13 Ağustos 2012 Pazartesi

Paşabahçe arazisine turizm projesi


Torunlar GYO, 2011'de 177.3 milyon TL net kâr elde etti. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, "Yanıbaşımızda hasta Avrupa var, Türkiye ise istikrarlı şekilde büyüyor" dedi.

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, şirketin 2011 yılına ilişkin finansal verilerinin açıklandığı toplantıda "Avrupa hasta adam, Türkiye istikrarlı büyüyor" dedi. Torun, "Ülkelerin kimi acil serviste, kimi karantinada. Türkiye ise kendi dinamiklerini avantaja dönüştürerek Çin'den sonra dünyanın en fazla büyüyen ikinci ülkesi. Bir yerde siyasal istikrarın desteğiyle büyüyen Türkiye var, diğer yanda bir zamanlar Osmanlı'ya 'hasta adam' diyen durağan bir Avrupa var" diye konuştu.

177.3 milyon tl kar
Torunlar GYO olarak Türkiye'nin büyümesine ve ekonomisine katkı sunduklarını anlatan Aziz Torun, inşaat ve perakende alanında faaliyet gösteren Torunlar GYO'nun Türkiye'nin ikinci büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) olduğunu kaydetti. SPK tarafından yayımlanan finansal raporlama standartlarına uygun olarak hazırlanan konsolide finansal tablolara göre Torunlar GYO, 2011 yılını 2 milyar 533 milyon TL net aktif değer ve 3 milyar 818 milyon TL portföy değeriyle kapattı. Torun, 2011'de 177. 3 milyon TL net kâr elde eden Torunlar GYO'nun vergi, amortisman ve faiz öncesi kârını da (VAFÖK/EBITDA) bir önceki yıla göre yüzde 48.5 artırdığını kaydetti. Şirket, genel kurul onayının ardından 22.4 milyon TL temettü dağıtacak. 2011'de Mall of İstanbul ile Bursa Korupark 3 Terrace Evleri'nin satışlarına başladıklarını anlatan Aziz Torun, "Torunlar GYO, ön satış ve kesin satış olmak üzere toplam satış gelirlerini de bir önceki yıla göre yüzde 82 artırdı. 2011'de 262.3 milyon TL'si ön satış geliri olmak üzere 425.2 milyon TL'lik toplam satış gerçekleştirildi. Kira gelirleri de yüzde 71 arttı" bilgisini paylaştı.

2014'e kadar 1.3 milyar TL yatırım
Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, yatırım yılı ilan ettikleri 2011'de Mall of İstanbul, Torun Tower, Bulvar Samsun AVM ve Ali Sami Yen arazisi gibi yatırımları arka arkaya başlattıklarını söyledi. Torun, "Hem devam eden hem de geliştirdiğimiz projelerimiz için 2014 yılı sonuna kadar 1 milyar 300 milyon TL yatırım harcaması daha yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Ali Sami Yen, satış ofisi hazır
Ali Sami Yen arazisi üzerine yapılacak projeyle ilgili bilgi veren Aziz Torun, "Projeyle ilgili alınan yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı. Şantiye çalışmalarına devam ediyoruz. Satış ofisimizi kurduk. Bölgede farklılık yaratacak, bölgeye meydan kazandıracak ofis ve konutlardan oluşan bir proje yapacağız" dedi.

Paşabahçe arazisine turizm projesi
Beykoz Paşabahçe eski Tekel Fabrikası arazisi ihalesinde 355 milyon TL ile en yüksek teklifi veren Aziz Torun, "Fiyatın yüksek olduğunu kabul ediyorum ama Boğaz kıyısında çok değerli bir arazi. İhale sürecinin tamamlanması ve tapuyu elimize aldıktan sonra proje çalışmalarına başlayacağız" dedi. Torun burada gerçekleşecek turizm projesi için yerli ve uluslararası mimari bir proje yarışması gerçekleştireceğiz" dedi.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP