaşlı ve vakur havası ile ilgi çekiyor. Paylaşımların belki de en fazla öne çıktığı anlar yemek masalarında gerçekleşiyor.
Aile bireyleri bir araya geliyor, dostlar buluşuyor, hayata, umutlara, günün nasıl geçtiğine dair sohbetler birbirini izliyor. Bu denli özel anları yaşatan yemek odalarının, ev yaşamı içindeki konumu da paralel bir çizgi sergiliyor.

Yemek odasından beklenen farklı olguları bir araya getirerek Tosca modelini yaratan İpek Mobilya; konforlu, estetik, kolay kullanım özellikleri ve işlevselliği içeren bir tasarım oluşturmuş.

Tosca’da ilk dikkat çeken unsur, piton derisi. Bu alışılmışın dışında malzemeyi vitrin kapakları, aynalı konsolun çekmece ve kapakları, TV sehpasının kapakları ve sandalyelerin oturma yerlerinde kullanan marka; modelin klasik havasına da farklı bir tat katıyor.

Modelde yer alan vitrin ve köşe vitrin ünitelerinde yer alan cam raflar, LED ışığının da katkısı ile dikkat çekici ve modülleri belirginleştirici özellikler sergiliyor. Tasarımı güçlendiren bir başka unsur ise; masa dışında kalan modüllerdeki yuvarlatılmış ve yumuşatılmış köşe uygulamaları.

Read more...

Yataşla Yazın Rahatlığnı Yaşayın

Şık görünümleri ve fonksiyonel tasarımları ile Yataş kanepeler, sundukları avantajlarla her mekânda hem oturma hem yatak ihtiyacını karşılayarak büyük kolaylık sağlıyor, üstelik evinize vazgeçilmez bir şıklık katıyor.


Metal ayaklı olarak tasarlanan modern yapısıyla Duo, renkli kumaş alternatiflerinin yanı sıra iki kademeli sırt mekanizmasıyla Cosmo, kol tasarımı ve renkli süet kumaş alternatifleri ile Fuga, canlı ve neşe veren tasarımıyla yazlık mekânlara hareketlilik getiren Funky, sade tasarımına yanında çift kişilik geniş yatak formuyla Martini ile Yataş mobilya alışverişlerinizi keyfe dönüştürmeye devam ediyor.

Read more...

Ferforje İle Zarif Anlatımlar 2011

Yeni sezonda yatak başlıklarına ve karyolaya farklı bir yorum getiren Casa; ferforjenin mekanlara kattığı güzelliği, çekici çizgilerinde yansıtmayı başarıyor.
Ferforje; metalin belki de dekorasyonda hayat bulduğu en zarif formlardan biri. Casa’nın özgün bakışıyla yatak odalarına ulaşan ferforje, alımlı ve çarpıcı bir şıklığın altını çiziyor. Ferforjenin kelime anlamı; kapılara, pencerelere veya evlerin iç bölümlerine süsleme amacıyla yapılıp takılan dövme demir olarak tanımlanıyor.

Casa’nın karyola modellerinde karşımıza çıkan tablo ise bu tanımın oldukça üstünde bir etki bırakıyor. Özenle tasarlanan motifler; karyolaların ayak ve baş uçlarında değişken çizgileri bir araya getirebiliyor ve bu değişkenlikten ilham alan bütünlükler sergileniyor.

Günümüz dekorasyon anlayışı içinde fazla yoğun kullanılmayan ferforje; Casa’nın cesur ve özgün yorumu ile bir anlamda iç mekana iddialı bir geri dönüş sürecine giriyor.

Modellerde karşımıza çıkan akıcılık, formlarda yakalanan zarafet, renklerde oluşturulan seçicilik; yatak odalarının çekiciliğini ve baş döndürücü atmosferini de yeni baştan kurguluyor.

Geniş bir alternatif aralığı sunan karyolalar; altın, gümüş ve bakır varak uygulamaları, el boyaması renk alternatifleri ile beğeniye sunuluyor.

Read more...

Göz Alıcı,Zarif Bir Mekan

Göz yormayan ancak keyifli bir bütünlük sunan mekanlar, modern dekorasyon anlayışının bir parçası. İstikbal koleksiyonlarından derlediğimiz bu ev düzenlemesi de rahat çizgisi ve pratik kullanım detayları ile günümüz insanının beklentilerine yanıt veriyor.

Yatak odasında da Icon modeli düşünülmüş. Gövdede ve kapak, çekmece gibi detaylarda iki renk kullanılarak mekan rahatlatılmış. Komodinler çift çekmeceli ve yeterli saklama alanına sahip. Metal kulplar, çekiciliği artırıyor.
Gardırobun kapaklardan bağımsız çekmeceleri kullanım kolaylığı sağlıyor. Şık kapak uygulaması, bu üniteyi mekanın merkezi haline getiriyor. İç hacmi geniş tutulan ve işlevsel bölmelerle desteklenen modül; güçlü formu ile de dikkat çekiyor.

Read more...

Häfeleden Yataklı Koltuk Modeli

Mobilya, kapı aksesuar ve donanımları konusunda geniş bir ürün çeşidine sahip olan ve mobilya sektörüne özel birbirinden pratik ve fonksiyonel çözümler sunmaya devam eden dünyaca ünlü marka Häfele, Hartmann firmasının ürettiği Belitec yataklı koltuk ile yeni tasarım imkanları sunuyor.
Farklı tasarımları ile fonksiyonelliği birleştirerek tüketicilere her zaman özel ve kullanışlı çözümler sunan Häfele, yatak odalarında, çocuk odalarında, oturma odalarında, otel odalarında, ofislerde ve doktor muayenehanelerinde kullanım için ideal olan, Belitec uzaktan kumandalı ve yataklı koltuk ile mobilya sektöründe farklılığını sürdürüyor.

Modern, şık ve ergonomik yapısı ile yaşam alanlarının havasını değiştirecek tasarımlar arasında yer alan yataklı koltuk, mekanizması sayesinde uzaktan kumandayla açılıp kapanarak, konforlu bir atmosfer yaratıyor.

Ayrıca kumandada bulunan tek bir düğme ile dolabı yatağa çeviren ve daha sonra tekrar dolap görünüme döndüren sistem sayesinde daha yalın bir atmosfer yaratmanız mümkün.

Häfele’nin sunduğu Belitec yataklı koltuk, kullanıldığı alanlarda ferahlık ve genişlik duygularını yansıtırken, mekanı verimli kullanmaya da olanak sağlıyor.

Farklı oturma ve dinlenme ihtiyaçları için birebir ideal olan ve 55 cm’lik standart oturma mesafesine sahip olan katlanan yatak, mobilya tasarımcılarına yaratıcı imkanlar sunuyor.

Read more...

İpek Mobilyadan Estetik Tasarımlar 2011

Özenle, sevgiyle hazırlanan bir yemeği şölene dönüştüren; o yemeğin nasıl ve nerede sunulduğudur. İpek Mobilya; yemek ustalarına özel bir servis önerisi getiriyor: Victoria yemek odası takımı.
Bu akşam dostlarınızla, evinizde yemeğe çıkmaya ne dersiniz? Sevdikleriniz için kentin en sıcak, en güzel restoranı sizin eviniz. Uzayan sohbetler, paylaşımlar, yakalanan atmosfer.

Her biri size, sevdiklerinize ve evinize özel değil mi zaten? Böyle bir yemekli buluşmada; zamanın keyifle akması için size yardımcı olacak bir çok eşya var.

Özel günler için seçilen porselenler, şık peçeteler, özel bardaklar, mutfaktan kokuları gelen nefis yemekler ve elbette bir de bu yemeğin yeneceği mekanın zarif, sıcak çizgileri.

İpek Mobilya koleksiyonunda karşımıza çıkan Victoria modeli; bir yemek odası tasarımında ergonominin, ince detayların ve estetiğin nasıl uygulanabileceğine yönelik anlamlı doneler sunuyor.

Takım içinde sunulan vitrinde gümüşlerinizi ve kristallerinizi sergilerken, kolay açılır çekmecelere sahip konsolda porselen tabaklarınızı güvenle koruyabiliyorsunuz. Modelde uygulanan özel kaplama sayesinde, takımda yer alan tüm modüller kolayca temizlenebiliyor.

Çağdaş çizgilerle yeniden yorumlanan Victoria; titizlikle seçilen malzemeleri ve çarpıcı renkleriyle modern tarzda dekore edilmiş yaşam alanları için ideal seçeneklerden biri olarak belirginleşiyor. Modelin dizayn aşamasında aldığı form da hem dar hem de geniş mekanlarla kolayca uyum sağlamasına yardımcı oluyor.

Read more...

Modern, Sade ve Şık Bir Mekan Yaratın

Yaşam hızla akıp gidiyor. Çevremizdeki her şey, zamana endeksli bir yarış içinde. Bu baş döndürücü tempoda, evimize dönüşler yaşıyoruz.
Kimi zaman dinlenmek, kimi zaman arınmak, kimi zaman da kendimizle ya da sevdiklerimizle baş başa kalmak için daha ideal bir yer var mı? Bizi en doğru ifade eden olgulardan biri olan evimize, Sihir Mobilya’nın gözünden baktık. Karşımıza modern, yalın, az eşya ile şık çözümler üreten bir mekan çıktı.

Günlük yaşamın stresinden, koşturmacalardan yoruldunuz ve kendinizi evinize attınız. Biraz dinlenecek, kendinize zaman ayıracak, ertesi güne hazırlanacaksınız. Ya da hafta sonunuzu evinizde zaman geçirerek değerlendirmek istiyorsunuz.

Birkaç detayla ilgilenecek, yorucu olmayan, yarım kalmış işlerinizi tamamlayacak, hobilerinize zaman ayıracaksınız. Her iki durumda da eviniz; size özgür alanlar yaratabilmeli. Ferah, sizi yansıtan tarzda ve burada geçireceğiniz zamanlardan keyif almanızı sağlayacak bir yapıda.

Günümüzde iç dekorasyonda baskın akımlar, birbiri ile rekabet eden stiller; bireylerin kendilerine özgü mekanlar oluşturmasını kolaylaştırıyor. Abartısız, sade bir yapıda şekillendirilen mekanda; renklerin ve formların ön plana çıkmasına olanak verilmiş.

Natuzzi’nin tasarımları, salonda baskın bir karakter yansıtmak için ideal formlar sunmuş. Çekici köşe takımı; modüler sistemi ile farklı çözümler üretmeye olanak veriyor. Deri ya da kumaş tercihi, evinizin genel konseptine uyum sağlayacak çeşitliliği sunuyor.

Read more...

Hareket Eden Kanepe ModelleriStatü Mobilya’nın Arketipo, Rolf Benz, Swan gibi dev markaların tasarım imzalarını taşıyan kanepe koleksiyonu, üzerinden

Statü Mobilya’nın Arketipo, Rolf Benz, Swan gibi dev markaların tasarım imzalarını taşıyan kanepe koleksiyonu, üzerinden kalkmak istemeyeceğiniz konfora ve kişisel ihtiyacınıza göre ayarlayabileceğiniz fonksiyonlara sahip.
En önemli özellikleri ise, hareketli ve esnek mekanizmaları
Arketipo, Rolf Benz, Swan gibi markaların tasarladığı biçimsel ve teknolojik yeniliklerle beslenen fonksiyonel kanepeler, Statü Mobilya’nın (İstanbul-Fulya’da) ürün gamında bulunan tasarımlar arasında önemli bir yere sahip.

Bu markaların koleksiyonlarında göze çarpan özellik, sürekli olarak oturma kavramını yeniden yorumlayarak malzemeye şekil vermeleri.

Çünkü kanepe ve koltuklar günümüzde üzerinde çalışabileceğimiz küçük birer “ada” halini aldılar. Rahatlığın yanında fonksiyonellik de bir kanepede aranan özelliklerin başında geliyor.

Statü Mobilya’nın koleksiyonunda yer alan Must kanepede, dayanma fontuna yerleştirilen bir mekanizmanın hareketiyle oturma derinliği ayarlanabiliyor.

Modüler sistem olan Adriano Piazzesi tasarımı Loft kanepenin ise, her bir modülü oturma derinliğini kendinize göre ayarlayabileceğimiz patentli bir mekanizmayla üretiliyor. Modüler bir sistem olan Moving kanepenin kol kısımlarını hareketli mekanizması sayesinde istenilen konumda ayarlayabilirsiniz.

İki farklı ölçüde üretilen Rolf Benz 370 kanepe, Red Dot tasarım ödülüne sahip bir diğer model. Rolf Benz 540 kanepe ise özel mıknatıslı modülleriyle standart bir kanepe olarak kullanılabildiği gibi sıcak sohbetlerin yaşandığı farklı formlara da dönüşebiliyor.

Read more...

Şık Kumaşlar ve Canlı Renkler

Salonda oturma konforunu ve fonksiyonel beklentileri karşılayan tasarımlarıyla beğeni toplayan Pano; mekan bütünlüğünün altını çizen çalışmaları ile öne çıkıyor.
Farklı büyüklükteki salon ve oturma odaları için köşe ünitelerinden koltuk takımlarına dek geniş bir yelpazeyi beğeniye sunan Pano; modernizmin sade ve etkileyici çizgilerinden yola çıkıyor.

Markanın Maraton adıyla modelleştirdiği oturma grubu; kullanıldığı alanda ferahlık ve genişlik duygularını yansıtıyor.

Şık kumaş seçenekleri ve canlı renklerle donatılabilen takım; kanepelerle koltuklardan oluşturulmuş. Modelin üçlü kanepesinde tek kol uygulamasına gidilerek, farklı oturma ve dinlenme ihtiyaçları için alan sağlanmış. Tüm ünitelerde gövde, oturma minderleri ve kol kısımlarında kumaş giydirmelere yer verilmiş.

Yatak olabilme işlevinin de eklendiği Maraton’da gövdenin alt kısmı ile diğer yanları arasında kontrast tonlarla hareketlilik sağlanmış. Bu kombinasyonun, başka renklerle de tercih edilebilmesine dikkat edilmiş.

Sleppo modeli ise Pano’nun geniş köşe grubu koleksiyonundan bir örnek. Metal ayaklar üzerinde kurgulanan Sleppo’nun kol kısımlarının dışa doğru bir açıyla düşünülmüş olması, estetik açıdan olduğu kadar oturma ve uzanma rahatlığı açısından da iyi bir çözüm sunuyor.

Modelin ayrı ayrı da kullanılabilen iki kanepesini, köşe formunu tamamlayacak kare puf birleştiriyor. Marka; bu pufun ve iki kanepenin mekan içinde değişken kombinasyonlara izin verebilmesi için, pufu ana ünitelerle uyumlu ve farklı renkte kullanmış.

Read more...

İstikbalden İcon Yemek Odası Tasarımı

Mobilya sektörünün öncüsü İstikbal, 2008’de dekorasyon modasına yön veren tasarımlarına bir yenisini daha “İcon Yemek Odası” ile ekliyor. Krem rengi ve vengenin uyumunu gözler önüne seren İcon, modern ve zarif tasarımı ile tüketicinin beğenisine sunuluyor.
Mobilya sektörünün öncüsü İstikbal, yeni tasarımı İcon ile yemek odalarında farklı bir atmosfer yaratıyor. İcon yemek odası modern tasarımı ve fonksiyonelliği ile dekorasyonda son trendleri evlere taşıyor.

Krem rengi ve vengenin kusursuz uyumunu gözler önüne seren İcon, masa sandalyelerinde kullanılan kumaş üzerine işlenmiş çiçek desenleri ile yemek odalarında bahar havası estiriyor.

Mobilya tasarımlarında modern yaklaşımlardan hoşlananlara hitap eden İcon’un ünitelerindeki yalın ve zarif çizgiler yemek odasına estetik bir görünüm kazandırıyor. Farklı alanlara uyum sağlabilen İcon, masa, altı adet sandalye, gümüşlük, vitrin ve TV ünitesi ile eksiksiz bir yemek odası takımı oluşturuyor.

Kullanım özellikleri ve rahatlığı ile de ön plana çıkan İcon yemek odası takımı, konsol ünitesi, geniş ve çok amaçlı çekmeceleri modern hayata dair tüm detayları içinde barındırıyor. İcon, şık vitrini, estetik büfesi, ayna ve plazma tv sehpaları ile dekorasyonda uyumu tercih edenlere yönelik alternatifler de sunuyor.

Vitrinde kullanılan led aydınlatmalar, sırtı kavrayan sandalye modeli, zarif masa dizaynı, camlı bölümler ve kullanışlı TV ünitesi İcon’un estetik detayları arasında göze çarpıyor.

İstikbal kalitesi ve güvencesi ile yaşadığı mekanda modern yaklaşımlar sergilemek isteyenler için tasarlanan İcon Yemek Odası, Türkiye genelinde binin üzerindeki İstikbal Bayi’nde tüketicilerin beğenisine sunuluyor.

Read more...

24 Temmuz 2011 Pazar

Vazgeçilmesi Zor Bir Rahatlık

Madison modeli Bpa firmasının en rahat ve ergonomik modellerinden biri. Carlo Pozzi tasarımı olan modelde farklı kumaş alternatifleri bulunuyor. Modern yumuşak ve sıcak bir model olan Madison, modüler sistemi ile her mekâna uygunluk sağlıyor.


Tüm modellerinde kılıflı kumaşa sahip olması da ayrıca önem kazanıyor. İstenilen ölçülerde yastıklar ile de kanepelerinizi tamamlamak mümkündür. Sizde bu formlara mekânlarınızda sahip olabilirsiniz

Read more...

İstikbal ile Rengoki Çılgınlığı Başlıyor 2011

Mobilya sektörünün öncüsü İstikbal, hayalgücü ve tasarımın sınırlarını zorlayan yeni mobilya ürün grubu ile,rengoki çılgınlığını başlatıyor. Yenilikçi yaklaşımıyla çocuk ve genç odalarında Rengoki ile yeni bir dönem açan İstikbal, 3 sıradışı mobilya kahramanının yarattığı cıvıl cıvıl renkler ve modeller ile yepyeni bir dünyanın kapılarını aralıyor. Gençler ve çocuklar artık odalarını İstikbal ile hayal ettikleri gibi özgürce tasarlayabilecekler.
Her yıl sunduğu yenilikçi konseptler ile mobilya sektörünün lideri olmayı başaran İstikbal, çocuk ve genç odalarında yeni bir dönem yaratacak yeni koleksiyonu ile sektöre damgasını vuruyor.

Çocuk ve gençlere yeni bir odada yeni bir dünya konsepti sunmak için tasarlanan Rengoki, kırmızıdan yeşile, maviden turuncuya çocuk ve gençlerin yaratıcılığını ve hayal güçlerini odalarında yansıtmaları için en güzel örneklerinden oluşuyor. Birbirinden dinamik ve enerjik kombinasyonlar ile fonksiyonellik ve tasarım özelliklerinde maksimum performans sergileyen koleksiyonda bulunan Oscar, Speed, Puzzle, Line, Melodi ve Rainbow ürünleri çocuk ve gençlere odalarında yeni dünyalar yaratacak kadar iddialı.

Koleksiyonun en gözde modellerinden Oscar, turuncu, mavi ve sarının göz alıcı tonlarını led ışık sisteminin görkemli ışıltısı ile yansıtırken, iki veya üç kapılı gardırobu, modern karyolası, komidini, kullanışlı kitaplığı ve çalışma masası üniteleri ile birbirini mükemmel bir uyum içerisinde tamamlıyor. Havalı ve şık çalışma masasının kapaklarının arkasına gizlenmiş fonksiyonel raflar ise kullanım kolaylığında sınır tanımıyor.

Read more...

Modern Tasarımda Son Noktaya Gelindi

Ev modasının öncüsü Bellona, ev yaşamında yenilikleri takip eden ve kendi tarzını rahatlıkla ifade etmek isteyenler için “Sandy Major Takım”ı tüketicinin beğenisine sunmaya başladı. Modern tasarımı, yaşam enerjisi veren renk seçenekleri ve üstün ergonomik özellikleriyle Sandy Major Takım mekanlara yepyeni bir hava katacak kadar iddialı…
Ev modasında farklı tasarımları, çeşitliliği, cıvıl cıvıl renkleri ve fonksiyonelliği ile tüketicilerine art arda zevkli alternatifler sunan Bellona, “Sandy Major Takım” ile ergonomiyi ve fonksiyonelliği modern çizgilerle buluşturuyor. Bellona, ürün gruplarında ilk kez hayata geçirdiği, pratik bir şekilde yatak olabilme özelliğine sahip Sandy ile konfor ve fonksiyonelliği maksimum boyuta taşıyor.

Genç ve genç kalmak isteyenler için metal aksesuarların verdiği modern bir yaklaşımla sunulan Sandy Major Oturma Grubu, kanepe ve koltukların arka ayaklarının üzerinde yer alan tekerlekler sayesinde kolaylıkla hareket ettirilebiliyor. Mekan tasarımında farklı arayışlara cevap veren Sandy Oturma Grubu; iki adet üçlü kanepe ve iki şık berjerden oluşuyor.

Dinamizmi maksimum boyuta taşıyan kırmızı, yeşil, krem ve sarı renklerinin sunulduğu Sandy’de, farklı zevklere göre her çeşit renk kombinasyonu yaratmak da mümkün. Canlı renklerin ve orijinal tasarımın ahenkle buluştuğu oturma grubu, özel yumuşak doku ve kolay temizlenebilme özellikleri ile de salonları konforla buluşturuyor.

Read more...

Bellonada Liza Rüzgarı Esiyor

Ev modasının öncüsü Bellona, özel tasarımı Liza ürün grubunu tüketicinin beğenisine sunmaya başladı. Bellona’nın gözdesi Liza birbirini şıklıkla tamamlayan yatak odası, yemek odası ve koltuk takımı ile evlere yeni bir soluk getirecek kadar iddialı…
Ev modasının öncüsü Bellona, dinamik, canlı ve modern dekorasyon yaklaşımı ile yarattığı Bellona dünyasını yeni ürün gruplarında yansıtmaya devam ediyor. Modern tasarımlarını bir arada sunarak, tüketiciye ev dekorasyonu alışverişinde kolaylık sağlayan Bellona, son tasarımı Liza ürün grubu ile evlerin tüm ihtiyaçlarını eksiksiz bir şekilde tamamlıyor.

Sade ve modern çizgileri ustalıkla birleştiren ve zerafeti simgeleyen Liza’da dekorasyon ve fonksiyonellikte en ince ayrıntılara kadar her detay düşünüldü. Uyumun mükemmel bir performansa taşındığı Liza’nın gümüşlük, büfe ve ayna, vitrin, kitabeli masa ve sandalye üniteleri yemeklere daha da lezzet katmak için tasarlandı. Ayrıca Liza yemek odası; takımının vitrin ve gümüşlüğün içten aydınlatma sistemi ile şıklığın, kitabeli masası ile de fonksiyonelliğin en güzel örneğini oluşturuyor. Takıma uygun olarak tasarlanan ve döşemeli olarak dizayn edilen sandalyeler ise sırt kısmında rahatlık sağlaması için verilen uygun açı ile kullanım kolaylığı sağlıyor.

Liza Yatak Odası Takımı ise geniş 5 kapılı gardırobu, şifonyeri, zarif tuvalet masası ve aynası, kullanışlı komodin ve şık pufu ile bir yatak odasında ihtiyaç duyalabilecek tüm ürünleri bir arada sunuyor. Ünitelerinde kullanılan simli deri uygulaması ise takıma ve tüm panel mobilyalara mükemmel bir uyum ve parıltı sağlıyor.

Ürün grubunu tamamlayan Liza Koltuk Takımı ise üçlü, ikili koltuk ve iki adet tekli koltuktan oluşuyor. Salonlarda şık mekanlar yaratmayı mümkün kılan Liza, koltuk kol döşemelerinde ve kırlentlerinde kullanılan simli deri uygulaması ile modern bir görünüm sergiliyor.

Read more...

Home Lifeda Zarif Bir Şeyler Sizi Bekliyor

Yenilenen Home Life iç mekan mobilya koleksiyonunda yer alan Dandy Yemek Grubu, tasarımındaki zarafeti ve kalitesi ile yeni sezonun en gözde modellerinden biri. Podyumlardan ev dekorasyonuna yansıyan stil izlerini, yaşadıkları mekanlara taşımak isteyenler için Dandy vazgeçilmez bir çözüm olabilir.


Doğanın yalın renk tonlarını en zarif şekilde içinde barındıran bu seri; evinize ve uzun yemek sohbetlerinize farklı bir hava katmak için Home Life showroomlarında sizleri bekliyor.

Read more...

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP