29 Kasım 2010 Pazartesi

TOKİ Kayabaşı Konut Projesi

T.C. Toplu Konut İdaresi tarafından açılan İstanbul-Kayabaşı Bölgesi “Konut Tasarımı” Ulusal Mimari Fikir Proje Yarışması’nda hem birincilik hem de satınalma ödülüne layık görülmüştür.

Aboutblank, konut kompleksleri boyunca uzanan geniş yeşil alanlar sayesinde, kullanıcılar arasında etkileşimi arttırmayı amaçlayan, merkezsiz rizomatik kentsel doku yarattı.

Konut kompleksi, düzensiz bir biçimde öne ve arkaya itilmiş gibi gözüken tekli modüllerin birleşmesinden meydana geliyor. Modül, bireyselleşmiş mekanlar ile ekonomik inşaat yöntemleri sağlamaktadır.

Aboutblank, kentsel dokuyu oluştururken “kıvırma prensibi” ile yola çıktı. Binaların yatay düzlemleri kağıt parçaları olarak düşünülerek, stratejik noktalardan kıvrıldı. Böylelikle, bir dizi, birbirine bağlı ama farklı yükseklikte bina elde edildi. Bu kıvırma binanın yüksekliğini belirlediği için, alçak binalar, konut komplekslerinin aralarında yerleştirilmiş olan bahçelere ışığın geçmesine yardımcı olmaktadır. Bu yeşil alanlar ise kullanıcıların paylaşacağı ortak kullanım alanlarını meydana getiriyor.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP