13 Ağustos 2012 Pazartesi

Mimarlık ve Kent Filmleri Yarışması'na son başvuru 31 Ağustos


"Dünya Mimarlık Günü" kutlamaları çerçevesinde Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından 1 - 7 Ekim 2012 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “VI. İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali” kapsamında bu yıl, Uluslararası kategoride tek yarışma düzenleniyor. Yarışmanın son başvuru tarihi, 31 Ağustos 2012.

Mimarlar Odası kurulduğu 1954 yılından günümüze, mimarlık kültürünün gelişmesi, tarihi mirasın korunması ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi için sürdürmekte olduğu çalışmalara yeni bir boyut kazandırmak amacıyla, 2007 yılından bu yana “İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali” organizasyonunu yaşama geçiriyor. Etkinliğe, başta mimarlar olmak üzere, bu alana ilgi duyan her kesimin aktif olarak katılımının sağlanması hedefleniyor.
“Dünya Mimarlık Günü” nedeniyle Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nce gerçekleştirilen bu festival, “Mimarlık ve Kent Şenliği” etkinlikleri kapsamında programlanıyor. Dünya Mimarlık Günü tüm dünyada, her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü , Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) üyesi 1.400.000 kişi tarafından kitlesel olarak kutlanıyor.

“Mimarlık ve kent” odağında üretilmiş filmleri desteklemeyi, yeni yapımları özendirmeyi, beğeni kazanmış filmleri seyirci ile buluşturmayı amaçlayan “İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali” kapsamında bu yıl, Uluslararası kategoride tek yarışma düzenlenecek ve ödüller verilecek.

Festivalin diğer bir amacı ise, konuyla ilgili mimar, yönetmen ve uzmanların İstanbul’da buluşmalarına ortam hazırlanarak ülkemizi ve mimarlık ortamımızı geniş kesimlere tanıtmak olarak sunuluyor.

Yarışmanın Kapsamı:
Festival kapsamında, belgesel ve canlandırma türündeki filmlere yer verilmektedir. Yurtiçinden ve yurtdışından yarışmaya katılarak ön elemeyi geçmiş olan filmler, seyirci ile buluşturulacak ve bu filmler arasında bir yarışma gerçekleştirilecektir. Ayrıca konuyla ilgili olarak, katılımcılar arasında düşünce alışverişlerinin sağlanabilmesi için çeşitli söyleşi ve etkinlikler de düzenlenecektir.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için: http://www.archfilmfest.org/

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP