22 Kasım 2010 Pazartesi

Kiremitler ve Kiremit Özellikleri

Çatılar için kiremitler almadan önce bazı önemli detaylar vardır ve kiremit fiyatları ile çeşitlerine göre farklı ve doğru olanı seçmelisiniz.

Öncelikle kiremitin su geçirmez olması önemlidir. Çatıdan akacak olan suları altına geçirmemeli ve TS EN 1304 Krimeti standartına göre dört saatten fazla sızdırmazlık sağlaması gerekir. 1-4 saat arasında su geçirmez olanlar ise ikinici sınıf kiremitlerdir.

Kiremitlerin çok soğuklarda dona karşı dayanıklı olması ve gereklidir.TS EN


kiremit
539 – 2 Metod C dona karşı dayanma testinde vakumlu pompa bulunan su içerisinde emdirilen kiremitlerin düzenli olarak elli donma ve çözülme işleminden sonra yüzeylerinde kütle kayıpları olduğu saptanmıştır.

Kiremitlerin düzgün olması çatı döşemesi sırasında önemlidir. Standart bir kavis ile düzgünlüğü bulunmalıdır. Kiremitlerin TS EN 1024 deyeyinde bulunan şartları ile birlikte düzgünlüğüyle birleştirilmesi ile ortaya çıkar. Düzgün olarak sıralanan kiremitler çatıdan suyun düzgün akışını ve alta sızdırmamasını sağlarlar.
Kiremit çeşitleri

Kiremit Mukavemeti : Kiremilerin TS EN 1304 standartlarında standartlarına göre eğilme mukavemet testindeki şartlar ile birlikte kiremitlerin 120 kiloyaa kadar dayanıklı olması gerekir. Çatılarda ustaların ağırlığını kaldıraması bakımından kırılmamalıdır.

Kiremitlerin renk dayanıklılık süreleride solgun renk almamaları bakımından önemlidir. UV ışınlarının yıpratan etkilerine karşı koyması gerekir.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP