8 Ağustos 2012 Çarşamba

Balıkesir Belediyesi ile TMMOB Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Balıkesir Belediyesi ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (tmmob)'ne bağlı bazı odalar arasında Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü imzaladı. Encümen salonunda düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı İsmail Ok ve Başkan Yardımcısı Tuna Aktürk, tmmob'a bağlı İnşaat, Elektrik, Makine, Harita ve Kadastro mühendisleri odalarıyla Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi temsilcileri katıldı.

Törende ilk sözü alan Mimarlar Odası eski Başkanı Tevfik Aykul, hükümetin mühendislik ve mimarlık projelerinin tmmob'a bağlı odalarca incelenmesini devre dışı bırakmak istediğini, bunun teknik açıdan kabul edilemez olduğunu söyledi. Belediyelerin iş yoğunluğu ve teknik imkanlar bakımından yeterli olmayabileceğini, bu sakıncanın ancak projelerin odaların incelemesinden geçirilmesiyle giderileceğini savundu. İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hikmet Cesur ise odaların kamu hizmeti gören kuruluşlar olduğunu belirterek hükümetin birer muhalefet unsuru olarak gördüğünü, bu sebeple onların çalışma alanlarını ve yetkilerini daraltmak istediğini öne sürdü. Cesur, birer meslek kuruluşu olan odaların siyaset yapma gibi bir amaçları olmadığını, hizmetlerini kişi ve siyasi görüş ayrımı yapmaksızın sürdürdüklerini kaydetti. Balıkesir Belediyesi'nin, imzaladığı protokolle odalara güvenini gösterdiğini belirterek, müteşekkir olduklarını dile getirdi.

Başkan Ok da protokolün sağlıklı şehirleşme ve nitelikli bir yapılaşma faaliyeti için gerekli bir adım olduğunu, bu amaçla mimarlık ve mühendislik hizmetlerinin ilgili mevzuata, bilimsel esaslara ve mesleki kurallara uygun olarak yerine getirilebilmesi yönünde ilgili meslek odalarıyla yerel yönetim arasında teknik işbirliği protokolü imzalandığını söyledi. Ok, işbirliği için oda temsilcilerine teşekkür ederek, protokolün taraflara ve Balıkesir'e hayırlı olmasını diledi.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP