10 Ağustos 2012 Cuma

Zemin Ve Duvar Kaplamalarının Sırları

Seramik, mermer, granit ve diğer doğal taşlara kadar pek çok seçeneği olan zemin ve duvar kaplama malzemeleri doğru seçildiği zaman oldukça başarılı ve kaliteli mekanlar elde etmenizi sağlıyor. Ancak bu malzemelerin nasıl seçileceğini pek az kişi tam olarak biliyor. Her malzemenin kendine has artı ve eksileri bulunuyor. Bunlar teknik özelliklerine bağlı olarak sıralanabileceği gibi dekoratif niteliklerine göre de bir sıralama yapmak mümkündür. Ayrıca her mekana her kaplama malzemesi aynı şekilde uyum sağlamaz.

Bir odaya ilk girdiğinizde dikkatinizi hemen duvar rengi, mobilya ve aksesuarlar çeker. Ancak bir mekandaki atmosferi asıl belirleyen zemindir. Yanlış zemin kaplaması seçimi tüm büyüyü bir anda bozabilir. Benzer şekilde doğru bir seçim ile mükemmel mekanlar elde etmeniz mümkün olur. Her zaman belirttiğimiz gibi kaplama malzemesi seçiminde kişisel zevklerinizden ödün vermemeniz önemlidir. Sonuçta o mekan size ait, sizin yaşayacağınız bir mekan olduğundan sevmediğiniz bir malzeme seçimi sizi mutsuz edecektir. Mutsuz olduğunuz bir mekan ne kadar iyi dekore edilmiş, ne kadar kaliteli ve nitelikli eşya ve aksesuarlarla bezenmiş olursa olsun bir kötü bir mekandır. Bununla birlikte evin değişik bölümleri için ideal zemin kaplama malzemeleri bulunuyor. Seçimlerinizi kişisel zevklerinizi göz ardı etmeden bu doğrultuda yapmanız halinde kesinlikle başarılı ve sizi mutlu edecek bir çözüm bulmuş olacaksınız.


Mutfakta Zemin Kaplama Malzemesi Seçimi:

Mutfaklar evlerimizde trafiğin yoğun olduğu mekanların başında gelir. Mutfak zemininde kullanılacak malzeme bu trafiğe dayanabilmeli ve kolay temizlenebilen bir malzeme olmalıdır çünkü mutfak zemini oldukça hızlı bir şekilde kirlenmektedir. Bu nedenle mutfaklar için en ideal yer kaplama malzemesi seramik fayanslardır. Kaliteli bir seramik fayans hem gerekli dayanıma sahiptir hem de kolayca silinip temizlenebilir. Ayrıca yüzey kayganlığı düşük malzeme seçimi de oldukça önemlidir. Güvenlik açısından ekstra bir önlem alınmış olur. Kayganlığı yüksek kaplamalar istenmeyen kazalara yol açabiliyor. Özellikle evde sık sık sağa sola koşuşturan çocuklar varsa, kaygan zeminlerden uzak durulmalıdır. Kaygan zemin çocukların sık sık düşüp bir yerlerini incitmelerine neden olabilir.

Banyo İçin Zemin Kaplama Malzemesi Seçimi:

Banyoda kaplama malzemesi seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlar kayganlık ve su geçirgenliğidir. Banyoda seçilecek malzeme kesinlikle ıslak halde bile kayganlığı düşük bir malzeme olmalı ve su geçirmemelidir. Ayrıca deterjanlar, temizlik malzemeleri gibi kimyasallar en çok banyoda bulunduğundan kaplama malzemeleri bu tür kimyasallara karşı da dirençli olmalıdır. Bu konuda yine mutfaklarda olduğu gibi seramik fayanslar oldukça iyi sonuçlar vermektedir. Tabi ki kayganlık sorunu olmayan ürünler tercih etmeniz gerekiyor.

Balkon / Veranda İçin Zemin Kaplama Malzemesi Seçimi:

Balkon ya da verandanızda seçeceğini malzeme, özellikle bol güneş alan ve çok ısınan bir mekan ise sıcaklık farklılıkları dikkate alınarak seçilmelidir. Aksi halde yaz aylarında aşırı ısınan kaplama malzemesi sorun çıkarabilir. Yine çok güneş alan yerlerde açık renkli malzemeler tercih edilmelidir. Eğer çok ısınma gibi bir sorun yoksa seramik fayans bu tür mekanlar için de tercih edilebilir. Ancak ısınma sorunu varsa seramik fayans seçimi hatalı olabilir. Granit ya da diğer doğal taşları tercih edebilirsiniz.

Bodrum İçin Zemin Kaplama Seçimi:

Bodrum gibi mekanlar trafiği düşük yerlerdir. Ayrıca çok sık kullanılan mekanlar olmadığından bu tür mekanlarda görsellikten ziyade teknik özelliklere gör seçim yapmak daha uygun olacaktır. Öncelikle böyle mekanlarda neme dayanıklı malzemeler tercih edilmelidir. Seramik karolar ve doğal taşlar ideal bir seçim olabilir.

Salon Ve Odalar İçin Zemin Kaplama Seçimi:

Yaşam trafiğinin en yüksek olduğu salonlarda ve sık sık kullanılan odalarda böyle ağır bir trafiğe dayanabilecek nitelikte malzeme seçimi yapmak gerekiyor. Yine seçim yaparken kayganlığı düşük malzemeler tercih etmelisiniz.

0 yorum:

Ayancuk.Com - Guncel Haberler

Ayancuk.Com

Ayancuk.Com

  © Blogger templates Psi by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP